ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καθόλου τυχαία η επίθεση στον Παπαδήμο !

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση με τον παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, είτε ήθελαν τελικά να τον σκοτώσουν, είτε όχι !

Και το λέμε αυτό διότι η χώρα μας έχει μετατραπεί εδώ και μερικά χρόνια σε εργαστήριο κατασκευής και άνδρωσης  ακραίων πολιτικών οργανώσεων και εξτρεμιστικών ομάδων, κάθε λογής ! Μέσα δεν στην κρίση (που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και πνευματική, οπότε αυτά ανθούν πιο εύκολα) τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα.

Εδώ φτάσαμε έως και στο σημείο να εξάγεται αυτού του είδους η νεοελληνική τρομοκρατία και να στοχεύει και ξένους αξιωματούχος (Σόϊμπλε, Τόμσεν κα), δεν θα αποθρασυνόταν εντός των τυχών και μάλιστα όταν υπάρχει στον τόπο και μια ακραία φαιοκόκκινη κυβέρνηση ;

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί στον Παπαδήμο και γιατί τώρα ; Πιστεύω πως επιλέχθηκε ο Παπαδήμος διότι ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός αμιγώς φιλοδυτικός πρωθυπουργός που έχει περάσει από τη χώρα, μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1990-93). Θυμίζω ότι ο Παπαδήμος ανέλαβε το 2012 την πρωθυπουργία, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης ΓΑΠ, και σε μια εποχή που η Ελλάδα κινδύνευε να χρεοκοπήσει και θεσμικά και να πεταχτεί εκτός ευρωζώνης. Η αποστολή του λοιπόν ήταν- ουσιαστικά μια έκτακτη ανάγκη- να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να μην πεταχτεί εκτός Ευρώ.

Έτσι λοιπόν ως ευρωπαϊστής, τραπεζίτης ,"μνημονιακός", αλλά και όχι υπερβολικά φρουρούμενος, ήταν ένας εύκολος συμβολικός στόχος για τους σοσιαλ-ναζήδες τρομοκράτες (όποιοι ακριβώς και αν είναι αυτοί) οι οποίοι μάλιστα έχουν και μια τέτοιου είδους ρητορική στις ανακοινώσεις τους.

Είναι όμως μόνο οι τρομοκράτες που έχουν ή είχαν μια τόσο λαϊκίστιη ρητορική μίσους και απαξίωσης των πολιτικών θεσμών και του κοινοβουλευτισμού ;
Όχι φυσικά, αφού με τέτοια ρητορική και συνθήματα γιγαντώθηκαν ως κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ., η Χρυσή Αυγή και τέτοιου είδους συνθήματα (και άλλα χειρότερα) χρησιμοποιούσαν κάποτε και οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα (τους οποίους φυσικά οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν και χρυσαυγήτες και το ΚΚΕ, όπως γράφαμε και αποκαλύπταμε στα «αιρετικά» εκείνη την εποχή…).

 Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν τέτοιου είδους επιθέσεις (όπως και αυτές σε Γερμανικούς στόχους) έχουν, κατά κάποιο τρόπο, και ηθικούς αυτουργούς που είναι μέρος του πολιτικού κόσμου και της δημοσιογραφίας ! Σήμερα αυτοί οι τύποι έχουν και την εξουσία και καταδικάζουν υποκριτικά τέτοιες επιθέσεις όπως αυτήν στον Παπαδήμο…                      
Άλλοι όπως πχ. η φαιοκόκκκινη αρχιφασίστρια Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν πλέον εξουσία, αλλά δεν διστάζουν να ξεράσουν ακόμα και μετά από αυτήν την επίθεση το φασιστικό-εξτρεμιστικό τους δηλητήριο. Για όσους δεν το γνωρίζουν η συγκριμένη κυρία δήλωσε πως δεν καταδικάζει την επίθεση στον Παπαδήμο (!!) σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού και φασιστικής απαξίωσης της πολιτικής και της ανθρώπινης ζωής.

Kαι εδώ πάμε στο κλειδί της υπόθεσης. Που βρίσκουν τα δύο πολιτικά άκρα μητέρα-πατρίδα, τα οποία και πολύ συχνά πλέον ενώνονται ; Φυσικά στη Ρωσία του Πούτιν και η οποία έχοντας κυριαρχήσει πολιτικά μέσα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, έχει κάνει τη χώρα μας πειραματόζωο δοκιμής ακραίων πολιτικών (κόκκινου και μαύρου φασισμού) τα οποία και δεν διστάζουν να κάνουν τα χειρότερα για να απομακρύνουν την Ελλάδα από τη δημοκρατική δύση και να χτυπούν και ενοχλητικούς αντιπάλους !

Είναι βέβαιο μάλιστα πως όσο θα η Ρωσία θα εντείνει κι'άλλο το βρώμικο αγώνα της για να καταστήσει την Ελλάδα μια αποικία Ουκρανικού τύπου-μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση- και όσο ο Ρώσικος διεθνής φασισμός θα προσπαθεί παρομοίως για την παγκόσμια κυριαρχία του, τόσο δυστυχώς τέτοιου είδους φαινόμενα θα είναι υπαρκτά και θα αυξάνονται στη χώρα μας.


Σε "αφασία" η Ευρώπη συνεχίζει να μετράει νεκρούς !

Τι μπορούμε τώρα να πούμε και για την προχθεσινή νέα τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, και τους 19 νεκρούς, από τη στιγμή που αυτές οι ισλαμοφασιστικές επιθέσεις και οι νεκροί κοντεύουν να γίνουν ρουτίνα στην Ευρώπη ;

Αυτό που θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ως σημαντικότερο και αξιοπερίεργο είναι ότι η Ευρώπη μέχρι στιγμής δεν μπορεί και ούτε και δείχνει αποφασιστικότητα για να αμυνθεί ! Το λέμε αυτό διότι κοινώς παρονομαστής όλων σχεδόν των επιθέσεων, και των τζιχαντιστών που τις διαπράττουν, είναι πως αυτοί οι βομβιστές ήταν άτομα γνωστά στις αρχές της κάθε χώρας για τη ριζοσπαστικοποιήσή τους και που συχνά είτε παρακολουθούνταν για ένα διάστημα, είτε και είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εν ολίγοις υπάρχουν σε Ευρωπαίκές χώρες άτομα που είναι γνωστό πως υπήρξαν μαχητές του Ισλαμικού κράτους ή υποστηρικτές του και γενικά γνωστό στις αρχές πως έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και κηρύσσουν μηνύματα μίσους και εκτοξεύουν απειλές και παρόλα αυτά ουδείς από τις αρχές αντιδρά ! Παρομοίως καμία χώρα δεν σκληραίνει τη νομοθεσία της για να μπορεί να προλαμβάνει όσο γίνεται τέτοιες σφαγές…

Ποιος ο λόγος που η Ευρώπη φέρεται με τέτοια μαλθακότητα και θρηνεί απαθής θύματα ; Ίσως η πολυπολιτισμική μανία και η πολιτική ορθότητα ; Πολλά τα ίσως, αλλά και πολύ πιθανό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μηνύματα μίσους ντόπιων εναντίον μεταναστών (και Μουσουλμάνων) τιμωρούνται στη δημοκρατική δύση πάντα από τους αντίστοιχους αντιρατσιστικούς νόμους. Αντίθετα, όπως φαίνεται, τα μηνύματα μίσους και οι απειλές Μουσουλμάνων στις ίδιες χώρες σπανίως τιμωρούνται στο όνομα της ελευθερίας λόγου...
             


Σημασία έχει ότι οι σφαγές των ισλαμοφασιστών συνεχίζονται ανεμπόδιστες και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να σταματήσουν άμεσα. Αντίθετα μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι αναμένεται στα εδάφη της Ηπείρου μας ένα νέο κύμα τζιχαντιστών από εδάφη που έχει χάσει ο ISIS στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη και μάλιστα διεθνείς οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει γι’αυτό !

Την ίδια στιγμή η ύπουλη και δολοφονική Ρωσία του Πούτιν επωφελείται από τα περισσότερα χτυπήματα ποντάροντας στο ξέσπασμα μίσους (ή και έναν ιδιότυπο θρησκευτικό πόλεμο) μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων που σαφώς την εξυπηρετεί. Ταυτόχρονα προσπαθεί μέσω του δολοφονικού τζιχαντισμού να ανεβάσει αρεστά σε αυτήν κόμματα και πολιτικούς στην Ευρώπη (κυρίως αντιευρωπαϊκά κόμματα της άκρας δεξιάς που ελέγχει) και να πλήττει άλλους ανεπιθύμητους. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που τα περισσότερα χτυπήματα γίνονται προεκλογικά...

Αλλά για τον ρωσικό δάκτυλο που βρίσκεται πίσω από τον γενοκτονικό τζιχαντισμό και επωφελείται γεωστρατηγικά από αυτόν, έχουμε μιλήσει και θα συνεχίσουμε να μιλάμε, έστω κι’αν οι περισσότεροι αναγνώστες αρνούνται να το πιστέψουν ή το θεωρούν υπερβολικό !Η απάτη που λέγεται εργατοπατέρες !

Πως σας φάνηκαν άραγε οι πρόσφατες απεργίες των συνδικαλιστών κάθε λογής ; Φρέσκες ; Εμένα πάντως μπαγιάτικες και βαρετές και για τους ίδιους !

Οι φίλοι μας ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, θα έπρεπε λοιπόν να μην ονομάζουν απεργίες όλες αυτές τις υποκριτικές και κακόγουστες λαοσυνάξεις, αλλά θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα με ελάχιστο κοινό να τις παρακολουθεί και να συμμετέχει. Καθόλου τυχαίο αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αριστεροκρατούνται- και ιδιαίτερα η πρώτη-ενώ το ΠΑΜΕ είναι ουσιαστικά το ΚΚΕ (δηλαδή η μήτρα από όπου γεννήθηκαν πολιτικά οι σημερινοί κυβερνώντες και πολιτικοί απατεώνες)…

Έτσι έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος που να δείχνει και ότι οι αυτοί οι εργατοπατέρες μας απεργούν και αντιστέκονται στην κυβέρνησή, τα μνημόνια και τα μέτρα της και ταυτόχρονα όμως να μην της κάνουν και μεγάλη ζημιά, αφού "το αίμα νερό δεν γίνεται" !

Τι ακριβώς κάνουν λοιπόν οι «αγωνιστές» συνδικαλισταράδες ; Κάνουν τις κινητοποιήσεις τους  ακριβώς τις ίδιες ημέρες που ψηφίζονται τα νέα μέτρα (και όχι πιο πριν για να υπάρχει χρονικό περιθώριο), κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τα αποτρέψουν και ούτε έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο σε επτά χρόνια κρίσης και ψήφισης μέτρων !      
                               
Και τι κινητοποιήσεις κάνουν ; Απλά διακόπτουν τη λειτουργία των ΔΕΚΟ, των αεροδρομίων, των πλοίων κλπ. κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν τους κάνει δημοφιλείς στις μάζες. Και επειδή ακριβώς οι εργατοπατέρες τη λαϊκή συμπάθεια την έχουν χάσει προ πολλού (αφού πολύ συχνά οι απεργίες γίνονται εμπόδιο στη ζωή του απλού λαού, με τον τρόπο που γίνονται), περιορίζονται σε κάτι πληκτικές συνάξεις στο κέντρο της Αθήνας-και ενίοτε και της Θεσσαλονίκης-με  ελάχιστη συμμετοχή και από τους εργάτες και από τους δημοσίους υπαλλήλους και από κάθε κλάδο (για ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν συζητάμε...)   

Επιπλέον αυτές οι απεργίες είναι γνωστό ότι ποτέ δεν αποφασίζονται με δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή από συνελεύσεις των σωματείων ή και με δημοκρατική ψηφοφορία εκεί μέσα (δυστυχώς δεν το επιβάλει ούτε η Ελληνική νομοθεσία), γι’αυτό και δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα και όφελος.  Γι'αυτο και είναι στην πραγματικότητα πραξικοπηματικές απεργίες που αποφασίζονται στα γραφεία κομμάτων (κυρίως του ΚΚΕ πλέον) και απλά τις υλοποιούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και φυσικά τα-επί της ουσίας αντεργατικά-τάγματα του ΠΑΜΕ.  

Το κερασάκι στην τούρτα βάζει η κρατικοφασιστική ΕΣΗΕΑ η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσει στάσεις εργασίας πάντα κατά τις ημέρες που ψηφίζονται νέα μέτρα, κάτι που φυσικά διευκολύνει τους κυβερνώντες να τα περάσουν στα μουγκά και χωρίς μεγάλη ενημέρωση !

Αν λοιπόν όλοι αυτοί οι κύριοι ήθελαν να κάνουν πραγματικές απεργίες, -και όχι απεργίες γλειψίματος της κυβέρνησης-τότε κατά πρώτον θα τις οργάνωναν με δημοκρατικό τρόπο και αποφασισμένες μέσα από τα σωματεία. Κατά δεύτερον, αν πραγματικά τους ενδιέφερε να ακυρώσουν κάποια μέτρα ή έστω να ξεσηκώσουν τον κόσμο, θα τους έδιναν-όσο μπορεί να γίνει- έναν χαρακτήρα  πολύ πιο παρατεταμένο χρονικά, με μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή και σε σημαντικούς κλάδους της παραγωγής (ακόμα και σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, παρότι αυτοί γενικά μόνο από τα μεγάλα θύματα της επτάχρονους κρίσης δεν μπορούν να θεωρηθούν), μήπως και έχουν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα.
    
Από όλα αυτά το συμπέρασμα είναι πως ο Ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς του κρατικοδίαιτους επαγγελματίες απεργούς και ιδιαίτερα επί των ημερών μια φιλικής σε αυτούς κρατικοφασιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΟΙ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. ότι κάνουν το κάνουν για εκδούλευση προς τους εργαζομένους (ιδιαίτερα τους πιο κακοπληρωμένους), για να συνεχίσουν να καλλιεργούν το μύθο των λαϊκών αγκιτατόρων και λαϊκών αγωνιστών και για να ρίχνουν όσο περισσότερο αντιευρωπαϊκό δηλητήριο μπορούν στους Έλληνες (Εφόσον, με τη ρητορική, τους ρίχνουν την κύρια ευθύνη της κρίσης και της φτώχειας στους δανειστές και απλά χαρακτηρίζουν τις σάπιες Ελληνικές κυβερνήσεις εντολοδόχους των κακών ξένων…)

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΠΑΜΕ, ως συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ, είναι το πιο βρώμικο όλων αφού συνήθως υπονομεύει ή και διαλύει (και συχνά μάλιστα και σε συνεργασία με την εργοδοσία !) τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία που δεν ελέγχει απόλυτα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά αφού τα καταστρέψει τα μετατρέπει ουσιαστικά σε «σφραγίδα» του.

Έτσι λοιπό μέσω ελεγχόμενων ή μισοδιαλυμένων εργατικών σωματείων, το ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά του να δίνει δουλειές κυρίως στους δικούς του ανθρώπους και-ακόμα χειρότερα- να επιλέγει και τους εργοδότες της αρεσκείας του και να σαμποτάρει άλλους μη αρεστούς !                   


Γενοκτονία Ποντίων…ή μήπως όχι ;;

Ακολουθει ακρως αντιδημοφιλης ανάρτηση, αλλά εμείς είμαστε «αιρετικά» και δεν διστάζουμε να γινόμαστε δυσάρεστοι-αλλά χρήσιμοι- και στα εθνικά ζητήματα !...


 Σήμερα λοιπόν το Ελληνικό κράτος γιορτάζει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ποντίων και αυτή η επέτειος έχει εξέχουσα θέση σε ΜΜΕ και social media και έχει πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον από την άποψη της μνήμης των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν και σφαγιάσθηκαν, πολύ σωστά κάνουμε και τους τιμούμε. Αν όμως θυμάστε, πέρυσι και σε ανύποπτο χρόνο, ο πρώην υπουργός παιδείας της σημερινής κυβέρνησης Ν.Φίλης έκανε μια δήλωση πως τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα δεν αποτελούσαν γενοκτονία, αλλά απλά εθνοκάθαρση.    
                              
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πανελλήνιο ξεσηκωμό (σε μια εποχή πατριδολαγνείας και πατριδοκαπηλίας που ζούμε) από κόμματα και όλους τους εθνικά ορθούς και λίγο έλειψε να προκαλέσουν και την αποπομπή του συγκεκριμένου υπουργού από την κυβέρνηση (ο οποίος, ως γνωστόν,εκκαθαρίστηκε αργότερα μετά από προτροπή του αρχιπαπά Ιερώνυμου !!). 
Αυτό λοιπόν το γεγονός μας έκανε να ψάξουμε το θέμα παραπάνω και από τις μη συμβατικές πηγές και να μάθουμε πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Η αρχική μας εύλογη απορία είναι πως, εφόσον πρόκειται για γενοκτονία, είναι δυνατόν το ίδιο το Ελληνικό κράτος να αναγνωρίζει τα επίμαχα γεγονότα ως γενοκτονία σχεδόν 70 χρόνια μετά από την εποχή που συνέβησαν (1994) ! Τόσα χρόνια τους πήρε να το καταλάβουν ; Ακόμα χειρότερα όταν αυτή η αναγνώριση έγινε με παρέμβαση της Μιμής Λιάνη (!), προφανώς για λόγους εκδούλευσης του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ προς του Ποντίους…

Η δεύτερη απορία μας είναι το γιατί αυτή η Ελληνική προσπάθεια έχει βρει τόσο μικρή διεθνή ανταπόκριση, σε αντίθεση με τη γενοκτονία των Αρμενιών ; Χαρακτηριστικά να πούμε ότι η γενοκτονία Ποντίων αναγνωρίζεται μόλις από πέντε χώρες στον κόσμο, ενώ των Αρμενίων από εικοσιοκτώ…

Επιπλέον η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που μιλούν για το θέμα έχουν πλήρη άγνοια για τα γεγονότα ή και δεν ξέρουν καν γιατί πράγμα μιλάνε ! Στην πραγματικότητα η όλη υπόθεση αφορά  γεγονότα που ξεκίνησαν κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο-και συνεχίστηκαν και μετά- και όχι κάποια εν ψυχρώ και απρόκλητη σφαγή Ελλήνων. Δεύτερον την εποχή που ξεκίνησαν τα γεγονότα και οι ταραχές (1916) δεν κυβερνούσε ο Κεμάλ όπως προπαγανδίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα, αλλά οι προκάτοχοί του νεότουρκοι…

Ωστόσο τα περί γενοκτονίας ή απλά σφαγής Ελλήνων θα έπρεπε κανονικά να αναφέρονται  κυρίως για τον πόλεμο του 1922, αφού τότε φονεύθηκαν ή μετανάστευσαν ή περισσότεροι Πόντιοι. Επρόκειτο βεβαίως για έναν επεκτατικό Ελληνικό πόλεμο που προκάλεσε το θάνατο, την καταστροφή και την εθνοκάθαρση των περισσοτέρων Ελλήνων της Τουρκίας και για τον οποίον ποτέ το Ελληνικό κράτος δεν ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του.

Εμείς λοιπόν παραθέτουμε πιο κάτω δύο κείμενα αντιεθνικιστών συγγραφέων (Γιώργος Νακρατζάς, Δημήτρης Λιθοξόου) τα οποία τεκμηριώνουν, με αξιόπιστα στοιχεία, πως τα γεγονότα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που μας λένε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και καλό θα ήταν να προβληθούν περισσότερο.
Από αυτά τα κείμενα προκύπτουν, αν μη τι άλλο, ορισμένα δεδομένα και αιρετικές αλήθειες που είναι οι εξής:

·    Το Ελληνικό κράτος υπερβάλει ή ψεύδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν μιλάει για τον αριθμό των νεκρών Ποντίων, αλλά και για τον αριθμό των Ελλήνων που ζούσαν εκεί πριν τις συγκρούσεις.

·       Η Ελληνοποντιακή κοινότητα δεν ήταν η πλειοψηφία στον Πόντο, αλλά απλά μια μειονότητα.

·       Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν στον Ά παγκόσμιο πόλεμο το Ελληνικό εθνικιστικό πλάνο ήταν ένας αυτόνομος Ελληνικός Πόντος και ενδεχομένως ένωσή του με την Ελλάδα κάποια στιγμή. Αυτό-κατά τον Ά παγκόσμιο πόλεμο- προκάλεσε τη συμμαχία των Ελλήνων Ποντίων με τους Ρώσους και κατά της χώρας της οποίας ήταν πολίτες και τα Τούρκικα αντίποινα.

·       Κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο δεν υπήρχε καμία εθνοκάθαρση ή γενοκτονία Ποντίων, παρά μόνο πολεμικές συγκρούσεις και εγκλήματα πολέμου και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Αυτό φαίνεται και από την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που ζούσαν στον Πόντο.

·       Η εθνοκάθαρση των Ελληνοποντίων από τη γη τους έγινε ουσιαστικά κατά την περίοδο 1922-23 με αφορμή τον γνωστό Ελληνοτουρκικό πόλεμο που ξεκινήσαμε εμείς.


Συμπεράσματα: Δεν μπορούν να σταθούν- τουλάχιστον διεθνώς- τα όσα ισχυρίζεται το Ελληνικό κράτος περί γενοκτονία Ποντίων, για τον απλό λόγο πως δεν υπήρχε καμία συνολική σφαγή Ποντιακού πληθυσμού, παρά μόνο σφαγή σε ένα ποσοστό του ύψους χονδρικά του 18 με 20%.

Έτσι από τη στιγμή που το 1916 δεν υπήρχε ούτε εθνοκάθαρση, ούτε φυσικά γενοκτονία, θα μπορούσαμε μόνο να μιλήσουμε για εθνοκάθαρση μόνο κατά το 22-23. Τότε όμως υπήρξε συνολική και εθνοκάθαρση των Ελλήνων και όχι μόνο των Ποντίων, οπότε που καταλήγουμε ;

Υπήρξε αναμφισβήτητα εθνοκάθαρση Ελλήνων κατά το 1922-23 και όχι μεμονωμένα των Ποντίων. Άρα γιατί συζητάμε ξεχωριστά περί Ποντίων ; Kαι από αυτή την εθνοκάθαρση Ελλήνων όμως, το Ελληνικό κράτος δεν θα μπορούσε να βγάλει κανένα όφελος, διότι προκλήθηκε από την Ελληνική επίθεση στην Τουρκία. Οπότε ούτε η Τουρκιά πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ γενοκτονία Ελλήνων ή Ποντίων, αλλά και ούτε και διεθνώς πρόκειται να δεχθούν ποτέ τέτοια πράγματα !


Και για να προλάβω πιθανές αντιδράσεις και αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ντοκουμέντων τονίζω πως δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση ότι εκεί δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι (Πόντιοι). Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο ο χαρακτηρισμός  των γεγονότων ως γενοκτονία, αφού ένας τέτοιος ορισμός δεν προκύπτει από τα γεγονότα και τη διεθνή έννοια που έχει ο όρος γενοκτονία.

Το βρώμικο κυβερνητικό παιχνίδι με Παπαντωνίου και άλλους...

Όπως έχουμε ξαναγράψει, σε ανύποπτο μάλιστα χρόνο, η δήθεν κάθαρση, μέσω διώξεων πολιτικών για σκάνδαλα, θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη φαιοκόκκινη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να δώσει στο λαό «αίμα» πολιτικών και να τον προσελκύσει περισσότερο και αυτό εν μέρει γίνεται !

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πλέον μας κυβερνούν οι πρώην «αγανακτισμένοι» που κάποτε ζητούσαν «να καεί το μπ….. η βουλή» και έστηναν εικονικές κρεμάλες έξω απ’τη βουλή !  Εκτός αυτού όμως οι διώξεις πολιτικών για υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα είναι και ένα εργαλείο εξόντωσης πολιτικών που είναι ανεπιθύμητοι ή μισητοί στην «πρώτη φορά αριστερά» και όλες τις παραφυάδες της στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις περιπτώσεις. Όσο για τον Τσοχατζόπουλο, από τη μια θα ήταν αφελέστατο να πιστέψουμε ότι μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι αθώος ή ότι δεν έπρεπε να πάει φυλακή. Από την άλλη  όμως  μας ξενίζει ότι όλες οι κατηγορίες για τις μίζες στα εξοπλιστικά έπεσαν επάνω του και δεν διερευνήθηκε καν η ευθύνη άλλων προσώπων (πριν λίγων του στενού κύκλου του που παραδέχθηκαν την ενοχή τους αλλά έπεσαν στα μαλακά, ακριβώς διότι «έδωσαν» τον Τσοχατζόπουλο). Θέλουν να πιστέψουμε λοιπόν ότι παρανόμησε μόνο ο Τσοχατζόπουλος, όταν στο υπουργείο υπήρχε ένα ολόκληρο δίκτυο μίζας και ρεμούλας ;


 Γιατί λοιπόν «μάζεψαν» τον Τσοχατζόπουλο και την πλήρωσε αυτός, σχεδόν μόνος του, για τα αμαρτήματα της μεταπολίτευσης ; Διότι ο Τσοχατζόπουλος είχε εξελιχθεί, μέσα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, σε ένα αυτοδυναμικό στέλεχος που εμπόδιζε την ιδεολογική απορρόφηση ή και σύμπραξη με την αριστερά τύπου Συνασπισμού (τώρα ΣΥΡΙΖΑ). Αυτήν την επιθυμούσαν σφόδρα αρκετοί και στην υποτιθέμενη ανανεωτική αριστερά, αλλά και ένα κομμάτι σοσιαλ-λαϊκιστών στο ΠΑΣΟΚ (κυρίως η ομάδα Λαλιώτη) και ο Τσοχατζόπουλος ήταν ο επικεφαλής αυτών που αντιστέκονταν, συγκεντρώνοντας όλο το μένος των αριστερών. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ (που ενδιάμεσα πήρε και την εξουσία) και οι διάφορες αριστερίζουσες παραφυάδες του, με τις άκρες τους στη δικαιοσύνη, άρπαξαν την ευκαιρία να δείξουν ότι κάνουν κάθαρση, αλλά και για να εκδικηθούν λυσσαλέα τον Τσοχατζόπουλο !

Έτσι, ενώ ήταν προφανές πως αυτός είναι γέρος και άρρωστος και έπρεπε βάσει νόμου να αποφυλακιστεί, ότι και αν έχει διαπράξει, η δικαιοσύνη απέρριψε τέσσερις (!) αιτήσεις αποφυλάκισής του και ο ίδιος σχεδόν βασανιζόταν, φυλακισμένος σε απάνθρωπες συνθήκες όπου και κινδύνευε να πεθάνει. Στην πέμπτη τελικά αίτηση αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του, αλλά με 20.000 ευρώ εγγύηση (!)  πιστεύοντας προφανώς πως δεν θα τα βρει. Τελικά με κάποιο τρόπο τα βρήκε υπό την αποδοκιμασία κάποιων πολιτικών κυβερνητικών προσώπων και καθεστωτικών ΜΜΕ (που δυσανασχετούσαν και αναρωτιόνταν που τα βρήκε) και μιας διψασμένης για αίμα πολιτικών λαϊκής μάζας που επιθυμούσε περαιτέρω φυλάκιση και θάνατο του Τσοχατζόπουλου εκεί !

Μια άλλη παρεμφερής περίπτωση ήταν αυτή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου ο οποίος καταδικάστηκε σε πολύ βαριά ποινή (η οποία μειώθηκε στο εφετείο και κάποια στιγμή αποφυλακίστηκε), αν και ποτέ δεν αποδείχθηκε επακριβώς και με στοιχεία το αν και κατά πόσο συμμετείχε και ο ίδιος στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον ομώνυμο δήμο. Αυτού η εξόντωση επιχειρήθηκε εφόσον ήταν ένας εύκολος στόχος ως παλαιός δεξιός και υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (1990-93), άρα ανεπιθύμητος στους αριστερίζοντες…

Και πάμε τώρα στην πιο επίκαιρη περίπτωση που είναι αυτή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτός και αν είναι μισητός στους αριστερίζοντες, αφού πρόκειται για καθαρά φιλοευρωπαϊκό στέλεχος και θεωρούμενος σχετικά φιλελεύθερος και εκ των εκσυγχρονιστών και ορθολογιστών μέσα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Αυτόν λοιπόν πρώτα είχε φροντίσει ο απερίγραπτος τυχοδιώκτης ΓΑΠ να τον τελειώσει πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ και τώρα παρατηρούμε μια λυσσαλέα κυβερνητική, και όχι μόνο, προσπάθεια να βγει πάση θυσία ένοχος και να πάει στη φυλακή !

Δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε σίγουροι, αν αυτός ο άνθρωπος έχει παρανομήσει ή όχι, αλλά τολμώ να πως ότι επιχειρείται η εξόντωσή του επειδή ήθελε την ανάπτυξη και τον ορθολογισμό στην οικονομία και, τουλάχιστον προς το παρών, χωρίς στοιχεία. Ο Παπαντωνίου κατηγορείται τώρα από το καθεστώς σαν μιζαδόρος που έβλαψε το δημόσιο-ως υπουργός εθνικής άμυνας- και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τεκμηριώσουν την κατηγορία και να βρουν στοιχεία και σε αυτό τους βοηθούν και κάποια ΜΜΕ, αλλά και πολιτικοί (όπως ο Στ. Θεοδωράκης επικεφαλής του «Ποταμιού» με παρέμβασή του για δήθεν αποκάλυψη).

Έστησαν λοιπόν μια εξεταστική επιτροπή στη βουλή (με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος) που φαίνεται πως δεν οδηγεί πουθενά, έψαξαν λογαριασμούς, φορολογικές δηλώσεις του Παπαντωνίου κλπ. και πάλι δεν αποδείχθηκε προς το παρών τίποτα για παρανομία. Την ίδια στιγμή έχει γίνει πλέον γνωστό πως, ακόμα και αν βρεθούν στοιχεία για τυχόν παρανομίες του πρώην υπουργού, το πιθανότερο είναι πως τα αδικήματα αυτά θα έχουν παραγραφεί !

Έτσι πριν λίγες ημέρες έγινε ουσιαστικά μια κυβερνητική κίνηση της απελπισίας όταν η, όλως τυχαίως νεοδιορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, εισαγγελέας Ε.Τουλουπάκη, έδωσε εντολή για έφοδο στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου όπου και κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και επεξεργάζεται η εισαγγελία διαφθοράς! Φανερή λοιπόν η πρόθεση των κυβερνητικών και όλων των ανθρώπων τους για το τι ακριβώς θέλουν  να πετύχουν και γιατί κάνουν μια τόσο πεισματική προσπάθεια για την ενοχοποίηση ενός και μόνο ατόμου…

Και για να μην παρεξηγηθώ, ξαναλέω πως δεν υπερασπίζομαι την αθωότητα κανενός από αυτούς τους τρεις ανθρώπους (και ιδιαίτερα του Τσοχατζόπουλου), όμως από την άλλη δεν δέχομαι και τη δίωξη ή την καταδίκη κανενός πολιτικού, χωρίς απτά στοιχεία και αποδείξεις. Κυρίως βεβαίως στηλιτεύω την προβοκατόρικη  εξόντωση αυτών των  πολιτικών στο όνομα της κάθαρσης, με υπαρκτά είτε ανύπαρκτα σκάνδαλα, και η οποία γίνεται εναντίον ανεπιθύμητων για πολιτικούς λόγους προσώπων..

Ξύλο Τζήμερου-ΚΚέδων στο περιφερειακό συμβούλιο !

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα έχετε πληροφορηθεί για το ξύλο που έπεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, μεταξύ Τζήμερου και ΚΚέδων αφού ασχολήθηκαν εκτενώς και τα κανάλια.

Το θέμα είναι ότι και οι δύο πλευρές δίνουν τώρα τη δική τους εκδοχή και λένε διαφορετικά πράγματα για τα γεγονότα, ενώ και το όποιο βίντεο έχει βγει προς το παρών στη δημοσιότητα είναι αποσπασματικό και μικρής διάρκειας και δεν διαφωτίζει τα γεγονότα.

Από τις δικές μας πηγές που είναι εγκυρότατες και δεν χωρούν αμφισβήτηση, συνέβησαν τα εξής: O Τζήμερος προσερχόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο έσκισε κάποιες αφίσες του ΚΚΕ για να προκαλέσει-όπως το έχει ξανακάνει- που ήταν κολλημένες με σελοτέιπ στο διάδρομο και μπήκε μέσα στη αίθουσα. Κάποια στιγμή- και ενώ μιλούσε στο βήμα κάποιο μέλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ- τρεις, τέσσερις ΚΚέδες το αντιλήφθηκαν και κινήθηκαν προς την πλευρά του Τζήμερου προπηλακίζοντάς τον.

Το στέλεχος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού έκανε το λάθος να του πετάξει κάτι αφίσες στο πρόσωπο και εκείνη τη στιγμή ο Τζήμερος άρχισε να την πλακώνει εν ψυχρώ στα χαστούκια και στα κατακέφαλα !! Τότε μαζεύτηκαν και άλλοι ΚΚεδες που έριξαν κάτι «ψιλές» στον Τζήμερο, πριν τους χωρίσουν για να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια. Ωστόσο μετά από πολύ λίγο η Μπαλού σηκώθηκε και ξανακόλλησε μια αφίσα του ΚΚΕ μέσα στην αίθουσα. Τότε ο Τζήμερος ξανασηκώνεται επί τόπου, σκίζει την αφίσα και ρίχνει και πάλι κάτι «ψιλές» σφαλιάρες στη Μπαλού !

Ακολούθησε ένας χαμός με νέα συμπλοκή και ξύλο ΚΚεδων και Τζήμερου, αστυνομία, κανάλια κλπ, μέχρι που τους ξαναχώρισαν. Έπειτα το συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Τζήμερου από την αίθουσα για ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά αυτός άρχισε να ουρλιάζει και να λέει ότι δεν βγαίνει και ότι η απόφαση είναι παράνομη !  Τότε λοιπόν είναι που όρμησαν τρία, τέσσερα άτομα και τον έβγαλαν έξω σηκωτό, και κάπως έτσι τελείωσαν τα γεγονότα της ντροπής.

Εμείς έχουμε να πούμε ότι το ΚΚΕ το ξέραμε πόσο αυταρχικό είναι από τη φύση του,τι ακριβώς εκφράζει ιδεολογικά και το βρώμικο ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και το έχουμε περάσει «γενεές δεκατέσσερις» τόσα χρόνια.                                                                                                                                               Το θέμα όμως είναι ότι ο Τζήμερος κρύβει φασισμό και δυστυχώς με φιλελεύθερο μανδύα, κάτι που μας δυσφημίζει και ως πολιτικό χώρο, οπότε με αυτόν θα ασχοληθούμε περισσότερο ! Πέραν αυτού όμως φαίνεται πως ο τύπος είναι και γραφικός, αλλά και αμφιβόλου ψυχικής υγείας, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε σοβαρά ότι μπορεί ένας αρχηγός κόμματος (έστω και του 0,5 %) να σκίζει αφίσες και να πλακώνεται στο ξύλο στα δημοτικά συμβούλια !

Μπορεί κανένας να πιστέψει ότι αν μόνο είχαν δείρει τον Τζήμερο και δεν είχε δείρει αυτός, δεν θα έκανε μήνυση ; Την οποία μήνυση μάλιστα την απέκλεισε, λέγοντας πως και καλά δεν έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ο ίδιος που κατά τ’άλλα απειλεί με μηνύσεις από το facebook κάθε λίγο και λιγάκι !
Είναι επίσης τυχαίο που όλες οι παρατάξεις του συμβουλίου (πλην τη Χρυσής Αυγής με την οποία ο Τζήμερος έχει αγαστές θέσεις), επιβεβαίωσαν τον ξυλοδαρμό αυτής της Μπαλού ;

Να που μας προέκυψε λοιπόν από το πουθενά ένας νέος Κασιδιάρης και ένα κόμμα, κάτι σαν σοβαρή εκδοχή της Χρυσής Αυγής ! Είναι βεβαίως ο γνωστός Τζήμερος ο οποίος στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί τη Χρυσή Αυγή, που έχει βρίσει τον νεκρό Παύλο Φύσσα και τη μητέρα του, που βγάζει ρατσιστικό μίσος για σύσσωμους τους Μουσουλμάνους και τον Μουσουλμανικό κόσμο (με πρόσχημα την τρομοκρατία), που δηλώνει Ευρωπαϊστής και ενώ δεν έχει πάρει ποτέ του θέση σε διεθνή ζητήματα και ούτε έχει μιλήσει ποτέ του κατά Ρωσίας και Πούτιν κλπ.

Είναι δε ιδιαίτερα θλιβερό πως χαίρει ακόμα εκτίμησης από κάποιους μέσα στο δικό μας χώρο των δεξιών, κεντροδεξιών και Ευρωπαϊστών. Και όλοι αυτοί δυστυχώς έσπευσαν, από τυφλό αντικομμουνισμό, να πάρουν και το μέρος του στα χθεσινά γεγονότα...

Με τέτοιες νοοτροπίες αποδεικνύεται ότι και ο δικός μας χώρος έχει μέσα στρεβλώσεις και σε μεγάλο βαθμό λείπει από κάποιους ανθρώπους του στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία, κρίση και καθαρό μυαλό. Όσο ανεχόμαστε ή και στηρίζουμε Τζήμερους στο όνομα του αντικομμουνισμού, μόνο κακό στο χώρο μας κάνουμε και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Μια, πολύ λίγο πιθανή τελικά, νίκη της ρωσόδουλης φασίστριας Λε Πεν στις Γαλλικές εκλογές, θα έδινε πιθανότατα το πιο μοιραίο πλήγμα στην ενωμένη Ευρώπη και σε μεγάλο βαθμό και σε όλο το δυτικό κόσμο, εφόσον θα έγερνε την παγκόσμια γεωπολιτική πλάστιγγα υπέρ του Ρώσικου Πουτινικού φασισμού !

Έτσι λοιπόν παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες του Πούτιν, πότε με τα στοχευμένα τρομοκρατικά χτυπήματα των ανθρώπων του τζιχαντιστών του ISIS (που φυσικά έδιναν πόντους στη Λε Πεν) και πότε με τις κυβερνοεπιθέσεις και τα χακαρίσματα εις βάρος του Μακρόν, δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει την εξουσία ! Έτσι επικράτησε πολύ εύκολα ο Μακρόν που έχει γενικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα, αλλά και φιλοαναπτυξιακές θέσεις στα οικονομικά, σε μια Γαλλία που έπεσε σε οικονομική ύφεση, μετά τη λαίλαπα Ολαντ.

Βλέπετε οι Γάλλοι δεν είναι ούτε Έλληνες, ούτε Αμερικανοί, ούτε καν Άγγλοι να πάνε με τα μούτρα στα νύχια του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού. Η ακροδεξιά των Λε Πεν είχε βέβαια πάντοτε ένα ποσοστό κατά τι μικρότερο του 20 % και αν έφτασε τώρα άνω του 30 % είναι σχεδόν αποκλειστικά λόγω της ισλαμικής  τρομοκρατίας και τις ανεπάρκειας κράτους και κομμάτων να την αντιμετωπίσουν.
Ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν θα μπορούσε-τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία- να πάρει την εξουσία σε μια Γαλλία που έχει πιο μορφωμένο και νοήμονα λαό πχ. από τις ΗΠΑ που πήγαν ακατανόητα στην αγκαλιά του  Τραμπ αλλά και άλλες χώρες που παρασύρονται από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία...

Όπως ξαναγράψαμε πρόσφατα, η ενωμένη Ευρώπη (και όλος ο δυτικός κόσμος) παίρνει τελευταία πολύτιμες ανάσες από ορισμένα εκλογικά αποτελέσματα, όπως αυτό της Γαλλίας, και άλλες συγκυρίες και δείχνει πως δεν έχει ακόμα ξοφλήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει και πως έχει απαλλαγεί από τον φασιστικό κίνδυνο. Ειδικά η Γαλλία είναι μια χώρα κλειδί που ο Πούτιν θέλει πολύ να την ποδηγετήσει στην προσπάθειά του να  δώσει θανάσιμα χτυπήματα στην Ε.Ε και θα κάνει μακροχρόνιο αγώνα γιάυτό.

Εκτιμούμε λοιπόν (και δεδομένου ότι δυστυχώς ο Μακρόν δεν δείχνει στην ατζέντα του διάθεση να ξεφύγει από την «δυτική αφασία» και την πολιτική ορθότητα και να χτυπήσει το ακραίο Ισλάμ και τους οπαδούς του) πως ο Πούτιν θα συνεχίσει, μέσω του ISIS, την προσπάθειά του να πλήττει με τρομοκρατικά χτυπήματα και να αιματοκυλά τη Γαλλία, αλλά και άλλες χώρες.


Ο λόγος που πιστεύουμε πως θα συνεχίσει να το κάνει, είναι και η πανευρωπαϊκή άνοδος της ρωσόφιλης ακροδεξιάς που του δίνει πόντους και η πρόκληση μίσους μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων (που τον εξυπηρετεί παρομοίως σε πολλαπλό επίπεδο), αλλά και η λυσσώδης προσπάθειά του να πείσει την Ευρώπη να συνεργαστεί μαζί του, δήθεν στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις σε Συρία, Ουκρανία και άλλα κρίσιμα μέτωπα, όπου η Ρωσία έχει βάλει το αιματοβαμμένο χέρι της.

Εν κατακλείδι κερδίζονται από τη δημοκρατική δύση κάποιες μάχες, αλλά φυσικά δεν έχει κερδηθεί ο "πόλεμος" που θα πρέπει να είναι μακροχρόνιος κατά του φασιστικού άξονα και των διαφόρων, ανά τον κόσμο τσιρακιών του. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν ξεσπάσουν πραγματικά πολεμικά μέτωπα, ανά τον κόσμο ή ακόμα χειρότερα και μια παγκόσμια σύρραξη με τους παρανοϊκούς του Κρεμλίνου.


Υπάρχουν ακόμα διεθνείς αντιστάσεις !

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά εν Ελλάδι είναι ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στήριξε με κάθετο τρόπο την Ουκρανία κατά τις πρόσφατες συνομιλίες της  με τον Πούτιν στο Σότσι.

Τόνισε μάλιστα ότι η Γερμανία περιμένει να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων ο Ουκρανικός στρατός και να γίνουν τίμιες εκλογές σε Κριμαία και Ντόνμπας, με βάση τους Ουκρανικούς νόμους, όπως και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ανατολική Ουκρανία (που φυσικά ξεκινούν συνήθως με βασική υπαιτιότητα των Ρωσοκίνητων αυτονομιστών).

Αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει ακόμη σε αυτή τη στάση, παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η  στάση της Γερμανίας κατά της Ρωσίας, λόγω κυρίως της καταλήψεως της Κριμαίας, έχουν στοιχίσει πολύ στην Γερμανία: οι Γερμανικές εξαγωγές προς την Ρωσία τους 11 μήνες του 2016 μειώθηκαν από τα 80 δις € στα 47 δις. (δηλαδή 33 δις χαμένων εξαγωγών) !

Μην νομίζετε βέβαια ότι η Μέρκελ υπήρξες ποτέ αντιρωσίδα. Αντίθετα φημίζεται ως υφεσιακή προς το καθεστώς της Μόσχας και στο βαθμό που η Γερμανία είναι ενεργειακά εξαρτημένη από τη Μόσχα, αλλά και στο Συριακό όπου επιμένει  ακόμα να μιλάει εξοργιστικά για συμμαχία με τη Ρωσία στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί πως ο στρατός του Πούτιν δεν χτυπάει τρομοκράτες (τζιχαντιστές), αλλά αμάχους, παιδιά και τη μαχόμενη δημοκρατική αντιπολίτευση !

Από την άλλη ο ακροδεξιός Τραμπ στις ΗΠΑ (ο οποίος εξελέγη αποδεδειγμένα με Ρώσικο δάκτυλο) δεν φαίνεται να τολμάει να μιλήσει για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αντίθετα απαίτησε-τουλάχιστον στα λόγια- την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία !
Αυτός βέβαια δεν έχει τίποτε δημοκρατικές αντιστάσεις, αλλά είναι προφανώς θορυβημένος από τις σοβαρότατες αποκαλύψεις περί ρωσοδουλείας του ίδιου και συνεργατών του και αναγκαστικά φυλάγεται και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όσα εξοργιστικά είχε στο μυαλό του και απαιτούσε η Μόσχα…

Είναι επίσης ότι η αντιπολίτευση (ακόμα και μέσα στους Ρεπουμπλικάνους), το μεγαλύτερο κομμάτι της αστικής τάξης και ο τύπος στην Αμερική, έχουν σοβαρές αντιστάσεις και έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται στο θέμα Ρωσία. Οπότε είναι προφανές (καθώς η Αμερικάνικη δημοκρατία έχει ακόμα πολλές αντιστάσεις και δικλίδες ασφαλείας) πως τον Τραμπ δεν τον βολεύει, ούτε και μπορεί εύκολα να περάσει όλα όσα θα ήθελε και στα εσωτερικά και στα διεθνή ζητήματα. Και όπου καταφέρει να τα περάσει θα το κάνει εντελώς προβοκατόρικα για να μην καρφωθεί...

Αν συνυπολογίσουμε και τη διαφαινόμενη ήττα της φασίστριας Λε Πεν από τον γενικά Ευρωπαϊστή Μακρόν και εκλογικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες (όπως στην Ολλανδία όπου ηττήθηκε τελικά η επικίνδυνη ακροδεξιά του Βίλντερς…), βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα.

Πρώτον ότι υπάρχουν ακόμα στοιχειώδεις δημοκρατικές αντιστάσεις και αίσθηση κινδύνου σε ξένους πολιτικούς (Μέρκελ, Μακρόν κα.) και κόμματα, σε μια στιγμή που-ειδικά μετά την εκλογή Τραμπ-φαινόταν πως η διεθνής γεωπολιτική πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει επικίνδυνα υπέρ του Πουτινικού φασισμού-νεοναζισμού. Επίσης, όπως είπαμε, και παλαιές δημοκρατίες όπως Αμερικάνικη, δεν επιτρέπει σε ακραίους πολιτικούς όπως ο Τραμπ να κάνουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν.

Δεύτερον ότι η ακροδεξιά-τουλάχιστον στην Ευρώπη- είναι κυρίως ψήφος διαμαρτυρίας και οι λαοί, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει όπου πάρει την εξουσία.
Εν ολίγοις,  κόντρα στις επιθυμίες κόκκινων και μαύρων φασιστών ανά τον κόσμο, η Ενωμένη Ευρώπη και γενικά ο δημοκρατικός κόσμος δείχνουν να έχουν ακόμα «σφυγμό» ! 

Θα έλεγα μάλιστα πως με ένα ιδιότυπο αντιφασιστικό μέτωπο με χώρες του τρίτου κόσμου, που επίσης αντιστέκονται στοιχειωδώς στον φασιστικό Ρωσοκινέζικο άξονα (και είναι πολλές), οι αντιστάσεις αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη εμείς οι φιλελεύθεροι δημοκράτες και αντιεθνικιστές, το τελευταίο πράγμα που θα επιδιώκαμε διεθνώς θα είναι οι πόλεμοι, καθώς είμαστε πάντα υπέρ της real politic και της διεθνούς συνεννόησης.

Ωστόσο ακόμα και ένα ενδεχόμενο πολεμικό μέτωπο, οπουδήποτε ξεσπάσει στον κόσμο, πολύ ή λίγο γενικευμένο, θα πρέπει ακριβώς να βρει το δημοκρατικό κόσμο όσο πιο ενωμένο γίνεται και πάλι σε συμμαχία με τον τρίτο κόσμο, προκειμένου να κερδιθεί η όποια μάχη με τον φασιστικό άξονα.


Το «δολοφονικό» πλεόνασμα !


Να λοιπόν που η φαιοκόκκινη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει να υπερηφανεύεται πως έκανε και πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα μεγαλύτερο και απ’όσο προβλεπόταν (3,9 % αντί για 0,5) !

Εμείς έχουμε πει στο παρελθόν ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι ένα πολύ σημαντικό έως απαραίτητο εργαλείο που βοηθάει προς την ανάκαμψη μιας οικονομίας από μία κρίση. Μάλιστα λέγαμε-και κόντρα στο ρεύμα-πως πολλές φορές όσο μεγαλύτερο και πιο σκληρή η προσαρμογή, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να βγούμε και από τα μνημόνια.

Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο «αλλά»...Πρωτογενές πλεόνασμα δεν σημαίνει απαραίτητα και ανάπτυξη, παραγωγή και ορθολογικά ή σχετικά τακτοποιημένα οικονομικά στοιχεία, οπότε όχι απαραίτητα και ανάκαμψη ! Αυτό εξαρτάται από το πως επιτυγχάνεται αυτό και το εξηγώ…

Το μεγάλο σε ύψος πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε λοιπόν η συμμορία του Τσίπρα οφείλεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στην εξωφρενική φορολόγηση με την οποία γονατίζουν αλύπητα φορολογούμενους και επιχειρήσεις. Κατά δεύτερον στις οφειλές του κράτους σε επιχειρήσεις-που καθυστερούν να πληρωθούν με γραφειοκρατικά κόλπα- αλλά και σε απλό κόσμο (πχ. καθυστέρηση ή κλοπή επιστροφών φόρου κα.).

Με λίγα λόγια αυτό το πλεόνασμα επετεύχθη ουσιαστικά συρρικνώνοντας την οικονομία, οπότε και καθόλου δεν αρκεί για να βγούμε από την κρίση ! Διότι πολύ απλά, μαζί με το 3,9 % πλεόνασμα έχουμε υπερφορολόγηση των πάντων, σπάταλο κράτος που αντί να μειώνεται μεγαλώνει, υπέρογκη ανεργία και αποβιομηχάνιση της χώρας !  Αμφιβάλλουμε μάλιστα αν θα μπορέσουν να το ξαναπετύχουν στο μέλλον διότι από’δω και πέρα τα έσοδα του κράτους θα αρχίσουν να μειώνονται (ακριβώς λόγω αποβιομηχάνισης και αδυναμίας πληρωμών φόρων)…


Οπότε ο κύριος Τσίπρας μπορεί να υπερηφανεύεται, με την καγκεμπίτικη προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά του κόλπα, αλλά αυτό το πλεόνασμα ουδόλως αρκεί για να βγει από την κρίση η χώρα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Και αυτό βεβαίως θα το διαπιστώνει-για κακή τύχη των κυβερνώντων- και ο μέσος ψηφοφόρος  στο πετσί του, που άρχισε πλέον να καταλαβαίνει τι σημαίνει αριστερά, Ελληνική αλλά και διεθνής…

Όταν προαναγγέλλαμε το τέλος της Ελλάδας…


Μόλις πριν λίγες ημέρες ήταν η επέτειος από την περιβόητη προαναγγελία της ουσιαστικής Ελληνικής χρεοκοπίας και του πρώτου μνημονίου, όπως αυτή είχε γίνει με έναν ελαφρώς γελοίο τρόπο από τον ΓΑΠ, με φόντο το Καστελλόριζο.

Από τότε-επτά χρόνια πριν- η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δρόμο καταστροφής και παρακμής που ουσιαστικά μοιάζει πλέον δίχως επιστροφή ! Έψαξα λοιπόν από περιέργεια να βρω τι ακριβώς γράφαμε εκείνη την εποχή (στα πρώτα βήματα αυτού του αιρετικού μπλογκ) επί του θέματος.

Αυτό που βρήκα είναι ότι ουσιαστικά προαναγγέλλαμε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής πλαστής ευημερίας ή και το τέλος της Ελλάδας όπως την ξέραμε ! Και αυτό το κάναμε κόντρα στο ρεύμα και στην προπαγάνδα της εποχής (επί ΓΑΠ) στη μουδιασμένη Ελλάδα, πως αυτό θα είναι κάτι περιστασιακό ή κόλπα των διεθνών κερδοσκόπων και άλλες μπούρδες (ο ΓΑΠ θυμίζω έλεγε περίπου πως δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα και θέλει προληπτικά δανεικά…).

Ακόμα τονίζαμε πόσο λίγος και επικίνδυνος είναι ο ΓΑΠ για να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση και αναλύσαμε επιγραμματικά και τα αίτια της κρίσης τα οποία τότε μικρό ποσοστό Ελλήνων είχε καταλάβει.

Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω :

http://taairetika.blogspot.gr/2010/04/h.html

Και ακόμα ένα παρόμοιο αποκαλυπτικό άρθρο της εποχής, όπως και ένα δεύτερο πολύ επίκαιρο που μιλούσε από τότε για το πως πολιτεύονται και εφαρμόζουν επιλεκτικά το μνημόνιο οι εκάστοτε  κυβερνώντες (τότε ΓΑΠ) και πως το μετατρέπουν σε εργαλείο μόνιμης καταστροφής και ύφεσης.

http://taairetika.blogspot.gr/2010/04/blog-post_19.html

http://taairetika.blogspot.gr/2010/09/blog-post_18.html


Ο λαός μαθαίνει τι θα πει... αριστερά !Είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι το μόνο θετικό που θα βγει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ότι ο Έλληνας θα καταλάβει επιτέλους τι σημαίνει αριστερά μιας που αυτή δεν είχε κυβερνήσει ποτέ στη χώρα μας !

Έτσι παρά τη μυθολογία και το φωτοστέφανο με το οποίο στολίστηκε στη χώρα μας ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος στη μεταπολίτευση, τώρα συνειδητοποιούν και οι αδαείς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πως αριστερά (τουλάχιστο η άκρα) σημαίνει μόνο φτώχεια, αυταρχισμός, ξενοδουλεία και προβοκάτσια !

Υπήρχαν βέβαια και πολλά διεθνή παραδείγματα και πριν τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά φαίνεται πως πολλοί Ελληναράδες δεν ασχολούνται με το συμβαίνει εκτός των συνόρων τους και δεν τα είδαν ή δεν ήθελαν να τα δουν και πίστεψαν ότι το αντίδοτο στην κρίση είναι η αριστερά.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα γνωστά δεινά που προκάλεσε η κομμουνιστική αριστερά, αλλά και κάποιοι μετέπειτα "μεγάλοι ηγέτες" που πήραν την εξουσία ως αναθεωρητές. Πρόσφατο σχετικό παράδειγμα ο Μιλόσεβιτς που έφτασε το λαό του να πεινάει και τη Σερβία να τη βομβαρδίσουν (πέρα από τα δεινά που προκάλεσε σε άλλους γειτονικούς λαούς). Υπήρξε βεβαίως και το  πιο δημοκρατικής μορφής καθεστώς του Χριστόφια  που έριξε έξω τη γειτονική μας Κύπρο, αλλά και πάλι δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, και άλλα αυταρχικά καθεστώτα στον τρίτο κόσμοι...

Στην Ελλάδα λοιπόν η απομυθοποίηση της αριστεράς και οι συνέπειες που φέρνει, συμπίπτει με το ακόμα πιο κτηνώδες πρόσωπό της στη μακρινή Βενεζουέλα ! Εκεί λοιπόν ο συγκεκριμένος λαός κατάλαβε και ένιωσε στο πετσί του ότι οι Τσάβεζ και Μαδούρο πήραν την εξουσία ως και καλά φιλολαϊκοί και επαναστάτες, μέχρι που να εξαθλιώσουν τον λαό τους και να τον αλυσοδέσουν σε κρατικοφασιστική δικτατορία, όπως και έγινε, και τους ανάγκασε να βγάλουν την "τσίμπλα από τα μάτια και να ξεσηκωθούν.. Ο Μαδούρο δεν διστάζει πλέον-ως λυσσασμένος αριστερός για εξουσία- να φυλακίζει ιδεολογικούς αντιπάλους και να πουλάει και όπλα σε παρακρατικούς οι οποίοι ρίχνουν σφαίρες στο ψαχνό με αποτέλεσμα να έχουμε και θύματα και είναι άγνωστο που θα φτάσει αυτή η κατάσταση και η αριστερή αγριότητα (μήπως και σε εμφύλιο τύπου Συρίας ;) !

Οπότε-σαν ο Βενεζουελανός κόκκινος φασισμός να  "φώτισε" και τα δικά μας φυντάνια- πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν ακόμα και σήμερα και υπερασπίζονται ανοιχτά αυτό το συγκεκριμένο απεχθές καθεστώς ! Αυτό βέβαια δεν ήρθε ουρανοκατέβατο ούτε μας εκπλήσσει, αφού σύσσωμη η αριστερά υπήρξε απολογητής των Τσάβαζ, Μαδούρο και πριν τα συγκεκριμένα γεγονότα και τη χρεοκοπία της Βενεζουέλας.
Εξάλλου μόλις πρόσφατα ο Τσίπρας πήγε στην Κούβα για να παραστεί στην κηδεία ενός ακόμα σκληρότερου δικτάτορα από τον Τσάβεζ (Κάστρο) και μάλιστα με κρατικά χρήματα...

Που καταλήγουμε ; Στο ότι η αριστερά πέρα από τις οικονομικά αδιέξοδες και ουτοπικές ιδεοληψίες της (που συνήθως καταλήγουν στο αντίθετό τους και καταστρέφουν χώρες και λαούς) ήταν πάντα συνδεδεμένη και με τον αυταρχισμό και με ηθικά κατώτατους ηγέτες και στελέχη. Και αυτό είναι μια αλήθεια που πλέον τη συνειδητοποιούν και οι Έλληνες- είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι- με το χειρότερο τρόπο.Στην υπηρεσία του ρώσικου νεοφασισμού τα τζιχαντιστικά χτυπήματα !


Έχουμε ξαναγράψει σε ανύποπτο χρόνο-σχεδόν μόνοι μας μέσα στο εν Ελλάδι διαδίκτυο- ότι αυτός ο γενοκτονικός τζιχαντισμός του ISIS εξυπηρετεί κατά βάση τα Ρωσικά συμφέροντα, όπως τα εκφράζει ο αρχιεγκληματίας δικτάτορας Πούτιν !

Το έχουμε τεκμηριώσει μάλιστα αναλύοντας πως και γιατί η ύπαρξη και μόνο του ISIS και τα περισσότερα από τα  χτυπήματα του, βοηθούν τη Ρωσία και το καθεστώς της να παίρνει στρατηγικά πλεονεκτήματα στην προσπάθεια παγκόσμιας κυριαρχίας της.

Κι'ενώ ο τζιχαντισμός έχει γίνει πλέον ένας μεγάλος παγκόσμιος κίνδυνος και πολύ συχνά μαθαίνουμε για χτυπήματα του σε όλο τον κόσμο (κυρίως στο δυτικό), αξίζει να σταθούμε και μόνο στα πιο πρόσφατα χτυπήματα του ISIS για να δούμε τι συνέπειες μπορεί να επιφέρουν αυτά και να τεκμηριώσουμε αυτό που λέμε...

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία: Τι πιο ξεκάθαρο για το ποιος ευνοείται από τη στιγμή που στη Γερμανία έχουν προεκλογική περίοδο ! Ο Πούτιν θεωρεί αυτή τη στιγμή τη Μέρκελ ως το νούμερο ένα πολιτικό εμπόδιο για να εδραιωθεί στην Ουκρανία και γενικά για την πραγματοποίηση των τρελών παγκοσμίων σχεδίων του, οπότε πολύ θα ήθελε να πάψει να είναι καγκελάριος !      
                         
Η Μέρκελ βέβαια δεν είναι αντιρωσίδα και θα έλεγα αρκετά υφεσιακή απέναντί στη Ρωσία (αν κρίνουμε από το Συριακό), αλλά και ούτε ρωσόφιλη τύπου Τραμπ, Ολαντ, Ρέντζι κλπ. Aπό την άλλη οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (που είναι οι βασικοί εκλογικοί αντίπαλοί της) είναι αρκετά πιο υφεσιακοί ή και ρωσόφιλοι (περίπου σαν Ολαντ ή Ρέντζι) και ο Πούτιν θα ήθελε πολύ, για ευνόητους λόγους, να έχουν το πάνω χέρι, έστω και σε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι όμως μόνο οι σοσιαλδημοκράτες, αλλά και το ακροδεξιό ρωσόφιλο και αντιευρωπαϊκό "Εναλλακτική για τη Γερμανία" που μαζεύει τις ξενοφοβικές ψήφους και που ο Πούτιν επιδιώκει, μέσω της τρομοκρατίας, να το ανεβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για το χτύπημα στη Σουηδία: H Σουηδική κοινωνία των δύο τελευταίων δεκαετιών έχει διάφορες στρεβλώσεις και υπερβολές  που έχουν αρχίσει να δίνουν τελευταία μια μεγάλη δυναμική στο ακροδεξιό κόμμα της χώρας που είναι πολύ ανερχόμενο σε εκλογικά ποσοστά. Πρόκειται γενικά για ένα μετριοπαθές εθνικιστικό κόμμα, χωρίς μεγάλη σχέση με κόμματα τύπου Λεπεν, Βίλντερς ή -ακόμα περισσότερο- Χρυσή Αυγή και που σε μερικά πράγματα έχει και τα δίκια του, πχ. μεταναστευτικό και ομοφυλολαγνεία (το αντίθετο της ομοφοβίας...) ! 

Το Σουηδικό μεταναστευτικό μοντέλο είναι ακραίο, με υπεράριθμους μετανάστες (και συνήθως από πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς) που συχνά δεν εντάσσονται, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα και το περιθώριο να γιγαντώνονται  και επιπλέον οι Σουηδοί να φοβούνται πως θα γίνουν μειοψηφία μέσα στην πατρίδα τους ! 
Επιπλέον σε αυτή τη χώρα οποιαδήποτε αντίθετη άποψη πέρα από την πολιτικά ορθή εξωβελίζεται ή και ποινικοποιείται ως ρατσιστική και ξενοφοβική και όσοι την εκφράζουν έχουν πρόβλημα ! Έτσι οι ακροδεξιοί επωφελούνται από όλη αυτήν την κατάσταση, αν και πρέπει να πούμε ότι στην ατζέντα τους δεν είναι ρωσόφιλοι και ακραία αντιευρωπαίοι, αλλά γενικά ευρωσκεπτικιστές και γενικά-υποτίθεται-αντισυστημικοί.

Δεδομένου λοιπόν ότι και στη Σουηδία έρχονται εκλογές (τι σύμπτωση, ε !) εκτιμούμε ότι η Ρωσία έχει συμφέρον να γιγαντωθεί ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα σε μια ακόμη Ευρωπαϊκή χώρα που ίσως θα μπορούσε να τη βγάλει και από την Ε.Ε., αν έπαιρνε ποτέ την εξουσία. Άλλωστε η Σουηδία είναι πλέον ένας εύκολος στόχος με τόσους πολλούς μουσουλμάνους μετανάστες και συχνά μη ενταγμένους...

Για το χτύπημα στην Αίγυπτo: Ένα τόσο τρομακτικό χτύπημα που έγινε από Τζιχαντιστές κατά Χριστιανών (Κοπτών) στην Αίγυπτο, πιστεύουμε πως δεν εξυπηρετεί άλλον σκοπό παρά μόνο να δυναμώσει το μίσος κατά όλων των μουσουλμάνων και σύσσωμου του μουσουλμανικού κόσμου, μέσα στις χώρες της δύσης. Ένας ιδιότυπος θρησκευτικός πόλεμος που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, μεταφράζεται αυτόματα σε ένα φαύλο κύκλο μισαλλοδοξίας και ψήφους υπέρ ακροδεξιών ρωσόφιλων κομμάτων (που ποντάρουν στον αντιισλαμισμό και στο ρατσισμό) μέσα στη δύση ή και να σκληρύνουν την ατζέντα και πιο μετριοπαθών κομμάτων κατά των μουσουλμάνων μεταναστών. Γι'αυτό και πιστεύουμε ότι μόνο η Ρωσία μπορεί να έχει όφελος από ένα τέτοιο μακελειό και χτύπημα μίσους.

Παραλίγο χτύπημα στη Γαλλία: Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ετοιμαζόταν νέο ισλαμικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία το οποίο θα γινόταν-όλως τυχαίως-λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά τελικά δύο τρομοκράτες έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Εδώ και αν η υπόθεση κάνει "μπαμ" ! Ποιο Γαλλικό κόμμα και ποια χώρα θα είχε άραγε συμφέρον από ένα τέτοιο προεκλογικό χτύπημα ; Φυσικά η φασίστρια Λεπέν η οποία είναι ρωσόδουλη μέχρι το μεδούλι και στο βάθος ο Πούτιν που, ως γνωστόν, ποντάρει πολλά σε ενδεχόμενη νίκη της ! Εκτιμούμε πως και τα άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν γίνει σχετικά πρόσφατα στη Γαλλία, εκεί ακριβώς σκοπεύουν...

Αξίζει να διαβάσετε και το παρακάτω άρθρο από την ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ (με την οποία φυσικά μας χωρίζουν στην πραγματικότητα τεράστιες ιδεολογικές διαφορές) που αναφέρεται σε στοιχεία, γεγονότα καιστο παρασκήνιο της σχέσης Ρωσία και ισλαμοφασιστών κάθε είδους !

http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-26-19/item/783-%CE%B7-%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF

Και αφήνουμε εσκεμμένα το πιο φλέγον για το τέλος. Μετά απ'όλα αυτά που προαναφέραμε, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι  ισλαμοφασίστες θα χτυπούσαν τη Ρωσία στο έδαφός της-όπως και έγινε πρόσφατα-χωρίς την έγκριση του Ρωσικού νεοφασιστικού καθεστώτος ; Αυτά είναι μόνο για ρωσολάγνους ή το λιγότερο αδαείς, αφελείς και πολιτικά τυφλούς που έβαλαν και ρώσικες σημαίες στο facebook !

Δεδομένου λοιπόν ότι τα τζιχαντιστικά χτυπήματα είναι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, στην υπηρεσία του ρώσικου νεοφασισμού και δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει ξανακάνει προβοκάτσιες με νεκρούς μέσα σε ρωσικό έδαφος (βλέπε πολυκατοικίες 1999), έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η επίθεσή σε ρωσικό έδαφος είχε δύο στόχους. Πρώτον να αποπροσανατολίσει τη διεθνή κοινή γνώμη που όλο και περισσότερο αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι "παίζει" με ύποπτες σχέσεις Άσαντ και Μόσχας με το ακραίο Ισλάμ !

Δεύτερον αυτή η τρομοκρατική επίθεση έγινε, όλως τυχαίως, την ίδια σχεδόν στιγμή που Άσαντ και Ρώσοι δηλητηρίασαν κτηνωδώς με χημικά εκατοντάδες ανθρώπους-και κυρίως παιδιά-στη μαρτυρική Συρία ! Αυτό θα πει αντιπερισπασμός ! και οι Ρώσοι βέβαια είναι έμπειροι σε κάτι τέτοια από την εποχή και του Τσάρου και του κομμουνισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: