Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Όλοι οι… καλοί χωράνε στην αγκαλιά του Αλέξη !

                                                                    

Είναι γνωστό ότι στην ιδιάζουσα και ιδιόρρυθμη χώρα μας αν δεν τα έχεις καλά με την εκκλησία-που ωστόσο είναι διαχρονικά από τους μεγαλύτερους εκμεταλλευτές του Ελληνικού λαού-εξουσία δεν βλέπεις και είναι βέβαιο ότι ο Αλεξάκος ο Τσίπρας όλο και κάτι θα είχε ακούσει  πριν επισκεφθεί το Άγιο όρος !!

Το είδαμε κι’αυτό λοιπόν ! Ο κάποτε δηλωμένος άθεος Τσίπρας αφού πρώτα τα βρήκε με το παπαδαριό και ειδικά τον πρώην ΠΑΣΟΚτζή και τώρα ΣΥΡΙΖαίο Ιερώνυμο πήγε μια βόλτα και μέχρι το Άγιο όρος- το οποίο είναι μάλιστα το χαρακτηριστικότερο κατάλοιπο του ορθόδοξου μισογυνισμού, αλλά ποιος ενδιαφέρεται…- και όπως ήταν αναμενόμενο λέει ότι ενθουσιάστηκε !
Γενικώς βέβαια ο Τσίπρας είναι ένας πολιτικός Χουντίνι που τη μία μέρα μπορεί να προσκυνάει τον Τσε Γκεβάρα και να εξυμνεί το ΕΑΜ ή να φοράει Παλαιστινιακή μαντήλα και την άλλη να φυλάει τα χέρια των παπάδων. Όλοι οι καλοί χωράνε στο μαγικό κόμμα του Αλέξη… Ένα  κόμμα  που θυμίζω ότι παραδοσιακά (από την εποχή του ΚΚΕ Εσωτερικού) ήταν γεμάτο άθρησκους και άθεους και ήταν, έστω και στη θεωρία, υπέρ του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, αλλά φαίνεται πως όλα αυτά ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς τώρα οι εποχές και η ανάγκη για εξουσία επιτάσσουν καλή συνεργασία με την εκκλησία.και τους παπάδες !

Βέβαια για τους πιο ψαγμένους αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αφού και ο Χαρίλαος Φλωράκης λίγα χρόνια πριν πεθάνει είχε επισκεφθεί το Άγιο όρος και αυτή η κίνηση δεν ήταν τυχαία, ούτε και έγινε ξαφνικά χριστιανός στα γεράματα ο Φλωράκης. Αυτό είχε τις ρίζες του στο άνοιγμα που ήθελε να κάνει τότε το ΚΚΕ στην εκκλησία και  στη σκληρή ορθόδοξη δεξιά, γι’αυτό και λίγα χρόνια αργότερα πήρε και την Κανέλλη που είναι σοβινίστρια αλλά και ορθόδοξη, όπως και τον Ζουράρη. Και το έκανε αυτό το ΚΚΕ διότι όπως και η Ρωσία μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ έκανε γερό άνοιγμα στην εκκλησία και στους απανταχού φασίστες το ίδιο ακριβώς έπρεπε να κάνει και το εν Ελλάδι πιστό πρακτορείο της Ρωσίας που λέγεται ΚΚΕ ! Εκτός αυτού το ΚΚΕ θέλει να τα έχει καλά με την εν Ελλάδι σκληρή  δεξιά (τη θρησκόληπτη και εθνικιστική)  και για πιο συγκεκριμένους λόγους, αφού συμμαχεί μαζί τους και μέσα στο στρατό και στην αστυνομία και δεν θέλει αυτή η συμμαχία να σπάσει για κανένα λόγο !
Παρομοίως λοιπόν και ο ΣΥΡΙΖΑ-πέρα του ότι πρέπει να τα έχει καλά με τους παπάδες για να δει εξουσία και να γαντζωθεί  εκεί-θέλει και να αλιεύσει ψήφους Χριστιανών και να δυναμώσει τις θέσεις του μέσα στο στρατό και στην αστυνομία, οπότε πρέπει και αυτός να τα έχει καλά με την ακροδεξιά. Αυτή είναι και η πιο πειστική εξήγηση για το συγκεκριμένο καραγκιοζιλίκι…

Συμπέρασμα πρώτο ; Καμία από τις εντός βουλής πολιτικές δυνάμεις δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα στοιχειώδη πράγματα όπως διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας και όποιες μεταρρυθμίσεις συνεπάγεται αυτό και όλοι τους βολεύονται με αυτή την ιδιότυπη Ελληνική θεοκρατία και τη διαπλοκή κράτους-εκκλησίας, άρα δεν υπάρχει και ελπίδα για την παραμικρή αλλαγή τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Και μην ξεχνάμε βέβαια πως τώρα κυβερνά ο ορθοδοξοφασίστας Σαμαράς…Λόγου χάρη ο Έλληνας φορολογούμενος θα συνεχίσει να πληρώνει την εκκλησία ακόμα και όσοι που δεν την πιστεύουν, όλα τα παιδιά θα συνεχίσουν να μαθαίνουν θρησκευτικά ακόμα και όσα οι γονείς τους δεν το επιθυμούν, οι πολιτικοί και οι άνθρωποι στα δικαστήρια θα συνεχίσουν να ορκίζονται ακόμα και παρά τη θέλησή τους κλπ. και γενικώς οι κάθε είδους παρεμβάσεις της εκκλησίας στα κοινά θα συνεχίζονται.επ’αόριστο…

Και συμπέρασμα δεύτερο ότι η θεωρία των δύο άκρων ζει και βασιλεύει και επιβεβαιώνεται. Ίσως μάλιστα και τα δύο άκρα πλέον να έχουν γίνει ένα φασιστικό άκρο και οι άλλοι απλά να παίζουν το ρόλο του αριστερού ! Στο βάθος είναι ότι ο… θείος Βλαδήμηρος  ετοιμάζει την παγκόσμια κυριαρχία του οπότε πρέπει να ενώνεται το σφυροδρέπανο με τη σβάστιγκα και όλα μαζί με το σταυρό, όπως ακριβώς και στη Ρωσία !

Δείτε και το παρακάτω έξυπνο βίντεο με Τσίπρα που βγάζει πολύ γέλιο….




Δεν υπάρχουν σχόλια: