Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Βόμβες» Πάγκαλου κατά Βγενόπουλου, Kαταρ-αμένες και Κινέζικες fast-track επενδύσεις made in Γιωργάκης…















Είχε δεν είχε την πέταξε πάλι τη «βόμβα» του ο Πάγκαλος και τώρα η πολιτική μαριονέτα που λέγεται Παπανδρέου θα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα…

Ο ιδιόρρυθμος πολιτικός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ πως πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τις υποθέσεις παραχώρησης του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής αεροπορίας σε ιδιώτες (δηλ.στο Βγενόπουλο) τις οποίες και χαρακτήρισε σκανδαλώδεις και ισχυρίστηκε ευθέως ότι και στις δύο περιπτώσεις το δημόσιο ζημιώθηκε !!
«Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα των δύο αυτών υποθέσεων. Να μάθουμε πώς έγινε, τι έγινε, από ποιον έγινε και απ’ότι ξέρω, υπάρχουν πολλοί που συμμερίζονται την άποψή μου» είπε, και πρόσθεσε «Εγώ διαπιστώνω ότι σε δύο μεγάλες υποθέσεις, που είναι αμφιλεγόμενες και οι δύο, ο Ο.Τ.Ε. και η Ολυμπιακή, εμφανίζεται το ίδιο πρόσωπο και κάνει την ίδια δουλειά. Δηλαδή αγοράζει και πουλάει» και ακόμη πως «εμείς εφαρμόζουμε την σύμβαση, την τερατώδη και σκανδαλώδη σύμβαση της προηγούμενης Κυβέρνησης με τον κύριο Βγενόπουλο, ο οποίος την πούλησε μετά την Ολυμπιακή Εταιρεία». Πρόκειται λοιπόν για ευθείες «βόμβες» κατά του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία Βγενόπουλου ο οποίος έχει ανελιχθεί μέσα σε λίγα χρόνια με ύποπτο τρόπο-και πάντα με την αμέριστη βοήθεια του διακομματικού πολιτικού καθεστώτος- σε νούμερo ένα μεγαλοεπιχειρηματία της διεφθαρμένης χώρας μας και με μυστηριώδους προέλευσης κεφάλαια.
Αυτές οι δηλώσεις φέρνουν μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Παπανδρέου και όχι μόνο σ’αυτόν, και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί, καθώς δεν προέρχονται από τον οποιονδήποτε αλλά από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως έχουμε ξαναπεί και παλιότερα, σ’αυτή τη δύσμοιρη χώρα στήθηκε- από το 1981 και μετά -μία κομματική νομενκλατούρα στα πρότυπα του ανατολικού μπλοκ. Αυτή δρούσε μέσα σε ένα υπερδιογκωμένο, κομματικό, γραφειοκρατικό και παρασιτικό κράτος ή πλάι σ’αυτό .
Αυτή η ιδιότυπη διεφθαρμένη νομενκλατούρα, που ξεκινάει από τα πιο παρακατιανά τεμπέλικα και αργόμισθα παράσιτα και διεφθαρμένους υπαλλήλους του δημοσίου και φτάνει μέχρι τα πιο καλοπληρωμένα golden boys σε δημόσιο, ΔΕΚΟ κλπ και τους πιο άεργους, αχρείους και ταυτόχρονα καλοπληρωμένους, κομματικούς συνδικαλιστές, ζει παρασιτικά και λυμαίνεται το αστικό κράτος και τον δημόσιο πλούτο επί 30 χρόνια και αυτή είναι και από τις βασικότερες αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας, καθώς αυτό το πελώριο κράτος-τέρας καταβαράθρωσε λογικά και τους οικονομικούς δείκτες της χώρας.
Και όταν λέω ότι κάποιοι δρούσαν και πλάι σ’αυτό το διεφθαρμένο κράτος εννοώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μεγαλοεπιχειρηματιών στην Ελλάδα δεν ανδρώθηκε μέσω του υγιούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού, αλλά από την κρατικο-κομματική εύνοια. Αυτοί λοιπόν έγιναν οι πιο αρπακτικοί κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες και λυμαίνονται με τη σειρά τους τον δημόσιο πλούτο (όπως και άλλοι μικροαπατεώνες και μεγαλοαπατεώνες που εξασφαλίζουν την κρατική εύνοια για δημόσια έργα κλπ. συχνά δωροδοκώντας…).
Αυτό λοιπόν είναι το κομμάτι της ανατολικού τύπου Ελληνικής νομενκλατούρας που δρα πλάι στο κράτος.

Αλλά αυτοί οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοκαρχαρίες δεν περιορίστηκαν εκεί. Από ένα σημείο και μετά άρχισαν να ευνοούνται σκανδαλωδώς από το κράτος όσοι από αυτούς σχετίζονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το πρώην ανατολικό μπλοκ. Αυτό έγινε δυνατό από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ του Ρώσου αρχιπράκτορα Ανδρέα Παπανδρέου ανέβηκε στην εξουσία και ταυτόχρονα ευνόησε την άνοδο της άκρας αριστεράς σε θέσεις κλειδιά της υπερτροφικής αυτής κρατικής μηχανής ,αλλά και την ιδεολογική κυριαρχία της στον τόπο μας. Σήμερα αυτή η πολιτική έχει φτάσει σε τόσο ακραίο σημείο που έχουμε καταλήξει να σαμποτάρεται χονδροειδέστατα (με τρόπους που αναλύω και σε άλλο άρθρο) το ντόπιο και το προερχόμενο από τη δύση κεφάλαιο, ώστε ταυτόχρονα να ευνοούνται κραυγαλέα είτε οι απευθείας αναθέσεις από Ρωσία, Κίνα και τους συμμάχους τους, είτε κυρίως οι Έλληνες επιχειρηματίες που σχετίζονται με αυτό το ανατολικό κεφάλαιο, μετατρέποντάς τους στους μεγαλύτερους κρατικοδίαιτους μεγαλοκαρχαρίες της χώρας. Αυτό λοιπόν το ιδιότυπο βιομηχανικό σαμποτάζ έφερε, όπως ήταν φυσικό, και την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας που πλέον δεν παράγει σχεδόν τίποτα και αυτή είναι φυσικά και η άλλη βασικότερη αιτία της Ελληνικής χρεοκοπίας.

Θα μου πείτε τώρα που κολλάει ο Βγενόπουλος με αυτά ; Μα πολύ απλά είναι ένας από αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες που σχετίζονται με το πρώην ανατολικό μπλοκ !
Έτσι χάρις σε αυτήν κρατικοκομματική εύνοια κατάφερε, από εκεί που πριν λίγα χρόνια ήταν ένας μεσαίου βεληνεκούς επιχειρηματίας , να θεωρείται σήμερα ο νούμερο ένα ολιγάρχης-μεγαλοεπιχειρηματίας και να έχει αγοράσει όλο σχεδόν τον ανθό της Ελληνικής βιομηχανίας και μάλιστα με αδιαφανείς τρόπους. Θα μου πείτε τώρα ότι αυτός ήρθε με Αραβικά κεφάλαια κλπ…τι σχέση έχει με το ανατολικό μπλοκ ; Ένας ακόμα μύθος γιατί τα Αραβικά κεφάλαια είναι μόνο το 17 % και τα υπόλοιπα δεν έχει καν εξηγήσει από πού προέρχονται. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία του κεφαλαίου του προέρχεται από τη λαϊκή τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για μία πολύ ύποπτη τράπεζα που κατηγορείται ότι ξεπλένει χρήμα της Ρώσικης και Σέρβικης μαφίας και που στο παρελθόν αποδείχθηκε ότι διέθετε κεφάλαια από ξέπλυμα χρήματος του Μιλόσεβιτς την εποχή του εμπάργκο !!
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Βγενόπουλος έχει τέτοια εύνοια από το πεντακομματικό καθεστώς ; Πειστήκατε ότι κάτι κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει σ’αυτή τη χώρα που λίγοι έχουν αντιληφθεί ;

O Πάγκαλος λοιπόν μέσα στην τρέλα του βγήκε και τα είπε και μίλησε ευθέως για τα κραυγαλέα σκάνδαλα των εξαγορών του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής απ’τον Βγενόπουλο που ζημίωσαν αναμφισβήτητα το Ελληνικό δημόσιο, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει να κάνει. Κι ’όχι μόνο τα είπε αλλά ζήτησε και εξεταστική επιτροπή…
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι δυσφορία δημιουργεί ο Πάγκαλος στο σάπιο πεντακομματικό καθεστώς και κυρίως τον Παπανδρέου ,πιστό υπηρέτη αυτής της σάπιας «ανατολικής πολιτικής» ,τον άνθρωπο που μας φέρνει ως σωτήρες τους κόκκινους φασίστες Κινέζους οι οποίοι θα μας καταστήσουν προτεκτοράτο τους.
Δεν γνωρίζουμε τώρα πως θα αντιδράσει ο Παπανδρέου και όλο το βαθύ καθεστώς απέναντι στον Πάγκαλο που τολμήσει να πει την αλήθεια για τον Βγενόπουλο, όμως είμαι σχεδόν σίγουρος πως κανείς δεν πρόκειται να πειράξει τον Βγενόπουλο ,ούτε να αποκαλύψει τη διαπλοκή του με το κράτος. Όμως το σίγουρο είναι ότι πολύ θα ήθελαν-και ο Παπανδρέου- να απαλλαγούν αμέσως από τον ενοχλητικό Πάγκαλο, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει τον τρόπο.

Μην ξεχνάτε ότι ο Πάγκαλος, αν και αλλοπρόσαλλος και αυτοαναιρούμενος σαν πολιτικός, τα έχει βάλει ανοιχτά με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά το πρώτο) τα κόμματα που βρίσκονται στον πυρήνα του βαθιού πεντακομματικού καθεστώτος που μας κυβερνάει και έχει πει μεγάλες αλήθειες για τη φύση τους και την πολιτική τους. Έτσι η αριστερά και τα απανταχού τσιράκια της επιθυμεί σφόδρα να απαλλαγεί από αυτόν, αλλά ακόμα δεν τα έχουν καταφέρει, αν και ο προβοκάτορας Παπανδρέου είναι σίγουρα έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο σε αυτό .Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούν την εξόντωση μέσω στημένων σκανδάλων ,αλλά φαίνεται ότι δεν μπορούν να του βρουν κανένα…Προς το παρόν προσπαθούν να τον κάμψουν με κάποια ανόητα δημοσιεύματα κυρίως «σεσημασμένων» αριστερών κονδυλοφόρων και άλλων τσιρακιών τους. Ένας από αυτούς ο εθνικοσοσιαλιστής-εθνοφασίστας Κώστας Χαρδαβέλλας προσπαθεί-προφανώς μετά από εντολές των αφεντικών του- να τον βλάψει σκαλίζοντας θέματα όπως ο Οτσαλάν στην εκπομπή του ,αλλά χωρίς αποτέλεσμα Έτσι ο Πάγκαλος είναι σήμερα ένας μεγάλος πονοκέφαλος για το βαθύ ΠΑΣΟΚ και βαθύ κράτος, καθ’ ότι (συνειδητά ή ασυνείδητα) εμπόδιο στη σάπια και πουλημένη πολιτική τους.



Οι απατεωνίστικες και αδιαφανείς επενδύσεις του Γιωργάκη


Θέλετε τώρα να δούμε μία προς μία τις μεγάλες επενδύσεις που φέρνει ο Παπανδρέου υποτίθεται για να μας σώσει ; Θα διαπιστώσετε ότι και αυτές προέρχονται από το ίδιο ανατολικό-κρατικοφασιστικό κεφάλαιο που ευνοείται εδώ και χρόνια.Το κόλπο είναι απλό, εκμεταλλευόμαστε την οικονομική κρίση ώστε να χώσουμε ακόμα ακόμα περισσότερο μέσα στη χώρα τους ανατολικούς φασίστες (Ρώσους, Κινέζους και τα τσιράκια τους) και τις επενδύσεις τους και να γίνουμε η πύλη της φασιστικής οικονομικής διείσδυσης των Κινέζων στην Ευρωπαϊκή ένωση και προτεκτοράτο τους. Έτσι και η Eυρωπαϊκή ένωση ξέροντας ότι έχει να κάνει με χρεοκοπημένους και αναξιόπιστους που απειλούν να τη διασύρουν θα έχει μειωμένες αντιστάσεις στην Κινέζικη εισβολή στην Ελλάδα από την οποία θα ήθελε να απαλλαγεί. Επίσης ας μη μας διαφεύγει ότι ο Παπανδρέου έκανε υπουργό επικρατείας και του ανέθεσε και όλη την ευθύνη για τις ξένες επενδύσεις που θα έρχονται στη χώρα ,τον Παμπούκη ο οποίος ήταν δικηγόρος της COSCO της Κινέζικης αυτής εταιρείας στην οποία το καθεστώς ξεπούλησε το λιμάνι του Πειραιά ! Τυχαίο; δε νομίζω….

Για τους Κινέζους τα είπαμε αναλυτικά στο προηγούμενο άρθρο μου ,θα προσθέσω όμως τα εξής. Πριν λίγες μέρες στη Ζάμπια στην οποία λαμβάνουν χώρα ανάλογες με εδώ Κινέζικες επενδύσεις ,Κινέζοι διευθυντές ενός ανθρακωρυχείου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 12 ντόπιους εργάτες που διαμαρτύρονταν για τις κακές συνθήκες εργασίας (!!),κάτι που ήρθε να μας επιβεβαιώσει μόλις λίγες μέρες μετά για όσα λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο μας για τη φύση των Κινέζικων επενδύσεων και των Κινέζων αφεντικών γενικά. Και τώρα φυσικά δεν θα βγει κανένας εν Ελλάδι αριστερίζων αντικαπιταλιστής να φωνάξει για το γεγονός το οποίο οι πουλημένοι δημοσιογράφοι το πέρασαν σκόπιμα στα ψηλά. Βλέπετε το έκανε η Κίνα και δεν πρέπει να την προσβάλουμε…Φαντάζεστε να το έκαναν Αμερικανοί, Ευρωπαίοι ή Ισραηλινοί τι θα έλεγαν τώρα ;
Θα πω ακόμα ότι σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας η Κίνα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο της οποίας οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να δωροδοκήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν επιχειρηματικές συμφωνίες στο εξωτερικό. Καταλαβαίνετε δηλαδή τι όργιο έχει να γίνει αν σμίξουν με τα ντόπια λαμόγια μας ή τι έχει συμβεί ήδη και δεν το ξέρουμε…
Επίσης να τελειώσει κάποτε και αυτό το παραμύθι που λένε διάφορα παπαγαλάκια ότι οι Κινέζοι με τις επενδύσεις τους θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Γνωρίζουν αυτοί που τα λένε αυτά ότι οι Κινέζοι πληρώνουν στη χώρα τους μισθούς πείνας ; Πως στην Ελλάδα θα προσλάβουν πολύ κόσμο να δουλέψει, για να κάνουν υποτίθεται μεγάλες και αξιόπιστες επενδύσεις, όταν εδώ οι μισθοί είναι πολύ μεγαλύτεροι ; πώς θα τους πληρώνουν αυτοί οι σεσημασμένοι δουλοκτήτες ; Το πιθανότερο λοιπόν είναι είτε αυτοί να δουλεύουν με έναν περιορισμένο αριθμό εργαζομένων ή να κουβαλήσουν δικούς τους εργαζομένους από την Κίνα ή να δουλεύουν κυρίως με κακοπληρωμένους αλλοδαπούς και μαύρη εργασία. σε άθλιες συνθήκες. Εκτός αυτού αποδείχθηκε ότι και από την ενοικίαση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους το κέρδος της Ελλάδας είναι απειροελάχιστο. Τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές και αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις θα σώσουν λοιπόν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία ; και για τις οποίες τόσο υπερηφανεύονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μάλιστα ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος τις έφερε πρώτος…

Πάμε τώρα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα οποία πουλήθηκαν σε εταιρεία του Άμπου Ντάμπι κάτι που τόσο διαφημίστηκε ως σωτηρία τους .Και ποιοί είναι πίσω από αυτήν ; Μα φυσικά ο Λίβανος και η φιλοιρανική Χεζμπολάχ !! Μία ακόμα ανατολικού τύπου κρατικοφασιστική επένδυση δηλαδή. Προκειμένου να έρθει το Άμπου Ντάμπι η κυβέρνηση δεν δίστασε να κάνει πίσω στο θέμα των ελαττωματικών υποβρυχίων που μας έδωσαν οι-προηγούμενοι επενδυτές- Γερμανοί μην αξιώνοντας την παραμικρή αποζημίωση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Άραβες για να κάνουν την επένδυση αξίωσαν να αγοράσουμε από αυτούς και άλλα δύο υποβρύχια αγνώστου ποιότητας κάτι που η κυβέρνηση με τον Βενιζέλο το έπραξε ήδη, μολονότι ακόμα ελάχιστο χρήμα έχε στάξει στα ταμεία του δημοσίου από τους Άραβες. Και ρωτώ εγώ τώρα, έτσι και οι Άραβες σηκωθούν και φύγουν μετά από ένα, δύο μήνες και ματαιώσουν την επένδυση για οποιονδήποτε λόγο ,θα είναι ή δε θα είναι ζημιωμένο το Ελληνικό δημόσιο ; μήπως τότε κύριε Βενιζέλε θα είσαστε για φυλακή ;

Και τέλος όσον αφορά το τελευταίο φιάσκο με το Κατάρ στον Αστακό ,πρέπει να πούμε καταρχήν ότι το Κατάρ είναι ένα εμιράτο που από πρώην φιλοδυτικό εξελίχθηκε σε Ιρανόφιλο και Ρωσόφιλο και πως η εν λόγω κοινοπραξία έχει ως βασικό συνεταίρο μία Παλαιστινιακή (!) εταιρεία. Και πάλι στον ίδιο παρονομαστή καταλήγουμε δηλαδή. Γι’αυτό και σύσσωμο το πεντακομματικό καθεστώς ήταν έτοιμο να τους υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες. Αυτή τη φορά δηλαδή δεν ξεσηκωθήκαν ούτε αντικαπιταλιστές ούτε οικολόγοι, ούτε βρέθηκε κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο ,ενώ και οι περιβαλλοντολογικές μελέτες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα. Τι συνέβη και ματαιώθηκε ; μάλλον πρόκειται για τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε διαφωνία των Καταριανών με τους διαμεσολαβητές Ιταλούς, προς μεγάλη απογοήτευση του Ελληνικού πολιτικού καθεστώτος τα παπαγαλάκια των οποίων άρχισαν να λένε από τα κανάλια τους ότι δεν έφταιγε το Κατάρ που και καλά είναι αξιόπιστος επενδυτής, αλλά φταίμε εμείς οι κακοί (!!) ενώ και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται γι’ αυτήν την εξέλιξη !
Τώρα όσον αφορά τη φύση της επένδυσης μάλλον αυτή τη φορά μας λυπήθηκε ο θεός και μας γλίτωσε (!) αφού εκτός από τη σοβαρότατη μόλυνση που θα επέφερε αυτή η ανοησία, υπήρχε και σοβαρότατος κίνδυνος να ανατιναχτεί όλη η περιοχή στον αέρα !!! Ναι, καλά ακούσατε αφού οι Καταριανοί σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν ένα υγραέριο που λέγεται LPG το οποίο είναι τόσο επικίνδυνο και εύφλεκτο που καμία χώρα δεν το χρησιμοποιεί ,γι’αυτό και οι Καταριανοί ήθελαν να το ξεφορτωθούν στου κασίδη το κεφάλι…Και δεν κινδυνολογώ γιατί υπάρχει και προηγούμενο, αφού κάποτε στο Μεξικό έγινε έκρηξη από LPG με αποτέλεσμα 660 νεκρούς και 6.000 τραυματίες !!! Αυτοί οι αδίστακτοι δηλαδή παίζουν ξετσίπωτα με τον Ελληνικό λαό και την ασφάλειά του ,προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους φίλους τους. Αφήστε που εκτός των άλλων επρόκειτο για αδιαφανέστατη επένδυση αφού σε αυτήν την κοινοπραξία συμμετείχε μεταξύ άλλων και μία εταιρεία αγνώστου προέλευσης χωρίς ούτε σαϊτ στο διαδύκτιο (!) αλλά εμπλέκονταν στο όλο πρότζεκτ και διάφοροι άγνωστοι τυχοδιώκτες που, μεταξύ άλλων, υποτίθεται ότι θα επεξεργάζονταν το διοξείδιο του άνθρακα που θα βγαίνει από το εργοστάσιο και θα το μετατρέπουν σε καύσιμο αεροπλάνου, μέσω μίας τεράστιας φυτείας από φύκια !! ??? Καταλαβαίνετε τώρα για πόσο …σοβαρή επένδυση μιλούσαμε….
Αυτές είναι λοιπόν οι ηλίθιες και αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις του Παπανδρέου που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας ,αντί να τη βοηθάει να βγει από την κρίση.

Βλέπετε έτσι ότι ο Παπανδρέου και όλη η πεντακομματική συμμορία τραβούν πολύ το σκοινί και κανείς δεν ξέρει που το πάνε. Ας προσέξουν όμως τι κάνουν εις βάρος του Ελληνικού λαού, γιατί και οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες γκρεμίζονται και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάληξή τους στο μέλλον…

6 σχόλια:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Αντισυμβατικέ καλησπέρα,
είμαι ο Αντώνης Μεσσήνιος του blog
http://messiniaka.blogspot.com
σαν Παναθηναϊκός που είμαι έχω ένα πρόβλημα μαζί σου όσο αφορά το Βγενόπουλο.
Επειδή δεν τον χτυπάς μόνο εσύ, τον χτυπάνε και άλλοι, ακόμα και κάποιοι Παναθηναϊκοί και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κεφάλαια της MIG είναι Αραβικά, εσύ λες ότι Αραβικά είναι μόνο το 17% και τα υπόλοιπα είναι της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, η οποία κατά την προσφιλή σου φράση είναι "σοσιαφασιστικά και Ρωσόδουλα.
Αυτό που ζητώ να μου πεις είναι από που προκύπτει ότι τα κεφάλαια δεν είναι Αραβικά και είναι Κυπριακά και "Ρωσόδουλα σοσιαλφασιστικά" Επίσης από που προκύπτει ότι η Λαϊκή Τράπεζα είναι "σοσιαλφασιστική και Ρωσόδουλη?"
Μήπως κατά βούληση, βαφτίζεις όποιους δεν είναι αρεστοί σε σένα και τους χαρακτηρίζεις ως Ρωσόδουλους σοσιαλφασίστες ? ή μήπως αυτά κάποιοι τα λένε και εσύ σπεύδεις να χαρακτηρίσεις έτσι όπως τους χαρακτηρίζεις ?
Επίσης διαβάζω πολλές φορές δικά σου γραφόμενα που χαρακτηρίζεις τα Δυτικά κεφάλαια ως καλά κεφάλαια και τα λεγόμενα από εσένα "σοσιαλφασιστικά" κεφάλαια ώς τα κακά κεφάλαια.
Όταν γίνουν επενδύσεις Δυτικών χωρών είναι καλές, όταν όμως γίνουν από ρώσους ή Κινέζους, τότε αυτές οι επενδύσεις είναι κακές !
Τελικά, μήπως είσαι υπερβολικός και μονόπλευρος ?

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αναδημοσιεύω στο πιο κάτω post ένα κείμενο που αφορά τον Βγενόπουλο το οποίο είχα στείλει σε διάφορα μπλογκς πριν ενάμισι χρόνο και πιστεύω ότι αυτό θα σας καλείψει και θα απαντήσει στα ερωτήματά σας.

Οσον αφορά τις επενδύσεις η δική μου θέση είναι να έρχονται οι πάντες,αλλά να κερδίζουν οι καλύτεροι μέσα από τον υγιή καπιταλιστικό ανταγωνισμό και όχι μέσα από ύποπτες και αδιαφανείς απευθείας κρατικές αναθέσεις και ευνοιοκρατίες.
Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επενδύσεις είναι αδιαφανείς,αποικιοκρατικού τύπου και δεν έχουν να προσφέρουν πολλά στην Ελλάδα,αντίθετα μπορούν να τη βλάψουν.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Το κείμενο είναι το εξής

"Κατ’αρχήν, όπως είναι φυσικό δε θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας απτές οικονομικές αποδείξεις για τη βρώμικη προέλευση των κεφαλαίων Βγενόπουλου,όμως μπορούμε μέσα από κάποια αναμφισβήτητα στοιχεία να έχουμε αρκετές οικονομικές ενδείξεις γι’αυτό, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε και ποιά τα πολιτικά στηρίγματα της επέλασης της MIG και τα κίνητρα αυτών που του δίνουν αυτή τη στήριξη.

Κατ’αρχήν το σίγουρο είναι ότι ένα κεφάλαιο μόλις δύο χρόνων ξαφνικά εκτινάχθηκε και άρχισε ξαφνικά να αγοράζει τον ανθό της Ελληνικής βιομηχανίας και φτάσει να κατέχει το 3,5% (!!) του ΑΕΠ και όλα αυτά χωρίς κανείς απ’τον πολιτικό κόσμο να εξεγείρεται,ειδικά η αριστερά που φημίζεται για το υποτιθέμενο αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό πάθος της.Μόνο και μόνο αυτό δε μπορεί παρά να είναι κάτι πολύ σκοτεινό και ύποπτο.

Η ιστορία του ομίλου MARFIN εμφανίζεται το 1998 με τη χρηματιστηριακή εταιρεία MARFIN Α.Ε.Π.Ε.Υ. και μέχρι τις αρχές του 2006 το κύριο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου είναι η τράπεζα MARFIN και η παρουσία του στην οικονομική ζωή της χώρας δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική.Το 2006 γίνεται η τριπλή συγχώνευση τoυ ομίλου MARFIN,της εγνατίας τράπεζας και της λαϊκής τράπεζας Κύπρου.ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ για την περαιτέρω πορεία της MARFIN που μετά τη συγχώνευση γίνεται θυγατρική μίας πολύ ισχυρής,αλλά ταυτόχρονα και κακόφημης τράπεζας,της λαϊκής τράπεζας Κύπρου.Τι σημαίνει λαϊκή τράπεζα Κύπρου;

Ως γνωστών η Κύπρος φημίζεται εδώ και χρόνια για τους πολύ στενούς δεσμούς των τραπεζών της με το Ρώσικο κεφάλαιο που όπως γνωρίζετε πολύ καλά είναι στην πλειοψηφία του βρώμικο και προερχόμενο από τη μαφία,την πορνεία,τα ναρκωτικά κλπ.,άλλωστε είναι γνωστό το ποιόν του φασιστικού,μαφιόζικου καθεστώτος Πούτιν.Και το κυριότερο,η συγκεκριμένη τράπεζα έχει τους στενότερους απ’όλες τις Κυπριακές τράπεζες δεσμούς με το Ρώσικο κεφάλαιο και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος off shore εταιρειών Ρώσικων συμφερόντων με έδρα την Κύπρο.Έχει επίσης κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος του Μιλόσεβιτς με off shore εταιρείες μέσα από τις οποίες έσπαγε το εμπάργκο στη Σερβία και διακινούνταν μαύρο χρήμα.

Τη συγχώνευση χρηματοδοτεί μία κρατική εταιρεία επενδύσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(εμιράτο Ντουμπαϊ) που εξαγοράζει το 31,5% του ομίλου MARFIN,ποσοστό που όμως έπεσε γρήγορα στο σημερινό 17,82%.Η συγκεκριμένη εταιρεία φημίζεται μεν ως αξιόπιστη,αλλά όλα δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε ώστε να εμφανιστούν αυτοί οι αξιόπιστοι και δυτικών κεφαλαίων Άραβες πίσω από τη μεγάλη ρευστότητα της MARFIN (που στο μεταξύ αρχίζει να αγοράζει τη μία Ελληνική εταιρεία μετά την άλλη) μόνο που τα πράγματα δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτσι καθώς η MIG(η τότε MARFIN),δεν είναι ούτε ήταν ποτέ θυγατρική του Ντουμπαϊ ,αλλά της βρώμικης λαϊκής τράπεζας Κύπρου,η οποία όπως είπαμε, ήδη από το Μάρτιο του 2006 είχε υποβάλει τη δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% των MARFIN και εγνατία,κάτι που φυσικά συνέβη.

Μετά τη συγχώνευση ο όμιλος MARFIN μετονομάζεται λοιπόν σε ΜIG και αυτονομείται σαν επενδυτική εταιρεία,αλλά με τραπεζικό βραχίονα πάντα τη λαϊκή τράπεζα Κύπρου που στο μεταξύ μετονομάζεται σε Marfin popular bank (MFB) και αναλαμβάνει το στρατηγικό ρόλο του επενδυτικού συμβούλου και με προμήθεια 1% επί της καθαρής θέσης της MIG….


Η συνέχεια στο παρακάτω post γιατί δεν χωράει...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

"Λίγο αργότερα η MIG αποφασίζει μία ιλιγγιώδη αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 5 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων δραστηριοτήτων της εταιρίας και σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 5/3/2007 η MIG ανακοινώνει ότι «η Marfin popular bank βασικός μέτοχος με 95% προτίθεται να λάβει απόφαση σύμφωνα με την οποία δε θα ασκήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου».Εδώ όμως πρέπει να βρίσκεται και η μεγαλύτερη απάτη καθώς στις 17/10/2008 η εταιρεία εμφανίζει στη δημοσιότητα τη νέα μετοχική σύνθεση της,η οποία είναι μία πραγματική παρωδία και πνευματική απάτη,που όμοια της δύσκολα συναντάμε στον επιχειρηματικό κόσμο,παρά μόνο σε κραχτούς απατεώνες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν 1)κρατική εταιρεία Ντουμπαϊ 17,82% 2)ξένοι θεσμικοί (?????) 38,33% 3)Έλληνες θεσμικοί(?????) 1,55% 4)λοιποί επενδυτές(????????????) 42,3%


Με λίγα λόγια δηλαδή ο μοναδικός μέτοχος που κατονομάζεται είναι το Ντουμπαϊ και όλοι οι υπόλοιποι είναι ένα ανώνυμο και ασαφέστατο συνονθύλευμα.Φυσικά όποιος έχει έστω και ελάχιστο μυαλό καταλαβαίνει ότι η λαϊκή τράπεζα Κύπρου δεν έφυγε απ’το προσκήνιο και είναι αυτή που κρυβόταν πίσω από αυτό το ανώνυμο μετοχικό κεφάλαιο και απλά βρέθηκε ένας τρόπος ώστε η MIG να εμφανιστεί στην αγορά ως απαλλαγμένη από τις δυσάρεστες φήμες που συνοδεύουν τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης τράπεζας.


Στο μεταξύ η MIG γιγαντώνεται σε εξωφρενικούς ρυθμούς και,μεταξύ άλλων, επεκτείνεται και στον τραπεζικό τομέα ξεκινώντας(κατά σύμπτωση;) από τη Ρωσία (!!),αγοράζοντας την τράπεζα Rosprombank(η πρώτη φορά που Έλληνες αγοράζουν Ρώσικη τράπεζα).Eπίσης από τον Αύγουστο του 2007 και μετά η MIG είχε αποκτήσει σχεδόν το 20% του ΟΤΕ και έγινε έτσι ο δεύτερος βασικός μέτοχος του ΟΤΕ μετά το δημόσιο, για να το πουλήσει λίγους μήνες μετά στη Γερμανική Deutsce Telecom σε τιμή πολύ υψηλότερη από αυτή που αγόρασε.Το ύποπτο εδώ είναι ότι δε δόθηκε και στους άλλους μετόχους του ΟΤΕ η δυνατότητα να πουλήσουν με τους όρους που το έκανε η ΜΙG, αυτή μεταβίβασε προς 26 ευρώ περίπου 71 εκατομμύρια μετοχές που κατείχε με κόστος κτήσης 23,6 €, κερδίζοντας τουλάχιστον 160 εκ. ευρώ σε χρόνο μηδέν και εξασφαλίζοντας απόδοση της τάξεως του 10-12% στα επενδυθέντα κεφάλαια σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται όπως καταλαβαίνεται για κλασσική περίπτωση κερδοσκοπίας που γέμισε τα ταμεία της MIG για κάποιο λόγο που υποψιάζομαι και θα σας αναφέρω πιο κάτω…..

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG στις 24/11/2008 η εταιρεία ανακοινώνει και πάλι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δις ευρώ(!!) και ταυτόχρονα το Δ.Σ. της εταιρείας υποβάλει αίτημα στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για τη χορήγηση άδειας για αύξηση της συμμετοχής της εταιρείας στην Marfin Popular Bank(λαϊκή τράπεζα Κύπρου) έως και 30% για να αποκτήσει η MIG ευελιξία στην εφαρμογή των στρατηγικών της σχεδίων στον τραπεζικό τομέα!!!. Να λοιπόν που η μητρική εταιρεία έρχεται ξανά στο προσκήνιο(!!),και τυπικά βέβαια γιατί ουσιαστικά δεν είχε φύγει ποτέ…

Η συνέχεια παρακάτω...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

"Η πρόσφατη εξαγορά της Ολυμπιακής από τη ΜΙG ήρθε ως «κερασάκι στην τούρτα».Η συγκεκριμένη εξαγορά έγινε με σκανδαλώδη τρόπο. 1ον Γιατί η προσφορά της MIG έγινε αφού αυτή ποτέ δεν συμμετείχε στους τρεις επίσημους διαγωνισμούς και μόνο μετά από στημένο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης σε έναν «έλληνα πατριώτη» να έρθει να σώσει την εταιρία, οπότε από το πουθενά εμφανίστηκε μια MIG χωρίς καμιά αεροπορική εμπειρία και 2ον γιατί υπήρξε και σε αυτή την δεύτερη φάση μία πρόταση από άλλη εταιρεία, την πράγματι αεροπορική Aegean, που προσέφερε μεγαλύτερο ποσό από την MIG και όμως η πρότασή της ταχύτατα απορρίφθηκε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω διαπραγμάτευση επειδή η MIG απείλησε ότι θα αποχωρούσε αμέσως αν δεν γινόταν ταχύτατα δεκτή η δική της πρόταση. Και η κυβέρνηση ευχαρίστως υπέκυψε σε αυτόν τον εκβιασμό με σύσσωμη δίπλα της όλη την αντιπολίτευση.
Το επιχείρημα τους ήταν ότι η Aegean θα γινόταν μονοπώλιο αν έπαιρνε και την Ολυμπιακή. Αλλά στις διεθνείς γραμμές μονοπώλιο δεν μπορεί να ισχύσει ενώ και στις εσωτερικές η οποιαδήποτε MIG θα μπορούσε να χτυπήσει την οποιαδήποτε Aegean, όπως και η Αegean ανταγωνίστηκε την Ολυμπιακή. Στο κάτω,κάτω θα μπορούσε η κυβέρνηση να απαιτήσει από τον πλειοδότη οποιαδήποτε μέτρα περιορισμού μιας μονοπωλιακής του θέσης. Επειδή προφανώς θα μπορούσαν λοιπόν να γίνουν τέτοιες συζητήσεις, γι αυτό και έκλεισε άρον άρον τη δουλειά η κυβέρνηση πριν οι ανταγωνιστές του Βγενόπουλου προσβάλουν στην ΕΕ τον παράνομο και επιθετικό τρόπο εξαγοράς.

Να λοιπόν και η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα,στο γιατί το κράτος φρόντισε ώστε να μπορέσει να κερδοσκοπήσει τόσο κραυγαλέα η MIG από το θέμα του ΟΤΕ.Γιατί πολύ απλά φρόντισε να γεμίσει αρκετά τα ταμεία της εταιρείας,ώστε να είναι σήμερα σε θέση να αγοράσει τη χρεοκοπημένη Ολυμπιακή στο στημένο διαγωνισμό !!! "

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Φίλε Αντισυμβατικέ,
διάβασα με προσοχή τις απαντήσεις σου και έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, που για να τα γράφεις με τόσες λεπτομέρειες δεν΄μπορώ να μη δεχτώ ότι είναι αλήθεια.
Αν λοιπόν, ξαναλέω, όλα αυτά είναι αλήθεια, τότε μιλάμε για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο. Αυτά όλα είμαι της άποψης ότι πρέπει να τα κοινοποιήσεις σε όσους είναι δυνατόν να κοινοποιηθούν, φυσικά χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο για σένα.
Πάντως σου χρωστάω ένα μεγάλο μπράβο !