ΠΟΛΙΤΙΚΑ


              ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
          Αφοί Γ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.Τ
                            Από το 1950                                  
Έδρα: Μουλαβασίλη 34,  242 00, Μεσσήνη
Τυροκομείο: Θέση Παναγίτσα, Μαυρομάτι Μεσσήνης
Τηλ. Παραγγελιών  27220 24087
Τηλ. Τυροκομείου   27220 23139
e-mail: info@tyrokomikimessinis.gr


Εμπόριο, Service, αναβαθμίσεις Laptop, H/Υπολογιστών, κινητών, tablet, Μηχανογράφηση Επιχειρήσεων.
Π. Καίσαρη 5, Καλαμάτα,
Τηλ. 27210 90134-6974268            www.geekit.grinfo@geekit.gr


 SAOUTIS  ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ       44 Χρόνια Ασφαλιστικής Προσφοράς                          
              Ασφαλίσεις:       
     ΥΓΕΙΑΣ,   ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,                ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ           
      
ΤΗΛ. 2721 300 351, 
ΚΙΝ. 6977 172 942
e-mail : agsaouti@gmail.com


Ωμές φασιστικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ! Ποια είναι η περιβόητη Ηριάννα…Ας ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο αυτή η Ηριάννα Βασιλειάδη-Λιναρδάκη (το πραγματικό της όνομα) συμμετέχει πράγματι στους αναρχοναζί «Πυρήνες της φωτιάς». Θα μπορούσε απλά να είχε κακές παρέες ή να την έμπλεξαν, αλλά εμείς εδώ, όπως καταλαβαίνετε, δεν είμαστε δικαστές, ούτε παντογνώστες για να κρίνουμε. Και όσοι το κάνουν-και από τις δύο πλευρές-είναι γιατί έτσι τους συμφέρει.

Γιατί τώρα λέμε το όνομά της ; Δεν έχουμε φυσικά ούτε κακία, ούτε κάποιο πρόβλημα μαζί της (μακάρι να είναι και αθώα). Όμως, ειδικά από τη στιγμή που καταδικάστηκε για κάτι, δεν είναι παράνομο, ούτε και παράτυπο να το πούμε. Κυρίως το λέμε διότι το λόμπι των αριστερών έχει επιβάλλει έναν νόμο της σιωπής στα ΜΜΕ και στο ίντερνετ που δεν μας αρέσει καθόλου. Δηλαδή αν είχε κάνει κάτι πχ. ένας δεξιός ή ένας Πασοκτζής, πάλι θα έκρυβαν το όνομα του; Όχι βέβαια…

Αλλά όποια και αν είναι η Ηριάννα, το χειρότερο είναι ότι κατά πρώτον, συντάχθηκε μαζί της ο χειρότερος κόκκινος φασισμός (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαφαζάνης, αναρχοφασίστες κλπ.) και τελικά-μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης- τα έκαναν γυαλιά, καρφιά στο κέντρο της Αθήνας και τη νύφη πλήρωσαν τα καταστήματα που τους κατέβασαν τις βιτρίνες!  Έγιναν τελικά 16 προσαγωγές και μία μόνο σύλληψη (και αυτή γιατί βρέθηκαν επάνω σε κάποιον ναρκωτικά…) και όλα καλά ! 
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο πατέρας της καταδικασμένης Ηριάννας δηλώνει πως η κόρη του δεν είναι πολιτικοποιημένη και πως καταδικάζει, και αυτός και η ίδια τις βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς !

Δεύτερο και χειρότερο είναι η ωμή και φασιστικού τύπου προσπάθεια της κυβέρνησης να επηρεάσει, για τους δικούς της λόγους, την απόφαση της δικαιοσύνης για το θέμα της Ηριάννας. Αυτή εκφράζεται απροκάλυπτα, αρχικά από τη δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης Κοντονή πως "η απόφαση για την Ηριάννα ήταν λανθασμένη» (!), κάτι τελείως ανεπίτρεπτο και παράτυπο για έναν υπουργό δικαιοσύνης. Και δεύτερον από την εκφρασμένη πλέον πρόθεση του Τσίπρα να αλλάξει τη σύνθεση του δικαστηρίου, όταν θα δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό !

Όλα αυτά είναι αναμφισβήτητα ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (και επαναλαμβάνω ανεξάρτητα αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι ορθή ή υπερβολική) που δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολίτευση ! Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει και πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση, αλλά φυσικά να μην νομίζετε ότι αυτές οι παρεμβάσεις. είναι κάτι συγκυριακό…

Τουναντίον τη δικαιοσύνη την έχει βάλει στο μάτι η φαιοκόκκινη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., από τον πρώτο κιόλας καιρό της εκλογής της, προκειμένου να αλώσει το κράτος. Ενδεικτική η περσινή δήλωση του σοσιαλ-τραμπούκου Πολλάκη στο συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ πως ««αυτό το κράτος δεν μπορεί να υπηρετήσει αριστερό πολιτικό σχέδιο, προσθέτοντας «να το τσακίσουμε και να το αλλάξουμε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα» !!   

                                     
Σήμερα λοιπόν οι κυβερνώντες, ένα κομμάτι της δικαιοσύνης έχουν καταφέρει να το ελέγχουν και ένα άλλο όμως όχι και προσπαθούν να αλώσουν και αυτό ! Γι’αυτό και οι επιθέσεις στο ΣτΕ με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όταν αυτό ακύρωσε τη φασιστική προσπάθεια κλεισίματος και φίμωσης καναλιών. Γι’αυτό και οι πρόσφατες επιθέσεις (πάλι κυρίως μέσω Πολλάκη) και πάλι στο ΣτΕ, με αφορμή το θέμα του καθεστώτος της λεγόμενης «φορολογικής ομηρίας» προσώπων και επιχειρήσεων που το ΣτΕ άλλαξε με απόφασή του.


Τέλος καθόλου τυχαία δεν διόρισε ο Τσίπρας την Συριζαία πρώην προέδρου το Αρείου Πάγου Β.Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή της ! Αυτό έγινε διότι η Θάνου λοιπόν έχει γνώση όλων των πειθαρχικών ερευνών, και των φακέλων των δικαστών που έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Έτσι το φαιοκόκκινο καθεστώς θα μπορεί να εκκαθαρίζει, με εκβιασμούς και διώξεις για υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα, ανεπιθύμητους δικαστές που θα πηγαίνουν κόντρα στις επιθυμίες τους !

Πάντως μόνο οι αφελείς και οι μη σκεπτόμενοι δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει κυβερνητική προσπάθεια χτισίματος αυταρχικού καθεστώτος στην Ελλάδα.΄Εμείς φυσικά πάντα το φωνάζαμε ότι άκρα αριστερά και δημοκρατία δεν συμβαδίζουν και ουδέποτε συμβάδιζαν, αλλά ποιος άκουγε από τους ψηφοφόρους τους που είχαν φανατιστεί και έβλεπαν τον Τσίπρα σαν μεσσία...

Βία και προπηλακισμοί ; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε !Οι περισσότεροι προφανώς θα γνωρίζετε την είδηση ότι οι Συριζαίοι Φίλης και  Ξυδάκης  προπηλακίστηκαν και δέχθηκαν καφέδες, σε μια εκδήλωση που έγινε προς υπεράσπιση μιας αριστερής αθλήτριας που βρίσκεται στη φυλακή ως κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Πυρήνες της φωτιάς) !

Το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι να μην σπεύσει κανένας αντιαριστερός και αντι-Συριζαίος να χαρεί ή να επικροτήσει όλα αυτά, διότι αυτοί που έκαναν τα έκτροπα είναι ακροαριστεροί που οικτίρουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει Σοβιετοποιήσει αρκετά την Ελλάδα και γιατί δεν είναι, ως κυβέρνηση, όσο φιλοτρομοκρατικός θα ήθελαν !

Κατά δεύτερον αυτές οι βιαιοπραγίες και προπηλακισμοί είναι κυρίως ακροαριστερές και ακροδεξιές μέθοδοι που, ως αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής κουλτούρας που είναι όλοι αυτοί, τις χρησιμοποιούν ενίοτε για να λύνουν τις διαφορές τους και να πετυχαίνουν πολιτικούς στόχου. Παρομοίως έχουν χρησιμοποιήσει και άλλες χυδαιότητες κάθε είδους, ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης…
Τώρα φυσικά που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήρθαν στην εξουσία, δεν είναι παράξενο που κάποιοι πρώην σύντροφοί τους τους πληρώνουν τώρα με το ίδιο νόμισμα ! 

Αυτό δεν είναι τόσο παράξενο, όχι γιατί ο Τσίπρας έχει αλλάξει, αλλά γιατί είναι άλλο πράγμα να προπαγανδίζεις ακροαριστερές φαντασιοπληξίες και ιδεοληψίες κάθε είδους, ενώ είσαι στην αντιπολίτευση και άλλο πράγμα όταν έχεις το πανδύσκολο έργο να κυβερνήσεις τον τόπο (και ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα...).

Εμείς αυτό που έχομε να πούμε είναι πως όσοι είμαστε αντιαριστεροί, από τη δημοκρατική πλευρά, πρέπει να μείνουμε μακριά από τέτοιες πρακτικές (ούτε να τις επικροτούμε) για να μην γίνουμε το ίδιο με τους αριστερούς, τους φασίστες και όλους τους συντρόφους τους ! H δύναμή μας πρέπει να είναι η ψήφος μας και η κόσμια λαϊκή διαμαρτυρία μας, όπως πχ. εκφράστηκε στο κίνημα "παραιτηθείτε".


Γενικά οι λαοί δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν τη βία, αλλά μόνο ως απάντηση σε ενδεχόμενη κρατική βία και καταστολή ή για να ανατρέψουν μια δικτατορία και όχι σε συνθήκες πολιτικής δημοκρατίας (έστω και αν αυτή δεν λειτουργεί καλά και οι κυβερνώντες είναι αντιδημοκρατικής κουλτούρας, αν και δημοκρατικά εκλεγμένοι, όπως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.).H Κύπρος στη «μέγγενη» των ιμπεριαλισμών !


 Με αφορμή τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, έχουμε να πούμε καταρχήν ότι η Ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως εκφράζεται σχεδόν διαχρονικά από τον πολιτικό κόσμο (και ακόμα χειρότερα όπως την εκφράζει ο Ελληνικός λαός που τη θέλει πιο σκληρή και ανένδοτη…) είναι ένα ανέκδοτο που θα ήταν πολύ αστείο, αν δεν γινόταν συχνά  και επικίνδυνο !  

Θα λέγαμε ότι Ελλάδα και Κύπρος (δύο χώρες, αλλά ίδιο έθνος, ψυχοσύνθεση και νοοτροπία) μοιάζουν στη διεθνή πολιτική σκηνή, σαν τα κακομαθημένα παιδάκια που τσακώνονται με φίλους και γείτονες και νομίζουν πως όλα τους ανήκουν δικαιωματικά και πως έχουν πάντα δίκιο !

Μάλιστα σε αυτή τη λογική το οποιοδήποτε «όχι» σε ξένες μεγάλες δυνάμεις, ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στην ψυχοσύνθεση ενός εθνικά Έλληνα, ως πράξη αντίστασης και ύψωσης αναστήματος. Ελάχιστα ή καθόλου δεν τον προβληματίζει, αν το «όχι» θα είναι προς το συμφέρον μας ή όχι !

Το ζήτημα του Κυπριακού λοιπόν έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο σημείο, κυρίως διότι ο τέως πρόεδρος Παπαδόπουλος (όπως και τα περισσότερα Κυπριακά κόμματα τότε) παρότρυνε το 2004 τον λαό του να ψηφίσει «όχι» σε ένα «σχέδιο Ανάν» που ουσιαστικά αυτός είχε ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα την οποία και κορόιδεψε ! 
                                                                            
Ο κυπριακός λαός λοιπόν άρπαξε την ευκαιρία να πει κατά 75 % ένα «όχι» που βαφτίστηκε από τους περισσότερους σε Κύπρο και Ελλάδα, ηρωικό και πατριωτικό κλπ., αλλά σήμερα μάλλον αποδεικνύεται αυτοκτονικό ! Και αυτό διότι το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον, αυτή τη στιγμή  είναι ότι χειρότερο για να ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ένωσης του νησιού. Τι υπάρχει διεθνώς ; Ερντογάν, Τσιπροκοτζιάδες, Πούτιν, Τραμπ και δεν συμμαζεύεται…

Με λίγα λόγια η μαρτυρική Κύπρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη «μέγγενη» τεσσάρων ιμπεριαλισμών, όπως είναι ο Ρώσικος (ο χειρότερος και πιο επικίνδυνος όλων), ο Τούρκικος, ο Ελληνικός και ο Αμερικάνικος. Μπορεί στο άμεσο μέλλον, υπό αυτές τις συνθήκες, να ελπίζει κανείς σε κάποια λύση του Κυπριακού ή- ακόμα χειρότερα- μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οριστικής διχοτόμησης ή και προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία ;

Συν φυσικά το πρόβλημα με τους Κυπριακούς υδρογονάνθρακες (όπου η Τουρκία διατείνεται πως πρέπει να μοιραστούν στις δύο κοινότητες του νησιού, ενώ οι δικοί μας το θεωρούν όλο δικό τους) που είναι άγνωστο πόσο η Άγκυρα θα τραβήξει το σκοινί και αν υπάρχει και ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου…

Τώρα αν μπούμε σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και γιατί ναυαγεί το Κυπριακό, θα δούμε ότι ο παράγοντας Ρωσία του αρχιδολοφόνου Πούτιν είναι και πάλι, σε μεγάλο βαθμό, η πηγή του κακού (της μη λύσης) ! Έτσι η κυβέρνηση των Τσιπροκοτζιάδων (που είναι φυσικά τα πιστότερα τσιράκια της Ρωσίας μέσα στην Ε.Ε.) απορρίπτει μια λύση με τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) και έτσι αποχώρησε απ’τις διαπραγματεύσεις, ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη στην άλλη πλευρά (και με τα ΜΜΕ να τον σιγοντάρουν, όπως πάντα)…

Γιατί τώρα ο Κοτζιάς δεν θέλει λύση με εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία ; Αυτό είναι εύκολο να διαπιστώσουμε διαβάζοντας και μόνο τις επίσημες δηλώσεις Ελλήνων και Ρώσων κρατικών αξιωματούχων. Γιατί πολύ απλά η Ρωσία δεν θέλει εγγυήτριες δυνάμεις, αλλά εγγυητή μόνο τον Ο.Η.Ε., οπότε αυτή είναι και η επίσημη  θέση της πρακτόρικης Ελληνικής πλευράς !                                                                                            Και γιατί η Ρωσία θέλει μοναδικό εγγυητή τον Ο.Η.Ε. ; Μα γιατί στον Ο.Η.Ε. είναι κυρίαρχη η ίδια, με τις διάφορες χώρες δορυφόρους που ελέγχει, οπότε θα έχει και το πάνω χέρι σε ένα ενδεχόμενο ενωμένο Κυπριακό κράτος !

Αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος που ο ρωσόδουλος Παπαδόπουλος είχε απορρίψει τότε το σχέδιο Ανάν, ενώ σήμερα ο επίσης ρωσόφιλος δεξιός  πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης, άγεται και φέρεται από την Ελλάδα σε προκλητικό βαθμό και δεν διαμορφώνει μια ανεξάρτητη Κυπριακή θέση για ευνόητους λόγους...

Συμπέρασμα ; Η Κύπρος είναι σε δύσκολη θέση και η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αλλάζουν νοοτροπία σε, μεταξύ άλλων, αυτά τα θέματα. Χαρακτηριστικό ότι πολλοί Έλληνες θεωρούν ακόμα και σήμερα τον Παπαδόπουλο εθνικό ήρωα της Κύπρου, λόγω του "Όχι" στο σχέδιο Ανάν,  ζητούν λύση χωρίς τη λέξη "Μακεδονία" για τη γειτονική χώρα ή που,ακόμα χειρότερα, συσπειρώνονται γύρω από τον Κοτζιά-έστω και αν δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ- διότι λέει "έχει πατριωτικές θέσεις" ! 

Είπαμε...στην Ελλάδα όσο πιο αδιάλλακτος και "καυγατζής" είσαι στην εξωτερική πολιτική, τόσο πιο πατριώτη σε βαφτίζουν ! Και αυτό το συμπλεγματικό βιολί δεν λέει να αλλάξει με τίποτα...  

Καθεστωτικό φιάσκο στη βουλή με Παπαντωνίου !Η λυσσαλέα καθεστωτική (κυρίως κυβερνητική, αλλά και μερίδας του τύπου και των αρχών) προσπάθεια να βγει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ένοχος ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου συνεχίζεται, παρότι οδηγείται από αποτυχία σε αποτυχία !

Έτσι λοιπόν είδαμε ότι η προανακριτική επιτροπή της βουλής οδηγήθηκε σε φιάσκο και έκλεισε πριν την ώρα της τις εργασίες της…. Ο λόγος ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ ο έλεγχος για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα δεν μπορεί να γίνει από την προανακριτική επιτροπή καθώς- όπως αναφέρεται και στο σχετικό πόρισμα- η συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη δεν έγινε κατά τη διάρκεια των υπουργικών καθηκόντων του κ. Παπαντωνίου !

Έτσι η ολομέλεια της βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία όχι, θέλοντας και μη, στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής του αδικήματος. Επίσης ψήφισε «όχι», και πάλι θέλοντας και μη, και στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λόγω αναρμοδιότητας της βουλής (έτσι βάφτισαν την παραγραφή του αδικήματος…) 
                                       
Στην πραγματικότητα πολύ θα ήθελαν οι περισσότεροι από τους 300 εκεί μέσα (ειδικά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, αλλά και το «Ποτάμι που φέρθηκε πολύ βρώμικα») να ασκηθεί στον Παπαντωνίου απευθείας δίωξη από την ολομέλεια της βουλής και να ακολουθήσει καταδίκη του, αλλά-όπως είναι προφανές- κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να σταθεί σε καμία περίπτωση.

Έν τέλει αποφασίστηκε και ψηφίστηκε απλά η παραπομπή του Παπαντωνίου στην τακτική δικαιοσύνη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για να αποφασίσει αυτή για την τύχη του. Όλα δείχνουν όμως πως αυτό θα είναι κάτι τυπικό, αφού ο πρώην υπουργός λογικά πρέπει να βαδίζει προς αθώωση !

Μην νομίζετε όμως ότι το βαθύ κράτος παραιτείται ! Γι’αυτό και είναι βρώμικο και ακατανόητο το γιατί αποφασίστηκε η παραπομπή του για αδίκημα που δεν έχει γίνει επί υπουργείας του, αντί να πάει η υπόθεση στο αρχείο. Θέλετε και Απόδειξη ;

Η ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης του Συριζαίου υφυπουργού δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλου, ο οποίος στη συζήτηση στη βουλή  παρέθεσε μια σειρά ψευδών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών για τον Παπαντωνίου τα οποία έχουν καταπέσει. Πχ. αδικαιολόγητα ποσά σε λογαριασμούς του εξωτερικού, καθώς και αδικαιολόγητα περιουσιακά στοιχεία.

Θα επαναλάβω φυσικά, πως δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά ότι αυτός ο άνθρωπος είναι τελείως αθώος. Από την άλλη όμως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε στοχευμένες πολιτικές διώξεις που μπορεί να γίνονται ενορχηστρωμένα και λυσσαλέα, χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία, όπως αυτή του Παπαντωνίου.

Γιατί γίνονται ; Γιατί πολλοί απλά οι φαιοκόκκινοι φασίστες που κυβερνούν, και τα διάφορα τσιράκια τους σε πολλούς χώρους, θέλουν να δώσουν «αίμα» πολιτικών στο πεινασμένο νεοελληνικό όχλο και μια αίσθηση κάθαρσης που υποτίθεται ότι κάνουν οι αριστεροί με το «ηθικό τους πλεονέκτημα», ενάντια στους…διεφθαρμένους (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) που έφεραν και την κρίση…Σε αυτή ακριβώς τη λογική στοχεύονται, μέσα στην κρίση, πρόσωπα που είναι ανεπιθύμητα για κάποιο λόγο στους αριστερούς και επιδιώκεται να πληρώσουν αυτοί το βαρύτερο τίμημα για όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης.


H απάντηση στις ασυναρτησίες του Τσίπρα !

 Πως σας φάνηκε χθες ο Αλέξης ο Τσίπρας στην ομιλία του στη βουλή ; Φρέσκος ; Καθόλου αφού αν τον παρατηρήσατε μιλούσε με ένα βαριεστημένο ύφος, σαν να δυσανασχετούσε και ο ίδιος με τις ανοησίες που έλεγε !

Τώρα αν προσπαθήσουμε και να αναλύσουμε τα όσα έλεγε-πάντα με τον κίνδυνο να καεί ο εγκέφαλός μας- παρατηρήσαμε ένα πελώριο «ΘΑ» ! ΘΑ έρθει η ανάπτυξη, ΘΑ βγούμε από τα μνημόνια, ΘΑ μειωθεί το χρέος, ΘΑ μειωθεί η ανεργία και η φτώχεια κλπ... Και όλα αυτά βεβαίως διότι «εμείς είμαστε αριστεροί και άρα φιλολαϊκοί, ενώ εσείς οι δεξιοί σκληροί νεοφιλελεύθεροι» (τα περί νεοφιλελευθερισμού τα επανέλαβε 5,6 φορές…) !

Αυτά δεν που ανέφερε ως επιτεύγματα της κυβέρνησής του είναι επιεικώς αστεία. Από το ότι προσπάθησε να μας πείσει ότι η κρατική μηχανή λειτουργεί σωστά και ορθολογικά, μέχρι που εξύμνησε τον…φιλεύσπλαχνο Καμμένο που μιλάει, ως υπουργός εθνικής άμυνας, με ισοβίτη έμπορο ηρωίνης διότι ενδιαφέρετε να λάμψει η αλήθεια (και όχι γιατί η κυβέρνησή τους είναι με τα μπούνια μέσα στη φασίζουσα υποκοσμίτικη διαπλοκή) !

Ένα μόνο πράγμα που ισχυρίστηκε μας έκανε εντύπωση και αποφασίσαμε να το ψάξουμε καλύτερα. Kαι αυτό ήταν ότι μίλησε με αριθμούς για τις πάμπολες  θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα στην κρίση, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και αυτό δεν είναι ψέματα και συνέβη για λόγους που έχουμε τονίσει πολλές φορές από εδώ. Είπε όμως επίσης και πως επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όχι μόνο έχει μειωθεί η ανεργία, αλλά και έχουν δημιουργηθεί και κάπου 230.000 θέσεις εργασίας (!) και αυτό μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, αφού κάνει μπαμ ότι είναι αναληθές…

Και δεν μπορεί να μην είναι αναληθές σε μια χώρα και περίοδο όπου η επιχειρηματικότητα χτυπιέται και υπερφορολογείται λυσσαλέα και επιχειρήσεις είτε κλείνουν, είτε μεταφέρονται σε γειτονικές χώρες. Άλλωστε η ανεργία μόνο κατ’ελάχιστο έχει στατιστικά μειωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., άρα πως μπορεί να δημιουργήθηκαν τόσες πολλές θέσεις εργασίας ;

Αντί απάντησης λοιπόν αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες σε γνωστή ιστοσελίδα (antinews) και που απαντάει πολύ τεκμηριωμένα και σε αυτούς, αλλά και σε άλλους ισχυρισμούς των κυβερνώντων. Ας το διαβάσουμε λοιπόν παρακάτω:

« Οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο κύμα ψευδολογίας «για το τι παρέλαβαν και το τι πέτυχαν».

Όμως, ένα-ένα τα ψέματά τους καταρρέουν από την ίδια την πραγματικότητα…
Κι αποδεικνύεται ότι:

--Παρέλαβαν μια χώρα που ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια στις αρχές του 2015 και την κατέστησαν «αποικία χρέους» ως το… 2060!
--Παρέλαβαν μια χώρα που το χρέος της είχε ήδη ελεγχθεί και βρισκόταν πια σε τροχιά βιωσιμότητας (όπως έλεγε το ΔΝΤ στα τέλη του 2014). Τότε μάλιστα το ΔΝΤ ήθελε να συμμετάσχει στην «πιστοληπτική γραμμή στήριξης»! Και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε την Ελλάδα μια χώρα που το χρέος της δεν θα είναι βιώσιμο για πολλές δεκαετίες – ίσως και ποτέ! Και γι’ αυτό το ΔΝΤ δεν θέλει πια να συμμετάσχει ούτε στο τρέχον Μνημόνιο…
--Παρέλαβαν μια χώρα, όπου οι καταθέσεις είχαν αρχίσει να επανέρχονται (επί Σαμαρά), και σε έξι μήνες ΣΥΡΙΖΑ διογκώθηκε η φυγή καταθέσεων και επιβλήθηκαν capital controls στις τράπεζες!
--Παρέλαβαν μια χώρα που ήταν για δύο χρόνια (2013-14) πρώτη στον κόσμο σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ανταγωνιστικότητας (κατά ΟΟΣΑ), και σήμερα η οικονομία της χάνει έδαφος συνεχώς σε διεθνή ανταγωνιστικότητα (πάλι κατά ΟΟΣΑ)…

Αυτά όλα ήδη έρχονται στην επιφάνεια, ήδη αποκαλύπτονται, τα λένε πλέον και ξένοι αξιωματούχοι, κι ο κόσμος αρχίζει ήδη να τα συνειδητοποιεί…
Το μόνο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να ακούγεται – γιατί δεν το διέψευσαν ακόμα εκείνοι που θα έπρεπε να το διαψεύσουν – είναι ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε τάχα η ανεργία!

Όπως θα δούμε κι αυτό είναι ψέμα! Ίσως το πιο μεγάλο ψέμα τους…
Η ανεργία στην πραγματικότητα ΑΥΞΗΘΗΚΕ επί ΣΥΡΙΖΑ!
Το ότι αυξήθηκε η ανεργία θα έπρεπε, μάλιστα, να είναι προφανές: Αφού στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ύφεση και το ΑΕΠ υποχώρησε! Κι άλλο…
Πώς είναι δυνατό να πέφτει το ΑΕΠ και να… «αυξάνεται» η απασχόληση;
Πώς είναι δυνατό με μικρότερο ΑΕΠ σήμερα να έχουμε και μειωμένη ανεργία; Θα μας τρελάνουν;

Ας τα δούμε τα πράγματα πιο προσεκτικά:Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως παρέλαβε την ανεργία στο 27,4% και την κατέβασε στο 23,5%!
 Όμως, δεν λένε αλήθεια, ούτε στο πρώτο σκέλος, ούτε στο δεύτερο: Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε την ανεργία τον Ιούλιο του 2012 στο 25,3%.
Η ανεργία ανέβαινε συνεχώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια (από το 2008 ως το 2012) και συνέχισε για κάποιο ακόμα διάστημα να ανεβαίνει. Δεν μπορεί να αντιστραφεί τέτοια τάση μέσα σε λίγους μήνες…Έφτασε, πράγματι, στις αρχές της επόμενης χρονιάς (2013) στο 27,4%! Αλλά ύστερα άρχισε να υποχωρεί!

Το 2014 ήταν χρονιά που η Ελλάδα βγήκε από την ύφεση, για πρώτη φορά από το 2008. Και η ανεργία, που είχε ήδη «φρενάρει», άρχισε πια να μειώνεται…Το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη! Και η ανεργία της έπεφτε πια όλο και ταχύτερα μέσα στο 2014…
Με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ (αλλά και της ΕΛΣΤΑΤ), το Δεκέμβριο του 2014, στο τέλος της διακυβέρνησης Σαμαρά, η ανεργία είχε πέσει στο 25,1%, ελάχιστα πιο κάτω από εκεί που την παρέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά δυόμιση χρόνια πριν…Τόσο την παρέλαβε, λοιπόν, ο Τσίπρας: 25,1%!      Όχι 27,4 που λένε κάθε μέρα στα τηλε-παράθυρα…

Ο Σαμαράς παρέδωσε την ανεργία χαμηλότερα απ’ ό,τι την παρέλαβε ο ίδιος (έστω και λίγο χαμηλότερα), αλλά είχε γυρίσει προς τα κάτω την τάση, ενώ η μείωση της ανεργίας επιταχυνόταν συνεχώς στο τέλος της Πρωθυπουργίας του.
Και το σπουδαιότερο: στο τέλος του 2014, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν πια πως η ανεργία δύο χρόνια αργότερα, στο τέλος του 2016, θα είχε υποχωρήσει στο 19,5%! Και σήμερα θα ήταν ακόμα χαμηλότερα…

Θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα εκεί: Ο Σαμαράς έλεγξε την ανεργία, που ως τότε ανέβαινε εκρηκτικά, τη «γύρισε» προς τα κάτω, κι αν συνεχιζόταν η πολιτική του, η ανεργία θα είχε υποχωρήσει σήμερα πολύ περισσότερο…Αλλά, δυστυχώς, το θέμα είναι σοβαρότερο. Πολύ σοβαρότερο…
Γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε η ανεργία, έστω και «λιγότερο» απ’ όσο θα έπρεπε…

Στην πραγματικότητα, η πραγματική ανεργία αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ!
Ας περάσουμε λοιπόν, στο τι έγινε μετά το 2014, επί Τσίπρα πλέον: Έγιναν τέσσερις «λαθροχειρίες»:
--Πρώτον, αυξήθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Έπαψαν να εφαρμόζουν τον κανόνα «5 προς 1» (ένας προσλαμβάνεται, για κάθε 5 που συνταξιοδοτούνται) κι ακόμα προσέλαβαν μεγάλο αριθμό «συμβασιούχων» (που τώρα τους υποχρεώνουν να απολύσουν – τουλάχιστον τους «υπεράριθμους»). Έτσι παρέλαβε ο Τσίπρας συνολικό προσωπικό στο δημόσιο 660 χιλιάδες (ενώ ο Σαμαράς είχε παραλάβει 750 χιλιάδες) και σήμερα το έφτασε ξανά ο Τσίπρας στις 700 χιλιάδες (ενώ αν συνεχιζόταν η πολιτική Σαμαρά, θα ήταν σήμερα κοντά στις 615 χιλιάδες).
Επί Τσίπρα, λοιπόν, απορροφήθηκαν στο Δημόσιο 85 χιλιάδες πρόσθετοι (40 χιλιάδες από αύξηση του συνολικού αριθμού, συν 45 χιλιάδες από την αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτήθηκαν στο μεταξύ)! Δεν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία. Απορροφήθηκαν άνεργοι στο «πελατειακό δημόσιο» και ύστερα επέβαλαν αυξημένους φόρους για να μπορούν να τους πληρώνουν…Πόσο στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενα αυτή η αύξηση της δημοσιο-ϋπαλληλίας; 900 εκατομμύρια το χρόνο περίπου! Κάθε χρόνο…

--Δεύτερον, έσπασαν τη διάρκεια των «προγραμμάτων μαθητείας» - κυρίως για τους νέους άνεργους και για τους μακροχρόνια άνεργους, στο ένα τρίτο! Από εξάμηνα σε δίμηνα! Κι έτσι τριπλασίασαν τον αριθμό όσων συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα…Επί Σαμαρά γύρω στις 60 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε εξάμηνα προγράμματα (που πληρώνονται από ΕΣΠΑ). Τώρα συμμετέχουν τριπλάσια, δηλαδή γύρω στις 180 χιλιάδες. Αυτοί όμως, όλοι διαγράφονται από τους καταλόγους της ανεργίας για όλο το χρόνο! Ανεξάρτητα από το αν τα προγράμματα τους προσφέρουν «απασχόληση» για 6μηνες (όπως παλαιότερα) ή για 2 μήνες (τώρα). Κι έτσι συγκαλύφθηκε ένας αριθμός ανέργων περί τις 180 χιλιάδες με μια τέτοια «λογιστική αλχημεία». Είναι πραγματικά άνεργοι για 10 μήνες το χρόνο, κι εμφανίζονται ως «απασχολούμενοι» ολόκληρο το χρόνο…


--Τρίτον, απορροφήθηκαν χιλιάδες άνεργοι σε ΜΚΟ (για τους λαθρομετανάστες). Αυτοί πληρώνονται επίσης από μη εθνικούς πόρους (συνήθως κοινοτικούς ή άλλους). Και δεν υπάρχει σαφής αριθμός εδώ…

--Και τέταρτον, πολλές παλαιότερες μόνιμες και πλήρεις θέσεις εργασίας καταργήθηκαν και τη θέση τους πήραν νέες «ευέλικτες θέσεις απασχόλησης». Μερικής ή «εκ περιτροπής» εργασίας. Το ποσοστό των συνολικά απασχολούμενων σε ευέλικτες θέσεις εργασίας αυξήθηκε από το 45% στο 53% περίπου. Δηλαδή χάθηκαν στην ουσία εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που δεν καταγράφονται (στην ανεργία)…

Για παράδειγμα, όταν ένας εργαζόμενος του 8ωρου αντικαθίσταται από δύο εργαζόμενους του τετράωρου, αυτό εμφανίζεται ως «αύξηση» της απασχόλησης, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι…
Κι όταν 5 εργαζόμενοι του 8ωρου αντικαθίστανται από 5 εργαζόμενους του 4ωρου, αυτό στην πραγματικότητα είναι μείωση της απασχόλησης, που όμως εμφανίζεται «αμετάβλητη»…Εδώ οι απώλειες σε πραγματικές θέσεις εργασίας είναι πολύ μεγάλες. Αλλά δεν τους μετράμε… (Όμως αυτό που δεν φάνηκε στην «απασχόληση» και την ανεργία, φάνηκε στα ασφαλιστικά ταμεία! Τα έσοδα των οποίων μειώθηκαν απότομα. Και χρειάστηκε να αυξηθούν υπέρμετρα οι ασφαλιστικές εισφορές…).

Συνολικά, υπολογίζουμε μόνο τις δύο πρώτες πηγές «αλλοίωσης» της ανεργίας. Μόνο αυτούς που «απορροφήθηκαν» στο δημόσιο ως πελατειακά ρουσφέτια και όσους απορροφήθηκαν σε δίμηνα προγράμματα μαθητείας, αντί για εξάμηνα. Δεν υπολογίζουμε όσους πήγαν στις ΜΚΟ και όσες πραγματικές απώλειες υπήρξαν από το γεγονός ότι «ευέλικτες» μορφές εργασίας αντικατέστησαν πλήρεις θέσεις εργασίας…

Μόνο από τις πρώτες δύο κατηγορίες, λοιπόν, έχουμε τεχνικό «φούσκωμα» της απασχόλησης - δηλαδή τεχνητή μείωση της ανεργίας κατά 220 χιλιάδες θέσεις εργασίας περίπου. Κι έτσι εμφανίζεται σήμερα μικρότερη ανεργία 4% από την πραγματική...

Η ανεργία υπολογίζεται τώρα (από την ΕΡΓΑΝΗ) στο 23,5% κι είναι τεχνητά «μειωμένη» κατά 4%! Άρα στην πραγματικότητα έχει φτάσει ξανά στο 27,5%...
Θέλετε και επιβεβαίωση: Ας υπολογίσουμε την τωρινή ανεργία με ένα άλλο τρόπο, εντελώς διαφορετικό (να δούμε αν βρίσκουμε παρόμοιο αποτέλεσμα): Για κάθε 1% αύξηση ή μείωση του ΑΕΠ, η απασχόληση μειώνεται η αυξάνεται αντίστοιχα κατά 0,75%...

Πράγματι, από την αρχή της ύφεσης (2016) ως τα τέλη του 2014, το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά 23% περίπου, ενώ η ανεργία αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα (και πριν αρχίσουν οι «αλχημείες» του ΣΥΡΙΖΑ) κατά 17,3% περίπου. Αν κάνετε τη διαίρεση βρίσκετε ακριβώς 0,75…Στο μεταξύ, όμως, το ΑΕΠ μας υποχώρησε από τα τέλη του 2013 μέχρι σήμερα κατά 3,2% περίπου. Άρα η πραγματική ανεργία πρέπει να αυξήθηκε κατά (0,75 x 3,2%=) 2,4%!
Άρα από το 25,1 που ήταν το Δεκέμβριο του 2014, πρέπει να βρίσκεται σήμερα στο (25,1%+2,4%=) 27,5%. Όσο ακριβώς τη βρήκαμε προηγουμένως… Έχουμε και την επιβεβαίωση, λοιπόν…

Το συμπέρασμα είναι ότι χάθηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια 130 χιλιάδες πραγματικές θέσεις εργασίας! Τουλάχιστον…

Και «υπέρ-αναπληρώθηκαν» από 220 χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο ή πλασματική απασχόληση σε δίμηνα (αντί για εξάμηνα) προγράμματα μαθητείας. Και τώρα υποχρεώνουν την κυβέρνηση Τσίπρα να απολύσει τους «υπεράριθμους» που προσέλαβε…

Στην πραγματικότητα, βέβαια, έχουν χαθεί πολύ περισσότερες πραγματικές θέσεις εργασίας, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις προσλήψεις στις ΜΚΟ που επίσης τεχνητά μειώνουν την ανεργία και δεν είναι θέσεις με οποιοδήποτε μέλλον.Ή αν λάβουμε υπ’ όψιν την «αντικατάσταση» εργαζομένων πλήρους 8ωρου από «ευέλικτους» εργαζόμενους. Αυτά δεν τα υπολογίζουμε εδώ...

Άρα, η ανωτέρω προσέγγιση είναι μόνο «χονδρική» και είναι η πιο «μετριοπαθής» δυνατή…Μπορεί να την κάνουμε «αυστηρότερη», οπότε και η απώλεια πραγματικών θέσεων εργασίας θα αυξηθεί! Ίσως και θα υπερδιπλασιαστεί…
Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την καθημερινή μας εμπειρία: Που βλέπουμε να κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις γύρω μας…Αλλά και από το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια είχαμε πρόσθετη ύφεση, το ΑΕΠ μειώθηκε, άρα και η ανεργία – αναπόφευκτα – αυξήθηκε! 

Ο Τύπος πρέπει να τα ψάξει αυτά τα στοιχεία από μόνος του ανεξαρτήτως του τι λέει η εκάστοτε αντιπολίτευση ή η κυβέρνηση…Αυτή είναι η δουλειά του! Όχι να αφήνει τους κυβερνώντες να κανοναρχούν την προπαγάνδα τους…Και βεβαίως, η Αντιπολίτευση από την πλευρά της, οφείλει να αρχίσει να τα λέει κάποτε αυτά.
Όχι να προσπαθούν να μας πείσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, πως σε δυόμιση χρόνια ύφεσης… αυξήθηκε η απασχόληση και κανείς να μη τους διαψεύδει!
Έλεος πια! "

www.antinews.gr

Υστερόγραφο: Γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο site είναι ιδεολογικά επηρεασμένο και προσκείμενο στον Σαμαρά που εμείς διαχρονικά δεν του έχουμε και καμία συμπάθεια, οπότε και δεν το αναδημοσιεύσαμε για να τον εξυψώσουμε. Ωστόσο τα όσα λέει είναι αληθέστατα και τεκμηριωμένα. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (και ο ίδιος ο Σαμαράς) έχουν κάνει τρομερά λάθη, ωστόσο η απάντηση στη λαϊκίστικη ερώτηση των Συριζαίων ψηφοφόρων "Έλα μωρέ, οι άλλοι καλύτεροι ήταν" ; 
Ε, ναι λοιπόν, καλύτεροι ήταν (εκτός ίσως του Ρωσόδουλου Καραμανλή) ή έστω λιγότερο κακοί και τζογαδόροι στις πλάτες των Ελλήνων ! 

Για τα σκουπίδια, όπως και τα ομόλογά μας !


Αυτή η υπόθεση με την αλητεία των σκουπιδιάρηδων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την απεργία τους, είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο άθλια χώρα-για τα σκουπίδια, όπως και τα ομόλογά μας- είμαστε και με τι νοοτροπία ατομικισμού έχουμε γαλουχηθεί !

Βαριές εκφράσεις και άποψη ; Καθόλου και εξηγούμαι….Αυτοί οι άνθρωποι υπέγραψαν εν γνώσει τους  σύμβαση που θα λήξει για να δουλέψουν μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (για μήνες) στους δήμους. Από εκεί και μετά το κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση να τους κρατήσει, είτε γιατί δεν τους χρειάζεται, είτε γιατί πρέπει να δουλέψουν και άλλοι με σύμβαση σε αυτό το πόστο, όπως δούλεψαν και αυτοί.

Αυτοί λοιπόν απαιτούν εκβιαστικά από το κράτος να τους μονιμοποιήσει για να δουλέψουν στο δημόσιο, με ότι πλεονεκτήματα συνεπάγεται αυτό, και αυτό τελείως αναξιοκρατικά χωρίς ΑΣΕΠ και μοριοδότηση ! Πιστεύουν δηλαδή ότι δικαιούνται άνευ όρων  μια θέση στο δημόσιο και πως ο φορολογούμενος να πληρώνει γι’αυτούς, ακόμα και αν είναι υπεράριθμοι !

Έτσι για να πετύχουν το σκοπό τους, δεν διστάζουν να  εκβιάζουν και το κράτος, αλλά κυρίως τον Ελληνικό λαό, πνίγοντας στη βρώμα και στα σκουπίδια τις περισσότερες πόλεις και μάλιστα σε περίοδο καύσωνα και τουρισμού. Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει και τον κόσμο που δείχνει και αυτός νεοελληνική ανωριμότητα, μην κρατώντας ούτε για μια μέρα τα σκουπίδια στο μπαλκόνι του και προτιμώντας να βρωμίζει την πόλη του και το περιβάλλον. Κάτι τέτοιο βέβαια-για να πούμε την αλήθεια- δεν θα μπορούσε να γίνει επί πολλές ημέρες, ωστόσο ο Έλληνας δεν το κάνει ούτε για ημέρα…

Το γεγονός πάντως είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κλασσική ατομικιστική τριτοκοσμική  νοοτροπία εργαζομένων που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους και έχουν γραμμένο το σύνολο των υπόλοιπων συνανθρώπων τους, ακόμα και όσους θέλουν να κάνουν την ίδια δουλειά με αυτούς. 

Και για να μην αμφιβάλλει κανείς για τα όσα λέμε για τη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων, δηλώνουν κατηγορηματικά πως θέλουν να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά μόνο μέσα στο δημόσιο και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ιδιωτικοποιήσεις και υπηρεσία για ιδιώτες ! Ή στο δημόσιο ή πουθενά δηλαδή σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα που θα έπρεπε προ πολλού να έχει μαζέψει τις κρατικές δαπάνες !

Oι απαράδεκτοι τύποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στο να απεργούν (που θεωρητικά είναι και δικαίωμά τους), αλλά κάνουν και κάτι χειρότερο, κάνοντας προφανές ότι εκβιάζουν και βάζουν σε μαρτύριο τον Ελληνικό λαό για να πετύχουν τον σκοπό τους. Έτσι δηλώνουν πως θα παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο οποιονδήποτε απεργοσπάστη, ιδιώτη ή άλλον τολμήσει να μαζέψει σκουπίδια από τους δρόμους αντί για αυτούς ! Εντελώς ξεκάθαρο λοιπόν το τι επιδιώκουν και κατάπτυστοι για τη συμπεριφορά τους…

Γιατί είναι δικαίωμά σου να απεργείς, αλλά καθόλου δικαίωμά σου και παράνομο και ανήθικο να απειλείς ότι θα παρεμποδίζεις οποιονδήποτε άλλον θέλει να ασκήσει αυτή την υπηρεσία (και μάλιστα μια υπηρεσία τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία) προκειμένου να πετύχεις το σκοπό σου. Ή κάνω λάθος ;

Ωστόσο ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη έδειξε πως ακριβώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι εκβιαστές. Έτσι, παρά τις απειλές για παρεμπόδιση, δεν δίστασε να επιστρατεύσει ιδιώτες για την αποκομιδή. Τότε λοιπόν οι της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, φοβούμενοι και πιθανή ιδιωτικοποίηση και ως δια μαγείας υποχώρησαν !

Για να μην τα πολυλογούμε, πλέον φαίνεται πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποχωρεί, αλλά σίγουρα δεν θα φύγει μα άδεια χέρια...Και αυτό γιατί οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης είναι βέβαιο πως κάτι θα εφεύρουν για να τους ικανοποιήσουν και αυτό προφανώς θα είναι και κατά της Ελληνικής οικονομίας και εις βάρος συνανθρώπων τους.


Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ-μαζί με το ΚΚΕ- είναι αυτοί που πάντα ευνοούσαν και υποκινούσαν τέτοιου είδους αντιδραστικές απεργίες, όπως αυτές τις ΠΟΕ-ΟΤΑ και τώρα καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να τους κλείσουν την πόρτα. Ειδικά τώρα μάλιστα αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο διότι ως κυβέρνηση ψάχνουν απεγνωσμένα και για εκλογική πελατεία...

Ιβάν Σαββίδης: Σύμβολο ξεπουλήματος και αποικιοποίησης !
Το απεχθές φαινόμενο που ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης, και όσα σκανδαλώδη το συνοδεύουν, δεν είναι κάτι ουρανοκατέβατο, ούτε μεμονωμένο, αλλά αντίθετα επιστέγασμα μιας στοχευμένης πολιτικής περίπου τριάμιση δεκαετιών.Έτσι λοιπόν το ερώτημα πολλών ανθρώπων δεν είναι άλλο από το πως φτάσαμε ένας αμφιλεγόμενος τύπος εκ Ρωσίας να εξελίσσεται σε κορυφαίο ολιγάρχη της χώρας  και να επιχειρεί να κάνει ολη τη Θεσσαλονίκη οικονομική του αποικία ; Πως είναι δυνατόν να έχει πάρει (και συνήθως με κρατικές πλάτες) μια κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ξενοδοχεία στην πόλη και άλλες επιχειρήσεις και να θέλει κι’άλλα;Aκόμα χειρότερα πως είναι δυνατόν να του δίνουν τζάμπα τη ΣΕΚΑΠ (καπνοβιομηχανία Θράκης) και μια ολόκληρη κυβέρνηση, όπως η σημερινή, να νομοθετεί για να της σβήσει πρόστιμα από λαθρεμπόριο; Είναι κατά…σύμπτωση η ίδια κυβέρνηση που επιχείρησε παράτυπα να δώσει και κανάλι στον συγκεκριμένο άνθρωπο…Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι-όπως όλα δείχνουν, με το Ουκρανικό πλοίο στην Κρήτη- η ΣΕΚΑΠ επί Σαββίδη συνέχιζε ή συνεχίζει το λαθρεμπόριο τσιγάρων !

Αυτή λοιπόν η πολιτική στην οποία αναφερόμαστε και που ευνοεί ή επιβάλλει  τέτοιες καταστάσεις είναι η πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική προσέγγιση του Ρωσοκινέζικου κρατικοφασιστικού άξονα (και των ανθρώπων του μέσα στην Ελλάδα) και ξεκίνησε δειλά, δειλά στα χρόνια του φιλοσοβιετικού Ανδρέα Παπανδρέου.

 Στη δεκαετία του 90’-όταν τη Σοβιετική Ένωση είχε πλέον αντικαταστήσει η Ρωσία, και η Κίνα είχε γίνει καθαρά καπιταλιστική- αυτή η πολιτική είχε αρχίσει να γίνεται πιο οργανωμένη και να εκδηλώνεται με τη μορφή ενός ιδιότυπου παραγωγικού σαμποτάζ (κατά μέρους του ντόπιου και δυτικής προέλευσης κεφαλαίου) και ταυτόχρονα με ένα ανατολικής προέλευσης κεφάλαιο που είχε αρχίσει να ευνοείται σκανδαλωδώς μέσα στη χώρα.

Κομβικό σημείο όμως ήταν η άνοδος στην πρωθυπουργία του «Ρώσου» πράκτορα και χρεοκόπου της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή που μάλιστα-για όσους δεν το θυμούνται- είναι αυτός που πρωτοέφερε στην Ελλάδα τον Ρωσοπόντιο Σαββίδη. Στην εποχή του Καραμανλή αυτή η πρόσδεση σε Ρωσοκινέζους άρχισε να γίνεται πιο κυνική και προφανής και τότε κυρίως είναι που ξεκίνησε ένα οργανωμένο σχέδιο οικονομικής κυριαρχίας  της χώρας από Ρωσοκινέζους.

Τότε ήταν που ένα Ρωσοκινέζικο κεφάλαιο τύπου COSCOGazprom κλπ. άρχισε να γίνεται κράτος εν κράτη στην Ελλάδα και μάλιστα με αθέμιτο ανταγωνισμό και τρόπο μη συμβατό με την οικονομική ελευθερία και τον υγιή καπιταλισμό.   Έτσι η οικονομική κρίση που ακολούθησε τον Καραμανλή αντιμετωπίστηκε από τους Ρωσοκινέζους και τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα, σαν η μεγάλη ευκαιρία να ξεπουληθεί η χώρα σχεδόν τσάμπα σε αυτούς και να γίνει οικονομική τους αποικία ! 
                          
Τότε λοιπόν μπήκε σε εφαρμογή ένα ιδιότυπο σχέδιο ξεπουλήματος και αποικιοποίησης της Ελλάδας από τις εν λόγω χώρες, την ώρα που οι ίδιοι προπαγανδιστές κατηγορούσαν έξυπνα Ευρώπη και Γερμανία πως και καλά θέλουν αυτοί να μας αγοράσουν τζάμπα ! Οργανωμένοι οι γκεμπελίσκοι…

Φυσικά κάτι τέτοιο θα εξαρτιόταν και από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, τις προθέσεις του και τη γεωπολιτικής τους κατεύθυνση. Έτσι είδαμε ότι επί ΓΑΠ το σχέδιο δεν προχώρησε παρά ελάχιστα, παρότι αυτός σχεδίαζε κάποτε να μας φέρει εκτεταμένες Κινέζικες επενδύσεις και ζητούσε και δανεικά από τον Πούτιν ! Αυτός ήταν στην πραγματικότητα και ένας από τους λόγους που ο ΓΑΠ άρχισε να πολεμιέται από ένα σημείο και μετά !     
                                                            
Επί του διόλου αντιρώσου Σαμαρά, το σχέδιο προχώρησε, αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελαν οι ακραιφνείς ρωσόφιλοι τύπου Καραμανλή, Τσίπρα και Λαφαζάνη…Θυμίζω πως ο φίλος μας ο Σαμαράς πούλησε τη ΣΕΚΑΠ στον Σαββίδη, τράπεζες και τον ΟΠΑΠ σε ρωσικής προέλευσης ολιγάρχες, τη βιομηχανία Δωδώνη κα…

Από τη στιγμή όμως που σήμερα έχουμε μια ρωσόδουλη κυβέρνηση αδίστακτων ακροαριστερών, τι άλλο να περιμέναμε από μια κυνική προσπάθεια για την πρόσδεση της Ελλάδας σε αυτόν τον άξονα και τη μετατροπή της σε  οικονομική αποικία αυτού ; 
                                                                
Σε αυτή ακριβώς τη ρωσοδουλεία έχει λοιπόν τις ρίζες του το φαινόμενο Σαββίδη (ο οποίος υπήρξε και βουλευτής με το φασιστικό κόμμα του Πούτιν) και η υποτέλεια σε αυτόν. Και για να μην αμφιβάλλει κανείς για το τι έρχεται στο μελλον, θυμίζω πλην του Σαββίδη…λιμάνι Πειραιά και τηλεπικοινωνίες στους Κινέζους, ενέργεια στους Ρώσους και προσεχώς λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις σε παρόμοια συμφέροντα !

Και για όσους μας διαβάζουν από τα παλιότερα χρόνια, εμείς θυμίζω πως είχαμε προειδοποιήσει-τελείως κόντρα στο ρεύμα- για αυτά που έρχονται με Ρωσοκινέζους και τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα και κινδυνεύαμε να γίνουμε και γραφικοί. Να όμως που δυστυχώς αυτά βγαίνουν αληθινά στο πέρασμα των χρόνων…


Ο Απογοητευμένος νεοέλληνας…

 Ο τρόπος που αντέδρασε ο μέσος Έλληνας στη λαίλαπα της επτάχρονης οικονομικής κρίσης, θα έλεγα πως είναι παράδειγμα προς αποφυγή και δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό, αυτό συνεχίζεται.

Θα λέγαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου αδυνατούσε από την αρχή της κρίσης να κατανοήσει τα πραγματικά της αίτια, αν και σε αυτό φταίνε επίσης κόμματα και δημοσιογράφοι με την προπαγάνδα τους. Έτσι πολλοί από αυτούς ριζοσπαστικοποιήθηκαν ακολουθώντας ακραία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ.,Χρυσή Αυγή κα.) τα οποία δημαγωγούσαν αναλόγως και μάλιστα πολλοί παθιάστηκαν με αυτά. Μέχρι βέβαια που πλέον αρχίζουν να νιώθουν στο πετσί του-με τη συμμορία του Τσίπρα που έφεραν στην εξουσία- τις συνέπειες των πράξεων του !

Παρόλα αυτά, σήμερα ο Έλληνας, τώρα που πρέπει να το κάνει, δεν αντιδρά και δεν ξεσηκώνεται και δέχεται αδιαμαρτύρητα τη χειρότερη πολιτική λαίλαπα των φαιοκόκκινων εξουσιομανών που κυβερνούν ! Ομολογουμένως αυτά που ζούσαμε ως Έλληνες επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά μαλακά -σε σχέση με αυτά που ζούμε σήμερα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- και όμως τότε κόντευε να καεί η Αθήνα, ενώ σήμερα ζούμε στη μακαριότητά μας !

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί ως ένα σημείο και από το γεγονός πως παραδοσιακά οι αριστεροί και αριστεριστές είναι αυτοί που ξεσηκώνουν- δίκαια ή αντιδραστικά-κινήματα, συνδικαλιστές, απεργίες και γενικά το μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής μάζας. Οπότε σήμερα που έχουν αυτοί την εξουσία, λογικά δεν μπορεί να γίνει ο μεγάλος χαμός που γινόταν τότε…

Από την άλλη όμως, δεν μπορεί και να μην «κουνιέται φύλλο» στη χώρα, από τη στιγμή που αυτήν την άθλια κυβέρνηση την εχθρεύεται και αποδοκιμάζει ακόμα και μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ! Και αυτό μάλιστα από τη στιγμή που όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει τι σημαίνει «πρώτη φορά αριστερά», αλλά και τι περίπου φταίει για την κρίση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σημαντική φιλελεύθερη στροφή σημαντικού ποσοστού Ελλήνων….

Και όμως το αυτονόητο αντικυβερνητικό κίνημα, που έπρεπε να ενεργοποιείται και πιο συχνά, με τίτλο «παραιτηθείτε» μάζεψε μετά βίας 5.000 ανθρώπους σε ολόκληρη Αθήνα και έτυχε μάλιστα και μικρής προβολής από τα περισσότερα ΜΜΕ (γιατί άραγε) ! Κακά τα ψέματα, ότι και να λέμε, αυτός ο κόσμος είναι πολύ λίγος σε ολόκληρη Αθήνα με βάση τα όσα ζούμε.

Έτσι τώρα οι κυβερνώντες και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια πήραν την αφορμή να μιλούν για αποτυχία των αντικυβερνητικών και να προπαγανδίζουν (μπορεί και να το πιστεύουν μέσα στην παράνοιά τους…) πως "αφού το "παραιτηθείτε απέτυχε η κυβέρνηση πάει καλά και έρχεται η έξοδος από την κρίση» !!

Tι συμπέρασμα βγαίνει για εμάς-με τις όποιες κοινωνιολογικές και ψυχολογικές γνώσεις μας- από όλα αυτά; Πως ο Έλληνας είναι απογοητευμένος και κουρασμένος και πως τώρα που πρέπει να αντιδράσει όσο ποτέ άλλωστε, δεν έχει τη δύναμη να το κάνει. Προτιμάει να εύχεται στα λόγια, να προσεύχεται και να ανάβει κεριά κλπ., παρά να κάνει κάτι επικοδομητικό για να αλλάξει την κατάσταση. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πατριδολαγνεία και η θρησκοληψία που έχει γίνει μόδα μέσα στην κρίση…    
Γιατί όμως φέρεται έτσι ο κόσμος ; Πιστεύω γιατί στην πραγματικότητα είμαστε λαός χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του και συχνά με καταθληπτικά στοιχεία. Μάλιστα αυτά τα καταθληπτικά στοιχεία βγαίνουν πολύ χαρακτηριστικά και στη νεκροφιλία που χαρακτηρίζει την Ελληνοορθόδοξη θρησκεία (προσκύνημα σε λείψανα αγίων, σκηνώματα κλπ.) !

Αφού λοιπόν βλάψαμε τη χώρα μας με τις εκλογικές μας επιλογές και την εν γένει νοοτροπία μας, πλέον δεν αντιδρούμε σχεδόν καθόλου ως λαός. Και φυσικά δεν είναι εποικοδομητική αντίδραση ούτε η στροφή στην πατρίδα (εννοώ, με τον ατελέσφορο τρόπο που το κάνουμε), ούτε στα θεία και στο μεταφυσικό... 

Ακόμα χειρότερη αντίδραση είναι να αποδέχεσαι την ανικανότητά και τη μετριότητά σου (και αυτό το κάνουν αρκετοί) και γι’αυτό να αναπολείς μια χούντα  και αυταρχισμό κάθε είδους για να παίρνει αποφάσεις για εσένα. Και μιλάμε φυσικά για χρυσαυγήτες, ΚΚεδες, Πουτινικούς και οποιονδήποτε ολοκληρωτισμό που ονειρεύονται κάποιοι για να σώσουν (υποτίθεται) την Ελλάδα...


Και τώρα πρέπει να πανηγυρίζουμε ;Ας πούμε κι’ εμείς την ταπεινή μας γνώμη για την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, για το τι συμφωνήθηκε, τι κερδίσαμε και το τι χάσαμε…

Αρχικά διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν πήγε μέχρι τέλος την αντιευρωπαϊκή προβοκάτσια της, με την άκαρπη και χρονοβόρα διαπραγμάτευση, και αυτή τη φορά δεν ρίσκαρε να οργανώσει ένα νέο 2015. Ίσως αυτή τη φορά να φοβήθηκε ένα τεράστιο πολιτικό κόστος (σε μια Ελλάδα που βουλιάζει και αγανακτεί όλο και περισσότερο), κάτι που δεν είχε πριν δύο χρόνια ή ίσως τέτοια εντολή να πήρε από τη μαμά Ρωσία…

Ωστόσο το πρώτο που έχουμε να πούμε για τη συμφωνία είναι πόσο κορόιδευε- για μια ακόμη φορά -τον γενικά ανυποψίαστο Ελληνικό λαό στο θέμα του χρέους όπου, ως γνωστόν, έφυγε μα άδεια χέρια ! Ο Τσίπρας όχι μόνο δεν είχε πάρει καμία υπόσχεση από τους εταίρους μας για μείωση του χρέους, αλλά  προπαγάνδιζε κάτι τέτοιο κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Αλλιώς δεν θα προχωρούσε προ καιρού στην ακατανόητη  σύγκρουση με το Δ.Ν.Τ, τη στιγμή που το τελευταίο τάσσεται σταθερά υπέρ μείωσης του χρέους μας.

Αντίθετα για όσους θεωρούν τη μείωση του χρέους απαραίτητη και μείζον θέμα (εμείς δεν είμαστε από αυτούς), αυτό που έγινε στο Eurogroup είναι και για έναν ακόμη λόγο ήττα. Και αυτό διότι το Δ.Ν.Τ πείστηκε να μπει στο Ελληνικό πρόγραμμα, αλλά μόνο με την πρόθεση ότι αυτό θα καταστεί βιώσιμο ! Δηλαδή είτε μειώνουμε το χρέος με καλή δημοσιονομική διαχείριση και οικονομική πολιτική, είτε μας κάνει τη χάρη ο Σόιμπλε να συναινέσει για μείωση χρέους. Αλλιώς Δ.Ν.Τ γιόκ και από αυτό λογικά περισσότερα έχουμε να χάσουμε παρά να κερδίσουμε…

Ακόμα χειρότερα, μόλις χθες έγινε γνωστό ότι στη Γερμανική βουλή, μετά από παρέμβαση των σοσιαλιστών, αναμένεται να ξεκινήσει διάλογος για το ενδεχόμενο να χρειαστεί η δόση των 8,5 ευρώ για την Ελλάδα την έγκριση του κοινοβουλίου τους ! Φαντάζεστε λοιπόν τι έχει να γίνει, αν τυχόν δεν περάσει η δόση από το Γερμανικό κοινοβούλιο και πιθανότατα με ευθύνη των σοσιαλιστών και των αριστερών ομοϊδεατών του Τσίπρα ; Άραγε τι θα λένε μετά όσοι βρίζουν Σόιμπλε και Μέρκελ επί τόσα χρόνια ;

Επιπλέον ναυάγησε-άγνωστο για ποιον λόγο- και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση στην Ε.Κ.Τ. που θα μπορούσε να δώσει μια αρκετά καλή ανάσα στην οικονομία. κάτι που ο Τσίπρας επίσης το είχε υποσχεθεί ! Άλλη μια μεγάλη… «επιτυχία» της πολύμηνης υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης…

Κατά τ’άλλα οι κρατικοφασίστες προπαγανδιστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να μας πείσουν πως θα πρέπει και να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα. Δηλαδή που φαίνεται να ολοκληρώνεται επιτέλους η αξιολόγηση και που τηρήθηκαν τα προαπαιτούμενα (υποτίθεται…) με πολύμηνη καθυστέρηση, προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα που ήταν ορισμένα να πάρουμε !

Και όλα αυτά όταν ακόμα βλέπουμε με «κιάλια» ακόμα και το σημείο που βρισκόμασταν στις αρχές του 2015, όταν έφυγε η κυβέρνηση του Σαμαρά, διότι έχουμε μια τυχοδιωκτική κυβέρνηση που κάθε τόσο διαπραγματεύεται και ξανά διαπραγματεύεται και στο τέλος πάντα μας φέρνει σε χειρότερο σημείο απ’ότι ήμασταν πριν…

Κατά τ’ άλλα η συμφωνία έκλεισε μετά από μια «δολοφονική» για την οικονομία μείωση του αφορολόγητου και περαιτέρω μείωση συντάξεων (και όχι από τα ρετιρέ και τους προνομιούχους), ενώ και ότι σχετικά καλό ή φιλοαναπτυξιακό προέκυψε, αυτό έγινε μάλλον με την επιμονή των δανειστών (αφού οι δικοί μας είναι προφανέστατα ανίκανοι να τα σκεφτούν και καρπαζοεισπράκτορες…) και που δεν είναι καν σίγουρο αν οι δικοί μας θα θελήσουν ή θα είναι ικανοί να τα εφαρμόσουν επαρκώς.

 Ένα τέτοιο μέτρο είναι η μελλοντική δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας, όπως και ένα μελλοντικό σχέδιο για την τόνωση των επενδύσεων. Ακόμη αναμένεται να δημιουργηθεί  ένας μηχανισμός ανάπτυξης, κατά το τέλος του προγράμματος (2018) , που προβλέπεται να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με το χρόνο της αποπληρωμής των δανείων (δηλ.όσο μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο μικρότερος χρόνος αποπληρωμής και αντίστροφα). Και επειδή φυσικά η ανάπτυξη-τουλάχιστον με αυτήν την κυβέρνηση- δεν είναι καθόλου σίγουρη, δεν είναι και για να πανηγυρίζουμε…

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο γνωστός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν ζει στον κόσμο του, όταν δηλώνει μεταξύ άλλων πως ««Τα μέτρα που εφάρμοσε η Αθήνα διόρθωσαν τα προβλήματα….η ελληνική οικονομία βελτιώθηκε» !! 

Τέλος θα ήθελα να πω στον κύριο Μητσοτάκη και στο επιτελείο του ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % και 2 % που συμφωνήθηκαν για τα μελλοντικά χρόνια δεν είναι κανένα τρομερό κακό, ούτε προσφέρονται για αντιπολίτευση και πως σε αυτό έχει λάθος να ανεβάζει τους τόνους.
Κατά πρώτον διότι δεν είναι υποχρεωτικό να φτάσουν σε αυτό το μέγεθος, αλλά αποτελούν περισσότερο έναν μπούσουλα γιατί να ξέρουμε πως βαδίζουμε. Κατά δεύτερον τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τα επιδιώκουμε και αν το κάναμε πρωτύτερα ως χώρα θα είχαμε γλιτώσει και από κρίσεις και από μνημόνια. 


Γι’αυτό κυρίως φωνάζουμε τόσα χρόνια ότι  λιτότητα (είτε μέσα σε κρίση, είτε εκτός) δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι απευκταίο και καταστροφικό, αλλά έχει και την ευεργετική της πλευρά. Βεβαίως τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν σημαίνουν απαραίτητα και από μόνα τους ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση, διότι εξαρτάται και από το πως  επιτυγχάνονται. Και είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση τα πέτυχε με ανορθολογικό και αντιαναπτυξιακό τρόπο, όπως το έχουμε εξηγήσει και άλλες φορές.

Γκέτο, εγκληματικότητα και ασυδοσία…


Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρόπαιο και οδυνηρό από το να έρθει ξαφνικά μια αδέσποτη σφαίρα και να σκοτώσει ένα ανύποπτο παιδάκι στην αυλή του σχολείου του-όπως έγινε πρόσφατα στο Μενίδι- και σαφώς το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι αυτό !


Έχουμε να πούμε επίσης ότι η ασυδοσία και η ανομία σε αυτή τη χώρα έχει φτάσει σε βαθμό αλητείας και πολλές φορές οι συνέπειες είναι οδυνηρές, όπως τώρα. Θα πρέπει σε μια σοβαρή και ευνομούμενη χώρα ο νόμος να εφαρμόζεται για όλους, χωρίς εκπτώσεις, είτε είναι Τσιγγάνοι, είναι μετανάστες, είτε οτιδήποτε άλλο και αυτό το αυτονόητο στην Ελλάδα δεν γίνεται…

Γι’αυτό υπάρχουν και τα γκέτο και τα άβατα με μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών,παιδεραστές και λοιπά εγκληματικά στοιχεία. Ένα από αυτά τα γκέτο είναι και στο Μενίδι όπου δραστηριοποιείται τσιγγάνικη μαφία η οποία δρα σχεδόν ανενόχλητη. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όλες οι πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει αρκετά λόγω ανεπαρκούς αστυνόμευσης. Τι περίεργο…

Tο προφανές είναι λοιπόν ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών με τα γκέτο στην Αττική και αλλού (και ειδικά του Μενιδίου που έγινε αυτό το έγκλημα) δικαιούνται να είναι έξαλλοι με όλους τους υπευθύνους αυτής της κατάστασης και να φωνάζουν όσο θέλουν.

Αντικειμενικά πρέπει να πούμε ότι οι Τσιγγάνοι ή Ρομά είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση πολιτισμού οι οποίοι βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο εδώ και κοντά 1.000 χρόνια και, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να τους αμφισβητηθεί η Ελληνική εθνική τους συνείδηση, όπως το κάνουν διάφοροι αδαείς.

Καταγόμενοι στην πραγματικότητα από τη Βόρεια Ινδία, έφεραν μαζί τους ατόφιο από εκεί έναν πολιτισμό που οι περισσότεροι τον διατηρούν πεισματικά μέχρι σήμερα, σχεδόν όπως ήταν τότε ! Έτσι πολιτιστικά στοιχεία όπως η νομαδικότητα και η μη υπακοή σε κοινωνικούς και κρατικούς νόμους και κανόνες, κάνει δύσκολη υπόθεση  την ένταξη τους στις σύγχρονες κοινωνίες.

Κυρίως γι’αυτό ακόμα και σήμερα-σχεδόν χίλια χρόνια μετά από τον ερχομό τους στην Ελλάδα-αυτοί που έχουν ενταχθεί ή αφομοιωθεί (διαχρονικά και με τους απογόνους τους) είναι μια μειοψηφία. Το αποτέλεσμα είναι η γκετοποίηση τους και το να κυλούν μερικοί από αυτούς στο περιθώριο, στη φτώχεια και το ποινικό έγκλημα και τον κόσμο πολύ επιφυλακτικό απέναντι στους Τσιγγάνους γενικά.


Βέβαια η ευθύνη για την μη ένταξή τους δεν είναι μονόπλευρα δική τους, διότι από την άλλη η Ελλάδα είναι ένα ανοργάνωτο κράτος και με πολύ ρατσισμό και μισαλλοδοξία που δεν έχει τη δύναμη τους εντάξει όπως και όσο έπρεπε. Δεν είναι τυχαίο που βορειοευρωπαικές χώρες ή οι ΗΠΑ και ο Καναδάς τους έχουν εντάξει πολύ καλύτερα, ενώ οι Βαλκανικές, όπως εμείς, δεν μπορούν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ούτε η σκληρή δικτατορία του Χότζα στην Αλβανία δεν μπόρεσε να εντάξει επαρκώς και να συμμορφώσει μια μεγάλη μερίδα Αλβανών τσιγγάνων ! H ευθύνη δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ποτέ μονόπλευρη, άσπρο ή μαύρο…Από την άλλη, μετά από ένα τέτοιο έγκλημα, θα πρέπει να αποφύγουμε και επικίνδυνα ισοπεδωτικά στερεότυπα του τύπου «Τσιγγάνοι ίσον εγκληματίες ή εγκληματίες ίσον τσιγγάνοι» και δυστυχώς κάποιοι δεν το έκαναν. Ήδη μαθαίνουμε για ορισμένα ρατσιστικά κινήματα και διαδηλώσεις στο Μενίδι με σύνθημα «έξω οι γύφτοι» και μάλιστα με συμμετοχή Χρυσαυγητών. 
Αυτοί μάλιστα δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά έφτασαν δυστυχώς να κάψουν και κάποια σπίτια ανυποψίαστων Ρομά.

Εμείς λέμε ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι να αρχίσουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας οι κάτοικοι της, ανεξαρτήτου φυλής, θρησκείας ή οτιδήποτε άλλο.Κάτι τέτοιο συμφέρει πολύ το φασιστικό δίπολο άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς που θέλει να ελέγξει απόλυτα και να καταδυναστεύσει τη χώρα, αφού το ένα άκρο θα στέλνει κόσμο στο άλλο. 

Δηλαδή οι μεν μαύροι φασίστες (χρυσαυγήτες και λοιποί) θα προσελκύουν αγανακτισμένο κόσμο που θέλει μια φιλήσυχη Ελλάδα ή και πραγματικούς ρατσιστές και από την άλλη οι κόκκινοι φασίστες  θα παριστάνουν τους αντιρατσιστές, προσελκύοντας πραγματικούς αντιρατσιστές και φιλοπολυπολιτισμικούς ανθρώπους.


Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε οι λογικοί Έλληνες είναι καλύτερη αστυνόμευση, διάλυση των γκέτο, όσο το δυνατόν καλύτερη ένταξη των μειονοτήτων και ένα λογικό μεταναστευτικό μοντέλο. Και μιλάμε και για λογικότερο μεταναστευτικό μοντέλο γνωρίζοντας πως μια μερίδα Τσιγγάνικης μαφίας προέρχεται από γειτονικές Βαλκανικές χώρες ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των συνόρων και της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής.


Σε δύσκολη θέση Τσιπροκοτζιάδες και σία στο Μακεδονικό…

               
Μπορεί  η πρόσφατη πολιτική κρίση στη γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας να έφερε πολλές ανησυχίες -και μέσα στην ίδια τη χώρα αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια- αλλά η κατάληξη αυτής μάλλον θα αποδειχθεί δυσάρεστη για τη σημερινή Ελληνική κυβέρνηση και όλο το Ελληνικό εθνικιστικό κατεστημένο.

Αυτό που συνέβη τελικά στη γειτονική χώρα είναι μια συγκυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών (πολιτικών απογόνων του Κίρο Γκλιγκόροφ και οι οποίοι είναι σαφώς λιγότερο σωβινιστές από το δεξιό κόμμα του Γκρουέφσκι) με τα Αλβανικά κόμματα που, τουλάχιστον προσωρινά, εκτόνωσε την τεταμένη κατάσταση. Λέμε προσωρινά διότι τα Αλβανικά κόμματα έχουν μια γενικά επικίνδυνη ατζέντα που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποια στιγμή σε αναταραχή και σε Βοσνιοποίηση (διχοτόμηση) της χώρας !

Από την άλλη ο Γκρουέφσκι ξεκίνησε ως φιλοδυτικός πρωθυπουργός, όμως οι εκβιασμοί της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος, με το βέτο και τη γενικότερη αδιαλλαξία της, τον οδήγησαν στο να κάνει φιλορωσική στροφή. Προφανώς το έκανε αυτό πιστεύοντας ότι έτσι θα πιέσει τη δύση (ΝΑΤΟ και Ε.Ε.) να δεχθεί τη χώρας του στις τάξεις της στη λογική του «αν δεν μας δεχθείτε, υπάρχουν και αλλού σύμμαχοι και γεωπολιτικές συμμαχίες»… 
                
Όμως μετά την κατάρρευση του Γκρουέφσκι και της κυβέρνησής του, ήρθαν στην εξουσία οι σοσιαλδημοκράτες που είναι καθαρά φιλοδυτικοί και υπέρ της ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. (οπότε και υπέρ συνεννόησης και διπλωματικής λύσης με την Ελλάδα) και λιγότεροι αρχαιόπληκτοι και σωβινιστές από τους προηγούμενους. Από την άλλη όμως στη χώρα μας υπάρχει η ρωσόδουλη φαιοκόκκινη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. που, ακριβώς λόγω της ρωσοδουλείας της, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την ένταξη αυτής της χώρας σε δυτικούς οργανισμούς !

Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης λοιπόν, αφού στην πραγματικότητα και ο ρωσόδουλος Καραμανλής και ο εθνικιστής Σαμαράς που κυβέρνησαν στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήθελαν την εύρεση διπλωματικής λύσης στο όνομα για τον ίδιο λόγο (γι’αυτό έγινε στην πραγματικότητα και το περιβόητο βέτο του καγκεμπίτη Καραμανλή στο Βουκουρέστι). Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Γκρουέφσκι είχε κάνει προσπάθειες έναρξης διαλόγου και ο Σαμαράς αρνιόταν και αυτόν τον διάλογο.

Έτσι και τώρα λοιπόν οι Τσιπροκοτζιάδες, και όλο το Ελληνικό φαιοκόκκινο ή απλά εθνικιστικό κατεστημένο, έρχονται σε δύσκολη θέση διότι και η δύση αρχίζει να ξυπνάει από το λήθαργό της και να βλέπει ότι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. είναι επιβεβλημένη για να αντιμετωπιστεί η ρώσικη φασισιτική απειλή (έστω και με μικρές χώρες όπως η Μακεδονία ή το Μαυροβούνιο που μπήκε πρόσφατα).
Έτσι όπως διαβάζουμε απ’τα ρεπορτάζ οι δυτικές χώρες και αξιωματούχοι τους αναμένεται  ν’αρχίσουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της ένταξης αυτής της χώρας, ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ, οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις και να δώσει λύσεις σύντομα επί του θέματος !

 Οι Τσιπροκοτζιάδες όμως δεν το θέλουν καθόλου αυτό διότι, όπως είπαμε, επιθυμούν την απορρόφηση αυτής της χώρας από τον ρώσικο νεοφασιστικό άξονα και τη δημιουργία ορθόδοξου τόξου στα Βαλκάνια και έτσι θα έρθουν σε δύσκολη θέση. Και η δύσκολη θέση τους είναι δεδομένη διότι αν παραμείνουν αδιάλλακτοι, θα γίνει αναπόφευκτα προφανές στη διεθνή κοινότητα  πως η Ελλάδα είναι αυτή που δεν θέλει επίλυση του ζητήματος του ονόματος. Βεβαίως αυτό ουσιαστικά γίνεται επί σχεδόν 25 χρόνια, αλλά τώρα είναι η ώρα που οι δυτικοί (οι οποίοι έχουν πιστέψει αφελώς το παραμύθι περί Ελλάδας ως ήρεμης δύναμης και σταθερότητας των Βαλκανίων) θα βγάλουν την «τσίμπλα απ’τα μάτια»… 

Εκτιμούμε λοιπόν πως-τουλάχιστον με αυτήν την κυβέρνηση στα πράγματα-δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ιδιαίτερο και ο χρόνος θα συνεχίσει να κυλά εις βάρος της Ελλάδας σε αυτό το θέμα. Μπορεί τώρα οι Τσιπροκοτζιάδες να παριστάνουν ότι ξεκινούν διαπραγμάτευση, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτή δεν θα βγάλει πουθενά, με ευθύνη της Ελληνικής πλευράς !

Ήδη ξεκίνησαν μάλιστα να βρίσκουν προφάσεις όπως ο "αλυτρωτισμός" που είναι ένα παλιό Σαμαρικό και εντελώς γελοίο επιχείρημα που επιστρατεύεται τακτικά για να ναυαγεί τις συζητήσεις. Αναμένεται επίσης να ζητηθεί από την Ελληνική πλευρά και αλλαγή συνταγματικού ονόματος της γειτονικής χώρας, κάτι που βέβαια είναι ακραίο και αμφίβολο αν αυτοί θα το δεχθούν, καθώς δεν πρέπει έχει ξαναγίνει ποτέ στα παγκόσμια χρονικά ! 

Μην ξεχνάμε φυσικά και τον παράγοντα πολιτικό κόστος (και ιδιαίτερα για στους κατοίκους της Ελληνικής Μακεδονίας), όταν επί 25 χρόνια έχει καλλιεργηθεί στον Ελληνικό λαό φανατισμός και έλλειψη σεβασμού για τη γειτονική χώρα και έχουν προπαγανδιστεί διάφορα ιστορικά και γεωγραφικά ψέματα και ανακρίβειες. Και όλα αυτά σε μια Ελλάδα η οποία μέσα στην οικονομική κρίση γίνεται όλο και πιο εξτρεμιστική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής…

Που θα το πάνε λοιπόν οι Τσιπροκοτζιάδες και που ποντάρουν (που μην ξεχνάμε συγκυβερνούν με τον εθνοφασίστα Καμμένο...). Εκτιμώ ότι θα προσπαθήσουν και πάλι να κερδίσουν χρόνο με διάφορα προσχήματα και πως τελικά θα ρίξουν προπαγανδιστικά στους γείτονες την ευθύνη για το επερχόμενο ναυάγιο (με τα Ελληνικά ΜΜΕ πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν στη διαστρέβλωση της αλήθειας όταν πρόκειται για εθνικά θέματα) !

Η ελπίδα των κυβερνώντων και όλων των «Μακεδονομάχων" εθνικιστών βασίζεται στον Αλβανικό εθνικισμό και σε πιθανό «φιτίλι" που μπορεί να ανάψουν αυτοί στη γείτονα χώρα με πόλεμο ή διχοτόμηση της. Αυτή την αναθεωρητικά ατζέντα είχε και ο φίλος μας ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε ταχθεί κάποτε υπέρ της διάλυσης της γειτονικής χώρας και και συνεπώς μεγάλης Αλβανίας και μεγάλης Σερβίας ή Βουλγαρίας !!

Επειδή όμως αυτό είναι άγνωστο αν κάτι τέτοιο θα συμβεί και πότε θα συμβεί, καιενώ  το θέμα του ονόματος πλέον επείγει, η θέση όλων αυτών γίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολη στο Μακεδονικό.


Άγρια προβοκάτσια στο Ιράν !

Οι εξελίξεις στη διεθνή πολιτική σκακιέρα-και ιδιαίτερα στο Μουσουλμανικό κόσμο-τρέχουν πολύ γρήγορα και το αίμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις (Χριστιανών, αλλά και Μουσουλμάνων) ρέει άφθονο, οπότε  οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα για όλα αυτά.

Εμείς στα «αιρετικά» έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι δημιουργός και υποστηρικτής του ISIS (Ισλαμικό κράτος) είναι ο άξωνας Συρία (Άσαντ) Κατάρ και Ιράν και όλοι αυτοί υπό την ομπρέλα της Πουτινικής Ρωσίας, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί στο βάθος ο τζιχαντισμός,  και έχουμε επιμείνει σε αυτό παρά της αντιδράσεις και το χλευασμό που έχουμε εισπράξει από ορισμένους.

Τα γεγονότα ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν πριν λίγες ημέρες όταν μια σειρά από, κυρίως φιλειρηνικές και μη ιμπεριαλιστικές, μουσουλμανικές χώρες απομόνωσαν και επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ για στήριξη στους τζιχαντιστές του ISIS και μάλιστα με χειροπιαστές αποδείξεις. Μαζί μάλιστα κατήγγειλαν και συνεργασία του Κατάρ με το ισλαμοφασισιτικό Ιράν το οποίο, ως γνωστόν, διαχρονικά στηρίζει την ισλαμική τρομοκρατία.

Το Κατάρ είναι ένα πετρελαιοπαραγωγό εμιράτο του Περσικού κόλπου που ναι μεν έχει καλές σχέσης με την Αμερικανική υπερδύναμη (υπάρχει και Αμερικανική βάση), αλλά έχει και ύποπτες σχέσεις με το Ιράν και διαθέτει και το κανάλι Αλ Τζαζίρα που είναι φιλο-ισλαμοφασιστικό και αναμεταδίδει και την προπαγάνδα τρομοκρατών. 

Στην πραγματικότητα λοιπόν το διπρόσωπο Κατάρ παίζει το βρώμικο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι Ιράν και Ρωσίας στον Περσικό κόλπο και στο μουσουλμανικό κόσμο.
Μόλις λίγες ημέρες λοιπόν μετά από αυτές τις καταγγελίες, είχαμε για πρώτη φορά στα χρονικά Ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο Ιράν ! Συγκεκριμένα τρομοκράτες-και μάλιστα Ιρανοί στην εθνικότητα- επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο της χώρας στην Τεχεράνη και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί και σκότωσαν 12 ανθρώπους !                   
Εκτιμώντας και τη χρονική στιγμή που ήρθε η επίθεση- λίγες μόνο μέρες μετά από τις σοβαρότατες αποκαλύψεις- αλλά και το αξιοπερίεργο του πως μπόρεσαν να χτυπήσουν μια τόσο αυταρχική χώρα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (και μάλιστα στο κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί που λογικά θα ήταν από τα πιο φυλασσόμενα σημεία στην Τεχεράνη) εκτιμούμε ότι πρόκειται για καραμπινάτη προβοκάτσια ! Άλλωστε αυτοί οι Ιρανοί τρομοκράτες έγινε γνωστό πως είχαν πολεμήσει στη Ράκκα και στη Μοσούλη. Ποιος τους έστειλε εκεί και γιατί τους ξαναδέχθηκαν πίσω στη χώρα ;

Χάρη σε αυτήν την προβοκάτσια το Ιράν,αλλά και οι Καταριανοί φίλοι του, μπορούν τώρα να αποποιηθούν τα περί φιλοτρομοκρατικού κράτους και να ρίξουν τις κατηγορίες στη φιλοδυτική Σαουδική Αραβία η οποία έχει πλέον ξεσκεπάσει αυτόν τον φιλοτρομοκρατικό άξονα ! Αυτό, το ότι η Σαουδική Αραβία στηρίζει την τρομοκρατία, είναι ένα τυπικό ρωσόφιλο και Ιρανόφιλο επιχείρημα που προπαγανδίζεται από αντιδυτικούς κάθε λογής επιχείρημα και που φυσικά δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

Η Σαουδική Αραβία ως κράτος όχι μόνο δεν έχει στηρίξει ποτέ τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά τους τρομοκράτες τους αποκεφαλίζει και έχει τη σκληρότερη νομοθεσία σε τέτοια θέμα (ότι ακριβώς δεν έχει η Ευρώπη δηλαδή). Είναι άλλο πράγμα ότι αυτή η θρησκόληπτη χώρα παράγει τρομοκράτες-που όντως συμβαίνει- και άλλο να λες ότι το κράτος  και η κυβέρνησή τους στηρίζει την τρομοκρατία. Αυτό λοιπόν πολλοί το μπερδεύουν είτε από άγνοια, είτε και εσκεμμένα.

Χαρακτηριστικό επίσης για το πως λειτουργεί ο πραγματικός φιλοτρομοκρατικός άξονας είναι ότι ο αρχιδολοφόνος Πούτιν, και προστάτης του γενοκτόνου Άσαν και του Ιράν, έσπευσε να κάνει τον διαμεσολαβητή μεταξύ Κατάρ και δυτικόφιλου άξονα, ώστε να τα έχει καλά και με τους δύο, σε έναν γνώριμο βρώμικο ρόλο που ξέρει να παίζει για να αποκομίζει γεωστρατηγικά οφέλη…

Έπειτα στην Τουρκία ο Ερντογάν, που αφού ο Πούτιν του αιματοκύλησε τη χώρα με τις τζιχαντιστικές και Κουρδικές τρομοκρατικές ενέργειες, έδωσε ένα δείγμα της φιλορωσικής στροφής του στηρίζοντας ανοιχτά το Κατάρ σε αυτή τη διαμάχη. Να θυμίζω πως πριν από λίγο καιρό ο λαοπλάνος  Πούτιν κατηγορούσε τον Ερντογάν πως στηρίζει τον ISIS (κάτι που λογικά δεν μπορεί να έχει συμβεί), αλλά τώρα φαίνεται πως τα ξέχασε όλα και συμμαχεί μαζί του !

Ταυτόχρονα δεν έχουμε βέβαια καμία εμπιστοσύνη και στον αναξιόπιστο έως γραφικό Τραμπ ο οποίος προ ημερών πήγε, μεταξύ άλλων, στο Κατάρ και έκανε δημόσιες σχέσεις με τους εκεί ηγέτες (εμίρηδες) και μετά τις αποκαλύψεις δήλωσε πως ο ίδιος συμβούλεψε τους ηγέτες αυτών των μουσουλμανικών χωρών να απομονώσουν το Κατάρ !


 Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα επιχειρήματα όλων των ρωσόφιλων-στην Ελλάδα και αλλού- που υπερασπίζονται Ιράν και Κατάρ και ρίχνουν την ευθύνη για τη τζιχαντιστική τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία. Είναι οι ίδιοι πιο παλιά τα έριχαν στον Ερντογάν, γιατί έτσι τους έλεγε το ρώσικο αφεντικό τους, και στους Αμερικανούς…Τώρα που ο Ερντογάν τα βρήκε με τη Ρωσία και που στην Αμερική κυβερνά ο ρωσόφιλος Τραμπ, τα ξέχασαν όλα αυτά !

Μόλις χθες ωστόσο η Σαουδική Αραβία, τα Ην.Αρ.Εμιράτα και το Κουβέϊτ δημοσίευσαν έναν κατάλογο με πρόσωπα και οργανισμούς που συνδέονται με την τρομοκρατία και που αποδεικνύουν τις ύποπτες δραστηριότητες του Κατάρ και απειλούν με εμπάργκο !
Το βέβαιο είναι ότι παίζεται πολύ βρώμικο παιχνίδι στη διεθνή σκακιέρα και ότι συνεχίζουμε να θρηνούμε αθώα θύματα σε όλο τον κόσμο. Εμείς ωστόσο θα συνεχίσουμε τις δικές μας αναλύσεις για την ενημέρωσή σας και θα επιμείνουμε σε μια γραμμή που συνήθως επαληθεύεται
"Το καράβι βουλιάζει»...Τώρα βρίστε τον Σόιμπλε !

Και να που ξαναγυρίσαμε στο γνωστό «βιολί» του να υβρίζουμε σύσσωμοι οι Έλληνες τον Σοϊμπλε, ως εθνικό εχθρό, σκληρό, ανθέλληνα, Χίτλερ κλπ. !

Κυβερνητικοί, κόμματα, δημοσιογράφοι και άλλοι, συχνά άσχετοι που ελάχιστη γνώση έχουν περί των πολιτικών, ξανάρχισαν να επιδίδονται σε αυτό το γνωστό σπορ (τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα) του αντιγερμανισμού. Αυτός μάλιστα ο αντιγερμανισμός καλλιεργήθηκε τόσο έντεχνα και φανατικά στους Έλληνες, μέσα στα χρόνια της κρίσης, σε σημείο που μας αντέγραψαν και άλλες ακραίες-αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στον κόσμο (πχ. Τραμπ και Ευρωπαϊκά ακροδεξιά, ακροαριστερά και γενικά αντιδραστικά και ρωσόφιλα κόμματα) που χτυπούν τη Γερμανία διότι έτσι χτυπούν ουσιαστικά τη δημοκρατική Ευρώπη και την Ε.Ε !!

Ας θυμίσουμε όμως κάποια πραγματάκια και στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και σε άλλους παρατρεχάμενους που λένε αυτά. Φταίει κανένανας Σόιμπλε για τις πολύμηνες και προβοκατόρικες διαπραγματεύσεις του 2015, για το κλείσιμο των τραπεζών και για τα capital controls που εκτόξευσαν το χρέος κατά αρκετά  δις ;  Είναι λοιπόν το ίδιο χρέος που τώρα, αυτός ο τυχοδιώκτης πρωθυπουργός που το εκτόξευσε, ζητάει με θράσος να μειωθεί και αυτό παρότι και στο παρελθόν μειώθηκε κατά 50 % με το PSI (κάτι που όλοι σχεδόν στην Ελλάδα το ξεχνούν) !

Φταίει ο Σόιμπλε που έχει καθυστερήσει η αξιολόγηση κατά έξι τουλάχιστον μήνες και που δεν έχουμε τηρήσει πολλά από τα προαπαιτούμενα που έχουμε συμφωνήσει, με δυσάρεστες επιπτώσεις και πάλι ; Αποτέλεσμα να είμαστε πάλι στην κατάσταση του καλοκαιριού του 2015 με άκαρπες διαπραγματεύσεις, συμφωνία που λήγει και κίνδυνο χρεοκοπίας…

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο κύριος πρωθυπουργός μιλάει περί «καθαρής λύσης» για το χρέος την οποία ζητά και πως δεν θα δεχτεί συμφωνία που δεν θα την περιλαμβάνει. Αναρωτιέμαι λοιπόν κατά πρώτον, ποια περίπου είναι αυτή η καθαρή συμφωνία που θα επιθυμούσε αυτός και το επιτελείο του ; Έχει καμία συγκεκριμένη πρόταση;  Δεν μας το έχουν διευκρινίσει ποτέ (λες και μιλούν σε καφενείο ή σε μπαλκόνι), οπότε αυτό «μυρίζει» ψέμα και προβοκάτσια !   
                     
Κατά δεύτερον, όταν λέει πως «δεν θα δεχθεί κάποια λύση...», εννοεί πως δεν θα δεχτεί την ολοκλήρωση  αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7 δις ευρώ, που είναι απαραίτητα για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων του Ιουλίου για να μην χρεοκοπήσει η χώρα ;; Και αυτό το τονίζω γιατί ένα τέτοιο σενάριο περί χρεοκοπίας ανέφερε προ ημερών και η Γερμανική εφημερίδα «Bild» ! Άραγε θα είναι και πάλι τόσο αδίστακτοι ο Τσίπρας και η παρέα του που θα φτάσουν να οργανώσουν ένα νέο 2015 (δηλαδή εσκεμμένη αποχώρηση από τη συμφωνία την ύστατη στιγμή) και χρεοκοπία ; Δεν  μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, αλλά να μην το αποκλείουμε κιόλας, επειδή ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε !


 Όλα αυτά βασίζονται όμως σε ένα προπαγανδιστικό ψέμα πως δήθεν η Ευρώπη και η Γερμανία μας είχε υποσχεθεί μείωση χρέους και τώρα που υποτίθεται ότι τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, πρέπει και αυτοί να κρατήσουν το λόγο τους…Όμως ποτέ όμως η Ευρώπη δεν μας υποσχέθηκε κάτι τέτοιο, αλλά είναι το Δ.Ν.Τ που έχει μια τέτοια θέση περί χρέους.

Ερχόμαστε λοιπόν στο ζουμί της υπόθεσης. Μπορεί ο κύριος Τσίπρας και οι κάθε λογής  αντιγερμανοί υπερασπιστές του να μας απαντήσουν γιατί -ενώ το Δ.Ν.Τ. είναι υπέρ μείωσης του χρέους- η Ελληνική κυβέρνησή το είχε στοχοποιήσει επί τόσο καιρό και είχε συνταχθεί στο πλευρό της Ε.Ε. και της Γερμανίας, όσο οι δύο θεσμοί διαφωνούσαν μεταξύ τους ; Και εδώ, όπως καταλαβαίνεται, μυρίζει ψέμα και προβοκάτσια, παρά ασχετοσύνη και ανικανότητα…

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά μια καλή συμβιβαστική λύση για μείωση χρέους. Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν εφαρμοστούν εκείνα τα φιλοαναπτυξιακά μέτρα που θα αρχίσουν να βγάζουν σιγά, σιγά την Ελλάδα από την ύφεση και τα μνημόνια, ώστε να μας πάρουν στα σοβαρά οι δανειστές μας. Θα έλεγα μάλιστα πως αυτό πρέπει να γίνει κάποια στιγμή από μια άλλη κυβέρνηση, αφού αυτή εδώ δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, αλλά δεν έχει και το ηθικό δικαίωμα να ζητήσει μείωση χρέους το οποίο η ίδια εκτόξευσε περαιτέρω.

Δεν λέει κανείς πως δεν έχουν καμία ευθύνη οι δανειστές (κυρίως το κουαρτέτο δηλαδή) για την άθλια κατάσταση της χώρας μας. Θα χαρακτήριζα μάλιστα ντροπή αυτό το απερίγραπτο τέταρτο μνημόνιο που έδωσαν στον καρπαζοεισπράκτορα Τσίπρα για να υπογράψει. Από την άλλη όμως δεν υπάρχει και αμφιβολία ότι αυτές οι καταστροφικές πολιτικές είναι πρωτίστως επιθυμία της κυβέρνησης, με την έννοια ότι τις προτιμούν από τον εξορθολογισμό και τη φιλελευθεροποίηση του κράτους και της οικονομίας και όλης της παραγωγικής βάσης.

Ας αναλογιστούμε μόνο το πιο απλό: Γιατί άλλες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισλανδία) βγήκαν από την κρίση εφαρμόζοντας ένα και μόνο μνημόνιο και εμείς με τέσσερα και πάλι δεν μπορούμε να βγούμε ; Απλά γιατί έκαναν αυτά που δεν κάναμε εμείς…

Μπορεί βέβαια ο μέσος «ψεκασμένος» σωβινιστής Ελληνάρας να μου δώσει και την απάντηση «Γιατί μας ζηλεύουν επειδή είμαστε όμορφη χώρα και έχουμε ιστορία» ! Δεν θα πείσει όμως, όπως καταλαβαίνετε, κανέναν σοβαρό και σκεπτόμενο συνομιλητή…Καθόλου τυχαία η επίθεση στον Παπαδήμο !

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση με τον παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, είτε ήθελαν τελικά να τον σκοτώσουν, είτε όχι !

Και το λέμε αυτό διότι η χώρα μας έχει μετατραπεί εδώ και μερικά χρόνια σε εργαστήριο κατασκευής και άνδρωσης  ακραίων πολιτικών οργανώσεων και εξτρεμιστικών ομάδων, κάθε λογής ! Μέσα δεν στην κρίση (που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και πνευματική, οπότε αυτά ανθούν πιο εύκολα) τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα.

Εδώ φτάσαμε έως και στο σημείο να εξάγεται αυτού του είδους η νεοελληνική τρομοκρατία και να στοχεύει και ξένους αξιωματούχος (Σόϊμπλε, Τόμσεν κα), δεν θα αποθρασυνόταν εντός των τυχών και μάλιστα όταν υπάρχει στον τόπο και μια ακραία φαιοκόκκινη κυβέρνηση ;

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί στον Παπαδήμο και γιατί τώρα ; Πιστεύω πως επιλέχθηκε ο Παπαδήμος διότι ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός αμιγώς φιλοδυτικός πρωθυπουργός που έχει περάσει από τη χώρα, μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1990-93). Θυμίζω ότι ο Παπαδήμος ανέλαβε το 2012 την πρωθυπουργία, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης ΓΑΠ, και σε μια εποχή που η Ελλάδα κινδύνευε να χρεοκοπήσει και θεσμικά και να πεταχτεί εκτός ευρωζώνης. Η αποστολή του λοιπόν ήταν- ουσιαστικά μια έκτακτη ανάγκη- να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να μην πεταχτεί εκτός Ευρώ.

Έτσι λοιπόν ως ευρωπαϊστής, τραπεζίτης ,"μνημονιακός", αλλά και όχι υπερβολικά φρουρούμενος, ήταν ένας εύκολος συμβολικός στόχος για τους σοσιαλ-ναζήδες τρομοκράτες (όποιοι ακριβώς και αν είναι αυτοί) οι οποίοι μάλιστα έχουν και μια τέτοιου είδους ρητορική στις ανακοινώσεις τους.

Είναι όμως μόνο οι τρομοκράτες που έχουν ή είχαν μια τόσο λαϊκίστιη ρητορική μίσους και απαξίωσης των πολιτικών θεσμών και του κοινοβουλευτισμού ;
Όχι φυσικά, αφού με τέτοια ρητορική και συνθήματα γιγαντώθηκαν ως κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ., η Χρυσή Αυγή και τέτοιου είδους συνθήματα (και άλλα χειρότερα) χρησιμοποιούσαν κάποτε και οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα (τους οποίους φυσικά οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν και χρυσαυγήτες και το ΚΚΕ, όπως γράφαμε και αποκαλύπταμε στα «αιρετικά» εκείνη την εποχή…).

 Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν τέτοιου είδους επιθέσεις (όπως και αυτές σε Γερμανικούς στόχους) έχουν, κατά κάποιο τρόπο, και ηθικούς αυτουργούς που είναι μέρος του πολιτικού κόσμου και της δημοσιογραφίας ! Σήμερα αυτοί οι τύποι έχουν και την εξουσία και καταδικάζουν υποκριτικά τέτοιες επιθέσεις όπως αυτήν στον Παπαδήμο…                      
Άλλοι όπως πχ. η φαιοκόκκκινη αρχιφασίστρια Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν πλέον εξουσία, αλλά δεν διστάζουν να ξεράσουν ακόμα και μετά από αυτήν την επίθεση το φασιστικό-εξτρεμιστικό τους δηλητήριο. Για όσους δεν το γνωρίζουν η συγκριμένη κυρία δήλωσε πως δεν καταδικάζει την επίθεση στον Παπαδήμο (!!) σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού και φασιστικής απαξίωσης της πολιτικής και της ανθρώπινης ζωής.

Kαι εδώ πάμε στο κλειδί της υπόθεσης. Που βρίσκουν τα δύο πολιτικά άκρα μητέρα-πατρίδα, τα οποία και πολύ συχνά πλέον ενώνονται ; Φυσικά στη Ρωσία του Πούτιν και η οποία έχοντας κυριαρχήσει πολιτικά μέσα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, έχει κάνει τη χώρα μας πειραματόζωο δοκιμής ακραίων πολιτικών (κόκκινου και μαύρου φασισμού) τα οποία και δεν διστάζουν να κάνουν τα χειρότερα για να απομακρύνουν την Ελλάδα από τη δημοκρατική δύση και να χτυπούν και ενοχλητικούς αντιπάλους !

Είναι βέβαιο μάλιστα πως όσο θα η Ρωσία θα εντείνει κι'άλλο το βρώμικο αγώνα της για να καταστήσει την Ελλάδα μια αποικία Ουκρανικού τύπου-μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση- και όσο ο Ρώσικος διεθνής φασισμός θα προσπαθεί παρομοίως για την παγκόσμια κυριαρχία του, τόσο δυστυχώς τέτοιου είδους φαινόμενα θα είναι υπαρκτά και θα αυξάνονται στη χώρα μας.Σε "αφασία" η Ευρώπη συνεχίζει να μετράει νεκρούς !

Τι μπορούμε τώρα να πούμε και για την προχθεσινή νέα τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, και τους 19 νεκρούς, από τη στιγμή που αυτές οι ισλαμοφασιστικές επιθέσεις και οι νεκροί κοντεύουν να γίνουν ρουτίνα στην Ευρώπη ;

Αυτό που θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ως σημαντικότερο και αξιοπερίεργο είναι ότι η Ευρώπη μέχρι στιγμής δεν μπορεί και ούτε και δείχνει αποφασιστικότητα για να αμυνθεί ! Το λέμε αυτό διότι κοινώς παρονομαστής όλων σχεδόν των επιθέσεων, και των τζιχαντιστών που τις διαπράττουν, είναι πως αυτοί οι βομβιστές ήταν άτομα γνωστά στις αρχές της κάθε χώρας για τη ριζοσπαστικοποιήσή τους και που συχνά είτε παρακολουθούνταν για ένα διάστημα, είτε και είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εν ολίγοις υπάρχουν σε Ευρωπαίκές χώρες άτομα που είναι γνωστό πως υπήρξαν μαχητές του Ισλαμικού κράτους ή υποστηρικτές του και γενικά γνωστό στις αρχές πως έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και κηρύσσουν μηνύματα μίσους και εκτοξεύουν απειλές και παρόλα αυτά ουδείς από τις αρχές αντιδρά ! Παρομοίως καμία χώρα δεν σκληραίνει τη νομοθεσία της για να μπορεί να προλαμβάνει όσο γίνεται τέτοιες σφαγές…

Ποιος ο λόγος που η Ευρώπη φέρεται με τέτοια μαλθακότητα και θρηνεί απαθής θύματα ; Ίσως η πολυπολιτισμική μανία και η πολιτική ορθότητα ; Πολλά τα ίσως, αλλά και πολύ πιθανό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μηνύματα μίσους ντόπιων εναντίον μεταναστών (και Μουσουλμάνων) τιμωρούνται στη δημοκρατική δύση πάντα από τους αντίστοιχους αντιρατσιστικούς νόμους. Αντίθετα, όπως φαίνεται, τα μηνύματα μίσους και οι απειλές Μουσουλμάνων στις ίδιες χώρες σπανίως τιμωρούνται στο όνομα της ελευθερίας λόγου...
             


Σημασία έχει ότι οι σφαγές των ισλαμοφασιστών συνεχίζονται ανεμπόδιστες και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να σταματήσουν άμεσα. Αντίθετα μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι αναμένεται στα εδάφη της Ηπείρου μας ένα νέο κύμα τζιχαντιστών από εδάφη που έχει χάσει ο ISIS στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη και μάλιστα διεθνείς οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει γι’αυτό !

Την ίδια στιγμή η ύπουλη και δολοφονική Ρωσία του Πούτιν επωφελείται από τα περισσότερα χτυπήματα ποντάροντας στο ξέσπασμα μίσους (ή και έναν ιδιότυπο θρησκευτικό πόλεμο) μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων που σαφώς την εξυπηρετεί. Ταυτόχρονα προσπαθεί μέσω του δολοφονικού τζιχαντισμού να ανεβάσει αρεστά σε αυτήν κόμματα και πολιτικούς στην Ευρώπη (κυρίως αντιευρωπαϊκά κόμματα της άκρας δεξιάς που ελέγχει) και να πλήττει άλλους ανεπιθύμητους. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που τα περισσότερα χτυπήματα γίνονται προεκλογικά...

Αλλά για τον ρωσικό δάκτυλο που βρίσκεται πίσω από τον γενοκτονικό τζιχαντισμό και επωφελείται γεωστρατηγικά από αυτόν, έχουμε μιλήσει και θα συνεχίσουμε να μιλάμε, έστω κι’αν οι περισσότεροι αναγνώστες αρνούνται να το πιστέψουν ή το θεωρούν υπερβολικό !Η απάτη που λέγεται εργατοπατέρες !

Πως σας φάνηκαν άραγε οι πρόσφατες απεργίες των συνδικαλιστών κάθε λογής ; Φρέσκες ; Εμένα πάντως μπαγιάτικες και βαρετές και για τους ίδιους !

Οι φίλοι μας ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, θα έπρεπε λοιπόν να μην ονομάζουν απεργίες όλες αυτές τις υποκριτικές και κακόγουστες λαοσυνάξεις, αλλά θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα με ελάχιστο κοινό να τις παρακολουθεί και να συμμετέχει. Καθόλου τυχαίο αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αριστεροκρατούνται- και ιδιαίτερα η πρώτη-ενώ το ΠΑΜΕ είναι ουσιαστικά το ΚΚΕ (δηλαδή η μήτρα από όπου γεννήθηκαν πολιτικά οι σημερινοί κυβερνώντες και πολιτικοί απατεώνες)…

Έτσι έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος που να δείχνει και ότι οι αυτοί οι εργατοπατέρες μας απεργούν και αντιστέκονται στην κυβέρνησή, τα μνημόνια και τα μέτρα της και ταυτόχρονα όμως να μην της κάνουν και μεγάλη ζημιά, αφού "το αίμα νερό δεν γίνεται" !

Τι ακριβώς κάνουν λοιπόν οι «αγωνιστές» συνδικαλισταράδες ; Κάνουν τις κινητοποιήσεις τους  ακριβώς τις ίδιες ημέρες που ψηφίζονται τα νέα μέτρα (και όχι πιο πριν για να υπάρχει χρονικό περιθώριο), κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τα αποτρέψουν και ούτε έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο σε επτά χρόνια κρίσης και ψήφισης μέτρων !      
                               
Και τι κινητοποιήσεις κάνουν ; Απλά διακόπτουν τη λειτουργία των ΔΕΚΟ, των αεροδρομίων, των πλοίων κλπ. κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν τους κάνει δημοφιλείς στις μάζες. Και επειδή ακριβώς οι εργατοπατέρες τη λαϊκή συμπάθεια την έχουν χάσει προ πολλού (αφού πολύ συχνά οι απεργίες γίνονται εμπόδιο στη ζωή του απλού λαού, με τον τρόπο που γίνονται), περιορίζονται σε κάτι πληκτικές συνάξεις στο κέντρο της Αθήνας-και ενίοτε και της Θεσσαλονίκης-με  ελάχιστη συμμετοχή και από τους εργάτες και από τους δημοσίους υπαλλήλους και από κάθε κλάδο (για ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν συζητάμε...)   

Επιπλέον αυτές οι απεργίες είναι γνωστό ότι ποτέ δεν αποφασίζονται με δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή από συνελεύσεις των σωματείων ή και με δημοκρατική ψηφοφορία εκεί μέσα (δυστυχώς δεν το επιβάλει ούτε η Ελληνική νομοθεσία), γι’αυτό και δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα και όφελος.  Γι'αυτο και είναι στην πραγματικότητα πραξικοπηματικές απεργίες που αποφασίζονται στα γραφεία κομμάτων (κυρίως του ΚΚΕ πλέον) και απλά τις υλοποιούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και φυσικά τα-επί της ουσίας αντεργατικά-τάγματα του ΠΑΜΕ.  

Το κερασάκι στην τούρτα βάζει η κρατικοφασιστική ΕΣΗΕΑ η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσει στάσεις εργασίας πάντα κατά τις ημέρες που ψηφίζονται νέα μέτρα, κάτι που φυσικά διευκολύνει τους κυβερνώντες να τα περάσουν στα μουγκά και χωρίς μεγάλη ενημέρωση !

Αν λοιπόν όλοι αυτοί οι κύριοι ήθελαν να κάνουν πραγματικές απεργίες, -και όχι απεργίες γλειψίματος της κυβέρνησης-τότε κατά πρώτον θα τις οργάνωναν με δημοκρατικό τρόπο και αποφασισμένες μέσα από τα σωματεία. Κατά δεύτερον, αν πραγματικά τους ενδιέφερε να ακυρώσουν κάποια μέτρα ή έστω να ξεσηκώσουν τον κόσμο, θα τους έδιναν-όσο μπορεί να γίνει- έναν χαρακτήρα  πολύ πιο παρατεταμένο χρονικά, με μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή και σε σημαντικούς κλάδους της παραγωγής (ακόμα και σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, παρότι αυτοί γενικά μόνο από τα μεγάλα θύματα της επτάχρονους κρίσης δεν μπορούν να θεωρηθούν), μήπως και έχουν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα.
    
Από όλα αυτά το συμπέρασμα είναι πως ο Ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς του κρατικοδίαιτους επαγγελματίες απεργούς και ιδιαίτερα επί των ημερών μια φιλικής σε αυτούς κρατικοφασιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΟΙ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. ότι κάνουν το κάνουν για εκδούλευση προς τους εργαζομένους (ιδιαίτερα τους πιο κακοπληρωμένους), για να συνεχίσουν να καλλιεργούν το μύθο των λαϊκών αγκιτατόρων και λαϊκών αγωνιστών και για να ρίχνουν όσο περισσότερο αντιευρωπαϊκό δηλητήριο μπορούν στους Έλληνες (Εφόσον, με τη ρητορική, τους ρίχνουν την κύρια ευθύνη της κρίσης και της φτώχειας στους δανειστές και απλά χαρακτηρίζουν τις σάπιες Ελληνικές κυβερνήσεις εντολοδόχους των κακών ξένων…)

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΠΑΜΕ, ως συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ, είναι το πιο βρώμικο όλων αφού συνήθως υπονομεύει ή και διαλύει (και συχνά μάλιστα και σε συνεργασία με την εργοδοσία !) τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία που δεν ελέγχει απόλυτα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά αφού τα καταστρέψει τα μετατρέπει ουσιαστικά σε «σφραγίδα» του.

Έτσι λοιπό μέσω ελεγχόμενων ή μισοδιαλυμένων εργατικών σωματείων, το ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά του να δίνει δουλειές κυρίως στους δικούς του ανθρώπους και-ακόμα χειρότερα- να επιλέγει και τους εργοδότες της αρεσκείας του και να σαμποτάρει άλλους μη αρεστούς !                   


Γενοκτονία Ποντίων…ή μήπως όχι ;;

Ακολουθει ακρως αντιδημοφιλης ανάρτηση, αλλά εμείς είμαστε «αιρετικά» και δεν διστάζουμε να γινόμαστε δυσάρεστοι-αλλά χρήσιμοι- και στα εθνικά ζητήματα !...


 Σήμερα λοιπόν το Ελληνικό κράτος γιορτάζει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ποντίων και αυτή η επέτειος έχει εξέχουσα θέση σε ΜΜΕ και social media και έχει πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον από την άποψη της μνήμης των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν και σφαγιάσθηκαν, πολύ σωστά κάνουμε και τους τιμούμε. Αν όμως θυμάστε, πέρυσι και σε ανύποπτο χρόνο, ο πρώην υπουργός παιδείας της σημερινής κυβέρνησης Ν.Φίλης έκανε μια δήλωση πως τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα δεν αποτελούσαν γενοκτονία, αλλά απλά εθνοκάθαρση.    
                              
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πανελλήνιο ξεσηκωμό (σε μια εποχή πατριδολαγνείας και πατριδοκαπηλίας που ζούμε) από κόμματα και όλους τους εθνικά ορθούς και λίγο έλειψε να προκαλέσουν και την αποπομπή του συγκεκριμένου υπουργού από την κυβέρνηση (ο οποίος, ως γνωστόν,εκκαθαρίστηκε αργότερα μετά από προτροπή του αρχιπαπά Ιερώνυμου !!). 
Αυτό λοιπόν το γεγονός μας έκανε να ψάξουμε το θέμα παραπάνω και από τις μη συμβατικές πηγές και να μάθουμε πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Η αρχική μας εύλογη απορία είναι πως, εφόσον πρόκειται για γενοκτονία, είναι δυνατόν το ίδιο το Ελληνικό κράτος να αναγνωρίζει τα επίμαχα γεγονότα ως γενοκτονία σχεδόν 70 χρόνια μετά από την εποχή που συνέβησαν (1994) ! Τόσα χρόνια τους πήρε να το καταλάβουν ; Ακόμα χειρότερα όταν αυτή η αναγνώριση έγινε με παρέμβαση της Μιμής Λιάνη (!), προφανώς για λόγους εκδούλευσης του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ προς του Ποντίους…

Η δεύτερη απορία μας είναι το γιατί αυτή η Ελληνική προσπάθεια έχει βρει τόσο μικρή διεθνή ανταπόκριση, σε αντίθεση με τη γενοκτονία των Αρμενιών ; Χαρακτηριστικά να πούμε ότι η γενοκτονία Ποντίων αναγνωρίζεται μόλις από πέντε χώρες στον κόσμο, ενώ των Αρμενίων από εικοσιοκτώ…

Επιπλέον η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που μιλούν για το θέμα έχουν πλήρη άγνοια για τα γεγονότα ή και δεν ξέρουν καν γιατί πράγμα μιλάνε ! Στην πραγματικότητα η όλη υπόθεση αφορά  γεγονότα που ξεκίνησαν κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο-και συνεχίστηκαν και μετά- και όχι κάποια εν ψυχρώ και απρόκλητη σφαγή Ελλήνων. Δεύτερον την εποχή που ξεκίνησαν τα γεγονότα και οι ταραχές (1916) δεν κυβερνούσε ο Κεμάλ όπως προπαγανδίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα, αλλά οι προκάτοχοί του νεότουρκοι…

Ωστόσο τα περί γενοκτονίας ή απλά σφαγής Ελλήνων θα έπρεπε κανονικά να αναφέρονται  κυρίως για τον πόλεμο του 1922, αφού τότε φονεύθηκαν ή μετανάστευσαν ή περισσότεροι Πόντιοι. Επρόκειτο βεβαίως για έναν επεκτατικό Ελληνικό πόλεμο που προκάλεσε το θάνατο, την καταστροφή και την εθνοκάθαρση των περισσοτέρων Ελλήνων της Τουρκίας και για τον οποίον ποτέ το Ελληνικό κράτος δεν ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του.

Εμείς λοιπόν παραθέτουμε πιο κάτω δύο κείμενα αντιεθνικιστών συγγραφέων (Γιώργος Νακρατζάς, Δημήτρης Λιθοξόου) τα οποία τεκμηριώνουν, με αξιόπιστα στοιχεία, πως τα γεγονότα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που μας λένε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και καλό θα ήταν να προβληθούν περισσότερο.
Από αυτά τα κείμενα προκύπτουν, αν μη τι άλλο, ορισμένα δεδομένα και αιρετικές αλήθειες που είναι οι εξής:

·    Το Ελληνικό κράτος υπερβάλει ή ψεύδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν μιλάει για τον αριθμό των νεκρών Ποντίων, αλλά και για τον αριθμό των Ελλήνων που ζούσαν εκεί πριν τις συγκρούσεις.

·       Η Ελληνοποντιακή κοινότητα δεν ήταν η πλειοψηφία στον Πόντο, αλλά απλά μια μειονότητα.

·       Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν στον Ά παγκόσμιο πόλεμο το Ελληνικό εθνικιστικό πλάνο ήταν ένας αυτόνομος Ελληνικός Πόντος και ενδεχομένως ένωσή του με την Ελλάδα κάποια στιγμή. Αυτό-κατά τον Ά παγκόσμιο πόλεμο- προκάλεσε τη συμμαχία των Ελλήνων Ποντίων με τους Ρώσους και κατά της χώρας της οποίας ήταν πολίτες και τα Τούρκικα αντίποινα.

·       Κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο δεν υπήρχε καμία εθνοκάθαρση ή γενοκτονία Ποντίων, παρά μόνο πολεμικές συγκρούσεις και εγκλήματα πολέμου και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Αυτό φαίνεται και από την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που ζούσαν στον Πόντο.

·       Η εθνοκάθαρση των Ελληνοποντίων από τη γη τους έγινε ουσιαστικά κατά την περίοδο 1922-23 με αφορμή τον γνωστό Ελληνοτουρκικό πόλεμο που ξεκινήσαμε εμείς.


Συμπεράσματα: Δεν μπορούν να σταθούν- τουλάχιστον διεθνώς- τα όσα ισχυρίζεται το Ελληνικό κράτος περί γενοκτονία Ποντίων, για τον απλό λόγο πως δεν υπήρχε καμία συνολική σφαγή Ποντιακού πληθυσμού, παρά μόνο σφαγή σε ένα ποσοστό του ύψους χονδρικά του 18 με 20%.

Έτσι από τη στιγμή που το 1916 δεν υπήρχε ούτε εθνοκάθαρση, ούτε φυσικά γενοκτονία, θα μπορούσαμε μόνο να μιλήσουμε για εθνοκάθαρση μόνο κατά το 22-23. Τότε όμως υπήρξε συνολική και εθνοκάθαρση των Ελλήνων και όχι μόνο των Ποντίων, οπότε που καταλήγουμε ;

Υπήρξε αναμφισβήτητα εθνοκάθαρση Ελλήνων κατά το 1922-23 και όχι μεμονωμένα των Ποντίων. Άρα γιατί συζητάμε ξεχωριστά περί Ποντίων ; Kαι από αυτή την εθνοκάθαρση Ελλήνων όμως, το Ελληνικό κράτος δεν θα μπορούσε να βγάλει κανένα όφελος, διότι προκλήθηκε από την Ελληνική επίθεση στην Τουρκία. Οπότε ούτε η Τουρκιά πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ γενοκτονία Ελλήνων ή Ποντίων, αλλά και ούτε και διεθνώς πρόκειται να δεχθούν ποτέ τέτοια πράγματα !


Και για να προλάβω πιθανές αντιδράσεις και αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ντοκουμέντων τονίζω πως δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση ότι εκεί δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι (Πόντιοι). Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο ο χαρακτηρισμός  των γεγονότων ως γενοκτονία, αφού ένας τέτοιος ορισμός δεν προκύπτει από τα γεγονότα και τη διεθνή έννοια που έχει ο όρος γενοκτονία.

Το βρώμικο κυβερνητικό παιχνίδι με Παπαντωνίου και άλλους...

Όπως έχουμε ξαναγράψει, σε ανύποπτο μάλιστα χρόνο, η δήθεν κάθαρση, μέσω διώξεων πολιτικών για σκάνδαλα, θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη φαιοκόκκινη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να δώσει στο λαό «αίμα» πολιτικών και να τον προσελκύσει περισσότερο και αυτό εν μέρει γίνεται !

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πλέον μας κυβερνούν οι πρώην «αγανακτισμένοι» που κάποτε ζητούσαν «να καεί το μπ….. η βουλή» και έστηναν εικονικές κρεμάλες έξω απ’τη βουλή !  Εκτός αυτού όμως οι διώξεις πολιτικών για υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα είναι και ένα εργαλείο εξόντωσης πολιτικών που είναι ανεπιθύμητοι ή μισητοί στην «πρώτη φορά αριστερά» και όλες τις παραφυάδες της στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις περιπτώσεις. Όσο για τον Τσοχατζόπουλο, από τη μια θα ήταν αφελέστατο να πιστέψουμε ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι αθώος ή ότι δεν έπρεπε να πάει φυλακή. Από την άλλη  όμως  μας ξενίζει ότι όλες οι κατηγορίες για τις μίζες στα εξοπλιστικά έπεσαν επάνω του και δεν διερευνήθηκε καν η ευθύνη άλλων προσώπων (πριν λίγων του στενού κύκλου του που παραδέχθηκαν την ενοχή τους αλλά έπεσαν στα μαλακά, ακριβώς διότι «έδωσαν» τον Τσοχατζόπουλο). Θέλουν να πιστέψουμε λοιπόν ότι παρανόμησε μόνο ο Τσοχατζόπουλος, όταν στο υπουργείο υπήρχε ένα ολόκληρο δίκτυο μίζας και ρεμούλας ;


 Γιατί λοιπόν «μάζεψαν» τον Τσοχατζόπουλο και την πλήρωσε αυτός, σχεδόν μόνος του, για τα αμαρτήματα της μεταπολίτευσης ; Διότι ο Τσοχατζόπουλος είχε εξελιχθεί, μέσα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, σε ένα αυτοδυναμικό στέλεχος που εμπόδιζε την ιδεολογική απορρόφηση ή και σύμπραξη με την αριστερά τύπου Συνασπισμού (τώρα ΣΥΡΙΖΑ). Αυτήν την επιθυμούσαν σφόδρα αρκετοί και στην υποτιθέμενη ανανεωτική αριστερά, αλλά και ένα κομμάτι σοσιαλ-λαϊκιστών στο ΠΑΣΟΚ (κυρίως η ομάδα Λαλιώτη) και ο Τσοχατζόπουλος ήταν ο επικεφαλής αυτών που αντιστέκονταν, συγκεντρώνοντας όλο το μένος των αριστερών. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ (που ενδιάμεσα πήρε και την εξουσία) και οι διάφορες αριστερίζουσες παραφυάδες του, με τις άκρες τους στη δικαιοσύνη, άρπαξαν την ευκαιρία να δείξουν ότι κάνουν κάθαρση, αλλά και για να εκδικηθούν λυσσαλέα τον Τσοχατζόπουλο !

Έτσι, ενώ ήταν προφανές πως αυτός είναι γέρος και άρρωστος και έπρεπε βάσει νόμου να αποφυλακιστεί, ότι και αν έχει διαπράξει, η δικαιοσύνη απέρριψε τέσσερις (!) αιτήσεις αποφυλάκισής του και ο ίδιος σχεδόν βασανιζόταν, φυλακισμένος σε απάνθρωπες συνθήκες όπου και κινδύνευε να πεθάνει. Στην πέμπτη τελικά αίτηση αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του, αλλά με 20.000 ευρώ εγγύηση (!)  πιστεύοντας προφανώς πως δεν θα τα βρει. Τελικά με κάποιο τρόπο τα βρήκε υπό την αποδοκιμασία κάποιων πολιτικών κυβερνητικών προσώπων και καθεστωτικών ΜΜΕ (που δυσανασχετούσαν και αναρωτιόνταν που τα βρήκε) και μιας διψασμένης για αίμα πολιτικών λαϊκής μάζας που επιθυμούσε περαιτέρω φυλάκιση και θάνατο του Τσοχατζόπουλου εκεί !

Μια άλλη παρεμφερής περίπτωση ήταν αυτή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου ο οποίος καταδικάστηκε σε πολύ βαριά ποινή (η οποία μειώθηκε στο εφετείο και κάποια στιγμή αποφυλακίστηκε), αν και ποτέ δεν αποδείχθηκε επακριβώς και με στοιχεία το αν και κατά πόσο συμμετείχε και ο ίδιος στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον ομώνυμο δήμο. Αυτού η εξόντωση επιχειρήθηκε εφόσον ήταν ένας εύκολος στόχος ως παλαιός δεξιός και υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (1990-93), άρα ανεπιθύμητος στους αριστερίζοντες…

Και πάμε τώρα στην πιο επίκαιρη περίπτωση που είναι αυτή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτός και αν είναι μισητός στους αριστερίζοντες, αφού πρόκειται για καθαρά φιλοευρωπαϊκό στέλεχος και θεωρούμενος σχετικά φιλελεύθερος και εκ των εκσυγχρονιστών και ορθολογιστών μέσα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Αυτόν λοιπόν πρώτα είχε φροντίσει ο απερίγραπτος τυχοδιώκτης ΓΑΠ να τον τελειώσει πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ και τώρα παρατηρούμε μια λυσσαλέα κυβερνητική, και όχι μόνο, προσπάθεια να βγει πάση θυσία ένοχος και να πάει στη φυλακή !

Δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε σίγουροι, αν αυτός ο άνθρωπος έχει παρανομήσει ή όχι, αλλά τολμώ να πως ότι επιχειρείται η εξόντωσή του επειδή ήθελε την ανάπτυξη και τον ορθολογισμό στην οικονομία και, τουλάχιστον προς το παρών, χωρίς στοιχεία. Ο Παπαντωνίου κατηγορείται τώρα από το καθεστώς σαν μιζαδόρος που έβλαψε το δημόσιο-ως υπουργός εθνικής άμυνας- και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τεκμηριώσουν την κατηγορία και να βρουν στοιχεία και σε αυτό τους βοηθούν και κάποια ΜΜΕ, αλλά και πολιτικοί (όπως ο Στ. Θεοδωράκης επικεφαλής του «Ποταμιού» με παρέμβασή του για δήθεν αποκάλυψη).

Έστησαν λοιπόν μια εξεταστική επιτροπή στη βουλή (με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος) που φαίνεται πως δεν οδηγεί πουθενά, έψαξαν λογαριασμούς, φορολογικές δηλώσεις του Παπαντωνίου κλπ. και πάλι δεν αποδείχθηκε προς το παρών τίποτα για παρανομία. Την ίδια στιγμή έχει γίνει πλέον γνωστό πως, ακόμα και αν βρεθούν στοιχεία για τυχόν παρανομίες του πρώην υπουργού, το πιθανότερο είναι πως τα αδικήματα αυτά θα έχουν παραγραφεί !

Έτσι πριν λίγες ημέρες έγινε ουσιαστικά μια κυβερνητική κίνηση της απελπισίας όταν η, όλως τυχαίως νεοδιορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, εισαγγελέας Ε.Τουλουπάκη, έδωσε εντολή για έφοδο στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου όπου και κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και επεξεργάζεται η εισαγγελία διαφθοράς! Φανερή λοιπόν η πρόθεση των κυβερνητικών και όλων των ανθρώπων τους για το τι ακριβώς θέλουν  να πετύχουν και γιατί κάνουν μια τόσο πεισματική προσπάθεια για την ενοχοποίηση ενός και μόνο ατόμου…

Και για να μην παρεξηγηθώ, ξαναλέω πως δεν υπερασπίζομαι την αθωότητα κανενός από αυτούς τους τρεις ανθρώπους (και ιδιαίτερα του Τσοχατζόπουλου), όμως από την άλλη δεν δέχομαι και τη δίωξη ή την καταδίκη κανενός πολιτικού, χωρίς απτά στοιχεία και αποδείξεις. Κυρίως βεβαίως στηλιτεύω την προβοκατόρικη  εξόντωση αυτών των  πολιτικών στο όνομα της κάθαρσης, με υπαρκτά είτε ανύπαρκτα σκάνδαλα, και η οποία γίνεται εναντίον ανεπιθύμητων για πολιτικούς λόγους προσώπων..

Ξύλο Τζήμερου-ΚΚέδων στο περιφερειακό συμβούλιο !

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα έχετε πληροφορηθεί για το ξύλο που έπεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, μεταξύ Τζήμερου και ΚΚέδων αφού ασχολήθηκαν εκτενώς και τα κανάλια.

Το θέμα είναι ότι και οι δύο πλευρές δίνουν τώρα τη δική τους εκδοχή και λένε διαφορετικά πράγματα για τα γεγονότα, ενώ και το όποιο βίντεο έχει βγει προς το παρών στη δημοσιότητα είναι αποσπασματικό και μικρής διάρκειας και δεν διαφωτίζει τα γεγονότα.

Από τις δικές μας πηγές που είναι εγκυρότατες και δεν χωρούν αμφισβήτηση, συνέβησαν τα εξής: O Τζήμερος προσερχόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο έσκισε κάποιες αφίσες του ΚΚΕ για να προκαλέσει-όπως το έχει ξανακάνει- που ήταν κολλημένες με σελοτέιπ στο διάδρομο και μπήκε μέσα στη αίθουσα. Κάποια στιγμή- και ενώ μιλούσε στο βήμα κάποιο μέλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ- τρεις, τέσσερις ΚΚέδες το αντιλήφθηκαν και κινήθηκαν προς την πλευρά του Τζήμερου προπηλακίζοντάς τον.

Το στέλεχος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού έκανε το λάθος να του πετάξει κάτι αφίσες στο πρόσωπο και εκείνη τη στιγμή ο Τζήμερος άρχισε να την πλακώνει εν ψυχρώ στα χαστούκια και στα κατακέφαλα !! Τότε μαζεύτηκαν και άλλοι ΚΚεδες που έριξαν κάτι «ψιλές» στον Τζήμερο, πριν τους χωρίσουν για να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια. Ωστόσο μετά από πολύ λίγο η Μπαλού σηκώθηκε και ξανακόλλησε μια αφίσα του ΚΚΕ μέσα στην αίθουσα. Τότε ο Τζήμερος ξανασηκώνεται επί τόπου, σκίζει την αφίσα και ρίχνει και πάλι κάτι «ψιλές» σφαλιάρες στη Μπαλού !

Ακολούθησε ένας χαμός με νέα συμπλοκή και ξύλο ΚΚεδων και Τζήμερου, αστυνομία, κανάλια κλπ, μέχρι που τους ξαναχώρισαν. Έπειτα το συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Τζήμερου από την αίθουσα για ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά αυτός άρχισε να ουρλιάζει και να λέει ότι δεν βγαίνει και ότι η απόφαση είναι παράνομη !  Τότε λοιπόν είναι που όρμησαν τρία, τέσσερα άτομα και τον έβγαλαν έξω σηκωτό, και κάπως έτσι τελείωσαν τα γεγονότα της ντροπής.

Εμείς έχουμε να πούμε ότι το ΚΚΕ το ξέραμε πόσο αυταρχικό είναι από τη φύση του,τι ακριβώς εκφράζει ιδεολογικά και το βρώμικο ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και το έχουμε περάσει «γενεές δεκατέσσερις» τόσα χρόνια.                                                                                                                                               Το θέμα όμως είναι ότι ο Τζήμερος κρύβει φασισμό και δυστυχώς με φιλελεύθερο μανδύα, κάτι που μας δυσφημίζει και ως πολιτικό χώρο, οπότε με αυτόν θα ασχοληθούμε περισσότερο ! Πέραν αυτού όμως φαίνεται πως ο τύπος είναι και γραφικός, αλλά και αμφιβόλου ψυχικής υγείας, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε σοβαρά ότι μπορεί ένας αρχηγός κόμματος (έστω και του 0,5 %) να σκίζει αφίσες και να πλακώνεται στο ξύλο στα δημοτικά συμβούλια !

Μπορεί κανένας να πιστέψει ότι αν μόνο είχαν δείρει τον Τζήμερο και δεν είχε δείρει αυτός, δεν θα έκανε μήνυση ; Την οποία μήνυση μάλιστα την απέκλεισε, λέγοντας πως και καλά δεν έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ο ίδιος που κατά τ’άλλα απειλεί με μηνύσεις από το facebook κάθε λίγο και λιγάκι !
Είναι επίσης τυχαίο που όλες οι παρατάξεις του συμβουλίου (πλην τη Χρυσής Αυγής με την οποία ο Τζήμερος έχει αγαστές θέσεις), επιβεβαίωσαν τον ξυλοδαρμό αυτής της Μπαλού ;

Να που μας προέκυψε λοιπόν από το πουθενά ένας νέος Κασιδιάρης και ένα κόμμα, κάτι σαν σοβαρή εκδοχή της Χρυσής Αυγής ! Είναι βεβαίως ο γνωστός Τζήμερος ο οποίος στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί τη Χρυσή Αυγή, που έχει βρίσει τον νεκρό Παύλο Φύσσα και τη μητέρα του, που βγάζει ρατσιστικό μίσος για σύσσωμους τους Μουσουλμάνους και τον Μουσουλμανικό κόσμο (με πρόσχημα την τρομοκρατία), που δηλώνει Ευρωπαϊστής και ενώ δεν έχει πάρει ποτέ του θέση σε διεθνή ζητήματα και ούτε έχει μιλήσει ποτέ του κατά Ρωσίας και Πούτιν κλπ.

Είναι δε ιδιαίτερα θλιβερό πως χαίρει ακόμα εκτίμησης από κάποιους μέσα στο δικό μας χώρο των δεξιών, κεντροδεξιών και Ευρωπαϊστών. Και όλοι αυτοί δυστυχώς έσπευσαν, από τυφλό αντικομμουνισμό, να πάρουν και το μέρος του στα χθεσινά γεγονότα...

Με τέτοιες νοοτροπίες αποδεικνύεται ότι και ο δικός μας χώρος έχει μέσα στρεβλώσεις και σε μεγάλο βαθμό λείπει από κάποιους ανθρώπους του στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία, κρίση και καθαρό μυαλό. Όσο ανεχόμαστε ή και στηρίζουμε Τζήμερους στο όνομα του αντικομμουνισμού, μόνο κακό στο χώρο μας κάνουμε και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Μια, πολύ λίγο πιθανή τελικά, νίκη της ρωσόδουλης φασίστριας Λε Πεν στις Γαλλικές εκλογές, θα έδινε πιθανότατα το πιο μοιραίο πλήγμα στην ενωμένη Ευρώπη και σε μεγάλο βαθμό και σε όλο το δυτικό κόσμο, εφόσον θα έγερνε την παγκόσμια γεωπολιτική πλάστιγγα υπέρ του Ρώσικου Πουτινικού φασισμού !

Έτσι λοιπόν παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες του Πούτιν, πότε με τα στοχευμένα τρομοκρατικά χτυπήματα των ανθρώπων του τζιχαντιστών του ISIS (που φυσικά έδιναν πόντους στη Λε Πεν) και πότε με τις κυβερνοεπιθέσεις και τα χακαρίσματα εις βάρος του Μακρόν, δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει την εξουσία ! Έτσι επικράτησε πολύ εύκολα ο Μακρόν που έχει γενικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα, αλλά και φιλοαναπτυξιακές θέσεις στα οικονομικά, σε μια Γαλλία που έπεσε σε οικονομική ύφεση, μετά τη λαίλαπα Ολαντ.

Βλέπετε οι Γάλλοι δεν είναι ούτε Έλληνες, ούτε Αμερικανοί, ούτε καν Άγγλοι να πάνε με τα μούτρα στα νύχια του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού. Η ακροδεξιά των Λε Πεν είχε βέβαια πάντοτε ένα ποσοστό κατά τι μικρότερο του 20 % και αν έφτασε τώρα άνω του 30 % είναι σχεδόν αποκλειστικά λόγω της ισλαμικής  τρομοκρατίας και τις ανεπάρκειας κράτους και κομμάτων να την αντιμετωπίσουν.
Ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν θα μπορούσε-τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία- να πάρει την εξουσία σε μια Γαλλία που έχει πιο μορφωμένο και νοήμονα λαό πχ. από τις ΗΠΑ που πήγαν ακατανόητα στην αγκαλιά του  Τραμπ αλλά και άλλες χώρες που παρασύρονται από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία...

Όπως ξαναγράψαμε πρόσφατα, η ενωμένη Ευρώπη (και όλος ο δυτικός κόσμος) παίρνει τελευταία πολύτιμες ανάσες από ορισμένα εκλογικά αποτελέσματα, όπως αυτό της Γαλλίας, και άλλες συγκυρίες και δείχνει πως δεν έχει ακόμα ξοφλήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει και πως έχει απαλλαγεί από τον φασιστικό κίνδυνο. Ειδικά η Γαλλία είναι μια χώρα κλειδί που ο Πούτιν θέλει πολύ να την ποδηγετήσει στην προσπάθειά του να  δώσει θανάσιμα χτυπήματα στην Ε.Ε και θα κάνει μακροχρόνιο αγώνα γιάυτό.

Εκτιμούμε λοιπόν (και δεδομένου ότι δυστυχώς ο Μακρόν δεν δείχνει στην ατζέντα του διάθεση να ξεφύγει από την «δυτική αφασία» και την πολιτική ορθότητα και να χτυπήσει το ακραίο Ισλάμ και τους οπαδούς του) πως ο Πούτιν θα συνεχίσει, μέσω του ISIS, την προσπάθειά του να πλήττει με τρομοκρατικά χτυπήματα και να αιματοκυλά τη Γαλλία, αλλά και άλλες χώρες.


Ο λόγος που πιστεύουμε πως θα συνεχίσει να το κάνει, είναι και η πανευρωπαϊκή άνοδος της ρωσόφιλης ακροδεξιάς που του δίνει πόντους και η πρόκληση μίσους μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων (που τον εξυπηρετεί παρομοίως σε πολλαπλό επίπεδο), αλλά και η λυσσώδης προσπάθειά του να πείσει την Ευρώπη να συνεργαστεί μαζί του, δήθεν στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις σε Συρία, Ουκρανία και άλλα κρίσιμα μέτωπα, όπου η Ρωσία έχει βάλει το αιματοβαμμένο χέρι της.

Εν κατακλείδι κερδίζονται από τη δημοκρατική δύση κάποιες μάχες, αλλά φυσικά δεν έχει κερδηθεί ο "πόλεμος" που θα πρέπει να είναι μακροχρόνιος κατά του φασιστικού άξονα και των διαφόρων, ανά τον κόσμο τσιρακιών του. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν ξεσπάσουν πραγματικά πολεμικά μέτωπα, ανά τον κόσμο ή ακόμα χειρότερα και μια παγκόσμια σύρραξη με τους παρανοϊκούς του Κρεμλίνου.


Υπάρχουν ακόμα διεθνείς αντιστάσεις !

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά εν Ελλάδι είναι ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στήριξε με κάθετο τρόπο την Ουκρανία κατά τις πρόσφατες συνομιλίες της  με τον Πούτιν στο Σότσι.

Τόνισε μάλιστα ότι η Γερμανία περιμένει να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων ο Ουκρανικός στρατός και να γίνουν τίμιες εκλογές σε Κριμαία και Ντόνμπας, με βάση τους Ουκρανικούς νόμους, όπως και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ανατολική Ουκρανία (που φυσικά ξεκινούν συνήθως με βασική υπαιτιότητα των Ρωσοκίνητων αυτονομιστών).

Αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει ακόμη σε αυτή τη στάση, παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η  στάση της Γερμανίας κατά της Ρωσίας, λόγω κυρίως της καταλήψεως της Κριμαίας, έχουν στοιχίσει πολύ στην Γερμανία: οι Γερμανικές εξαγωγές προς την Ρωσία τους 11 μήνες του 2016 μειώθηκαν από τα 80 δις € στα 47 δις. (δηλαδή 33 δις χαμένων εξαγωγών) !

Μην νομίζετε βέβαια ότι η Μέρκελ υπήρξες ποτέ αντιρωσίδα. Αντίθετα φημίζεται ως υφεσιακή προς το καθεστώς της Μόσχας και στο βαθμό που η Γερμανία είναι ενεργειακά εξαρτημένη από τη Μόσχα, αλλά και στο Συριακό όπου επιμένει  ακόμα να μιλάει εξοργιστικά για συμμαχία με τη Ρωσία στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί πως ο στρατός του Πούτιν δεν χτυπάει τρομοκράτες (τζιχαντιστές), αλλά αμάχους, παιδιά και τη μαχόμενη δημοκρατική αντιπολίτευση !

Από την άλλη ο ακροδεξιός Τραμπ στις ΗΠΑ (ο οποίος εξελέγη αποδεδειγμένα με Ρώσικο δάκτυλο) δεν φαίνεται να τολμάει να μιλήσει για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αντίθετα απαίτησε-τουλάχιστον στα λόγια- την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία !
Αυτός βέβαια δεν έχει τίποτε δημοκρατικές αντιστάσεις, αλλά είναι προφανώς θορυβημένος από τις σοβαρότατες αποκαλύψεις περί ρωσοδουλείας του ίδιου και συνεργατών του και αναγκαστικά φυλάγεται και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όσα εξοργιστικά είχε στο μυαλό του και απαιτούσε η Μόσχα…

Είναι επίσης ότι η αντιπολίτευση (ακόμα και μέσα στους Ρεπουμπλικάνους), το μεγαλύτερο κομμάτι της αστικής τάξης και ο τύπος στην Αμερική, έχουν σοβαρές αντιστάσεις και έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται στο θέμα Ρωσία. Οπότε είναι προφανές (καθώς η Αμερικάνικη δημοκρατία έχει ακόμα πολλές αντιστάσεις και δικλίδες ασφαλείας) πως τον Τραμπ δεν τον βολεύει, ούτε και μπορεί εύκολα να περάσει όλα όσα θα ήθελε και στα εσωτερικά και στα διεθνή ζητήματα. Και όπου καταφέρει να τα περάσει θα το κάνει εντελώς προβοκατόρικα για να μην καρφωθεί...

Αν συνυπολογίσουμε και τη διαφαινόμενη ήττα της φασίστριας Λε Πεν από τον γενικά Ευρωπαϊστή Μακρόν και εκλογικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες (όπως στην Ολλανδία όπου ηττήθηκε τελικά η επικίνδυνη ακροδεξιά του Βίλντερς…), βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα.

Πρώτον ότι υπάρχουν ακόμα στοιχειώδεις δημοκρατικές αντιστάσεις και αίσθηση κινδύνου σε ξένους πολιτικούς (Μέρκελ, Μακρόν κα.) και κόμματα, σε μια στιγμή που-ειδικά μετά την εκλογή Τραμπ-φαινόταν πως η διεθνής γεωπολιτική πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει επικίνδυνα υπέρ του Πουτινικού φασισμού-νεοναζισμού. Επίσης, όπως είπαμε, και παλαιές δημοκρατίες όπως Αμερικάνικη, δεν επιτρέπει σε ακραίους πολιτικούς όπως ο Τραμπ να κάνουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν.

Δεύτερον ότι η ακροδεξιά-τουλάχιστον στην Ευρώπη- είναι κυρίως ψήφος διαμαρτυρίας και οι λαοί, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει όπου πάρει την εξουσία.
Εν ολίγοις,  κόντρα στις επιθυμίες κόκκινων και μαύρων φασιστών ανά τον κόσμο, η Ενωμένη Ευρώπη και γενικά ο δημοκρατικός κόσμος δείχνουν να έχουν ακόμα «σφυγμό» ! 

Θα έλεγα μάλιστα πως με ένα ιδιότυπο αντιφασιστικό μέτωπο με χώρες του τρίτου κόσμου, που επίσης αντιστέκονται στοιχειωδώς στον φασιστικό Ρωσοκινέζικο άξονα (και είναι πολλές), οι αντιστάσεις αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη εμείς οι φιλελεύθεροι δημοκράτες και αντιεθνικιστές, το τελευταίο πράγμα που θα επιδιώκαμε διεθνώς θα είναι οι πόλεμοι, καθώς είμαστε πάντα υπέρ της real politic και της διεθνούς συνεννόησης.

Ωστόσο ακόμα και ένα ενδεχόμενο πολεμικό μέτωπο, οπουδήποτε ξεσπάσει στον κόσμο, πολύ ή λίγο γενικευμένο, θα πρέπει ακριβώς να βρει το δημοκρατικό κόσμο όσο πιο ενωμένο γίνεται και πάλι σε συμμαχία με τον τρίτο κόσμο, προκειμένου να κερδιθεί η όποια μάχη με τον φασιστικό άξονα.


Το «δολοφονικό» πλεόνασμα !


Να λοιπόν που η φαιοκόκκινη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει να υπερηφανεύεται πως έκανε και πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα μεγαλύτερο και απ’όσο προβλεπόταν (3,9 % αντί για 0,5) !

Εμείς έχουμε πει στο παρελθόν ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι ένα πολύ σημαντικό έως απαραίτητο εργαλείο που βοηθάει προς την ανάκαμψη μιας οικονομίας από μία κρίση. Μάλιστα λέγαμε-και κόντρα στο ρεύμα-πως πολλές φορές όσο μεγαλύτερο και πιο σκληρή η προσαρμογή, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να βγούμε και από τα μνημόνια.

Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο «αλλά»...Πρωτογενές πλεόνασμα δεν σημαίνει απαραίτητα και ανάπτυξη, παραγωγή και ορθολογικά ή σχετικά τακτοποιημένα οικονομικά στοιχεία, οπότε όχι απαραίτητα και ανάκαμψη ! Αυτό εξαρτάται από το πως επιτυγχάνεται αυτό και το εξηγώ…

Το μεγάλο σε ύψος πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε λοιπόν η συμμορία του Τσίπρα οφείλεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στην εξωφρενική φορολόγηση με την οποία γονατίζουν αλύπητα φορολογούμενους και επιχειρήσεις. Κατά δεύτερον στις οφειλές του κράτους σε επιχειρήσεις-που καθυστερούν να πληρωθούν με γραφειοκρατικά κόλπα- αλλά και σε απλό κόσμο (πχ. καθυστέρηση ή κλοπή επιστροφών φόρου κα.).

Με λίγα λόγια αυτό το πλεόνασμα επετεύχθη ουσιαστικά συρρικνώνοντας την οικονομία, οπότε και καθόλου δεν αρκεί για να βγούμε από την κρίση ! Διότι πολύ απλά, μαζί με το 3,9 % πλεόνασμα έχουμε υπερφορολόγηση των πάντων, σπάταλο κράτος που αντί να μειώνεται μεγαλώνει, υπέρογκη ανεργία και αποβιομηχάνιση της χώρας !  Αμφιβάλλουμε μάλιστα αν θα μπορέσουν να το ξαναπετύχουν στο μέλλον διότι από’δω και πέρα τα έσοδα του κράτους θα αρχίσουν να μειώνονται (ακριβώς λόγω αποβιομηχάνισης και αδυναμίας πληρωμών φόρων)…


Οπότε ο κύριος Τσίπρας μπορεί να υπερηφανεύεται, με την καγκεμπίτικη προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά του κόλπα, αλλά αυτό το πλεόνασμα ουδόλως αρκεί για να βγει από την κρίση η χώρα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Και αυτό βεβαίως θα το διαπιστώνει-για κακή τύχη των κυβερνώντων- και ο μέσος ψηφοφόρος  στο πετσί του, που άρχισε πλέον να καταλαβαίνει τι σημαίνει αριστερά, Ελληνική αλλά και διεθνής…

Όταν προαναγγέλλαμε το τέλος της Ελλάδας…


Μόλις πριν λίγες ημέρες ήταν η επέτειος από την περιβόητη προαναγγελία της ουσιαστικής Ελληνικής χρεοκοπίας και του πρώτου μνημονίου, όπως αυτή είχε γίνει με έναν ελαφρώς γελοίο τρόπο από τον ΓΑΠ, με φόντο το Καστελλόριζο.

Από τότε-επτά χρόνια πριν- η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δρόμο καταστροφής και παρακμής που ουσιαστικά μοιάζει πλέον δίχως επιστροφή ! Έψαξα λοιπόν από περιέργεια να βρω τι ακριβώς γράφαμε εκείνη την εποχή (στα πρώτα βήματα αυτού του αιρετικού μπλογκ) επί του θέματος.

Αυτό που βρήκα είναι ότι ουσιαστικά προαναγγέλλαμε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής πλαστής ευημερίας ή και το τέλος της Ελλάδας όπως την ξέραμε ! Και αυτό το κάναμε κόντρα στο ρεύμα και στην προπαγάνδα της εποχής (επί ΓΑΠ) στη μουδιασμένη Ελλάδα, πως αυτό θα είναι κάτι περιστασιακό ή κόλπα των διεθνών κερδοσκόπων και άλλες μπούρδες (ο ΓΑΠ θυμίζω έλεγε περίπου πως δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα και θέλει προληπτικά δανεικά…).

Ακόμα τονίζαμε πόσο λίγος και επικίνδυνος είναι ο ΓΑΠ για να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση και αναλύσαμε επιγραμματικά και τα αίτια της κρίσης τα οποία τότε μικρό ποσοστό Ελλήνων είχε καταλάβει.

Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω :

http://taairetika.blogspot.gr/2010/04/h.html

Και ακόμα ένα παρόμοιο αποκαλυπτικό άρθρο της εποχής, όπως και ένα δεύτερο πολύ επίκαιρο που μιλούσε από τότε για το πως πολιτεύονται και εφαρμόζουν επιλεκτικά το μνημόνιο οι εκάστοτε  κυβερνώντες (τότε ΓΑΠ) και πως το μετατρέπουν σε εργαλείο μόνιμης καταστροφής και ύφεσης.

http://taairetika.blogspot.gr/2010/04/blog-post_19.html

http://taairetika.blogspot.gr/2010/09/blog-post_18.html


Ο λαός μαθαίνει τι θα πει... αριστερά !Είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι το μόνο θετικό που θα βγει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ότι ο Έλληνας θα καταλάβει επιτέλους τι σημαίνει αριστερά μιας που αυτή δεν είχε κυβερνήσει ποτέ στη χώρα μας !

Έτσι παρά τη μυθολογία και το φωτοστέφανο με το οποίο στολίστηκε στη χώρα μας ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος στη μεταπολίτευση, τώρα συνειδητοποιούν και οι αδαείς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πως αριστερά (τουλάχιστο η άκρα) σημαίνει μόνο φτώχεια, αυταρχισμός, ξενοδουλεία και προβοκάτσια !

Υπήρχαν βέβαια και πολλά διεθνή παραδείγματα και πριν τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά φαίνεται πως πολλοί Ελληναράδες δεν ασχολούνται με το συμβαίνει εκτός των συνόρων τους και δεν τα είδαν ή δεν ήθελαν να τα δουν και πίστεψαν ότι το αντίδοτο στην κρίση είναι η αριστερά.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα γνωστά δεινά που προκάλεσε η κομμουνιστική αριστερά, αλλά και κάποιοι μετέπειτα "μεγάλοι ηγέτες" που πήραν την εξουσία ως αναθεωρητές. Πρόσφατο σχετικό παράδειγμα ο Μιλόσεβιτς που έφτασε το λαό του να πεινάει και τη Σερβία να τη βομβαρδίσουν (πέρα από τα δεινά που προκάλεσε σε άλλους γειτονικούς λαούς). Υπήρξε βεβαίως και το  πιο δημοκρατικής μορφής καθεστώς του Χριστόφια  που έριξε έξω τη γειτονική μας Κύπρο, αλλά και πάλι δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, και άλλα αυταρχικά καθεστώτα στον τρίτο κόσμοι...

Στην Ελλάδα λοιπόν η απομυθοποίηση της αριστεράς και οι συνέπειες που φέρνει, συμπίπτει με το ακόμα πιο κτηνώδες πρόσωπό της στη μακρινή Βενεζουέλα ! Εκεί λοιπόν ο συγκεκριμένος λαός κατάλαβε και ένιωσε στο πετσί του ότι οι Τσάβεζ και Μαδούρο πήραν την εξουσία ως και καλά φιλολαϊκοί και επαναστάτες, μέχρι που να εξαθλιώσουν τον λαό τους και να τον αλυσοδέσουν σε κρατικοφασιστική δικτατορία, όπως και έγινε, και τους ανάγκασε να βγάλουν την "τσίμπλα από τα μάτια και να ξεσηκωθούν.. Ο Μαδούρο δεν διστάζει πλέον-ως λυσσασμένος αριστερός για εξουσία- να φυλακίζει ιδεολογικούς αντιπάλους και να πουλάει και όπλα σε παρακρατικούς οι οποίοι ρίχνουν σφαίρες στο ψαχνό με αποτέλεσμα να έχουμε και θύματα και είναι άγνωστο που θα φτάσει αυτή η κατάσταση και η αριστερή αγριότητα (μήπως και σε εμφύλιο τύπου Συρίας ;) !

Οπότε-σαν ο Βενεζουελανός κόκκινος φασισμός να  "φώτισε" και τα δικά μας φυντάνια- πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν ακόμα και σήμερα και υπερασπίζονται ανοιχτά αυτό το συγκεκριμένο απεχθές καθεστώς ! Αυτό βέβαια δεν ήρθε ουρανοκατέβατο ούτε μας εκπλήσσει, αφού σύσσωμη η αριστερά υπήρξε απολογητής των Τσάβαζ, Μαδούρο και πριν τα συγκεκριμένα γεγονότα και τη χρεοκοπία της Βενεζουέλας.
Εξάλλου μόλις πρόσφατα ο Τσίπρας πήγε στην Κούβα για να παραστεί στην κηδεία ενός ακόμα σκληρότερου δικτάτορα από τον Τσάβεζ (Κάστρο) και μάλιστα με κρατικά χρήματα...

Που καταλήγουμε ; Στο ότι η αριστερά πέρα από τις οικονομικά αδιέξοδες και ουτοπικές ιδεοληψίες της (που συνήθως καταλήγουν στο αντίθετό τους και καταστρέφουν χώρες και λαούς) ήταν πάντα συνδεδεμένη και με τον αυταρχισμό και με ηθικά κατώτατους ηγέτες και στελέχη. Και αυτό είναι μια αλήθεια που πλέον τη συνειδητοποιούν και οι Έλληνες- είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι- με το χειρότερο τρόπο.Στην υπηρεσία του ρώσικου νεοφασισμού τα τζιχαντιστικά χτυπήματα !


Έχουμε ξαναγράψει σε ανύποπτο χρόνο-σχεδόν μόνοι μας μέσα στο εν Ελλάδι διαδίκτυο- ότι αυτός ο γενοκτονικός τζιχαντισμός του ISIS εξυπηρετεί κατά βάση τα Ρωσικά συμφέροντα, όπως τα εκφράζει ο αρχιεγκληματίας δικτάτορας Πούτιν !

Το έχουμε τεκμηριώσει μάλιστα αναλύοντας πως και γιατί η ύπαρξη και μόνο του ISIS και τα περισσότερα από τα  χτυπήματα του, βοηθούν τη Ρωσία και το καθεστώς της να παίρνει στρατηγικά πλεονεκτήματα στην προσπάθεια παγκόσμιας κυριαρχίας της.

Κι'ενώ ο τζιχαντισμός έχει γίνει πλέον ένας μεγάλος παγκόσμιος κίνδυνος και πολύ συχνά μαθαίνουμε για χτυπήματα του σε όλο τον κόσμο (κυρίως στο δυτικό), αξίζει να σταθούμε και μόνο στα πιο πρόσφατα χτυπήματα του ISIS για να δούμε τι συνέπειες μπορεί να επιφέρουν αυτά και να τεκμηριώσουμε αυτό που λέμε...

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία: Τι πιο ξεκάθαρο για το ποιος ευνοείται από τη στιγμή που στη Γερμανία έχουν προεκλογική περίοδο ! Ο Πούτιν θεωρεί αυτή τη στιγμή τη Μέρκελ ως το νούμερο ένα πολιτικό εμπόδιο για να εδραιωθεί στην Ουκρανία και γενικά για την πραγματοποίηση των τρελών παγκοσμίων σχεδίων του, οπότε πολύ θα ήθελε να πάψει να είναι καγκελάριος !      
                         
Η Μέρκελ βέβαια δεν είναι αντιρωσίδα και θα έλεγα αρκετά υφεσιακή απέναντί στη Ρωσία (αν κρίνουμε από το Συριακό), αλλά και ούτε ρωσόφιλη τύπου Τραμπ, Ολαντ, Ρέντζι κλπ. Aπό την άλλη οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (που είναι οι βασικοί εκλογικοί αντίπαλοί της) είναι αρκετά πιο υφεσιακοί ή και ρωσόφιλοι (περίπου σαν Ολαντ ή Ρέντζι) και ο Πούτιν θα ήθελε πολύ, για ευνόητους λόγους, να έχουν το πάνω χέρι, έστω και σε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι όμως μόνο οι σοσιαλδημοκράτες, αλλά και το ακροδεξιό ρωσόφιλο και αντιευρωπαϊκό "Εναλλακτική για τη Γερμανία" που μαζεύει τις ξενοφοβικές ψήφους και που ο Πούτιν επιδιώκει, μέσω της τρομοκρατίας, να το ανεβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για το χτύπημα στη Σουηδία: H Σουηδική κοινωνία των δύο τελευταίων δεκαετιών έχει διάφορες στρεβλώσεις και υπερβολές  που έχουν αρχίσει να δίνουν τελευταία μια μεγάλη δυναμική στο ακροδεξιό κόμμα της χώρας που είναι πολύ ανερχόμενο σε εκλογικά ποσοστά. Πρόκειται γενικά για ένα μετριοπαθές εθνικιστικό κόμμα, χωρίς μεγάλη σχέση με κόμματα τύπου Λεπεν, Βίλντερς ή -ακόμα περισσότερο- Χρυσή Αυγή και που σε μερικά πράγματα έχει και τα δίκια του, πχ. μεταναστευτικό και ομοφυλολαγνεία (το αντίθετο της ομοφοβίας...) ! 

Το Σουηδικό μεταναστευτικό μοντέλο είναι ακραίο, με υπεράριθμους μετανάστες (και συνήθως από πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς) που συχνά δεν εντάσσονται, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα και το περιθώριο να γιγαντώνονται  και επιπλέον οι Σουηδοί να φοβούνται πως θα γίνουν μειοψηφία μέσα στην πατρίδα τους ! 
Επιπλέον σε αυτή τη χώρα οποιαδήποτε αντίθετη άποψη πέρα από την πολιτικά ορθή εξωβελίζεται ή και ποινικοποιείται ως ρατσιστική και ξενοφοβική και όσοι την εκφράζουν έχουν πρόβλημα ! Έτσι οι ακροδεξιοί επωφελούνται από όλη αυτήν την κατάσταση, αν και πρέπει να πούμε ότι στην ατζέντα τους δεν είναι ρωσόφιλοι και ακραία αντιευρωπαίοι, αλλά γενικά ευρωσκεπτικιστές και γενικά-υποτίθεται-αντισυστημικοί.

Δεδομένου λοιπόν ότι και στη Σουηδία έρχονται εκλογές (τι σύμπτωση, ε !) εκτιμούμε ότι η Ρωσία έχει συμφέρον να γιγαντωθεί ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα σε μια ακόμη Ευρωπαϊκή χώρα που ίσως θα μπορούσε να τη βγάλει και από την Ε.Ε., αν έπαιρνε ποτέ την εξουσία. Άλλωστε η Σουηδία είναι πλέον ένας εύκολος στόχος με τόσους πολλούς μουσουλμάνους μετανάστες και συχνά μη ενταγμένους...

Για το χτύπημα στην Αίγυπτo: Ένα τόσο τρομακτικό χτύπημα που έγινε από Τζιχαντιστές κατά Χριστιανών (Κοπτών) στην Αίγυπτο, πιστεύουμε πως δεν εξυπηρετεί άλλον σκοπό παρά μόνο να δυναμώσει το μίσος κατά όλων των μουσουλμάνων και σύσσωμου του μουσουλμανικού κόσμου, μέσα στις χώρες της δύσης. Ένας ιδιότυπος θρησκευτικός πόλεμος που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, μεταφράζεται αυτόματα σε ένα φαύλο κύκλο μισαλλοδοξίας και ψήφους υπέρ ακροδεξιών ρωσόφιλων κομμάτων (που ποντάρουν στον αντιισλαμισμό και στο ρατσισμό) μέσα στη δύση ή και να σκληρύνουν την ατζέντα και πιο μετριοπαθών κομμάτων κατά των μουσουλμάνων μεταναστών. Γι'αυτό και πιστεύουμε ότι μόνο η Ρωσία μπορεί να έχει όφελος από ένα τέτοιο μακελειό και χτύπημα μίσους.

Παραλίγο χτύπημα στη Γαλλία: Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ετοιμαζόταν νέο ισλαμικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία το οποίο θα γινόταν-όλως τυχαίως-λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά τελικά δύο τρομοκράτες έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Εδώ και αν η υπόθεση κάνει "μπαμ" ! Ποιο Γαλλικό κόμμα και ποια χώρα θα είχε άραγε συμφέρον από ένα τέτοιο προεκλογικό χτύπημα ; Φυσικά η φασίστρια Λεπέν η οποία είναι ρωσόδουλη μέχρι το μεδούλι και στο βάθος ο Πούτιν που, ως γνωστόν, ποντάρει πολλά σε ενδεχόμενη νίκη της ! Εκτιμούμε πως και τα άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν γίνει σχετικά πρόσφατα στη Γαλλία, εκεί ακριβώς σκοπεύουν...

Αξίζει να διαβάσετε και το παρακάτω άρθρο από την ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ (με την οποία φυσικά μας χωρίζουν στην πραγματικότητα τεράστιες ιδεολογικές διαφορές) που αναφέρεται σε στοιχεία, γεγονότα καιστο παρασκήνιο της σχέσης Ρωσία και ισλαμοφασιστών κάθε είδους !

http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-26-19/item/783-%CE%B7-%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF

Και αφήνουμε εσκεμμένα το πιο φλέγον για το τέλος. Μετά απ'όλα αυτά που προαναφέραμε, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι  ισλαμοφασίστες θα χτυπούσαν τη Ρωσία στο έδαφός της-όπως και έγινε πρόσφατα-χωρίς την έγκριση του Ρωσικού νεοφασιστικού καθεστώτος ; Αυτά είναι μόνο για ρωσολάγνους ή το λιγότερο αδαείς, αφελείς και πολιτικά τυφλούς που έβαλαν και ρώσικες σημαίες στο facebook !

Δεδομένου λοιπόν ότι τα τζιχαντιστικά χτυπήματα είναι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, στην υπηρεσία του ρώσικου νεοφασισμού και δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει ξανακάνει προβοκάτσιες με νεκρούς μέσα σε ρωσικό έδαφος (βλέπε πολυκατοικίες 1999), έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η επίθεσή σε ρωσικό έδαφος είχε δύο στόχους. Πρώτον να αποπροσανατολίσει τη διεθνή κοινή γνώμη που όλο και περισσότερο αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι "παίζει" με ύποπτες σχέσεις Άσαντ και Μόσχας με το ακραίο Ισλάμ !

Δεύτερον αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε, όλως τυχαίως, την ίδια σχεδόν στιγμή που Άσαντ και Ρώσοι δηλητηρίασαν κτηνωδώς με χημικά εκατοντάδες ανθρώπους-και κυρίως παιδιά-στη μαρτυρική Συρία ! Αυτό θα πει αντιπερισπασμός ! και οι Ρώσοι βέβαια είναι έμπειροι σε κάτι τέτοια από την εποχή και του Τσάρου και του κομμουνισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: