Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το "φαινόμενο" Αντώνης Σαμαράς



Πόσους χαρακτηρισ-μούς άραγε μπορούμε να δώσουμε εμείς οι ουδέτεροι στον πολιτικό Αντώνη Σαμαρά;

Γιατί μπορεί οι περισσότεροι νεοδημοκράτες να "τρελάθηκαν" και να τον εξέλεξαν αρχηγό τους,αλλά δε γίνεται να "τρελαθούμε" κι' εμείς οι υπόλοιποι και να ξεχάσουμε ποιος πραγματικά είναι,το παρελθόν του αλλά και το παρών του...Έχουμε και λέμε λοιπόν..αποστάτης,σαλταδόρος της πολιτικής,άρρωστος εθνικιστής,καλός "πελάτης" των διαπλεκόμενων και-ενίοτε,όταν χρειάζεται-και λαοπλάνος.Θα μπορούσα να γεμίσω πολλές σελίδες ασχολούμενος με αυτόν τον τύπο,αλλά θα σταθώ μόνο σε ορισμένα σημεία. Κατ'αρχήν είναι δικαίωμα του πλέον να κάνει ότι θέλει με το κόμμα του και να το μετατρέψει σε ένα μεγάλο ΛΑΟΣ,όπως πάει να γίνει(άλλωστε συντάχθηκε με το ρατσιστικό ΛΑΟΣ στο θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών)ούτε θα ασχοληθώ με την αστεία αντιπολίτευση που κάνει, γιατί αυτά είναι εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ. και λογικά θα τα βρουν μπροστά τους στις εκλογές.

Ήταν εντυπωσιακό όμως το πως συντάχθηκαν μαζί του τα περισσότερα Μ.Μ.Ε.-που βέβαια ανήκουν κυρίως σε μεγαλοδιαπλεκόμενους-προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να τον βγάλουν αρχηγό...όλοι στο κόλπο δεξιοί,πασοκτζήδες,αλλά και αριστεροί, στυλ Λαζόπουλου(τι ντροπή για την αριστερά να αβαντάρει έναν ακροδεξιό !!)και μάλιστα για να μην εκτεθούν δεν είπαν ανοιχτά Σαμαράς,αλλά έριξαν έξυπνα τη γραμμή "όχι στη Μπακογιάννη". Αυτή η κραυγαλέα αβάντα βέβαια "διέφυγε" από όσους Φωστήρες μιλούσαν,κατά τ'άλλα, για τους κομματικούς μηχανισμούς της Μπακογιάννη που έπρεπε να συντριβούν. Το άλλο τους βασικό επιχείρημα ήταν πως "η Ντόρα δεν πρέπει να ψηφιστεί για να ηττηθεί η οικογενειοκρατία και τα τζάκια",μόνο που ξέχασαν να μας πουν ότι ο Σαμαράς είναι γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας,ανιψιός βουλευτή και απόγονος της Πηνελόπης Δέλτα,μίας πάμπλουτης άεργης που μια εποχή έγινε σημαντικός κήρυκας του Ελληνικού εθνικισμού και μην έχοντας τι άλλο να κάνει στη ζωή της το έριξε στα παιδικά διηγήματα...

Μερικοί επίσης χρησιμοποίησαν και τα πιο κατώτερα σκοταδιστικά και μισογύνικα ένστικτα αρκετών συντηρητικών συμπατριωτών μας λέγοντας πως η Μπακογιάννη δεν πρέπει να ψηφιστεί επειδή είναι γυναίκα (!!!) και φυσικά όποιος τολμούσε να υπενθυμίσει το παρελθόν του κυρίου με την αποστασία του 93΄ έπεφταν όλοι μαζί οι λιβελογράφοι στυλ Τράγκα να τον "φάνε" λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος να θυμόμαστε το παρελθόν !!

Μ'αυτά και μ'αυτά λοιπόν και με την πολύτιμη βοήθεια της κλίκας Καραμανλή-Σιούφα που μεσολάβησαν ώστε να γίνει η εκλογή απευθείας απ'το λαό ,τα κατάφεραν και έκαναν αρχηγό της Ν.Δ. αυτόν που κάποτε τους έριξε από την κυβέρνηση και προσπάθησε να τους διαλύσει ως κόμμα !!

Και να ήταν μόνο αυτά...όπως είπαμε πρόκειται για φανατισμένο εθνικιστή,αντιδυτικό λαϊκιστή και θαυμαστή ανατολικών φασισμών.Γνωστή είναι άλλωστε από παλιά η αγάπη του για τους Σέρβους ναζί γενοκτόνους Κάρατζιτς,Μιλόσεβιτς τους οποίους θεωρούσε πατριώτες που πρέπει ως ορθόδοξοι που είναι να τους υποστηρίξουμε.Μένοντας στα της εξωτερικής μας πολιτικής μπορούμε επίσης να θυμηθούμε τη βρώμικη ανάμειξη του,ως υπουργός εξωτερικών,στα εσωτερικά της Αλβανίας για να πετύχει την ανατροπή του φιλοδυτικού Μπερίσα.

Τα χειρότερα όμως τα έχει κάνει στο Μακεδονικό όπου αν και είναι ο βασικός υπεύθυνος της Ελληνικής ήττας στο θέμα του ονόματος, λόγω της αδιάλακτης και ακραίας πολιτικής του ως υπουργός εξωτερικών,παραμένει ως σήμερα αμετανόητος στις ίδιες θέσεις.

Δείτε λοιπόν τι ανοησίες και παιδικά επιχειρήματα έλεγε πριν δύο χρόνια στο παρακάτω βίντεο για το Μακεδονικό όπου μεταξύ άλλων λέει ότι ελπίζει σε διάλυση της ΦΥΡΟΜ(αυτή την ανοησία την έλεγε από το 1991)τη στιγμή που σήμερα η γειτονική χώρα είναι πιο σταθερή από ποτέ και τέλος διαπιστώστε το μεγάλο μέγεθος του πολιτικάντη και λαοπλάνου,αφού αρχικά λέει ότι δεν δέχεται καθόλου το συνθετικό "Μακεδονία" για τους γείτονες γιατί φοβάται τον αλυτρωτισμό τους(φοβάται μια χώρα με 1.500.000 κατοίκους !!)αλλά στη συνέχεια αντιφάσκει λέγοντας πως δε φοβάται καθόλου τον αλυτρωτισμό μιας μεγάλης Αλβανίας 6.000.000 κατοίκων(που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να προκύψει μετά από τη διάλυση της ΦΥΡΟΜ που επιθυμεί)γιατί "η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή" !!


"Απολαύστε" τον και τα συμπεράσματα δικά σας...













4 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν είδα το Video μιας και δεν θέλω να μου καταστραφεί ο εγκέφαλος μου...

Τα λες πάρα πολύ σωστά και η υποστήριξη της Καθημερινής στον Σαμαρά είναι ο λόγος που σταμάτησα να την αγοράζω μετά από 20 χρόνια.

Ενα λογικό αποτέλεσμα της εκλογής του είναι ότι πολλοί ακροδεξιοί έφυγαν από το ΛΑΟΣ και γύρισαν στην ΝΔ.

Δυστυχώς είναι τραγικό που το 2ο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας που είναι και φαβορί για να κυβερνήσει είναι πλεόν ξεκάθαρα ακροδεξιό.

"η εκλογή απευθείας απ'το λαό"
Σιγά μην τολμούσαν να το κάνουν.

Ο Καραμανλής αν είχε τσίπα θα ζητούσε συγνώμη στον Ελληνικό λαό αλλά αν είχε τσίπα δεν θα πολιτευότανε.

Πολλοί βρίζουν την Μπακογιάννη και τους Μητσοτάκηδες* αλλά προσωπικά δεν με πολυενοχλούν, ίσως γιατί στους τυφλούς κυβερνάνε οι μισότυφλοι ή ίσως επειδή οι Ελλήνες είναι πάρα πολύ αντι-φιλελέυθεροι και σαν αντίδραση μου τους κάνουν συμπαθείς.

Υ.Γ. Γελάς-γελάς Αντώνης Σαμαράς.

* Φυσικά ειναι ναζισμός να κατηγορείς κάποιον για τις πράξεις των γονιών του αλλά στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ κάθαρση στον Ναζισμό...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε τον Σαμαρα τον ψηφισε η βαση του κοματος και οχι 100 νοματαιοι σε ενα συνεδριο.Αυτο παει να πει οτι η πλειοψηφια τον θελει για αρχηγο της ΝΔ.Οι εσωκομματικες εκλογες εδειξαν επισεις το χασμα μεταξυ του απλου λαου και του κοματικου μηχανισμου.Ο κοσμος ηθελε Σαμαρα και τα "ανακτορα" Ντορα.Αν τωρα δεχεσαι το αποτελεσμα των δημοκρατικων διαδικασιων και συμφωνεις με τις βασικες αρχες του κοματος τον αποδεχεσαι σαν αρχηγο και ασκεις το δικαιωμα σου να τον ελεγχεις μεσα απο τις διαδικασιες που προβλεπονται απο το καταστατικο.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Ανώνυμος
Προφανώς και είναι δημοκρατικό δικαίωμα των μελών της ΝΔ να ψηφίσουν όποιον θέλουν για αρχηγό τους αλλά είναι εξ΄ ίσου δημκρατικό μας δικαίωμα να έχουμε άποψη ειδικά όταν ο αρχηγός αυτού του κόμματος είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός μας.

Ανώνυμος είπε...

Φανταζεσαι τωρα η ΝΔ να ειχε Ντορα?