Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Παντού καθεστωτική σαπίλα !

Σας έλειψε καθόλου ο Χατζηνικολάου ; Μπορεί το φασιστοκάναλο του "alter" να μας άφησε επιτέλους χρόνους και να ξεβρόμισε ο τόπος από τη μπόχα της προπαγάνδας Κουρή, αλλά αυτός συνεχίζει απτόητος στο ραδιόφωνο να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να υπηρετεί με τον δικό του ύπουλο τρόπο το Ελληνικό-ανατολικού τύπου- βαθύ καθεστώς.

Ο λόγος που κάνω αυτήν την ανάρτηση είναι κυρίως για να καταδείξω το πως λειτουργεί το καθεστώς, κατά πρώτον μαγειρεύοντας ουσιαστικά κατά τα συμφέροντά του τις δημοσκοπήσεις και κατά δεύτερον την καθεστωτική φιλοσαμαρική βρωμιά του Χατζηνικολάου. Στο παρακάτω ηχητικό λοιπόν (που «αλιεύσαμε» από το blog http://defrejus.blogspot.com ) ο Χατζηνικολάου φιλοξενεί κάποιον Μαύρο από την εταιρία ΜRB ο οποίος ομολογεί ότι η-γενικά αντικαθεστωτική- Δημοκρατική συμμαχία της Μπακογιάννη είναι,για κάποιον λόγο που αναφέρει, ριγμένη στις δημοσκοπήσεις. Φαντάζομαι πως το πολιτικό καθεστώς, κάποιοι εκδότες, καναλάρχες και τα τσιράκια τους οι δημοσιογράφοι δεν θα…στενοχωριόνται και πολύ για το συγκεκριμένο γεγονός και κατ’επέκταση για τα αποτελέσματα που βγάζουν στις δημοσκοπήσεις τους!

Στη συνέχεια δε οι Χατζηνικολάου-Μαύρος εγκαλούν τη Μπακογιάννη γιατί έφυγε από τη Σαμαρική Ν.Δ. Κάποιος βέβαια πρέπει να υπενθυμίσει στο συγκεκριμένο άθυρμα της δημοσιογραφίας και στο φίλο του Μαύρο ότι η Μπακογιάννη δεν έφυγε μόνη της, αλλά την έδιωξε ο-πρώην αποστάτης και νυν αρχηγός - Σαμαράς. Συνεπώς ή ο Νικολάκης έχει πάθει αλτζχάιμερ ή απλά είναι ένα ακόμα δημοσιογραφικό αλαλάζων κύμβαλο του Σαμαρά. Ένα από τα δύο ισχύει σίγουρα !!

Ιδού και το ακουστικό και τα συμπεράσματα δικά σας…


Και κάτι ακόμα για την απάτη των δημοσκοπήσεων. Οι εμπνευστές τους βάζουν μέσα στα κόμματα που αξίζει να καταμετρηθούν λ.χ. το ανύπαρκτο απόκομμα του λαϊκοαριστερίζοντως παλαιοπασόκου Δημαρά (που έχει καθεστωτική γραμμή) και την ίδια στιγμή κρύβουν από αυτές κάποια δημοκρατικά κόμματα που στην πραγματικότητα παρουσιάζουν μεγαλύτερα δημοσκοπικά ποσοστά από τον Δημαρά, όπως είναι η «Ένωση Κεντρώων» και η «Δράση» και έτσι τα κατατάσσουν στα λοιπά κόμματα χωρίς να τα αναφέρουν καθόλου. Αυτή είναι μια δοκιμασμένη φασίζουσα τακτική, ώστε να μην παρακινείται έμμεσα μία μερίδα του κόσμου να ψηφίζει ανεπιθύμητα-αντικαθεστωτικά κόμματα. Πολλοί δε φτάνουν και στο έσχατο σημείο παρακμής να βάζουν στις δημοσκοπήσει «Χρυσή Αυγή» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (!!), προφανώς επειδή αυτά τα φασιστικά κόμματα είναι κομμάτια του ιδιότυπου-σχεδόν εθνικοσοσιαλιστικού- Ελληνικού πολιτικού καθεστώτος.

Μένουμε στις δημοσκοπήσεις όπου πολλοί εντυπωσιάζονται από τα μεγάλα ποσοστά που δίνουν τελευταία οι δημοσκοπήσεις στα κόμματα της αριστεράς. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα πολύς κόσμος είτε δεν απαντά καθόλου, είτε δηλώνει αναποφάσιστος την ίδια στιγμή που ΚΚΕδες και ΣΥΡΙΖαίοι, λόγω του φανατισμού που τους διακρίνει, απαντούν πάντοτε υπέρ των κομμάτων τους και έτσι τα ποσοστά τους φαίνονται μεγαλύτερα απ’όσο είναι στην πραγματικότητα. Το μόνο αριστερό κόμμα που φαίνεται να παρουσιάζει μια πραγματική αξιοσημείωτη άνοδο είναι η «Δημοκρατική Αριστερά» του Κουβέλη.

Και ένα σχόλιο για ένα ακόμα σοβαρό θέμα. Πριν λίγες ημέρες βγήκαν στον τύπο δημοσιεύματα με δηλώσεις κάποιων παλαιών Τούρκων πολιτικών που έλεγαν πως στη δεκαετία του 90’ Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές σε Ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Όμως τα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ αυτολογοκρίθηκαν διότι οι Τούρκοι αναφέρουν επίσης πως αυτές οι φωτιές φέρεται να μπήκαν σε αντίποινα για αντίστοιχες Ελληνικές πράξεις, αλλά αυτό παρέλειψαν να μας το αναφέρουν ! Έχω να πω ότι αν όντως η Ελληνική πλευρά είναι θύμα Τούρκικων εμπρησμών και η ίδια αθώα, τότε οφείλει να κυνηγήσει ποινικά μέχρις εσχάτων κάθε Τούρκο υπεύθυνο αυτών των πράξεων και να ζητήσει και αποζημιώσεις από το Τούρκικο κράτος. Αν όμως και η Ελληνική πλευρά έχει λερωμένη τη φωλιά της, τότε εκτιμούμε ότι θα αποσιωπήσει το θέμα μέχρι να ξεχαστεί. Το μέλλον θα δείξει…Πάντως αν τυχόν αποδειχθεί ότι κάποιοι άθλιοι Έλληνες ( ίσως μυστικές υπηρεσίες ή παρακρατικοί) έχουν μπλέξει με ενέργειές τους τη χώρα σε τέτοιες περιπέτειες θα αξίζουν πραγματικά της πιο σκληρής και παραδειγματικής τιμωρίας…

Βλέπετε τότε ήταν η εποχή της μεγάλης έχθρας του Ελληνικού καθεστώτος με την Τουρκία, λόγω του ότι αυτή είχε φιλοαμερικανικό προσανατολισμό. Αντιθέτως τα τελευταία χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο ισλαμιστής αντισημίτης και Ιρανόφιλος Ερντογκάν πήξαμε στην Ελληνοτουρκική φιλία και στα ζεϊμπέκικα και έτσι τώρα ως βασικότερος «εχθρός του έθνους» έχουν στοχοποιηθεί από το καθεστώς οι «μισητοί Σκοπιανοί»!! …Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’αυτή τη χώρα….

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συλλυπητήριος…εμετός !!












Πάει και ο τελευταίος…αντιμπεριαλιστής σοσιαλιστής ηγέτης Κιμ Ιλ Γιόνγκ…εκοιμήθη που έλεγαν και για τον Χριστόδουλο...Μιλάμε βέβαια εδώ-για όσους δεν γνωρίζουν- για τον ηγέτη της Σταλινικής Βόρειας Κορέας που απεβίωσε και έτσι ολόκληρη η χώρα κλαίει εδώ και λίγες ημέρες με λυγμούς…Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν κλαίνε γιατί το πιστεύουν ή γιατί φοβούνται μην καταλήξουν αλοιφή σε κανένα γκουλάγκ…θα σας γελάσω, γιατί κι’εγώ έχω αυτήν την απορία. Πάντως είναι ομολογουμένως πολύ πειστικοί !

Θυμίζω ότι η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που κυβερνιόνται ακόμα από κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά ταυτόχρονα η μοναδική-μαζί ίσως με την Κούβα- που διατηρεί ακόμα το κλασσικό, Σοβιετικού τύπου, κομμουνιστικό σύστημα. Πρόκειται για μια από τις σκληρότερες-αν όχι η σκληρότερη-δικτατορίες του κόσμου και αναμφισβήτητα για την πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, ένα κτηνώδες καθεστώς που όταν και όποτε καταρρεύσει, η ανθρωπότητα θα φρίξει με τα εγκλήματα που θα αποκαλυφθούν ότι έχει διαπράξει. Μια χώρα-απέραντη φυλακή όπως τη χαρακτηρίζουν οι διεθνείς αναλυτές.
Όσο για το Ελληνικό φιλοανατολικό-φιλοφασιστικό βαθύ κράτος και πολλούς ιθαγενείς Ελληνάρες που παπαγαλίζουν βλακωδώς την προπαγάνδα του, είχε και έχει άριστες σχέσεις με άλλους ανατολικούς δικτάτορες και μάλιστα με ορισμένους σε σημείο θαυμασμού (Μιλόσεβιτς,Κάστρο,Καντάφι,Άσαντ,Γιαρουζέλσκι και πρόσφατα Πούτιν και Ζιντάο και πολλούς άλλους), αλλά με την Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Γιόνγκ και παλαιότερα του Κιμ Ιλ Σούνγκ δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση και παρτίδες. Ίσως γιατί τη θεώρησαν πολύ καταστροφική για να την προβάλλουν, ίσως και γιατί το συγκεκριμένο καθεστώς έχει πάψει να είναι Ρωσόφιλο ήδη από τον θάνατο του Στάλιν το 1953, ενώ η αγαπημένη χώρα του εδώ κατεστημένου είναι η "μαμά" Ρωσία…*

Έτσι ψάχνοντας για τις εν Ελλάδι αντιδράσεις για τον θάνατο του υιού Κιμ το μόνο άξιο λόγου που μπορέσαμε να «αλιεύσουμε» είναι η αντίδραση του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», διότι το ΚΚΕ δεν είναι μόνο το πιο σκληροπυρηνικό κόμμα, αλλά και το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που στο παρελθόν έχει εκφράσει μια κάποια συμπάθεια και συμπαράσταση στο Βορειοκορεατικό καθεστώς. Μάλιστα ως «αντισυμβατικός» που είμαι περίμενα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια αυτές τις αντιδράσεις τις οποίες και αποφάσισα να προβάλω!
Διαβάζουμε λοιπόν στον προχθεσινό «Ριζοσπάστη»: Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
Να και το αντίστοιχο link
Πιο κάτω κάνουν και μία γεωπολιτική ανάλυση-ο θεός να την κάνει…- όπου ως γνήσιοι καγκεμπίτες αντιστρέφουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να παρουσιάσουν τους στρατοκράτες κόκκινους Ναζί της Βόρειας Κορέας ως αμυνόμενους και τις γενικά δημοκρατικές και πολιτισμένες Νότια Κορέα και Ιαπωνία ως τους κακούς επιθετιστές ! Ιδού
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6605107&publDate=20%2F12%2F2011
Με λίγα λόγια τα ελεεινά παχύδερμα του Περισσού στα συλλυπητήρια τους μας λένε ότι ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει επιλέξει τον κομμουνισμό και τη διακυβέρνηση του από τη δυναστεία των Κιμ. Όμως πως o λαός επέλεξε αυτό τον δρόμο αφού εκλογές δεν έχουν γίνει ποτέ και έχει στο κεφάλι του μια φρικαλέα χούντα; Το χειρότερο όμως είναι ότι στην ουσία καλούν τους εν λόγω δικτάτορες-και τους συμπαραστέκονται- να μην υποκύψουν στους «κακούς ιμπεριαλιστές» δυτικούς που θέλουν εκδημοκρατισμό και σπάσιμο της απομόνωσης και να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης. Δηλαδή προφανώς στο δρόμο της φτώχειας, του λιμού, της δικτατορίας, της απομόνωσης ,των βασανιστηρίων, των εκτελέσεων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των θαλάμων αερίων !!!! Είπατε τίποτα ;;; Θυμίζω επίσης ότι το ΚΚΕ υποστήριξε στο όνομα του αντιμπεριαλισμού τον Καντάφι και τις σφαγές αμάχων που έκανε πρόσφατα στη Λιβύη, ενώ-όπως και όλη ανεξαιρέτως η Ελληνική αριστερά - δεν βγάζει ούτε μισή κουβέντα εναντίον του γενοκτόνου Άσαντ που συνεχίζει να σφάζει τον λαό του στη Συρία. Και φανταστείτε ότι αυτούς τους σιχαμερούς και αδίστακτους ανθρώπους τους ψηφίζει περίπου το 7% του Ελληνικού λαού ! Καθόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε ότι αυτός ο τόπος είναι πολιτικά καθυστερημένος, λόγω δικτατοριών και εμφυλίου, και κυρίως διότι το Ελληνικό βαθύ καθεστώς κρατάει σκόπιμα χαμηλά το πνευματικό, μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο σ’αυτή τη χώρα, ώστε-μεταξύ άλλων σκοπών-να πετυχαίνει να ψηφίζονται εξτρεμιστικά κόμματα όπως ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ κλπ.

Βέβαια μην ξεγελιέστε, διότι στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΚΚΕ ούτε Μαρξιστική, ούτε Λενινιστική, ούτε Σταλινική είναι, αλλά αντιθέτως αρπακτικοί καπιταλιστές και ο μοναδικός λόγος που υποστηρίζουν τη Βόρεια Κορέα είναι διότι ο μοναδικός σύμμαχος και προστάτης της τελευταίας είναι η αγαπημένη του ΚΚΕ Κίνα και το αδελφικό τους φασιστικό ΚΚΚίνας…Όσο για την επόμενη μέρα στη Βόρεια Κορέα πραγματικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ξημερώνει διότι ο έτσι κι’αλλιώς νεαρός και άπειρος γιός του Κιμ καπελώνεται από τον στρατό και τον θείο του. Μπορεί στο μέλλον να έχουμε καλύτερες εξελίξεις, αλλά και χειρότερες. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι δημοκράτες ευχόμαστε να καταρρεύσει το συντομότερο αυτό το απεχθές καθεστώς που βασανίζει τον Κορεάτικο λαό,όσο δύσκολο κι’αν φαντάζει αυτό, και οι δύο Κορέες να ενωθούν και πάλι όπως η Γερμανία. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ωραίος Κορεάτικος λαός με τον εξαιρετικό πολιτισμό μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια όπως η Γερμανία !

Τέλος επανερχόμενος στα περιβόητα συλλυπητήρια που έστειλε το ΚΚΕ στη Βόρεια Κορέα, οφείλω να πω το εξής : έχω διαβάσει εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα, αλλά συλλυπητήριο εμετό πρώτη φορά βλέπω !!


* Επειδή παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν θα μπορούσαν στην… Ελλαδάρα μας να μην υπάρχουν και θαυμαστές του Βορειοκορεάτικου καθεστώτος. Έτσι σύμφωνα με μια πληροφορία που πήρα από τον καθηγητή πανεπιστημίου πολιτικής φιλοσοφίας Δημήτρη Δημητράκο, στο διάστημα 1991-1994 υπήρξε στην Ελλάδα μια εταιρεία μελέτης της σκέψης του Κιμ Ιλ Σούνγκ (!), αποτελούμενη από ανθρώπους του ευρύτερου αριστερού χώρου, οι οποίοι μάλιστα έκαναν και τσάμπα ταξιδάκια στη Βόρεια Κορέα. Και εις ανώτερα… Θα γούσταρα πάντως να δω στο μέλλον και μία εταιρεία μελέτης των Ταλιμπάν !! Επίσης είναι γνωστό ότι και ο "Σπίθας" Μίκης Θεοδωράκης έχει κατατάξει τη Βόρεια Κορέα στον άξονα του καλού !
**Δείτε οπωσδήποτε και παρακάτω ένα βιντεάκι με τους Βορειοκορεάτες να σπαράσσουν στο κλάμα και θα με θυμηθείτε !

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Γολγοθάς χωρίς τέλος και πορεία προς τον γκρεμό…










Η τρόικα λοιπόν μας λέει ευθέως «κύριοι αποτύχατε, δεν κάνατε τίποτα από αυτά που συμφωνήσαμε με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο ή έστω κάνατε ελάχιστα και πάτε ολοταχώς προς τον γκρεμό». Μάλιστα κάποια ξένα ΜΜΕ χρησιμοποιούν για την Ελλάδα και τη φράση «μη μεταρρυθμίσιμη» που δεν είναι καθόλου άστοχη αν αναλογιστούμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το ανατολικού τύπου διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό Ελληνικό βαθύ κράτος. Την ίδια στιγμή τα περισσότερα κόμματα, τα ΜΜΕ και οι λοιποί γλοιώδεις παρατρεχάμενοι και ραντιέρηδες συντονίζονται στη γελοία καθεστωτική Σαμαρική και αριστερή γραμμή που λέει πως για όλα τα βάσανα του Ελληνικού λαού φταίει το απεχθές μνημόνιο που απέτυχε και η τρόικα που τον γδέρνουν !

Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ διαφορετική καθώς έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω ότι-όπως είναι ξεκάθαρο και από αυτά που λέει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ-από το πρώτο μνημόνιο ελάχιστα πράγματα εφαρμόστηκαν και όπου εφαρμόστηκαν αυτό έγινε στρεβλά. Είχα ξαναγράψει άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο ότι από το πρώτο μνημόνιο εφαρμόστηκαν μεμονωμένα μόνο κάποια σκληρά μέτρα που μείωναν εισοδήματα, συντάξεις, φορολογούσαν κλπ. και όχι άλλα προοδευτικά μέτρα που προέβλεπε, με αποτέλεσμα να το μετατρέψουν σε εργαλείο ύφεσης και καταστροφής. Βλέπετε η κυβέρνηση Παπανδρέου (αφού αρχικά έχασε πολύτιμο χρόνο σε δολοπλοκίες και προβοκάτσιες), δεν θέλησε ή δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα της που είναι το συγκεκριμένο βαθύ κράτος, ειδικά όπως αυτό εκφράζεται με το διεφθαρμένο και παρασιτικό δημόσιο. Αυτό το βαθύ κράτος που δημιούργησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μετά το 1981 έχει γιγαντωθεί και αποθρασυνθεί τόσο πολύ που πλέον είναι ανεξέλεγκτο, έτσι ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πια να τα βάλει μαζί του και να το γκρεμίσει ή έστω να το περιορίσει.
Αλλά και όταν οι Παπανδρέου-Πάγκαλος αποφάσισαν σε ένα βαθμό να συγκρουστούν και να προχωρήσουν δειλά,δειλά σε μεταρρυθμίσεις κάνει, τότε το καθεστώς έριξε στο παιχνίδι τον προβοκάτορα Βενιζέλο και τους ανθρώπους του ως υπονομευτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς επειδή το πρώτο μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε η τρόικα αναγκάστηκε να προτείνει νέα μέτρα πάνω στα πρώτα μέτρα και έτσι φτάσαμε στο μεσοπρόθεσμο του καλοκαιριού το οποίο στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν εφαρμόζαμε κατά γράμμα το πρώτο μνημόνιο. Ενδιάμεσα οι ξένοι, βλέποντας το αδιέξοδο, μας είχαν προτείνει να πουλήσουμε και δημόσια γη κάτι που πάλι η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε για ακατανόητους λόγους και που θα μπορούσε να μας ελαφρύνει σε μεγάλο βαθμό…

Αυτό το μεσοπρόθεσμο περιλάμβανε και κάποια σωστά μέτρα, αλλά και ομολογουμένως πολλά άδικα και αυτό που προκάλεσε αυτά τα απεχθή μέτρα ήταν η ρητή εντολή της τρόικας για μείωση του χρέους και του ελλείμματος, χωρίς όμως να υποδεικνύουν τον ακριβή τρόπο. Οι δικοί μας Φωστήρες λοιπόν προτίμησαν να φορολογούν ότι κινείται, να βάζουν παρανοϊκά χαράτσια όπως της ΔΕΗ και γενικά να βάζουν στο ίδιο καζάνι τους έχοντες και τους βολεμένους με τους φτωχούς και μεροκαματιάρηδες, χτυπώντας χονδροειδώς όλους το ίδιο. Έτσι εμείς το καλοκαίρι θεωρήσαμε πως το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί-παρά τα όσα προβοκατόρικα έκαναν και έλεγαν τα τραμπούκικα κινήματα των αγανακτισμένων- οπωσδήποτε για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και γυρίσει στη δραχμή, αλλά διαφωνήσαμε ανοιχτά με πολλά από τα μέτρα του. Επί της ουσίας και από το μεσοπρόθεσμο-όπως και στο μνημόνιο- εφαρμόστηκαν μόνο τα απεχθή μέτρα που έγδαραν τον λαό και ότι καλό προέβλεπε αγνοήθηκε με αποτέλεσμα να χαθεί και αυτή η ευκαιρία που μας έδωσαν οι ξένοι και να καταρρεύσει και η κυβέρνηση…Για του λόγου το αληθές και για τους δύσπιστους διαβάστε τι προέβλεπε μεταξύ άλλων το πρώτο μνημόνιο (όπως τα είχα γράψει και σε ένα παλιότερο άρθρο πριν ενάμιση περίπου χρόνο) και αναρωτηθείτε τι από αυτά εφαρμόστηκε και τι όχι: «Την εξυγίανση του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ, την απορρόφηση των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ ως κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο και την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων μέσω αυτού ,τη δημιουργία κεντρικού λογιστικού ελέγχου των δημοσίων εξόδων ,την απελευθέρωση των μεταφορών και όλων των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση του καμποτάζ στα πλοία, την σύνδεση της κρατικής έρευνας με την βιομηχανία, την αύξηση της παραγωγής, την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού, την δημοσίευση όλων των οικονομικών πράξεων των υπουργείων και τη φορολόγηση των πολύ κερδοφόρων επιχειρήσεων ,την κατάργηση της φορολογίας του λαού υπέρ των ταμείων και των εισοδημάτων δικηγόρων, μηχανικών εκτελωνιστών κλπ, την κατάργηση των ελάχιστων τεράστιων αμοιβών μιας τεράστιας γραφειοκρατίας δικηγόρων συμβολαιογράφων μηχανικών αρχιτεκτόνων και μιας σειράς άλλων επαγγελμάτων που ζουν εις βάρος του υπόλοιπου λαού κα…» και συνέχιζα προφητικά : «…Στην πραγματικότητα όμως ο Παπανδρέου με τη συμπαράσταση της Σαμαρικής Ν.Δ. και των άλλων τριών κομμάτων του καθεστώτος ελάχιστα πράγματα εφαρμόζει απ’όλες αυτές τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και όπου τα εφαρμόζει αυτό το κάνει με στρεβλό και απατεωνίστικο τρόπo, αντίθετα εφαρμόζει κατά γράμμα μόνο τα επώδυνα μέτρα» και ακόμα έγραφα «Αν λοιπόν αυτοί δεν εφαρμόζουν σωστά το μνημόνιο και από όλα αυτά που λέει εφαρμόζουν επιλεκτικά μόνο τα επώδυνα μέτρα και ταυτόχρονα συνεχίσουν την αντιαναπτυξιακή πολιτική τους τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τη χώρα και τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που σκοπεύει το μνημόνιο, δηλαδή καθίζηση στην αγορά και περεταίρω πτώση του βιοτικού επιπέδου, έτσι αφού θα βυθιστεί ο Ελληνικός λαός στη φτώχεια στο τέλος πιθανότατα να έχουμε μία ανοιχτή Ελληνική πτώχευση(….)και φυσικά αυτοί οι αγύρτες ήδη προπαγανδίζουν τη νέα «εθνική γραμμή» πως αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την πτώση του βιοτικού μας επιπέδου είναι η τρόικα και το μνημόνιο με τα επώδυνα μέτρα τους που «γδέρνουν το λαό (…) έτσι θα πετύχουν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το αντιευρωπαϊκό και αντιδυτικό μίσος μέσα στον Ελληνικό λαό…»
Να και το εν λόγω προφητικό άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας…
http://taairetika.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία που μας δίνουν οι ξένοι, όμως αυτή-πέρα από έναν σοβαρό τεχνοκράτη πρωθυπουργό- αποτελείται κυρίως από «σάπια υλικά κατεδάφισης» και σαμποταριστές και γι’αυτό δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Και αφού όπως είπαμε από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει, η τρόικα ετοιμάζεται να προτείνει κι’άλλα μέτρα πάνω στα μέτρα…φαύλος κύκλος δηλαδή ! Το μόνο που αλλάζει είναι να μεγαλώνει κι’άλλο η ύφεση και πολύς κόσμος να αρχίζει να υποφέρει οικονομικά και να φτάνει στα όριά του, χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ. Και φυσικά οι ντόπιοι φασίζοντες προπαγανδιστές που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη δείχνουν τώρα ως ενόχους την κακιά Ε.Ε.,το ΔΝΤ,τη Γερμανία κλπ. Για να καταλάβετε σε τι βαθμό φτάνει η ελεεινή προπαγάνδα του καθεστώτος, το MEGA του Μπόμπολα επιστράτευσε ακόμα και ένα-δήθεν χιουμοριστικό σίριαλ-για να προπαγανδίσει τη Γερμανία και τον Γερμανικό λαό ως κάποιους σκληρούς και άκαρδους τοκογλύφους που εκμεταλλεύονται εμάς τους αθώους Ελληνάρες !!

Είναι άλλωστε ενδεικτική για τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε η έκθεση της τρόικας που μας λέει πως το έτος 2011-όταν και θα έπρεπε να γίνει σαρωτικός εξορθολογισμός στο κράτος και στο οικονομικό μας μοντέλο- τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει. ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξάνονται κι’άλλο !!
Εν κατακλείδι αυτό το απαράδεκτο φορολογικό μπαράζ έχει εξουθενώσει περαιτέρω την αγορά και την ιδιωτική οικονομία με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός και εμπορικός τζίρος να συρρικνώνεται και συνεπώς να μικραίνει και η φοροδοτική ικανότητα της χώρας. Η λογική μας λέει δηλαδή πως με αυτό το φορολογικό μπαράζ τα δημόσια έσοδα γίνονται όλο και λιγότερα αντί για περισσότερα. Από την άλλη μεριά οι μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα επιβαρύνουν τις δαπάνες των επιδομάτων ανεργίας καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω των πολλών νέων συνταξιοδοτήσεων…Και όλα αυτά γίνονται διότι κυρίως κανείς δεν τολμά να συγκρουστεί με τις πανίσχυρες συντεχνίες και να εξορθολογήσει το τεράστιο και παρασιτικό κράτος. Που οδηγούμαστε λοιπόν ; Την ίδια στιγμή οι εκλογικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Ελληνικός λαός ζητάει ακόμα περισσότερη αριστερά (!!), ενώ είναι προφανές πως σήμερα πληρώνουμε ως χώρα την ιδεολογική κυριαρχία αυτών των λαοπλάνων. Με λίγα λόγια αυτοκτονούμε ως χώρα και πάμε ολοταχώς προς τον γκρεμό !!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Όχι στο ευρωομόλογο των προβοκατόρων και στην αντιγερμανική προπαγάνδα !










Όπως έχουμε επισημάνει ξανά-και συνήθως δικαιωνόμαστε-το Ελληνικό αντιδυτικό βαθύ κράτος και τα πιόνια του προσπαθούν να χρησιμοποιούν την Ελληνική χρεοκοπία ως εργαλείο καταστροφής όλης της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Η Ελληνική φανατική διακομματική απαίτηση για έκδοση ευρωομολόγων κινείται αναμφισβήτητα μέσα σε αυτά τα πλαίσια.

Έτσι οι αριστεροκίνητοι Έλληνες προβοκάτορες πολιτικοί αποδεικνύεται ότι έχουν πετύχει με τις διάφορες ραδιουργίες και προβοκάτσιες τους να φέρουν την ευρωζώνη εκεί που επιθυμούν ΚΚΕδες και Συριζαίιοι, δηλαδή στα όρια της κατάρρευσης ! Αυτό συμβαίνει διότι μέσα στην ευρωζώνη υπήρξε και υπάρχει ακόμα μια μπαταχτσίδικη και προβοκατόρικη Ελλάδα που εξαιτίας της η κρίση χρέους εξαπλώνεται σαν μεταστατικός καρκίνος την ώρα μάλιστα που η Ευρώπη ότι είχε αρχίσει να συνέρχεται από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως στην πραγματικότητα αυτό το ευρωομόλογο και γιατί το επιδιώκει η Ελλάδα ; Σημαίνει επιγραμματικά ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούν να δανείζονται με το ίδιο επιτόκιο ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης και πιστοληπτικής ικανότητας τους, ακόμα και αν έχουν ανύπαρκτη δημοσιονομική πειθαρχία. Με λίγα λόγια λοιπόν πχ.οι πλούσιες Γερμανία και Φινλανδία θα δανείζονται με το ίδιο επιτόκιο με τη χρεοκοπημένη Ελλάδα ή την καταχρεωμένη Ιταλία κλπ.και στην ουσία δίνεται το ελεύθερο στις «προβληματικές» χώρες να συνεχίσουν να είναι όσο δημοσιονομικά απείθαρχες θέλουν, αλλά να συνεχίσουν να δανείζονται φτηνό χρήμα χωρίς πρόβλημα (κάτι που έφερε και τη χρεοκοπία της Ελλάδας).Με λίγα λόγια όλα τα χρέη και τα ελλείμματα των «προβληματικών» χωρών θα μοιράζονται σε όλη την ευρωζώνη και στα κράτη της και πέρα από το κατάφορα άδικο και ανεδαφικό του πράγματος αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μακροχρόνια υποτίμηση και ευτελισμό του ευρώ και κατ’επέκταση την οικονομική και πολιτική διάσπαση της Ε.Ε. Να λοιπόν δύο αρχικοί λόγοι για τους οποίους το Ελληνικό αντιευρωπαϊκό καθεστώς επιδιώκει και επιθυμεί τόσο σφοδρά την έκδοση ευρωομολόγων. Αλλά ο τρίτος και κυριότερος λόγος είναι ότι αυτά τα ευρωομόλογα θα τα αγοράσουν κυρίως χώρες που έχουν πλεονάσματα και αυτές θα είναι λογικά η Κίνα και δευτερευόντως η Ρωσία. Έτσι η Ε.Ε. θα εξαρτηθεί πολιτικά από αυτές τις δύο ανερχόμενες φασιστικές υπερδυνάμεις (τις οποίες φυσικά το Ελληνικό κατεστημένο αγαπάει πολύ…) και δεν θα μπορεί να σηκώσει ανάστημα σε κανένα θέμα σε αυτές τις δύο χώρες που θα μπορούν να περνούν άνετα την όλο και πιο φασίζουσα και ιμπεριαλιστική πολιτική τους. Αυτό είναι με λίγα λόγια το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν με το ευρωομόλογο οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι, οι αριστεροί,οι Καρατζαφέρηδες και οι λοιποί αντιευρωπαίοι προβοκάτορες.

Ευτυχώς μέσα στην Ε.Ε. αντιστέκονται ακόμα αρκετοί άνθρωποι στο ευρωομόλογο, αν και υπάρχει και μία μειοψηφία ανοήτων που το προτείνει. Σε αυτούς αντιστέκεται κυρίως η Γερμανία και οι βόρειοι σύμμαχοί της με την Μέρκελ και δευτερευόντως η Γαλλία που ευτυχώς πήρε με το μέρος της και τη νέα Ιταλική κυβέρνηση. Μάλιστα το όχι της Γερμανίας γίνεται ακόμα πιο βροντερό από τη στιγμή που προσφάτως οι δυνάμεις που συγκυβερνούν με την Μέρκελ απείλησαν ότι αν δεχθεί το ευρωομόλογο θα διαλύσουν την κυβέρνηση συνεργασίας, έτσι η Μέρκελ έθεσε το «όχι» ως κόκκινη γραμμή της Γερμανίας και μετά απ’όλα αυτά το πιθανότερο είναι να γκρεμιστούν τα σχέδια των προβοκατόρων που βρίσκονται πίσω από την-στην πραγματικότητα- αριστεροκίνητη πολιτική της χρεοκοπημένης Ελλάδας για την αποδυνάμωση της Ε.Ε. Βεβαίως δεν παύει η κατάσταση να είναι πολύ κρίσιμη καθώς δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος διάλυσης όλης της ευρωζώνης και όπως έχουμε ξαναπεί-και δικαιωθήκαμε- στη διατήρηση αυτής της αναταραχής στις αγορές οφείλετο και η απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, αλλά και η ακατανόητη άρνηση του Ρωσόφιλου προβοκάτορα Σαμαρά να υπογράψει για τη δανειακή σύμβαση. Οι ηγέτες της Ε.Ε. βρέθηκαν λοιπόν πανικόβλητοι προ ημερών να βλέπουν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα να τρίζει και την ίδια στιγμή η Ελλάδα και μία μερίδα της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού τύπου να πιέζουν αφόρητα για να πετύχουν το περιβόητο ευρωομόλογο. Παρόλες τις πιέσεις και την αναταραχή η Μέρκελ επέμεινε στη γραμμή κατά του ευρωομόλογου. Την ίδια στιγμή τα Ελληνικά ΜΜΕ-που ως γνωστόν κατευθύνονται από τα κόμματα- με απύθμενο θράσος άρπαξαν την ευκαιρία να φουντώσουν και πάλι το αντιγερμανικό μένος, δείχνοντας την «κακιά» Γερμανία και τη Μέρκελ ως κύρια υπεύθυνη για την επερχόμενη διάλυση της ευρωζώνης. Δηλαδή η χρεοκοπημένη και αναξιόπιστη Ελλάδα που, κατά γενική ομολογία, εξαιτίας της έχει δημιουργηθεί αυτή η θλιβερή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει το θράσος να κατηγορεί άλλους για το χάος που δημιούργησε !! Αυτό θα πει θράσος !!!

Αυτό το κάνουν συστηματικά για να χτυπήσουν και να συκοφαντήσουν την καρδιά της Ευρωζώνης που είναι η δημοκρατική Γερμανία, αλλά το μένος τους για τη Γερμανία φουντώνει όλο και περισσότερο όσο αυτή αντιστέκεται στα ευρωομόλογα λέγοντας ότι η Μέρκελ είναι αυτή που φταίει για το πρόβλημα, διότι δεν παίρνει άμεσα δραστικές αποφάσεις για να ηρεμήσει τις αγορές και αυτές οι αποφάσεις είναι γι’αυτούς το ευρωομόλογο-πολλοί το λένε ανοιχτά, ενώ άλλοι το υπονοούν-ή ακόμα και το κόψιμο χρήματος, δηλαδή η εγκατάλειψη του σκληρού Ευρώ. Να λοιπόν γιατί τα Ελληνικά ΜΜΕ ξιφουλκούν τόσο πολύ κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ που ακόμα επιμένει να αρνείται τη λαίλαπα που λέγεται ευρωομόλογα και που τόσο επιθυμεί το Ελληνικό βαθύ κράτος για να κάνει κακό σε όλη την ευρωζώνη. Παρουσιάζεται δηλαδή το φαινόμενο οι πραγματικοί σαμποταριστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η Ελλάδα να κατηγορούν τους Γερμανούς ότι και καλά την διαλύουν αυτοί !

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι πρέπει να σωθεί οπωσδήποτε η ευρωζώνη και φυσικά απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας το ευρωομόλογο, αλλά και την εγκατάλειψη του σκληρού ευρώ, μέσω της έκδοσης χρήματος, αφού ως φιλελεύθεροι είμαστε και ιδεολογικά αντίθετοι σε κάτι τέτοιο και πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση που μπορεί να δοθεί στην κρίση χρέους της Ευρώπης είναι κατά πρώτον να σωθεί με κάθε δυνατό τρόπο η Ιταλία και να καθιερωθεί αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αφήνοντας τις αγορές να ρυθμιστούν από μόνες τους γι’αυτό και θα λέγαμε ότι γενικά το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί είναι τώρα σε καλό δρόμο. Βέβαια στην πραγματικότητα μια άλλη αποδοτική λύση θα ήταν και το άμεσο ξωπέταγμα της Ελλάδας από το ευρώ,αλλά σίγουρα αυτό θα ήταν ολέθριο για τον Ελληνικό λαό όσο και αν το υποστηρίζουν τώρα οι προβοκάτορες των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ