Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Παπανδρέου βάζει την ταφόπλακα στην Ελληνική οικονομία



Κι’ ενώ η χώρα μας περνάει τη δυσκολότερη περίοδο που έχει γνωρίσει μετά τη μεταπολίτευση φαίνεται ότι δεν μπορεί με τίποτα να απαλλαγεί από μία κάστα μετρίων,ανεύθυνων και ανυπόληπτων πολιτικών που προωθούνται ,ειδικά τα τελευταία χρόνια, από συγκεκριμένα συμφέροντα στην εξουσία και από αδίστακτους δημοσιογράφους που τα υπηρετούν,χωρίς να σέβονται ούτε εμάς,αλλά ούτε και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Τελευταίο «φρούτο» είναι βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου (θαυμάστε το απλανές βλέμμα του στη φωτογραφία...)στον οποίο έλαχε να διαχειριστεί αυτήν την κρίση και ο οποίος ήρθε αρχικά στο προσκήνιο ως εκσυγχρονιστής και ο άνθρωπος του «αύριο» ξεγελώντας στην αρχή πολλούς καλοπροαίρετους ανθρώπους παρόμοιων αντιλήψεων. Όμως πολύ γρήγορα άλλαξε «ρώτα»,βλέποντας ίσως πως αυτή η γραμμή δεν αποδίδει σε μία κοινωνία αρκετά εθισμένη στο λαϊκισμό, υιοθετώντας ως ένα βαθμό τον λαϊκισμό του πατέρα του και αυτήν τη σιχαμερή ψευτοαριστερή δημαγωγία του, στην οποία στηρίχθηκε το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια του για να ανέλθει στην εξουσία. Έτσι ,με αυτόν τον τρόπο και μετά από τρείς προσπάθειες κατάφερε και αυτός να γίνει πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος και τα «δώρα» της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται πως στην κρίσιμη στιγμή μας απάλλαξε οικιοθελώς από την απίστευτη μετριότητά του και έδωσε την «πάσα» στον Παπανδρέου .

Παίρνουμε βέβαια ως δεδομένο ότι ο Παπανδρέου δεν δημιούργησε ο ίδιος την κρίση, αλλά την κληρονόμησε ως «ωρολογιακή βόμβα»,έτοιμη να σκάσει στα χέρια του. Όμως ως διαχειριστής της φαίνεται πως είναι ότι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει και λέμε ότι έχοντας μπροστά του μία "ετοιμοθάνατη" χώρα αντί να προσπαθήσει να την συνεφέρει,αυτός ετοιμάζεται να της βάλει και την ταφόπλακα. Ας δούμε λοιπόν τι έχει κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε αυτό το κρίσιμο σημείο για την αντιμετώπιση της κρίσης και να μελαγχολήσουμε για ότι μας περιμένει στο μέλλον…


1)Το πρώτο του έγκλημα είναι ότι σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο αντί να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα μέσω του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα κινήσει την αγορά, αυτός υπακούοντας στις παλαβομάρες της αριστεράς ,το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φορολογήσει παραπάνω τις μεγάλες επιχειρήσεις .Έτσι σύντομα θα δούμε τις συνέπειες με επιχειρήσεις να κλείνουν μη αντέχοντας παραπάνω φορολόγηση και άλλες να φεύγουν για γειτονικές χώρες, επάνω σε κρίσιμη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία. Για να δικαιολογηθεί μάλιστα χρησιμοποίησε και το επιχείρημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, όμως στην ουσία αυτός χτυπάει τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν ελάχιστα έως καθόλου και αφήνει ανέγγιχτες της μικρομεσαίες που είναι αυτές που φοροδιαφεύγουν πολύ περισσότερο. Άλλωστε έτσι μπορεί οι μεγάλοι να αρχίσουν να φοροδιαφεύγουν πολύ περισσότερο απ'ότι τώρα προκειμένου να αποφύγουν το «λουκέτο»,οπότε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

2)Η Τρόικα τον υποχρέωσε να πάρει κάποια αναγκαία μέτρα δίνοντας κάποιες γενικές κατευθύνσεις ,αλλά όχι επιβάλλοντας πάντα συγκεκριμένα ακριβή μέτρα. Αυτό το άφησε στη διάθεση της κυβέρνησης και ο Παπανδρέου χτυπάει τους φτωχότερους και αδύνατους και τους ζητάει θυσίες, όμως την ίδια στιγμή επιτρέπει τις διπλές και τριπλές συντάξεις ορισμένων και δεν σταματάει τη διπλοθεσία και πολυθεσία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όλα αυτά ενώ πολύς κόσμος είναι άνεργος και βρίσκεται στα όρια της ανέχειας. Ακόμη αντίθετα από κάθε λογική και ηθική η κυβέρνηση συνταξιοδοτεί πρόωρα τους απολυμένους της Ολυμπιακής , που υπερβαίνουν σε αριθμό τους τρεις χιλιάδες , με σύνταξη που ξεπερνά τα δυόμιση χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ,( ανάμεσα στους οποίους και η γυναίκα του και βουλευτές και συγγενείς υπουργών και βουλευτών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ). Την ίδια ώρα που ο "σοσιαλιστής" πρωθυπουργός διακηρύσσει μείωση κρατικών δαπανών και (ανώφελες) μετατάξεις , δημιουργεί προνομιακούς συνταξιούχους των 40 ετών και των 45 ετών .Επίσης αν και αυτοπροσδιορίζεται ως σοσιαλιστής καθόλου δεν μείωσε το τεράστια χάσμα μεταξύ των μεγαλοσυνταξιούχων (δικαστικών, στρατιωτικών κλπ.) και των φουκαράδων χαμηλοσυνταξιούχων . Ενώ και οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής γενικά, για κυνηγητό των γιατρών του Κολωνακίου , των καλλιτεχνών , των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων , των μεγαλοδικηγόρων , των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και των προμηθευτών νοσοκομειακού υλικού ,μπορεί να ηχούν ωραίες στα αυτιά των λαϊκιστών, αλλά θαρρώ πως ελάχιστα θα αποδώσουν και τελικά θα χτυπηθούν απλά οι φτωχοί και μικρομεσαίοι με σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά που θα «στεγνώνει» όλο και περισσότερο

3)Δείχνει τρομερή ανοχή και ενισχύει τους τραμπούκους-σαμποταριστές της Ελληνικής οικονομίας του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, όταν αυτοί σαμποτάρουν τον τουρισμό ( τη σχεδόν μοναδική πηγή εσόδων που μας έχει απομείνει μια που ο πατέρας του και κάποιοι άλλοι μας κατάντησαν να μην παράγουμε τίποτα) με τις μπούκες στα πλοία και τα ξενοδοχεία που κάνουν την Ελλάδα καταγέλαστη και αντιπαθητική στους ξένους και τις απεργίες των φορτηγατζήδων που υποκινούν αυτοί μαζί με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ (!), σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου μείωση των εσόδων του τουρισμού μπορεί να αποβεί καταστροφική. Επίσης έχει τοποθετήσει στο υπουργείο περιβάλλοντος την πρώην Συνασπισμαία Μπιρμπίλη η οποία ακολουθώντας τη γραμμή του πρώην κόμματός της σαμποτάρει με περιβαλλοντικά προσχήματα ότι μας έχει απομείνει από βιομηχανία στην Ελλάδα στα Οινόφυτα και αλλού, δημιουργώντας τρομερά προβλήματα σε νέα εργοστάσια να βρουν γη οπουδήποτε και απειλώντας με κλείσιμο υπάρχοντα εργοστάσια. Πραγματικά μόνο παράφρων ή άσχετος θα μπορούσε να καταποντίζει με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή της χώρας του σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

4)Και ενώ εμποδίζεται η εισροή κεφαλαίων από τον τουρισμό εμποδίζεται ταυτόχρονα και η εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων. Τα κεφάλαια αυτά είναι τεράστια και αφορούν το ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο το σταμάτησε ο Παπανδρέου αμέσως μόλις έγινε πρωθυπουργός αλλά του άλλαξε προς το χειρότερο την κατεύθυνση της παροχής των πόρων του, πράγμα ήταν και μια από τις αιτίες που επιβάρυναν τα δημοσιονομικά στα τέλη του 2009 αρχές 2010 με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο πρώην γενικός γραμματέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας κ. Ν. Διακουλάκης μιλώντας στο «Βήμα» είπε: "Σίγουρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ΕΣΠΑ. Δεν είναι μόνο η χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων, αλλά και η κατεύθυνση την οποία έχουν πάρει ως τώρα οι απορροφήσεις και τα κονδύλια, που λίγα έχουν διατεθεί. Μην ξεχνάτε πως είμαστε ήδη ακριβώς στα μισά του ΕΣΠΑ, άσχετα αν θα πάρουμε δύο χρόνια παράταση ως το 2015, αλλά ήδη έχουμε μείνει πολύ πίσω» επισημαίνει. Ο ίδιος εκφράζει την απορία «πώς είναι δυνατόν να επιδοτούμε την ανακαίνιση ενός κομμωτηρίου και να αφήνουμε απέξω τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως είναι τα σιδηροδρομικά, τα ευρυζωνικά δίκτυα ή τα ευρύτερα διαρθρωτικά προγράμματα, καθώς μόνο αυτά έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν την οικονομία και να προσθέσουν αξία στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.Με το να επιδοτούμε μόνο τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, δεν αποκομίζουμε κανένα πολλαπλασιαστικό όφελος για την ανταγωνιστικότητα της χώρας». Έτσι ενώ στο μνημόνιο που υπόγραψε η χώρα μας προβλέπεται ότι πρέπει να απορροφήσουμε ως κοινοτικές εισφορές 2,75 δισ. ευρώ το 2011 και 3,35 δισ. ευρώ το 2012, καταλαβαίνετε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Την ίδια στιγμή εμποδίζονται και επενδύσεις ύψους 1,8 δις ευρώ που αφορούν την κινητή τηλεφωνία (!!) και που μπορούν να επιφέρουν ενισχυμένη συνεισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ κατά 0,5% από την πλευρά της προσφοράς (1,2 δις ευρώ) και 1,6% από τη χρήση mobile broadband, διασφάλιση 22.000 περισσότερων θέσεων εργασίας, και υψηλότερη συνεισφορά στα δημόσια έσοδα κατά 600 εκατ. ευρώ.

Και βέβαια την ίδια στιγμή βέβαια ετοιμάζονται να χαρίσουν στον αγαπημένο όλων των κομμάτων Σωκράτη Κόκκαλη και την Intralot εκατομμύρια ευρώ με νέα χαριστική συμφωνία-μαμούθ στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Δυστυχώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ με αυτούς που έχουμε μπλέξει και τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, αφού το καθεστώς των λαϊκίστικων ,παρασιτικών και αντιπαραγωγικών δυνάμεων είναι πλέον πανίσχυρο .Τα ΜΜΕ ,σαν υποτακτικοί τους που είναι ,παίζουν το παιχνίδι τους και μείναμε μόνο λίγοι- κόντρα σε όλο το καθεστώς -να φωνάζουμε αυτές τις αλήθειες. Υπομονή, μόνο υπομονή, δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες….

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ είπε...

http://messiniaka.blogspot.com
Αντισυμβατικέ, ζητώ χώρο στο blog σου για να δείξω στους φίλους σου ότι μπορούν να δούν πολλά για τη Μεσσηνία. Δείτε και ένα αφιέρωμα για την πανέμορφη ΠΥΛΟ έτσι όπως δεν την έχετε δεί.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Λοιπόν στο..
http://messiniaka.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κριμα Μεσσηνιε, νομιζα οτι η Πελοποννησος και ειδικα η Μεσσηνια βγαζει πατριωτες.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ είπε...

κ.Ανώνυμε,
πιστεύεις ότι
1.αυτός που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία είναι πατριώτης ?
2.Αυτός που προβάλει την πατρίδα του δεν είναι πατριώτης?
3.Αυτός που δηλώνει την επωνυμία του ή την προέλευσή του δεν είναι πατριώτης?
4.Αυτός που για την πατρίδα του γράφει ότι είναι μια ζωγραφιά και ότι όταν ο Θεός την έφτιαχνε είχε κέφια, δεν είναι πατριώτης?

Λυπάμαι "κύριε" ανώνυμε, αλλά εγώ βρήκα το θάρρος, τη δύναμη και όχι μόνο γράφω επώνυμα, αλλά δεν θα έπρεπε να μιλάω με ανώνυμους προφανώς δειλούς οι οποίοι δεν είναι Μεσσήνιοι, αφού οι Μεσσήνιοι είναι πράγματι παλληκάρια, και αν εσύ είσαι ελεύθερος αυτό το χρωστάς στους Μεσσήνιους που πρώτοι απ' όλους σε απελευθέρωσαν από τον Τούρκικο ζυγό στις 23 Μαρτίου του 1821.
Να είσαι λοιπόν πιό πολύ προσεκτικός όταν μιλάς για τους Μεσσήνιους. Σύμφωνοι?
Μπες λοιπόν στο http://messiniaka.blogspot.com
να μαθαίνεις για τη Μεσσηνία και να υποκλίνεσαι.