Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Απαλλάξτε μας από την παρουσία σας κύριε Παπούλια !


Τελικά σε αυτή τη χώρα που ανθεί η συλλογική λήθη, ο ανορθολογισμός, το θράσος και ο λαϊκισμός, όλα μπορούμε να τα δούμε και να τα ακούσουμε και μάλιστα χωρίς καμία αντίδραση.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του λοιπόν ο πανταχόθεν και καθ’όλα…αξιοσέβαστος και αγαπημένο παιδί του πεντακομματικού καθεστώτος (γιατί άραγε;) πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εκστόμισε με περίσσιο θράσος-μεταξύ άλλων- τα εξής: «συναισθάνομαι την οργή της κοινωνίας» και πως «η πολιτεία έχει χρέος να συλλάβει όσους έχουν αδιαφανή εισοδήματα και να τους οδηγήσει να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν».
Ακόμη δήλωσε «Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης, αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας» και ακόμα πως «συμμερίζομαι την αγωνία όσων γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια. Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς, που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας» και πως «Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη επισημαίνει».

Καταρχήν θυμίζω ότι ο άνθρωπος αυτός που καταφέρεται εναντίον των καταστροφικών πεπραγμένων του πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, ωσάν να ήρθε από άλλο πλανήτη και που δηλώνει ότι συναισθάνεται την οργή της κοινωνίας και πως συμμερίζεται την αγωνία των φτωχών, ήταν επί σειρά ετών πρωτοκλασάτο στέλεχος αυτού και μάλιστα υπουργός της καταστροφικής λαίλαπας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ! Μάλιστα στο σημείο αυτό βάζει και τις απαραίτητες «πινελιές» εναντίον της Ευρώπης και του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος ώστε να υπερτονίσει και τις ευθύνες των «κακών ξένων-και ειδικά της δύσης- που μας κατατρέχουν και μας κάνουν ζημιά» και να φουντώσει την συνωμοσίολογία που καλλιεργείται από το Ελληνικό βαθύ κράτος. Όμως το θράσος του γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν μας μιλάει για διαφθορά και αδιαφανή χρήματα. Αλήθεια κύριε Παπούλια εσείς δεν ήσασταν υπουργός τόσα χρόνια όταν έκλεβε το ΠΑΣΟΚ με τον Κοσκωτά, τον Κουτσόγιωργα και τα pampers ; Mε ποιο δικαίωμα τώρα κρίνετε εκ του ασφαλούς το πολιτικό σύστημα σαν να προκύψατε από παρθενογένεση; Και για όσους αμφιβάλουν για το κατά πόσο ο Παπούλιας ήταν πρωτοκλασάτο μέλος του βαθιού ΠΑΣΟΚ, να θυμίσω τον ρόλο του ως αχυράνθρωπος της πανίσχυρης (και κατ’ουσίαν κυβερνητικής)κλίκας Δήμητρα Λιάνη-Βγόντζας-Λιβάνης στη δεύτερη θητεία του Α.Παπανδρέου την εποχή που ο τελευταίος ήταν ετοιμοθάνατος.

Και φυσικά να θυμηθούμε και το κυριότερο, με την εμπλοκή και του ίδιου του Κάρολου Παπούλια σε σκάνδαλο όταν κατονομάστηκε ως ένας από τους δανειστές του Ανδρέα Παπανδρέου για την περίφημη ροζ βίλα. Βεβαίως το πιθανότερο είναι να μην υπήρξαν τελικά δανειστές και τα χρήματα με τα οποία χτίστηκε η βίλα να ήταν μαύρα, όμως και πάλι ο Παπούλιας είναι το ίδιο ηθικά ένοχος γιατί δεν διέψευσε την εμπλοκή του ονόματός και τον δανεισμό, καλύπτοντας στην ουσία σκάνδαλο μαύρου χρήματος για να μην εκθέσει τον…λαοπρόβλητο αρχηγό του Ανδρέα…
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι είδους χώρα είμαστε όταν σήμερα αυτός ο ίδιος άνθρωπος μας κάνει κύρηγμα ηθικής ως καθ’όλα αξιοσέβαστος- και υπό πλήρη ασυλία- πρόεδρος της δημοκρατίας και όντας αγαπημένος και παραδεκτός από όλο το πολιτικό κατεστημένο !!
Αυτά βέβαια κανείς δημοσιογράφος δεν θα τολμήσει να σας τα πει-ακόμα και από αυτούς που αυτοπροβάλλονται ως μαχητικοί- γιατί δεν έχει καμία πρόθεση να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος, να στενοχωρήσει τα αφεντικά του ή και να χάσει τη δουλειά του θίγοντας τον «αξιοσέβαστο» και εκλεκτό του καθεστώτος κύριο πρόεδρο της δημοκρατίας . Και αυτό είναι και ένα δείγμα για το πώς λειτουργεί η δημοκρατία μας στην Ελλάδα. Κάποιοι δηλαδή, αρεστοί στο καθεστώς ,να είναι πλήρως παραδεκτοί και να απολαμβάνουν εκτίμησης και ασυλίας και άλλοι (πχ. οικογένεια Μητσοτάκη) να γίνονται πτυελοδοχείο για να φτύνουν τα καθεστωτικά τσιράκια και οι κολαούζοι του (πχ.Λαζόπουλος). Αυτό βέβαια εξαρτάται πάντα από το πόσο καθεστωτικοί ή όχι είναι οι εν λόγω πολιτικοί.

Κύριε Παπούλια δεν είμαι αφελής για να θεωρώ πως είστε ότι χειρότερο υπάρχει στην Ελληνική πολιτική. Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν και χειρότεροι από εσάς, όμως αυτό απέχει πολύ απ’το να σας θεωρήσω αξιοσέβαστο και άξιο να δίνετε μαθήματα ηθικής ως ανώτατος άρχων της Ελλάδας. Γι’αυτό λοιπόν το καλύτερο που έχετε να κάνετε και η μεγαλύτερη προσφορά που μπορείτε να δώσετε σ’αυτόν τον τόπο είναι να αποσυρθείτε από την πολιτική, αφήνοντας μας ήσυχους, και να αρχίσετε να γράφετε τα απομνημονεύματά σας...Για το μόνο δε που θα σας θυμόμαστε ως πολιτικό είναι η προσφορά σας στη Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα Ρωσία, την οποία τόσο πιστά υπηρετήσατε ως υπουργός εξωτερικών!
Θα πρέπει επιτέλους οι Έλληνες πολιτικοί να δείτε καθαρά και να συνειδητοποιήσετε ότι ο Ελληνικός λαός αηδιάζει μαζί σας, ακόμα και με εσάς που προβάλλεστε ως έντιμοι και αξιόπιστοι. Δεν ψιχαλίζει κύριε Παπούλια, σας φτύνουν !!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους, γραφεις και κατι σωστο ρε αιρετικε!

Άγγελος είπε...

Συνέχισε να γράφεις λέω εγώ.
Ένα πολύ καλό blog (φοβερό θα έλεγα) είναι και το archaeopteryxgr.blogspot.com για όσους θέλουν να μάθουν τι παίζεται με την πράσινη (μέχρι σαπίλας) ενέργεια που έχουμε αρχίσει να πληρώνουμε χοντρά.

Ανώνυμος είπε...

1- o κ. παπούλιας έχει αλβανική καταγωγή
2- έχει θρησκευτική καταγωγή μουσουλμανική και επίθετο καταγωγής σουλεϊμάνι
3- ο εθνικιστικος του γενιτσαρισμός τον μετέτρεψε σε ενα ιδεολογικό ελληναρά για ιδιοτελείς λόγους
4 - υπήρξε στενός συνεργάτης του βαθέος σερβικού κράτους και του δολοφονικού υπερεθνικιστή δικτάτορα μιλόσεβιτς και των συνεργατών του σφαγέων κάρατζιτς και μλάντιτς
5- διακατέχεται από μένος εναντίον των ομοεθνών του αλβανών μουσουλμάνων , αυτόχθονων κατοίκων της ελληνικής επικράτειας , της περιοχής των φιλιατών , των γνωστών τσάμηδων , πρώην ελλήνων πολιτών.
τους οποίους το ελληνικό κράτος στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής της εθνικής ομοιογένειας τους θεωρούσε ξένο σώμα και για αυτό τους εξεδίωκε σταδιακά , καθόλη την διάρκεια του μεσοπολέμου , πολύ πριν την ιταλική εισβολή..
για την οποία οι εναπομείναντες τσαμηδες εκδήλωσαν παντελώς δικαιολογημένη συμπάθεια αφού το ελληνικό κράτος τους θεωρούσε εσωτερικούς εχθρούς...
6- χαρακτηρίζεται από αντιτουρκικό εθνικιστικό μένος, παρότι η ανάπτυξη πολύπλευρων οικονομικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες , ιδιαίτερα με την τουρκία αποτελεί μονόδρομο εξόδου από την χρεωκοπία των εθνικιστικών στρατιωτικών υπερεξοπλισμών και της εθνικιστικής εσωστρέφειας....
7- παροιμιώδης είναι η αντιμακεδονική του στάση και οι ευθύνες του για το απάνθρωπο εθνικιστικό εμπάργκο στην μακεδονία από τον εθνικολαϊκιστή παπανδρέου
8 - πολύ σωστή η παρατήρηση για την αντιμητσοτακική στάση του βαθέος εθνικιστικού ελληνικού κράτους...
οι δημοκράτες φιλελεύθεροι δεν χωρουν στην σημερινή υπερεθνικιστική ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

το μπλόγκ στο οποίο αναφέρεται ο δεύτερος σχολιαστής ανήκει στην γνωστή εθνικιστική κατηγορία των συνωμοσιολάγνων και των ατεκμηρίωτων αναρτήσεων...

Ανώνυμος είπε...

φυσικά οι ελληνόφωνοι πατριαρχικοί της αλβανίας , γνωστοί ως βορειοηπειρώτες , με εθνοτική προέλευση κυρίως βλάχικη αλλά και αλβανική , θεωρούνται συμπατριώτες και ομοεθνείς από τους ελληναράδες εθνικιστές..
με δικαίωμα στην πολιτική αυτονομία...
το ίδιο και οι τούρκοι πολίτες, πατριαρχικοί πιστοί στην κωνσταντινούπολη...

Άγγελος είπε...

Eθνικιστικό, συνωμοσιολάγνο και ατεκμηρίωτο το archaeopteryxgr.blogspot.com;;;
Όποιος το πιστεύει αυτό είτε δεν το έχει επισκεφτεί (και εδώ του κάνω διαφήμιση όχι επί πληρωμής αλλά λόγω εκτίμησης) είτε δεν καταλαβαίνει τη σημασία αυτών των μαύρων περίεργων σχημάτων στην οθόνη, που κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο ελληνικό αλφάβητο.
Όπως και να έχει όποιος θέλει να υποψιαστεί λίγα πράγματα για την ατεκμηρίωτη συνωμοσιολαγνεία των πράσινων υποστηρικτών της που πολλές φορές εκφράζονται μέσα από σοσιαλιστικά κινήματα ας ρίξει μια ματιά.

Ανώνυμος είπε...

παρομοίως και η λίστα των αγαπημένων εθνικιστικών μπλόγκ τους...

Δευκαλιων είπε...

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε πρόσφατη συνέντευξη του. ''Αν δεν βγούμε ρημαγμένοι, εγώ είμαι αισιόδοξος και ρομαντικός ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Στο τέλος μπορεί να γίνει κάτι καλό, μια επανάσταση!'' http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/04/blog-post_3388.html Αλέξη το πήρες το μήνυμα; Αυτό είναι... επανάσταση για την ανατροπή του συστήματος με την ευχή της κορυφής του συστήματος... !!! Μα οι επαναστάσεις γίνονται για να ανατραπούν συστήματα όταν αυτά δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες των πολιτών. Και ρωτάω ο αφελής Αν η κορυφή του συστήματος αντιλαμβανεται την ανεπάρκεια του συστήματος γιατι δεν το αλλάζει εκ των έσω;....... Προς τι η ΄΄επανάσταση΄΄; Για να κυβερνήσουν οι νεοαριστεροί ναζί με το ζόρυ αφού ο λαός τους πήρε χαμπάρι και τους γύρισε την πλάτη;

Ανώνυμος είπε...

apalakse mas apo tin parousia sou esi re antisimvatike pseyto proodeytike maoike koukoulofore tis aristeras

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929 στα Γιάννινα, γενέθλιο τόπο της μητέρας του. Ο πατέρας του, Υποστράτηγος Γρηγόρης Παπούλιας, Εύελπις της ηρωικής τάξεως του 1911, υπέκυψε το Σεπτέμβριο του 1936 στις κακουχίες της Μικρασιατικής εκστρατείας του 1921.

Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά.

Είναι παντρεμένος με τη Μαίη Πάνου και έχει τρεις κόρες.

archaeopteryx είπε...

Τώρα, με συγχωρείτε, δεν θα έπρεπε να απαντώ σε σχόλια τρίτων σε θέμα Παπούλια, αλλά αφού πέρασα, θα σχολιάσω.

1. Ο Παπούλιας Πρόεδρος

Ο Παπούλιας, για μένα έχει 2-3 θέματα. Καλός χρυσός κλπ, αλλά είναι "διακοσμητικός" Πρόεδρος. Σε αυτό φταίει το Πολίτευμα και το Σύνταγμα. Εάν ο Πρόεδρος είχε εκτελεστική αρμοδιότητα να διορίζει την Κυβέρνηση, εκλεγόμενος, ο ίδιος απ ευθείας από τον λαό, ο Πρόεδρος θα ήταν σοβαρός θεσμός. Τώρα είναι άχρηστος και ακριβός θεσμός. Αξίζει μόνο σαν μηχανισμός να πιέζει το κόμματα να τα βρίσκουν, βάζοντας κάποιον διακοσμητικό κοινής αποδοχής . Αυτό είναι Πολιτειακό, συνταγματικό θέμα. Ο Πέτρος Χασάπης ("Προεδρική Δημοκρατία", google) τα λέει καλύτερα από μένα

2. Ο Παπούλιας Δανειστής

Αυτό, με συγχωρείτε, βρωμάει. Λέγεται συμπαιγνία σε ξέπλυμμα χρήματος.

3. Ο Παπούλιας Πράσινος.

Πού του ήρθε του αγνού Ηπειρώτη να έχει άποψη για Πράσινη Ανάπτυξη; Θα του το ζήτησε η βασιλομητωρ, δίχως άλλο

Τώρα, για τα πολιτικά ΜΟΥ φρονήματα, όταν τα μάθω, θα τα αναρτήσω. Για ατεκμηρίωτες απόψεις, σχεδόν κάθε πρόταση που γράφω έχει link, σε βαθμό που εγώ ο ίδιος δυσκολεύομαι να διαβάσω την ανάρτησή μου με τις παραπομπές της.

Να κάτι που τεκμαίρεται εύκολα:

11% πάνω το ρεύμα, είναι μεγαλύτερο από 0% πάνω το ρεύμα.

30% πάνω το ρεύμα (έρχεται και αυτό) είναι μεγαλύτερο από 11%

60% πάνω το ρεύμα (εκεί το πάνε, το έχουν πει κάπου) είναι μεγαλύτερο από 30%.

Δεν χρειάζεται παραπομπή για να τεκημριώσω ότι 400>200>50 (€/MWhr υποχρεωτική τιμή αγοράς από τον ΔΕΣΜΗΕ). Στα τεφτέρια της ΡΑΕ, και σε καταπληκτικές αναρτήσεις του καφενειο.τζι αρ, πέρσι τέτοιο καιρό. Εγώ, εσείς, και τα παιδάκια μας το πληρώνουμε. Η δικαιολογία; ΉΤΑΝ η κλιματική αλλαγή, αλλά τώρα ντρέπονται να τοπούνε γιατί έχει ξεσκεπαστεί η κοροϊδία.

Καλημέρα, και συγγνώμη για το σεντόνι.

Ανώνυμος είπε...

Η Πατριδα (ναι, η Πατριδα για τους ηλιθιους αναρχοδιεθνιστες) εχει αναγκη απο εναν προεδρο ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ απο τον ΛΑΟ και με ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΕΣ και οχι εναν προεδρο αβουλο και διορισμενο απο τα κομματα.
Θα μας στιχιζε λιγοτερο αν τον αντικαθιστουσαμε με μια απλη γλαστρα.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ βρωμα εδω μεσα....εμετικο Blog.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Άμα δε σου αρέσει πήγαινε σε κανένα μπλογκ του Παπούλια να αυτοικανοποιηθείς !!!