Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Νεοελληνική σχιζοφρένεια, πολιτικός τσαρλατανισμός και τυχοδιωκτισμός (2ο μέρος)













2)Σλάβο-Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ποτέ και είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα του Τίτο.

Απ. Με ποια κριτήρια και με ποιο δικαίωμα μπορεί άραγε να κρίνει ένα έθνος την ύπαρξη ενός άλλου, τι στιγμή μάλιστα που όλες οι άλλες χώρες του κόσμου το αναγνωρίζουν ως τέτοιο; Άραγε αυτοί που τα λένε αυτά μπορούν να μου ορίσουν τι είναι έθνος και πως δημιουργείται;

Η ωμή αλήθεια είναι πως είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα έθνη και οι εθνικές ταυτότητες να δημιουργούνται και να αρχίζουν να καλλιεργούνται μαζί με ένα λαϊκό επαναστατικό κίνημα οποιουδήποτε είδους, χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα πριν από αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε-από τον 6ο αιώνα μχ.- ένας Σλαβόφωνος και μάλιστα πλειοψηφικός πληθυσμός στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην πλειοψηφία του χωρίς συγκεκριμένη εθνική ταυτότητα, παρότι οι άνθρωποι αυτοί ήδη από τον 19ο αιώνα συνήθιζαν να αυτοπροσδιορίζονται ως-μόνο-Μακεδόνες (Μακεντόντσι) και τίποτε άλλο. Το 1903 ξεσπάει η επανάσταση του Ίλιντεν, ένα προοδευτικό κίνημα των Σλαβόφωνων Μακεδόνων κατά της καθυστερημένης Οθωμανικής φεουδαρχίας και καταπίεσης. Εκτός αυτού ήταν αυτονομιστικό έχοντας ως σκοπό και τη δημιουργία ανεξάρτητου Μακεδονικού κράτους. Όλη η Ευρώπη υποστήριξε το Ίλιντεν εκτός από την Ελλάδα που επειδή είχε βλέψεις για την περιοχή το υπονόμευσε και το συκοφάντησε ως Βουλγαροκίνητο και αντιδραστικό.

Αυτή είναι λοιπόν ουσιαστικά και η αρχή της Σλαβο-Μακεδονικής εθνογέννεσης και εθνικής ταυτότητας, παρέα με αυτό το επαναστατικό-αυτονομιστικό κίνημα και δεν έχει καμία σχέση με τον Τίτο όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι προπαγανδιστές.
Μήπως εμείς κάναμε κάτι διαφορετικό ως χώρα; Μαζί με το κίνημα του 1821 δεν άρχισε να δημιουργείται και να καλλιεργείται η Ελληνική εθνική ταυτότητα; Και όποιος νομίζει ότι στην Οθωμανική αυτοκρατορία προ του 1821 υπήρχαν εθνικές ταυτότητες είναι γελασμένος.Η διαφορά είναι ότι αυτοί δεν μπόρεσαν να φτιάξουν αμέσως το κράτος τους ,αφού οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που η Μακεδονία μοιράστηκε σε 4 κράτη. Το σημερινό κράτος της FYROM λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από το κομμάτι της Μακεδονίας που κατέλαβε η Σερβία μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, όμως ο λαός του ένοιωθε υπό κατοχή και διατηρούσε τη Μακεδονική εθνική του ταυτότητα, τα έθιμά του και την επιθυμία του να γίνει κάποτε κράτος. Δηλαδή αυτό που έκανε ο Τίτο ήταν το αυτονόητο, να δώσει ομοσπονδιακή οντότητα στην περιοχή που ήταν πριν υπό Σέρβικη κατοχή και βέβαια με το όνομα Μακεδονία (Αφού εκεί ήταν Μακεδονία πως αλλιώς μπορούσε να το ονομάσει;) Τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

3)Οι «Σκοπιανοί» είναι Βουλγάρικης καταγωγής και μιλούν Βουλγάρικα γι’αυτό και δεν αποτελούν έθνος.

Απ.Ένας ακόμα μύθος καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι Σλαβόφωνοι που άρχισαν να έρχονται στη Μακεδονία από τον 6ο αιώνα μχ., φυλετικά όμως δεν ήταν Βούλγαροι γιατί οι Βούλγαροι είναι διαφορετική φυλή (Αβαροσλάβοι).Βεβαίως είναι αναπόφευκτο να υπήρξε ανάμειξη με τους Βούλγαρους καθώς αργότερα η Βουλγαρική αυτοκρατορία δυνάμωσε και τους έθεσε υπό την κυριαρχία της για πολλά χρόνια. Όμως υπάρχει λαός που να μην έχει αναμειχθεί και με άλλους; Και μπορεί αυτό να εμποδίσει κάποιον λαό να θεωρηθεί ξεχωριστό έθνος;

Όσο για τη γλώσσα μπορεί να μοιάζει αρκετά με τα Βουλγάρικα, όμως δεν είναι Βουλγάρικα. Είναι απλά μια τυπική Σλάβικη διάλεκτος. Άλλωστε πάρα πολλές γλώσσες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους (πχ.Ιταλικά-Ισπανικά, Νορβηγικά-Ισλανδικά κα.) αλλά δεν παύουν να θεωρούνται ξεχωριστές διάλεκτοι. Όμως ακόμα και αν αυτά ήταν ατόφια Βουλγάρικα κανείς δεν μπορεί να τους πει ότι δεν αποτελούν ξεχωριστό έθνος γι’αυτό το λόγο, καθώς είναι επίσης πολύ συνηθισμένο δύο ή παραπάνω χώρες να μιλούν την ίδια γλώσσα ,αλλά να αποτελούν ξεχωριστό έθνος (Γερμανία-Αυστρία, Γαλλία-Βέλγιο κα.).

4)Τέλος απαξιώ και ν’ασχοληθώ με κάποιους δημαγωγούς, συνωμοσιολόγους τύπου Σαμαρά που λένε ότι οι γείτονες έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις και θα μας επιτεθούν για να καταλάβουν τη Μακεδονία, με τη βοήθεια των «φονιάδων των λαών Αμερικάνων» κλπ.,κλπ. Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι κινδυνεύουμε από ένα κρατίδιο επειδή υπάρχουν εκεί κάποια ψώνια που βγάζουν χάρτες με όλη τη Μακεδονία δική τους;
Μήπως κι’εδώ δεν υπάρχουν ψώνια που θεωρούν πρωτεύουσα της Ελλάδας την Κωνσταντινούπολη; Και τι σημαίνει αυτό;
Και αν θέλουν να μας επιτεθούν χρειάζονται το όνομα Μακεδονία για να το κάνουν;

Ας γυρίσουμε πάλι όμως στο μακρινό 1991 να δούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα με το Μακεδονικό .Με το που έσκασε το θέμα η Ελλάδα θα μπορούσε να το έχει λήξει αμέσως, ζητώντας από τους γείτονες να εκλείψει οποιαδήποτε επίσημη αναφορά περί αλυτρωτισμού και την αλλαγή σημαίας (πράγματα που έγιναν τελικά λίγα χρόνια μετά) και να τους αφήσει να ονομαστούν όπως θέλουν. Ταυτόχρονα να συνάψει μία συμφωνία, όπου θα μπορούμε κι’εμείς να εκμεταλλευόμαστε εμπορικά προϊόντα με το όνομα της Μακεδονίας (ειδάλλως υπερισχύει η κρατική οντότητα) και τέρμα η ιστορία
Τώρα αν δεν μπορούσε τόσο πολύ ο…πατριωτισμός και το συναίσθημά τους να αντέξει το σκέτο «Μακεδονία» θα μπορούσαν πολύ άνετα να πετύχουν μία σύνθετη ονομασία του τύπου βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία κλπ.-καθώς οι νεοσύστατοι γείτονες ήταν τότε αδύναμοι και χωρίς συμμάχους- και το ζήτημα να λήξει «αναίμακτα» πριν καν αρχίσει.

Αντί γι’αυτό ας πάμε να δούμε τι εγκλήματα και ανοησίες έκαναν όλοι αυτοί οι πολιτικοί τσαρλατάνοι και Γκεμπελίσκοι που κυβέρνησαν τη χώρα μας και τα τσιράκια τους ,από τότε μέχρι σήμερα, πράγματα εξωφρενικά που μόνο εντελώς ανόητοι ή σιχαμεροί υπηρέτες ξένων δυνάμεων θα μπορούσαν να διαπράξουν.
Με το που εμφανίζεται αυτό το νέο κράτος με το όνομα «Μακεδονία» στο προσκήνιο το 1991 η Ελλάδα πανικόβλητη αρχίζει να μιλάει για εχθρούς που επιβουλεύονται τα εδάφη μας και «βάρβαρους» ψευδομακεδόνες που απειλούν να καταλάβουν τη Μακεδονία μας !!
Η εθνική στρατηγική που ακολουθείται με μπροστάρη τον ορθοδοξοφασίστα, τότε υπ.εξ. Σαμαρά είναι της παρεμπόδισης αναγνώρισης αυτού του κράτους από οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό και κράτος καθώς για κάποιον λόγο πίστευαν πως σύντομα θα έρθει η διάλυσή του και θα έχουμε σύνορα με τη Σερβία οπότε θα ησυχάσουμε !!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σαμαράς είναι ακόμα και σήμερα αυτής της άποψης και δεν το κρύβει !!

Επίσης η εθνική γραμμή μιλούσε για ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια και την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων της, πρότεινε την κήρυξη οικονομικού εμπάργκο, συνιστούσε λήψη μέτρων στρατιωτικής ετοιμότητας και συνομιλούσε κρυφά με τον Μιλόσεβιτς για το ενδεχόμενο κοινών συνόρων με τη Σερβία !!
Και φυσικά πάνω απ’όλα η εθνική στρατηγική έλεγε «κανένας διάλογος με τους μισητούς Σκοπιανούς»

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συναντήσεις σε διεθνείς οργανισμούς εκπρόσωποι του νεοσύστατου-μη αναγνωρισμένου από πουθενά- κρατιδίου παρακαλούν ως φουκαράδες και επαίτες στα παρασκήνια Έλληνες ομολόγους τους να συνομιλήσουν για να βρουν μία λύση και αυτοί αρνούνται ακόμα και να τους κοιτάξουν !!
Στο μεταξύ η Ελλάδα αρχικά εκμεταλλεύεται το δικαίωμα βέτο που είχε στις συλλογικές αποφάσεις των Ευρωπαϊκών οργάνων και εκβιάζει τους εταίρους της να αποδεχθούν τις Ελληνικές θέσεις. Έτσι το Δεκέμβριο του 1991 οι δώδεκα υπουργοί Εξωτερικών αποφασίζουν στις Βρυξέλες ότι προϋπόθεση αναγνώρισης είναι-γενικά και αόριστα- «η μη χρησιμοποίηση ονόματος που υπονοεί εδαφικές διεκδικήσεις».Έτσι η γειτονική χώρα παραμένει ένα κράτος «φάντασμα» που δεν αναγνωρίζεται από πουθενά. Στο μεταξύ ο Μητσοτάκης αρχίζει σύντομα να αντιλαμβάνεται που μας οδηγεί η εξωφρενική πολιτική Σαμαρά και αποφασίζει επιτέλους να επιβάλλει τη δική του πιο μετριοπαθή γραμμή ,έτσι αποφασίζει πως πρέπει να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με το νέο κράτος και να σταματήσουμε να περιμένουμε τη διάλυσή του, όπως και γίνεται. Εδώ βλέπουμε δηλαδή την πρώτη αλλαγή πλεύσης και «κωλοτούμπα» από Ελληνικής πλευράς, αλλά-όπως θα δούμε- όχι και την τελευταία...

Την ίδια εποχή όμως (χειμώνας 1992) στην Ελλάδα, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η λέξη υστερία ίσως είναι λίγη για να την περιγράψει. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, παπάδες και λοιποί αγύρτες καλούν το λαό σε εγρήγορση και προστασία της Μακεδονίας από τους «βαρβάρους Σκοπιανούς» που την επιβουλεύονται. Διοργανώνονται πολυπληθή συλλαλητήρια μίσους στη Θεσσαλονική, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και κάποιοι είχαν τη…φαεινή ιδέα να κατεβάσουν σ΄αυτά και νεαρούς μαθητές με τα σχολεία τους !!
Καλούνται στα σχολεία «ειδήμονες» για να διαφωτίσουν τους μαθητές, μέχρι που σε κάποια κάλεσαν ακόμα και τον Πλεύρη να μιλήσει !!! Μαθητής στην Τρίτη γυμνασίου τότε, θυμάμαι να μας μοιράζουν έντυπο υλικό που αποδείκνυε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας (σ’εμάς !!),φυσικά δεν τα διάβασε κανείς. Η Ελλάδα γεμίζει σιγά-σιγά Μακεδονολόγους και Μακεδονολάγνους, παντού υποπτεύονται «Σκοπιανό δάκτυλο» και μέχρι και τραγούδια κατηγορούνται ως υποκινούμενα απ’τον εχθρό…

1 σχόλιο:

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

"φίλε" αντισυμβατικέ...
καταρχας βλέπω σβήνεις πολλα σχόλια και αυτό είναι μείον σου!!!
εγώ θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα σου έρθουν ιδέες για να γράψεις για την Ελλάδα μας και την Μακεδονία μας καλύτερα να το αφήσεις.
κάτσε δες το next top model και κανένα big brother.δυστυχώς για αυτο είσαι... εσυ και το μυαλό σου!!!ανθέλληνα μου εσύ!!!
αααα ξέχασα...δες και Τσίπρα και βάλε καμμιά φωτιά σε καμμιά τράπεζα... ξέρεις εσύ!!!
αν και ξέρω οτι θα το σβήσεις αυτο,γιατί εσυ είσαι πολύ απελευθερωμένο μυαλό... χαχαχχαα