Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοφανής ασφυξία στον Ελληνικό τύπο ! Να αντισταθούμε στον επερχόμενο φασισμό !!


Όταν λέμε ότι η πολιτική-και όχι μόνο-παρακμή και η σαπίλα σ’αυτόν τον τόπο έχει φτάσει στο απροχώρητο (και άρα και η δημοκρατία μας όλο και δηλητηριάζεται) επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς. Η διεθνής κατάταξη για την ελευθερία του τύπου για το έτος 2010 τα λέει όλα πάνω στον παράγοντα Ελληνική δημοκρατία. Η… Ελλαδάρα μας βρίσκεται λοιπόν στη θέση 73 ανάμεσα σε 178 χώρες (η χειρότερη θέση στην Ε.Ε. και από τις χειρότερες της Ευρώπης γενικά), πιο κάτω και από μπανανίες τύπου Παπούα-Νέα Γουινέα, Μπουρκίνα Φάσο, Σουρινάμ, Τόνγκο κα., αλλά και από τη…λαομίσητη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου… Ιδού το τεκμήριο: http://en.wikipedia.org/wiki/Press_Freedom_Index

Όπως δείχνει ο πίνακας η φίμωση στον Ελληνικό τύπο χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο, ειδικά από το 2008 και μετά όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Και δεν θέλω να ακούσω καμία από τις συνηθισμένες δικαιολογίες μας, διότι εδώ η φασιστικοποίηση της χώρας είναι προ των πυλών. Δεν είναι φυσικά μόνο η μειωμένη ελευθερία του τύπου η απόδειξη της φασιστικοποίησης της χώρας. Έχουν μαζευτεί πολλά…Η συμμετοχή των φασιστών του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, η εκλογή της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας, το δυνάμωμα της τελευταίας και η σκανδαλώδης ασυλία που της παρέχει το πολιτικό καθεστώς για να ασκεί ρατσιστική βία στην Αθήνα, η εκλογή του ακροδεξιού Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., οι φασιστικού τύπου εκλογές που γίνονται χωρίς να μιλούν όλα τα κόμματα στον ραδιοτηλεοπτικό τύπο, η ενδυνάμωση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που συχνά παίρνει και τη μορφή επίσημου ιδεολογήματος (δες αθώωση Πλεύρη), ο εκφασισμός του στρατού (δες παρέλαση λιμενικού και πρόσφατα χουντικά συνθήματα στο πεζικό, καθώς και την πρόσφατη πραξικοπηματική αντικατάσταση ανώτερων αξιωματικών όλων των σωμάτων του στρατού), ξυλοδαρμοί και τραμπουκισμοί σε βάρος δημοσιογράφων, αλλά ακόμα και δολοφονία δημοσιογράφου (Γκιόλιας). Είναι βέβαια και άλλα πολλά που θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε και που δείχνουν ότι κάτι βρωμάει σ’αυτή τη χώρα.

Δεν είναι απλά ότι η Ελληνική κοινωνία μυρίζει μούχλα (που όντως μυρίζει) και βρίσκεται δεκαετίες πίσω από τον πολιτισμένο κόσμο, αλλά ότι όλα αυτά γίνονται βάσει σχεδίου για την εξυπηρέτηση στόχων από ένα συγκεκριμένο πολιτικό καθεστώς που έχει την ηγεμονία στη χώρα και αυτό είναι το αριστερόστροφο (αλλά θα μπορούσα να το πώς πιο εύστοχα και- κατά κάποιο τρόπο- εθνικοσοσιαλιστικό…) ανατολικού τύπου βαθύ κράτος στο οποίο συμμετέχουν ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ (αυτοί που έχουν κυριαρχήσει και ιδεολογικά στη χώρα, εδώ και χρόνια) και διάφορα εξωκοινοβουλευτικά τσιράκια τους, αλλά και το ΛΑΟΣ, καθώς και ηγετικές φράξιες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Μάλιστα τώρα με την οικονομική κρίση και τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε σαν χώρα αυτοί θέλουν να περνούν ακόμα περισσότερο τη γραμμή τους και να την επιβάλλουν ως εθνική γραμμή, χωρίς να υπάρχει αντίλογος γι’αυτό και η καταστολή στον τύπο όλο και δυναμώνει. Λογικά τη χρονιά που μας πέρασε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα στην ελευθερία του τύπου-αν και δεν έχουμε ακόμα στοιχεία- και μέσα στο 2012 αναμένεται να γίνουν ακόμα χειρότερα. Αυτό είναι σίγουρο εξετάζοντας κάποια περιστατικά. Στον μεν γραπτό τύπο τα γενικά μη καθεστωτικά έντυπα είναι έτσι κι’αλλιώς πολύ λίγα ( πχ."Καθημερινή", "Βήμα", "Στο καρφί" ) ενώ η "Ελευθεροτυπία" όλο και φιμώνει τελευταία και όποιες αντικαθεστωτικές φωνές είχε εκεί μέσα. Στον δε ηλεκτρονικό τύπο μπορεί το φασιστοκάναλο alter να μην εκπέμπει πια, αλλά το καθεστώς ετοιμάζεται να μοιράσει όλα τα καθεστωτικά πολιτικά εργαλεία του alter σε άλλα κανάλια για λόγους προπαγάνδας. Ένα από αυτά τα κανάλια είναι και ο Σκαϊ που πήρε τον γελοίο λαϊκιστή και φασίστα Αυτιά. Να σημαίνει αυτό ότι αλλάζει και η μη καθεστωτική και σοβαρή γραμμή του Σκαϊ ; Κάτι μου λέει πως ναι, καθώς στον τυχοδιώκτη Αλαφούζο κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη…Επίσης ο μέχρι πρότινος φιλελεύθερος Πρετεντέρης έχει πλέον γίνει γλοιώδης προπαγανδιστής της Σαμαρικής γραμμής.

Γενικά τον τελευταίο καιρό στα Ελληνικά ΜΜΕ ακούς και διαβάζεις από παντού-με κάποιες εξαιρέσεις που αναφέραμε- σχεδόν τα ίδια πράγματα. Πχ. όλοι τους απέκρυψαν τις αισχρές απολύσεις που έκανε το ΚΚΕ στον "902", όλοι τους φουντώνουν το αντιγερμανικό και αντι-Μέρκελ μένος, όλοι τους καλύπτουν το ΚΚΕ στην προσπάθειά αυτών των πολιτικών εγκληματιών να κλείσουν τη «Χαλυβουργική» και πολλά άλλα. Ειδικά στα εθνικά θέματα πλέον ο αντίλογος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, πχ. όλοι τους βάφτισαν το τελευταίο χαστούκι της Ελλάδας στο Μακεδονικό στα διεθνή δικαστήρια ως σχεδόν επιτυχία ή τουλάχιστον ισοπαλία.

Μήπως είναι ψέματα ότι η γραμμή των μεγάλων καναλιών στις ειδήσεις δίνεται λίγες ώρες πριν, από τα κομματικά επιτελεία ; Όλα αυτά δεν μυρίζουν καλά…Είναι σαν να βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη δικτατορία τύπου Ρωσίας του Πούτιν. Μήπως αυτό δεν είναι το πρότυπο-συχνά και δηλωμένα από ανθρώπους του- του βαθέως κράτους ; Και όλα αυτά τώρα που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση. Άραγε θα καταφέρουν να μας φτάσουν ως εκεί ; Αν δεν αντιδράσουμε ούτε τώρα ως λαός και συνεχίσουμε να φερόμαστε χαζοχαρούμενα, δυστυχώς μπορεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: