Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμπόριο, Service, αναβαθμίσεις Laptop, H/Υπολογιστών, κινητών, tablet, Μηχανογράφηση Επιχειρήσεων.
Π. Καίσαρη 5, Καλαμάτα,
Τηλ. 27210 90134-6974268            www.geekit.grinfo@geekit.gr


 SAOUTIS  ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ       44 Χρόνια Ασφαλιστικής Προσφοράς                          
              Ασφαλίσεις:       
     ΥΓΕΙΑΣ,   ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,                ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ           
      
ΤΗΛ. 2721 300 351, 
ΚΙΝ. 6977 172 942
e-mail : agsaouti@gmail.com

Σκληρές αλήθειες από Σημίτη και η δική μας άποψη...


Αν και εδώ στα «αιρετικά» δεν υπήρξαμε ποτέ οπαδοί ή ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ας μας επιτραπεί να αναπαράγουμε λίγο Κώστα Σημίτη.

Αυτό διότι ο τελευταίος  μοιάζει  πλέον κυριολεκτικά όαση σοβαρότητας και αντιλαϊκισμού ως πρωθυπουργός (παρότι και αυτός ανέχθηκε στη θητεία του κάποιες πολιτικές και πρακτικές που δεν έπρεπε για να μην συγκρουστεί με συμφέροντα) σε σχέση με κάτι απίθανους τύπους που μας έχουν κυβερνήσει από το 2004 που αυτός αποχώρησε !

Βλέπετε ο Σημίτης είπε προχθές, σε μια εκδήλωση, κάποιες αλήθειες που λίγοι τολμούν να πουν (ακόμα και η αντιπολίτευση), καταρρίπτοντας το «success story»- το οποίο όλο το ακούμε και δεν έρχεται και ποτέ- των φαιοκόκκινων κυβερνόντων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. του Τσίπρα ή Τζίφρα (αφού τα υπογράφει όλα άνευ όρων..) και χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου πως μπορεί να βρεθούμε και πάλι προ απροόπτου, εκεί που νομίζουμε πως πάμε καλύτερα !

«Παραμύθι» χαρακτήρισε λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός, όσα λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πως από τον ερχόμενο Αύγουστο (2018) η Ελλάδα θα μπορεί να υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα και θα σταματήσει η λιτότητα και τα μνημόνια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» ! Επιπλέον τόνισε πως, από μόνη της, η έξοδος στις αγορές κάθε άλλο παρά εγγύηση εξόδου από την κρίση είναι !

«Οι λόγοι είναι πολλοί, για τους οποίους δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας», ανέφερε ο κ. Σημίτης και παρέπεμψε στη σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει ότι η μείωση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο του 79,5% του ΑΕΠ αναμένεται- με αυτούς τουλάχιστον τους ρυθμούς- γίνει στη χώρα μας σε 42 χρόνια (!!) και παρά ταύτα θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το γενικά ενδεδειγμένο ( δηλ.60% του ΑΕΠ). Εδώ μιλάμε λοιπόν, το δίχως άλλο, καθαρά για αυτό που λέμε αποικία χρέους για τις επόμενες δεκαετίες !

Ο  Σημίτης σημείωσε δε ότι στο ορατό μέλλον η χώρα μας θα ζει σε καθεστώς εποπτείας και παρατήρησε πως «η συρρίκνωση του οικονομικού υπόβαθρου, η αποεπένδυση, η εκτίναξη της ανεργίας, δημιουργούν πολλά δεσμά με μικρά περιθώρια πρωτοβουλιών». Όπως πρόσθεσε δε  «στους δείκτες ανταγωνιστικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ανεργίας, στην απονομή δικαιοσύνης και τη διαφθορά, η Ελλάδα εμφανίζει σταθερά κακές επιδόσεις»....

Να λοιπόν αυτά που φωνάζουμε και εμείς από εδώ επί οκτώ χρόνια ότι όσο δεν χτυπιέται η αποβιομηχάνιση, η αποεπένδυση και το χτύπημα των παραγωγικών δυνάμεων και επιπλέον δεν εξορθολογίζεται  ο κρατικός μηχανισμός και γενικά το δημόσιο, τότε άλλα μέτρα που θα παίρνονται θα είναι απλώς ημίμετρα σαν να ρίχνεις νερό σε ένα τρύπιο βαρέλι !                                                     
Είναι άλλωστε κυρίως γι’αυτό που δεν πέτυχαν τα μνημόνια στην Ελλάδα. Διότι πολύ απλά οι κρατιστές και οι σαμποταριστές, που κυρίως κινούν τα νίματα, προτίμησαν να ζουν και αυτοί με λιγότερα (κόψιμο μισθών συντάξεων) παρά να «ακρωτηριαστούν» ή να πάνε κόντρα στις ιδεοληψίες και την πολιτική τους στρατηγική.       

Έτσι λοιπόν η όποια δημοσιονομική πρόοδος επετεύχθη σχεδόν αποκλειστικά με φοροκαταιγίδα, κοψίματα μισθούς και  συντάξεων και γενικά σχεδόν ληστρικές «βούτες» κάθε είδους εις βάρος του πολίτη και όχι με εποικοδομητικό και τρόπο. Και μην ξεχνάμε φυσικά και τη μείωση χρέους κατά 50 % που μας έχει γίνει από την Ευρώπη που κανείς δεν την μνημονεύει…Μόνο έτσι θα μπορούσε να ισοσκελιστεί η αντιπαραγωγική, κρατικοδίαιτη και σπάταλη φύση του Ελληνικού μοντέλου ώστε να φέρνει πλεονάσματα και γενικά καλύτερα δημοσιονομικά μέσα στη λαίλαπα της κρίσης.  
                    
 Όταν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά έπιασε κάπως καλύτερα το νόημα και επιχείρησε να φιλελευθεροποιήσει και να εξορθολογήσει κάπως περισσότερο οικονομία και κράτος, ήταν αργά καθώς είχε δρομολογηθεί ήδη η πτώση της (την οποία μάλιστα για κάποιο λόγο ο ίδιος Σαμαράς επέσπευσε) για να έρθει η νίκη του λαϊκισμού και του ανορθολογισμού η λαίλαπα Τσίπρα..

Ο Κώστας Σημίτης τόνισε ακόμα-και πολύ σωστά- ότι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η ψυχολογική παράμετρος της αβεβαιότητας, διότι οι μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να γίνουν το 2020, λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το σύστημα της απλής αναλογικής, κι επειδή είναι δύσκολο να σχηματιστεί σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να πάει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές. «Έτσι δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί η οικονομία και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί» συμπλήρωσε…»

Αναρωτήθηκε πολύ ορθώς γιατί η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι θα εφαρμόσει ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως και τα προηγούμενα ήταν ελληνικά, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. «Το μόνο αποκλειστικώς ελληνικό ήταν αυτό του πρώτου εξαμήνου του 2015 που κόστισε στη χώρα 100 δισ. ευρώ» υπογράμμισε».  
                                       
Επιτέλους δηλαδή μιλάει και ένας πολιτικός για την εγκληματική προβοκατόρικη πολιτική Τσίπρα- Βαρουφάκη του 2015 με τις αδιέξοδες διαπραγματεύσεις και το δημοψήφισμα. Βλέπετε έχει πέσει κάτι σαν νόμος της σιωπής και για αυτήν την περίοδο δεν πολυμιλάει ούτε ο τύπος, ούτε ακόμα και η αντιπολίτευση, ενώ θα έπρεπε να επιδιωχθεί ακόμα και δίωξη των υπευθύνων ! Επιπλέον όταν ακούμε για...Ελληνικά προγράμματα το μυαλό μας δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού παρά στις ανεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές που έφεραν και την κρίση !

Ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει κάποια ρύθμιση, ο οποία, όμως, θα είναι υπό αίρεση, η διαδικασία θα είναι βαθμιαία, θα υπάρχει διαρκής έλεγχος της ελληνικής οικονομίας, μετά το τέλος των μνημονίων. Νάτος λοιπόν και πάλι ο ξένος έλεγχος και η επιτροπεία…

Επιπλέον χαρακτήρισε σωστή την πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για προληπτική πιστωτική γραμμή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα στις αγορές (όποτε βγει) θα βρει δάνεια με υψηλά επιτόκια, 4%, 6%, ίσως και υψηλότερα και άρα σύντομα θα αναγκαστεί να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας από τον οποίο θα επιβληθούν νέοι όροι στην οικονομική πολιτική της χώρας» !

Με λίγα λόγια ακόμα και αν βγούμε κάποια στιγμή στις αγορές (που ακόμα το περιμένουμε…) θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε και πάλι σε πρόγραμμα στήριξης από την Ευρώπη-και πιθανόν το ΔΝΤ- οπότε και νέο μνημόνιο αφού η αδύναμη, αντιπαραγωγική και υπό επιτήρηση οικονομία μας δεν θα μπορεί και πάλι να ανταπεξέλθει. Άρα ακόμα και με την πολυαναμενόμενη επιστροφή στις αγορές θα είμαστε ουσιαστικά πίσω στην κατάσταση που ήμασταν στις αρχές τις κρίσης (2010) και υπό διαρκή εποπτεία και με μεγάλα απαιτούμενα πρωτογενή πλεονάσματα για περίπου σαράντα χρόνια !

Θα σημειώσω ωστόσο πως την εποπτεία και τα μεγάλα πλεονάσματα θα μπορούσαμε να τα μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα με μια πιο ορθολογική και φιλοαναπτυξιακή πολιτική ! Διότι με τις παρούσες πολιτικές ακόμα και τα πλεονάσματα επιτυγχάνονται, σε μεγάλο βαθμό, με αντιαναπτυξιακούς τρόπου και μετατρέπονται σε εργαλεία ύφεσης, δηλαδή το αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Διαφορετικά  τα μεγάλα πλεονάσματα θα ήταν από καλοδεχούμενα έως επιβεβλημένα και κακώς τα δαιμονοποιεί τόσο πολύ η Ν.Δ. !  Το ίδιο και η εποπτεία με τους δημοσιονομικούς «κόφτες» κλπ που επιβλήθηκαν για μια πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που δεν θα ξαναφέρει τον εκτροχιασμό που έκανε και την κρίση και τα μνημόνια…

Τέλος ο Σημίτης κατέληξε πως «Αν, με μία νέα εθνική αυτογνωσία, αποδεχθούμε την ανάγκη ενός προγράμματος ανόρθωσης της χώρας και το παρουσιάσουμε με ειλικρίνεια στην κοινωνία, τότε μπορεί πράγματι να διαμορφωθεί μία νέα δυναμική που θα ανατρέψει τις πολλές και αρνητικές μακροχρόνιες τάσεις».

Αυτό ακριβώς που δεν έκανε καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα. Δηλαδή να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό τα πραγματικά αίτια της κρίσης και να εφαρμόσει ένα τολμηρό φιλοαναπτυξιακό και ορθολογικό πρόγραμμα και ακόμα να εξηγήσει στον κόσμο πως οι θυσίες που έκαναν και που θα κάνουν και η προσωρινή «βόλεψη» κάποιων που θα χαθεί, θα φέρει στο μέλλον το τέλος της οικονομικής κρίσης και μια πιο υγιή ευημερούσα χώρα, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων. 

Κάποτε άλλωστε πρέπει σε αυτή τη χώρα να σταματήσουμε να φοβόμαστε τις καθαρές εξηγήσεις και την ειλικρίνεια απέναντι στον λαό, κάτι που δυστυχώς δεν κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με τον πατέρα του.


Η ρωσόδουλη κυβέρνηση ξεπουλάει το λιμάνι Θεσσαλονίοκης και απαλλάσσει Σαββίδη από φόρους !


Από την πρώτη στιγμή που έφτασε να διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ- μαζί με τους φασίστες ΑΝ.ΕΛ.-είχαμε προειδοποιήσει, εδώ από τα «αιρετικά», πως πρόκειται  για μια αδίστακτη δράκα ρωσόδουλων που είναι ικανοί να κάνουν και το μεγαλύτεροι κακό στη χώρα προκειμένου να υπηρετήσουν τα σχέδια των Ρώσων αλλά και Κινέζων αφεντικών τους !


Είχαμε δε τονίσει εδώ και πολλά χρόνια (και σε ανύποπτο χρόνο πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ) ότι υπάρχει ένα σχέδιο οικονομικής αποικιοποίησης της χώρας μας από τον Ρωσοκινέζικο άξονα που τον πρεσβεύουν και τον υπηρετούν και πολιτικές δυνάμεις μέσα στη χώρα μας.
Ας σταθούμε λοιπόν σε αυτό το θέμα, πλην των άλλων παραμέτρων της τυχοδιωκτικής ρωσοδουλείας τους (εξωτερική πολιτική, προβοκάτσιες με διαπραγματεύσεις και δημοψήφισμα και λαθρομετανάστευση) που έχουμε εξηγήσει και παλιότερα που αποσκοπούσαν και αποσκοπούν.

Τα κατεξοχήν στοιχεία αυτής της ιδιότυπης οικονομικής αποικιοποιήσης της Ελλάδας είναι η COSCO και ο Ιβάν Σαββίδης. Η μεν COSCO πήρε κοψοχρονιά και το υπόλοιπο λιμάνι του Πειραιά (το άλλο μισό τους το είχε δώσει ο άλλος πράκτορας της Ρωσίας Καραμανλής ο νεώτερος) και ετοιμάζεται να κάνει το λιμάνι και την Ελλάδα διαμετακομιστικό κόμβο απ’όπου θα γίνεται Κινέζικο λαθρεμπόριο προς την Ευρώπη !

Ο δε Σαββίδης, ο πιστός άνθρωπος του Πούτιν, πήρε κοψοχρονιά ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ επί Σαμαρά και επί Τσίπρα ξενοδοχεία και τουριστική γη και τώρα λοιπόν γίνεται και το «μεγάλο κόλπο»  Και το μεγάλο κόλπο δεν είναι άλλο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης !
Έτσι λοιπόν βλέπουμε µια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα σχετικά µε την προώθηση θετικών ρυθµίσεων απαλλαγής από σειρά φορολογικών μέτρα που αφορούν την επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα (λιμάνι Θεσσαλονίκης) στην οποία εµπλέκεται εταιρεία συµφερόντων ποιου άλλου ; Του αγαπημένου ολιγάρχη της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη !   
     
Ο λόγος για το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του Οργανισµού Λιµένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που ψηφίστηκε την περασμένη εβδοµάδα στη βουλή µε τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. Η Συμφωνία αυτή αφορά συµφωνία µεταξύ του ελληνικού ∆ηµοσίου και του ξένου κοινοπρακτικού σχήµατος, όπου κυριαρχεί βέβαια εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη, που απέκτησε τη διαχείριση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης µέχρι το 2051 !
Στην πραγματικότητα πρόκειται για µια  σύµβαση εις βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου, µε τον Ιβάν Σαββίδη να εµφανίζεται άκρως ωφεληµένος από τις κυβερνητικές επιταγές και απαιτήσεις. Τέτοιες συμβάσεις εις βάρος του δημοσίου έχουμε άλλωστε δει και στο παρελθόν και μάλιστα υπέρ ανατολικής προέλευσης ολιγαρχών όπως πχ. Κόκκαλης, Μπόμπολας και Γερμανός.

Το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του ΟΛΘ ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου 2018 και ας δούμε πιο αναλυτικά το μέγεθος του σκανδάλου...Με τον νόµο αυτόν απαλλάσσεται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρθρου 11 της συµφωνίας, η ακίνητη περιουσία η οποία µεταβιβάζεται για πώληση στον ΟΛΘ από την επιβολή ΕΝΦΙΑ, καθώς και κάθε άλλου φόρου ή τέλους που σχετίζεται µε την ακίνητη περιουσία.

Και φυσικά μιλάμε για σκάνδαλο διότι µε τη συµφωνία αυτή µεταβιβάζεται στον ιδιώτη ακίνητη περιουσία συνολικής έκτασης 12.047,20 τ.µ. εντελώς αφορολόγητα ! Δηλαδή οι πρώην «αγωνιστές», αντικαπιταλιστές, αντιμνημονιακοί της αριστεράς ξεπουλούν τεράστια ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού και τα ιδιωτικά συμφέροντα, που την αποκτούν δεν θα πληρώνουν κυριολεκτικά ούτε ένα ευρώ φόρο !

Και όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που η «πρώτη φορά αριστερά», ειδικά για χρέη από ΕΝΦΙΑ, κατάσχει λογαριασμούς και σπίτια και δείχνει το πιο κυνικό της πρόσωπο. Να τους χαίρονται λοιπόν αυτοί που τους ψήφισαν και όσοι είναι κανονικοί αριστεροί και οι υπόλοιποι που απλά «είδαν φως και μπήκαν» (που είναι και η πλειοψηφία)…

Και μην νομίζετε βέβαια ότι θα βρούμε και ιδιαίτερες αντιδράσεις από πολλούς αντιπολιτευόμενους στη χώρα σε τέτοια ζητήματα που αφορούν ανατολικούς ολιγάρχες και αυτό δεν είναι μόνο τωρινό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. 

Το θέμα περνάει στα ψιλά και του νεοδημοκρατικού τύπου, αφού ο Μητσοτάκης δεν τολμάει να συγκρουστεί ανοιχτά με τους υποχθόνιους ρωσόδουλους Καραμανλικούς μέσα στο κόμμα του. Η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή δεν βγάζει άχνα, αφού όλοι οι φασίστες είναι στην εποχή μας και ρωσόδουλοι. Το ίδιο φυσικά και ο Λεβέντης που, για όσους δεν το ξέρουν, χρωστάει την είσοδό του στη βουλή στον Ιβάν Σαββίδη...

Οι χειρότεροι όλων είναι όμως το και καλά αντικαπιταλιστικό ΚΚΕ ! Το βρώμικο ΚΚΕ είναι η "μήτρα" κάθε ρωσόδουλου κόμματος και όταν πρόκειται για επενδύσεις ρωσοκινέζικες και των ανθρώπων τους είτε δεν βγάζει άχνα και απέχει από τις ψηφοφορίες στη βουλή, είτε κατηγορεί γενικά και αόριστα τον καπιταλισμό για να μην τα βάλει με τους συγκεκριμένους ολιγάρχες !


Εθνικά μέτωπα, "λαϊκό θυμικό" και "μεγαλοϊδεατισμός"...
Τα πολλαπλά μέτωπα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι και πάλι γεγονός για την Ελλάδα και πράγματι μπορούμε να πούμε καθαρά πως πλέον "τα σύννεφα πυκνώνουν", χωρίς φυσικά να καταφεύγουμε και στη δημοφιλή θεωρία πως υπάρχει ένα ενωμένο διεθνές μέτωπο εναντίον εμάς των...κατατρεγμένων. Άλλωστε  το κάθε ζήτημα είναι εντελώς ξεχωριστό.

Έχουμε λοιπόν Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Μακεδονικό, ακόμα και ζητήματα με την Αλβανία και είναι όλα ζητήματα σύνθετα και μπλεγμένα και υπό έναν μάλλον τοξικό διεθνή γεωπολιτικό παράγοντα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως τα ζητήματα αυτά είναι και άλυτα και πως δεν χωράει η γλώσσα της διπλωματίας, αλλά μόνο τα νταηλίκια και τα όπλα…

Αν τώρα ρωτήσεις τον μέσο Έλληνα τι φταίει και έρχονται οι διεθνείς καρπαζιές η μία μετά την άλλη, η μεγάλη πλειοψηφία θα σου πει περίπου πως «εμείς η ταπεινήκαι κατατρεγμένη Ελλάδα, παντού και πάντα υποχωρούμε και έτσι οι ξένοι που μας επιβουλεύονται μας ποδοπατούν…αλλά με τέτοιους προδότες πολιτικούς, τι να περιμένεις…» κλπ.
Και όμως- μιας και που πολύ πρόσφατα είχαμε και μια αδιανόητη επιστροφή στο…ένδοξο 1992 και στα εθνολαϊκίστικα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό- εμείς (και πολύ λίγοι άλλοι στη χώρα) τονίζουμε πως η ρίζα του κακού στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι πολύ διαφορετική από αυτό που πιστεύει η μάζα.                                     

Το ζήτημα μας δεν είναι δηλαδή κάποιου είδους ανεξήγητη  υποχωρητικότητα ή υποτέλεια απέναντι στους γείτονες και τις δυτικές δυνάμεις (σε αυτές συνήθως επικεντρώνεται το μένος του όχλου και σχεδόν ποτέ στη Ρωσία), αλλά κάτι πιο κοντά στο αντίθετο και όχι μόνο αυτό και το εξηγώ…

Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας γίνεται σε μεγάλο βαθμό στη βάση ενός ειδιότυπου Κυπατζίδικου μεγαλοϊδεατισμού- κατάλοιπο παλαιών εποχών και αιώνων- δραπέτευσης από την πραγματικότητα (που είναι ένα αθεράπευτο εθνικό κουσούρι), αλλά και πάντα με το φόβο του όχλου και του πολιτικού κόστους από ένα κοινό που θέτει πάντα από μαξιμαλιστικές έως πολύ ακραίες θέσεις στα εθνικά ζητήματα και συνήθως βαφτίζει οτιδήποτε άλλο ως προδοτικό...

Μάλιστα αυτού του είδους η εξωτερική πολιτική και ο τρόπος σκέψης της Ελληνικής λαϊκής μάζας είναι τόσο εξεζητημένες που σχεδόν κανένας άλλος λαός δεν κατανοεί (πλην ίσως κάποιων ορθόδοξων όπως οι Σέρβοι και κάποιοι Ρώσοι που παραδοσιακά κουβαλούν παρόμοιο σκοταδισμό και μεγαλοϊδεατισμό). Δεν είναι τυχαίο που πολλοί λένε πχ. "δεν μας καταλαβαίνουν οι ξένοι στο Μακεδονικό". Πως δηλαδή  να καταλάβουν οι ξένοι στο2018 κάποιον που έχει σήμα κατατεθέν τον ανορθολογισμό και πολιτεύεται με πολιτικούς και ιστορικούς όρους του 18ου αιώνα και ακόμα πιο πίσω ;                                                   
To ζήτημα είναι λοιπόν ότι, από το 1922 και μετά που πέθανε στην πράξη και η μεγάλη ιδέα, αυτές οι μαξιμαλιστικές πολιτικές φέρνουν συνήθως στην Ελλάδα από χαμένες ευκαιρίες έως εθνικές ήττες και καταστροφές και έπειτα παλεύουμε για το λιγότερο κακό και τελικά-αρνούμενοι να κάνουμε αυτοκριτική- ρίχνουμε όλη την ευθύνη στις ξένες δυνάμεις…

Πριν όμως πάμε στα πρόσφατα φλέγοντα πρόσφατα ζητήματα, αξίζει να θυμηθούμε για παράδειγμα τι καταστροφές έφεραν οι μαξιμαλιστικές και μεγαλοϊδεατικές πολιτικές το 1922 με τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και το 1974 στην Κύπρο. Και ας αποθεώνει ακόμα το ιδεολογικοπολιτικό καθεστώς πχ. Ελευθέριους Βενιζέλους και Μακάριους (που δεν πρέπει και να μηδενίζονται από τον ιστορικό, αλλά να χρεώνονται και τις ήττες και τα λάθη τους). Ακόμα και πιο παλιά δε- πριν το τραγικό τέλος της μεγάλης ιδέας- θυμίζω πως πληρώσαμε ακριβά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897...

Όσο για τα πιο πρόσφατα, έχουμε αναλύσει πολλές φορές πως σήμερα τιμωρείται ο τυχοδιωκτισμός και η ξεροκεφαλιά μας στο Μακεδονικό και πως τώρα πάμε απλά να κάνουμε έναν διπλωματικό συμβιβασμό για να αποφύγουμε την οριστική ήττα. Και όμως ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων παραμένει στη σκληρή γραμμή στο Μακεδονικό, κόντρα και στον διεθνή παράγοντα, πιστεύοντας ότι «θα χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο και θα σπάσει ο τοίχος» !

Στα δε Ίμια αυτό που συμβαίνει είναι ότι η περιοχή «γκριζαρίστηκε» προσωρινά από το επεισόδιο του 1996 και με τη δική μας συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί η σύρραξη. Αυτό βέβαια συνέβη προσωρινά μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα, γι’ αυτό και συμφωνήσαμε να μην πηγαίνουν μέχρι τότε εκεί ούτε Έλληνες ούτε Τούρκοι εωσότου δοθεί μια λύση. Όπως καταλαβαίνετε αυτή τη συμφωνία δεν την τηρούμε μέχρι σήμερα ούτε εμείς, ούτε οι Τούρκοι, γι’αυτό και έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και φυσικά το θέμα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα …

Και όμως ενώ θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να έχει λύσει αυτό το θέμα είτε διπλωματικά, είτε στα διεθνή δικαστήρια (όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δικαιωθούμε γιατί είναι καθαρά δικά μας), δεν το θέλει κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα στη χώρα μας. Φοβούμενοι κυρίως το πολιτικό κόστος προτιμούν να στρουθοκαμηλίζουν και να λένε «Τα Ίμια είναι Ελληνικά και δεν διαπραγματευόμαστε καθόλου το ζήτημα» και να συνεχίζονται εκεί πέρα οι εκατέρωθεν προκλήσεις και επικίνδυνα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα ; Οι Τούρκοι από γκρίζα ζώνη που θεωρούσαν μέχρι τώρα επισήμως τις βραχονησίδες, πλέον λένε πως είναι Τουρκικά και εγκαθιστούν και φυλάκιο απέναντί τους ! Έρχεται δηλαδή νέα ήττα…

Για να μη μιλήσουμε και για την εντελως Κυπατζίδικη πολιτική του να δίνουμε άσυλο ως Ελλάδα σε Τούρκους πραξικοπηματίες ή Κούρδους καταζητούμενους πρόσφυγες...Αυτό και αν θεωρείται εθνικό ταμπού και θέμα "εθνικής αξιοπρέπειας", αφού πρέπει να μπούμε στη μύτη του "σουλτάνου" Ερντογάν για να νιώσουμε σπουδαίοι...


Όσο για το Κυπριακό και τα περιβόητα κοιτάσματα του νησιού, τι να πούμε τώρα ; Αν είχε γίνει αποδεκτό το 2004 το σχέδιο Άναν (εκεί βέβαια φταίνε μόνο οι Κύπριοι πολιτικοί και ο λαός και όχι εμείς) ή αν δεν έφευγε η Ελλάδα (των Τσίπρα-Κοτζιά) από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για το Κυπριακό, τώρα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα το εκμεταλλευόταν ένα ενιαίο Κυπριακό κράτος και όλα θα ήταν καλά. Τώρα όμως θα πρέπει να ξεμπλέξουν με την Τούρκικη επιθετικότητα και τον γνωστό Ταγίπ και με τον διφορούμενο επί του θέματος διεθνή παράγοντα που κρατά στάση "Πόντιου Πιλάτου" ! Οπότε καλά ξεμπερδέματα...

Εν κατακλείδι, όσο δεν παίρνουμε χαμπάρι ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με όρους και ιδεολογήματα 18ου και 19ου αιώνα, ούτε με το θυμικό του λαού και τον φόβο για το πολιτικό κόστος (και δραπετεύοντας έτσι από την πραγματικότητα), θα συνεχιστεί το ίδιο βιολί με εντάσεις, εθνικές, ήττες, άλυτα προβλήματα και έχθρες με γειτονικά κράτη.Υπόθεση Novartis: Πιο σκοτεινή απ’όσο φαίνεται !Για την ουσία της υπόθεσης Novartis δεν μπορούμε να πούμε και πολλά αφού είναι και μυστηριώδης, αλλά και βρώμικη αφού εκεί μοιάζει να έχει βάλλει το χεράκι του ο κόκκινος καγκεμπιτισμός  (ΣΥΡΙΖΑ) με εργαλεία του μέσα στο κράτος, όπως αυτή η γνωστή- και διορισμένη από αυτούς- εισαγγελέας διαφθοράς Τουλουπάκη.

Και μπορεί ποτέ να μην βρωμάει αριστερός δάκτυλος σε μια υπόθεση με κουκουλοφόρους μάρτυρες (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αθωώνουμε ντε φάκτο τους κατηγορουμένους) και τον βασικότερο μάρτυρα και κατηγορούμενο να τους διαψεύσει ; Εξάλλου πολλά κακά ξέρουμε να έχουν ο Σαμαράς, ο Άδωνης, ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος αλλά για κλέφτες και μιζαδόρους δεν τους είχαμε, ούτε είχαν δώσει ποτέ τέτοια δείγματα.

Αλλά αυτό ας το αφήσουμε αφού εδώ δεν είμαστε ούτε FBI, ούτε ανακριτές, ούτε δικαστές για να αποφανθούμε ποιοι από αυτούς είναι αθώοι και ποιοι ένοχοι και τι έχουν διαπράξει. Ας αφήσουμε την  αλήθεια να λάμψει από μόνη της, όποια και αν είναι αυτή, χωρίς να παραβλέπουμε και ότι αυτή η “Novartis” το συνηθίζει καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται…

Αυτό όμως που μας βάζει γερά σε υποψίες για τη φύση του σκανδάλου είναι άλλο. Ότι δηλαδή στη δικογραφία δεν υπάρχουν πουθενά ούτε το όνομα του Καραμανλή, ούτε κανενός Καραμανλικού στελέχους της Ν.Δ. ! Μπορεί να πιστέψει κανένας ότι αυτοί ήταν παράδειγμα εντιμότητας και όλοι οι άλλοι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι που αναφέρονται (που είναι κυρίως δυτικόφιλης και σχετικά εκσυγχρονιστικών τάσεων) απατεώνες ;

Εδώ λοιπόν πρέπει να συμβαίνει το εξής: Είτε την υπόθεση έβγαλαν στην επιφάνεια οι Συριζαίοι και εξαίρεσαν από τη δικογραφία τους…κολλητούς τους ρωσόδουλους κρατιστές Καραμανλικούς, είτε απλά Συριζαίοι και Καραμανλικοί έστησαν μαζί τη δουλειά ! Και αυτό ανεξάρτητα αν το σκάνδαλο είναι πραγματικό και αν όλοι ή μέρος των κατηγορουμένων είναι στην πραγματικότητα ένοχοι ή αθώοι.

Οι πιο ενημερωμένοι και ψαγμένοι άλλωστε γνωρίζουν για την ιδιότυπη πολιτική συμμαχία Καραμανλικών με αριστερούς, αφού αυτοί στην πραγματικότητα ταυτίζονται σε ρωσοδουλία και κρατισμό ! Αλλά ας εξηγήσουμε πως λειτουργεί όλο αυτό εδώ και χρόνια...

Από την περασμένη δεκαετία (εποχή παντοκρατορίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) υπήρχε μια «βιομηχανία» που έβγαζε στην επιφάνεια ορισμένα υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα κατά στελεχών των δύο κομμάτων. Αυτά λοιπόν τα σκάνδαλα έβγαιναν στην πραγματικότητα από διακομματική συμφωνία του ρψσόφιλου ηγετικού πυρήνα αυτών των κομμάτων, συν την- σχετικά ανίσχυρη τότε σε εκλογικά ποσοστά- αριστερά και είχαν συνήθως στόχο την πολιτική εξόντωση ή διασυρμό δυτικόφιλων και γενικά εκσυγχρονιστικών στελεχών μέσα στα δύο κόμματα.


Ο πιστός άνθρωπος της Ρωσίας λοιπόν Καραμανλής  «διέπρεψε» από την πλευρά του σε τέτοιες μεθόδους την εποχή που ήταν αρχηγός της Ν.Δ. (1997-2010) και έτσι με υπόγειες  διακομματικές συμφωνίες εξόντωνε ή διέσυρε και ανεπιθύμητα στελέχη του ίδιου του κόμματός του, γι’αυτό και συνήθως δεν τους κάλυπτε πολιτικά όταν ξεσπούσαν τα σκάνδαλα…

Το μόνο που έχει αλλάξει σήμερα είναι ότι οι μεν Καραμανλικοί δεν έχουν το πάνω χέρι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά παραμένουν το ίδιο επιθετικοί και βρώμικοι, ενώ από την άλλη είναι στην εξουσία οι καλοί τους φίλοι αριστεροί (μάστορες φυσικά στην προβοκάτσια και τη ραδιουργία) με τους οποίους είπαμε ότι ταυτίζονται αρκετά και για ποιους λόγους…Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό αφού οι Καραμανλικοί (που είναι ουσιαστικοί ένας μεταστατικός καρκίνος μέσα στη Ν.Δ.) έχουν και διαφορές με την πολιτική Μητσοτακών- Σαμαρικών διότι δεν τους θεωρούν όσο φιλοαριστερούς (ουσιαστικά δηλαδή φιλοσυριζέους) και ρωσόφιλους θα έπρεπε !

Να λοιπόν γιατί λέμε ότι και στο θέμα Novartis  υπάρχει είτε συνεργασία αριστερών-Καραμανλικών για την εξόντωση συγκεκριμένων μη αρεστών στελεχών από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είτε- στην καλύτερη περίπτωση- κάλυψη των Καραμανλικών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πιστεύουμε πως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι μελλοντικές εξελίξεις στο θέμα θα μας δικαιώσουν για άλλη μια φορά.


Μακεδονική «σαλάτα» και εθνικοί μύθοι


Είναι προφανές ότι ζούμε μια εποχή εθνικιστικής και μισαλλόδοξης υστερίας και η επιστροφή στο...ένδοξο 1992 με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας το επιβεβαίωσαν για τα καλά. 

Όμως επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, υπάρχει και η μειοψηφία της εποχής μας που αντιστάθηκε σε όλα αυτά και μάλιστα σιγά, σιγά άρχισαν να ανοίγουν και μερικά στόματα και να μιλούν ή να γράφουν για την πραγματική φύση του Μακεδονικού ζητήματος και την ιστορική του διαδρομή. Τελευταία ακούστηκαν λοιπόν έστω και μισές αλήθειες από αυτές που δεν θέλει να ακούει το Ελληνικό κράτος και όλοι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης στη χώρα μας !

Εφόσον λοιπόν το Μακεδονικό-Σκοπιανό μας προέκυψε και πάλι ως μέγιστο εθνικό ζήτημα- και ο καθένας βγαίνει ξανά και προπαγανδίζει το μακρύ και το κοντό του- αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, προσπαθώντας να εξηγήσουμε πως ακριβώς εμφανίστηκε ξαφνικά, εν έτη 1991, στα σύνορά μας ένα κράτος με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και γιατί αντιμετωπίστηκε με τέτοια εχθρότητα από Ελληνικής πλευράς


1ο ΜΕΡΟΣ (ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ έως ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ)


Ξεκινώντας από τα της αρχαιότητας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ιστορικά η ελληνικότητα της πόλης-κράτους που ονομαζόταν Μακεδονία και η Ελληνική ταυτότητα των κατοίκων της. Και αυτό δεν αλλάζει παρότι η σταδιακή επέκτασή της περιοχής εισήγαγε στην επικράτειά της και κάποιους ξένους πληθυσμούς όπως Ιλλυριοί (οι σημερινοί Αλβανοί), Παίονες και Θράκες. 

Ποτέ ωστόσο δεν υπήρξε στην περιοχή, ούτε χώρα Μακεδονία, ούτε Μακεδονικό έθνος όπως τα αντιλαμβανόμαστε σήμερα και συνεπώς καμία χώρα - ούτε και η Ελλάδα-δεν μπορεί να έχει σήμερα  σαν αποκλειστικότητα (ένα ιδιότυπο copy right) το όνομα «Μακεδονία» και τον προσδιορισμό «Μακεδόνες, με δεδομένες τις πληθυσμιακές και γεωπολιτικές μεταβολές που σημειώθηκαν στην περιοχή αργότερα.

Δεν είναι δηλαδή λιγότερο Μακεδόνες κάποιοι λαοί που ήρθαν στην περιοχή αργότερα και ζουν σε αυτήν επί πολλούς αιώνες, όπως πχ. δεν θεωρούνται λιγότερο Κύπριοι οι Τουρκοκύπριοι από τους Ελληνοκύπριους. Aν ο προσδιορισμός εξαρτιόταν μόνο από την αρχαία ή πρωταρχική ιστορία μιας περιοχής, τότε και τους Έλληνες Θρακιώτες δεν θα έπρεπε να τους λέμε έτσι αφού δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Θράκες που ήταν μια ξένη ανατολίτικη φυλή. Και όμως τους λέμε…

Όσο για τα σύνορα της αρχαίας Μακεδονίας, σημειώνουμε καταρχήν πως εκείνη την εποχή τα σύνορα δεν ορίζονταν, όπως γίνεται σήμερα, από διεθνείς συμβάσεις, χάρτες και οργανισμούς. Αυτό που συνέβαινε τότε είναι ότι τα σύνορα άλλαζαν -και μάλιστα πολύ τακτικά- είτε από πολέμους, είτε από ειρηνικές μετακινήσεις πληθυσμών και άρα τα σύνορα όριζαν ουσιαστικά οι πληθυσμιακές ομάδες από μόνες τους.

Έτσι μπορούμε να δούμε ότι τα σύνορα της αρχαίας Μακεδονίας ξεκίνησαν από τον πέμπτο αιώνα πχ. μόνο με τον σημερινό νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και καταλήγουν έναν αιώνα μετά να συμπεριλαμβάνουν όλη τη σημερινή Ελληνική Μακεδονία, όλη τη Θράκη, όλη τη σημερινή ΠΓΔΜ (δηλ. την παλιά Παιονία), αλλά και ένα κομμάτι της Ηπείρου. Δεν συμπεριλαμβάνουμε φυσικά στα σύνορα της αρχαίας Μακεδονίας  τις υπερπόντιες αποικίες που έφτασαν, επί Μ.Αλέξανδρου, μέχρι τα βάθη της Ασίας.Είναι σαν να λέμε πχ. άλλο η Γαλλία και άλλο οι μακρινές αποικίες της…

Δεν υφίσταται επομένως το επιχείρημα που επικαλούνται πολλοί ότι η σημερινή ΠΓΔΜ δεν ήταν μέρος της αρχαίας Μακεδονίας, διότι ήταν κατά μεγάλα διαστήματα, έστω και σε αυτά τα αχαρτογράφητα σύνορα της εποχής και έστω και ως κομμάτι μιας αρχαιοελληνικής περιοχής.

Όμως μετά το τέλος της αρχαιοελληνικής εποχής η Μακεδονία γνώρισε μια σειρά από κατακτητές- αυτοκρατορίες, όπως η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή, η Βουλγάρικη, η Σερβική και η Οθωμανική και κατοικήθηκε σε αυτό το διάστημα από μια πανσπερμία λαών, γι’αυτό και αναφερόταν ιστορικά και η μεταφορική έκφραση «Μακεδονίτικη σαλάτα». Ανάμεσα σε αυτούς και οι Σλάβοι που εγκαθίστανται συνεχώς στην περιοχή μετά τον έκτο αιώνα μ.χ., προερχόμενοι από την ανατολική εσχατιά της Ευρώπης (σημερινή Ρωσία και Ουκρανία).

Πάντως σε όλο αυτό το διάστημα τα σύνορα της περιοχής συνέχισαν να είναι ουσιαστικά αχαρτογράφητα και να μεταβάλλονται συνεχώς, ανάλογα με τις πληθυσμιακές μετακινήσεις και της επαρχίες που όριζε η κάθε αυτοκρατορία που την είχε υπό κυριαρχία…

Τα σύνορα της σύγχρονης Μακεδονίας, που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, έχουν τις ρίζες τους στα σύνορα που είχαν διαμορφωθεί κατά τον τελευταίο αιώνα της Οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή και αυτά ορίστηκαν και επίσημα το 1913 όταν κατέρρευσε η Οθωμανική αυτοκρατορία και η Μακεδονία μοιράστηκε ,με τους βαλκανικούς πολέμους, ανάμεσα στα σύγχρονα Βαλκανικά κράτη (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία).

Αλλά για να κατανοήσουμε το «Σκοπιανό» ζήτημα θα πρέπει να δούμε τι συνέβαινε στο σύνολο της τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο συνολικός πληθυσμός της περιοχής ήταν τότε ένα πολυφυλετικό  μείγμα Σλαβοβούλγαρων (που είχαν γίνει πλέον η πλειοψηφία στην περιοχή), Τούρκων, Ελλήνων, Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και άλλων. Εθνικές ταυτότητες, όπως της ξέρουμε σήμερα, δεν υπήρχαν τότε στη Μακεδονία παρά μόνο φυλετικοί προσδιορισμοί που συνήθως εξαρτιόνταν από τη γλώσσα και τη θρησκεία.

Αυτό που άρχισε να αλλάζει γύρω στη δεκαετία του 1870 είναι ότι κατά πρώτον φτιάχτηκε η Βουλγάρικη εξαρχία (εκκλησία) Μακεδονίας που προσπάθησε να προσεταιριστεί όλον τον Σλαβόφωνο πληθυσμό της περιοχής, με απώτερο στόχο την προπαγάνδα και έπειτα την κατάκτηση της Μακεδονίας από τη Βουλγαρία. Τελικά η Βουλγάρικη εξαρχία ενέγραψε την πλειοψηφία του Σλαβόφωνου πληθυσμού στις τάξεις της, ωστόσο υπήρχε και ένα κομμάτι τους που ανήκε στο Ελληνικό (Οικουμενικό)  πατριαρχείο. Λίγο αργότερα όμως(1878)- με την κατάρρευση της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου- είχε ναυαγήσει η πρώτη προσπάθεια κατάκτησης σημαντικού μέρους της Μακεδονίας από τη Βουλγαρία.

Ωστόσο την ίδια εποχή οι Σλάβοι της δυτικής Μακεδονίας (σε μερικές περιοχές της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας) και βόρειας Μακεδονίας (σημερινή ΠΓΔΜ) άρχισαν να ασπάζονται σοσιαλιστικές ιδέες και λόγω αυτής της πολιτικής συγκυρίας, άρχισαν να διαχωρίζονται από τους Βουλγαρίζοντες της ανατολικής Μακεδονίας και να αυτοπροσδιορίζονται ως μόνο «Μακεδόνες» (Μακεντόντσι στη γλώσσα τους), αν και αυτό φυσικά δεν μπορούσε ακόμα να θεωρηθεί μια διαμορφωμένη εθνική ταυτότητα.

Στα τέλη του 19ου αιώνα δημιουργήθηκε στη Βουλγαρία και από Βουλγαρίζοντες της Μακεδονίας η οργάνωση «EMEO» που ως αρχικό στόχο είχε την εκδίωξη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την περιοχή και την ανακήρυξη ενός αυτόνομου ή και ανεξάρτητου πολυφυλετικού Μακεδονικού κράτους. 

Η οργάνωση αποτελείτο από δύο ρεύματα, τους Βερχοβιστές που ήταν υπέρ της μελλοντικής ένωσης αυτού του κράτους με τη Βουλγαρία και τους Τσεντραλιστές που την απέρριπταν και σκόπευαν σε μόνιμη αυτονομία της περιοχής (και πιθανότατα σε ιδιότυπη ομοσπονδία με άλλα Βαλκανικά κράτη). Το αρχικό ρεύμα που επικράτησε ήταν οι Βερχοβιστές, οπότε και η οργάνωση είχε ως στόχο, μετά την ανεξαρτησία που σκόπευαν να κατακτήσουν, τη μελλοντική ένωση της Μακεδονίας με τη Βουλγαρία.

Ωστόσο τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν όταν στην οργάνωση αυτή άρχισαν να προσχωρούν και οι μη Βουλγαρίζοντες Σλάβοι (αυτοί με τον επίμαχο Μακεδονικό προσδιορισμό) που μπορεί να ήταν και Εξαρχικοί, αλλά και Πατριαρχικοί. Έτσι η γραμμή της ΕΜΕΟ αλλάζει υπέρ των τσεντραλιστών και σκοπεύει σε αυτόνομο ή ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος, απορρίπτοντας την ένωση με τη Βουλγαρία αλλά και την εξάρτηση από οποιοδήποτε άλλο γειτονικό κράτος και με το σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες» (παρότι τα περισσότερα από τα μέλη της δεν απέρριπταν και τη Βουλγαρική τους συνείδηση).


Έτσι φτάνουμε στο καλοκαίρι του έτους 1903 οπότε και ξεσπάει- κατά βάση από Σλάβους χωρικούς που υπέφεραν από τον Οθωμανικό ζυγό- το επονομαζόμενο κίνημα του Ίλιντεν (δηλ. προφήτη Ηλία) με στόχο την εκδίωξη των Οθωμανών και τη δημιουργία αυτόνομου Μακεδονικού κράτους.                                                                                                  
Αυτή την ένοπλη εξέγερση στήριξε τότε το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού Μακεδονικού πληθυσμού (και οι εξαρχικοί και οι πατριαρχικοί και πολλοί μη Σλαβόφωνοι). Ωστόσο τελικά θα αποτύχει- κυρίως διότι δεν ήταν καλά οργανωμένη- και έτσι οι Τούρκοι θα την καταπνίξουν σχετικά γρήγορα στο αίμα. Τα επόμενα χρόνια μάλιστα Τσεντραλιστές (αυτονομιστές) και Βερχοβιστές (Βουλγαρίζοντες)  συγκρούστηκαν πολεμικά μεταξύ τους, λόγω ακριβώς των διαφορετικών τελικών στόχων που είχαν…

Κάπως έτσι το Σλαβομακεδόνικο αυτονομιστικό κίνημα ηττήθηκε στρατιωτικά, αν και όχι και στη συνείδηση μεγάλου μέρους αυτού του πληθυσμού, όπως θα δούμε αργότερα. Γι’αυτό και για πολλούς το κίνημα του Ίλιντεν αποτελεί το ξεκίνημα μιας ιδιότυπης Σλαβο-Μακεδόνικης εθνογέννεσης και γι’αυτό στην ΠΓΔΜ είναι σήμερα η σημαντικότερη εθνική επέτειος. Ήδη μάλιστα από τις αρχές του εικοστού αιώνα Σλαβόφωνοι μετανάστες από τη Μακεδονία στις ΗΠΑ και αλλού είχαν δημιουργήσει ιδιότυπες Μακεδονικές οργανώσεις αποδήμων.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι αν τότε η εξέγερση του Ίλιντεν είχε πετύχει το στόχο της, είναι πολύ πιθανό σήμερα να υπήρχε ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος με Σλαβικό πλειοψηφικό πληθυσμό και αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Ελλάδα ! 


2ο ΜΕΡΟΣ (ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)


Πάντως μετά την αποτυχία του  Ίλιντεν ήταν κυρίως Ελλάδα και Βουλγαρία (και όλοι μαζί κατά των Οθωμανών) αυτές οι χώρες που είχαν να «μονομαχήσουν» για την κατάκτηση της Μακεδονίας. Αυτό και έγινε με αποκορύφωμα τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 που έφεραν τα εξής αποτελέσματα:

Το μεγαλύτερο κομμάτι της σύγχρονης Μακεδονίας (51 %) πέρασε στη νικήτρια Ελλάδα και ένα πολύ μικρότερο στην ηττημένη Βουλγαρία. Ωστόσο το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας (περίπου 38 %) πέρασε- φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας- στη σύμμαχό μας στον πόλεμο Σερβία, ενώ άλλες πολύ μικρές Μακεδονικές λωρίδες διατήρησαν η Σερβία και η Αλβανία. Αυτό λοιπόν το σημαντικό κομμάτι της Μακεδονίας που παραχώρησε τότε η Ελλάδα στη σύμμαχό Σερβία δεν είναι άλλο από τη σημερινή ΠΓΔΜ ! Ο πληθυσμός ήταν κυρίως Σλαβομακεδονικός (Μακεντόντσι)- και με μια σημαντική Αλβανική μειονότητα- και με διαθέσεις αυτοδιάθεσης ή αυτονομίας μετά το Ίλιντεν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι πολλοί δικοί μας  προπαγανδιστές και ιστορικοί ψεύδονται όταν λένε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι Μακεδονικό έδαφος και επομένως σήμερα δεν πρέπει να έχει τη λέξη «Μακεδονία» στο όνομά της. Διότι όχι μόνο είναι το 30 % του σύγχρονου Μακεδονικού εδάφους, αλλά παραχωρήθηκε σε μια άλλη χώρα (Σερβία) από την ίδια την Ελλάδα !

Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε λοιπόν το βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων (που αργότερα μετονομάστηκε σε Γιουγκοσλαβία και που περιλάμβανε και τη σημερινή ΠΓΔΜ), αλλά κύλησε προπολεμικά στον αυταρχισμό και στη βίαιη αφομοίωση όλων των εθνοτήτων της στη βάση της Σερβικής κυριαρχίας. Έτσι και η Σερβική καταστολή και βίαιη αφομοίωση στράφηκε και επάνω στους Σλαβομακεδόνες που ζούσαν σε αυτήν την περιοχή  και αυτό τους ενίσχυσε κατά κάποιον τρόπο και τις διαθέσεις αυτοδιάθεσης και μια υπό δημιουργία Μακεδονική εθνική ταυτότητα.

Αλλά τον «πονοκέφαλο» των πολλών χιλιάδων Σλαβόφωνων με τάσεις αυτοδιάθεσης είχε να αντιμετωπίσει και η Ελλάδα στο δικό της κομμάτι της Μακεδονίας η οποία ακολούθησε και αυτή τις πρακτικές της καταστολής και βίαιης αφομοίωσης (Ελληνοποίησης), όπως και η Σερβία.
Η θέση της Σταλινικής Κομιντέρν (κομμουνιστικής διεθνούς) περί ανεξάρτητου ενωμένου Μακεδονικού κράτους, όπως εκφράστηκε το 1933, ενίσχυσε κι’άλλο τις διαθέσεις αυτοδιάθεσης των Σλαβομακεδόνων σε Σερβία και Ελλάδα.

Έτσι και το δικό μας ΚΚΕ τάχθηκε αρχικά και αυτό υπέρ ενός ανεξάρτητου Μακεδονικού κράτους ! Λίγο πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το ΚΚΕ άλλαξε αυτή τη θέση, βλέποντας πως ήταν μια ανθελληνική θέση που είχε μεγάλο κόστος για αυτούς. Άλλωστε η Ελλάδα δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει αλλού εδάφη που πρόσφατα είχε κερδίσει.  Αυτή τη φορά έλεγαν αόριστα πως «το ΚΚΕ θα δώσει στον καταπιεσμένο Σλαβο-Μακεδονικό λαό την αυτοδιάθεση και τα δικαιώματα που τόσο επιθυμεί»

Έτσι δεν ήταν περίεργο που κατά τον εμφύλιο πόλεμο η μεγάλη πλειοψηφία των Σλαβόφωνων της Ελληνικής Μακεδονίας (οι περισσότεροι των οποίων πολέμησαν πάντως με συνέπεια και κατά των ναζί) στήριξε τους κομμουνιστές, σε σημείο που κάποια στιγμή έφτασε ακόμα και το 60 % του λεγόμενου «Δημοκρατικού Στρατού» να αποτελείται από Σλαβομακεδόνες ! Η καταστολή που είχαν υποστεί από το Ελληνικό κράτος τα προηγούμενα χρόνια τους οδήγησε στην αγκαλιά των κομμουνιστών για να πάρουν τα δικαιώματα και την αυτοδιάθεση που ήθελαν….

Η οριστική ήττα των αριστερών στον εμφύλιο θα οδηγήσεις τελικά τους περισσότερους Σλαβόφωνους της Μακεδονίας οριστικά εκτός Ελλάδας και εδώ παρέμεινε τελικά μια μειοψηφία αυτών που σήμερα, στην πλειοψηφία τους, είναι ενταγμένοι στο Ελληνικό έθνος…

Στη Γιουγκοσλαβία ωστόσο οι εξελίξεις, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ήταν τελείως διαφορετικές αφού η εξουσία πέρασε σε σοσιαλιστές-κομμουνιστές υπό τον Τίτο. Αυτός αναγνώρισε τη συγκεκριμένη Μακεδονική επαρχία ως ομόσπονδη δημοκρατία με το όνομα «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και έδωσε στους κατοίκους της περιοχής τα περισσότερα από τα δικαιώματα αυτοδιάθεσης που ζητούσαν. Για τον λόγο αυτό και δεν εκδηλώθηκε, μέχρι τον θάνατο του Τίτο, κάποιο εθνικοανεξαρτησιακό κίνημα στην περιοχή.


Ο θάνατος του Τίτο το 1981 θα αναπαράγει ωστόσο εθνικοανεξαρτησιακές ιδέες ανάμεσα στους Σλαβομακεδόνες κατοίκους της Γιουγκοσλαβίας, όπως άλλωστε και στις άλλες ομόσπονδες δημοκρατίες της χώρας, και ο Σέρβικος εθνικισμός του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (1987) θα τις ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο. Τον Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο που ξεκίνησε το 1991 θα ακολουθήσει ένα «βελούδινο» διαζύγιο αυτής της «ομόσπονδης δημοκρατίας της Μακεδονίας» με τη Γιουγκοσλαβία, καθώς η πρώτη δεν συγκρούστηκε ποτέ ανοιχτά με το καθεστώς Μιλόσεβιτς. 

Έτσι τον Σεπτέμβρη του 1991 γίνεται δημοψήφισμα και η πρόταση της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Γιουγκοσλαβία κερδίζει με ποσοστό 65 % !
Αυτό το νέο κράτος ήταν ένα γεωγραφικό κομμάτι της Μακεδονίας, με κυρίως Σλάβικο- και δευτερευόντως Αλβανικό- πληθυσμό και είχε διαμορφώσει, λόγω των γεωπολιτικών και ιστορικών συγκυριών, σε μεγάλο βαθμό μια Μακεδονική εθνική ταυτότητα, άρα και εθνικότητα. Η γλώσσα τους είναι πολύ κοντά στη Βουλγαρική, και με λίγα Σερβικά στοιχεία, και αναγνωρίστηκε τελικά, από γλωσσολόγους και διεθνείς οργανισμούς, μετά την ανεξαρτησία τους ως ξεχωριστή «Μακεδονική» γλώσσα.   
                         
Ωστόσο στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν την- μέχρι τότε σχετικά εύθραυστη- εθνική συνείδηση των κατοίκων τους φάνηκαν «μπουνταλάδες» και άρχισαν- κυρίως από ένα σημείο και μετά- να προπαγανδίζουν καταγωγή από τους αρχαίους Μακεδονες, Μεγαλέξανδρους κλπ. και χτίζοντας έτσι τον εθνικό τους μύθο, μέσω της αρχαιοπληξίας…

Γυρνώντας στα προ της ανεξαρτησίας, η εντελώς ηλίθια και κοντόφθαλμη Ελληνική διπλωματία πιάνεται στον ύπνο, αδυνατώντας να καταλάβει αυτό που όλη η Ευρώπη έβλεπε, πως δηλαδή η Γιουγκοσλαβία οδεύει προς διάλυση και πως μπορεί να προκύψει ένα τέτοιο ζήτημα στη γειτονιά μας. Δεν το αντιλήφθηκαν μάλιστα ούτε καν όταν το 1991 ξεκίνησε ο Γιουγκοσλαβικός εμφύλιος ! 

Έτσι λοιπόν όταν στα τέλη του 1991 εμφανίζεται στα δικά μας σύνορα  ένα νέο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»- και με αρχική σημαία τον ήλιο της Βεργίνας-  έρχεται «κεραμίδα στο κεφάλι» όλου του πολιτικού, και όχι μόνο,κόσμου και όλοι γνωρίζουμε τις αντιδράσεις πανικού και διπλωματικού εξτρεμισμού που ακολούθησαν και που τα απόνερά τους τα ζούμε μέχρι και σήμερα…

ΣΥΝΟΨΗ

Τώρα η εχθρότητα και ο φόβος με την οποία το αντιμετώπισε η Ελλάδα την ύπαρξη αυτού του κράτους οφείλεται στο εξής: Χαλούσε τους εθνικούς μύθους που καλλιεργήθηκαν, μετά την ενσωμάτωση της Ελληνικής Μακεδονίας στη χώρα μας, πως υπάρχει μόνο μία Μακεδονία και μόνο Ελληνική και διαχρονικά Ελληνική και ακόμα πως οι σύγχρονοι Μακεδόνες μπορούν να είναι μόνο Έλληνες και τίποτε άλλο. 

Ελάχιστοι ακόμα και σήμερα τολμούν να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και να εξηγήσουν ορθολογικά το ζήτημα. Ακόμα περισσότερο (και πιο ακατανόητα) τρέμουν να πουν την αλήθεια πως ο σημερινός πληθυσμός της Ελληνικής Μακεδονίας διαμορφώθηκε ως αμιγώς Ελληνικός λόγω των ανταλλαγών πληθυσμών και της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922 και πως σήμερα αποτελείται κατά περίπου 70 % από αυτόν τον «νέο πληθυσμό» των προσφύγων . 

Ήταν δηλαδή κάποτε και αυτός ένα σύμμικτος πληθυσμός, όπως τον παρέλαβε το Ελληνικό κράτος το 1913. Ποιο όμως το κακό, αν πούμε κάποτε αυτές της αλήθειες σήμερα και γιατί θεωρούνται κάτι τόσο τρομερό ; Μήπως θα μας ζητήσει κανένας να απολογηθούμε που πήραμε πριν έναν αιώνα την Ελληνική Μακεδονία ; H μήπως θα έρθει κανένας Σκοπιανο-Βουλγάρικος εισβολέας να μας την πάρει πίσω ;

Αστείο και να το σκεφτόμαστε, αλλά και επικίνδυνο να το προπαγανδίζουμε στον Ελληνικό πληθυσμό της Βόρειας Ελλάδας που έχει-από τις μνήμες των προγόνων του- την αίσθηση του τι σημαίνει εθνοκαθάρσεις, προσφυγιά και ανταλλαγές πληθυσμών, οπότε και μεγάλη ευαισθησία σε αυτό.


ΠΗΓΕΣhttps://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(ancient_kingdom)#/media/File:Expansion_of_Macedon_(English).svg

https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(region)

https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_in_the_Middle_Ages

http://www.lithoksou.net/p/oi-apografes-toy-xilmi-pasa-1988

http://www.lithoksou.net/p/2-i-epanastasi-toy-ilinten

https://en.wikipedia.org/wiki/Ilinden%E2%80%93Preobrazhenie_Uprising

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85_(1913)

https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1

http://www.lithoksou.net/p/kke-yperaspizetai-tin-ethniki-makedoniki-meionotita-keimeno-toy-rizospasti-toy-1932-2008

http://istorika-ntokoumenta.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9078.html

https://istorika-ntokoumenta.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

https://istorikesselides.wordpress.com/2010/08/16/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CE%B5/

https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian_language


Εμείς οι αδαείς φιλελεύθεροι !


Είχαμε επισημάνει από παλιότερα ότι ο φιλελεύθερος χώρος ή οι φιλελεύθερες ιδέες παρουσίαζαν στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλη άνοδο, αλλά πιθανώς δεν έβρισκαν κάποιον χώρο να εκφραστούν. Σήμερα μάλιστα φτάσαμε όσοι δηλώνουν φιλελεύθεροι είναι από τα μεγαλύτερα πολιτικά ρεύματα στην Ελλάδα !

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού αυτό δεν μπορούσαμε παρά να το εκλάβουμε ως θετικό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, ούτε τόσο ρόδινα όσο φαίνονται…Κατά πρώτον διότι πολλοί από αυτούς που δηλώνουν φιλελεύθεροι δεν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό ιδεολογικά ή απλά πιστεύουν ότι ο φιλελευθερισμός περιορίζεται μόνο στα οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα. Έχει τύχει πχ. να ακούσω υποτιθέμενους φιλελεύθερους να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ (!) ή που στήριξαν Μεϊμαράκη ο οποίος είναι λιγότερο φιλελεύθερος και από τον Μητσοτάκη και από τον Σαμαρά. Ακόμα και σκληροί θρησκόληπτοι, δεξιοί και φασίστες δηλώνουν πλέον φιλελεύθεροι…οπότε σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε ;

Κατά δεύτερον πολλοί από τους πολιτικούς και τα κόμματα που προσπαθούν να εκφράσουν αυτόν τον χώρο είναι «μαϊμού» φιλελεύθεροι ή τυχοδιώκτες που προσπαθούν είτε να καπηλευτούν, είτε να αλώσουν τον χώρο. Αρχικά εμφανίστηκε πχ. ο γραφικός Βαλλιανάτος, ο κρυφοφασίστας ψευτοφιλεύθερος Τζήμερος, ενώ ο πραγματικός φιλελεύθερος Στέφανος Μάνος με την «Δράση» δεν έπεισε ποτέ το κοινό να τον ψηφίσει. Έτσι αρχικά οι ψήφοι των φιλελεύθερων πήγαν κυρίως στον Σαμαρά που δεν εθεωρείτο ποτέ φιλελεύθερος, μέχρι που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Αυτός πήρε με το μέρος του τους περισσότερους από όσους δηλώνουν φιλελεύθεροι παρουσιαζόμενος ως φιλελεύθερος και εκσυγχρονιστής (περίπου δηλαδή ως διάδοχος του πατέρα του) και τον στηρίξαμε και εμείς εδώ στα «αιρετικά» στις εσωκομματικές της Ν.Δ. Σήμερα ωστόσο ο Μητσοτάκης μόνο απογοήτευση προκαλεί στους πραγματικούς Έλληνες φιλελεύθερους !

Στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη υπάρχει μια επίφαση οικονομικού φιλελευθερισμού (κυρίως ως αντίθεση στους υπερβολικούς φόρους), αλλά ως εκεί. Μισόλογα για τον απαράδεκτο φόρο του ΕΝΦΙΑ (κατάργηση 30% σε δύο χρόνια…), μισόλογα για αποκρατικοποιήσεις (κυρίως των ΔΕΚΟ) και κυρίως μισόλογα για μείωση των δαπανών του δημοσίου που ευαγγελίζονται πως θα τις κάνουν, με κάποιον μαγικό τρόπο, χωρίς να απολύσουν ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο (δηλαδή ούτε καν αργόμισθους και υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο) !  Σχεδόν ούτε λέξη ακόμα και για την τόνωση της παραγωγικής μηχανής της χώρας που παράγει ελάχιστα  και το χτύπημα της αποβιομηχάνισης…

Τώρα για τα υπόλοιπα-εκτός των οικονομικών- ζητήματα είναι μια τραγωδία…Κυπατζίδικου τύπου εθνικισμός, αν κρίνουμε από τα πρόσφατα συλλαλητήρια που στήριξε και από τη φανατική υποστήριξη των Τούρκων πραξικοπηματιών που βρίσκουν εδώ καταφύγιο. Επιπλέον πλήρης υποταγή στην εκκλησία και τη θρησκοληψία για να μη θυμηθούμε τις αγκαλιές με τον Πούτιν κατά επίσκεψή του στην Ελλάδα όπου υποσχόταν ότι θα συνεχίσει τη ρωσόφιλη πολιτική του καγκεμπίτη Καραμανλή !

Θυμίζω δε ότι στο περιβάλλον Μητσοτάκη υπάρχει και ο σύμβουλός του Τάκης Θεοδωρικάκος που είναι πρώην ΚΚες (!), ο μάλλον σκοτεινός δικηγόρος Δοξιάδης (αυτός που έχει αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση των Τούρκων πραξικοπηματιών) και η ρατσίστρια συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Ωραίο περιβάλλον κι’αυτό…Έτσι και ο Μητσοτακικός δημοσιογράφος Μαυρίδης έχει μια εφημερίδα που ονομάζει «ο φιλελεύθερος» με όλους αυτούς εκεί μέσα. Μάλλον «ο Κυπατζής» πρέπει να την ονομάσει διότι εμάς μας δυσφημίζει !...

Η ύπαρξη του Μητσοτάκη σχεδόν σβήνει από τον πολιτικό χάρτη και άλλους φιλελεύθερους (τουλάχιστον κατά δήλωση) ή απλά εκσυγχρονιστικούς χώρους. Έτσι και η φιλελεύθερη «Δράση» (του Σκυλακάκη πλέον) πήρε μια άμεση και αψυχολόγητη απόφαση να συμπράξει με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη και να υιοθετήσει τη γραμμή της. Και τέλος βλέπουμε τη μεγαλύτερη μερίδα των «φιλελεύθερων» ΜΜΕ και πολιτικών να στηρίζουν τα πρόσφατα θλιβερά συλλαλητήρια, αλλά και μια μεγάλη μερίδα των Ευρωπαϊστών αντισυριζαίων του «Μένουμε Ευρώπη» να συντάσσεται με τα συλλαλητήρια και να κατεβαίνει σε αυτά.

Οπότε τι μένει ; Μένουμε εμείς οι αδαείς Έλληνες φιλελεύθεροι που πιστέψαμε ότι μπορεί να ανδρωθεί και να ακμάσει ο φιλελεύθερος χώρος στην Ελλάδα ! Διότι δυστυχώς φαίνεται πως παρασύρει κι’ εμάς η επικρατούσα  Ελληνική πολιτική σήψη και ο λαϊκισμός.

Αλλά ακόμα και στο εξωτερικό μην νομίζετε ότι δεν έχει προβλήματα και στρεβλώσεις ο φιλελεύθερος χώρος. Τελευταία έχουν γίνει της μόδας (ειδικά σε ΗΠΑ και Καναδά) κάτι αριστεροφιλελεύθεροι, μια στρέβλωση ουσιαστικά του φιλελευθερισμού. Αυτοί τάσσονται, στο όνομα του αντιρατσισμού και της ελευθερίας, υπέρ των ανοιχτών συνόρων κι’ενώ είναι γνωστό τι σοβαρά προβλήματα προκαλούν στη δύση αυτές οι ιδεοληψίες, αντί μιας συνετής μεταναστευτικής πολιτικής.

Επιπλέον συντάσσονται και με θέσεις και κινήματα οικολόγων οι οποίοι συχνά είναι αριστερίζοντες και ρωσόφιλοι και  ακόμα με ακραίες φεμινίστριες και προσπαθούν να συντηρητικοποιήσουν τις κοινωνίες τους ακόμα και με αυταρχικά μέτρα. Την ίδια στιγμή προτάσσουν μια υπερβολική προώθηση και εναγκαλισμό της ομοφυλοφιλίας, συχνά και της πιο ακραίας στο όνομα της προόδου…Όλα αυτά συνήθως συνοδεύονται και από μια υπερβολική πολιτική ορθότητα που καταντάει συχνά να είναι αυταρχισμός.

Ένας τέτοιος είναι ο Καναδός Τριντό-γιός μεγάλου Καναδού πολιτικού- ο οποίος κάνει όλα τα παραπάνω (και επικά καραγκιοζιλίκια σε κάτι gay pride που κατεβαίνει) συν ότι θέλει να φέρει τζιχαντιστές μέσα στον Καναδά για τους εκπαιδεύσει και να τους επαναφέρει στο σωστό δρόμο (!!!). 


Επιπλέον για κάποιον λόγο σταμάτησε και τους Καναδικούς βομβαρδισμούς  εναντίον Τζιχαντιστών στη Συρία, κάτι που πιθανότατα να σημαίνει και ρωσοφιλία…Τέτοια δείγματα έχει δώσει και ο Μακρόν στη Γαλλία που πάντως έκανε το καλό ότι κέρδισε τη φασίστρια Λεπέν που θα έφερνε χειρότερες καταστάσεις στη χώρα…


Η Ελλάδα σε "σκοτεινά μονοπάτια" !


Με την ευκαιρία του αυριανού νέου συλλαλητηρίου, μόνο θλίψη μπορεί να  προκαλεί στους δημοκρατικούς και μετριοπαθείς ανθρώπους καταρχήν η τριτοκοσμική εικόνα ενός έξαλλου  εθνικιστικού ξεσηκωμού εναντίον μιας άλλης χώρας εν έτει 2018. Και από την άλλη πλευρά βέβαια κουκουλοφόροι, Ρουβίκωνες, αντιεξουσιαστές και δεν ξέρω τι άλλοι μπαχαλάκηδες έτοιμοι για τα χειρότερα (όπως το συνηθίζουν)…Μια Ελλάδα που μοιάζει  ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής και η οποία «βράζει» επί οκτώ χρόνια. Έτσι αυτό το κοινό δεν θα πάει εκεί μόνο για το Μακεδονικό ζήτημα, αλλά για να ξεσπάει για ότι έχει υποφέρει σε οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης ! Πολλοί είναι αυτοί που λένε άλλωστε «θα πάω εκεί μόνο και μόνο για να διώξουμε τον Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.»…    

        

Φυσικά όλοι αυτοί δεν αναρωτιούνται ποιοι ακριβώς διοργανώνουν αυτό το συλλαλητήριο και με ποιους θα συνυπάρξουν εκεί. Αλλά και αν το ξέρουν, φαίνεται πως δεν έχουν τα απαραίτητα δημοκρατικά αντανακλαστικά για να διαχωρήσουν τη θέση τους. Και μιλάμε και για τη Νέα Δημοκρατία που ουσιαστικά στηρίζει τα συλλαλητήρια και για άλλους όπως ο Λεβέντης κλπ. και φυσικά και για τους συγκυβερνώντες του Τσίπρα (!), ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ.            Ακόμα δε και μέχρι πρότινος μετριοπαθή κανάλια (πχ. ΣΚΑΪ) και ΜΜΕ στηρίζουν το συλλαλητήριο ως ευκαιρία για αντικυβερνητική διαδήλωση, ποντάροντας με ελαφρότητα  στα χειρότερα αντανακλαστικά του κόσμου…Όπως ξαναγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο εδώ έχουμε να κάνουμε με μια νεοελληνική δημοκρατία της Βαϊμάρης (προπολεμική Γερμανία) και λείπει μόνο ένας Χίτλερ για να ολοκληρωθεί η καταστροφή ! Εξτρεμισμός, χυδαία αντιδημοκρατική ρητορεία και μηδενική ανοχή προς την αντίθετη άποψη είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη…Έτσι που σήμερα φθάσαμε σε σημείο μέλη οργανώσεων που θα είναι στο συλλαλητήριο να απειλούν δημοσίως με «σφαίρες στους προδότες» που είναι κατά του συλλαλητηρίου και την ίδια στιγμή ο ΥΠ.ΕΞ. Κοτζιάς (όσο απεχθής και αν είναι αυτός) να παραλαμβάνει σφαίρες σε απειλητικό πακέτο ! Ακόμα δε και αυτά τα γεγονότα ελάχιστους ευαισθητοποίησαν σε σημείο που τα περισσότερα- εντελώς σάπια και αντιδημοκρατικής φύσης πλέον- κοινοβουλευτικά κόμματα να μην βγάζουν ούτε ανακοίνωση καταδίκης (ούτε η Ν.Δ. του Μητσοτάκη) !


Αυτή τη χώρα έχουμε φτιάξει στο 2018 και αν κάνουμε τώρα μια μικρή ιστορική αναδρομή- στο μακρινό και στο πρόσφατο παρελθόν- μπορούμε να βρούμε και τις ρίζες του εξτρεμισμού και ανορθολογισμού στη χώρα μας. Όταν λοιπόν το 1830 συστάθηκε το νέο Ελληνικό κράτος, είχε να αντιμετωπίσει πάρα πολλά θεμελιώδη προβλήματα και είναι βέβαιο πως τις συνέπειες μερικών από αυτά- και άλλων που ακολούθησαν- τις ζούμε μέχρι και σήμερα.

Ένα από αυτά τα προβλήματα ήταν πως το νέο κράτος είχε ξένες προστάτιδες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) από τις διαθέσεις των οποίων εξαρτιόταν κατά μεγάλο βαθμό, κάτι που προκαλούσε συχνά αντιθέσεις, δυσαρέσκεια και διάφορες εθνικές στρεβλώσεις στον Ελληνικό λαό. Κατά δεύτερον υπήρχε μια ανορθολογική κουλτούρα που εμπόδιζε την όποια πρόοδο, λόγω της αφοσίωσης στο δόγμα και στην κουλτούρα της ορθοδοξίας και σε αυτήν την ιδιότυπη Ελληνική εκδοχή της.

Επιπλέον αυτό το κράτος ανδρώθηκε και με τη λεγόμενη «μεγάλη ιδέα», δηλαδή τη σταδιακή επέκτασή του και την απελευθέρωση όλων των ελληνόφωνων περιοχών. Αυτή η μεγάλη ιδέα μας έφερε το καλό της επέκτασης της Ελλάδας στα σύνορα που έχει σήμερα, αλλά και πολύ εθνικισμό, εχθρότητα και φοβίες για άλλους γειτονικούς λαούς, όπως και αμφιλεγόμενα αισθήματα και για τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη που είχαν τον πρώτο λόγο σε αυτά τα ζητήματα.

Γενικά το Ελληνικό κράτος ήταν στην πορεία του γεμάτο διχόνοια, πολέμους, πραξικοπήματα και δικτατορίες που άφηναν πάντα το αρνητικό αποτύπωμά τους στην ψυχοσύνθεση και τις αντιλήψεις του κόσμου. Για να πάμε και στην πιο πρόσφατη ιστορία, μήπως τις συνέπειες του εμφυλίου και τις στρεβλώσεις που έφερε η δικτατορία του 67-74  δεν τις ζούμε ακόμα και σήμερα ; Μήπως νομίζετε ότι η άνθηση ακραίων ιδεών που είναι ισχυρές και σήμερα ή διάφορες ιδεοληψίες  που κουβαλάει μερίδα του κόσμου είναι κάτι τυχαίο ;

Που θέλω να καταλήξω ; Oτι πάντοτε η κουλτούρα κάποιου είδους φανατισμού, ανορθολογισμού και  διχόνοιας ενυπήρχε στη χώρα μας (άλλοτε πιο ισχυρή και άλλοτε λιγότερο και ειδικά σε ότι είχε να κάνει με εθνικά θέματα), αλλά το θέμα είναι γιατί σήμερα έχουμε εκτραχυνθεί τόσο πολύ και έχουμε γυρίσει σε τόσο άγριες καταστάσεις ;

Αν πάμε στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης βλέπουμε ότι τα ιδεολογικά πάθη είναι ακόμα ισχυρά, αλλά στη δεκαετία του 80’ αρχίζουν σχετικά να εξασθενούν. Η χώρα μας μπήκε το 1980 στην Ε.Ο.Κ και όλα έδειχναν μια πιο δημοκρατική και λογική πορεία στη συνέχεια, ως ενωμένο έθνος. Ο μεγαλύτερος εξευρωπαϊσμός του Ελληνικού κράτους και λαού που είχε ήδη αρχίσει θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να γίνει πολύ πιο λογική και συνετή στο μέλλον. Αλλά τι συνέβη και αυτό ανατράπηκε και φτάσαμε, μετά από σχεδόν 40 χρόνια- στα σημερινά χάλια ;

Πρώτον συνέβη ότι το  1981 ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ο πιστός άνθρωπος της Σοβιετικής Ένωσης Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτός πέρα από την οικονομική και ηθική ζημιά που έκανε στον τόπο, άρχισε να καλλιεργεί στα πλήθη έναν  ιδιότυπο λαϊκισμό, αντιδυτικισμό (μάλιστα ο αντιαμερικανισμός είχε ήδη ανέβει μετά τη δικτατορία), φιλοεξτρεμισμό, αντισημιτισμό και ενίοτε χρησιμοποιούσε και τον εθνικισμό, όπως τον βόλευε. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι αυτός καλλιεργούσε τα ελαττώματα του Ελληνικού λαού για να τον διαμορφώνει και να τον κατευθύνει όπως θέλει, ενόσω οι καθυστερημένες ιδέες της αριστεράς γίνονταν κυρίαρχες στη χώρα.

H δε δεκαετία του 90’ και 2000 έφερε κι’άλλες παρόμοιες- και χειρότερες- καταστάσεις στην επιφάνεια. Καθόλου τυχαία βλέπουμε φανατικά αντιδυτική-αντιαμερικανική Ελλάδα, ρωσοφιλία (ειδικά μετά την εμφάνιση Πούτιν στο προσκήνιο), σερβοφιλία (επί χασάπη Μιλόσεβιτς) Χριστόδουλος, Καρατζαφέρης, Ζουράρης, Παπαρήγα κλπ.

Κι’ακόμα  θεωρίες συνωμοσίας, ακόμα και υποστήριξη της Αλ Κάιντα και των χτυπημάτων της από μια μερίδα του κόσμου ! Η δε ακροδεξιά είχε ήδη αρχίσει να κερδίζει έδαφος από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 πατώντας επάνω στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ νωρίτερα είχαν εμφανιστεί και οι μπαχαλάκηδες κουκουλοφόροι.  Μάλιστα το δεξιό και το αριστερό άκρο άρχισαν να ταυτίζονται όσο ποτέ άλλοτε στο όνομα του αντιδυτικισμού, της ρωσοφιλίας, της μάχης κατά της «νέας τάξης πραγμάτων» κλπ.

Έτσι η οικονομική κρίση θα ξεσπάσει το 2010 σε μία χώρα που είχε από πριν σοβαρά προβλήματα ανορθολογισμού, εθνικοθρησκευτικών φαντασιώσεων και γενικά ενός κοινού που είχε δουλευτεί συστηματικά στον λαϊκισμό κάθε είδους. Και θα φέρει το χάος…

Τα δύο άκρα-αριστερό και δεξιό- δυναμώνουν τρομερά (και ενίοτε συνυπάρχουν πάνω στους ίδιους ανθρώπους !) και κυριαρχεί, φθηνή δημαγωγία, μισαλλόδοξος και αντικοινοβουλευτικός λόγος ! Δεν είναι λοιπόν είδηση που φθάσαμε πλέον να έχουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στην εξουσία και έναν θλιβερό δημαγωγό για πρωθυπουργό ! Ακόμα χειρότερα γίναμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη- και ίσως και στον κόσμο- που έβαλε νεοναζί στο κοινοβούλιο μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο (Χρυσή Αυγή) !

Μεγάλη μερίδα του κόσμου βρίσκει καταφύγιο στον αδιέξοδο εθνικισμό, την πατριδολαγνεία, τη θρησκεία, τη θρησκοληψία. Ο αντιαμερικανισμός έδωσε πλέον τη θέση του στον αντιγερμανισμό, η τρομοκρατία και ο αναρχοφασισμός ανθούν (πχ.κουκουλοφόροι, Ρουβίκωνας), ενώ ο δικτάτορας δολοφόνος Πούτιν έφτασε να θεωρείται με διαφορά ο πιο δημοφιλής ξένος ηγέτης !

 Σκοταδισμός και ανορθολογισμός κάθε είδους βγαίνει στην επιφάνεια σε σημείο που να έχει πιστούς οπαδούς ακόμα και ο Αρτέμης Σώρρας, πιστοί Χριστιανοί να προσκυνούν δέντρα, παντόφλες και κάστανα ή ακόμα το «Μακελειό» και η «Ελεύθερη ώρα» να κάνουν τρελές πωλήσεις !! Και η πιο ακραία ή γραφική προσωπικότητα μπορεί να έχει βήμα ή κόμμα και να γίνει πιστευτή , αρκεί να ακολουθεί μια συγκεκριμένη καθεστωτική και λαϊκίστικη ρητορεία…

Με λίγα λόγια αυτήν την κοινωνία φτιάξαμε και βαδίζουμε αναμφίβολα σε σκοτεινά μονοπάτια. Τώρα κρατάμε όλοι την ανάσα μας για το τι θα δουν τα μάτια μας την Κυριακή στο περιβόητο συλλαλητήριο της Αθήνας, αν και περίπου το υποψιαζόμαστε…

Εκτός δε από τους Έλληνες πολιτικούς, τα κόμματα και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, θα πρέπει να ντρέπεται για αυτό το χάος-και λυπάμαι πολύ που το λέω- και η Ευρωπαϊκή Ένωση ! Αφοσιωμένη, ειδικά μέσα στην κρίση, στα στενά οικονομικά της πλάνα και συμφέροντα, δεν δίνει δεκάρα για την πολιτική δημοκρατία, τον εκσυγχρονισμό και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους στην Ελλάδα (αδιαφορεί μάλιστα ακόμα και για το θέμα της Χρυσής Αυγής…).

Μια τέτοια Ευρώπη λοιπόν δεν μπορεί παρά να ανέχεται (ή ενίοτε και να βραβεύει) ακόμα και Τσίπρες ! Ας καμαρώσει λοιπόν αύριο και αυτή τα τριτοκοσμικά συλλαλητήρια και τους «Ρουβίκωνες». Το Ελληνικό τερατούργημα που βγαίνει στην επιφάνεια είναι-μεταξύ άλλων- και δικό της κατόρθωμα…


Το διπλωματικό αυτογκόλ και η δεινή θέση της Ελληνικής διπλωματίας


Όπως ξαναγράψαμε πρόσφατα με αυτό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης- και το επόμενο που έρχεται- ουσιαστικά η Ρωσία (και οι άνθρωποί της που το οργάνωσαν) λέει στον Τσίπρα που δέχεται τρομερές πιέσεις από τη δύση για λύση στο Μακεδονικό: «Κοίτα και τολμήσεις και τα βρεις μαζί τους και μπουν στο ΝΑΤΟ, γιατί σε περιμένει ο θυμωμένος όχλος που μπορεί και να σε ρίξει και απ’την εξουσία» !

Εκτιμούμε ο λαοπλάνος Τσίπρας είναι μάλλον απίθανο να αγνοήσει τον Πούτιν και αυτές τις λαϊκές αντιδράσεις και να προχωρήσει σε διπλωματική λύση και πως ο ΥΠ.ΕΞ. Κοτζιάς θα βρει αργά ή γρήγορα μια πρόφαση για να φύγει από τις συνομιλίες. Όμως αυτό θα πρέπει να το κάνει με μαεστρική διπλωματία, ώστε να ρίξει την ευθύνη του ναυαγίου στους γείτονες, διαφορετικά εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος είτε η γειτονική χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ παρά τη θέλησή μας, είτε να αναγκαστούμε να βάλουμε ένα βέτο που δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε και που θα υποστούμε κυρώσεις και δεινή διπλωματική ήττα !

Με λίγα λόγια η Ελληνική διπλωματία βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση εξ’αιτίας των ηλίθιων χειρισμών όλων των κυβερνήσεων που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο θέμα επί 25 χρόνια. Ωστόσο μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου συνεχίζει να θεωρεί πως πρέπει να πάμε πίσω στο 1992 και το «πεζοδρόμιο» να κάνει εξωτερική πολιτική και στηρίζει τα συλλαλητήρια !

Έτσι λοιπόν ακόμα και ο Καμμένος και το ακροδεξιό κόμμα του στηρίζει το συλλαλητήριο και για να καλοπιάσει τη Ρωσία και διότι ξέρει ότι πρέπει να ικανοποιήσει το ακραίο κοινό του διαφορετικά μπορεί να σβήσει από το χάρτη εκλογικά ! Και αν οι ΑΝ.ΕΛ. δεν ξαναμπούν στη βουλή, ο Τσίπρας ξέρει ότι πιθανότατα δεν θα έχει άλλον κυβερνητικό εταίρο, ακόμα και αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές ! Συν φυσικά Χρυσή Αυγή, Λεβέντη και άλλα φασιστικά αποκόμματα τύπου Κωνσταντοπούλου κλπ.…


Η πιο θλιβερή περίπτωση όμως η Ν.Δ. του Μητσοτάκη που όχι μόνο δεν πήρε αρχικά θέση, φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τους Καραμανλικούς και εθνικιστές στο κόμμα του, αλλά ξαφνικά ο τελευταίος έδωσε το ελεύθερο στα στελέχη του να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο. Με λίγα λόγια η Ν.Δ. ουσιαστικά απορρίπτει τη θέση του Βουκουρεστίου περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και συντάσσεται με τη γραμμή των σκληρών που λένε «καθόλου Μακεδονία» !

Έτσι αποδεικνύεται πόσο κάλπικη θέση και ελιγμός ήταν αυτή της κυβέρνησης του καγκεμπίτη Καραμανλή στο Βουκουρέστι (μετά το βέτο), περί σύνθετης ονομασίας . Ήταν μια θέση που απλώς σκόπευε να ξεγελάσει και να καθησυχάσει τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ πως καλά δεν είμαστε αδιάλλακτοι και θα συνεχίσουμε τον διάλογο για να τα βρούμε.                                                                                                     Αυτό ουσιαστικά το παραδέχθηκε προ ημερών και ο ίδιος ο Καραμανλής μέσω διαρροών του στον τύπο, αλλά στη συνέχεια έσπευσε να το μαζέψει, καταλαβαίνοντας ότι είναι διπλωματική γκάφα που μπορεί να αξιοποιήσουν οι γείτονες και να στρέψει και τους Νατοϊκούς εναντίον μας !

Αυτό φυσικά που δεν μπορούν να αντιληφθούν όσοι είναι υπέρ των συλλαλητηρίων είναι ότι πρόκειται για μεγάλο διπλωματικό αυτογκόλ, διότι την ώρα των συνομιλιών η Ελλάδα είναι αυτή που φαίνεται ως αδιάλλακτη, εθνικιστική και ιμπεριαλιστική και όχι οι γείτονες (εκτός κι’αν κάνουν κι’αυτοί το ίδιο λάθος). Αυτό δυσχεράνει πάρα πολύ τη δουλειά της κυβέρνησης που θέλει να φαίνονται οι γείτονες κάπως έτσι για να βρει την αφορμή να αποχωρήσει και να τους ρίξει την ευθύνη...

Ότι αυτό σκοπεύει η κυβέρνηση να κάνει φαίνεται από το ότι οι Τσιπροκοτζιάδες δημιούργησαν ξαφνικά θέμα αλυτρωτισμού και μιλούν για συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα, κάτι που- όπως είναι λογικό- δεν μπορεί να γίνει απ’τη μια μέρα στην άλλη. Γιατί δηλαδή η Ελληνική διπλωματία επικεντρώνεται επί 25 χρόνια στο όνομα και όχι στον υποτιθέμενο αλυτρωτισμό και το θυμήθηκε τώρα ; Και τι ακριβώς είναι αλυτρωτισμός ;

Αλυτρωτισμός είναι η επεκτατική διάθεση μιας χώρας με σκοπό να απελευθερώσει εδάφη της που θεωρεί ότι κατέχει αδίκως μια άλλη χώρα. Ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι μια χώρα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, χωρίς τακτικό στρατό και που θέλει να ενταχθεί σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., μπορεί ποτέ να απειλήσει την Ελλάδα που έχει τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες στην Ε.Ε ;;

Τα περί αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας συμπεριλαμβάνονται στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995 οπότε και οι γείτονες άλλαξαν ορθώς την τότε σημαία τους με το αστέρι της Βεργίνας. Από τότε εξαλείφθηκαν σταδιακά όλες σχεδόν οι αμφιλεγόμενες αναφορές στο σύνταγμά τους που μπορεί να παρέπεμπαν σε επεκτατισμό ή κάτι παρόμοιο.

Απ’όσο ξέρουμε υπάρχει ακόμα μια μόνο αμφιλεγόμενη αναφορά που λέει περίπου τα εξής: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον γειτονικών χωρών, αλλά τα σύνορα θα μπορούν να αλλάξουν μόνο με αλλαγή συντάγματος και σε εθελοντική βάση των χωρών». 

Αν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτό είναι ότι με μια αλλαγή συντάγματος, εδάφη της γειτονικής χώρας θα μπορούσαν να ενωθούν εθελοντικά με εδάφη της Βουλγαρίας, της Αλβανίας ή της Σερβίας. Όχι όμως και με την Ελλάδα αφού φυσικά η Ελλάδα δεν θέλει να ενωθεί με αυτούς. Οπότε μάλλον και αυτό δεν μας αφορά…Εκτός αυτού όμως προβλέπεται πως η ενδιάμεση συμφωνία υπερτερεί του συντάγματος των χωρών και όποιων αμφιλεγόμενων αναφορών, οπότε προς τι ο θόρυβος περί αλυτρωτισμού ;

Τέλος ούτε και η καπηλείας της αρχαιοελληνικής ιστορίας (αγάλματα, δρόμοι, γήπεδα) συνιστά απαραίτητα αλυτρωτισμό με την πλήρη έννοια του όρου. Πολύ σωστά όμως ο Ζάεφ σκοπεύει να πατάξει όσο γίνεται την αρχαιοπληξία της χώρας ως ένα διπλωματικό εργαλείο που θα είναι αρεστό και στην Ελλάδα. Η αρχαιοπληξία άλλωστε δεν ωφέλησε ποτέ καμία χώρα, ούτε και την Ελλάδα.

Tι θα έκανε τώρα επί του θέματος μια Ελληνική κυβέρνηση που θα είχε υπευθυνότητα, real politic και θα έκλεινε τα αυτιά της στο περιβόητο λαϊκό αίσθημα που…”κάτι έχει να μας πει” ; Θα άφηνε όπως είναι το συνταγματικό όνομα των γειτόνων, αφού η αλλαγή του δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά και ούτε και είναι δημοκρατική πράξη και θα ασχολιόταν μόνο με το διεθνές όνομα της χώρας. Για το διεθνές όνομα θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε ακόμα και το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με τον όρο να αναφέρεται παντού ολογράφως (σαν το Τσεχική Δημοκρατία), ώστε να ξεχωρίζει από τη δική μας Μακεδονία.

Αν θέλαμε όμως να μην εξοργίσουμε περαιτέρω τα εν Ελλάδι πλήθη, δεν θα ήταν άσχημο και ένα όνομα του τύπου «Βόρεια Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία», «Μακεδονία-Σκόπια», «Νέα Μακεδονία» κλπ.. Όμως επειδή εκτιμούμε πως το όνομα δεν είναι το σημαντικότερο, η Ελλάδα θα έπρεπε να επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα της αρχαιοπληξίας και κάποιων ανιστόρητων αναφορών των γειτόνων σε σχολεία και κρατικά αγγλόφωνα σάιτ και να τις περιορίσει. Ποιός όμως θα τολμήσει να πει ποτέ την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, πλην λίγων εξαιρέσεων (όπως Μπουτάρης) ; 
          
Κάτι επίσης που κανείς δεν έχει σκεφθεί από τους «ύπνους» της Ελληνικής διπλωματίας είναι ότι σε περίπτωση μη λύσης και διπλωματίας ήττας της Ελλάδας, δύναται η γειτονική χώρα να πάρει εμπορικά την αποκλειστική χρήση του ονόματος Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα απαγορεύεται να εμπορεύεται προϊόντα με το όνομα Μακεδονία, καθώς υπερτερεί η κρατική οντότητα !

Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν, ξέροντας ότι οι κυβερνητικοί που διαχειρίζονται το ζήτημα είναι παντελώς αναξιόπιστοι και τυχοδιώκτες ! Όσο για τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη μετά τα συλλαλητήρια, τις αγκαλιές με τον Πούτιν, την υποταγή στην εκκλησία και τη φανατική υποστήριξη των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών, μένει να κάνει και κανά συλλαλητήριο υπέρ του Κάρατζιτς για να ολοκληρωθεί η...φιλελεύθερη στροφή της ! Το συλλαλητήριο της "Βαϊμάρης" και ο...υπέροχος λαός !

 Πως σας φάνηκε το συλλαλητήριο του… υπέροχου λαού μας στη Σαλονίκη που μάλιστα δεν πρέπει να τον λέμε εθνικιστή και μισαλλόδοξο ; Θίγονται βλέπετε και οι ίδιοι που συμμετείχαν και όλοι οι πολιτικά ορθοί που τον χαϊδεύουν επί 200 χρόνια !

 Τι κι’αν το οργάνωσαν φασίστες, τι κι’αν είχαμε, ξύλο, πέτρες, βρισιές, φωτιές σε σπίτι, μηνύματα μίσους και ένστολους χρησαυγήτες (ως τρίτο κόμμα που το έχει αναδείξει ο περιούσιος λαός μας…). Ας καεί και καμιά «Σκοπιανή» σημαιούλα,αρκεί που ο κόσμος ήθελε να δώσει ένα μήνυμα και πρέπει να το σεβαστούμε αφού και η πλειοψηφία ήταν φιλειρηνικοί και οι ακραίοι μεμονωμένοι, όπως μας πληροφόρησαν και οι Μητσοτάκης- Άδωνης…

Ο κόσμος, ο κόσμος κι’ο κόσμος και μην τον προσβάλετε…και αυτός ο ιδιότυπος Ελληνικός λαϊκισμός δεν έχει τέλος ! Λες και ένας ενήλικος δεν είναι υπεύθυνος να ξέρει που ακριβώς πάει, ποιοι είναι οι διοργανωτές, ποιοι θα μιλήσουν και με ποιους θα συνυπάρξει !  Και κυρίως λες και δεν πρέπει οι εμπνευστές μιας τόσο μεγάλης συγκέντρωσης που διαμορφώνει εξωτερική πολιτική, αλλά και όσοι παραβρεθούν εκεί, να ξέρουν τι ακριβώς επιδιώκουν και πόσο εφικτό είναι αυτό.

Δηλαδή έστω και αν οι γείτονες δεν πρέπει να έχουν καθόλου τη λέξη "Μακεδονία" στο όνομά τους, το Plan B ποιο είναι ; Να παραμείνει άλλα 25 χρόνια το θέμα εκκρεμές ; Μα αφού ήδη στο εσωτερικό τους ονομάζονται  Μακεδονία και Μακεδόνες και όλος ο κόσμος έτσι τους αποκαλεί, οπότε χάνουμε ! Δεδομένου ότι το «Σκόπια» και Σκοπιανοί» είναι Ελληνική πατέντα, υπάρχει κανένας ξένος που στην καθομιλουμένη τους αποκαλεί FYROM και Φυρομέζους ; Σοβαροί να είμαστε…

Μήπως να περιμένουμε να τους τινάξουν στον αέρα οι Αλβανοί εθνικιστές και να διαλυθούν, ακολουθώντας μεγάλη Βουλγαρία και μεγάλη Αλβανία, όπως δήλωνε ανοιχτά και ο Σαμαράς ; Αυτό μας συμφέρει καλύτερα δηλαδή ; Η μήπως να στείλουμε εκεί 10 αεροπλάνα και να τους διαλύσουμε, όπως λένε οι πιο σκληροπυρηνικοί Ελληναράδες ; Οπότε τη ζητάμε ; Μήπως απλά θέλουμε να πούμε το περιβόητο «όχι» στους "σατανικούς ξένους"- που τόσο ηδονίζει τον Έλληνα-και αδιαφορούμε για τις συνέπειες ;

Εδώ θα μου πείτε οι γελοίοι Έλληνες πολιτικοί ούτε καν σκέφτονταν μέχρι το 1991 ότι η Γιουγκοσλαβία πάει προς διάλυση και ότι θα προκύψει από εκεί ένα αμφιλεγόμενο νέο κράτος στα σύνορά μας ! Όλος ο κόσμος το έβλεπε, αλλά η εξίσου γελοία Ελληνική διπλωματία (που δεν μπορεί στην πραγματικότητα να χαράξει εξωτερική πολιτική ούτε σε βάθος έξι μηνών) ζούσε στο μικρόκοσμο της και το πήρε χαμπάρι μόνο όταν οι γείτονες έκαναν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους (τέλη 1991) !        
                                                 
Βλέπετε ακόμα και η εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα διαμορφώνεται συχνά ανάλογα με το λαϊκό αίσθημα (πάλι παρών αυτό) και ανάλογα τις ορέξεις και τις εθνικές γραμμές των διάφορων Κυπατζήδων, στρατοκρατών κλπ. Έτσι και τώρα στο 2018 η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται και στο πεζοδρόμιο από συλλαλητήρια στα οποία δεν πρέπει φυσικά να πάει κανείς κόντρα, παρά τους αμφιλεγόμενους διοργανωτές τους και τις σκοτεινές σκοπιμότητες που κρύβουν. 

Δηλαδή ακόμα και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, του Βελόπουλου και του Σώρρα, η "Σούλα", η "Μπούλα", η "Τούλα", ο "Μήτσος ο Λέπουρας" και ο Μπάμπης ο Σουγιάς", όχι μόνο μπορούν να έχουν άποψη για το πάρα πολύ σύνθετο Μακεδονικό ζήτημα και το όνομα της γειτονικής χώρας, αλλά διαμορφώνουν και εξωτερική πολιτική και είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβόμαστε αφού...κάτι έχουν να πουν !

Αλλά είναι σημαντικό να πούμε και κάτι για την Ελληνική κοινωνία του 2018, όπως την έχουν διαμορφώσει και τα οκτώ χρόνια κρίσης. Αυτή η κοινωνία και αυτός ο λαός βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερο εξτρεμισμό και ανορθολογισμό και όποιος δεν το βλέπει είναι απλά τυφλός !                               
Να γιατί δεν αδικούμε αυτούς που πήγαν εκεί όταν τους λέμε ακραίους και εθνικιστές. Διότι ο Έλληνας έχει πάει τόσο στα άκρα που ακόμα και μη χρυσαυγήτες ή ακροαριστεροί να φτάνουν να υιοθετούν εξτρεμιστικές και απολυταρχικές θέσεις ! Περιμένετε δηλαδή από πολλούς Έλληνες να σεβαστούν τους «Σκοπιανούς» και τη χώρα τους ; Οι εννιά στους 10 γυφτοσκοπιανούς και ανύπαρκτους τους αποκαλούν (ακόμα και χθες ένα στέλεχος της ΟΝΝΕΔ τους αποκάλεσε δημοσίως μαϊμούδες !)…

Δηλαδή ενόσω το κράτος φτωχαίνει κι’άλλο, οι Έλληνες βυθίζονται κι άλλο  στον εξτρεμισμό και στο μίσος για όποιον ή ότι πιστεύουν ότι ευθύνονται για τη φτώχεια τους. Οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση σαν την προπολεμική Γερμανία και την περιβόητη δημοκρατία της Βαϊμάρης. Μοιάζει τόσο μακρινό χρονικά, αλλά και οι ομοιότητες είναι ανατριχιστικές ! Και η βύθιση μας δεν έχει πάτο δυστυχώς…

Αν δε έρθουμε πάλι στον κόσμο, αυτόν που και πάλι πιστεύει ανοήτως ότι επαναστατεί, διαπιστώνουμε ότι συνήθως οι «επαναστατημένοι» έχουν μηδενική ανοχή σε κάθε αντίθετη άποψη και πιστεύουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Οποιοσδήποτε αντίλογος δαιμονοποιείται και όσοι τον εκφράζουν κατηγορούνται ως προδότες, πράκτορες των ξένων, ανθέλληνες κλπ. Ενίοτε η αντίθετη άποψη τιμωρείται με λιντζάρισμα (κανονικό ή λεκτικό ) και ομαδικό μπούλινγκ. Είναι περίπου η ναζιστικού τύπου λογική του «απαγορεύεται να διαφωνείς» και του «ξύλο και κρέμασμα στους προδότες» !

Κυριαρχεί δε μια αντικοινοβουλετική χυδαιότητα φασιστικού τύπου και ακόμα και τα πιο ακραία ή γραφικά πρόσωπα μπορούν να αναδειχθούν αρκεί να πουν αυτά που θέλει να ακούσει ο υπέροχος λαός…και φυσικά πάντα παρών και το περιβόητο «πείτε όχι στους ξένους» που βέβαια πάντα απευθύνεται στη δύση, καθώς αυτές οι πολιτικές και πρακτικές είναι ρωσόφιλης προέλευσης…

Αυτή είναι περίπου η κοινωνία που διαμορφώνεται και αν βάλετε κάτω φαινόμενα όπως  Κίνημα αγανακτισμένων, Χρυσή Αυγή, διπλή εκλογή και δημοψήφισμα Τσίπρα, θα δείτε ΑΚΡΙΒΩΣ τα παραπάνω φαινόμενα  που περιγράφουμε ! Όποτε λοιπόν αυτός ο λαός αποφάσισε να σηκωθεί απ’τον καναπέ του στο πρόσφατο παρελθόν, όχι μόνο πέτυχε μια τρύπα στο νερό (θυμηθείτε πάλι το Μακεδονικό το 1992 και τα συλλαλητήρια Χριστόδουλου το 2000), αλλά ενίοτε ήταν και καταστροφικός !

Και τώρα τι βλέπουμε ; Ο ίδιος λαός που χειροκροτούσε τον δήμιο του Τσίπρα ως σωτήρα, ο ίδιος που δεν ξεσηκώθηκε όταν αυτός τον δούλεψε «ψιλό γαζί» με τα ψέματά του, όταν αυτός  του έκλεισε τράπεζες, του έφερεcapital controls και έβαλε έτσι πιο βαθιά τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια, τώρα ξανασηκώνεται απ’ τον καναπέ καθυστερημένα! Δεν το έκανε μάλιστα ούτε τη στιγμή που είναι προφανές ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να χτίσει στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα αυταρχικό καθεστώς, σύμφωνα με πρότυπά του όπως Πούτιν, Μαδούρο, Μιλόσεβιτς κλπ.

Αλλά αυτή τη φορά ο κόσμος στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που μέχρι πρόσφατα θεωρούσε σωτήρα του και αποθέωνε !! Το κάνει όμως για τον λάθος λόγο και τη λάθος αφορμή, μπαίνει στο άρμα του εθνικισμού, του σκοταδισμού και κάθε είδους αυταρχισμού και στρέφεται με συλλαλητήρια μίσους κατά μιας άλλη χώρας από την οποία απαιτεί να μην χρησιμοποιεί καθόλου τη λέξη "Μακεδονία" και τον αυτοπροσδιορισμό "Μακεδόνες". 
Ταυτόχρονα  απαιτεί φυσικά από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαπραγμάτευση και να μην διανοηθεί να δώσει τον όρο Μακεδονία ή παραγωγό της στους γείτονες διότι την περιμένει κόλαφος.

Επιπλέον και πάλι τα φαινόμενα, αυταρχισμού, ακραίων στοιχείων, χυδαιότητας και αντικοινοβουλευτισμού, είναι παρόντα και ίσως πιο οξυμένα από ποτέ. Και πάλι το αποτέλεσμα, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, αναμένεται να είναι το ίδιο πενιχρό ή και καταστροφικό, όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις. Και πάλι ο όχλος θα νιώσει προδομένος και θα ψάξει κάποια άλλη αφορμή για να ξεσηκωθεί και πάει λέγοντας…

Ο Έλληνας λοιπόν- τουλάχιστον στην πλειοψηφία του- δεν αλλάζει μυαλά και τακτική, δεν μπορεί και δεν θέλει ν’ αλλάξει. Δεν θέλει να ακούει την αλήθεια, δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τη χώρα του (γι’αυτό κυλάει και στον αυταρχισμό και τη μισαλλοδοξία), δεν έχει ορθολογισμό και κριτική σκέψη. Πολύ φοβάμαι δε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα των «Σκοπίων» μπορεί αργά ή γρήγορα να έρθει μια εθνική ήττα και ταπείνωση που θα την μνημονεύουμε για χρόνια και δεν θα μας φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο εμείς οι Έλληνες !Ρωσόφιλοι πίσω απ΄το συλλαλητήριο μίσους !

Ψάχνοντας στοιχεία για το ποιος βρίσκεται πίσω από το αυριανό συλλαλητήριο μίσους στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, θα έλεγα ότι βρήκα λαβράκι και η απλή λογική μας οδηγεί σε Ρωσικό δάκτυλο ! 


Και το έψαξα διότι αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν ένα συλλαλητήριο που δεν το στηρίζουν ούτε μεγάλα κόμματα, ούτε δήμαρχοι, ούτε η εκκλησία να κρύβει από πίσω μια πανελλήνια κινητοποίηση και ξόδεμα ανυίστοιχων χρημάτων…

Διαβάστε πρώτα ένα κατατοπιστικό άρθρο της Θεσσαλονικιάς συναδέλφου Χριστίνας Ταχιάου που έκανε την ίδια έρευνα με εμάς και θα καταλάβετε πολλά…


Κατά πρώτον λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι το συλλαλητήριο διοργανώνουν μάλλον περιθωριακές εθνικιστικές ή εθνικοσοσιαλιστικού τύπου οργανώσεις της βορείου Ελλάδας, συν τον γνωστό εθνοφασίστα στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο και κάποια στελέχη μικρών ακροδεξιών κομμάτων. Έτσι λοιπόν δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μια τέτοια κινητοποίηση και κυρίως να ξοδεύουν λεφτά για ναύλωμα λεωφορείων, διαφημίσεις σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media και άλλα. Ή μήπως κάνω λάθος ; Ποιοι και γιατί λοιπόν κρύβονται από πίσω ;

Μια πρώτη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί από το γεγονός ότι ο νέος...ισχυρός άντρας της Θεσσαλονίκης, Ρωσοπόντιος Ιβάν Σαββίδης είναι από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του συλλαλητηρίου και ξεσηκώνει ανοιχτά και τους Παοκτζήδες να συμμετάσχουν ! 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποδεικνύεται ότι και ο εν λόγω Φραγκούλης Φράγκος έχει στενούς δεσμούς με τον Ιβάν Σαββίδη ! Δεν υπάρχει αμφιβολία φυσικά ότι Σαββίδης σημαίνει Ρωσία και Πούτιν, αν και βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι μόνο ρωσόφιλοι βοηθούν οικονομικά και οργανωτικά το συλλαλητήριο…Ιδού η επιβεβαίωση… 

Θα μου πείτε τώρα-πέρα απ'τον Σαββίδη- και πως τεκμηριώνεται ότι η Ρωσική γραμμή  ευνοεί το συλλαλητήριο και γιατί να το κάνει ; Εδώ σας παραπέμπω στις δηλώσεις του ΥΠ.ΕΞ. Λαβρόφ για το ζήτημα που λέει καθαρά ότι καμία από τις δυο πλευρές δεν πρέπει να υποχωρήσει στο ζήτημα (άρα ούτε η Ελλάδα) και ότι το θέμα δημιουργούν οι ΗΠΑ για να βάλουν τη συγκεκριμένη χώρα στο ΝΑΤΟ (ενώ φυσικά για αυτούς δεν πρέπει να μπει, αφού τι θέλουν δική τους…)

Eίναι δε χαρακτηριστικό ότι το ελεγχόμενο από τη Ρωσόδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε αυτή την είδηση στον Ελληνικό τύπο απαλείφοντας το κομμάτι των δηλώσεων που έλεγε πως «Η Ρωσία δεν θα πάρει πίσω την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονία» και ακόμα μετέδωσε το κείμενο πλαστογραφημένο για να φαίνεται πως ο Λαβρόφ αποκάλεσε τη γειτονική χώρα ως «Σκόπια» και όχι Μακεδονία (μη τυχών και θυμώσει ο Ελληνικός λαός με τη «μαμά» Ρωσία που λέει «Μακεδονία») !Εμείς λοιπόν έχουμε ξαναπεί ότι το Μακεδονικό στην πραγματικότητα είναι ρωσικής φύσης ζήτημα και ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιες ρωσόφιλες κυβερνήσεις στην Ελλάδα (πχ. Ανδ.Παπανδρέου, Καραμανλής ο νεότερος) προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή τη χώρα να πάρει έναν δυτικό προσανατολισμό και να ενταχθεί σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. , ώστε να πέσει αργά ή γρήγορα στην αγκαλιά της Ρωσίας που θέλει διακαώς αυτή τη χώρα και το λεγόμενο ορθόδοξο τόξο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι  Ρωσία  είναι αυτή που και τώρα δεν επιθυμεί την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και θα προσπαθήσει να την εμποδίσει. Και πως αλλιώς μπορεί να την εμποδίσει ; Μόνο μέσω της Ελλάδας φυσικά και να πως εξηγούνται τα συλλαλητήρια και η αναβίωση του εθνικιστικού παροξυσμού !                              
Τι γίνεται λοιπόν τώρα ; Στην ουσία η Ρωσία λέει στον άνθρωπό της Τσίπρα (ο οποίος προφανώς δέχεται μεγάλες πιέσεις από τη δύση και το ΝΑΤΟ για επίλυση του θέματος και βρίσκεται σε δύσκολη θέση) για παν ενδεχόμενο «κοίτα και τολμήσεις να τα βρεις με αυτούς, γιατί σε περιμένει ο θυμωμένος όχλος και τρομερό πολιτικό κόστος». Ένας όχλος που έτσι κι’αλλιώς στενάζει από την οκτάχρονη κρίση και ψάχνει αφορμή για να ξεσπάσει !

Η λογική λέει λοιπόν ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, οι Τσιπροκοτζιάδες θα φύγουν από τη διαπραγμάτευση και θα ρίξουν το φταίξιμο στους γείτονες, όπως ακριβώς έκαναν και στο Κυπριακό. Δεν εξηγείται αλλιώς που ο φασίστας συγκυβερνήτης του Καμμένος διατείνεται ακόμα πως δεν δέχεται καθόλου τον όρο Μακεδονία και ενισχύει και τα συλλαλητήρια. Δεν είναι τόσο τρελός να πηγαίνει ο ίδιος κόντρα στην κυβέρνησή τους, ενισχύοντας τις αντιδράσεις και τις εθνικιστικές φωνές…

Όπως βεβαίως ο ακραιφνώς φιλοκυβερνητικός Σαββίδης δεν θα πήγαινε ποτέ σε συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης του Τσίπρα, αν δεν ήξερε ότι ο Τσίπρας θα φύγει απ΄τη διαπραγμάτευση και θα ικανοποιήσει τους εθνικιστές. Γιατί πάει ο Ρώσος, επειδή αγαπάει τη Μακεδονία ; Αστεία πράγματα...

Απλά οι Τσιπροκοτζιάδες θα προσπαθήσουν λογικά να αποχωρήσουν με "μαεστρικό" τρόπο που θα φαίνεται πως το φταίξιμο δεν είναι δικό τους ή έστω αποκλειστικά δικό τους, μην πάθουν καμιά ζημιά και οι γείτονες πάρουν κάποια στιγμή πρόσκληση για το ΝΑΤΟ χωρίς τη θέλησή μας και πιθανότατα ως «Μακεδονία» (διότι θυμίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση δικαίωμα βέτο δεν έχουμε λόγω καταδικαστικής απόφασης στη Χάγη).

Από την άλλη και η δήθεν φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι προφανές ότι φοβάται πάρα πολύ και το πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις από σωβινιστές και βορειοελλαδίτες στο εσωτερικό της, όπως πχ. ο Ρωσόδουλος άνθρωπος του Σαββίδη Τζιτζικώστας. Γνωρίζουν επίσης καλά ότι πιθανότατα δεν θα βρεθεί λύση γι'αυτό και αποφεύγουν να πάρουν θέση και να εκτεθούν στους ψηφοφόρους τους.    Ένα δείγμα αυτού δε είναι ότι η Ν.Δ. άλλαξε την αρχική γραμμή της για μη συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τώρα ουσιαστικά έδωσαν το πράσινο φως ! Δηλαδή φόβος για το πολιτικό κόστος και ταυτόχρονα υποταγή στη γραμμή των ρωσόφιλων, διότι ξέρουν ότι ο Τσίπρας θα την κοπανήσει από τη διαπραγμάτευση...

Όπως και να έχει θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το Μακεδονικό ζήτημα και θα σας ενημερώνουμε για τις πιθανές εξελίξεις και το παρασκήνιο.Απίστευτο: Σε Ρώσους και Κινέζους πάνε σπίτια των πλειστηριασμών !!


Tα τάγματα εφόδου και η ασυλία του ΚΚΕ..


Ότι προχθές κάποιοι τραμπούκοι του ΚΚΕ έκαναν επίθεση με κοντάρια σε αστυνομικούς- και έδειραν και έναν από αυτούς- πέρασε στην ειδησιογραφία και στο κοινό σαν κάτι δευτερευούσης σημασίας ή και σύνηθες ! Φυσικά δεν συνελήφθη κανένας τη στιγμή που τα κανάλια απέφυγαν να διευκρινίσουν ότι οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι, με τις κόκκινες σημαίες, ήταν ΚΚεδες…Σε τέτοια γεγονότα και πρακτικές η μοναδική διαφορά των ΚΚέδων από τους Χρυσαυγήτες είναι ότι οι τελευταίοι δεν δέρνουν αστυνομικούς, αλλά συνήθως τραμπουκίζουν σε ανυπεράσπιστους. Από την άλλη το ΚΚΕ ξέρει ότι έχει ασυλία και δεν έχει αναστολές στο να τα βάζει και με την αστυνομία…Η ασυλία λοιπόν αυτού του αυταρχικού, ξεχασμένου από το χρόνο κόμματος καλά κρατεί, σαν ο χρόνος να έχει κολλήσει στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης !Γιατί όμως τα κάνουν αυτά και τι επιδιώκουν οι ΚΚεδες ; Όχι φυσικά από υπερβάλλοντα ζήλο για τα συμφέροντα του λαού και του εργαζομένου, όπως παραμυθιάζουν τους αρκετούς αδαείς ψηφοφόρους τους ! Και το ΠΑΜΕ και άλλα τάγματα του ΚΚΕ μοιάζουν σήμερα περισσότερο με προπολεμικά φασιστικά ή ναζιστικά τάγματα εφόδου, περισσότερο ακόμα και από Λενινιστές ή Σταλινικούς μπολσεβίκους !Ο λόγος ; Είναι διότι το ΚΚΕ και όλες οι συνισταμένες του δεν αγωνίζονται κατά του κεφαλαίου, όπως διατείνονται, αλλά υπέρ ενός συγκεκριμένου κεφαλαίου και κατά ενός άλλου. Δηλαδή κατά του ντόπιου και δυτικής προέλευσης κεφαλαίου και υπέρ του Ρωσικής και Κινεζικής προέλευσης κεφαλαίου και όλων των ολιγαρχών που σχετίζονται με αυτό το κεφάλαιο. Πολύ περισσότερο αγωνίζονται υπέρ ενός ντόπιου, αλλά σχετιζόμενου με το κόμμα τους κεφαλαίου (βλέπε πχ. «Γερμανός» και παλιότερα «Neoset» κα…)Επιπλέον το ΚΚΕ ειδικεύεται στο να κλείνει με πραξικοπηματικές απεργίες επιχειρήσεις ή εργοστάσια μη αρεστά σε αυτό και να εκβιάζει με «μπούκες» και απεργίες επιχειρήσεις που απολύουν δικούς του υπάλληλους. Το χειρότερο δε που κάνει συχνά είναι να εκβιάζει την εργοδοσία με απεργίες, όχι για το καλό όλων των εργαζομένων όπως  λέει, αλλά για να έχουν δουλειά μόνο οι δικοί τους εργαζόμενοι, τη στιγμή που οι υπόλοιποι θα φυτοζωούν ! Αυτό το έχουμε δει καθαρά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και αλλού…Να λοιπόν γιατί τα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ με τις κόκκινες σημαίες περισσότερο θυμίζουν πχ. τα S.S. και S.A. της προπολεμικής Γερμανίας, παρά πραγματικά εργατικά κινήματα (αν εξαιρέσεις βέβαια ότι απουσιάζει το εθνικιστικό και πατριδοκάπηλο κομμάτι που χαρακτηρίζει τη φασιστική και εθνικοσοσιαλιστική δεξιά).Η ανοχή δε προς αυτούς είναι κάτι το ασύλληπτο και πλέον δεν τους μιλάει κανένα κόμμα, ούτε της κυβέρνησης (γιατί απλά το «αίμα νερό δεν γίνεται», αλλά ούτε και η πιο δημοκρατική αντιπολίτευση, καθώς το ΚΚΕ τους είναι χρήσιμο στο βαθμό που θα κόβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ…Η ουσία είναι πως το ΚΚΕ είναι στην πραγματικότητα ένα αντεργατικό κόμμα που δεν αγωνίζεται κατά του κεφαλαίου, αλλά υπέρ ενός συγκεκριμένου κεφαλαίου και εναντίον ενός άλλου. Και φυσικά ο πρώτος λόγος ύπαρξής τους είναι η κάθε λογής (γεωπολιτική και οικονομική) εξυπηρέτηση του ρωσοκινέζικου άξονα κόντρα στη μαλθακή δύση και μέσα σε μια καταρρέουσα από κάθε άποψη και όλο και πιο εξαρτημένη από αυτόν τον άξονα Ελλάδα.H "ανοησία" που δέρνει την άκρα δεξιά !Με τον συγκεκριμένο χώρο των εθνικιστών, πατριδολάγνων, θρησκόληπτων και γενικά υπερσυντηρητικών (άκρα δεξιά) ποτέ δεν τα πήγαινα καλά ή και τον απεχθάνομαι, αν και κάποιες φορές πατάει όντως επάνω σε υπαρκτά προβλήματα για να κερδίσει λαϊκή συμπάθεια.


Ο λόγος είναι ότι ποτέ δεν πίστεψα σε περιούσια ή ανώτερα και κατώτερα έθνη και χώρες, δεν τα πηγαίνω καλά ούτε με τη θρησκεία και γενικά δεν πιστεύω σε κανέναν πατερναλισμό ή αυταρχισμό που θα καθοδηγεί ή και θα κατευθύνει με τη βία τους πολίτες προς κάποιες κατευθύνσεις.

Η σύγχρονη Ευρωπαϊκή ακροδεξιά κύλησε αμέσως, μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου και την ταπεινωτική ήττα της,  στο εξωκοινοβουλευτικό περιθώριο ή και αντάρτικο πόλεων και λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να κινηθεί νόμιμα και  κοινοβουλευτικά για να μην ξεπέσει κι’άλλο στα μάτια των λαών, να έχει ελευθερία έκφρασης και να επηρεάζει όσο μπορεί καταστάσεις και αποφάσεις (ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Λεπέν στη δεκαετία του 60’).

Το βασικό μεταπολεμικό χαρακτηριστικό τους ήταν ο αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός στον οποίον έμεναν αμετακίνητοι και γι’αυτό άλλωστε και είχαν προσδεθεί στο άρμα των ΗΠΑ. Ωστόσο μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου ο φιλοαμερικανισμός τους έγινε αντιαμερικανισμός και απέχθεια προς τον δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα της ρωσολαγνίας ακόμα περισσότερο !  Βλέπετε στην πραγματικότητα μισούν τον δημοκρατικό κόσμο και τις ατομικές ελευθερίες και- εφόσον ο κομμουνιστικός κίνδυνος έγινε παρελθόν- αποκήρυξαν τις ΗΠΑ και τον δυτικό κόσμο και έπρεπε να βρουν σε άλλη χώρα γεωπολιτικό καταφύγιο !Τελικά η ανοησία που τους διακατέχει αποδείχθηκε με το ότι βρήκαν καταφύγιο στη Ρωσία και ειδικότερα μετά την εμφάνιση του Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτό το έκαναν απλά και μόνο γιατί εκεί μυρίστηκαν αυταρχισμό και προσπάθεια παγκόσμιας κυριαρχίας αυτού του αυταρχισμού ! Και μιλάω για ανοησία διότι ο Πούτιν στην πραγματικότητα είναι αναθεωρητής κομμουνιστής (κρατικοφασίστας) και ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά στελέχη της τότε ΣοβιετικήςKGB !

Η ακροδεξιά λοιπόν- και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο- όχι μόνο στράφηκε γεωπολιτικά σε μια χώρα που κυβερνά ένας κομμουνιστής, αλλά φτάνει να γίνεται και πιστό πρακτορείο της. Με λίγα λόγια η ακροδεξιά κουβαλάει τέτοια ανοησία που σύρεται, χωρίς να το καταλαβαίνει, πίσω από έναν κομμουνιστή δικτάτορα και του δίνει τα πάντα για να κυριαρχήσει παγκόσμια !

Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία αφού ο Πούτιν πήρε με έξυπνο τρόπο μαζί του όλους τους φασίστες και ναζιστές πουλώντας κάτι σαν πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια και αυτοί, μέσα στην ανοησία τους, τον πίστεψαν. Στην πραγματικότητα φυσικά ο Πούτιν δεν είναι ούτε Χριστιανός, όπως τον διαφημίζουν οι "ψεκασμένοι" της ακροδεξιάς (πότε έγινε, στην KGB; ), ούτε οικογενειάρχης, αλλά ένας  μισάνθρωπος, τρελαμένος για εξουσία και παγκόσμια κυριαρχία που τον συμφέρει γεωπολιτικά να ελέγχει όλη την ορθοδοξία και να ελκύει τα πιο συντηρητικά στοιχεία παγκοσμίως.

Και επειδή και οι αριστεροί διεθνώς καθόλου δεν αποκηρύσσουν Ρωσία και Πούτιν (το αντίθετο μάλιστα είναι το ίδιο και παραπάνω υποτελείς), γι’αυτό και πλέον τα δύο πολιτικά άρθρα- δεξιό και αριστερό- έχουν γίνει ένα και πάνε χεράκι, χεράκι ! Αυτό που τους ενώνει είναι το μίσος για τη φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία και η υποταγή στηnαυταρχική Ρωσία. Άλλωστε αυτή τη σύζευξη των δύο άκρων τη ζούμε στην Ελλάδα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μια κυβέρνηση που- να μην το ξεχνάμε- ουσιαστικά έβγαλε από τη φυλακή και την ηγετική ομάδα των ρωσόδουλων χρυσαυγητών !

Στην Ελλάδα μάλιστα το φαινόμενο της ακροδεξιάς ρωσολαγνείας έχει πάρει και γελοίες και πρακτόρικες διαστάσεις. Πέρα από τους χρυσαυγήτες υπάρχουν Βελόπουλος, Καρατζαφέρης και ένα σορό «ψεκασμένοι» πολιτικοί, εφημερίδες και ιστοσελίδες που καταφεύγουν συχνά στο ψεύδος, στον κιτρινισμό και στην απάτη για να υποστηρίξουν την προπαγάνδα τους.

Ωστόσο όλοι αυτοί της άκρας δεξιάς μην νομίζετε ότι θα έχουν καλό τέλος, αν η Ρωσία δυναμώσει περαιτέρω γεωστρατηγικά ! Έχοντας πέσει στην παγίδα των αριστερών αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι κομμουνιστές δεν αλλάζουν ούτε στην αναθεωρητικά τους μορφή (Πούτιν, Τσίπρας, Μαδούρο κλπ.) και παραμένουν «κατακόκκινοι», οπότε απεχθάνονται ακόμα τον εθνικισμό, έστω και αν τον χρησιμοποιούν και τον έχουν πάρει με το μέρος τους ! 

 Όταν και αν ο Πούτιν πετύχει λοιπόν τους γεωστρατηγικούς στόχους του σε όλη την Ευρώπη και αλλού, θα εκκαθαριστούν όπως ακριβώς εκκαθάριζε και ο Χίτλερ τους προδότες σε όποια χώρα έμπαινε ! Να πάμε και στην πρόσφατη ιστορία ; Στη Σερβία ο αναθεωρητής κομμουνιστής Μιλόσεβιτς, άρχισε από ένα σημείο και μετά να εκκαθαρίζει τους ακροδεξιούς-φασίστες (βλέπε δολοφονία Αρκάν και περιθοριοποίηση Σέσελι) τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει για να σταθεροποιήσει την εξουσία του και να αιματοκυλήσει τα Βαλκάνια…

Βλέπετε αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι ότι ο κομμουνισμός μπορεί να κατέρρευσε σαν σύστημα, αλλά οι κομμουνιστές συνεχίζουν να κυβερνούν και στη Ρωσία και στην Κίνα και αλλού…και πλέον και στην Ελλάδα…και είναι πιο επικίνδυνοι από ποτέ ! Ελπίζω όταν θα βγάλουμε όλοι την «τσίμπλα από τα μάτια»-περί της ελεύθερης και φίλης χώρας Ρωσίας- και το συνειδητοποιήσουμε, να μην είναι πολύ αργά και έχουμε βυθιστεί στο χάος των πολέμων και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών…


Η καθ’ημάς εθνική «αξιοπρέπεια»


Και ποιος δεν «υποκλίνεται» στο…ανθρωπιστικό μεγαλείο και στη…μεγαλοψυχία του νεοέλληνα που σύσσωμος κόπτεται για την τύχη των Τούρκων πραξικοπηματιών που ζήτησαν άσυλο εδώ, τη δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους ;               
Εξάλλου είμαστε ως κράτος μία δημοκρατική και ανθρωπιστική όαση, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη που παραδίδουμε μαθήματα και στους ξένους (σύμφωνα και με ΠτΔ Παυλόπουλο) !!

Όπως πιθανότατα καταλάβατε τρολάρω, προσπαθοντας να εξηγήσω τη στάση σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, του τύπου αλλά και του Ελληνικού λαού που έχουν αναγάγει σε εθνικό ζήτημα αυτούς τους Τούρκους πραξικοπηματίες που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας και απαιτούν την προστασία τους και τη χορήγηση ασύλου.

Και μιλάμε για τους πάντες εν Ελλάδι…δεξιούς, αριστερούς, φασίστες, φιλελεύθερους κομμουνιστές, και ότι άλλο υπάρχει, που προπαγανδίζουν τη νέα εθνική γραμμή...Μάλιστα οτιδήποτε διαφορετικό έξω από αυτή την εθνική γραμμή βαφτίζεται προδοσία και πλήγμα στην υπερηφάνεια του Έλληνα !

Η υποτιθέμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη λοιπόν (ποιος πιστεύει ότι αυτή δεν είναι μια κρατικά κατευθυνόμενη απόφαση; ) αποφάσισε τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο από αυτούς τους Τούρκους και όταν η Τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε, τότε η φαιοκόκκινη κυβέρνηση του Τσίπρα άσκησε- για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Τούρκων- αίτηση αναίρεση της απόφασης. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζανακόπουλος διαβεβαιώνει όλους τους Έλληνες ότι κανένας από αυτούς δεν θα παραδοθεί στην Τουρκία !

Oπότε την ίδια στιγμή σύσσωμη και η αντιπολίτευση (και το δήθεν φιλελεύθερο κατασκεύασμα του Μητσοτάκη) κατηγορεί- για τη συγκεκριμένη ενέργεια της- την κυβέρνηση ως προδοτική διότι υποτίθεται ότι θέλει να παραδώσει στην Τουρκία τα νέα…ινδάλαματά μας.

Για να το δούμε όμως πιο λογικά, τι είναι όλο αυτό και πως εξηγείται ; Γιατί η Ελλάδα πρέπει ντε και καλά να ρίξει λάδι στη φωτιά στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, να δώσει άσυλο και να αφήσει ουσιαστικά ελεύθερους αυτούς τους ανθρώπους ; Και γιατί αυτό είναι και λαϊκή απαίτηση ;

Ένα καθαρά πολιτικό κίνητρο δεν νομίζω πως υπάρχει, διότι δεν νομίζω και η «μαμά» Ρωσία (η χώρα που βρίσκεται ουσιαστικά πίσω απ’τον Γκιουλέν και τους πραξικοπηματίες του) να ενδιαφέρεται πλέον γι’αυτούς, αφού τον απώτερο στόχο της τον έχει πετύχει με τη φιλορωσική στροφή Ερντογάν.
Τότε τι είναι όλο αυτό ; 

H απάντηση είναι πιο απλή και σκληρή ταυτόχρονα. Είναι ψηφοθηρία στη βάση ενός τυφλού αντιτουρκισμού-που αποτελεί ουσιαστικά εθνική μας ιδεολογία- του τύπου «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» ! Έστω και αν οι πραξικοπηματίες είναι και αυτοί Τούρκοι…
Με λίγα λόγια όλο αυτό στήθηκε από όλο το πολιτικό καθεστώς για να ικανοποιήσει το κόμπλεξ του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου που θέλει νταηλίκια και κόντρες με τις ξένες δυνάμεις για να αισθανθεί υπερήφανος ! Πολύ περισσότερο φυσικά όταν αυτή η δύναμη είναι η Τουρκία.

Και μην μου πεις κανείς πως δεν είναι έτσι, διότι μια βόλτα από το Ελληνικό ίντερνετ αρκεί για να διαβάσει κανείς αυτές τις απόψεις περί εθνικής υπερηφάνειας, προδοσίας κλπ... Οι ίδιοι φυσικά είναι που θα ωρύονται  όταν η Τουρκία του Ερντογάν θα αγριέψει κι’άλλο και θα αρχίσει να προκαλεί και να ανοίγει νέα ζητήματα. Ή μήπως δεν είναι έτσι ;

Ότι ο μέσος Έλληνας σκέφτεται- για πολλούς ιστορικούς λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε- κάπως έτσι δεν είναι καμία είδηση, αλλά το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων- που πρέπει να  εκπαιδεύουν όσο γίνεται τον κόσμο στη real politic και τον ορθολογισμό- είναι απίστευτοι τυχοδιώκτες ανεύθυνοι και δημαγωγοί της πλάκας !

Και τέλος ας αφήσουν όλοι τους τα παραμυθάκια περί κινδύνου της ζωής των πραξικοπηματιών, αν εκδοθούν στην Τουρκία. Κανένας από όσους έχουν ήδη συλληφθεί στην Τουρκία δεν δολοφονήθηκε, ούτε υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για βασανιστήρια κλπ.

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο Μακεδονικό...


Το θέατρο του παραλόγου και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός στο Μακεδονικό (και όχι «Σκοπιανό» όπως βλακωδώς λένε οι περισσότεροι) συνεχίζεται εδώ και κοντά 25 χρόνια και φυσικά η «πρώτη φορά αριστερά» δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση !

Πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα 25 χρόνια που εκκρεμεί το ζήτημα οφείλονται κυρίως στην Ελληνική αδιαλλαξία και τυχοδιωκτισμό- όπως έχουμε αναλύσει ξανά το ζήτημα- σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση, αλλά και μια αντιπολίτευση, που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για μια συμβιβαστική λύση χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της ! Και αυτό διότι την ίδια στιγμή ο εθνοφασίστας συγκυβερνήτης του Τσίπρα, Καμμένος διατείνεται πως δέχεται καθόλου τη λέξη «Μακεδονία» για την όποια ονομασία των γειτόνων...

Από την άλλη και η υποτιθέμενη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία (η τόσο υπερήφανη για το βέτο του Καραμανλή το 2008) αποφεύγει ουσιαστικά να πάρει θέση- φοβούμενη το πολιτικό κόστος- και κατηγορεί ταυτόχρονα την κυβέρνηση για διγλωσσία, η οποία κυβέρνηση ουσιαστικά τους λέει «αφού ούτε και εσείς έχετε ξεκάθαρη θέση, οπότε σκάστε» !

Τι ακριβώς διαπραγματεύεται λοιπόν αυτή η κυβέρνηση τη δεδομένη στιγμή με τους γείτονες και ποιες οι κόκκινες γραμμές της ; Ουδείς έχει καταλάβει !
Υποτίθεται δε πως υπάρχει μια εθνική θέση για το ζήτημα περί σύνθετης ονομασίας με το όνομα «Μακεδονία» έναντι όλων και μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός (παρότι ούτε και με αυτούς τους όρους μπήκε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί ποτέ το Ελληνικό κράτος…).

 Αυτό σημαίνει ότι πρώτον θα απαιτήσουμε και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, κάτι που είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά και πολύ αμφίβολο αν θα το δεχθούν οι γείτονες ! Κατά δεύτερον μια τέτοια θέση (γεωγραφικός προσδιορισμός) σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε και ένα αντίστοιχο έθνος σύμφωνο με την ονομασία της χώρας (στην ουσία δηλαδή Μακεδονικό έθνος). Αλλά και πως γίνεται μία χώρα να μην ανήκει σε κανένα έθνος, πόσο μάλλον που το έθνος είναι κυρίως θέμα αυτοπροσδιορισμού !

Έστω λοιπόν και αν η κυβέρνηση του Τσίπρα θελήσει, για τους δικούς της λόγους, να δώσει μια λύση στο θέμα και οι γείτονες υποχωρήσουν σε τόσο σοβαρά ζητήματα (έθνος και συνταγματική ονομασία), πως θα κάνει καλά και τους ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου, της Χρυσές Αυγές και τους Λεβέντηδες και πιθανότατα και κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας ; Κυρίως πως θα τα βγάλουν πέρα με το λεγόμενο λαϊκό αίσθημα (και κυρίως των βορειοελλαδιτών), όταν το πολιτικό καθεστώς έχει ποτίσει τον Ελληνικό λαό με ψεύδη, φανατισμό και μισαλλοδοξία στο συγκεκριμένο θέμα ;

Όταν δηλαδή επί 25 χρόνια το καθεστώς προπαγανδίζει ότι «Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική», ότι αυτή η χώρα και η Σλαβο-Μακεδονική  ταυτότητα είναι δημιούργημα του Τίτο και άλλα τέτοια, πως περιμένουν αυτός ο λαός να αποδεχθεί έστω μια ονομασία τύπου «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» ή κάτι τέτοιο ;

Πάντως το τι θέλει να κάνει ο Τσίπρας με το ζήτημα θα φανεί στο εγγύς μέλλον, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει τις επιταγές της Ρωσίας και του Πούτιν. Πιθανότατα δηλαδή σκοπεύει κάποια στιγμή να αποχωρήσει από τις συνομιλίες και να ρίξει το φταίξιμο στους γείτονες (όπως έκανε και στο Κυπριακό), προκειμένου να εμποδίσει αυτή τη χώρα να μπει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., όπως θα θέλει ο Πούτιν.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η κυβέρνηση των γειτόνων (που αντικατέστησε τον σωβινιστή αρχαιόπληκτο Γκρουέφσκι) να καλοβλέπει και αυτή τον Ρωσικό εναγκαλισμό, οπότε να μπει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, προκειμένου να παίζει μέσα σε αυτούς τους θεσμούς το Ρωσικό πολιτικό παιχνίδι. Και όπως καταλαβαίνεται σε αυτήν την περίπτωση θα πάμε αναγκαστικά σε συμβιβαστική λύση με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό...

Όπως προφανώς καταλαβαίνετε οι πιο σόφρωνες, ένα ζήτημα που έπρεπε να είχε διευθετηθεί την εποχή που «γεννήθηκε» τραβάει επί δύομιση δεκαετίας και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα. Και αυτό διότι οι Ελληνικοί χειρισμοί (όλων των κυβερνήσεων) ήταν ότι χειρότερο και πιο τυχοδιωκτικό μπορεί να υπάρξει. Ίσως μάλιστα να πρέπει να διδάσκεται και σε σεμινάρια για το τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνετε στην εξωτερική πολιτική !


Λάθος πεδίο διαλέξατε για αντιπολίτευση


Από προχθές έχει κυκλοφορήσει ευρέως μια είδηση ότι το περιβόητο μέρισμα που έδωσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν συνολικά και ξένοι από κάπου 172 υπηκοότητες  (!)  και αυτό συνοδεύτηκε τελικά από μια πλειάδα από ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια...

Πήρε μάλιστα τόση διάσταση που μεγάλος μέρος των προσκειμένων στην αντιπολίτευσης άρχισε να το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα κατά της κυβέρνησης Τσίπρα που «ταΐζει τους ξένους και αγνοεί τους Έλληνες". Και δεν μιλάμε μόνο για χρυσαυγήτες και ακροδεξιούς, αλλά και πιο μετριοπαθείς, νεοδημοκράτες και άλλους !

Τι έχει συμβεί ; Η είδηση ξεκίνησε από ρεπορτάζ του καναλιού «ALPHA- και εν συνεχεία άρχισε να αναπαράγεται- και, τουλάχιστον, με τον τρόπο που μεταδόθηκε είναι fake ! Και αυτό γιατί όσοι έλαβαν το μέρισμα είναι όλοι τους Έλληνες πολίτες με ΑΦΜ και φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις. Συνεπώς αποκλείεται να το έχει πάρει κάποιος ξένος που δεν έχει πάρει Ελληνική υπηκοότητα ή κάποιος που ζει παράνομα στην Ελλάδα. Αν το έχουν πάρει ξένοι από 172 χώρες (που και γι’αυτόν τον αριθμό πολύ αμφιβάλλω, αν και δεν μπορώ να το αποδείξω), θα έπρεπε να μιλήσουν για ξένους από 172 εθνικότητες και όχι υπηκοότητες. Στοιχειώδης γνώση της Ελληνικής γλώσσας χρειάζεται..

Δεύτερον αυτοί οι αλλοδαποί που πήραν το μέρισμα είναι τελικά μόλις το ένα δέκατο του συνόλου, οπότε γιατί τέτοιος ντόρος ; Τρίτον επειδή πολλοί μίλησαν και για τους Τσιγγάνους, ας τους πληροφορήσει κάποιος ότι και αυτοί είναι Έλληνες εδώ και αιώνες και έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς(ανεξάρτητα από την περιθωριοποίηση και την παρακμή που συχνά κουβαλάει ένα κομμάτι τους).

Ας καταλάβουν λοιπόν κάποιοι δεξιοί, ψευτοφιλελεύθεροι και άλλοι ότι αυτή τη φορά διάλεξαν λάθος πεδίο για αντιπολίτευση στην άθλια κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», ταυτιζόμενοι με τη θέση της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, αφού ορισμένοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση (που μπορεί να δηλώνουν και φιλελεύθεροι, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει αυτό) έχουν χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν εθνικιστικές, ξενοφοβικές, αντιμειονοτικές και άλλες παρεμφερείς θέσεις για να χτυπήσουν την κυβέρνηση του Τσίπρα
.
Όχι ότι δεν υπάρχει θέμα με τα ανοιχτά σύνορα και όχι δεν πρέπει να μπει ένα μέτρο στη μετανάστευση σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με φθηνή δημαγωγία, fake news και διασπορά διχόνοιας ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους.

Όλα αυτά απλά επιβεβαιώνουν και αυτό που έχουμε ξαναγράψει ότι η Ελληνική κοινωνία πήγε, μέσα στην κρίση, πολύ στα πολιτικά άκρα και αυτό φαίνεται και σε ένα κομμάτι θεωρητικά πιο μετριοπαθές που δημαγωγεί κατά τέτοιον τρόπο.Η δικαίωση των «αιρετικών»: Με Ρώσικα και Κινέζικα όπλα πολεμάει ο ISIS !


Λίγο μετά από τότε που εμφανίστηκαν οι κανίβαλοι του Ισλαμικού κράτους (ISIS), εδώ στα «αιρετικά» είχαμε εκφράσει την άποψη ότι η δημιουργία του είναι μια προβοκάτσια που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του φασιστικού Ρωσικού άξονα !

Εκεί μας οδηγούσε και η ίδια η φύση και η δημιουργία του, που επί της ουσίας προβοκάρισε τη δημοκρατική αντί-Άσαντ αντιπολίτευση της Συρίας και προκάλεσε τη Ρωσική γενοκτονική παρέμβαση, δήθεν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το ίδιο και τα διάφορα προβοκατόρικα  χτυπήματα του ISIS ανά τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία εξυπηρετούσαν- και εξυπηρετούν- μόνο τον Ρωσικό άξονα. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι τα δολοφονικά χτυπήματα στην Τουρκία, όσο διαρκούσε η κόντρα Πούτιν-Ερντογάν. 

Έτσι λοιπόν δεν ήταν και δύσκολο να καταλάβεις ότι τους τζιχαντιστές του ISIS στήριξε ο άξονας Ιράν-Κατάρ και Άσαντ, κάτι που δείχνει πεντακάθαρα τη "μαμά" Ρωσία στο παρασκήνιο ! Γι'αυτό και η Σαουδική Αραβία έχει καταγγείλει ευθέως Κατάρ και Ιράν και μάλιστα πρόσφατα προχώρησε και σε εμπάργκο κατά του πρώτου. Επιπλέον δεν είναι κρυφό ότι η Ρωσία διατηρεί βάσεις στην Τσετσενία και στο Νταγκεστάν όπου εκπαιδεύει εξτρεμιστές από αυτές τις δύο περιοχές και αυτό είναι κάτι που έδινε βεβαιότητα στις υποψίες μας. 

ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ "ΕΛΛΗΝΑΡΑ" !


Και όμως- λόγω προφανώς της Ελληνικής παραπληροφόρησης, παραενημέρωσης και αντιδυτικής αρρώστιας λαού και πολιτικού καθεστώτος- οι μόνοι που επιμείναμε σε αυτή τη θέση, σε όλο το ίντερνετ, ήμασταν μόνο εμείς και η κομμουνιστική ΟΑΚΚΕ και εισπράτταμε συνήθως χλευασμό και βρισιές από τους ρωσολάγνους.

Και όμως σήμερα που το Ισλαμικό κράτος έχασε σχεδόν όλα τα εδάφη του (αλλά δεν ηττήθηκε και επιχειρησιακά ως τρομοκρατική οργάνωση), έρχεται μια αποκάλυψη για να  δέσει όλα όσα λέμε εδώ και καιρό και που αφορά τα όπλα του ISIS και την προέλευσή τους ! Το forbes.com αποκαλύπτει  λοιπόν από ποιες χώρες προμηθεύονταν τα όπλα τους οι τζιχαντιστές μαχητές αυτής της οργάνωσης και τελικά περίπου το 90% των όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποίησε ο ISIS προέρχονταν κυρίως από την Κίνα, τη Ρωσία και γενικά την Ανατολική Ευρώπη (δηλαδή και άλλα ρωσόφιλα καθεστώτα όπως Σερβία, Ουγγαρία και Τσεχία) !

Αυτά προκύπτει σύμφωνα με μελέτη από  το «Conflict Armament Research» που ανέλυσε 40.000 ευρήματα από τις δυνάμεις  του ISIS στη Συρία και το Ιράκ μεταξύ 2014 και 2017. Πιο αναλυτικά από τη στενότατη σύμμαχο της Ρωσίας, Κίνα προέρχεται  το 43,5% όλων των όπλων του ISIS που βρέθηκαν  στο Ιράκ και τη Συρία !                                                                                                      Είναι ωστόσο ενδιαφέρον ότι τα Ρωσικά όπλα ξεπερνούν τα κινεζικά μέσα στην αιμάσσουσα Συρία, κάτι που πιθανώς σχετίζεται με την παροχή ρωσικών όπλων σε δυνάμεις πιστές στο καθεστώς. Με λίγα λόγια ο ISIS ή έστω μεγάλο κομμάτι του θεωρείται στην πραγματικότητα πιστό στον Άσαντ και η Ρωσία τον βοηθούσε ! Άρα πλήρης δικαίωσή μας !

Ακόμη η παράνομη μεταφορά-προφανώς κλοπή- όπλων που προορίζονταν αρχικά για δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης (Ιδιαίτερα αντιαρματικών όπλων, συστημάτων κατά αρμάτων μάχης) αποδείχτηκε επίσης σημαντική πηγή όπλων και πυρομαχικών για το ISIS και εκεί οφείλεται και η παρουσία στη λίστα χωρών όπως η Γερμανία και η Ρουμανία. 

Τέλος καταρρίπτεται και η παραμύθα των απανταχού ρωσόφιλων (μεταξύ αυτών και του Τραμπ) πως οι ΗΠΑ βοηθούν και εξοπλίζουν τον ISIS, καθώς η έρευνα έδειξε ότι τα αμερικανικά όπλα αντιπροσώπευαν μόλις το 1,8% όλων των στοιχείων που τεκμηριώθηκαν μεταξύ 2014 και 2017. Ακόμα και αυτά τα λίγα Αμερικάνικα όπλα, αναφέρεται πως ο ISIS τα βρήκε μετά από την επικράτησή του σε κομμάτι του Ιράκ το 2014 όπου κατέλαβε σημαντικές ποσότητες όπλων από τον ιρακινό στρατό, μερικές από τις οποίες προέρχονταν από τις  ΗΠΑ. 

Δείτε το παρακάτω αναλυτικό γράφημα που δείχνει ακριβώς τις χώρες από τις οποίες έχει προμηθευτεί όπλα ο κανιβαλικός ISIS και το ποσοστό τους και θα καταλάβετε.ΠΗΓΗ:                                           


Το βρώμικο παιχνίδι και το αδιέξοδο στο προσφυγικό

Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο σε ότι αφορά το προσφυγικό και αυτό είναι- όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές- ότι ο Τσίπρας και η συμμορία του άνοιξαν εσκεμμένα και εντελώς άναρχα τα σύνορα μόλις έγιναν κυβέρνηση, όχι για λόγους ιδεοληψίας όπως λένε πολλοί, αλλά για να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και διάσπαση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.Αυτό το έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διότι ήξεραν καλά ότι πρόκειται για ένα τεράστιο και αμφιλεγόμενο πλήθος μεταναστών από διάφορες χώρες και το λέμε αυτό διότι στην πραγματικότητα δεν είναι όλοι πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο. Επιπλέον ούτε καν έχουν ελεγχθεί επαρκώς τα στοιχεία, το backround και η καταγωγή τους και που δύσκολα μπορούν να ενταχθούν στο σύνολό τους στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη.  

  

Συνεπώς ήταν αναμενόμενο πως με τα ανοιχτά σύνορα για όλους, θα δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα αφού- εκτός των άλλων-μέσα σε αυτό το  πλήθος μπορούσε κάλλιστα να έχει παρεισφρήσει και ο οποιοσδήποτε κακοποιός ή τρομοκράτης και πραγματικά αυτό συνέβη !                                                                                                           Αυτή λοιπόν η κατάσταση δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής (που φυσικά δεν έχει ούτε υποδομές, ούτε δουλειές, ούτε κατοικίες για να τους φιλοξενήσει) αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες και έκανε την Ελλάδα έναν κόμβο απ’όπου περνούσαν οι λαθρομετανάστες και προς άλλες  χώρες της Ευρώπης.Τι συνέβη μετά ; Ότι ακριβώς ήθελε ο Τσίπρας και η παρέα του, όταν άνοιξε τα σύνορα !  Όσες χώρες έπεσαν στην παγίδα του και άνοιξαν και αυτές άναρχα τα σύνορα, λόγω ιδεοληψιών και πολιτικής ορθότητας (κυρίως Γερμανία και Σουηδία), βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν μεγάλο όγκο ανθρώπων με άγνωστο backround  και που φυσικά δυσκολεύονται να βρουν εργασία, κατοικία και γενικά να ενταχθούν όπου πήγαν. Το αποτέλεσμα ήταν άνοδος της εγκληματικότητας, τρομοκρατικές ενέργειες και ταυτόχρονα άνοδος της ξενοφοβίας και  ακροδεξιάς σε αρκετές χώρες της Ευρώπης !Αυτά ακριβώς λέμε ότι επιθυμούσε και ο Τσίπρας διότι η Ρωσία του "πατερούλη" του Πούτιν είναι αυτή επιθυμεί σφόδρα και ευνοείται από την άνοδο της  ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την οποία και κατά κύριο λόγο ελέγχει, όπως ελέγχει και την ισλαμοφασιστική τρομοκρατία η οποία στην πραγματικότητα εξυπηρετεί κυρίως Ρωσικούς στόχους. 

                  

Κυρίως όμως αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να διασπά την Ε.Ε. στα δύο διότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης (που μερικές φλερτάρουν και με την άκρα δεξιά) δεν επιθυμούν  σε καμία περίπτωση να δουν αμφιβόλου backround μουσουλμάνους μετανάστες στο έδαφος τους και γι’αυτό σφράγισαν τα σύνορα τους. 

Ωστόσο η δυτική Ευρώπη (κυρίως η Γερμανία) βλέποντας καθαρά πλέον τι συνέβη με τα ανοιχτά σύνορα, θέλει πλέον να «ξεφορτωθεί» μετανάστες και απαιτεί το μοίρασμα τους σε όλη την Ευρώπη, κάτι που-όπως είπαμε- η ανατολική Ευρώπη αρνείται πεισματικά !Να λοιπόν και η διάσπαση της Ευρώπης και τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Πούτιν και ο Τσίπρας, με το άνοιγμα των συνόρων, δήθεν για ανθρωπιστικούς λόγους ! Και, εδώ που τα λέμε, ποιος έχει το δίκιο και ποιος πρέπει να αναλάβει την κύρια ευθύνη του προσφυγικού ; Αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα ή αυτοί που τα έκλεισαν και προειδοποιούσαν για το τι μπορεί να συμβεί ; 

Kαι- όσο και αν δεν μας αρέσουν αυτές οι σκληρές δεξιές κυβερνήσεις Ουγγαρίας και Πολωνίας- πόσο δημοκρατικό είναι να τσαλαπατήσεις την εθνική κυριαρχία μιας χώρας και να της επιβάλεις την υποχρεωτική υποδοχή μεταναστών, όταν ως δύση δεν έχεις κάνει αυτά που πρέπει για να περιορίσεις τους κινδύνους που έχουν προκύψει, ακόμα και μέσα στις ίδιες τις χώρες σου ;Γι’αυτό ήρθε λοιπόν και αυτή η πρόσφατη πρόταση του Πολωνού Τουσκ-που απορρίπτει την υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων-  να εντείνει το χάσμα στην Ε.Ε. και που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στην Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας φωνασκεί για το μεταναστευτικό, χωρίς φυσικά ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το τι έχει προκαλέσει η μεταναστευτική πολιτική του στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας σε επιεικώς άθλιες συνθήκες !


Και-ακόμα χειρότερα- έρχεται την ίδια στιγμή και ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευτικό Μουζάλας και χωρίς ίχνος ντροπής και φιλότιμου  λέει ότι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνουν μετανάστες σε αυτούς τους άθλιους καταυλισμούς που στιβάζονται !! Έτσι για να καταλάβει για άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός τι εστί η "ανθρώπινη πρώτη φορά αριστερά, με το ηθικό της πλεονέκτημα...

Στο παιχνίδι πάντα και ο ανεύθυνος και πονηρός Μητσοτάκης (ο οποίος δεν θέλει να δυσαρεστεί τον ρωσόδουλο Καραμανλή για να τον αφήνουν οι Καραμανλικοί ήσυχο) που όχι μόνο δεν έχει μιλήσει ποτέ κατά των ανοιχτών συνόρων, αλλά έχει προτείνει  κοινή γραμμή με τον Τσίπρα στο προσφυγικό και αυτό πραγματοποιεί ! Εξού και έσπευσε να καταδικάσει έντονα την πρόταση Τουσκ και να μιλήσει για έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρώπη κλπ…

Kαι φυσικά ρεαλιστική λύση για αυτό το φλέγον θέμα δεν έχουν να προτείνουν, ούτε ο Τσίπρας, ούτε και ο Μητσοτάκης, παρά τις φωνασκίες και τις κορώνες τους, ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής. Και από την άλλη υπάρχουν οι φασίστες και οι ναζιστές (χρυσαυγήτες και λοιποί) που εκμεταλλεύονται το θέμα για να κερδίζουν λαϊκή συμπάθεια.


Η επίσκεψη Ερντογάν και το κυβερνητικό φιάσκο
Να ομολογήσουμε καταρχήν μια μεγάλη αλήθεια...Ο Ερντογάν έβγαλε στην εν Ελλάδι επίσκεψή του στιβαρότητα και ανατολικό αυταρχικό ύφος, την ίδια στιγμή που Τσίπρας και Παυλόπουλος έμοιαζαν «χεσμένοι ραγιάδες» παρά τη…φιλότιμη προσπάθειά τους να αποδείξουν το αντίθετο !Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Καταρχήν το σίγουρο είναι ότι αυτήν  την επίσκεψη την επέβαλε στην Ελληνική πλευρά ο Πούτιν και η Ρωσική διπλωματία και ο Τσίπρας φυσικά δεν είχε παρά να δεχθεί ότι του είπαν τα Ρώσικα αφεντικά του. Αυτό διότι η φασιστική Ρωσία είναι πολύ κοντά στο να κάνει την Τουρκία δορυφόρο της, οπότε σε αυτή τη λογική πρέπει να βελτιωθούν- όσο μπορεί να γίνει αυτό φυσικά-και οι σχέσεις της με την ξεκάθαρη πλέον χώρα δορυφόρο της Ρωσίας μέσα στην Ε.Ε., την  Ελλάδα.

Ο δε Ερντογάν, μετά τη διεθνή απομόνωση που του έχει κάνει η δύση, ψάχνει παντού για διεθνή στηρίγματα και ξέρει ότι αυτό το στήριγμα δεν μπορεί να είναι μόνο η Ρωσία, ούτε είναι καλό να εξαρτηθεί ολοκληρωτικά από αυτήν γεωπολιτικά. Οπότε και αυτός βλέπει με καλό μάτι και την προσέγγιση της Ελλάδας (άρα και σχετική βελτίωση των σχέσεων μας) η οποία παραμένει μέλος της Ε.Ε., οπότε μέσω αυτής θα μπορούσε να ρίξει και μια νέα «απέλπιδα» γέφυρα προσέγγισης προς τη δύση.Από την άλλη και η γεμάτη πολιτική ανοησία και μαλθακότητα Ευρώπη, αλλά και η Αμερική του ρωσόδουλου Τραμπ δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση. Όχι όμως γιατί σκοπεύουν να αναθερμάνουν τη σχέση τους με την Τουρκία. Αντίθετα στα πλαίσια του μοιράσματος του πλανήτη σε ζώνες επιρροής, με τη Ρωσία φυσικά, που έχουν ήδη αποφασίσει πως θέλουν την Τουρκία στην αγκαλιά του φασίστα Πούτιν !               Ωστόσο γνωρίζουν καλά ότι η ψευδαίσθηση του Ερντογάν ότι θα λυθούν Ελληνοτουρκικά ζητήματα- κάτι που η Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί- και η προσέγγιση του με μια ρωσόδουλη, αλλά μέλος της Ε.Ε., χώρα, μπορεί να τον οδηγήσει πιο βαθιά στην αγκαλιά της Μόσχας !
Γιατί βγήκε ηττημένη η κυβέρνηση


Τελικώς ήταν αναμενόμενο πως το θέμα δεν προσφερόταν για λαϊκή εσωτερική κατανάλωση και η Ελληνική πλευράς βγήκε επικοινωνιακά ηττημένη (κάτι που ομολογεί και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ότι και αν του λένε τα κανάλια).Και αυτό διότι ο Ερντογάν είναι, όπως είπαμε, ανατολικός ηγέτης και διεκδικητικός και όχι Ομπάμα, Μακρόν και Τριντό με επικοινωνιακά χαμόγελα και show (ενδεικτικό ότι σπανίως χαμογελάει) που θα ερχόταν εδώ για τουρισμό, χωρίς να θέσει ζητήματα και χωρίς να πάει και στη Θράκη. Καμία αμφιβολία δεν υπήρχε γι’αυτό και έτσι έγινε… Ωστόσο ο Ερντογάν- για τα δικά του δεδομένα-μόνο προκλητικός και οξύς που δεν ήταν εδώ, αλλά αντίθετα σχετικά χαμηλών τόνων, ότι και να λένε οι αδαείς Έλληνες δημοσιο-κάφροι. Εννοώ ότι καμία σχέση δεν είχε με τους πύρρειους λόγους και την οξύτητα που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Όμως από την άλλη Ερντογάν έθεσε, όπως είπαμε, Ελληνοτουρκικά ζητήματα τα οποία έφεραν σε αμηχανία την κυβέρνηση, συν την επίσκεψή του στη Θράκη στη μειονότητα…Με δεδομένο λοιπόν ότι η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη- και ούτε και έχει καμιά διάθεση να αγγίξει αυτά τα ζητήματα- ,τα ζητήματα που έθεσε ο Ερντογάν έφεραν σε αμηχανία και την ίδια και τους περισσότερους Έλληνες, αλλά και τους δημοσιογράφους που δεν ήξεραν πως να τα μεταφέρουν στο κοινό.Βλέπετε ο Ερντογάν δεν έχει άδικο σε όλα όσα έθεσε, όσο και αν δεν αρέσει αυτή η άποψη. Πχ. το δικαίωμα των μειονοτικών να αυτοπροσδιορίζονται και να εκλέγουν μόνοι τους θρησκευτικούς ηγέτες, κάτι που προβλέπει και η συνθήκη της Λωζάνης (την οποία συνεχώς επικαλούματε) ή και το Κυπριακό που με ευθύνη της Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής πλευράς έχει ναυαγήσει.

Όμως ο Ελληνικός εθνικισμός και αντιτουρκισμός είναι ένα ανάγωγο και μη ελεγχόμενο στις αντιδράσεις του «κτήνος» και είναι γνωστό ότι και ο Τσίπρας συγκυβερνά με τον εθνοφασίστα Καμμένο (τον οποίον φρόντισε φυσικά να εξαφανίσει εντελώς από αυτήν την ιστορία) οπότε δεν επιθυμεί καμία σύγκρουση με τους εθνικιστές και σωβινιστές. 
Μην ξεχνάμε ότι ο μέσος Έλληνας θεωρεί ότι η χώρα του έχει σε όλα δίκιο απέναντι στους «βάρβαρους» Τούρκους και συνεπώς πως αυτοί δεν δικαιούνται να θέτουν ζητήματα, παρά μόνον εμείς, αλλιώς "είναι προκλητικοί και μας απειλούν" Όμως τα πράγματα απέχουν αρκετά από το να είναι έτσι…

Έτσι λοιπόν αντιπολίτευση και δημοσιογράφοι χτύπησαν τον Τσίπρα μέσω του εθνικισμού κατηγορώντας τον ως ενδοτικό και βαφτίζοντας τον "Σουλτάνο" προκλητικό και οξύ. Από την άλλη και οι φιλικά προς τον Τσίπρα διακείμενοι δημοσιογράφοι (πχ. Χατζηνικολάου) επέλεξαν να στηρίξουν τον Τσίπρα μέσω του εθνικισμού, λέγοντας ότι οι Τσίπρας και Παυλόπουλος αποστόμωσαν τον προκλητικό Ερντογάν, όμως ελάχιστους έπεισαν και η κυβέρνηση έχασε επικοινωνιακά.


Μια κυβέρνηση που, όπως είπαμε, στην πραγματικότητα καμία διάθεση δεν έχει να συγκρουστεί με όλους αυτούς και να αγγίξει τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα. Άλλωστε αυτά τα ζητήματα- που σε άλλα μπορεί να έχουμε δίκιο και σε άλλα άδικο- χρονίζουν εδώ και κάτι δεκαετίες !

 Πιστεύει κανένας ότι αυτή η κυβέρνηση των ασήμαντων προβοκατόρων έχει καμιά διάθεση να τα λύσει ; Δεν πρόκειται λοιπόν να το κάνει, όπως δεν θα το κάνει και το Μακεδονικό, και θα αρκεστεί σε μια περισσότερο δημοσιοσχετίστικη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία τύπου Σημίτη ή ΓΑΠ.Η συνήθης Ελληνική σκύλευση...Όπως και πολλά άλλα πράγματα, έτσι και την προ δεκαετίας δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, ο μέσος Έλληνας την βλέπει ως άσπρο ή μαύρο αδυνατώντας να δει το γκρι !

Οι μεν αριστεροί και αριστερίζοντες μιλούν για ένα αθώο παιδί που σκότωσε ένας «μπάτσος, γουρούνι, δολοφόνος» και εξυψώνουν τον Γρηγορόπουλο ως ίνδαλμα και λαϊκό ήρωα. Από την άλλη οι σκληροί δεξιοί και οι φασίστες είτε τον απαξιώνουν τελείως ή και λένε  ότι καλά του έκανε ο Κορκονέας αφού «ήταν ένα κακό παιδί» !

Στην πραγματικότητα ο Γρηγορόπουλος ήταν απλά ένα νεαρό παιδί που, για πολλούς και διάφορους λόγους, είχε πάρει λάθος δρόμο και ο θάνατος του μια τραγική κατάληξη που τελικά έγινε αφορμή για μια πρωτοφανή σκύλευση στη μνήμη του (και από τις δύο πλευρές), ακόμα και σήμερα.

Από την άλλη ο Κορκονέας πιθανότατα να ήταν ένας κακά εκπαιδευμένος νταής αστυνομικός. Αλλά στο τι ακριβώς συνέβη τότε, στο πως και το γιατί πυροβόλησε ο συγκεκριμένος Κορκονέας δεν μπορούμε να μπούμε να υπεισέλθουμε, αφού αυτά είναι αρμοδιότητα μόνο των δικαστηρίων και αν πούμε και κάτι μπορεί να εκτεθούμε.

Από τη μία δεν μπορείς να επιχαίρεις ούτε να μιλάς με απαξίωση και μένος για ένα παιδί 15 χρόνων που είχε τόσο πρόωρο τέλος, αλλά από την άλλη δεν μπορείς και να τον ηρωοποιείς. Και δεν μπορείς να τον ηρωοποιείς διότι ο Γρηγορόπουλος ήταν αναρχικός και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο διότι πετούσε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς και- για κακή του τύχη- στο περιπολικό που επέβαινε ο Κορκονέας.

Αυτό φυσικά δεν το βγάζω απ’το κεφάλι μου αφού τα ίδια ακριβώς έχει πει και ο φίλος και ομοϊδεάτης του Ρωμανός…Όταν λοιπόν εξυψώνεις σε τέτοιο βαθμό τον Γρηγορόπουλο είναι σαν να λες στη νεολαία σου να παρατήσει τα μαθήματά και τη διασκέδασή της και να αρχίσει να πετάει πέτρες και μολότοφ !  Δεν είναι κακό φυσικά να έχει πολιτικά άποψη και επαναστατικότητα ένας νεολαίος. Ίσα, ίσα είναι και υγιές, αλλά όταν  αυτό φτάνει στον πολιτικό εξτρεμισμό και σε μια τέτοιου είδους ριζοσπαστικοποίηση με χρήση βίας, τότε όχι μόνο υγιές δεν είναι αλλά καταστρέφει και ζωές.

Αφήστε βέβαια το τι ακολούθησε μετά και μέχρι σήμερα. Είναι μια τρομερή σκύλευση στο θάνατό του ! Η συνήθης Ελληνική σκύλευση… Όλοι φυσικά θυμούνται τι έγινε εκείνες της ημέρες του 2008 όταν με προτροπή του τότε ΣΥΡΙΖΑ (επί Αλαβάνου) κάηκε το κέντρο της Αθήνας και τους αριστερόφιλους προβοκάτορες Καραμανλή και Παυλόπουλου (αυτόν τον ανταμείψαμε και τον κάναμε ΠτΔ) να αφήνουν τους αναρχοφασίστες να το κάψουν ανενόχλητοι !

Μάλιστα ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι όλο αυτό το ενθάρρυνε τότε ο Αλαβάνος γιατί ήθελε να μπορέσουν να βάλουν χέρι τα τότε μικρά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ) στην αστυνομία και μάλιστα είχε τότε δηλώσει ανοιχτά ότι επιθυμεί μια διακομματική επιτροπή που θα ελέγχει την αστυνομία. Αυτό ελάχιστοι το θυμούνται...Και από την άλλη βέβαια οι φασίστες και οι ναζί να εκμεταλλεύονται το θέμα από την ανάποδη με τη δική τους μαύρη ρητορική...Καταλαβαίνεται λοιπόν για τι βρώμικους σκοπούς χρησιμοποιήθηκε αυτό το νεκρό παιδί !

Σήμερα βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν Τσίπρα και στην εξουσία δεν τα έχει ανάγκη αυτά, αφού είναι πλέον σε θέση να βάλει χέρι σε όλον τον κρατικό μηχανισμό από πολύ πιο πλεονεκτική θέση και αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του. 

Από την άλλη όμως επί εννιά χρόνια κάθε λογής αριστεριστής ή αναρχοφασίστας συνεχίζει να καπηλεύεται τη μνήμη του και τη χρησιμοποιεί για ότι μπορεί να βάλει ο νους τους.  Άλλωστε η υπόθεση Γρηγορόπουλου συσπείρωσε, ριζοσπαστικοποίησε ή και έφερε και νέους οπαδούς τα τελευταία χρόνια σε ένα εξτρεμιστικό πολιτικό συνεχές της άκρας αριστεράς που μπορεί στην τελική να καταλήγει άνετα σε μια μαύρη αντίδραση !


Συνεπώς δεν μας παραξενεύει που κάθε χρόνο ορισμένοι μπαχαλάκηδες καίνε και σπάνε στη μνήμη του και που το ίδιο είναι και σήμερα και πιθανότατα και για πολλά χρόνια ακόμα…Άντρο αντιτούρκων τρομοκρατών η Ελλάδα !

ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ

Να λοιπόν που αιφνιδιαστικά η Ελληνική αστυνομία συνέλαβε εννιά Κούρδους, κατοίκους Ελλάδας, ως έτοιμους να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια και πιθανότατα κατά του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναμένεται τις προσεχείς ημέρες στην Ελλάδα !

Πρόκειται για την  Κουρδική κομμουνιστική τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C  που φυσικά είναι εκτός νόμου στην Τουρκία και ψάχνει για στηρίγματα σε ξένες χώρες, γι’αυτό και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Και το θέμα εδώ δεν είναι μόνο ότι ευτυχώς συνελήφθησαν, αλλά και το τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα της οποίας έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι εδώ και χρόνια !

Και νομίζετε ότι είναι οι μόνοι ; Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι τίγκα και από μέλη του τρομοκρατικού κουρδικού PKK (το οποίο στην Ελλάδα έχουμε ηρωοποιήσει στη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου») και γι’αυτό τους δίνουμε και άσυλο. Μάλιστα οι Τούρκοι μας κατηγορούν εδώ και χρόνια και πως εκπαιδεύουμε Κούρδους μαχητές στην Ελλάδα, αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί ποτέ παρότι δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβαίνει…

Παρόμοια πράγματα ζήσαμε επίσης πρόσφατα όταν ένα τσούρμο από πραξικοπηματίες (του περιβόητου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν) βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα για να μην δικαστούν. Εκεί είδαμε ότι σύσσωμο το Ελληνικό κατεστημένο τους υπερασπίστηκε παριστάνοντας ότι κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους… Δεξιοί, αριστεροί, φιλελεύθεροι, κεντρώοι…οι πάντες !
Έτσι η «πρώτη φορά αριστερά», με τις άκρες της στη δικαιοσύνη, έχει καταφέρει να δώσει άσυλο σε πολλούς από αυτούς και την ίδια στιγμή να παραμυθιάζει τον Ερντογάν για τα φιλικά του αισθήματα και για τη δήθεν ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη που αποφασίζει από μόνη της !

Γιατί λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα και φτάνουμε στις συλλήψεις μόνο όταν ανακαλύπτουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ελληνικό έδαφος ; Πως πιστεύουμε ότι αυτές οι συλλήψεις αθωώνουν το Ελληνικό βαθύ κράτος, τη στιγμή που αυτό έδινε άσυλο σε τρομοκράτες για να δρουν ανενόχλητοι ;

Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι παρά ένας στείρος αντιτουρκισμός που έχει τις ρίζες του σε παλιότερες εποχές και έχει και σήμερα την κάλυψη όλου του Ελληνικού κατεστημένου, μυστικών υπηρεσιών, κυβερνήσεων, δημοσιογράφων κλπ. Με λίγα λόγια το Ελληνικό κράτος δίνει άσυλο σε οποιονδήποτε εχθρεύεται το αντίστοιχο Τουρκικό βαθύ κράτος, ακόμα και σε τρομοκράτες, παραστρατιωτικούς, πραξικοπηματίες και οτιδήποτε άλλο...

Από την άλλη όσοι Τούρκοι πολίτες εχθρεύονται το Τούρκικο βαθύ κράτος ή και μισούν γενικά την Τουρκία, ξέρουν ότι η εχθρός της Τουρκίας, Ελλάδα είναι ένας κατάλληλος τόπος να βρουν καταφύγιο και πάλι στη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και αυτό ακριβώς συμβαίνει.

 Η σύλληψη αυτών των εννιά Κούρδων κομμουνιστών αποδεικνύει ότι το κράτος τους ξέρει όλους αυτούς καλά  και τους παρακολουθεί και προχώρησε στις συλλήψεις τώρα που η κατάσταση πάει να ξεφύγει από τα χέρια του ή και  ως εκδούλευση στον Ερντογάν που έρχεται στα μέρη μας προσεχώς και πιθανότατα να βρισκόταν σε κίνδυνο. Και γιατί όμως εκδούλευση Τσίπρα στον Ερντογάν ;   

Διότι η τυφλή και κυνική δύση έχει σπρώξει με την πολιτική της την Τουρκία του Ερντογάν για τα καλά στο άρμα του Ρώσου δικτάτορα Πούτιν, σε σημείο που η πρώτη να σκέφτεται να αποχωρήσει και από το ΝΑΤΟ ! Έτσι λοιπόν τώρα που το αφεντικό του Τσίπρα, ο Βλαδίμηρος συσφίγγει τις σχέσεις του με τον Ταγίπ, απαιτείται μια σχετική βελτίωση των σχέσεων και με την Ελλάδα. Οπότε να σου ο Ταγίπ στην Ελλάδα και ο Τσίπρας να του παριστάνει τον φίλο !

Συμπέρασμα ; Tο αφήγημα ότι η Ελλαδίτσα μας είναι αθώα και κατατρεγμένη και για όλα φταίνε οι Τουρκαλάδες που μας απειλούν και μας υπονομεύουν, απέχει πολύ από το να είναι η αλήθεια (αν και οι περισσότεροι Έλληνες το πιστεύουν), διότι έχουμε και εμείς και οι Τούρκοι «σκελετούς στο ντουλάπι μας» !


Οι απάτες και τα ψέματα του Καμμένου αποκαλύπτονται


Για παραπλάνηση της Βουλής από δόλο από πλευράς Πάνου Καμμένου, μίλησε ευθέως σήμερα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του καταδικασμένου για λαθρεμπόριο Βασίλειου Παπαδόπουλου, και αποκάλυψε το μέγεθος της αγυρτίας και ανεντιμότητάς του συγκεκριμένου !
 Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατία ενώ υπήρχε συμφωνία με τον φερόμενο ως μεσάζοντα των Σαουδαράβων Β.Παπαδόπουλοο από το 2016, στην συζήτηση της επιτροπής εξοπλισμών τον Ιανουάριο του 2017, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ενημέρωσε κανέναν ότι οι Σαουδάραβες θέλουν να εκπροσωπηθούν από τον εν λόγω Έλληνα επιχειρηματία.                                                                                                   Τόνισε μάλιστα πως: “Εάν είχε αποκαλύψει κάτι τέτοιο ο Πάνος Καμμένος, η ψηφοφορία τόσο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν διαφορετική",  και συνέχισε με το σημαντικότερο…
«Υπογράψατε μία συμφωνία με κάποιον Παπαδόπουλο για 300.000 βλήματα, αξίας 66 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία οι Σαουδάραβες ζητούσαν μόνο τα 100.000» παρατηρώντας πως με αυτή τη συμφωνία θα παραδίδονταν στον λαθρέμπορα επιχειρηματία επιπλέον 200.000 βλήματα. Όπως τόνισε ο  Γεωργιάδης, αυτά τα επιπλέον 200.000 βλήματα σε μία εμπόλεμη ζώνη, στοιχίζουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στη μαύρη αγορά και κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, αυτό είναι «αρκετό κίνητρο για να παραπλανήσει την βουλή ο Πάνος Καμμένος».

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, αφού Καμμένος και Τσίπρας δεν κατάφεραν να δώσουν καμία πειστική εξήγηση σε όλα αυτά,  κατέφυγαν σε γενικολογίες και- ακόμη μια φορά- στην προπαγανδιστική απάτη !
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της απάτης λοιπόν ο Καμμένος  ισχυρίστηκε (και το έγραψε μάλιστα και στο twitter του) πως οι αποκαλύψεις για τη Σαουδική Αραβία και την υπόθεση πώλησης βλημάτων, έγιναν από ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε σε συνεργασία της Ν.Δ. με καταζητούμενο πράκτορα της ΜΙΤ (Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) ! Αυτό έκανε εντύπωση και σε εμάς και θελήσαμε να το ψάξουμε παραπάνω, αλλά τελικά μας πρόλαβε η γνωστή αποκαλυπτική σελίδα των "ellinikahoaxes"
Ποιος τελικά είναι αυτός που δημοσιοποίησε πρώτος αυτό το περιβόητο «απόρρητο» έγγραφο; Τα περί MIT είναι λοιπόν καγκεμπίτικου τύπου ψέματα και διαβάστε γιατί, χωρίς περαιτέρω λόγια…
 Το ζήτημα είναι λοιπόν ότι η πραγματική θέση του Καμμένου (που θυμίζω έχει από πίσω του ως «σπόνσορα» τον σκοτεινό Ρώσο ολιγάρχη Μαλοφέεφ) δεν είναι σε κυβέρνηση και σε υπουργείο, αλλά στη φυλακή για ζημία στο Ελληνικό δημόσιο. Και αν κάποια στιγμή στο μέλλον το κομματίδιό του διαλυθεί και ζητήσει να επιστρέψει στη Ν.Δ. είναι αυτονόητο πως αυτό θα πρέπει να του απαντήσει και η Ν.Δ. και όχι να τον δεχθεί πίσω !


ΠΑΣΟΚ: Ποιοι πανηγυρίζουν με την επανεκλογή Γεννηματά


Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό με την επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ) είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να κάνει την τομή και να αλλάξει, ούτε και σήμερα (μετά από επτά ολόκληρα χρόνια κρίσης για την οποία πλήρωσε βαρύ τίμημα).

Εννοούμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει ούτε σήμερα να γίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να ξεπεράσει τις σαθρές δομές του παλιοκομματισμού και του μικροαστισμού πάνω στις οποίες το δημιούργησε εσκεμμένα ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τις γνωστές στρεβλώσεις και συνέπειες που έφεραν αυτές...

Η Φώφη Γεννηματά στη θητεία της έχει κρατήσει μια γενικά ύπουλη στάση ίσως αποστάσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ  και στην πραγματικότητα φιλοαριστερή. Αυτή είναι η λογική ότι «εμάς βασικός μας αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός» και άρα περισσότερο η Ν.Δ.                                                                      
Και παρότι ως ΠΑΣΟΚ ασκούν μια στοιχειώδη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, η θεωρία τους δείχνει ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον απορρίπτουν ιδεολογικά (κρατικοφασισμός ή κόκκινος φασισμός), σε αντίθεση με τη Ν.Δ., παρά μόνο  δεν τους θεωρούν πραγματικούς αριστερούς ή κάπως έτσι που θα έπρεπε αυτοί ως ΠΑΣΟΚ να ξαναπάρουν τη θέση του...

Ακόμα και η ονομασία «Δημοκρατική συμπαράταξη» δείχνει μια σχετική απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ από τη μικροσκοπική ΔΗΜ.ΑΡ. (πρώην κόμμα του Κουβέλη για όσους το έχουν ξεχάσει…) παρά το αντίθετο ! Επί Γεννηματά άλλωστε εγκαταλείφθηκε και το σχήμα με την ονομασία «Ελιά» που είχε υιοθετηθεί επί θητείας του γενικά πιο φιλοευρωπαίου (όσο μπορεί…) Βενιζέλου και είχε φέρει μια σχετική επιτυχία στις ευρωεκλογές του 2014.

Αλλά ποια κόμματα συμφέρει εκλογικά η επανεκλογή της Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ ; Ποιοι θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση ; Πρώτα απ’όλα τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη η οποία λογικά θα έχανε ψηφοφόρους από ένα πιο εκσυγχρονισμένο ΠΑΣΟΚ, με Ανδρουλάκη, Καμίνη ή Θεοδωράκη) κάτι που τώρα είναι πολύ αμφίβολο.  

Θα μου πείτε τώρα μήπως είναι υποχρεωμένο το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεξιοφιλελεύθερο ή κάτι ανάλογο και να μοιάζει στη Ν.Δ. ;  Σαφώς και όχι, όμως πιστεύω πως θα όφειλε να είναι σε ένα εκσυγχρονιστικό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο μαζί της το οποίο θα μπορούσε στο μέλλον και να κυβερνήσει. Ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να καταγγέλλει χωρίς έλεος την τυχοδιωκτική, αντιευρωπαϊκή και αυταρχική φύση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

 Η δε κυρίαρχη ιδεολογία και ρητορική του θα μπορούσε να είναι μια γέφυρα (δηλαδή κάτι ενδιάμεσο) ανάμεσα στη φιλελεύθερη ή κλασσική δεξιά και στη λαϊκή ή λαϊκίστικη κεντροαριστερά. Αλλά αυτά με Φώφη δεν τα έχουμε δει ποτέ και λογικά δεν θα τα δούμε ούτε και στο μέλλον.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα απέφυγε τουλάχιστον τα χειρότερα, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι η Γεννηματά- παρά την αριστερίστικη στροφή της- δεν είναι ηγέτης που μπορεί να φέρει μαζικά κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι νομίζουμε πως η Φώφη ήταν και θα παραμείνει εύκολη λεία για τα «δόντια» του Τσίπρα !

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε το θετικό των εκλογών αυτών που είναι η συντριβή του λαϊκιστή φιλοσυριζαίου Ραγκούση που αν τυχών έβγαινε θα μετέτρεπε ανοιχτά την κεντροαριστερά σε μια ευτελή ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο μάλιστα θα περικύκλωνε κομματικά και τη Ν.Δ. η οποία και να κέρδιζε τις επόμενες εκλογές, δύσκολα θα έβρισκε κόμμα να συγκυβερνήσει οπότε θα αναζητούσε οπωσδήποτε την αυτοδυναμία !Ρουβίκωνας: Οι κρατιστές αναρχοφασίστες !


Όπως έχουμε ξαναγράψει-χωρίς δόση υπερβολής- στην Ελλάδα ακόμα και οι αναρχικοί είναι κρατιστές ή κρατικοδίαιτοι ! 

Είναι επίσης γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα αυτών έχει φασιστικοποιηθεί (γι’αυτό άλλωστε και τους αποκαλούμε αναρχοφασίστες), όπως άλλωστε και μεγάλο μέρος της άκρας αριστεράς !

Έτσι λοιπόν μόλις προ ημερών μάθαμε ότι μέλη της αυτοαποκαλούμενης αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» έκαναν «ντου» και στο υπουργείο εθνικής άμυνας του Καμμένου και μάλιστα το έκαναν ανενόχλητοι και ασύλληπτοι ! Για την ιστορία η μοναδική φορά που συνελήφθησαν ήταν σε μια μπούκα στην Ισπανική πρεσβεία και αυτό έγινε μόνο και μόνο για να μην εκτεθεί κι'άλλο η κυβέρνηση στους Ισπανούς εταίρους και δανειστές μας. Τυχαίο ;

Πραγματικός στόχος τους ; Να πάρουν αποστάσεις από τη φαιοκόκκινη κυβέρνηση και να αποποιηθούν τον ρόλο του κρατικίστικου εργαλείου και παρακρατικού γκρουπούσκουλου. Γι’αυτό ακριβώς- για να ρίξουν στάχτη στα μάτια- και αποφάσισαν να μπουκάρουν και στο υπουργείο του ακροδεξιού τραμπούκου Καμμένου και συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ !

Εμάς όμως τα…καλόπαιδα του Ρουβίκωνα δεν μπορούν να μας παραμυθιάσουν και όχι μόνο διότι τα πεπραγμένα της λεγόμενης αριστεράς τα έχουμε «σπουδάσει». Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο backround και στα πεπραγμένα του «Ρουβίκωνα» και θα καταλάβετε γιατί είμαστε κάθετοι σε αυτό και τους αποκαλύπτουμε…

Πρώτο και κυριότερο, μπορεί ποτέ να πιστέψει κανένας νοήμων άνθρωπος ότι άνθρωποι που έχουν πάρει και εκπομπή στo ραδιόφωνο της ΕΡΤ (ΕΡΤ-OPEN) δεν είναι πιόνια αυτής της κυβέρνησης ; Ή μήπως είναι τυχαίο ότι-όπως είπαμε- δεν συλλαμβάνονται σχεδόν ποτέ, ότι και αν κάνουν, ενώ σε μια σοβαρή χώρα θα ήταν ήδη στη φυλακή ;

Να πάμε και παρακάτω, διότι αν ρίξουμε μια ματιά στα πιστεύω τους,όπως τα εκφράζουν οι ίδιοι, δεν βλέπουμε τίποτα παραπάνω εκτός από μια κλασσική νεοκνίτικη γραμμή εμπλουτισμένη με τα κλασσικά ιδεολογήματα που εισήγαγε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα Δηλαδή περί αντιμνημονίου, οικονομικής κατοχής των δανειστών, του δυτικού κεφαλαίου και πάνω απ’όλα φυσικά αντιφιλελεύθεροι και μάλιστα πολύ περισσότερο από αντιχρυσαυγήτες και αντιφασίστες γενικά (όπως είναι πλέον όλοι σχεδόν οι αριστεροί και οι οργανώσεις τους) !

Γενικά βλέπουμε ότι η ανάλυσή τους περί κρίσης και των αιτιών της ήταν σχεδόν ίδια με του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (προ μνημονίου), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και Χρυσής Αυγής (!), μεταφρασμένη σε κάπως πιο αναρχική γλώσσα για τα μάτια του κόσμου (κυρίως των ανόητων που τους πιστεύουν)...

Αλλά και μέχρι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακός δεν ήταν και ο «Ρουβίκωνας» ανοιχτά τίποτα παρά μια  αναρχοφασιστική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να θυμηθούμε ότι πρώτον: Κατά τη διάρκεια της πρώτης καταστροφικής διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με την Ε.Ε. (2015), αυτοί δεν δίσταζαν να στηρίζουν ουσιαστικά την διαπραγμάτευση, διοργανώνοντας πορείες στη γερμανική πρεσβεία, βρίζοντας Μέρκελ και  Σόιμπλε.

Δεύτερο και πιο κραυγαλέο ότι στις 30 του Ιούνη του 2015 οι «Ρουβίκωνες» επιτέθηκαν ανοιχτά στους διαδηλωτές του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα που διαδήλωναν τότε κατά της- πιο ανοιχτά τότε- αντιευρωπαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διότι προέβλεπαν περίπου τι επρόκειτο να ακολουθήσει στη χώρα. Εκεί λοιπόν οι «Ρουβίκωνες» λειτούργησαν ανοιχτά ως παρακρατικά «μαντρόσκυλα» της κυβέρνησης, κατά των φιλοευρωπαίων αντιπάλων τους !                                                                                Εκείνη την περίοδο μάλιστα (διαπραγματεύσεις- δημοψήφισαμα) βρέθηκαν ουσιαστικά και οι "Ρουβίκωνες" στο ίδιο μαυροκόκκινο μέτωπο και με τους Χρυσαυγήτες, χωρίς κανένα πρόβλημα !


Μόλις φυσικά η κυβέρνηση το γύρισε μνημονιακή, το γύρισαν και αυτοί αντικυβερνητικοί και αντικαθεστωτικοί για ξεκάρφωμα, όπως έκαναν και οι διάφοροι Ανταρσύες, Λαφαζάνηδες, Κωνσταντοπούλου κλπ., για να μην εκτεθούν άλλο (Το ΚΚΕ λειτούργησε πιο έξυπνα, κρατώντας από την αρχή κάποιες αποστάσεις από την κυβέρνηση, γνωρίζοντας καλά ότι μπορεί στο μέλλον να εκτεθεί).

Έκτοτε αφιερώθηκαν  σε κάτι υποκριτικές μπούκες της πλάκας στο ΤΑΙΠΕΔ και στο ΑΔΜΗΕ και καλά επειδή είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων (να γιατί λέμε ακόμα και τους Έλληνες αναρχικούς κρατιστές, αν και στην πραγματικότητα  οι αριστερούληδες είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά μόνο στο ρωσοκινέζικης προέλευσης κεφάλαιο), σε γιατρούς που και καλά παίρνουν φακελάκια και στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" την οποία στόχευσαν όχι για τον δεδομένο εθνικισμό και φιλοχρυσαυγητισμό της, αλλά γιατί αυτή είναι πλέον αντικυβερνητική...

Συμπέρασμα ; Πρόκειται για καθεστωτικούς-παρακρατικούς τραμπούκους και ας καμώνονται το αντίθετο. Βλέπετε το επαναστατηλίκι πουλάει σε εποχή κρίσης, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι αυτοαποκαλούμενοι επαναστάτες είναι οι πιο προσκυνημένοι !

Αυτή είναι η Ελλάδα ! Το είχε πει και ο Σημίτης...

Χρειάζεται τώρα να κάνουμε καμιά ιδιαίτερη ανάλυση για τα πως και τα γιατί αυτής της τραγωδίας με τους πνιγμένους που έφερε η κακοκαιρία στη δυτική Αττική ;Αφού ξέρουμε καλά ότι αυτή είναι η Ελλάδα και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ! Αυτό το είχε πει κάποτε κυνικά και ο Σημίτης, σε μια κρίση ειλικρίνειας σε μια ανάλογη περίσταση, και μάλιστα δέχθηκε τότε πολλά πυρά από αντιπολίτευση και τύπο.    

                                                                                                                                                    Να σας το πως αλλιώς…υπάρχει ποτέ περίπτωση τα κουτσοχώρια τα δικά μας να γίνουν σαν την Ολλανδία που, αν και βρίσκεται ίσα με τη στάθμη της θάλασσας, δεν πλημμυρίζει ποτέ ; Ποτέ των ποτών !!  Άλλη ιστορία, άλλη κουλτούρα και άλλες υποδομές. Μπορεί ποτέ ο Ευρωπαίος, ο Αμερικανός, ο Αυστραλός να μπαζώνει ρέματα, ποτάμια και να καταπατάει εκτάσεις και το κράτος αντί να τον κλείσει φυλακή, να τον επιβραβεύει ; Αδιανόητο...   

          

Από τη στιγμή που μαθαίνουμε ότι ο πρώτος καταπατητής στην περιοχή ήταν ο ίδιος ο δήμος Μάνδρας, τι να συζητάμε ; Μιλάμε τώρα για μια κατάσταση, όχι τριτοκοσμική, αλλά τεταρτοκοσμική (πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί) !!Θα μου πείτε τώρα, μήπως δεν γίνονται και στον αναπτυγμένο τέτοιες καταστροφές και με θύματα ; Φυσικά και γίνονται, αλλά σε πολύ πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες, χιονοθύελλες και τρομερές νεροποντές. Δεν πλημμυρίζουν με την πρώτη δυνατή βροχή, όπως εδώ. Αν αντίθετα είχαμε στην Ελλάδα τέτοιας έκτασης καιρικά φαινόμενα που βλέπουμε, θα έμενε όρθια μόνο καμιά βουνοκορυφή και θα λέγαμε πως «εδώ κάποτε ήταν η Ελλάδα» !Ενδεικτικό μάλιστα της νοοτροπίας μας είναι ότι φώναζαν προ λίγου καιρού οι πάντες- και έβγαζαν ανακοινώσεις οι Τσιπροκοτζιάδες και όλα τα κόμματα- γιατί οι Αλβανοί γκρεμίζουν τα αυθαίρετα των Βορειοηπειρωτών για να χτίσουν δρόμους ! Κρίνουμε δηλαδή εξ’ιδίων, όπου όλα επιτρέπονται με…καλή πολιτική θέληση, και τις άλλες χώρες και φωνάζουμε για προκλήσεις κλπ.                                           

Και αποδεικνύεται μάλιστα ότι ακόμα και η Αλβανία έχει αποφασίσει να γίνει πιο σοβαρό κράτος, την ίδια στιγμή που εμάς μας ξεπερνούν οι εξελίξεις και ο σύγχρονος κόσμους ουσιαστικά μας έχει ξεβράσει !


Τέλος το παζλ συμπληρώθηκε με τη γραφικότητα της Συριζαίας περιφερειάρχη Ρένα Δούρου που έκανε μήνυση στον εαυτό της !!! Διότι από τη στιγμή που έχουμε την πιο γελοία κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν και αυτοί τη δική τους «πινελιά» γελοιότητας… Εμείς άλλωστε ανακαλύψαμε και την τραγωδία και την κωμωδία !


Ποιοι και γιατί έβγαλαν και τον Κουφοντίνα ;Λογικά δεν θα πρέπει αμφιβάλλει κανένας νοήμων άνθρωπος για το ότι η διήμερη άδεια που δόθηκε στο πρώτο πιστόλι της 17 Νοέμβρη, ήταν κυβερνητικής έμπνευσης. Αν δεν ήταν, θα έβρισκαν οι Συριζαίοι και μια κουβέντα επιφύλαξης ή έστω καταδίκης.

Ούτε φυσικά αμφιβάλλει κανείς για την παρακμή και τη διάλυση που χαρακτηρίζει πλέον ολοκληρωτικά και από κάθε άποψη το κράτος της «πρώτη φορά αριστερά», κάτι που βλέπουν ξεκάθαρα και οι ξένοι που μας κράζουν και για αυτήν την απόφαση με τον Κουφοντίνα…
Αυτά τώρα τα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης που λένε οι Τσιπροκαμμένοι, ας τα κρατήσουνε για το φτωχό μυαλό κάποιων οπαδών τους που χόρευαν κάποτε τα τσάμικα στο Σύνταγμα και άλλους ομοίους τους !                                                                                                                                                    
Εδώ είναι άλλωστε γνωστό ότι τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση νέος αντιεισαγγελέας στις φυλακές, αρεστός σε αυτούς, (διότι επί των προηγούμενων είχαν απορριφθεί όλες οι αιτήσεις του Κουφοντίνα) για να κάνει  αυτή τη βρωμοδουλειά και πιθανότατα και άλλες στο μέλλον.

Από την άλλη είναι όντως γεγονός ότι επί Νέας Δημοκρατίας βγήκε με άδεια και το παιδοβούβαλο ο Ξηρός και δεν επέστρεψε ποτέ, μέχρι που τον έπιασαν. Αλλά είναι και γεγονός- κάτι που φυσικά αποκρύπτουν σκόπιμα οι κυβερνητικοί- ότι επί Σαμαρά, άλλαξε ο νόμος που προέβλεπε τη χορήγηση αδειών σε σκληρούς εγκληματίες-τρομοκράτες σαν τον Κουφοντίνα μέσα σε 8 χρόνια και πήγε αντίστοιχα στα 18. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν άλλαξε τον νόμο για να μπορεί να αποφυλακίζει Κουφοντίνες και άλλους ακροαριστερούς τρομοκράτες !  

Όπως και να έχει τρομερή εντύπωση μας κάνει πάντως το θράσος αυτών των τρομοκρατών, συνηγόρων και υπερασπιστών τους οι οποίοι επικαλούνται τους αστικούς νόμους για να στηρίξουν την άδεια Κουφοντίνα. Αυτούς δηλαδή τους νόμους και το σύστημα που απορρίπτουν, μισούν και κατέφυγαν στα όπλα για να τον ανατρέψουν !!        Βλέπετε και οι κόκκινοι και οι μαύροι φασίστες (Χρυσαυγήτες και άλλοι) συχνά επικαλούνται ή και να χρησιμοποιούν την αστική δημοκρατία, παρότι στην πραγματικότητα θέλουν να τη γκρεμίσουν...
    
Τώρα το ερώτημα είναι γιατί η φαιοκόκκινη κυβέρνηση μεσολάβησε για να βγει έξω ο Κουφοντίνας, ξέροντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θυμώσει χώρες που είχαν θύματα από τη δολοφονική 17 Νοέμβρη (ΗΠΑ, Βρετανία, Τουρκία) ;                   Αυτό είναι πιθανότατα ένα γραμμάτιο που χρωστάει στον στενό κομματικό και ιδεολογικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και μερικών γκρουπούσκουλων που τον αποτελούν.Διότι μην αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχουν φιλοτρομοκρατικά στελέχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ (θυμηθείτε τότε που αριστεροί πήγαιναν μάρτυρες υπεράσπισης μελλών της 17 Ν…)    
  
Ο δεύτερος λόγος που υποψιαζόμαστε είναι ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν βλέπουν με άσχημο μάτι την καλύτερη οργάνωση της νέας γενιάς τρομοκρατών και τρομοκρατίας. Οι πυρήνες και λοιποί φαιοκόκκινοι τρομοκράτες χρειάζονται τεχνογνωσία από τους Ξηρούς και τους Κουφοντίνες.             Και αυτό  μην σας φαίνεται καθόλου περίεργο, διότι οι Κουφοντίνες, οι Ξηροί, οι Μαζιώτηδες, οι Πυρήνες, ο γιός του Βούτση και άλλα τέτοια καλόπαιδα γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και, όσο είναι δυνατόν, επικοινωνούν ! 
     
Και καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουμε ποιος είναι και τι στην πραγματικότητα πρεσβεύει. Ωστόσο ο πιο ηθικά κατώτατος είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος τα παλιότερα χρόνια (όταν ήταν Ν.Δ.) έβγαζε βιβλία κατά της ακροαριστερής τρομοκρατίας και της είχε κηρύξει ανένδοτο. Είχε μάλιστα φτάσει σε σημείο να κατηγορεί όλα τα κόμματα της αριστεράς, αλλά και το ΠΑΣΟΚ (!) πως γνωρίζουν τους δολοφόνους και τους καλύπτουν !

Αυτός λοιπόν ο τύπος τα ξέχασε αυτά και συγκυβερνά τώρα με τα ιδεολογικά ξαδέρφια των τρομοκρατών που τους δίνουν και άδειες ! Το μόνο που κάνει φυσικά τώρα είναι να ψελλίζει -για τα μάτια του κόσμου και για να ικανοποιεί τη σκληρή δεξιά βάση του κόμματός τους- καμιά διαφωνία επί του θέματος Κουφοντίνα, λες και αν διαφωνούσε πραγματικά δεν θα έθετε σοβαρό ζήτημα στους ακροαριστερούς συγκυβερνώντες του.  

Τα ίδια και για τον ακροδεξιό βουλευτή του Δημήτρη Καμμένο που κατά καιρούς βγαίνει και ψελλίζει καμιά διαφωνία για μερικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ανεπίτρεπτα για το δεξιό κοινό του κόμματός του. Όλο αυτό όμως δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ένα στημένο θέατρο του παραλόγου ! Έτσι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ικανοποιούν τον στενό ιδεολογικό πυρήνα της βάσης τους, αλλά κυρίως το ένα άκρο θρέφει το άλλο με αυτόν τον προβοκατόρικο τρόπο.

Τέλος η Ελλάδα δεν φαίνεται να παρακμάζει μόνο πολιτικά, αλλά και δημοσιογραφικά και, ως ένα βαθμό, και κοινωνικά. Δεν εξηγείται αλλιώς που- κυρίως ο ηλεκτρονικός τύπος-τύπος στέλνει ρεπόρτερ να ακολουθεί τον Κουφοντίνα σε κάθε του βήμα και που μας ενημερώνει για κάθε του δραστηριότητα…
Ακόμα χειρότερα που οι Κουφοντίνες (πατέρας και γιός) και διάφορα άλλα άθλια υποκείμενα έχουν περισσότερους υποστηρικτές στη χώρα, όσους δεν είχαν ποτέ και ακόμα και χιλιάδες followers στα social media ! Είναι το αποτέλεσμα της ριζοσπατικοποίησης του λαού μέσα στην κρίση (που σε ένα μεγάλο βαθμό έγινε τεχνηέντως και σκόπιμα) , αλλά και πνευματικής κρίσης που- όπως έχουμε ξαναγράψει- χαρακτηρίζει πλέον πολύ  κραυγαλέα την Ελλάδα.


Ποτέ δεν πλήττουμε με «πρώτη φορά αριστερά»…Να απολογηθεί ο Παυλόπουλος για σκάνδαλο !Η παρακμή φαίνεται πως δεν έχει όρια στην Ελλάδα των Τσιπροκαμμένων και έχει γίνει και επικίνδυνη και φορέας    διαφθοράς και σκανδάλων από κάθε άποψη. Και εξηγώ...

Πρώτο περιστατικό: συμμορία Γεωργιανών που τα μέλη της σιδέρωναν (!!) τα θύματά τους (ακόμα και υπερήλικες) για να τους αποκαλύπτουν που έχουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Κάποιοι από αυτούς ήταν σκληροί εγκληματίες που είχαν βγει πρόσφατα από τη φυλακή  χάρις στον νόμο Παρασκευόπουλου ! Τυχαίο θα είναι στον κόσμο «της πρώτη φορά αριστερά»…

Δεύτερο περιστατικό: Ένας από τους δολοφόνους του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου που συνελήφθη ήταν εκτός φυλακής με άδεια, αν και σκληρός κακοποιός, από την οποία φυσικά ποτέ δεν επέστρεψε ! Εντελώς τυχαίο και αυτό στον κόσμο της «πρώτη φορά αριστερά» και του Τσίπρα που υποσχόταν ότι θα βγει και η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα…

Το τρίτο πρόσφατο παράδειγμα και χειρότερο ; O υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής φέρεται να πρότεινε την απονομή χάριτος σε έναν πρώην καταδικασμένο για χρήση και εμπόριο ναρκωτικών ! Έτσι και έγινε, καθώς το αίτημά του έγινε δεκτό, αφού το υπέγραψε και ο «αγαπητός μας» πρόεδρος της δημοκρατίας Παυλόπουλος τον περασμένο Αύγουστο !! 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όμως δεν μπορούσε να διοριστεί λόγω της καταδίκης του σε διετή φυλάκιση  με τριετή αναστολή  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας. Τελικά η ΔΕΗ δεν τον δέχθηκε, αλλά αυτό δεν έχει και καμία σημασία…Σημασία έχει ότι εδώ μιλάμε για σοβαρό σκάνδαλο που μάλιστα αποκρύπτουν τα περισσότερα ΜΜΕ και που ανέφερε χθες μόνο η…γνωστή Ραχήλ Μακρή (και μετά προσπάθησε να το μαζέψει) και λίγοι δημοσιογράφοι. 

Αυτό που πρέπει να γίνει-και που θα γινόταν σε κάθε στοιχειωδώς σοβαρή χώρα- είναι να απολογηθούν και ο Κοντονής και ο πολύς κύριος Παυλόπουλος για αυτές τους τις σκανδαλώδεις ενέργειες και να διερευνηθεί αν υφίστανται και ποινικά αδικήματα. Και οι φίλοι δημοσιογράφοι να σταματήσουν να σιωπούν (δεξιοί και αριστεροί) γιατί ξέρουμε καλά ότι το κάνουν για να καλύψουν τον Παυλόπουλο !

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν ζούμε πολύ άσχημους καιρούς, κάτι σαν τις τελευταίες ημέρες της Ρώμης, και- αν μη τι άλλο- ποτέ δεν πλήττουμε στις μέρες της «πρώτη φορά αριστερά», με το ηθικό της πλεονέκτημα, και του γελοιοδέστατου υπηρέτη της Προκόπη Παυλόπουλου !


Το "Όχι", ο Μεταξάς και το "ένδοξο" ΚΚΕ...

 Πέρσι τέτοια μέρα, προσπαθήσαμε να αναλύσουμε νηφάλια- με μια έρευνα που κάναμε-γιατί ο Μεταξάς είπε το "Όχι" στον Μουσολίνι, παρότι ανήκε και ο ίδιος στον φασιστικό χώρο. Το άρθρο αυτό είχε μεγάλη επιτυχία, γι'αυτό και το αναδημοσιεύουμε παρακάτω...


Επίσης ασχολούμαστε και με την πραγματική στάση του ΚΚΕ εκείνη την εποχή, διότι ο αριστερός χώρος αρέσκεται στο να μονοπωλεί την αντίσταση στους Ιταλούς εισβολείς και στους Γερμανούς κατακτητές.     Αυτό λοιπόν που ανακαλύψαμε είναι ότι η τότε Κ.Ε. του ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την κήρυξη του πολέμου όπου- συντεταγμένη στη βρώμικη γραμμή Ρίμπεντροπ-Μολότοφ) κατηγορεί Μεταξά και Βασιλιά ότι προκάλεσαν τον πόλεμο ως ενεργούμενα τον Βρετανών και καλεί τον λαό να τους ανατρέψει, να μην συμμετέχει στον "ιμπεριαλιστικό" πόλεμο και να συνταχθεί με την..."ειρηνόφιλη" Σοβ.Ένωση !!     Διαβάστε την αναλυτικά παρακάτω και θα καταλάβετε...


" ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, κάτω η βασιλομεταξική σπείρα που τον προκάλεσε, όντας πουλημένη τούτη τη στιγμή στους εμπολέμους Εγγλέζους!
ΕΙΡΗΝΗ, Να σώσουμε τον λαό και την Ελλάδα.
Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής Σωτήρας—Ειρήνης και προσανατολισμό προς την ισχυρή και ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση!
ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τις θανατικές μπόμπες των αεροπλάνων και του στόλου της φασιστικής Ιταλίας που θερίζουν τα παλληκάρια μας στα μέτωπα και τους γέρους και τα γυναικόπαιδα στις πόλεις και τα χωριά, τις προκάλεσε η βασιλομεταξική σπείρα. Πουλημένη τούτη τη συγκεκριμένη στιγμή στους εμπολέμους Εγγλέζους η σπείρα αυτή, οδήγησε τον λαό μας σ' έναν πόλεμο άσκοπο, μάταιο κι εγκληματικά τυχοδιωχτικό για τα συμφέροντα των Εγγλέζων πλουτοκρατών και για να χάσει τον λουφέ της εξουσίας. Τον λαό και την πατρίδα μας δεν θα τους σώσει ο πόλεμος μα η ειρήνη. Την ειρήνη την υπονόμευαν στη χώρα μας η σπείρα των Εγγλέζων πλουτοκρατών με τον Μεταξά, και τον βασιλιά, τους προφορές τους. Ο πόλεμος αυτός σημαίνει για τον λαό μας ολοκληρωτική σφαγή, για την πατρίδα μας κατερείπωση και θα καταλήξει στην ξενική σκλαβιά. Όλ' αυτά είναι ακόμα καιρός να τ' αποφύγουμε. Θα τ' αποφύγουμε όμως μονάχα όταν ο λαός συντρίψει έγκαιρα τους πρωταίτιους της συμφοράς, τη σπείρα Μεταξά—Γλύξμπουργκ.
Δεν κηρύσσουμε τη λιποταξία, τη φυγή μπροστά στον εχτρό. Μα η αλήθεια η πραγματικότητα επιβάλλει σε κάθε Έλληνα πατριώτη, να δει πως τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή ο πραγματικός υποκινητής και φορέας του πολέμου στη χώρα μας είναι η βασιλομεταξική σπείρα. Για την ανατροπή της πρέπει λοιπόν ο καθένας μας, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ν' αγωνιστεί.
ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μη γελιέσαι απ' τις άτιμες ψευτιές και πλαστογραφίες που χαλκεύει η βασιλομεταξική σπείρα για να σε παρασύρει στον όλεθρο, διαδίνοντας πως η Σοβιετική Ένωση θα τη βοηθήσει κατά της Ιταλίας. Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να γίνει όργανο των Άγγλων πλουτοκρατών και των ντόπιων οργάνων τους -της βασιλομεταξικής σπείρας. Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να δώσει χέρι βοηθείας στους δήμιους αυτούς του ελληνικού λαού, την ώρα που ο λαός μας υπερεντείνει τις προσπάθειες του ν' απαλλαγεί απ' αυτούς και ν' αποχτήσει μαζί με την ειρήνη, και την αληθινή ελευθερία του. Η Σοβιετική Ένωση διάψευσε τις διαδόσεις αυτές και η Κομμουνιστική Διεθνής προειδοποίησε πως την Ελλάδα την τραβάει μόνη κι ανίσχυρη στον πόλεμο η κυβέρνηοή της.
Η Σοβιετική Ένωση αγωνίζεται για την ειρήνη και συνεχώς καλεί όσα κράτη την θέλουν (ανεξάρτητα απ' το εσωτερικό τους καθεστώς) να πάνε μαζί της αν θέλουν ν' αποτρέψουν τον πόλεμο απ' τα εδάφη τους. Τις σωτήριες για τον λαό και την πατρίδα μας προτάσεις της Σοβιετικής Ένωσης ΤΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ η βασιλομεταξική σπείρα. ΑΥΤΟ ΠΛΕΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! Και ΓΙ' ΑΥΤΟ η σωτηρία είναι δυνατή μονάχα, όταν η χώρα μας αποχτήσει κυβέρνηση που θα εκφράζει πραγματικά τους πόθους του λαού -την ειρήνη- και θα συνεργαστεί με τη Σοβιετική Ένωση.
ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Όσο πιο σύντομα ανατρέψουμε τη βασιλομεταξική σπείρα, τόσο πιθανότερο είναι να γλυτώσουμε απ' τη βέβαιη σφαγή του λαού, την ταπεινωτική «ειρήνη», τον διαμελισμό της χώρας και την υποδούλωση του λαού μας σε καινούργια ξενική σκλαβιά.
Το κόμμα μας (ΚΚΕ), έγκαιρα μίλησε για τους κιντύνους που διατρέχουμε όσο η διδαχτορική σπείρα παραμένει στην εξουσία και σας κάλεσε ν' αγωνιστείτε για την ανατροπή της. Όσο είναι αλήθεια πως οι κίντυνοι αυτοί βγήκαν πραγματικοί, τόσο είναι σωστά και τα λόγια αυτά που σας βροντοφώναζουμε με όλη τη δύναμή μας.
Τον λαό και την πατρίδα δεν θα τους σώσουμε σκοτωνόμενοι από τους φασίστες Ιταλούς για τα συμφέροντα των Άγγλων πλουτοκρατών και των οργάνων τους, της βασιλομεταξικής σπείρας, που τυρραννεί και λυμαίνεται μαζί με τους Διάκους και Μποντοσάκηδες τον λαό μας.
ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΑΧΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ, ΑΠΟΧΤΩΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Το Κόμμα μας καλεί τον ελληνικό λαό στην αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της φιλοπόλεμης, βασιλομεταξικής σπείρας. Με διαδηλώσεις, απεργίες, με καθόδους απ' τα χωριά στις πόλεις, όλοι με μια φωνή: ΕΙΡΗΝΗ!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ.
ΕΙΡΗΝΗ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.


28-10-1940

Η Κεντρική Επιτροπή ΤΟΥ ΚΚΕ "

Βλέπουμε επίσης στο σύνδεσμο παρακάτω πως η περιβόητη επιστολή Ζαχαριάδη προς Μεταξά- που επικαλούνται οι αριστεροί ως μάθημα πατριωτισμού-είναι πιθανότατα πλαστή, κάτι που ισχυρίζονταν οι ίδιοι οι ΚΚΕδες της εποχής ! Τέλος το ΚΚΕ έβγαλε μια ακόμα επιστολή τον Δεκέμβρη του 1940, κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπου έλεγε τα ίδια περίπου πράγματα...


Περί «φιλοαμερικανών» αριστερών...

Επειδή πολλές ανοησίες ακούστηκαν σχετικά με το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Τραμπ (ακόμα και περί αμερικανόφιλων ή αμερικανόδουλων αριστερών), οφείλουμε να πούμε κι’εμείς κάποια πράγματα.Οι νεοκομμουνιστές τυχοδιώκτες τύπου Τσίπρα, στην πραγματικότητα  μισούν όσο τίποτε άλλο τη δύση (κυρίως ΗΠΑ και Ε.Ε.) και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει επειδή ευτύχησαν να πάρουν στην εξουσία σε μια δυτική χώρα, και μέλος της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα, και αυτό επειδή είναι αναγκασμένοι να συναντιούνται και να συζητούν με δυτικούς ηγέτες.Αντιθέτως, σε αυτήν την ιδιόμορφη κατάσταση που παρέλαβαν την Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τα πάντα για να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους και να βρουν διεθνείς λυκοσυμμαχίες. Όλα αυτά ωστόσο με τελικό σκοπό την επιβολή αυταρχικού καθεστώτος στην Ελλάδα και τη διάσπαση και το ύπουλο χτύπημα της Ε.Ε. μέσω της ιδιότυπης «μαύρης τρύπας» που λέγεται Ελλάδα !Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν ο Τσίπρας απαιτείται να έχει καλές σχέσεις και με τον Τραμπ που είναι ίσως ο πιο ηθικά κατώτατος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ (οπότε με τον ηθικά κατώτατο Έλληνα πρωθυπουργό τα βρίσκουν…) ! Kαι δεν είναι μόνο αυτό βεβαίως ο Τραμπ, αλλά είναι και δηλωμένα αντιευρωπαϊστής και κυρίως αυτός που αποδεδειγμένα εξελέγη με τη βοήθεια της KGB και του Πούτιν !                                    Εν ολίγοις αυτό που ενώνει Τσίπρα και Τραμπ- οι οποίοι φαινομενικά έχουν τόσο διαφορετικές αντιλήψεις- είναι η ρωσοφιλία και ο αντιευρωπαϊσμός. Αλλά αυτό το έχουν ξεχάσει όλοι όσοι μιλούν για φιλοαμερικανισμό του Τσίπρα…Αλλά μήπως και με τον Μακρόν και άλλους δυτικούς δεν τα έχει πλέον καλά ο Τσίπρας ; Αυτό τι σημαίνει ότι έγινε και φιλελεύθερος ;; Απλά κάποιοι ηλίθιοι υπερυφεσιακοί μέσα στην Ευρώπη δεν ακόμη δε καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η Πουτινική αριστερά και θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους εκπροσώπους της, κάτι μάλιστα που παρουσιάζουν ως φιλελληνισμό και οι εδώ αδαείς νεοέλληνες τους πιστεύουν (βλέπε και Γιούνκερ, Ρέντζι, Ολάντ και άλλους)...Από την άλλη βεβαίως ο Τραμπ, ως καλός έμπορος που είναι, δεν παρέλειψε να παραγγείλει και την αναβάθμιση των F-16 (αυτά μας έλειπαν) κάτι-που θέλοντας και μη- ο Τσιπράκος θα το ικανοποιήσει επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της χώρας. Επιπλέον μας είχαν ζαλίσει ορισμένοι ότι ο Τσίπρας θα φέρει επενδύσεις από τις ΗΠΑ και τελικά το μόνο που ενδέχεται να συμβεί είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την Αμερικανική οικονομία !Τώρα βεβαίως, το πως σημειωλογικά ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας φτάνει σε σημείο με τον τυχοδιωκτισμό του να ευνοεί την Αμερικανική οικονομία, όντως μυρίζει πολιτική σχιζοφρένεια και θα πρέπει να τον βάλουμε στο πολιτικό μουσείο !Ας δούμε όμως και τις αντιδράσεις των υπόλοιπων φασιστικών (κόκκινων και μαύρων) χώρων και κομμάτων και που αποσκοπούν οι κατηγορίες περί φιλοαμερικανισμού. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή κατηγορούν από κοινού τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ως αμερικανόδουλους, διότι αυτά τα κόμματα-που υποτίθεται ότι εκφράζουν τελείως αντίθετα πράγματα- είναι στην αποδεδειγμένα το ίδιο ρωσόφιλα και ρωσόδουλα. Το ίδιο και κάτι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ και λοιπά σκουπίδια…Επιπλέον βγήκαν κάτι Μίκης Θεοδωράκης, Γλέζος κλπ. (που αν και με τα…τρία πόδια στον τάφο, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί πολιτεύονται ακόμη) και είπαν τα ίδια πράγματα περί φιλοαμερικανισμού, κατηγορόντας τον Τσίπρα ότι πρόδωσε τις ιδέες της αριστεράς. Εν ολίγοις όλοι αυτοί στην πραγματικότητα τσακώνονται ποιος είναι πιο ρωσόδουλος, δωσίλογος και άρα στην πραγματικότητα φασίστας !Επιπλέον πρέπει να πούμε ότι η προπαγανδιστική γραμμή όλων των ρωσόφιλων, αλλά και του ίδιου του Πούτιν είναι πως η Ελλάδα και όλες οι κυβερνήσεις της είναι και καλά δεμένες στο άρμα της δύσης και δεν ανταποκρίνονται στη χείρα φιλίας της...δύναμης του καλού Ρωσίας ! Αυτή η καγκεμπίτικη γραμμή τους είναι απαραίτητη κατά πρώτον για να δυσφημίζουν τη δύση, ώστε να τη θεωρεί ο Ελληνικός λαός υπεύθυνη για τα δεινά του. Αυτό θα συμβαίνει εφόσον τρισάθλιες ρωσόδουλες κυβερνήσεις, όπως αυτή του Τσίπρα θα θεωρούνται φιλοδυτικές. 

Κατά δεύτερον αυτό είναι ένα ξεκάρφωμα που καλύπτει την όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του φασίστα Πούτιν. Οπότε όσο μεγάλη μερίδα των Ελλήνων θα βρίζει τη δύση, αυτοί θα μετατρέπουν σιγά, σιγά τη χώρα σε ρωσοκινέζικη πολιτική και εμπορική αποικία, χωρίς αντιδράσεις και αυτό ήδη γίνεται. Δυστυχώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήρθαν στην εξουσία για να διεκπεραιώσουν  αυτή τη δουλειά και γι'αυτό-όπως έχουμε ξαναγράψει- δεν θα εγκαταλείψουν την εξουσία ούτε μια μέρα πριν το τέλος της θητείας τους.


Πόσους θα πείσει το Συριζέικο «success story» ;


Αλήθεια τι έγινε που θα βγαίναμε στις αγορές ως Ελλάδα και που πανηγύριζαν γι’αυτό πρόσφατα κυβερνώντες και κανάλια ; Μείναμε στη διαδρομή ;

 Που πήγε το Συριζέικο «success story” και γιατί δεν μιλάνε τώρα τα ΜΜΕ περί αγορών, όταν προ καιρούς έσπευδαν να ανακοινώσουν ότι βγαίνουμε στις αγορές και όλοι σχεδόν το πίστεψαν ; Και ακόμη που πήγαν τα ρεπορτάζ για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα συσσίτια και τα παιδάκια που λιποθυμούν από την πείνα ; Μήπως τώρα χόρτασαν λόγω Τσίπρα  και δεν το ξέραμε ;

Για να τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια, αυτό που έγινε πριν λίγο καιρό ήταν απλά μια ουσιαστική πρόσκληση προς τις αγορές για να ξαναρχίσουν να μας δανείζουν (λόγω της όποιας δημοσιονομικής προόδου, ασχέτως πόσο κυνικά αυτή επιτεύχθηκε…) που προς το παρών δεν βρίσκει ανταπόκριση.  Το ίδιο είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση του Σαμαρά, αλλά και τότε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πως λοιπόν θα κατάφερνε ο Τσίπρας να βγάλει τη χώρα στις αγορές, όταν δεν έχουμε καν φτάσει ακόμα στα επίπεδα της δημοσιονομικής προόδου της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε και τα capital controls ;

Εδώ έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια απεγνωσμένη προσπάθεια των κυβερνητικών (μαζί με δημοσιογραφικά φερέφωνά τους) να φτιάξουν ένα ιδιότυπο Συριζέικο «successstory» που στηρίζεται κυρίως σε ανακρίβειες και ψέματα. Τέτοιες είναι-πλην της αναπόφευκτης δημοσιονομικής προόδου- η μεγάλη μείωση της ανεργίας και η δημιουργία διακοσίων πενήντα χιλιάδων (!) νέων θέσεων εργασίας ή ακόμα και η αύξηση και μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα (βγαίνουν δηλαδή από τα δεξιά στη Ν.Δ.) !

Σε αυτή την προπαγάνδα τους βοηθούν μάλιστα-ηθελημένα ή όχι- και κάποιοι ηλίθιοι υφεσιακοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Ντάισεμπλουμ, Γιούνκερ, Μακρόν κα.) που είτε μιλούν για δημοσιονομική πρόοδο (αδιαφορώντας ή αγνοώντας με ποιον τρόπου επετεύχθη αυτή) είτε και εξυμνούν ανοιχτά την κυβέρνηση των προβοκατόρων οι οποίοι προσπαθούν, από την ώρα που πήραν την εξουσία, να τους τινάξουν στον αέρα ως Ε.Ε. !

Ας περάσουμε όμως να δούμε με κάποια στοιχεία τι πραγματικά συμβαίνει στην άτυχη χώρα μας που πάνω στα ερείπιά της οι φαιοκόκκινοι προσπαθούν να φτιάξουν «successstory”:

"Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα (και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ) σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή !

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 17,2% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 7,5% και 10,4%. Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι μόνο οι πρώην κομμουνιστικές η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%)...."   (Πηγή: ΑΠΕ).

Δείτε επίσης τα στοιχεία στο σύνδεσμο παρακάτω που δείχνουν τη στασιμότητα ή και χειροτέρευση των περισσοτέρων από τα βασικά στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας όπως εθνικό ακαθάριστο προϊόν, ρυθμοί ανάπτυξης, εισαγωγές-εξαγωγές, δημόσιο χρέος, εμπορικό έλλειμμα κα.


Και τότε λοιπόν πως μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εμφυσήσει- με τη μέθοδο αυθυποβολής-την προπαγάνδα του σε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού και ότι θα παραμείνει στην εξουσία πέραν της τετραετίας ; Μπορεί με αυτήν την προπαγάνδα  να ανατρέψει την κατάσταση και όλα τα δεδομένα και να κερδίσει εκλογές, δεδομένου ότι και δημοσκοπικά φαίνεται ήδη μια μικρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και μια πτώση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη ;

Θεωρητικά όχι, αν θυμηθούμε πως απέτυχε παταγωδώς και το “success story” του Σαμαρά το οποίο προέβαλε τους αριθμούς που βελτιώνονταν σχετικά και άρα πως βγαίνουμε στις αγορές και βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Επειδή ωστόσο ο Έλληνας δεν είχε δει ακόμα καμία βελτίωση στην καθημερινότητά του, έκανε την ανόητη και ολέθρια επιλογή να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας πως θα έσκιζε τα μνημόνια και λοιπά παραμύθια… 

Αλλά και πως μπορείς να το αποκλείσεις  από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό τοπίο (ήδη έκανε δικό του το «Έψιλον» με τον Σαββίδη και ελέγχει ουσιαστικά και τις ειδήσεις του ΑΝΤ1 με τον φιλο-ΣΥΡΙΖΑ Χατζηνικολάου) και με τη βοήθεια της θλιβερής αντιπολίτευσης που συναίνεσε να συγκροτηθεί ΕΣΡ χωρίς να καταργηθεί ο φασιστικός νόμος Παππά !

Αλλά ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις επόμενες εκλογές , μπορεί κάλλιστα να φράξει το δρόμο της Ν.Δ. από την εξουσία στερώντας της την αυτοδυναμία, οπότε μετά (αν πάμε σε διερευνητικές εντολές) ποιος ξέρει τι μπορεί να προκύψει...


Η βρώμικη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ-«Ποταμιού» με ΣΥΡΙΖΑ !Αρχικά λέμε ότι εσκεμμένα δεν είχαμε κανέναν σκοπό να ασχοληθούμε εδώ στα «αιρετικά» με αυτό το περιβόητο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που τόσο συζητήθηκε τελευταία.                                                                                                                                                                                                    Και το λέμε αυτό διότι θεωρούμε κατάντια και εκ του πονηρού να παίζει αυτό το θέμα από τα πρώτα στην επικαιρότητα και επί τόσες ημέρες, τη στιγμή που αυτή η αδίστακτη συμμορία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. καταστρέφει και ότι είχε μείνει όρθιο απ’την Ελλάδα ! Γνωστή βλέπετε εδώ και αιώνες η μέθοδος του αποπροσανατολισμού από σάπια και αυταρχικά καθεστώτα…

Επί της ουσίας εμείς δηλώνουμε την αντίθεσή μας και την ανησυχία μας για μερικές πτυχές του νομοσχεδίου- και όχι τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου-παρότι ως φιλελεύθεροι είμαστε μπροστάρηδες σε ότι αφορά τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων και θεωρούμε ότι χρειαζόταν πράγματι ένα πιο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο και για την trans κοινότητα.

 Ποιες είναι οι ενστάσεις μας ; Πρώτον ότι τα 15 είναι μια εξαιρετικά ανώριμη ηλικία για να επιλέξει ένα διεμφυλικό άτομο πως ανήκει σε ένα άλλο φύλο από αυτό στο οποίο ανήκει σωματικά. Η διεμφυλικότητα και ο τραβεστισμός στην πραγματικότητα είναι  διαταραχές που προκαλούν σύγχυση σε αυτά τα άτομα και δεν μπορεί να μας πείσει κανένας ότι μπορεί ένα δεκαπεντάχρονο να πάρει μια τόσο κρίσιμη απόφαση, σε μια ηλικία όπου γενικά οι άνθρωποι δεν έχουν καν ξεκαθαρίσει στο 100 % τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Λένε βέβαια ως αντεπιχείρημα ότι θα χρειάζεται και η έγκριση των γονιών. Αλλά και ποιος μας λέει ότι κάποιος γονιός δεν μπορεί να πάρει μια ανεύθυνη απόφαση να αλλάξει φύλο στο ανήλικο παιδί του που μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη και να του κάνει ζημιά ; Aυτά που λέμε εμείς δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, αλλά τα λέει και ο σύλλογος παιδοψυχιάτρων Ελλάδας που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση. Νομίζω κάτι παραπάνω θα ξέρουν από τους αμόρφωτους χαρτογιακάδες γραφειοκράτες που κυβερνούν…

Έπειτα πως είναι δυνατόν η διαδικασία της αλλαγής ταυτότητας φύλου στους ενηλίκους, να είναι τόσο απλοποιημένη και να μπορεί να γίνει με απλή επίδειξη ταυτότητας και μια απόφαση ενός δικαστή που φυσικά δεν θα έχει καμία ειδικότητα και γνώση επί του θέματος ;

Πως είναι δυνατόν να μην μιλούν με ειδικούς πραγματογνώμονες  και ψυχιάτρους όσοι ενήλικες σκοπεύουν να κάνουν κάτι τέτοιο ; Θα μπορεί για παράδειγμα κάποιος απλός gay να φορέσει μια περούκα και ένα φουστάνι και να μπορεί να αλλάξει φύλο έτσι για το καπρίτσιο του ; Αυτό είναι κάτι λογικό και προοδευτικό ;

H κυβέρνηση δεν έκανε πίσω παρά τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από πολλούς χώρους και κόμματα και πολύ αναρωτιούνται αναρωτιούνται τώρα γιατί αυτή η αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ προς gaytrans κλπ. Πέρα από την προφανή απάντηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλούς ομοφυλόφιλους (Τσακαλώτος, Κοντονής και παλιότερα Αλαβάνος) και κουλτουριάρηδες, υπάρχει και ένα σαφώς πιο σημαντικό κίνητρο.   
     
Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να ξεγελάνε την Ευρώπη πως είναι μια δημοκρατική κυβέρνηση για να καμουφλάρουν έτσι τον αυταρχισμό τους και το χτίσιμο ενός ιδιότυπου ολοκληρωτικού καθεστώτος τύπου Μαδούρο -εντός Ε.Ε.- το οποίο και ονειρεύονται και παλεύουν για να φτιάξουν.                                                                                                           Τώρα αυτή η επικέντρωσή τους στην ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι τυχαίο και το εξηγώ. Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλά πόσο ισχυρά είναι τα λόμπι των gay στην Ευρώπη, όπου συχνά μάλιστα επηρεάζουν και τον πολιτικό κόσμο και σε μερικές χώρες έχουν καταφέρει να περάσουν-πέρα από τα στοιχειώδη δικαιώματά τους που είναι απαραίτητα- και ακραία ή αντιεπιστημονικά πράγματα, όπως ουδέτερα φύλα και τρίτα φύλα κλπ. ή και να ανακατεύονται στη ζωή των straight (δες τον νόμο για την πορνεία όπου τιμωρούνται μόνο οι άντρες που πάνε με πόρνες).

Τέλος πάντων...Τι κρατάμε από αυτήν την υπόθεση ; Πρωτίστως τη διαπίστωση για την ύπουλη φιλο-ΣΥΡΙΖΑ στάση ΠΑΣΟΚ και «Ποταμιού» που αντί να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που κατέβασε η Ν.Δ. (το οποίο είναι σαφώς πιο ισορροπημένο και μετριοπαθές) συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, με το πρόσχημα της προόδου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με αυτά που κάνουν λοιπόν Θεοδωράκης και Γεννηματά, καθόλου δεν κακίζω τους Έλληνες ψηφοφόρους που τους έχουν ρίξει σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά.

Τέλος εμείς θεωρούμε εξίσου κατάντια στην Ελλάδα του 2017, κόμματα και δημοσιογράφοι να λαμβάνουν στα σοβαρά την εκκλησία ή και να εξαρτώνται από αυτήν για να νομοθετούν σε κοινωνικά ή πολιτικά θέματα, όταν γνωρίζουν τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία που εκφράζει. 

Δεν είναι ότι δεν πρέπει  να έχει άποψη (οι πάντες πρέπει να έχουν άποψη και να την λένε), αλλά ότι θέλει και να την επιβάλλει και προχωράει σε απειλές και αφορισμούς. Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι τους ότι η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατία ούτε μουσουλμανικό κράτος !

Όχι στους Καταλανούς εθνικο-τοπικιστές και στον κατακερματισμό των εθνικών κρατών !

Ας πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους σε σχέση με την Καταλονία και τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα. Δεν υπήρχε ποτέ ούτε Καταλανικό κράτος, ούτε Καταλανικό έθνος ! 

Οι Καταλανοί είναι Ισπανικό φύλο, ένα από αυτά που αποτελούν το Ισπανικό έθνος και η Καταλονία μια επαρχία της Ισπανίας που έχει εξασφαλίσει ένα είδος αυτονομίας για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω και που μιλά μια γλώσσα που οι διαφορά της με την επικρατούσα Ισπανική είναι όσο πχ. εδώ τα Πελοποννησιακά με τα Ηπειρώτικα !

Δεν αποτελούν καν εθνική μειονότητα όπως οι Βάσκοι, ενώ δεν υπήρξε ποτέ και κάποιο μαζικό ή ένοπλο κίνημα για ανεξαρτησία όπως πχ. στις περιπτώσεις της Τσετσενίας και του Κοσόβου. Πως ξεκίνησε λοιπόν ο αντιδραστικός Καταλανικός εθνικο-τοπικισμός ; Αρχικά από το Σταλινικό Κ.Κ. Ισπανίας που κατά τον Ισπανικό εμφύλιο έπαιξε το χαρτί μιας εντελώς αυτόνομης ή και ανεξάρτητης Καταλονίας για να συσπειρώσει περισσότερους Καταλανούς υπέρ του.   

 Σας θυμίζει τίποτα ; Είναι το ίδιο ακριβώς που είχε κάνει και το δικό μας ΚΚΕ που προπολεμικά όταν υποστήριζε ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος, ποντάροντας στο μεγάλο ποσοστό εθνικά Μακεδόνων (Σλαβομακεδόνων) που κατοικούσαν τότε στην περιοχή ! Ίδιο κόμμα, ίδια ιδεολογία, ίδιες πρακτικές…

Μετά την ήττα των κομμουνιστών, όταν και ήρθε η δικτατορία του Φράνκο, οι αποσχιστικές και αυτονομιστικές τάσεις των Καταλανών καταπιέστηκαν και αυτοί δικαίως ένιωθαν και ριγμένοι σε ένα γενικά φτωχό κράτος φτιαγμένο κυρίως γύρω από τους Καστιγιάνους.

Όμως κατά την Ισπανική μεταπολίτευση η Καταλονία και η Βαρκελώνη όχι μόνο δεν είναι ριγμένη, αλλά ίσως να είναι και η πιο ευνοημένη επαρχία μέσα στη δημοκρατική Ισπανία ! Ωστόσο τα καταπιεσμένα εμφυλιοπολεμικά και δικτατορικά κατάλοιπα ήταν πάντα εμφανή σε μια μερίδα των κατοίκων της και αυτά μεταφράζονταν σε ένα κομμάτι του λαού και της αστικής τάξης σε απαίτηση διευρυμένης αυτονομίας ή και ανεξαρτησίας. Γι’αυτό άλλωστε και η περιοχή έφτασε σήμερα  να έχει ένα σχετικό καθεστώς αυτονομίας και μια δική της κυβέρνηση, πέρα από την κεντρική Ισπανική.

Αυτή τη φορά τα επιχειρήματα των φιλοαποσχιστών ήταν τελείως αντιδραστικά του τύπου «εμείς που ευημερούμε δουλεύουμε για να ταΐζουμε τον φτωχό νότο» ή ότι «Η Ισπανία δεν μας αγαπάει και δεν μας θεωρεί Ισπανούς». Για να μην πολυλογούμε λοιπόν, τα τελευταία χρόνια  ακραίες πολιτικές δυνάμεις της Καταλονίας πάτησαν πάνω σε αυτές τις ιδεοληψίες και δημιούργησαν ένα αυτονομιστικό ρεύμα που όμως ακόμα και σήμερα είναι άγνωστο σε τι ποσοστό του πληθυσμού έχει απήχηση.

Αυτοί λοιπόν που τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας, καλλιέργησαν αυτές τις ιδέες και προκάλεσαν το δημοψήφισμα, ήταν κυρίως αριστεροί και Καταλανοί εθνικιστές ή σκληροί τοπικιστές. Πρόκειται δηλαδή για ακραίες και καθυστερημένες δυνάμεις που έφεραν ένα αντιδραστικό δημοψήφισμα το οποίο επέμειναν να το κάνουν, μολονότι η Ισπανική δικαιοσύνη το κήρυξε καθαρά και ξάστερα αντισυνταγματικό. 

Το δημοψήφισμα διεξήχθη λοιπόν, εν μέσω αντεγκλήσεων και επεισοδίων, γι’αυτό και δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για τις πραγματικές διαθέσεις των Καταλανών. Διότι μπορεί να βγήκε το «Ναι» με 90 %, όμως η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 42 %, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί κάλλιστα οι υπόλοιποι που δεν πήγαν (ή έστω το μεγαλύτερο ποσοστό τους) να είναι υπέρ του «όχι»…


Αυτές οι δυνάμεις στήριξαν λοιπόν την απόσχιση στο εσωτερικό της Ισπανίας, ενώ στο δε εξωτερικό αυτοί που  υποστηρίζουν τους αποσχιστές είναι κυρίως ακροαριστεροί, κομμουνιστές, αλλά και «Πράσινοι». Αντίθετα ενώ οι εθνικιστές και οι φασίστες (που είναι συνήθως ρωσόφιλοι) δεν τους στήριξαν μόνο και μόνο διότι φοβούνται ένα ντόμινο που μπορεί να διαλύσεις και τα δικά τους κράτη.

Από αυτούς τους υποστηρικτές μπορούμε να αναλύσουμε και το γεωπολιτικό παιχνίδι, διότι πρόκειται για δυνάμεις οι οποίες στη μεγάλη πλειοψηφία τους πρόσκεινται στην ανερχόμενη Ρώσικη υπερδύναμη (δείτε πχ. το “podemos” και την αριστερή λαϊκίστρια δήμαρχο Βαρκελώνης).

 Και πράγματι πιστεύουμε ότι η Ρωσία υποκίνησε ή ευνόησε το δημοψήφισμα και καθοδήγησε αυτό το τοπικιστικό ανεξαρτησιακό κίνημα υποκίνησε με τις δυνάμεις που διαθέτει. Αυτό διότι η Ρωσία έχει κάθε συμφέρον να κατακερματιστούν τα μεγάλα εθνικά κράτη και να αποδυναμωθεί και άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού κάτι τέτοιο ευνοεί-όπως είναι προφανές- αφάνταστα τα σχέδια της φασιστικής και βίαιης παγκόσμιας κυριαρχίας της.

Ωστόσο  η Ρωσία βρέθηκε σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά την επίσημη γραμμή που θα προπαγάνδιζε επί του θέματος. Αυτό γιατί από τη μία έχει λερωμένη τη φωλιά της με κάλπικα δημοψηφίσματα και αποσχίσεις (Ουκρανία, Γεωργία) και από την άλλη δεν θέλει  ούτε να ακούει ούτε να μιλάει για εθνικοανεξαρτησιακά κινήματα γιατί και πάλι όλοι θυμούνται την Τσετσενία. Τελικά επέλεξε να πουλήσει εκδούλευση και να παραστήσει το φίλο στην Ισπανία, τασσόμενη υπέρ της κυβέρνησης Ραχόι. Ωστόσο έχουμε, όπως καταλαβαίνεται, κάθε λόγο να μην πιστεύουμε τον Πούτιν και την παρέα του !

Σε ότι αφορά τώρα την αστυνομική βία, δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν μέρος αυτής της βίας ήταν απρόκλητη ή αστυνομική αντίδραση σε επεισόδια και βιαιοπραγίας. Αν ήταν το πρώτο, οφείλουμε να την καταδικάσουμε αλλά το πιθανότερο να ήταν και τα δύο μαζί…Αναγνωρίζουμε από την άλλη  ότι ο Ραχόι και ο κάθε Ραχόι έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει το κράτος του, αλλά και όλη την Ευρώπη από ένα εφιαλτικό ντόμινο διασπάσεων και αποσχίσεων.

Αλλά επειδή οι αριστερούληδες βρήκαν την ευκαιρία να βρίσουν Ραχόι και Ε.Ε. και να τους πουν φασίστες, ας θυμηθούμε λίγο πως ακριβώς έχουν αντιμετωπίσει εθνικοανεξαρτησία κινήματα μερικά αριστερά καθεστώτα, για να καταλάβουμε ποιοι μιλάνε και παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας και ανοχής σε αποσχιστές !


Μιλόσεβιτς στη Σερβία: Βομβαρδισμός Κροατίας, εισβολή και βομβαρδισμός στη Βοσνίας και πόλεμος επί τέσσερα χρόνια, Βομβαρδισμός του Κοσόβου.
Πούτιν στην Τσετσενία: Γενοκτονία με σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να εκκαθαρίζεται.
Να πάμε και πιο παλιά ; γενοκτονία του Μάο στο Θιβέτ και γενοκτονία του Λένιν κατά των Κοζάκων. Είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που λέμε !...

Ας αναλογιστούν τέλος αυτοί οι Ελληνάρες που υποστηρίζουν τους Καταλανούς, τι θα γινόταν σε περίπτωση που η μουσουλμανική μειονότητα στήσει κάποια στιγμή ένα δημοψήφισμα για απόσχιση της Θράκης από την Ελλάδα. Καταρχήν πιστεύει κανείς ότι εμείς θα είχαμε μια πιο μετριοπαθή αντιμετώπιση από τους Ισπανούς ;    
 Και επειδή μερικοί αρθρογράφοι προσπάθησαν να περάσουν τη γραμμή ότι δεν υπάρχει σχέση Καταλονίας- Θράκης, λέμε ότι είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί στη Θράκη ένα αποσχιστικό κίνημα, απ’ότι στην Καταλονία ή αλλου. 

Και αυτό γιατί στη Θράκη υπάρχει μια μειονότητα με Τουρκική εθνική συνείδηση (άρα επί της ουσίας εθνική μειονότητα) που είναι κάτι λιγότερο από το μισό του πληθυσμού και κυρίως μιλάμε για μια περιοχή που ποτέ πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο δεν ήταν Ελληνική. Συνεπώς με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε...


Ο αριστερός "αντικαπιταλιστικός" μεσαίωνας φουντώνει και αρρώστιες !Θα έχετε ακούσει σαφώς τα ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες για την ιλαρά που για κάποιον λόγο έχει φουντώσει τελευταία σε παιδιά, αλλά και ενήλικους.

Η ιλαρά είναι μια παιδική αρρώστια που τα τελευταία χρόνια προλαμβανόταν εύκολα από τους καθιερωμένους παιδικούς εμβολιασμούς και δεν συνέβαινε αυτό που γινόταν παλιά όπου όλοι έπρεπε να την περάσουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους, έστω και ως ενήλικοι.

Τι συνέβη τώρα ξαφνικά ξαφνικά  και φούντωσε αυτή η αρρώστια και μάλιστα στην Ελλάδα περισσότερο απ’ότι σε άλλες χώρες ; Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, η έξαρση οφείλεται στο λεγόμενο αντιεμβολιακό κίνημα και γι’αυτό ενδέχεται στο εγγύς μέλλον να έχουμε έξαρση και άλλων ξεχασμένων ασθενειών…

Τι είναι όμως αυτό το αντιεμβολιακό κίνημα ; Είναι μια και καλά αντικαπιταλιστική θεωρία που προπαγανδίζουν ιδεοληπτικοί αριστεροί σύμφωνα με την οποία «τα εμβόλια είναι σε μεγάλο βαθμό μια καπιταλιστική πρακτική, προκειμένου να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες και πως είτε δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά ή και επικίνδυνα για την υγεία, είτε είναι καλύτερα να περάσουμε όλοι τουλάχιστον αυτές τις θεωρητικά ακίνδυνες παιδικές ασθένειες !

Και επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος «έφαγε στη μάπα» περισσότερο από άλλους λαούς αυτή τη θεωρία (άλλωστε η «πρώτη φορά αριστερά» κυβερνάει…) και αρέσκεται περισσότερο σε συνομωσιολογία ή και μικροαστικό ψευτοεπαναστατικό αντικαπιταλισμό, εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα από άλλες δυτικές χώρες.

Να σημειώσουμε δε ότι το ίδιο μικροαστικό κίνημα είναι που φουντώνει και τη λεγόμενη και πιο επικίνδυνη «νέα γρίπη» περισσότερο απ’ότι σε άλλες δυτικές χώρες, έτσι σημειώνονται ακόμα και σήμερα θάνατοι !

Επίσης τονίζουμε-για να τα λέμε όλα όπως είναι- ότι οι ειδικοί απορρίπτουν και το επιχείρημα των ακροδεξιών και ρατσιστών ότι η έξαρση οφείλεται στους πρόσφυγες και μετανάστες…

Συμπέρασμα ; Οι αριστεροί δεν είναι μόνο αυταρχικοί, ανίκανοι και σαμποταριστές, αλλά οι μικροαστικές ιδεοληψίες τους και θεωρίες τους, είναι πλέον επικίνδυνες και για τη δημόσια υγεία !


Τα καθεστωτικά παραμύθια για τις Γερμανικές εκλογέςΓερμανικές εκλογές προχθές και πολιτικοί και δημοσιογράφοι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να μας φλομώσουν σε ανακρίβειες και καθεστωτική προπαγάνδα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ειδικά τα κανάλια της ΕΡΤ έστησαν και ολόκληρες εκπομπές επί του θέματος όπου ουσιαστικά προπαγανδιζόταν μόνο τις Συριζέικες θέσεις !

Εμείς έχουμε να πούμε πρώτον ως απάντηση στις ανόητες ερωτήσεις και παρατηρήσεις, για το ποιο εκλογικό αποτέλεσμα συμφέρει την Ελλάδα, το εξής: Η Ελλάδα μόνη της πρέπει να αλλάξει, να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να γίνει πιο σοβαρή και ορθολογική χώρα. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία Ευρώπη και καμία Γερμανία, αν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε, να ενεργούμε και να πολιτευόμαστε όπως μέχρι τώρα…

Η λύση για την Ελλάδα και τα δομικά προβλήματά της δεν βρίσκεται ούτε στο να φύγουν οι «κακοί και ανθέλληνες» Σόιμπλε και Μέρκελ, ούτε στις γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε καν στην εκ νέου διαγραφή του χρέους ή στα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Τολμώ να πως μάλιστα-κόντρα στο ρεύμα- πως μια συγκυβέρνηση με τους φιλελεύθερους, θα μπορούσε να είναι και θετική για εμάς, καθώς μπορεί να στριμώξει τον Τσίπρα προς μια λιγότερο προβοκατόρικη και τυχοδιωκτική στάση (που σαφώς έχει ζημιώσει και την Ελλάδα, αν θυμηθούμε δημοψήφισμα, κλείσιμο τραπεζών, καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και άλλα) και-όσο γίνεται με αυτούς που μπλέξαμε- πιο ορθολογική οικονομική διαχείριση και πολιτικές μέσα στην κρίση.

Όσον αφορά την Μέρκελ και το δεξιό κόμμα της, που πήρε και πάλι την εκλογική νίκη, είναι λογικό οι Γερμανοί ψηφοφόροι να μην θέλουν να ρισκάρουν μια αλλαγή κυβέρνησης, έχοντας μια από τις πιο ανταγωνιστικές και παγκοσμιοποιημένες οικονομίες στον πλανήτη και με χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Προβλήματα υπάρχουν και στη Γερμανία όπως παντού, αλλά φυσικά και δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε γι'αστείο με χώρες όπως η Ελλάδα, η Βενεζουέλα κλπ., όπως επιχειρεί εν μέρει η κομμουνιστική ισοπέδωση.

Από την άλλη δυνάμεις όπως οι σοσιαλδημοκράτες και οι πράσινοι φλερτάρουν με έναν soft λαϊκισμό, ενώ-ακόμα χειρότερα- το αριστερό κόμμα προσιδιάζει σε μια Γερμανική εκδοχή του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ ! Ευτυχώς δηλαδή για όλη την Ευρώπη που δεν είδαμε καμιά λαϊκο-αριστερή στροφή της Γερμανίας, όπως ήθελαν και περίμεναν πολλοί  Έλληνες πολιτικοί και φερέφωνά τους δημοσιογράφοι...

Θα ξαναπούμε-επίσης τελείως κόντρα στο ρεύμα- ότι γενικά η Μέρκελ έχει διαχειρισθεί εξαιρετικά την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή κρίση, αποτρέποντας ένα καταστροφικό για την Ε.Ε. υφεσιακό και χρεοκοπικό ντόμινο. Και αυτό κρατώντας μέσα  στην ευρωζώνη και την χρεοκοπημένη Ελλάδα η οποία -ειδικά επί του Πουτινικού νεοκομμουνιστή Τσίπρα και της συμμορίας τους- επιχειρεί να την προβοκάρει και να την τραυματίσει με τρόπους που έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν !

Από την άλλη όμως, παρά τη νίκη των δεξιών, τα ποσοστά τους μειώθηκαν σχετικά. Αυτό φυσικά δεν έγινε γιατί οι Γερμανοί δεν περνάνε καλά και γιατί ο οικονομικός φιλελευθερισμός έχει γίνει αντιπαθής στη Γερμανία και στην Ευρώπη (όπως προπαγανδίζουν κόκκινοι και μαύροι φασίστες και όχι μόνο).
Αντίθετα αυτό συνέβη κυρίως λόγω της ανεύθυνης πολιτικής των ανοιχτών συνόρων στο μεταναστευτικό και προσφυγικό την οποία υιοθέτησε αρχικά η Μέρκελ, αντί για μια πιο ορθολογική διαχείριση του ζητήματος. 

Η Μέρκελ στην ουσία, στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, έπεσε στην παγίδα του προβοκάτορα Τσίπρα που πρώτος άνοιξε άναρχα και προβοκατόρικα τα σύνορα στην Ελλάδα και δημιούργησε προβλήματα στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη !Το αποτέλεσμα ήταν άνοδος της εγκληματικότητας και ισλαμοφασιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα και στη Γερμανία, που έφεραν ουσιαστικά και την άνοδο της ακροδεξιάς. 

Για αυτήν τη Γερμανική ακροδεξιά εμείς έχουμε να πούμε κατά πρώτον ότι δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για κόμμα με ναζιστική προέλευση και ρίζες, αλλά γενικά για μετριοπαθείς εθνικιστές και ξενοφοβικούς τύπου πχ. Φάρατζ στη Βρετανία. Δεν είναι δηλαδή ούτε τύπου Λεπέν, ούτε φυσικά Χρυσής Αυγής, όπως λένε εδώ στην Ελλάδα, είναι όμως λαϊκίστικο ρωσόφιλο (κάτι που δεν μας το λένε) και αντιευρωπαϊκό.

Επίσης-σχετικά με την ακροδεξιά-δεν καταλαβαίνω με ποια λογική τονίζεται τόσο πολύ η άνοδός της στη Γερμανία και σε σημείο να μιλούν για «τρόμο στην Ευρώπη» κα., όταν για άλλες χώρες όπως η Βρετανία δεν γίνεται κάτι παρόμοιο, ενώ για άλλες χώρες (όπου έχει και μεγαλύτερα ποσοστά) όπως η Γαλλία και η Ολλανδία μιλούν για ήττα της και ανακούφιση ;
Νομίζω πως και οι δύο παραπάνω στρεβλώσεις έχουν να κάνουν κυρίως με έναν φαιοκόκκινης προέλευσης αγοραίο αντιγερμανισμό και αντιμερκελισμό... 

Οι περισσότεροι δε στη χώρα μας  κρύβουν ότι η μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς παρατηρήθηκε στην πρώην ανατολική Γερμανία, εκεί όπου ο κομμουνισμός έγινε μισητός και έχοντας απομονώσει με δικτατορία έναν ολόκληρο λαό στα σύνορά του για δεκαετίες έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα σε αυτούς και τους απογόνους τους.

Τέλος το δεύτερο που έχουμε να καταλογίσουμε ως λάθος στη Μέρκελ είναι αυτή η υπερυφεσιακή εξωτερική πολιτική της απέναντι στον διεθνή φασισμό. Δεν ξέρουμε για ποιον ακριβώς το λόγο φέρεται έτσι, αλλά η στάση ειδικά απέναντι στο κέντρο του παγκόσμιου φασισμού, τη Ρωσία του Πούτιν, είναι πιο υφεσιακή και από τις ΗΠΑ του ρωσόφιλου Τραμπ.

Θλιβερό και πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι η Γερμανία της Μέρκελ φοβάται να υψώσει  ανάστημά ακόμα και απέναντι στη Βόρεια Κορέα του παρανοϊκού Κιμ και συνιστά ίσες αποστάσεις ! Για Συρία φυσικά, ούτε γι'αστείο δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν πάει κόντρα σε Άσαντ και Πούτιν...


Στημένη από ΣΥΡΙΖΑ η "οικολογική επιτροπή" για το χρυσό της Χαλκιδικής !Σε ότι αφορά την περιβόητη υπόθεση με τα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, εμείς είχαμε επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο ότι οι αριστεροί τη σαμποτάρουν λυσσαλέα διότι δεν θέλουν μια δυτικής προέλευσης επένδυση σε μια περιοχή (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Άγιο όρος) που θέλει να ελέγξει ολοκληρωτικά ο Ρωσοπόντιος πράκτορας του Πούτιν Ιβάν Σαββίδης.

Τα τελευταία γεγονότα με την "El Dorado gold" έρχονται λοιπόν να μας επιβεβαιώσουν και, ας μην κοροϊδευόμαστε, η πραγματική άποψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι αυτή των Πολλάκη-Καρανίκα, το «στα τσακίδια ιμπεριαλιστές Καναδοί» ! Και αυτό παρά τη στρατηγική κίνηση που έκανε η κυβέρνηση με την τελευταία της αναδίπλωση.... 

Παρότι λοιπόν 16 φορές το συμβούλιο της επικρατείας έχει αποφανθεί υπέρ της επένδυσης, οι Συριζαίοι επικαλούνται και αυτοί με τη σειρά τους κάποια υποτιθέμενα επιστημονικά πορίσματα κατά του έργου και συγκεκριμένα ένα πόρισμα του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας για το επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Όπως αποκαλύπτεται με αδιάψευστα στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ, πρόκειται για μια ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ που στήθηκε τον Απρίλιο 2011 ειδικά και επιτούτου για να σαμποτάρει την επένδυση του χρυσό της Χαλκιδικής, παρακάμπτοντας εσκεμμένα την επίσημη «Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή του ΤΕΕ για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη» που υπάρχει ήδη με εκλεγμένα και αναγνωρισμένα μέλη και επιφορτισμένη για τέτοιες υποθέσεις.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, η επιτροπή αυτή είναι στημένη (προφανώς κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ), αφού η πλειοψηφία των μελών της  είναι αριστεροί (Συριζαίοι και όχι μόνο), κάποιοι άσχετοι με το αντικείμενο και είχαν ήδη  εκφραστεί στο παρελθόν κατά της επένδυσης !Δείτε παρακάτω τα ονόματα και το backround αυτών των μελών, όπως το αποκάλυψε μετά από έρευνα το κόμμα της ΟΑΚΚΕ, και θα καταλάβετε πως πρόκειται για καθαρά οργανωμένο σαμποτάζ !Μέλη της «Ομάδας Εργασίας» του ΤΕΕ:  http://antigoldgr.org/blog/2011/04/14/tee-2/

1 ) Πέτη Πέρκα : Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας (Ο.Ε) του ΤΕΕ, Συγκοινωνιολόγος, υποψήφια βουλευτής Συνασπισμού στην Α’ Θεσσαλονίκης το 2009, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού και σήμερα Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπ. Οικονομικών.

2) Τριανταφυλλίδης Γιώργος: Μεταλλειολόγος ομιλητής στην εκδήλωση «Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς» κατά της εξόρυξης και υποψήφιος επικρατείας Οικολόγων Πράσινων το 2012.


3) Θεοδοσίου Νίκος: Oμιλητής κατά της εξόρυξης σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Αρναίας στις 13 Φεβρουαρίου 2011. Λίγο μετά, τον Απρίλιο 2011 ορίζεται μέλος της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ 


4) Μοσχούδης Νίκος: Oμιλητής κατά της εξόρυξης σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Αρναίας στις 13 Φεβρουαρίου 2011. Τον Απρίλιο 2011 ορίζεται μέλος της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ.Και το πιο τρανταχτό στοιχείο ; Αυτό το πόρισμα το υπογράφουν 6 μέλη της Ομάδας Εργασίας, αλλά το έβδομο μέλος ήταν ο Αθανάσιος Καρίνας (Μεταλλειολόγος Μηχανικός), ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί καταγγέλλοντας το μη αδιάβλητο της Ο.Ε ως προς τη σύνθεσή της επειδή σ αυτήν υπάρχει «μόνο η μια πλευρά» !                                                                                             
Εδώ η ανοιχτή του επιστολή – καταγγελία του συγκεκριμένου ανθρώπου προς το ΤΕΕ 

Όπως μπορούμε να διαβάσουμε, στο Πόρισμα της Ομάδας Εργασίας (Ο.Ε) στην εισαγωγή αναφέρεται ότι: «Στην Ο.Ε., εκτός από τα μέλη της, κατέθεσαν απόψεις και κείμενα και οι συνάδελφοι: Αντωνίου Γιώργος, Πολ. Μηχ. Μέλος Ν.Ε ΤΕΕ Χαλκιδικής, Παπαγεωργίου Τόλης, Πολ. Μηχανικός, Τσελεπίδης Σάββας, Αρχ. Μηχ. , μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ»

Γιατί και με ποια κριτήρια κλήθηκαν άραγε οι συγκεκριμένοι στην Ο.Ε αφού δεν αποτελούσαν μέλη της; Η απάντηση από το βιογραφικών δύο εξ'αυτών...

1) Παπαγεωργίου Τόλης: Ο γνωστός και ως "mister Αntigold" από την εκστρατεία του εναντίον της εξόρυξης...

2) Τσελεπίδης Σάββας: Αρχιτέκτονας, υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές 2012 στο νομό Χαλκιδικής... http://antarsya.gr/node/477
Eπέτειος Φύσσα: Πως οι κόκκινοι φασίστες στέλνουν κόσμο στη Χρυσή Αυγή !Σπασίματα, καψίματα, ξυλοδαρμοί και άλλα ωραία για να μας δείξουν υποτίθεται κάποιοι ακροαριστεροί και αναρχοφασίστες πόσο "δημοκράτες και αντιφασίστες-αντιχρυσαυγήτες"είναι και πόσο υποτίθεται τιμούν τη μνήμη του Φύσσα που δολοφονήθηκε άνανδρα από μαχαίρι χρυσαυγήτη (και πρώην κομμουνιστή, μην το ξεχνάμε…).

Με λίγα λόγια κάποιοι ακροαριστεροί γίνονται ίδιοι και χειρότεροι από τους χρυσαυγήτες για να μας δείξουν πόσο τους μισούν και τους πολεμάνε και στο όνομα του δολοφονημένου Φύσσα ! Στην πραγματικότητα, όμως αυτοί οι μπαχαλάκηδες όχι μόνο δεν είναι αντιφασίστες, αλλά λειτουργούν προβοκατόρικα υπέρ της Χρυσής Αυγής !

Το εξηγούμε λέγοντας το εξής: O Φύσσας ήταν ένας ράπερ με σχετικά αναρχοαυτόνομη πολιτική θέση. Δεν ανήκε σε αριστερά κόμματα και οργανώσεις, ούτε σε αναρχικές ομάδες και πολεμούσε μέσα από τα τραγούδια και κείμενά του τη Χρυσή Αυγή, γι’αυτό και δολοφονήθηκε. Είναι αλήθεια και πως κάποιες θέσεις και τραγούδια του ήταν αμφιλεγόμενα ή και ακραία...

Ωστόσο ουσιαστικά οι μπαχαλάκηδες με τα όσα πράττουν στην ουσία περνούν προβοκατόρικα και έντεχνα τη γραμμή ότι ο Φύσσας ήταν και αυτός κάποιος μπαχαλάκιας αναρχοφασίστας ή κόκκινος φασίστας. Οπότε ως τέτοιος ήταν το ίδιο με τον δολοφόνο του και ταυτίζεται με αυτόν και άρα η δολοφονία του ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αδιάφορη για τον πολύ κόσμο ή και δικαιολογημένη για τους πιο ακραίους και τους μαύρους φασίστες !

Με λίγα λόγια οι μπαχαλάκηδες  και άλλοι αριστεροί εξτρεμιστές που καπηλεύονται τη μνήμη του Φύσσα (οι οποίοι είναι μισητοί στη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού),  περνάνε στον κόσμο τη φιλοχρυσαυγήτικη γραμμή Τζήμερου και λοιπών σκληρών δεξιών και κρυφοφασιστών πως θύμα και δολοφόνος ήταν το ίδιο. 

Ακόμη χειρότερα στέλνουν κάποιους πιο ριζοσπαστικοποιημένους ψηφοφόρους-που όλο και αυξάνονται μέσα στην κρίση- στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα συσπειρώνουν τη βάση των φασιστών ψηφοφόρων της, στη γραμμή ότι «αυτοί που μας πολεμούν και μας αντιπολιτεύονται είναι αλήτες και αριστεροί εξτρεμιστές».

Στην πραγματικότητα βέβαια συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, πως δηλαδή τα δύο άκρα είναι συγκοινωνούντα δοχεία που το ένα έχει ανάγκη και τροφοδοτεί το άλλο. Θυμηθείτε πως δολοφονήθηκαν μυστηριωδώς δύο χρυσαυγήτες από μια αναρχοφασιστική οργάνωση που από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε και η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε.
Αυτό έγινε, όλως τυχαίως, τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή είχε αποκαλυφθεί ως εγκληματική οργάνωση και τα ποσοστά της είχαν αρχίσει να πέφτουν. Πιθανότατα ήταν δηλαδή και αυτή μια καλοστημένη προβοκάτσια στα πλαίσια των δύο (συγκοινωνούντων δοχείων) άκρων !

Γιατί όμως τα άκρα συμμαχούν και το ένα τροφοδοτεί το άλλο ; Διότι ο διεθνής φασισμός που σηκώνει κεφάλι παγκοσμίως και μάχεται για την ολοκληρωτική επικράτησή του και στην Ελλάδα, ελέγχει και τα δύο άκρα και έχει σαν διεθνές κέντρο του το Κρεμλίνο και τη Ρωσία του Πούτιν. Και αυτός ο διεθνής φασισμός χρειάζεται και το δεξιό και το αριστερό άκρο για να επιβληθεί…

Στη δε ρωσόφιλη (επί τέσσερις δεκαετίες) Ελλάδα τα δύο άκρα δυνάμωσαν έντεχνα τα τελευταία χρόνια και μέσα στην κρίση ακόμα περισσότερο,αφού ο μαυροκόκκινος φασισμός άρπαξε την ευκαιρία να ριζοσπαστικοποιήσει μερίδα του κόσμου και τελικά να πάρει την εξουσία (Τσίπρας-Καμμένος).

Με λίγα λόγια λοιπόν στην υπόθεση Φύσσα έχουμε έναν έντεχνο φασισμό (με σπασίματα, καψίματα και ξύλο) στο όνομα του αντιφασισμού... Ε, λοιπόν φασίστες και ξενόδουλοι  είναι όλοι αυτοί και απλά η Χρυσή Αυγή είναι το πιο κτηνώδες κομμάτι του φασισμού !


Για φυλακή o Κουρουμπλής και όλοι οι υπεύθυνοι !


Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΣΕ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Αυτή η υπόθεση με την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησε αυτό το πλοίο με το…ένδοξο ελληνοορθόδοξο όνομα «Αγία Ζώνη 2» είναι, κατά κάποιο τρόπο, δείγμα τυχοδιωκτισμού και παρακμής μιας ολόκληρης χώρας !

Μιλάμε για μια χώρα την οποία δημιούργησαν πριν 200 χρόνια μασόνοι τυχοδιώκτες (φιλική εταιρεία) και η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να βαδίζει τυχοδιωκτικά και ευκαιριακά σε όλα σχεδόν τα επίπεδα ! Όπως έγραψε εύστοχα προ ημερών και ο Αντώνης Πανούτσος, όλη η Ελλάδα κινείται σαν ένα απέραντο «Αγία Ζώνη 2 και δεν έχει άδικο…

Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερα στις θάλασσες ένα τέτοιο σαπιοκάραβο γεμάτο πετρέλαιο ; Τόσο σάπιο που βούλιαξε  όντας αραγμένο και σε ήρεμη θάλασσα ! Οι ειδικοί μιλούν για ένα άθλιο πλοίο γεμάτο μπαλώματα, παρότι η ιδιοκτησία του πλοίου το αρνείται, και ο Ελληνικός νηογνώμων ισχυρίζεται ότι δεν είχε ελεγχθεί, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Γιατί και πως λοιπόν κυκλοφορούσε ελεύθερα στη θάλασσα ένας «κινητός δολοφόνος» ; Αυτός που θα πρέπει να μας απαντήσει πρώτος είναι ο πολύς κύριος Κουρουμπλής (ένας ρουσφετάκιας πολιτικός που μόλις είδε την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ την έκανε για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκεί προφανώς μυρίστηκε συνέχεια στο ρουσφέτι, στο φαγοπότι και την ανομία…), διότι αποδείχθηκε πως το υπουργείο ναυτιλίας ανανέωσε δύο φορές την άδεια ναυσιπλοΐας του εν λόγω πλοίου, εν έτη 2016 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Κουρουμπλή!

Αν αυτό έγινε νομότυπα ή εντελώς παράνομα δεν μπορούμε να το ξέρουμε, όμως το σίγουρο είναι ότι ο  Κουρουμπλής- και όλοι ανεξαιρέτως οι υπόλοιποι αρμόδιοι που βοήθησαν στο να κυκλοφορεί ελεύθερα ένα μη ελεγμένο πλοίο με πετρέλαιο (και σίγουρα θα υπάρχουν τέτοιοι) είναι κανονικά για φυλακή, αφού έχουν διαγράψει ένα έγκλημα κατά της φύσης και της χώρας μας !

Φυσικά σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (αναπτυγμένη ή υπανάπτυκτη, δημοκρατική ή δικτατορική) ο αντίστοιχος Κορουμπλής θα είχε παραιτηθεί και θα είχε κινηθεί η δικαιοσύνη εναντίον του. Εδώ όμως-στη χώρα που περηφανευόμαστε ότι έχουμε τη λέξη «φιλότιμο»- αυτός όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά δίνει και οδηγίες στον κόσμο να κολυμπάει ελεύθερα στον Σαρωνικό !! Αυτό προφανώς το έκανε ο τυχοδιώκτης εξ Αιτολοακαρνανίας για να καθησυχάσει τον κόσμο και τον τύπο και να αμβλύνει το πολιτικό κόστος που χρεωθεί η αλητο-κυβέρνηση του αιώνιου φοιτητή πρωθυπουργού μας !

Δεν υπολόγισε βέβαια ότι λίγες ημέρες μετά η κηλίδα έφτασε και μέχρι τις ακτές και τις παραλίες της Αττικής και δηλητηριάζοντας μάλιστα και τα ψάρια προς αλιεία, προκαλώντας και οικονομική ζημιά στους αλιείς και γενικά σε όλη την αλιευτική βιομηχανία και αγορά...

Αλλά ας μην πούμε περισσότερα γιατί τα πολλά λόγια περιττεύουν, αφού αυτή είναι η Ελλάδα (που έλεγε και ο Σημίτης) και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…Και ο Έλληνας ψηφοφόρος στην προσπάθεια του να διώξει κάποιους πολιτικούς τυχοδιώκτες, έφερε τους χειρότερους που γνώρισε ο τόπος εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες !
Δεν υπάρχουν σχόλια: