Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Όχι στο ΣΥΡΙΖέικης έμπνευσης νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά !



Όλα τα έχουμε σ’αυτή τη χώρα το νέο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά μας έλειπε…
Αυτό το νομοσχέδιο που προέρχεται από το υπουργείο δικαιοσύνης προβλέπει μεταξύ άλλων την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης και κατοχής όλων των λεγόμενων ναρκωτικών ουσιών (ή ναρκωτικών και διεγερτικών ουσιών, όπως είναι το πιο σωστό) ακόμα και των πιο σκληρών.

Με λίγα λόγια, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, σπάει το ταμπού της απαγόρευσης και τα ναρκωτικά παύουν να είναι απαγορευμένες ουσίες, αλλά καταναλωτικό αγαθό !! Στην ουσία αυτοί λένε στους Έλληνες πολίτες ότι δεν είναι κακό να παίρνουν ναρκωτικά εφόσον αυτό δεν απαγορεύεται πια και όλα αυτά σε μία χώρα που έχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα ναρκωτικά εδώ και χρόνια και δεν κάνει τίποτα για να το περιορίσει. Πρόκειται για μία ψευτοπροοδευτική μεταρρύθμιση που προέρχεται από κύκλους της αριστεράς (κυρίως είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και από κάποιους ψευτοφιλελεύθερους που έχουν ανάλογη ρητορική. Τα ναρκωτικά πρέπει να αντιμετωπίζονται σε μία σύγχρονη κοινωνία ως πρόβλημα και μάστιγα που πρέπει πάση θυσία να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί, όμως τέτοιου είδους νόμοι που τα νομιμοποιούν μέσα στην κοινωνία είναι προφανές πως δεν συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αντίθετα τα νομιμοποιούν στη συνείδηση του κόσμου και σπάζοντας το ταμπού της απαγόρευσης τον προτρέπουν ή τουλάχιστον δεν τον εμποδίζουν να τα γευτεί και να τα δοκιμάσει. Και στο κάτω,κάτω ο φόβος της σύλληψης ή της κοινωνικής κατακραυγής μπορεί να απέτρεπε μέχρι τώρα και κάποιους-λίγους ή πολλούς- να τα δοκιμάσουν. Τώρα πλέον αυτό καταργείται...

Γίνεται αντιληπτό ότι τέτοιου είδους νόμοι το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι την αύξηση των χρηστών ναρκωτικών κάθε είδους σε μία έτσι κι’αλλιώς βαριά άρρωστη και ουσιαστικά χωρίς αξίες Ελληνική κοινωνία. Ένας άλλος σημαντικότατος λόγος που δεν πρέπει να περάσει η ναρκό-απελευθέρωση και αποποινικοποίηση είναι ότι πολύ συχνά ένας χρήστης δεν περιορίζεται μόνο στην προσωπική του χρήση αλλά προσπαθεί να μυήσει κι’άλλους στο «χόμπι» του και συχνά τα καταφέρνει. Δηλαδή μία σύλληψη κάποιου με μικροποσότητες δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο προσωπική χρήση, αλλά πιθανότατα και προμήθεια σε άλλους, πράγμα που φυσικά συμβάλλει στην εξάπλωση αυτής της μάστιγας. Όταν λοιπόν δεν συλλαμβάνεις ως χρήστη κάποιον που διαθέτει μικροποσότητες ναρκωτικών στην ουσία του επιτρέπεις και να προμηθεύει άλλους και να εξαπλώνει στην κοινωνία την άρρωστη συνήθειά του.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι πρέπει οι χρήστες ναρκωτικών να φυλακίζονται. Το αντίθετο, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εξαρτημένοι ή και ασθενείς και να έχουν κάθε συμπαράσταση και αποτροπή της εξάρτησης τους από το κράτος .Θα ήταν πολύ πιο σοφό λοιπόν να περάσει ένα νομοσχέδιο που ναι μεν δεν θα αποποινικοποιεί τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και που ταυτόχρονα θα καταργεί τη φυλάκιση των χρηστών και θα την αντικαταστήσει με ποινές ανασταλτικές ή και προσφοράς κοινωνικής εργασίας. Θεωρητικά βέβαια το νέο νομοσχέδιο σκληραίνει τις ποινές για τους εμπόρους, όμως όλοι γνωρίζουμε τη γνωστή και πετυχημένη μέθοδο των εμπόρων να δηλώνουν χρήστες και να πέφτουν στα μαλακά. Σκεφτείτε λοιπόν τι έχει να γίνει τώρα όταν αυτοί θα γνωρίζουν ότι μπορούν ως χρήστες να αφεθούν ελεύθεροι. Επίσης το νομοσχέδιο δεν μας διευκρινίζει τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που ένας αποδεδειγμένα έμπορος δηλώσει ταυτόχρονα και χρήστης. Θα έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση ; Κάτι μου λέει πως θα γίνει και αυτή μία πετυχημένη μέθοδος των εμπόρων…
Ούτε φυσικά αυτά σημαίνουν ότι συντασσόμαστε με την αντιναρκωτική ρητορική του ΚΚΕ. Αυτοί στην πραγματικότητα λαϊκίζουν και δημαγωγούν κατά των ναρκωτικών χωρίς να προτείνουν άλλες λύσεις και χωρίς να εναντιώνονται ρητά στη φυλάκιση των χρηστών. Στόχος του ΚΚΕ είναι απλά να προσπαθεί να συγκινήσει με τη ρητορική του τα πιο συντηρητικά και μικροαστικά κοινωνικά στοιχεία, όπως κάνει και η ακροδεξιά συνδιάζοντάς το με αντικαπιταλιστική ρητορεία, για να παίρνει ψήφους και ουδόλως ενδιαφέρεται να βρεθεί μία λύση στο θέμα.

Εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να υιοθετήσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ περί πλήρους αποποινικοποίησης και ότι στο βάθος υπάρχει η πρόθεση να γίνει μελλοντικά το βήμα για την εφαρμογή της άλλης πιο αρρωστημένης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ περί ελεύθερης πώλησης ναρκωτικών (!!) και αυτό πρέπει πάση θυσία να το εμποδίσουμε, διότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει περαιτέρω εξαχρείωση μίας Ελληνικής κοινωνίας που ήδη βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση και παρακμή από κάθε άποψη. Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-καθώς ήδη μαθαίνω πως υπάρχουν και αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ- και να το αντικαταστήσει με ένα άλλο πιο λογικό. Όχι άλλη παρακμή πιά σ'αυτή τη χώρα...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξάρτηση και προβλήματα προκαλεί και το αλκοολ. Μια φορά και έναν καιρό, υπήρξε ποτοαπαγόρευση. Με αποτέλεσμα τη γιγάντωση της μαφίας που ασχολούνταν με το εμπόριο του απαγορευμένου οινοπνεύματος.

Αυξήθηκαν οι αλκοολικοί όταν σταμάτησε η ποτοαπαγόρευση? (Αμφιβάλλω - η τάση του ανθρώπου να αποζητεί το απαγορευμένο είναι ισχυρότατη, και όταν αυτό απο-απαγορευτεί, χάνει και τη "γοητεία" του).
Αντίθετα, αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα από τη φορολογία της νόμιμης εμπορίας του αλκοόλ.

Τι προσφέρει η απαγόρευση των ναρκωτικών? Αφρολόγητα κέρδη στη μαφία των ναρκωεμπόρων και "νοθευμένα" θανατηφόρα ναρκωτικά στους χρήστες.

Η νομιμοποίηση,

1ο θα "ρίξει" τη ζήτηση (τι να το κάνεις το νόμιμο? το παράνομο είναι πιο "ερεθιστικό").

2ο Θα απομυθοποιήσει τη "ναρκωκουλτούρα" των ντεμέκ επαναστατών που "αντιστέκονται στο σύστημα" θολωμένοι απ' τη μαστούρα.

3ο και κυρότερο: Θα αντιπετωπίζεται ο πολίτης ως ενήλικο άτομο που αναλαμβάνει τις ευθύνες του και αποφασίζει για το τι θα βάλει στον οργανισμό του - και όχι ως το ανήλικο που χρειάζεται το κράτος-κηδεμόνας να αποφασίζει τι είναι επιτρεπτό και τι όχι.

Είμαστε ώριμοι και υπεύθυνοι πολίτες? Ξέρουμε τι κάνει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και αποφασίζουμε αν θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Είμαστε ανώριμα ανήλικα που με το παραμικρό κράζουν "Που είναι το κράτος"(-μπαμπάς)? Χρειαζόμαστε τις απαγορεύσεις που αποφασίζουν οι άλλοι για μας.

Απλά είναι τα πράγματα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Η σύγκριση αλκόολ με ναρκωτικά είναι ατυχής γιατί δεν προκαλούν το ίδιο κακό και η απαγόρευση του αλκοόλ ήταν παράλογη,παρότι είναι σαφές ότι με το νόμιμο αλκοόλ αυξάνονται και οι αλκοολικοί.
Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών ως κοινονικό αγαθό και όχι ως απαγορευμένο προϊόν το μόνο που θα πετύχει θα είναι να αυξήσει την κατανάλωση ναρκωτικών.Αυτήν την κοινωνία θέλουμε ?

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι χειρότερο να κονομάνε οι έμποροι απ'το να κονομάει το κράτος που θα κάνει τον νταβατζή μαστουρώνοντας νόμιμα τον κόσμο.Επίσης έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο είμαστε ώριμοι πολίτες και ειδικά στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

egw goustarw na tin pinw re file esi an thes min to kaneis.apo pou ws pou tha mou peis esi ti einai swsto gia mena.amfivalw an exeis dokimasei pote sou to opoidipote narkwtiko alla milas.les kai exeis idea gia ti pragma milas. legalize marijuana

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Όταν το έγραψες αυτό ήσουν νηφάλιος ή μαστουρομένος ?
Για να ξέρω πως να σου απαντήσω...

Ανώνυμος είπε...

Σο αθρο λετε:
Όταν λοιπόν δεν συλλαμβάνεις ως χρήστη κάποιον που διαθέτει μικροποσότητες ναρκωτικών στην ουσία του επιτρέπεις και να προμηθεύει άλλους και να εξαπλώνει στην κοινωνία την άρρωστη συνήθειά του.
Εχετε να πειτε τιποτα για την αρρωστη συνηθεια του να γραφετε υποτιθεται αιρετικα αρθρα με τις ποιο κοινες λαικες και λαικιστικες αποψεις με πομπωδες υφος προσπαθωντας να μας πειτε οτι ειστε αιρετικος και διανοουμενος; αρχιδια ειστε, εσεις και το 90% των ανθρωπων που το μονο που ξερουν να συζητουν ειναι οι ανοητες λεπτομεριες τις ζωης του τυπου . Οχι μαλακες, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να μιλησω ουτε για τον παπανδρεου ουτε για το ποδοσφαιρο ουτε για τα φρανκα. Το συμπαν ειναι τοσο ομορφο ,τοσο υπεροχα και βασανιστικα μυστηριο που θελεις να ανακαλυψεις καθε του μυστικο ακομα και αν ξερεις οτι εισαι χαμενος απο χερι, και εσεις ολη μερα αντι αν αναρωτιεσται αν υπαρχει ελευθερη βουληση καθεστε και βριζετε τα ναρκωτικα και ενω εχετε μπροστα σας και καθε στιγμη την ομορφια εσεις ασχοληστε με τα ασχημα και κοινα πραγματα που ο καθενας θελει να κανει skip απο τη ζωη.Ωραια λοιπον αξιολυπητοι βλακες καθηστε με την αξιολυπητη ζωη σας και δειτε το αξιολυπητα ανουσιο ποδοσφαιρακι σας να παιζεται απο αλλους (αντι να παιξετε οι ιδιοι). αφηστε μονο τα παιδια του καπνου να χαρουν το αρωμα του , και παρακαλω σας επιτρεψτε τους να "ξεφυγουν" λιγο απο την ανουσια ζωη που τους επιβαλλετε, και μην τους ξυπνατε νωρις για το σχολειο... παιδια του καπνου μην εθιστειται, μην τους κανετε το χατιρι να εθιστειτε. Απλως θυμηθειται εκει που τελειωνει το "παραμυθι" ξεκιναει η ζωη, παρτε την λοιπον και γαμηστε της τη μανα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Προηγούμενε,παρότι είσαι χυδαίος,καραγκιόζης και προφανώς ψυχικά διαταραγμένος δεν έσβησα το σχόλιό σου μόνο και μόνο για να καταλάβουν οι αναγνώστες πόση ζημιά κάνει η χρήση ναρκωτικών στο νευρικό σύστημα και στην ψυχική υγεία...
Είσαι για λύπηση.Πραγματικά ούτε να σε βρίσω δεν μου κάνει κέφι...

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε φιλε θες να μου πεις οτι τοσα χρονια δεν επερνε κανεις ναρκωτικα;κ τωρα θα αρχισουν να περνουν ολοι επειδη θα ψηφιστει ο νομος;
ηρεμησε φιλε μου κ μη φοβασαι,η ζωη σου θα συνεχιστει οσο κανονικα συνεχιζοταν κ πριν..
απλα αν πιασουν κανα πιτσιρικα με κανα τσιγαρακι δε θα του καταστρεψουν τη ζωη στη φυλακη,που ολοι ξερουμε οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγει καλυτερος..τοσο καιρο τους εμπορους πρεζας στη πλατεια βαθης,γερανειου,ομονοια ζεφυρι κτλ κτλ τους ειχαν ελευθερους,μη νομιζεις λοιπον οτι τον βγαλανε το νομο για να αθωονονται αυτοι..
κ κατι αλλο,στη γερμανια που ζει ενας φιλος μια μερα χρειαστηκε να παει νοσοκομειο,διπλα του ηταν ενας χρηστης ηρωινης ο οποιος τι εκανε;;;;;πηγε να παρει τη δοση του απο εκει,πληρωσε 15 λεπτα συμπληρωσε την αιτηση,κ ηρθε η νοσοκομα κ του την εκανε.μ αυτο το τροπο δεν εχουν εμποριο ηρωινης γιατι ποιος θα παει να τη χρυσοπληρωσει;ασε που καθε φορα τους βαζουν κ πιο λιγο μαζι με καποιο αλλο υποκαταστατο με σκοπο την απεξαρτηση..

Ανώνυμος είπε...

αα και βγαλε πια αυτη την επικεφαλιδα του αρθρου..καταντας τοοσο μα τοοοσοο γελοιος....

Γραφειοκρατούμενος είπε...

Υπάρχουν Ναρκωτικά και ναρκωτικα αγαπητέ μου. Υπάρχουν Εθισμοί και εθισμοί. Ο Παυλος Σιδηρόπουλος είπε κάποτε "πρέζες υπάρχουν πολλές , όμως η ηρωίνη σκοτώνει.." λίγοι όμως κατάλαβαν τη σημασία του! Άλλος κολλάει με το κάπνισμα (πολύ πιο βλαβερό από κάποια παράνομα ναρκωτικά) κάποιος με το αλκόολ (ακόμη χειρότερα), κάποιος με το blogging, κάποιος με το world of Warcraft (μένει 3 μέρες μπροστά από το pc του και τελικά πεθαίνει) ...τελικά πρέζες υπάρχουν πολλές, μόνο η ηρωίνη σκοτώνει??

Παραθέτω και μια λίστα με το top 20 των πιο βλαβερών ναρκωτικών που ανάμεσα τους θα δεις και πολλά νόμιμα που δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή ενώ αλλά τα έχει ευλογήσει ακόμη και η επίσημη θρησκεία!

1. Heroin (Class A)

2. Cocaine (Class A)

3. Barbiturates (Class B)

4. Street methadone (Class A)

5. Alcohol (Not controlled)

6. Ketamine (Class C)

7. Benzodiazepine (Class B)

8. Amphetamine (Class B)

9. Tobacco (No class)

10. Bupranorphine (Class C)

11. Cannabis (Class B)

12. Solvents (Not controlled)

13. 4-MTA (Class A)

14. LSD (Class A)

15. Methylphenidate (Class B)

16. Anabolic steroids (Class C)

17. GHB (Class C)

18. Ecstasy (Class A)

19. Alkylnitrates (Not controlled)

20. Khat (Not controlled)

Πηγή : Sunday Times

Και η προσωπική μου εμπειρία..
Είμαι 30 και πίνω από τα 15 μέχρι στιγμής εχω καταφέρει να σπουδάσω να κάνω μεταπτυχιακό , διδακτορικό , να πάω φαντάρος , να βρώ δουλεια , να ερωτευτώ και να πληρώνομαι καλά!!!Ορθολογική σκέψη χρειάζεται η χρήση και όχι κοινωνική καταδίκη

ΥΓ1: Κάπου έγραψες οι η σύγκριση ναρκωτικών και αλκοόλ είναι ατυχής..μόνο ατυχής δεν είναι αγαπητέ και μάλιστα θα πρέπει να μάθεις ότι το (ΝΟΜΙΜΟ ναρκωτικο) αλκόολ, εθιστικά, είναι σε κάποιες περιπτώσεις χειρότερο ακόμα και από την ηρωίνη!!!

ΥΓ2: Όχι δεν είμαι μαστουρωμένος αυτή τη στιγμή που γράφω..αν ήμουν θα σε είχα κατατροπώσει ακόμη περισσότερο επιχειρηματολογικά

Μην πυροβολείς λοιπόν το αγιο χασισακι μόνο και μόνο για να είσαι αιρετικός...
Ελπίζω να ρίξεις τον εγωισμό σου και να το δημοσιεύσεις

Από έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι η καλύτερη μαστούρα είναι αυτή της ζωής.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Γιατί να τη βγάλω ρε ? Συριζαίος είσαι και θίχτηκες ?
Είστε το κατ'εξοχήν κόμμα της μαστούρας...Σας έχω ξεσκεπάσει πολλές φορές από εδώ για το βρώμικο ρόλο που παίζετε στην πολιτική,ξέρεις...
Η ζωή η δική μου μια χαρά θα συνεχιστεί,τα παιδάκια που θα μπλέξουν με την πρέζα και θα καταστρέψουν τη ζωή τους λυπάμαι...
Από αυτά που γράφεις δε φαίνεται ότι το iq σου είναι τόσο χαμηλό που δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που λέω στο άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

μπα οχι δε φηφιζω καν δε με αντιπρωσοπευει κανεις.εχεις κατι να πεις για το σχολιο το προηγουμενο η μονο να κραζεις ξερεις;Ηρεμησε λιγο κ σκεψου ομως οτι αυτος ο νομος αφορα ατομα που εχουν ηδη προβλημα με τα ναρκωτικα κ ειδικοτερα μ αυτη τη πουτανα τη πρεζα η οποια εχει παρει δυο φιλους μου..κ το τραγικοτερο ολων ειναι οτι αν πας να δεις τις λιστες του οκανα ειναι ακομα γραμμενοι εκει κ περιμενουν μεθαδονη.
δε ξερω που μενεις αλλα κανε μια βολτα στις περιοχες που σου ανεφερα πιο πριν κ θα δεις φιλε μου οτι δε χρειαζοταν κανενας τετοιος νομος για να αρχισουν να κανου χρηση.οπως ενας που δεν εχει χρεωθει δανειο ποτε δεν τον ενδιαφερει τι νομους θα βγαλει η καθε τραπεζα γι αυτους που χρωστανε ετσι κι αυτος ο νομος αφορα αυτους που ζουνε το προβλημα κ τις οικογενειες τους..
δες το λιγο αλλιως φιλε μου το θεμα κ μαζι δες κ το νομο που ψηφιστικε επιτελους για μεθαδονη κ στα στρατιωτικα νοσοκομεια.μη φοβασαι δε θα γινουμε ολλανδια ποτε ουτε θα σου δωσουν με το ζορι να κανεις ναρκωτικα.απλα δε θα ξεφτιλιζουν ενα πιτσιρικα επειδη θελει να καπνιζει κανα τσιγαρακι που κ που για τη παρτη του..κ επειδη εισαι κ ευαισθητος κ σκεφτεσαι τα παιδακια που θα μπλεξουν με τη πρεζα σκεψου οτι ηδη καποια παιδακια ειναι μπλεγμενα κ δε μπορουν να ξεφυγουν,η μηπως αυτα δεν ειναι παιδια;;εγω παντως εδω κ 2 χρονια προσπαθω να κοψω το τσιγαρο κ δε μπορω..δεν ειναι ναρκωτικο κι αυτο;η επειδη εχει23%φπα δε πειραζει;
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ φιλε μου.
φιλικα παντα κ οσο για το σχολιο σου για το iq κ οσα μου σουρνεις nevermind που λενε κ στο χωριο μου.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Εγώ σε κράζω ? Εσύ δεν με είπες γελοίο λόγω του τίτλου του άρθρου ?
Εκτός αν δεν είσαι ο ίδιος οπότε συγγνώμη.

Καλά όλα αυτά που λες,αλλά τέτοιοι νόμοι το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να διαδώσουν κι'άλλο τα ναρκωτικά και όπου εφαρμόστηκαν αυτό έχει γίνει.Αφού κάποια παιδάκια δεν μπορούν να ξεμπλέξουν γιατί πρέπει να μπλέξουν κι'άλλα ? Άσε που είναι δεδομένο ότι η χρήση ελαφρών ναρκωτικών είναι ο προθάλαμος για να μπεις και στα σκληρά.
Η αποστολή του κράτους δεν πρέπει να είναι ούτε να διαδίδει τα ναρκωτικά,ούτε να βασανίζει τους χρήστες με φυλακίσεις,αλλά να τους βοηθάει και να εμποδίζει τη διάδωση των ναρκωτικών.Αυτή είναι η θέση μου που απαντάει μαζί και σε άλλους σχολιαστές για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Γραφειοκρατούμενε το προηγούμενο σχόλειό σου κόπηκε γιατί είσαι χυδαίος υβριστής.
Το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας αποδεικνύεις ότι είσαι ένας χαμηλοτάτου πνευματικού επιπέδου χασικλής, με διαταραγμένη,λόγω της χρήσης ναρκωτικών,ψυχική υγεία.
Τι άλλο να περιμένει κανείς από ένα άτομο που υπερηφανεύεται ότι μαστουρώνεται από τα 15...
Τα δε πτυχεία για τα οποία υπερηφανεύεσαι δεν φέρνουν από μόνα τους την καλλιέργεια και την παιδεία που λείπουν από εσένα.Όταν είσαι ρεμάλι παραμένεις τέτοιο,όσα πτυχεία και αν έχεις...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε, πώς τα βλέπετε να πηγαίνουν τα πράγματα; Πώς και δεν βγαίνει να πει καμιά μαλακία ο Πάγκαλος για την ανικανότητα της κυβέρνησής του; Όχι ότι τα προηγούμενα που είπε ήταν λάθος, άλλα έχω την εντύπωση πως αυτός, όπως και άλλοι όπως ο Πεταλωτής, ότι καλό λένε περισσότερο το ψαρεύουν από το internet για να αποκτήσουν "ρεύμα" παρά το πιστεύουν οι ίδιοι (αλλιώς κάποιος από αυτούς θα είχε παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας και δε θα παρουσιάζονταν ηλιοκαμμένοι μετά τις διακοπές τους).