Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γιατί άραγε ξεχνούν όλοι την ΙΝΤΡΑΚΟΜ;



Πως σας φάνηκε ο Μαντέλης; φρέσκος; θα μπορούσαμε ακόμα και να τον συγχαρούμε για την ειλικρίνειά του, μόνο που και πάλι ο «αξιοσέβαστος» αυτός κύριος δεν μας είπε όλη την αλήθεια. Τη μίζα 450.000(ή χορηγία όπως λέει ο ίδιος…)από τη Siemens δεν την πήρε για εκλογές όπως λέει, οι οποίες άλλωστε έγιναν δύο χρόνια αργότερα, αλλά προφανέστατα γιατί-αν ψάξει κανείς καλά το παρελθόν θα το βρει-το 1997 ως υπουργός μεταφορών υπέγραψε από πλευράς δημοσίου την προγραμματική συμφωνία με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ. Έτσι είναι φανερό πως η Siemens με τα χρήματα που του έδωσε τον αντάμειψε για τις υπηρεσίες του.

Φυσικά όποιος γνωρίζει καλά τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα και δεν εθελοτυφλεί, δεν σοκάρεται και δεν πέφτει απ’τα σύννεφα με το γεγονός διότι ξέρει πολύ καλά ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μία κοινωνία και ένα πολιτικό σύστημα που έχει σαπίσει προ πολλού. Θα μπορούσαμε μόνο να σοκαριστούμε από την κυνικότητα και το θράσος του Μαντέλη που ήλθε, ξεφτίλισε όλον τον πολιτικό κόσμο, τις εξεταστικές επιτροπές, αλλά και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ετοιμάστηκε να την κάνει σαν κύριος για Αζερμπαϊτζάν, αλλά και αυτό το θράσος δεν είναι τυχαίο διότι πρώτον τον «κάρφωσε» ο κουμπάρος του και επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης, οπότε δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς,παρά να ομολογήσει και κυρίως διότι-παρά τους προσωρινούς λεονταρισμούς της δικαιοσύνης- ο Μαντέλης γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τον τιμωρήσει κανένας. Βλέπετε έχουν φροντίσει γι’αυτό οι κύριοι βουλευτές μας και όσοι φτιάχνουν τους νόμους σ’αυτή τη χώρα, καθώς και το αδίκημα έχει παραγραφεί ,αλλά και λόγω του άθλιου νόμου περί ευθύνης υπουργών βγαίνει πάλι λάδι.

Τα χειρότερα όμως είναι άλλα και δεν μας τα λένε φωναχτά. Ο Μαντέλης προκάλεσε και τους βουλευτές ,μέλη της εξεταστικής επιτροπής, να εξετάσουν ποιος έκανε τη διαρροή σε δύο δημοσιογράφους(τον Ιούνιο του 2008) περί δικής του εμπλοκής στην υπόθεση και κυρίως να εξετάσουν που πήγαν τα συνολικά δέκα εκατομμύρια μάρκα που ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έδωσε η Siemens σε πρόσωπα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής !!. Και κάτι μου λέει ότι αυτό το σκάνδαλο που είναι πολύ μεγαλύτερο θα καλυφθεί έντεχνα από πολιτικούς και δημοσιογράφους, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει «σεισμός» στην πολιτική σκηνή. Καταλαβαίνετε λοιπόν για τι βούρκο μιλάμε…

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Μήπως θυμάται κανένας ότι η Siemens είχε και ένα «δίδυμο αδερφάκι» που λεγόταν ΙΝΤΡΑΚΟΜ (του Σωκράτη Κόκκαλη) που συνεργάζονταν για χρόνια με σύμβαση και έπαιρναν μαζί -μεταξύ άλλων-και τις προμήθειες του ΟΤΕ; Κατά…μεγάλη σύμπτωση αυτό όλοι το ξεχνούν. Να υποθέσω ότι προφανώς η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ως …«αθώα περιστέρα» δεν θα είχε ιδέα για όσα συνέβαιναν;…Οι κύριοι δημοσιογράφοι, προφανώς κατόπιν εντολών από τα αφεντικά τους πολιτικούς, εκδότες και καναλάρχες έπνιξαν έντεχνα στη σιωπή το θέμα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Να ξέρουν όμως όλοι τους πως ότι και να κάνουν και όσο σάπιοι και να είναι, θα υπάρχουν ακόμα φωνές, σαν τη δική μας, που τολμούν να το υπενθυμίζουν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς τα αιρετικά προτιμούσαν τις δουλειές για τη ψηφιακή εποχή του ΟΤΕ να μη την έπαιρνε ελληνική εταιρεία και να απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά η Γαλλική ΑΛΚΑΤΕΛ με εκπρόσωπό της στη Ελλάδα τον Βαρδινογιάννη, -για να απασχολούνται γάλλοι εργαζόμενοι-.

Οποια εταιρεία είναι ελληνική πρέπει να κλείνει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε φίλε,
είμαι ένας νέος αναγνώστης των "αιρετικών" που έχω αρκετές διαφωνίες με τον αιρετικό, αλλά και πολλές συμφωνίες, όπως για το θέμα της INTRACOM.
Επειδή το σχόλιο σου πιστεύω ότι είναι παραπλανητικό, σε ανακαλώ στην τάξη λέγοντάς σου ότι αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι να λές τις δουλειές του ΟΤΕ καλό είναι να τις παίρνουν Ελληνικές εταιρίες για να δουλεύουν Έλληνες και όχι Γαλλικές που θα δουλεύουν Γάλλοι.
¨Οπως αντιλαμβάνεσαι αυτό λέγεται αποπροσανατολισμός. Δηλαδή δεν σε ενδιαφέρει η ρεμούλα και η φαυλότις του Σωκράτη Κόκκαλη που έχει αλώσει τα πάντα από τις επιχειρήσεις μ΄ςχρι το ποδόσφαιρο. Εκτός φιλαράκο αν τον υποστηρίζεις έτσι γιατί είσαι "γαύρος" οπότε ότι και να κάνει ο "Αυτοκράτορας Σωκράτης ο Α΄" είναι καλό γενόμενο.
Έλεος πιά !!! Πιστεύω ότι θα έλθει και η ώρα του Αυτοκράτορά σας, ήδη ξεκίνησε η πτώση του με τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι θα έλθει και η πτώση του στις επιχειρήσεις. Τους έχει λαδώσει όλους, που θα πάει κάποτε θα ξεσκεπαστεί.
Αυτά είναι αλήθειες που κάποτε πρέπει να αρχίσουν να ακούγονται. Είναι τυχαίο που τώρα με τη Ζήμενς δεν έχει ακουστεί κουβέντα για την INTRAKOM του Αυτοκράτορά σου ?

Ανώνυμος είπε...

Eπειδή 11:51 με παρεξήγησες και ούτε λίγο πολύ με έκανες και οπαδό του Κόκκαλη και του Ολυμπιακού, θα πω τα εξής.
Αν δεν ζεις στο φανταστικό σου κόσμο, μπροστά από ένα υπολογιστή, μπροστά από ένα δελτίο ειδήσεων ή στο καναπέ μιας καφετέριας, να ξέρεις ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος.
-Ηταν πολύ καλός φοιτητής
-Εκανε μεταπτυχιακά
-Είχε δυνατά βιογραφικά,
-Αμέτρητα ξενύκτια
-Δεν περιμένει να διοριστεί στο δημόσιο...
και ψάχνει να βρεί εταιρεία να δουλέψει όπου ο μεγαλομέτοχος δεν είναι μπλεγμένος σε ρεμούλες
Εγινες και δικαστής έβγαλες και αποφάσεις καταδικαστικές μάλλον λίγο αντιδημοκρατικό.
Αλλά σε κάθε περίπτωση, επειδή ανέφερες ότι το σχόλιο μου είναι παραπλανητικό θα ήθελα να μου συστήσεις μια εταιρεία σε όλο τον πλανήτη όπου οι μεγαλομέτοχοι της δεν είναι μπλεγμένοι σε ρεμούλες ή σκάνδαλα.
Ειλικρινά θα με βοηθούσες πάρα πολύ.
ΥΓ
1.Οι χιλιάδες υπάλληλοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ DEFENCE
INTRALOT
HELLAS ON LINE
INTRAKOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ δεν είναι
-υπάλληλοι- του Κόκκαλη
2.Δεν είναι ρουφιάνοι του Κόκκαλη
3.Δεν είναι όλοι γαύροι
4. Δουλεύουν τουλάχιστον, για τους μηχανικούς κώδικα, αναλυτές και λοιπά παδιά πληροφορικούς, από τις 8 το πρωί μέχρι τς 7 το απόγευμα και μετά μελέτη σπίτι μέχρι τις 10.
Παρουσιάζουν ότι καλύτερο υπάρχει σε όλα το πλανήτη.
Εχουν πατήσει τον ανταγωνισμό ειδικά τους Αμερικάνους βλέπε ΙΝΤΡΑΛΟΤ.
5.Kαι φαντάσου υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με τον Κόκκαλη και τους γαύρους.
6. Ευτυχώς υπάρχει και η άλλη Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

κατ αρχάς η intracom έχει πάψει απο καιρό να είναι ελληνική. επιπλέον, ναι δίνει δουλειά σε πολυ κόσμο όπως έδινε και η siemens άλλωστε (βάσει συμβατικής υποχρέωσης νομίζω). αυτό όμως δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να δικαιολογήσει οτι για 2 δεκαετίες (και πλέον) έχει συστηματικά κλέψει το δημόσιο μεσω υπερτιμολογήσεων και αυτοκρατορικών μονοπωλιακών συμβάσεων (αρχικά ΟΤΕ και μετά ΟΠΑΠ, ΙΚΑ, κλπ κλπ). και το χειρότερο οτι αντί να βοηθήσει στην τεχνολογική ανάπτυξη, αντίθετα επεδίωξε την τεχνολογική υστέρηση (δες TAXIS και τόσα άλλα). Άραγε ποιός είναι ο λόγος που η ελλάδα ήταν και είναι ουραγός στην ευρυζωνικότητα? δεν ηταν μήπως η ασφυκτική πίεση της intracom και της siemens προς τον ΟΤΕ να συνεχίσει νε επενδύει σε νεκρές τεχνολογίες όπως το ISDN μέχρι και το 2005? αλλα βέβαια ήθελε να πουλήσει τα τεχνολογικά προηγμένα netmod!!! γιατί να κοιτάξει παρακάτω?

Η intracom θα μπορούσε να είχε γίνει μια σημαντική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας αν το ήθελε γιατί όντως είχε (και σε ένα βαθμό έχει) το ανθρωπινο δυναμικό. αλλά δεν το ήθελε - προτιμούσε τα εύκολα νταβατζιλίκια στην ελλάδα, την ρουμανία, την αρμενία και αλλού όπου έσυρε τον ΟΤΕ.

και η πραγματικότητα είναι απλή (ειδικα για τον ΟΤΕ) και συνοψίζεται στα παρακάτω:

1. η πίτα ήταν μοιρασμένη 60 (intracom)-40 (siemens) από το 1986 μέχρι και το 2006 (με τις επεκτάσεις της 8002).
2. οι δύο εταιρείες είχαν απόλυτα εναρμονισμένες τιμολογιακές πρακτικές (τις τιμές τις καθόριζε η παιανία).
3. όπως πλέον έχει αποκαλυφθεί η siemens μπορούσε να υπερτιμολογεί τα προιόντα γιατί μοίραζε μίζες. πως όμως η intracom υπερτιμολογούσε? δίχως μίζες? εκτός εάν κάποιος αφελής πιστεύει οτι τα προιόντα της siemens ήταν τεχνολογικά υποδεέστερα των αντιστοίχων της intracom/ericsson οπότε άξιζαν το premium στην τιμή!!
π.χ. - λέω τώρα - το σύστημα billing ;-)