Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική παρακμή μεν, αλλά φταίει και ο κόσμος…

Δεν πιστεύω να περιμένετε τώρα απο εμένα κανονική ανάλυση και περιγραφή των τελευταίων εξελίξεων με εκλογή προέδρου, Χαϊκάληδες και δεν συμμαζεύεται ; Η σήψη και η παρακμή του πολιτικού συστήματος και καθεστώτος είναι προφανέστατη αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Είναι εξοργιστικό το πως τόσο φαιδρές υποθέσεις και το ίδιο φαιδροί και ασήμαντοι πολιτικοί σαν τον Χαϊκάλη και τους ομοίους του απασχολούν αυτή τη στιγμή τόσο έντονα και σοβαρά την Ελληνική πολιτική σκηνή και τον τύπο, που όπως πάντα σιγοντάρει, και αυτό είναι φυσικά το δείγμα πολιτικής παρακμής στη οποία αναφέρομαι. Όσο για τη σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής, άστα να πάνε…Αρκεί μόνο να πούμε ότι σύμφωνα με την πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.-και νυν ανεξάρτητη-Γιαταγάνα αυτός ο Αποστολόπουλος που κατηγορήθηκε από τον Χαϊκάλη ως ο εμπλεκόμενος είναι ακόμα και σήμερα μέλλος του κόμματος και συνεργάτης του Καμμένου και μάλιστα ο Καμμένος είπε ότι θα της κάνει μήνυση, αλλά δεν το έκανε !! Επίσης στη υπόθεση εμπλέκεται και ο φανατικός ΣΥΡΙΖαίος Λάκης Λαζόπουλος κάτι που δείχνει ότι υπάρχει σύμπραξη των δύο άκρων ΑΝ.ΕΛ.-ΣΥΡΙΖΑ,αφού τέτοιοι προβοκάτορες σαν το Λαζόπουλο δεν ενεργούν ποτέ τυχαία…
Εν κατακλείδι την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται ξεκρέμαστη και στην αβεβαιότητα- αφού περιμένουμε εκλογές, ουδείς διαπραγματεύεται με την τρόικα και είναι άγνωστο πότε θα ξαναπάρουμε Ευρωπαϊκά χρήματα-το μέγα θέμα της χώρας είναι ο Χαϊκάλης και o Καμμένος και οι υπόλοιποι παρακμιακοί τύποι που εμπλέκονται στην υπόθεση ! Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια

Όσο για την ουσία του θέματος εκλογής προέδρου (Σταύρος Δήμας, κάποτε εκ των υπονομευτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη) και τις επερχόμενες εκλογές, όλα δείχνουν ότι ο Σαμαράς διαπιστώνοντας το οικονομικό αδιέξοδο, την αποφασιστικότητα και επιμονή των δανειστών και βλέποντας και την ολοένα και μεγαλύτερη φθορά της κυβέρνησης, παίρνει το ρίσκο να πάει από μόνος του σε εκλογές, ξέροντας ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας από αυτή τη γεμάτη ακραία κόμματα βουλή. Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο η κυβέρνηση απέτυχε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, παρά την περί του αντιθέτου προπαγάνδα της,βρίσκεται σε αδιέξοδο και αυτό το συνειδητοποιούν και οι ίδιοι και ενεργούν αναλόγως. Αν χάσουν τις εκλογές, τις έχασαν και δεν θα στενοχωρηθούν και πολύ-αφού στην πραγματικότητα η κόντρα Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται, γιατί και ο Σαμαράς είναι αρκετά Ρωσόφιλος όπως και οι καγκεμπίτες ΣΥΡΙΖαίοι- έστω και αν με ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει χάος και πλήρης διάλυση της χώρας (το πιθανότερο). Αν όμως τις κερδίσουν τις εκλογές θα έχουν το άλλοθι για να συνεχίσουν την ίδια ατελέσφορη πολιτική και να γδάρουν ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό. Έτσι απλά είναι τα πράγματα…
Αν πραγματικά δεν ήθελε εκλογές η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει ένα πρόσωπο όσο πιο κοινής αποδοχής γίνεται ώστε να έχει περισσότερες ελπίδες εκλογής και να το διαπραγματευθούν όσο γίνεται με την αντιπολίτευση. Αντιθέτως βρήκαν έναν άνθρωπο που ανήκει στη Ν.Δ. και ενέταξαν το θέμα καθαρά στον κομματικό σχεδιασμό τους για τις πολιτικές εξελίξεις. 

Όπως διάβασα και σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα γράφει, μεταξύ άλλων, και τουλάχιστον σε αυτά έχει απόλυτο δίκιο πως  1)  « η κυβέρνηση ταυτίζει την επόμενη μέρα της Ελλάδας υπό άλλη κυβέρνηση με τη βεβαιότητα του Grexit. Δεν αντιλαμβάνεται πως έτσι ανατρέπει και ακυρώνει τον πυρήνα της δικής της επιχειρηματολογίας περί success story. Αν το Grexit είναι ενδεχόμενο, τότε το success story δεν υπήρξε ποτέ.»  
2)  «Υπάρχει, άλλωστε, το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου που αν και στηριζόταν σε περίπου 260 βουλευτές, πλειοψηφία χωρίς προηγούμενο, οδηγήθηκε σε παραίτηση επειδή η Ν.Δ. απαίτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών, προσβλέποντας στην επάνοδό της στην εξουσία μετά την περιδιάβασή της στο «Κίνημα των Αγανακτισμένων». (ότι κάνει τώρα και η αντιπολίτευση).
  3)  «Μάλιστα, κατηγορούνται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που δεν ψηφίζουν να εκλεγεί Πρόεδρος. Γιατί όμως δεν γίνονται στόχος αρνητικών σχολίων οι βουλευτές που έσπευσαν να δηλώσουν ότι ψηφίζουν «ναι» χωρίς καν να γνωρίζουν το πρόσωπο του υποψηφίου; Αν η στάση των πρώτων είναι αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική, η στάση των δεύτερων δεν είναι;     4) «Μια κυβέρνηση που προέκυψε μέσω της καταδημαγώγησης των πολιτών και μετά αρκέστηκε σε ένα «ουδείς αναμάρτητος», που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που δεν επέτρεψε ούτε μία συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, που δεν ανταποκρίθηκε ούτε μία φορά στην Ωρα του Πρωθυπουργού, έχει αντικοινοβουλευτική νοοτροπία. Μια κυβέρνηση που διέλυσε τη μεσαία τάξη και επαίρεται για δημοσιονομικά επιτεύγματα μέσω της φτωχοποίησης και περιθωριοποίησης των πολιτών, την ώρα μάλιστα που ημέτεροι αύξησαν τον πλούτο τους, είναι αποτυχημένη.»
Ενας ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να ξεπεράσει την πολιτική τού ληξιαρχικού του 4%, που δυσκολεύεται ακόμη και τώρα να καταδικάσει τη βία στον απόηχο των κραυγών «Να καεί η Βουλή», που αποθεώνει τον κρατισμό, που δεν αποσαφηνίζει πως ταυτίζεται με τις εθνικές συντεταγμένες για την αμετάκλητη θέση της χώρας στην Ευρώπη και τη με κάθε τρόπο αποτροπή του Grexit (γιατί το Grexit είναι μια πραγματική απειλή, αφού το success story είναι ένας ψεύτικος θρίαμβος), θα κερδίζει ψήφο εξ αντανακλάσεως λόγω αντίδρασης στη σημερινή κυβέρνηση αλλά όπως στην παλίρροια, μετά την πλημμυρίδα θα ακολουθήσει η άμπωτις.»
(Εγώ θα πρόσθετα βέβαια πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δυσκολεύεται να καταδικάσει τη βία, αλλά ταυτίζεται και με αναρχοφασίστες ληστοσυμμορίτες τύπου Ρωμανού…)

 Βλέπουμε λοιπόν ότι βασικά αυτό που ζούμε είναι το παρακμιακό Ελληνικό πολιτικό σκηνικό και η Ελληνική βουλή (η οποία βουλή είναι αναμφισβήτητα και η χειρότερη και πιο χαμηλού επιπέδου της μεταπολίτευσης) και για το μέλλον μας δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο από «ο θεός να βάλει το χέρι του»Αλλά και πως περιμένουμε κάτι καλύτερο από τη στιγμή που η βουλή έχει γεμίσει ακραία κόμματα και γενικά ανθρώπους χαμηλού επιπέδου που πολλοί από αυτούς έχουν και ελάχιστη σχέση με την πολιτική (ακόμα και Χρυσαυγήτες) ; Με αυτούς τους ανθρώπους περιμένει κανένας μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτής της κρίσιμης κατάστασης και εποχής για τη χώρα ; Πώς να συνεννοηθούν όλοι αυτοί οι τύποι με ορθολογισμό και κατανόηση για ένα σκοπό, όπως γίνεται σε ξένες χώρες ; 

Αλλά και όλοι αυτοί δεν βγήκαν από μόνοι τους γιατί τους ψήφισε ο κόσμος. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Σαμαράς που παριστάνει τον πιο μετριοπαθή αλλά έχει αποτύχει, εκλέχθηκε με την ψήφο του κόσμου στην αρχηγία της Ν.Δ. με αντίπαλο τη Μπακογιάννη. Κόντρα λοιπόν στην κυρίαρχη λαϊκίστικη δημαγωγία του «έξυπνου λαού μας με το αλάθητο κριτήριό του» εγώ θα πω ότι φταίει και ο κόσμος και όπως έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί. Θα μου πείτε βέβαια ότι πρώτα φταίνε αυτοί που εκπαίδευσαν έτσι τον κόσμο, ώστε να βγάζει αυτούς…Καμία αντίρρηση, όμως αυτό δεν αλλάζει ότι «Πολιτική παρακμή μεν, αλλά δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο κόσμος που ψηφίζει » και βέβαια αυτός ο κόσμος θα υποστεί-μαζί με όλους μας- και το κόστος των επιλογών του για το χάος που έρχεται στη χώρα όλο και πιο απειλητικά

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η Γιαταγάνα πάντως το πήρε πίσω γιατί δεν ήξερε πως πρόσφατα είχε (ξανα)φύγει #LOL - "σύμφωνα με την πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.-και νυν ανεξάρτητη-Γιαταγάνα αυτός ο Αποστολόπουλος που κατηγορήθηκε από τον Χαϊκάλη ως ο εμπλεκόμενος είναι ακόμα και σήμερα μέλλος του κόμματος και συνεργάτης του Καμμένου και μάλιστα ο Καμμένος είπε ότι θα της κάνει μήνυση, αλλά δεν το έκανε !!"

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Κατάλαβα,φεύγει και ξανάρχεται αυτός...φαντομάς είναι ?

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε.
Χωρίς διάθεση να σε προσβάλω ή να σου κάνω επίθεση, και απλά παραθέτοντας την άποψή μου, ο πόλεμος που κάνεις στον ΣΥΡΙΖΑ (που τον ταυτίζεις με το 'ένα άκρο') και στους ΑΝΕΛ (τους οποίους προφανώς θεωρείς το 'άλλο άκρο') δεν θεωρώ οτι είναι δίκαιος. Καθώς είναι και αρκετά άδικη α πόρριψη εκ του προοιμίου των ισχυρισμών Χαϊκάλη.

Μέσα σε περίπου 5-7 χρόνια, τα δύο γνωστά κόμματα έδωσαν την χαρηστική βολή σε μια Ελλάδα που έχουν καταντήσει πτώμα, αρχής γενωμένης τουλάχιστον απο την ύστερη Μεταπολίτευση (αν όχι απο την αρχή της). Για πρώτη φορά λοιπόν, ένα πραγματικά αριστερό κόμμα (όχι σαν το 'αριστερό' ΠΑΣΟΚ) κοντεύει να πάρει την εξουσία, κι εσύ αντιδράς λες και θα ανέβει η 17Ν. Μα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος φορέας της πραγματικής σοσιαλδημοκρατίας που μπορεί να κυβερνήσει. Και οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να αποδειχθούν άξιοι σύμμαχοι αν όλοι βάλουμε μπροστά τα αντιμνημονιακά προτάγματά μας (πλην της ΧΑ που δεν την θεωρώ κόμμα αλλά εγκληματική συμμορία).

Πραγματικά δρας σαν να έχεις σκοπιμότητα ή σαν αποκλειστική πηγή ενημέρωσής σου να αποτελούν τα κανάλια. Κρίμα...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Καλημέρα.Καταρχήν εδώ όχι μόνο δεν παίρνουμε γραμμή απο κανάλια αλλά τα πολεμάμε κιόλας.Μάλλον δεν με διαβάζετε πολύ συχνά...Γιατί δηλαδή, μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δε βγαίνει στα κανάλια ? Τι είναι, αδικημένος ?

Δεύτερον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικός αλλά αναθεωρητές κομμουνιστές και είναι διάδοχος του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού. Τρίτον είναι καγκεμπίτες Ρωσόδουλοι και φοβάμαι μην έχουμε καμία άσχημη κατάληξη τύπου Ουκρανίας ! Αν αναλογιστούμε αυτά και τις παλαβομάρες που λέει και τάζει, το θεωρούμε ένα πολύ επικίνδυνο μόρφωμα που αν κυβρνήσει μπορεί να διαλύσει και ότι έχει μείνει όρθιο σ'αυτή τη χώρα. Ο δε Καμμένος είναι ακροδεξιός και τον ξέρουμε εδώ και χρόνια.Τον αδικώ ? Δεν είναι άκρα λοιπον ?
Όσο για Χαίκάλη δεν πήρα ακριβώς θέση επί του θέματος,αλλά τόνισα τη μη σοβαρότητα της υπόθεσης και της πολιτικής στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και σε εσένα.
Μπορείς να μου απευθύνεσαι κι εσύ στον ενικό -αν κρίνω απο την φωτογραφία (απο το ΤΒΧΣ, σχολιάζω κι εγώ εκεί ως socialistically_democrat, αλλά εδώ δεν μ'αφήνει να συνδεθώ με AOL
δεν έχουμε μεγάλη διαφορά.

Η αλήθεια είναι οτι δεν σε διαβάζω συχνά, αλλά αν τύχει και πετύχω σύνδεσμό σου σε σχόλιο, συνήθως το ακολουθώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστικός. Εντάξει, αν λάβουμε υπ όψιν ΜΟΝΟ το τί λέει το όνομα, έτσι και το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό και η ΝΔ δημοκρατική. Νομίζω, ωστόσο, οτι θα συμφωνήσουμε οτι τίποτα απο τα δύο δεν ισχύει. Έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά απο όταν πήγε from zero to hero, έχασε κάθε ίχνος ριζοσπαστισμού. Παρ όλα αυτα, ακόμη και πιο παλιά, ακραίως δεν ήταν ποτέ. Τον παρακολουθώ απο όταν πήγαινα σχολίο ως Συνασπισμό, και πάντα ήταν οι πιο μετριοπαθείς.

Επίσης, το να είσαι κομμουνιστής δεν αποτελεί έγκλημα ούτε ακρότητα. Μην δέχεσαι κι εσύ την πρπαγάνδα του συστήματος οτι κομμουνισμός ήταν στην Σοβιετική Ένωση. Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός ήταν, αν όχι μια κόκκινη όψη του φασισμού. Διάβασε Μαρξ και θα καταλάβεις.

Οπότε, καταλλήγω, θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη θα πετύχει μια σοσιαλδημοκρατική διαχείρηση του καπιταλισμού -μακάρι- και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Οποιοσδήποτε δεν εθελοτυφλεί, δεν έχει παραπάνω ελπίδες απο αυτές, δεδομένης της παγκόσμιας σκακιέρας.

Ακραίο μόρφωμα είναι αυθαίρετος χαρακτηρισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μου φαίνεται κομμουνιστοφοβικός και σκόπιμος.

Ο καμμένος είναι, όντως, προς την ακροδεξιά ιδεολογικά χωρίς όμως τον 'ακτιβισμό' της ΧΑ (πογκρόμ κτλπ). Θεωρώ πως στ'αλήθεια είναι ένα μετριοπαθές κόμμα κι αυτό -πάλι αν δούμε την ουσία- που έχει και πιο ακραίο ιδεολογικό υπόβαθρο για περαιτέρω συσπείρωση των στοιχείων της ΝΔ κα ιίσως του ΛΑΟΣ (ίσως και της ΧΑ). Μιλώντας για ψηφοφόρους πάντα...

Αν ΔΕΝ θεωρείς, φίλτατε, ακραίο το ΝΔΣΟΚ, και αν θεωρείς οτι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ, ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ (αν είναι δυνατόν), ελπίζω μόνο να μην το πιστεύεις στ αλήθεια. Απο τον τρόπο που γράφεις καταλαβαίνω οτι έχεις παραπάνω κριτική σκέψη απο αυτούς του καθαρά προπαγανδιστικούς φόβους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσα ίσα δεν πείθει τους Αριστερούς ακριβώς γιατί έχει ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του.

Να ξέρεις επίσης οτι και το '81 που ανέβηκε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ, στην Αμερική έκαναν προπαγάνδα οτι η Ελλάδα έχει σοσιαλισμό, με αρνητική έννοια (τραβηγμένο απο τα μαλλιά). Και είδες πόσο μέσα έπεσε, ε?

Το οτι ΛΕΝΕ πως φοβούνται οι Ευρωπαίοι τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά η τελευταία πράξη του θεατρικού που ΧΡΩΣΤΑΝΕ δικαίως στους μαφιόζους πολιτικούς μας που έχουν λουστεί (εκούσια) την πολιτική ξεφτίλα του να ξεπουλήσουν την χώρα. Θα δείς την επόμενη μέρα πόσο θα δεχτούν οι Ευρωπαίοι τον ΣΥΡΙΖΑ, και πόσο ακραίος ΔΕΝ θα είναι. Εδώ θα είμαστε.

Κλείνω επαναλαμβάνοντας οτι μου φαίνεται γελοίο (και συγγνώμη για τον ελεύθερο χαρακτηρισμό μου) ένας νέος άνθρωπος που ΖΕΙ στην ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ και στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο απο το ΝΔΣΟΚ. Αυτό που θα τα καταστρέψει όλα είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, αυτό που ελπίζουμε οτι θα αλλάξει κάπως ο ΣΥΡΙΖΑ....

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρίς για το γεμάτα ορθογραφικά λάθη σχόλιό μου, αλλά έγραφα αυτόματα χωρίς να το ξανακοιτάξω. Δεν είμαι Χρυσαυγίτης (:-P). Απλά όταν γράφω με πάθος μου ξεφεύγουν πολλά. Επίσης, σε περίπτωση που δεν είναι φραστικά ξεκάθαρο, με το 'διάβασε ΜΑρξ και θα καταλάβρις', εννοώ σαφώς πως αν τον διαβάσεις (αν δεν τον έχεις ήδη) θα καταλάβεις το πραγματικό του όραμα, σε αντίθεση με το Σοβιετικό (και όχι μόνο) έκτρωμα που το σύστημα προπαγανδίζει ως 'υπαρκτό σοσιαλισμό'.








socialistically_democrat

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Καλή συζήτηση...Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν αποτελείτο απο τον Συνασπισμό που ήταν το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού και διάφορα ακροαριστερά γκρουπούσκουλα Τροτσκιστικά,Μαοικά και δεν ξέρω τι άλλο.Η ιδεολογία του είναι ένα πολιτικό συνεχές που κυμαίνεται από μια σχετικά μετριοπαθή αριστερά,μέχρι την αναρχία και το ποινικό έγκλημα.

Αν πιστεύεις πως όταν κυβερνήσει θα μετακυληθεί προς τη σοσιαλδημοκρατία αυτό δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά.Κρίνω όμως αυτά που λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια,θα διώξει την τροικα,θα τους προσλάβει όλους στο δημόσιο και θα πέφτουν τα λεφτά απ'τον ουρανό και τα θεωρώ παλαβομάρες που μπορούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.
Αν πάλι πολιτευτεί σοσιαλδημοκρατικά και με μεγαλύτερη μετριοπάθεια,στην καλύτερη περίπτωση να συνεχίσει την πολιτική των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ,να φορολογεί και να κόβει μισθούς και συντάξεις κλπ. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα διαφορετικό απ'τη στιγμή που είναι ενανατίον οποιασδήποτε μεταρύθμισης στο κράτος και στην οικονομία και υπάρχουν δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθού.Για να αποφύγει αυτή την καυτή πατάτα κάνει εκλογές και ο Σαμαράς τώρα.

Επιπλέον τον ΣΥΡΙΖΑ ακολοθούν μεταξύ άλλων οι χειρότερες συντεχνίες, γραφειοκράτες και κρατικοδίαιτα παράσιτα που θα αλλώσουν και θα διαφθείρουν το κράτος και την οικονομίαακόμα περισσότερο.Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν,συν τη Ρωσουδουλεία του ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι το λέω ευθέως ότι τον φοβάμαι περισσότερο απο ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.