Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το πεντακομματικό κρυφοδικτατορικό βαθύ καθεστώς αποκαλύπτεται.Η Ελλάδα 73η στον κόσμο στην ελευθερία του τύπου !































Περιμένετε τώρα να ασχοληθώ με τη
συνέντευξη του Γιωργάκη; Έχω και πιο σοβαρά πράγματα να γράψω και οι κωμωδίες μπορούν να περιμένουν…

Επιτέλους τώρα αρχίζει να γίνεται ορατή στο και στο εξωτερικό η φύση αυτού του καθεστώτος που μας κυβερνάει στην Ελλάδα και που όσο περνούν τα χρόνια όλο και αποθρασύνεται περισσότερο. Όταν μιλώ εδώ και καιρό σ’αυτό το blog και αλλού για μία ιδιότυπη πεντακομματική κρυφοδικτατορία πολλοί με θεωρούν υπερβολικό και κάποιοι με χλευάζουν. Να όμως που ήρθε η ετησία έκθεση για την ελευθερία του τύπου παγκοσμίως και η οποία σε μεγάλο βαθμό με δικαιώνει για όσα φωνάζω εδώ και καιρό και ειδικότερα με δικαιώνει πλήρως για την τελευταία διετία όπου το καθεστώς αποθρασύνθηκε περισσότερο καθώς ελέγχει σχεδόν τα πάντα μέσα στη χώρα.(Θαυμάστε τους στις φωτογραφίες με κάποια από τα πρότυπά τους…)

Η Ελλάδα λοιπόν σε σύνολο 178 κρατών που εξετάστηκαν βρίσκεται στην…τιμητική 73η θέση, τι στιγμή μάλιστα που πέρσι βρισκόταν στην 35η θέση !! Τι συνέβη άραγε σε αυτό το διάστημα και φτάσαμε ως εκεί; Αυτό θα το αναλύσουμε πιο κάτω, αφού πρώτα σας πούμε ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την ντροπιαστική τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης μαζί με τη Βουλγαρία, δηλαδή υπάρχει λιγότερη ελευθερία του τύπου και από τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ που μπήκαν πολύ αργότερα από εμάς στην Ε.Ε (!!),αλλά και από την φτωχότερή μας Μάλτα όπου κυβερνάει ένα αναθεωρητικό εθνικιστικό κόμμα !
Αν υπολογίσουμε τώρα συνολικά τα Ευρωπαϊκά κράτη εντός και εκτός Ε.Ε., η Ελλάδα είναι καλύτερη μόνο από τη Μολδαβία (ελαφρώς),την Αλβανία, τη Σερβία (τα…αδέρφια μας»),το…Κόσσοβο, τη Γεωργία και την Αρμενία (οι οποίες όμως κατά καιρούς βρίσκονται σε εμπόλεμες καταστάσεις),το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία (που εσχάτως κατέστη Ρωσικό προτεκτοράτο γι’αυτό και παρουσιάζει τεράστια πτώση),την Τουρκία του Ερντογκάν, τις φασιστικές Λευκορωσία και Αζερμπαϊτζάν και φυσικά το…πρότυπο μας τη Ρωσία του Πούτιν που βρίσκεται στην 140η θέση και με λίγη προσπάθεια ακόμα μπορούμε να τη φτάσουμε για να της μοιάσουμε ακόμα περισσότερο…

Τα χειρότερα και πιο ντροπιαστικά όμως είναι τα εξής, ότι η Ελλάδα είναι πίσω ακόμα και από μία σειρά τριτοκοσμικές χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Ναμίμπια η Τζαμάικα, το Πράσινο ΑκρωτήριΓκάνα, το Μάλι, η Κόστα Ρίκα, το Τρινιντάντ/Τομπάγκο, η Χιλή, το Χόνγκ-Κόνγκ (που δεν είναι τριτοκοσμική ωστόσο ανήκει πλέον στη φασιστική Κίνα),το Σουρινάμ, η ΟυρουγουάηΝότια ΑφρικήΤανζανία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη (που βγήκε από τις στάχτες ενός αιματηρού εμφυλίου),η Ταϊβάν (που δεν είναι τριτοκοσμική, είναι όμως η πρώην φασιστική «εθνικιστική Κίνα» του Τσιάνγκ Καϊ Σεκ), η Μπουρκίνα Φάσο ,το Ελ Σαλβαδόρ, οι Μαλδίβες, η Παραγουάη, η Αργεντινή, η λιμοκτονούσα και κατεστραμμένη ολοσχερώς από σεισμό Αϊτή, η Βραζιλία, μία ένωση μικρών νησιών της Καραϊβικής, η Γουιάνα, το Τόνγκο, η Μποτσουάνα ,το Μπουτάν ,ο Μαυρίκιος, οι Σεϋχέλλες, η Γουινέα-Μπισάου, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μπενίν και οι Κομόρες !!!
Ναι, δεν κάνω πλάκα αυτή είναι πλέον η θλιβερή πραγματικότητα. Το είδαμε κι’αυτό... Τι στιγμή που όλη σχεδόν η ανθρωπότητα προοδεύει και προχωράει στα βήματα της δύσης –όπως φαίνεται και από την πρόοδο πρώην και νυν τριτοκοσμικών κρατών- η Ελλάδα ζει στο μικρόκοσμό της ,απομονωμένη και φερόμενη ως ένα νευρωτικό, επαρχιώτικο και παλαιομοδίτικο κατασκεύασμα που κυλάει όλο και περισσότερο προς το φασισμό και την υπανάπτυξη.

Θέλετε κι’άλλα ; δεν τελειώσαμε…Η Ελλάδα είναι πίσω ακόμα και από την «τρισκατάρατη» Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (!), αυτούς τους «ξυπόλυτους» και «απολίτιστους» όπως τους αποκαλεί το βαθύ καθεστώς και η προπαγάνδα του και που τους έχει στοχοποιείσει ως τον νούμερο ένα εχθρό του έθνους, δικαιώνοντας έτσι πλήρως αυτούς του Ουράνιου τόξου που μιλούν για έλλειψη δημοκρατίας στη Ελλάδα. Αλλά και πίσω από τα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου (!!),ναι αυτούς που λέμε φασίστες και βάρβαρους κατακτητές. Μας ξεπέρασαν και αυτοί…Και το καλύτερο για το τέλος, η Παπούα-Νέα Γουινέα (!) βρίσκεται στην 43η θέση δηλαδή 30 θέσεις πάνω από μας (!!!). Είναι αυτοί που εμείς οι «πολιτισμένοι» τους λέμε ζουλού και ανθρωποφάγους, καθώς μάλιστα ένας πρώην πρόεδρός της είχε παραδεχτεί ότι έχει φάει άνθρωπο.
Και σε λίγο προβλέπω αυτοί οι πρώην άγριοι να λένε στα παιδιά τους «μην γίνετε ποτέ σαν κι’αυτούς τους υπανάπτυκτους και τις μαριονέτες μυστικών υπηρεσιών και μεγαλοαπατεωνών που τους κυβερνάνε».Ενώ μας πλησιάζει σιγά-σιγά και η Αλβανία του Μπερίσα που έχει γίνει μισητός στην Ελλάδα λόγω της πεισματικά φιλοδυτικής στάσης του. Για την ιστορία να πούμε ότι στην πρώτη θέση ελευθεροτυπίας βρίσκεται η Φινλανδία, στη δεύτερη η Ισλανδία (παρά την προ διετίας χρεοκοπία της),ενώ δεύτερη πιο ανελεύθερη είναι η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα του παράφρονα Κιμ-Ιλ-Γιόνγκ και πιο ανελεύθερη όλων η Ερυθραία
Και τέλος ότι ο νέος κηδεμόνας μας η Κίνα βρίσκεται στη θέση 171 μεταξύ των 178…
Δείτε εδώ και την κατάταξη για να δείτε ότι δεν τα βγάζω απ’το μυαλό μου και καμαρώστε τα χάλια μας http://en.rsf.org/press-freedom-index-2010,1034.html

Ας δούμε τώρα τα αίτια αυτής της κατακόρυφης πτώσης (38 ολόκληρων θέσεων) της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο, κατά την εκτίμησή μας (που όμως δεν πέφτει και πολύ έξω καθώς γνωρίζω πολύ καλά ποια ακριβώς γεγονότα συνέβησαν στη χώρα μας)

1)Η οικονομική κρίση. Όπως έχουμε πει και σε άλλα άρθρα η τακτική που ακολουθεί συνήθως η εξουσία είναι η εξής: χαράσσουμε και τα πέντε κόμματα μία εθνική γραμμή σε κάθε θέμα και την προπαγανδίζουμε μέσω την πουλημένων δημοσιογράφων στα ΜΜΕ που ελέγχουμε. Οποιαδήποτε αντίθετη φωνή πρέπει να λογοκρίνεται και να φιμώνεται. Οι σπάνιες αντίθετες φωνές που επιβιώνουν συκοφαντούνται και δέχονται τη λάσπη του καθεστώτος. Μόλις λοιπόν ξέσπασε και η οικονομική κρίση και η χώρα άρχισε να κρέμεται από μία κλωστή οι πολιτικοί απατεώνες και κρυφοδικτάτορες που μας κυβερνούν ένιωσαν μεγαλύτερη ανάγκη στο να υπάρχει και να προπαγανδίζεται μία και μοναδική εθνική γραμμή για να μπορέσουν να χειριστούν την κρίση όπως αυτοί θέλουν και για να επιβιώσουν στην εξουσία, με αποτέλεσμα η λογοκρισία και η φίμωση να δυναμώσει πολύ περισσότερο.

2)Το κλείσιμο του οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού SBC. Επρόκειτο για μία στυγνή φασιστική φίμωση τύπου Τσάβεζ που έγινε φέτος από τον Παπανδρέου και την παρέα του,ακριβώς γιατί η γραμμή του καναλιού –που ήταν φιλοαναπτυξιακή και φιλοδυτική-δεν συμβάδιζε με την κομματική προπαγάνδα. Αυτοί βέβαια επικαλέστηκαν ότι το κανάλι λειτουργούσε χωρίς άδεια, όμως όλοι ξέρουμε ότι επίτηδες διατηρούν αυτό το ημιπαράνομο καθεστώς στον τηλεοπτικό χάρτη για να μπορούν να φιμώνουν κατά περίσταση όσα κανάλια δεν τους είναι αρεστά.

3)Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν μέσα στο 2009 (Ευρωεκλογές και βουλευτικές).Εκεί μίλησαν προεκλογικά στην τηλεόραση μόνο τα πέντε κόμματα και λίγο οι οικολόγοι πράσινοι που όμως δέχονταν ταυτόχρονα και τη λάσπη του καθεστώτος. Στα υπόλοιπα κόμματα δόθηκε μόλις μία ώρα και μόνο στην ΕΡΤ στις βουλευτικές και πεντάλεπτα σποτάκια στις Ευρωεκλογές (!!), τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων σε ώρες που δεν βλέπει κανένας…
Στο δε Ουράνιο τόξο απαγορεύτηκε να προβληθεί ακόμα και αυτό το πεντάλεπτο ως αντεθνικό (!) κατά παράβαση του νόμου ,κάτι που καταγγέλθηκε από τους τελευταίους στο εξωτερικό. Στον δε γραπτό τύπο δεν αναφέρθηκε ούτε κάτι η συμμετοχή αυτών των κομμάτων !!
Καταλαβαίνετε λοιπόν για πόσο δημοκρατικές εκλογές μιλάμε

4)Το δυνάμωμα των φασιστών του ΛΑΟΣ μέσω της υπερπροβολής του από τα ΜΜΕ και της ασυλίας που έχει, με αποτέλεσμα αυτό το άθλιο κόμμα να έχει πλέον θέση κλειδί στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αυτό δεν θα μπορούσε παρά να έχει άσχημες συνέπειες για τη δημοκρατία στον τόπο.

5)Η τρομοκρατία. Αν διαβάσετε προηγούμενο άρθρο μου μετά τη δολοφονία του Γκιόλια http://taairetika.blogspot.com/2010_07_01_archive.html λέω ξεκάθαρα πως η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι καθεστωτική και πρώτος της στόχος είναι να φιμώσει τον τύπο (ειδικά το ίντερνετ που δε μπορούν ακόμα να το ελέγξουν) φοβίζοντας όσους παρεκκλίνουν από την εθνική γραμμή και δυστυχώς φαίνεται να πετυχαίνουν το στόχο τους.

6)Και τέλος είναι ο Ελληνικός εθνικισμός που δυστυχώς-και με το δυνάμωμα του ΛΑΟΣ- όλο και δυναμώνει περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Βέβαια τα εθνικά θέματα πάντοτε ήταν ταμπού για τον Ελληνικό τύπο που σ’αυτόν τον τομέα ήταν αντιδημοκρατικός. Όμως τον τελευταίο καιρό το κακό παράγινε και παράγινε γιατί η φύση αυτού του καθεστώτος γίνεται όλο και περισσότερο εθνικοσοσιαλιστικής, μισσαλόδοξης έως ρατσιστικής μορφής. Έτσι αντίθετες απόψεις στα λεγόμενα εθνικά δίκαια δεν χωρούν πλέον ούτε κατά διάνοια στα ΜΜΕ.

2 σχόλια:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Αντισυμβατικέ,
καλά όλα αυτά που λες, εγώ συμφωνώ σ' αυτά, αλλά πες μου σε παρακαλώ πως ταυτίζεται ο Σαμαράς με το Μουσολίνι και ο Γιωργάκης με το Λένιν (αν είναι αυτός στη φωτογραφία)
Γιατί ρε Αντισυμβατικέ το βαραίνεις? Γιατί δεν βλέπεις λίγο Λαζόπουλο που χθες είχε τον ανεπανάλυπτο Χάρυ Κλίν που είπε το παρακάτω αμίμητο?
" Ο Γιωργάκης πρωτομίλησε σε ηλικία 10 ετών και είπε Μπαμπά" και συμπλήρωσε ο Χάρυ Κλίν ότι "τότε φωταγωγήθηκε όλο το Καστρί"
Αυτά είναι θέματα αφ' ενός και αφ' ετέρου δεν προβαλονται να μάθει ο λαός για την εφυία του πρωθυπουργού που μας κυβερνάει.

φιλάκια
Για τον πρωθυμουργό μας που έχει χλευασθεί περισσότερο από κάθε άλλο πρωθυπουργό

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Φαντάσου ότι όταν έβαλα τη φωτογραφία του Σαμαρά με τον Μουσολίνι δεν γνώριζα την είδηση που έσκασε λίγες ώρες μετά, ότι ο Σαμαράς έβαλε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Βόλο έναν νεοναζί,πρώην χρυσαυγίτη.Με δικαίωσε απόλυτα...