Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ετοιμάζει εκλογές το φασιστοειδές ;

          

                                                            

Μάλιστα....το είδαμε κι’αυτό !…ο «φίλος μας» ο Σαμαράς μέσα σε μια μέρα αποφάσισε και εν τέλει έκλεισε πραξικοπηματικά και με το έτσι θέλω όλη την ΕΡΤ !

Θυμίζω ότι πριν από αρκετό καιρό είχε προαναγγελθεί κλείσιμο μόνο της ΝΕΤ ή συνένωση της με την ΕΡΤ3 (και άρα μείωση προσωπικού) και αυτό το δεχόταν και η τρόϊκα.Αν και αυτό ήταν ένα πολύ σωστό μέτρο που θα βοηθούσε και στην εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης,ο Σαμαράς το πήρε πίσω όταν οι εκεί κηφήνες συνδικαλιστές άρχισαν τις συνεχόμενες απεργίες και ξαφνικά σήμερα αποφασίζει και διατάζει να κλείσει πάραυτα ολόκληρη η ΕΡΤ και χωρίς βέβαια αυτό να είναι Ευρωπαϊκή απαίτηση (όπως λένε Τσιπροκαμμένοι, Χρυσαυγήτες και λοιπά πολιτικά σκουπίδια…) ! http://www.ert.gr/eidiseis/greece/politiki/story/167278/komision-den-zitisame-emeis-na-kleisei-i-ert#.Ubifmti-XQQ   Γιατί λοιπόν αντί να πάρουν τα ανάλογα μέτρα για την εξυγίανση της ΕΡΤ, την κλείνουν έτσι άρον, άρον ;

Προφανώς πρέπει να υπάρχουν και σοβαροί λόγοι και ραδιουργίες που αυτή τη στιγμή δεν τους γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι και ένα ακόμα βήμα προς τη συρρίκνωση της δημοκρατίας που επιχειρούν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι εδώ και λίγα χρόνια και που την καταγγέλλουμε ασταμάτητα από εδώ !  Θα μου πείτε τώρα, μήπως έκανε και καμία αντικειμενική ενημέρωση η ΕΡΤ ; Αφού μια ζωή λιβανιστήρια της εξουσίας ήταν (και παραμένουν, τουλάχιστον σε ότι αφορά της ειδήσεις)….
Μην ξεχνάμε όμως πως η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη βάσει νόμου να δίνει φωνή-συγκεκριμένα 3 με 4 ώρες- προεκλογικά σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές με πλήρη συνδυασμό. Δηλαδή όλα τα μικρά κόμματα, που το βαθύ κράτος τους αποκλείσει φασιστικά την πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τύπο, μπορούσαν προεκλογικά να μιλάνε μόνο στην ΕΡΤ για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις απόψεις τους και έτσι τώρα δεν μπορούν να μιλάνε σχεδόν πουθενά !
Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς ετοιμάζει εκλογές (πέρα από τις ευρωεκλογές που έρχονται του χρόνου) στο-όχι και πολύ μακρινό- μέλλον και προχώρησε σε αυτή τη φασιστική πράξη προκειμένου να φιμώσει τελείως της ανεπιθύμητες κομματικές φωνές και αφού τελειώσουν οι εκλογές μπορεί η ΕΡΤ να ξανανοίξει-όπως άλλωστε άφησαν να εννοηθεί- και ούτε γάτα, ούτε ζημιά !                             

Και δεν μιλώ μόνο για 3,4, γνωστά σ’εμάς τους φιλελεύθερους-κόμματα που είναι τελείως ανεπιθύμητα διότι  η φωνή τους ενοχλεί λίγο ως πολύ το κατεστημένο, αλλά προφανώς και για κόμματα με γενικά καθεστωτική γραμμή που όμως πρέπει να φιμωθούν διότι διαφορετικά θα κόψουν ψήφους από τα «μεγάλα ψάρια» του καθεστώτος (δηλαδή κυρίως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Τέτοια είναι πχ. τα καινούργια κόμματα του Αλαβάνου και του Νικολόπουλου που πέρα από τη σχετική γραφικότητα και το λαϊκισμό των αρχηγών τους θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν ψήφους απογοητευμένων, αλλά τώρα δεν θα μπορέσουν !
Με αυτό που κάνει λοιπόν ο Σαμαράς δυναμώνει τον αυταρχισμό του και προσπαθεί  να ρίξει και «στάχτη στα μάτια» των ξένων, ότι και καλά μειώνει και εξυγιαίνει το δημόσιο….  

  Επιπλέον μπορεί, κυρίως ειδησεογραφικά ,η ΕΡΤ να ήταν «λιβανιστήρι» της εξουσίας αλλά δεν έλειπαν από εκεί και αξιόλογες πολιτικές εκπομπές ,όπως και κάποιοι καλοί δημοσιογράφοι. Πχ. υπήρχαν επιμορφωτικές πολιτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ που είχαν ασχοληθεί με τα εγκλήματα του φασισμού, αλλά και του κομμουνισμού, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι που γενικά δεν έβαζαν και πολύ νερό στο κρασί τους, όπως ο Ζούλας, η Σαρακίνη, μεμονωμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 που μάλιστα είχαν ταχθεί κατά της νομιμότητας της Χρυσής Αυγής (όπως Θεοδώρα Αυγέρη)  κα .Ακόμα και η Έλλη Στάη δεν είναι πλέον αυτή η κατευθυνόμενη «πρασινοφρουρός» που ξέραμε και τέλος πάντων αυτές οι σχετικά πιο υγιείς καταστάσεις δεν ενδείκνυνται  για την επερχόμενη κοινοβουλευτική δικτατορία-πάντα με Χρυσή Αυγή ενισχυμένη- που ετοιμάζει το καθεστώς !
Αυτή βέβαια δεν είναι η βασική αιτία του «λουκέτου» (γιατί αυτοί οι γκεμπελίσκοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπίσουν τους μη αρεστούς εργαζομένους  εξίσου αυταρχικά, αλλά μεμονωμένα) , αλλά υπάρχουν και οι λόγοι που προανέφερα

Τέλος λυπούμαστε, αλλά δεν θα συμμεριστούμε και πολύ τον πόνο που έπιασε ξαφνικά πάρα πολλούς για  τους 2.500 που υποτίθεται ότι θα απολυθούν από την ΕΡΤ !!  Εκτός ότι η ΕΡΤ ήταν πάντα ένα από τα πιο παραδοσιακά «κάστρα» λούφας, λαμογιάς και αναξιοκρατίας του δημοσίου, αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου ενάμιση εκατομμύριο ανέργους προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα για τους οποίους δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανένας και ακόμα περισσότερους να υποφέρουν οικονομικά για  να συντηρείται η ΕΡΤ και η κάθε ΕΡΤ, η οποία μάλιστα μας παίρνει κάθε χρόνο λεφτά με ειδικό χαράτσι  και πάλι όμως «μπαίνει μέσα» οικονομικά για πολλά εκατομμύρια (Εξάλλου ως γνωστόν τον τελευταίο χρόνο είχαν κάθε τρεις και λίγο απεργία και ελάχιστα δούλευαν) !  Παρομοίως και οι δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου, ναζήδων κλπ.,περί της περιουσίας του Ελληνικού λαού που χάνεται και συμπαράστασης προς τους φουκαράδες εργαζομένους της ΕΡΤ, είναι για τα σκουπίδια…Αρκεί να πούμε ότι μέχρι πρότινος ο γραφικός Τσίπρας έβριζε την ΕΡΤ ως προπαγανδιστή της κυβέρνησης και χθες δήλωσε πως «χάνεται μια ανεξάρτητη φωνή ενημέρωσης» !!  Τα σχόλια δικά σας,αγαπητοί αναγνώστες…

Επαναλαμβάνω όμως πως το αντίδοτο δεν ήταν σε καμία περίπτωση το κλείσιμο, αλλά η εξυγίανση την οποία δεν τόλμησαν να κάνουν ποτέ…Εξάλλου δεν υπάρχει ούτε μια χώρα στον κόσμο χωρίς δημόσια τηλεόραση (έστω και προσωρινά, μέχρι να την ξανανοίξουν) και ο ραδιούργος Σαμαράς πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά

 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε ζουρλομανδία θα μας τρελάνεις. Ο Σαχλαμαράς είναι τελικά κομμουνιστοειδές ή φασιστοειδές;

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Κομμουνιστής ο Σαμαράς ρε ? Τι είσαι ? χρυσαυγίτης ?

Ανώνυμος είπε...

Μα εσύ τον λες μια κομμουνιστή μια φασίστα σε εμένα ζητάς τα ρέστα;

Περιττή η ερώτησή σου. Όλη η Ελλάδα χρυσαυγίτες είμαστε, εκτός από μερικούς ελάχιστους γραφικούς που είναι αναρχοάπλυτοι σαν εσένα. Περαστικά.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αναρχοαάπλυτος ?? Κομμουνιστή εγώ τον Σαμαρά ?
Χα,χα,χα,χα...

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ρε μάγκα ??