Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο…Ισλανδόφιλος Δελαστίκ και τα ψέματα της προπαγάνδας του



Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι η Ελλάδα μετά το 1981 αντέγραψε σε πολλά πράγματα το μοντέλο του ανατολικού μπλοκ και μαζί μ’αυτό και την καγκεμπίτικου τύπου προπαγάνδα του που πλέον ανθεί στην Ελληνική πραγματικότητα, ίσως σήμερα περισσότερο από ποτέ γιατί σπάνια έχει και αντίλογο, αφού αυτό το ιδιότυπο ανατολικού τύπου καθεστώς είναι πλέον πανίσχυρο. Η διαστροφή της πραγματικότητας, ο ανορθολογισμός ,η επιλεκτική μνήμη και η επιλεκτική προβολή γεγονότων και η απόκρυψη άλλων είναι πλέον μέρος της καθημερινής Ελληνικής δημοσιογραφικής-και όχι μόνο-πραγματικότητας και συνήθως συνοδεύονται και από την απαραίτητη δόση λαϊκισμού που κάποιες φορές φτάνει και στο βαθμό της χυδαιότητας. Αυτό μάλιστα έγινε ακόμα πιο έντονο από τον καιρό που ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ένα από τα σημαντικότερα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του καθεστώτος λέγεται Γιώργος Δελαστίκ. Πρώην ΚΝίτης και υμνητής της αιματοβαμμένης Σοβιετικής κατοχής στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 80’, παραμένει και σήμερα ακροαριστερών πεποιθήσεων και ανήκει στο ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ !. Ορκισμένος εχθρός της δύσης και ανοιχτός υμνητής των φασιστικών καθεστώτων Ρωσίας και Κίνας στο άρμα των οποίων πιστεύει ότι πρέπει να μπει και η Ελλάδα και δεν το κρύβει…Αυτό το κουμάσι λοιπόν, που τώρα βγάζει το ψωμί του στο «Έθνος» του ανατολικοθρεμένου μεγαλοδιαπλεκόμενου ολιγάρχη Μπόμπολα, έχει φτάσει να θεωρείται σήμερα στην Ελλάδα του 2010 ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς αναλυτές της χώρας (ακόμα και διεθνολόγος) και εκτός από την αρθρογραφία του, καλείται συχνά και στα κανάλια να πει την άποψή του επί παντώς επιστητού την οποία όλοι παίρνουν στα σοβαρά.
Αυτό βέβαια τα λέει όλα για τη φύση του καθεστώτος που μας κυβερνά…
Πριν τρεις μέρες λοιπόν ο εν λόγω έγραψε ένα άρθρο στο «Έθνος» με τίτλο «Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει».Το παραθέτουμε ολόκληρο και θα το σχολιάσουμε πιο κάτω για να διαπιστώσετε το μέγεθος της δημοσιογραφικής απάτης του κυρίου ,της καγκεμπίτικου τύπου προπαγάνδας του και διαστροφής της πραγματικότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί τυχαίνει να γνωρίζω καλα την Ισλανδική πραγματικότητα.Είναι εξάλλου και ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται στον τόπο μας όλοι αυτοί οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι το λειτούργημά τους γι’αυτό και ασχολούμαστε μ’αυτό.

Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει
« Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα. Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:
Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.
Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).
Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού. Έτσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.
Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ''έσωσε'' τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.
«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».
«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Όταν το ευρώ γίνεται παγίδα
Ένα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει: «Όταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο. Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ». Όσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν! »

Καταρχήν ο Δελαστίκ ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι οι εθνικοποιημένες Ισλανδικές τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμία υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού και δεν επέστρεψαν ποτέ τα χαμένα χρήματα στους ξένους καταθέτες και άλλους. Οι Ισλανδοί ποτέ δεν θέλησαν να μην πληρώσουν καθόλου τα χρεωστούμενα των τραπεζών τους (Κυρίως σε Άγγλους και Ολλανδούς καταθέτες).Απλά διαφώνησαν με το αρχικό σχέδιο αποπληρωμής με τόκο 5,5 % που είχε συμφωνήσει η κυβέρνησή τους διότι τους επιβάρυνε πολύ και το απέρριψαν με δημοψήφισμα. Έγινε όμως ένας νέος διακανονισμός αποπληρωμής των χρεών των Ισλανδικών τραπεζών με τόκο 3,5 % και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής που αναμένεται να εγκριθεί σύντομα από το Ισλανδικό κοινοβούλιο.
Εδώ ο Δελαστίκ ψεύδεται για να μας αποδείξει ότι οι Ισλανδοί στάθηκαν ανυπάκουοι στους «καταραμένους» διεθνείς πιστωτές και τράπεζες και δεν τους ξεπλήρωσαν, ότι αυτός είναι ένας λόγος της ανάκαμψής τους και άρα πρέπει κι’εμείς να κάνουμε το ίδιο…Όμως δεν γνωρίζει ή δεν λέει σκόπιμα πως η Ελλάδα χρωστάει σε εθνικά κράτη ή επενδυτικές τράπεζες, ενώ η Ισλανδία κυρίως σε ξένους καταθέτες τραπεζών και όπως είναι προφανές συγκρίνει ανόμοια πράγματα αφού εκτός αυτού η Ισλανδία δεν είχε κανένα πρόβλημα υπερδανεισμού του κράτους της όπως εμείς, αλλά μόνο τραπεζικό πρόβλημα που δημιούργησε και τα χρέη της.

Επίσης αποκρύπτει σκοπίμως ότι η Ισλανδία μόλις ξέσπασε η κρίση μπήκε αμέσως στο ΔΝΤ το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην όποια ανάκαμψη της χώρας κάτι που παραδέχονται πλέον και οι αριστερίζοντες Ισλανδοί Οικολόγοι Πράσινοι (μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού) που αρχικά ήταν αντίθετοι στο ΔΝΤ. Αυτό το αποκρύπτει γιατί στην Ελλάδα το ΔΝΤ έχει δαιμονοποιηθεί από το καθεστώς ως εκπρόσωπος της «κακιάς δύσης» και καταστροφέας και δυνάστης της χώρας μας. (Παρότι προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα έπρεπε να πάρει απευθείας βοήθεια από την Ε.Ε.-κάτι που σαμποτάρισε ο προβοκάτορας Παπανδρέου-και όχι να εμπλέξει το ΔΝΤ-κάτι που έγινε μετά από οδηγία του Μεντβέντεφ στη Ρωσία-αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Δεύτερο ψέμα του Δελαστίκ ότι μειώθηκε το ονομαστικό ύψος των δανείων που χρωστούσαν οι Ισλανδοί στις τράπεζες τους και άρα ευνοήθηκαν όσοι χρωστούσαν, ενώ και το κράτος τους διευκόλυνε. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο δηλαδή λόγω-μεταξύ άλλων- της αναγκαστικής υποτίμησης του νομίσματος ,που ο Δελαστίκ τη θεωρεί μέγα ευεργέτημα ,οι Ισλανδοί βρέθηκαν να χρωστούν στις τράπεζες περισσότερα απ’όσα χρωστούσαν πριν !
Αυτό το ψέμα το λέει για να στηρίξει την εξωφρενική προπαγάνδα του ότι το Ευρώ είναι καταστροφή και ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα έξω απ’αυτό !. Η δε Ισλανδική κυβέρνηση πράγματι τους βοήθησε αρχικά, όμως πλέον δεν μπορεί να το κάνει άλλο και οι Ισλανδοί που χρωστούν στις τράπεζες πρέπει τώρα να πληρώσουν. Πολλοί απ’αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους (κάτι που έχει πυροδοτήσει μεγάλες διαμαρτυρίες εκεί) γιατί οι Ισλανδικές τράπεζες είχαν τζογάρει και στα καταστροφικά στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ…
Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως στην Ισλανδία δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα ,όσο μας τα περιγράφει ο Δελαστίκ.

Τρίτο και πιο κραυγαλέο ψέμα ότι «Οι Ισλανδοί δεν θέλουν τώρα ούτε να ακούσουν για το Ευρώ». Αυτό το λέει ο Δελαστίκ την ίδια στιγμή που η Ισλανδία έχει ήδη κάνει αίτηση ένταξης στην…"καταραμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση !! Είπατε τίποτα ;

Τέλος έχει μεν δίκιο όταν λέει ότι η Ισλανδία έκανε καλά που άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν σε αντίθεση με την Ιρλανδία που τις στήριξε. Μόνο που ξεχνάει ότι αυτό είναι πολύ περισσότερο μία τολμηρή, φιλελεύθερη οικονομική τακτική παρά οτιδήποτε άλλο (και ειδικά με αυτά τα ακροαριστερά που πρεσβεύει ο Δελαστικ δεν έχει καμία σχέση…) η οποία στην Ελλάδα έχει δαιμονοποιηθεί από τους διάφορους Δελαστίκ.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά για να πάρει ο αναγνώστης μία γεύση για το πόσο προβοκατόρικα λειτουργούν στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι γκεμπελίσκοι δημοσιογράφοι και αναλυτές του κώλου που προβάλλονται από το καθεστώς και ως αξιόπιστοι.
Και στο κάτω, κάτω αν θέλετε να μιμηθούμε την Ισλανδία κύριε Δελαστίκ, να την μιμηθούμε σε όλα. Η Ισλανδία λοιπόν
1)Δεν διαθέτει ένα τεράστιο, παρασιτικό και αδηφάγο κράτος τέρας που ως μαύρη τρύπα χαντακώνει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις. Αντίθετα έχει μικρό και αποτελεσματικό κράτος.
2)Δεν διαθέτει μία κρατική (Σοβιετικού τύπου) νομενκλατούρα βολεμένων, τεμπέληδων και απατεώνων που ζουν παρασιτικά εις βάρος του Ελληνικού λαού και που νέμονται όλο τον παραγόμενο πλούτο του, ούτε μία κάστα κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων μεγαλοαπατεωνών κυρίως προερχόμενων από το ανατολικό μπλοκ που καταληστεύουν το λαό.
3)Δεν είναι διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι όπως εμείς
4)Δεν υποστηρίζει φασιστικά καθεστώτα στο όνομα του αντιαμερικανισμού, ούτε πανηγύριζε με τους νεκρούς των δίδυμων πύργων και άλλους.
5)Έχει πραγματική δημοκρατία ,πολυφωνία και ελευθερία του τύπου σε αντίθεση με μας. Εκεί μιλούν όλα τα κόμματα στα ΜΜΕ και ο κόσμος επιλέγει το καλύτερο.
6)Δεν καταστρέφει τις επενδύσεις, τη βιομηχανία και τις παραγωγικές της δυνάμεις στο όνομα του αντικαπιταλισμού και της οικολογίας.
7)Δεν θέλει να αλλάξει όνομα από καμία γειτονική της χώρα.
8)Δεν έχει καταστρέψει και εξαθλιώσει την παιδεία της όπως κάνουν οι Ελληναράδες αριστεριστές που την ελέγχουν εδώ. Αντίθετα σε αυτό είναι πρότυπο.
9)Δεν έχει μέσα στη βουλή και στα δημοτικά συμβούλια ούτε φασίστες, ούτε ΚΚΕέδες, ούτε ναζιστές, όπως γίνεται εδώ. Αντίθετα η ακροδεξιά εκεί είναι κατάπτυστη.
10)Δεν ανθεί εκεί ούτε καλλιεργείται ο αντισημιτισμός, η συνομωσιολογία και ο άκρατος ρατσισμός. Ούτε αφήνουν σκόπιμα όλους τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν στη χώρα για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια και μαύρη εργασία και να φουντώνουν τον ρατσισμό,όπως κάνουν εδώ για να ανεβάζουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

Θα μπορούσα να γράψω και πολλά άλλα και να γεμίσω πολλές σελίδες ,αλλά θα νυχτώναμε… Tο σίγουρο είναι πάντως ότι όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα φασιστο-αριστερίζοντα πρεσβεύει ο κύριος παλάντζας Δελαστίκ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε/η.. πολύ μανία με το Δελαστίκ έχεις..

Ανώνυμος είπε...

Παρά πολύ ωραίο το παίρνω για να το ανεβάσω στα αμφιλεγόμενα. Ο εν λόγω "κνιτο-ανταρσυας", κάθε τρεις και λίγο είναι στα κρατικά κανάλια για να προπαγανδίσει τις θέσεις του καθεστώτος, όπως προπαγάνδιζε την εισβολή των σοβιετικών στο αφγανιστάν.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Δεν έχω μανία φίλε μου,απλά δίνω ένα παράδειγμα για το πόσο γκεμπελίστικα λειτουργούν αυτοί οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα που θεωρούνται και εξπέρ.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεις οτι τα δανεια αυξηθηκαν λογω της υποτιμησης; Σε τι νομισμα ειχαν παρει δηλ. οι Ισλανδοι αυτα τα δανεια; Αν ειχαν δανειο 1000 krona, το ιδιο θα ηταν και μετα την υποτιμηση. Αντιθετα στην ελληνικη περιπτωση της εσωτερικης υποτιμησης, μειωση των μισθων χωρις αναλογη μειωση των δανειων σημαινει ισοδυναμα αυξηση των δανειων (βλ. Stiglitz για internal devaluation).

Επισης η Ελλαδα θα μπορουσε να κανει σταση πληρωμων οποτε το χρεος θα μετατρεποταν σε τραπεζικο προβλημα, αρα ειναι ισοδυναμη μορφη με αυτη της Ισλανδιας απο οικονομικης αποψεως.

Τελος το να μην βοηθησει μια χωρα τις κερδοσκοπικες τραπεζες με λεφτα των φορολογουμενων ειναι προφανως αριστερο προταγμα (δεν πα να το υποστηριζουν και υπερμαχοι της ελευθερης αγορας για τους δικους τους λογους), μη τρελαθουμε κιολας!

Τα υπολοιπα περι των αιτιων της κρισης αποψη σου ειναι και δικαιωμα σου να την εκφερεις.

Asfalistis είπε...

Γειά σου Αντισυμβατικέ, χαίρομαι που γράφεις τέτοια άρθρα που δείχνουν πόσο δυνατή άποψη έχεις γι' αυτά τα ανθρωπάκια που το παίζουν δημοσιαγράφοι - πολιτικοί σχολιαστές, χρησιμοποιώντας αυτούς τους τίτλους για να δημοσιοποιούν τις εμπαθείς αριστερόστροφες απόψεις τους.
Θέλω να ρωτήσω τον προηγούμενο Ανώνυμο, αν τελικά εξαιρέσουμε τις ασαφείς (σκοπίμως) απόψεις του, πιστεύει ότι ο Δελαστίκ έχει δίκιο σ' αυτά που γράφει ? Αν τα πιστεύει, μήπως είναι συνεργάτης του και πρέπει να δείξει ότι είναι πιστό "σκυλάκι" του αφεντικού του ?
Πραγματικά ρε ανώνυμε, μην τρελαθούμε κι' όλας !!!

Ανώνυμος είπε...

(Προηγουμενος Ανωνυμος)

@asfalistis
Εγω τα επιχειρηματα κρινω και αναλυω και δεν με νοιαζει αν τα ειπε ο Δελαστικ (ουτε που τον ειχα ακουσει πριν διαβασω το αρθρο) ή η θεια μου η Κατινα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ότι μετά την υποτίμηση του νομίσματος οι Ισλανδοί χρωστούν περισσότερα από πριν το ξέρω από πρώτο χέρι,από τους ίδιους τους Ισλανδούς,και δεν αμφισβητείται.
Φυσικά σε κορώνες είχαν δανειστεί,αλλά η αύξηση του ποσού των δανείων έχει να κάνει μεταξύ άλλων και με το γεγονός ότι οι Ισλανδικές τράπεζες βρέθηκαν να χρωστούν ξαφνικά τεράστια ποσά σε γιεν και άλλα νομίσματα,λόγω της τζογαδόρικης φύσης τους και των οικονομικών αρμπιτράζ που λάμβαναν χώρα. Δεν είναι της ώρας να στο εξηγήσω πιο αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη γιατί,εκτός του ότι θα μου πάρει πολύ ώρα,μπορεί να μην το κάνω και καλά γιατί δεν είμαι εξπέρ στα οικονομικά.

Επίσης το να γινόταν στάση πληρωμών δεν μπορώ να το φανταστώ ποτέ στην Ελληνική πραγματικότητα.Αλλά θα ήταν και καθαρή αυτοκτονία να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα και τραπεζικό πρόβλημα,κάτι που θα μπορούσε να μας μετατρέψει σα Αλβανία του Χότζα. Μη βλέπεις που η Ισλανία είχε τόσο υψηλό βοιωτικό επίπεδο που παρέμεινε πλούσια και μετά την κρίση.Εδώ θα διαλυόμασταν κυριολεκτικά.

Τώρα σε ότι αφορά τη στήριξη των τραπεζών δεν θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί η ρητορική της αριστεράς είναι υπέρ ενός κράτους πατερούλη που θα φροντίζει για όλους, ενώ αντίθετα ο φιλελευθερισμός είναι υπέρ του να αφήνεται η αγορά να ρυθμιστεί μόνη της.Είδαμε άλλωστε ότι και ο αριστερούλης Ομπάμα έδωσε λεφτά σε τράπεζες και επιχειρήσεις με άσχημα αποτέλεσματα.

Ανώνυμος είπε...

Έκρηξη ηφαιστείου στην νότια Ισλανδία έλιωσε τμήμα ενός παγετώνα, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες, αναγκάζοντας περίπου 800 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το Sky News.

«Σημειώθηκαν μεγάλες πλημμύρες, λόγω του παγετώνα Eyjafjallajokull που έλιωσε μερικώς» δήλωσε ένας αστυνομικός.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται ζωές, καθώς έχει εκκενωθεί η ευρύτερη περιοχή από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Περίπου 700 με 800 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Ο κρατήρας στον παγετώνα Eyjafjallajokull βρίσκεται κοντά στο σημείο που εξερράγη τον περασμένο μήνα.

Η αραιοκατοικημένη περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 125 χιλιομέτρων ανατολικά του Ρέικιαβικ.

Σημειώθηκαν αρκετές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή, δήλωσε ένας αστυνομικός.

Το λιώσιμο του παγετώνα προκάλεσε την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε παρακείμενο ποταμό κατά 84 εκατοστά.

Υπάρχουν μεγάλες πλημμύρες και εκφράζονται φοβίες ότι μια μεγάλη γέφυρα θα καταρρεύσει..

Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, υπήρχαν και πολλοί τουρίστες που επισκέφθηκαν το ηφαίστειο, οι οποίοι απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο καπνός που συνεχίζει να βγαίνει από το κρατήρα του ηφαιστείου φτάνει τα 6,000 μέτρα σε ύψος.

Λόγω της έκρηξης στην Ισλανδία, έχουν κλείσει τα αεροδρόμια στη Βρετανία, καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για την εμφάνιση σύννεφου ηφαιστειακής στάχτης

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ με τον τρόπο σου γκεμπελίσκος είσαι… το δημόσιο στην Ελλάδα δεν είναι ένα τεράστιο, παρασιτικό και αδηφάγο κράτος τέρας που ως μαύρη τρύπα χαντακώνει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, αν διάβαζες την απογραφή που έγινε καθώς και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και υπογράφεται από τέσσερις ερευνητές του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και των Πανεπιστημίων του Στρασβούργου και του Μαγδεμβούργου («The size and performance of public sector activities in Europe»), θα έβλεπες ότι το ελληνικό δημόσιο είναι από τα μικρότερα στην Ευρώπη. Αυτά περί αδηφάγου κράτους τα λένε τα φερέφωνα της κυβέρνησης που εξαπολύουν επίθεση σε κομμάτια της κοινωνίας για να μας στρέψουν όλους εναντίον όλων και να πέρνανε έτσι τα νομοσχέδια τους. Και εγώ που τα λέω αυτά δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο ούτε και θα ήθελα να έχω, όμως φτάνει πια με αυτό το ψέμα που ξεκίνησε από τον ΣΕΒ και τα ΜΜΕ. Ο μονός λόγος που δε λειτούργει (πράγμα που βεβαία συμφωνώ) το δημόσιο είναι ότι στις πιο νευραλγικές του θέσεις αντί για άξιους έχουν στρογγυλοκαθίσει κομματόσκυλα. Αυτούς του 1000, 5000 δεν ξέρω πόσοι είναι πρέπει να καταδείξουμε και να τους καθαιρέσουμε από τα αξιώματα τους… και αν το δεις αντικειμενικά όλοι κατά καιρούς κάνουμε λάθη, ο Δελαστικ λέει πιστεύω πολλά σωστά, κρατά αυτά και πέτα τα υπόλοιπα!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τι μου λες ρε φίλε τώρα ? Ποιές έρευνες των Αυστριακών και τρίχες κατσαρές ? Δεν ξέρεις ότι η Ελλάδα έχει με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς 770.000 εργαζόμενους μόνο στο κυρίως κράτος ?
Την ίδια στιγμή η Αγγλία των 50.000.000 κατοίκων έχει μόλις κάτι παραπάνω από τους μισούς και η Ρωσία των 150.000.000 κατοίκων(της οποίας το πρώτυπο αντιγράφουμε στην Ελλάδα)έχει αντίστοιχα γύρω στους 550.000 και σκοπεύει να τους μειώσει κι'άλλο.
Εμείς έχουμε το πιο προνομιακό και ογκώδες και ταυτόχρονα πιο αναποτελεσματικό κράτος που υπάρχει τουλάχιστον στην Ευρώπη.
Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι μία βασικότατη αιτία της χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι το υπερτροφικό δημόσιο ? Γι'αυτό και όλοι μας λένε να το μειώσουμε. Αυτή η Σοβιετικού τύπου κρατικο-κομματική νομενκλατούρα του δημοσίου νέμεται ουσιαστικά όλο τον πλούτο που παράγει ο ιδιωτικός τομέας και χαντακώνει την οικονομία μας.Δεν σου λέω ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρόσκυλα και ζουν παρασιτικά, όμως υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι που πρέπει να ξηλωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένα σχόλιο για τους δημοσίους υπαλλήλους: Δεν είναι μόνο αυτοί που υπηρετούν, είναι άλλοι τόσοι που είναι συνταξιούχοι του δημοσίου. Και η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι κάτω από τα 55 έτη (για δε τους ένστολους των ΕΔ και ΣΑ πολύ κάτω των 50 ετών)

Δεν είναι μόνον πολλοί. Δεν αποδίδουν, δεν αξιολογούνται, δεν επιβραβεύονται, δεν τιμωρούνται, στην πλειονότητά τους "παράγουν" χαρτιά χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Για παράδειγμα: Ενας τυπικός γραφειοκράτης υπάλληλος θεωρείται ότι κάνει άριστα την δουλειά του, όταν ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά μιάς δαπάνης και τα βρίσκει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Ενας ουσιαστικός όμως υπάλληλος θα έκανε άριστα την δουλειά του εάν δεν ήλεγχε μόνο όλα τα δικαιολογητικά, αλλά ήλεγχε και την αλήθεια των δικαιολογητικών, ήλεγχε δηλαδή την πραγματικότητα και δεν στηριζόταν στα όσα και ό,τι του έγραφαν. (πχ στις υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/86). Αντιληφθήκατε την διαφορά;

Τσιούνης Ηρακλής

Αντιαιρετικος είπε...

Ενας απο τους κορυφαίους εν Ισραήλ ραββίνους, ο Dov Lior, λέει οτι ο Εβραϊκός Νόμος απαγορεύει σε στείρα ζευγάρια να συλλάβουν παιδί χρησιμοποιώντας μη-Εβραϊκό σπέρμα, επειδή προκαλεί δυσμενή χαρακτηριστικά. Στο θέμα των ανύπαντρων μητέρων λέει οτι «το παιδί δεν μπορεί να είναι 100% φυσιολογικό»Το πιθανό είναι να γίνει εγκληματίας....
http://katohika.blogspot.com/2011/01/blog-post_5899.html