Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αθωώθηκαν τα τρία μέλη της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας

Την περασμένη Τρίτη 6/12 διεξήχθη η δίκη των τριών μελών της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας με την κατηγορία της «διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά της δικαιοσύνης». Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα και τους τρεις κατηγορούμενους παρά την πρόταση του εισαγγελέα για καταδίκη τους. Θυμίζω ότι η δίκη αυτή έγινε μετά από μήνυση του γνωστού και μη εξαιρετέου ναζιστή Κώστα Πλεύρη στην αντιναζιστική πρωτοβουλία με την εν λόγω κατηγορία .

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε όταν το δικαστήριο αθώωσε πριν από καιρό τον Πλεύρη, που είχε καθίσει στο εδώλιο για τα όσα αισχρά έγραφε στο γνωστό εμετικό βιβλίο του «Εβραίοι όλη η αλήθεια»,με αντισημιτικά και φιλοναζιστικά επιχειρήματα και ποδοπατώντας τον αντιρατσιστικό νόμο. Η αντιναζιστική πρωτοβουλία (μία οργάνωση που ήταν εκ των κατηγόρων του Πλεύρη σε αυτή τη δίκη) κατήγγειλε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να δεχτεί στη συνέχεια μήνυση από τον εν λόγω ναζιστή -ο οποίος ήταν και ο μοναδικός κατήγορος της αντιναζιστικής στη δίκη της Τρίτης-και να καθίσει με τη σειρά της στο εδώλιο. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα σε παλιότερο άρθρο μου http://taairetika.blogspot.com/2010/08/blog-post.html με το οποίο συμμετείχαμε κι’εμείς σαν blog στην καμπάνια που διεξήγαγε η αντιναζιστική πρωτοβουλίας-στην Ελλάδα και στο εξωτερικό-για την αθώωσή της και καταγγείλαμε τη δικαιοσύνη ,αλλά και όλο το πεντακομματικό καθεστώς που έπνιξε εσκεμμένα στη σιωπή αυτό το σοβαρό θέμα.

Βεβαίως κάθε δημοκράτης πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόφαση των δικαστών στη δίκη της Τρίτης, όμως δεν έχουμε και λόγο να πανηγυρίζουμε διότι με αυτή την απόφαση απλά αποφευχθήκαν τα χειρότερα. Και το λέω αυτό διότι ο εκφασισμός της δικαιοσύνης (που άλλωστε ουδέποτε οι λειτουργοί της είχαν δημοκρατική παράδοση) και της χώρας γενικότερα έχει προχωρήσει ήδη και έχει κάνει μεγάλα βήματα .Αυτό μας το έδειξε ξεκάθαρα και η προκλητική αθώωση του Πλεύρη στην προηγούμενη δίκη και με τον αισχρό τρόπο που δικαιολογήθηκε (υιοθετώντας ναζιστικά επιχειρήματα),αλλά μας το δείχνει και η προκλητική σιωπή όλου του πολιτικού καθεστώτος για το θέμα και των ΜΜΕ που ελέγχει όλο αυτόν τον καιρό.

Είναι το ίδιο πολιτικό καθεστώς που δείχνει απίστευτη ανεκτικότητα στο φασισμό κάθε είδους, με τη νομιμότητα που διατηρεί και την ασυλία που δείχνει στα ναζιστικά καθάρματα της Χρυσής Αυγής τα οποία έσπρωξε με τον τρόπο του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με την ασυλία του προς τους φασίστες του ΛΑΟΣ τους οποίους έχει επιβάλλει και καθιερώσει στη βουλή και σε όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά και την ασυλία που δείχνει στα κόμματα της αριστεράς μην ξεσκεπάζοντας τον κρυφό φιλοφασισμό τους. Είναι αυτό το καθεστώς που-μάλιστα με δήθεν αριστερίζουσα μορφή- καλλιεργεί στην Ελληνική κοινωνία τον πιο καθυστερημένο σωβινισμό,τον ρατσισμό,τον αντισημιτισμό, τον ρατσιστικό αντιαμερικανισμό, τη συμπάθεια σε φασιστικά καθεστώτα (Ρωσία,Κίνα,Σερβία του Μιλόσεβιτς κλπ.) και έχει καταφέρει μάλιστα να κάνει αυτές τις αντιλήψεις κυρίαρχες σε έναν Ελληνικό λαό που-έτσι κι’αλλιώς- τον κρατούν εσκεμμένα σε χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και καλλιέργεια στην πλειοψηφία του.
Είναι αυτό το πεντακομματικό καθεστώς που προσπαθεί να φιμώνει ή στην καλύτερη περίπτωση να συκοφαντεί κάθε φωνή που δεν συντονίζεται με τη δική του τριτοκοσμική γραμμή ,κλείνοντας κανάλια, κόβοντας εκπομπές ή καταργώντας στήλες σε εφημερίδες κλπ. Αυτό το πετυχαίνουν,μεταξύ άλλων, και με τη βοήθεια του φασιστικού κομματικού αποσπάσματος που λέγεται Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Με όλα αυτά λοιπόν κατάντησαν τη δημοκρατία μας προβληματική κάτι που φαίνεται και από την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα που είναι βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση και από χώρες της Αφρικής (δες εδώ http://taairetika.blogspot.com/2010/10/73.html).

Για του λόγου το αληθές και ειδικά σε ότι αφορά τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και τη δημοκρατικότητά τους, μία εφέτης ονόματι Μαριάνθη Παγουτέλη η οποία συμμετείχε στην πρώτη δίκη του Πλεύρη πριν τρία χρόνια, όπου ο εν λόγω είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, και μάλιστα είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσής του μειοψηφώντας, φέρεται να έγραφε με ψευδώνυμο σ’ένα μπλογκ όπου έβριζε τη δικαιοσύνη και τους Εβραίους λέγοντας μεταξύ άλλων : «Κωλο-Eβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!!!». «Θαυμάστε» αυτήν την κυρία σε σχετικό άρθρο εδώ: http://www.fimes.gr/2010/12/marianthi-pagoutelh-marianaonice-zhteitai-elpida/

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι με αυτήν την αθώωση της αντιναζιστικής απλά αποφεύχθηκε μία περεταίρω νομιμοποίηση και υπόθαλψη του ναζισμού στη χώρα μας και περεταίρω φασιστικοποίηση του πολιτικού και δικαστικού συστήματος και της κοινωνίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χώρα μας δεν είναι ήδη δηλητηριασμένη και η δημοκρατία μας βαριά τραυματισμένη.
Πιστεύουμε ότι αυτή η αθώωση της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας έγινε είτε γιατί έπεσε τυχαία σε μη καθεστωτικούς ή αντικειμενικούς δικαστές είτε γιατί το βαθύ καθεστώς φοβήθηκε να κάνει το μεγάλο φασιστικό βήμα και μέγα σκάνδαλο (δηλαδή να αθώωσει τον ναζιστή και να καταδικάσει τους αντιναζιστές),καθώς ήδη με την καμπάνια που είχε γίνει,το θέμα είχε γνωστοποιηθεί και στο εξωτερικό όπου πολλοί δημοκράτες είχαν φρίξει με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα όπου αναβιώνει η γενοκτονική ναζιστική ιδεολογία.

Έτσι ίσως δεν τους έπαιρνε ή δεν τους συνέφερε να προχωρήσουν μέχρι εκεί, φοβούμενοι τις διεθνείς επιπτώσεις και την αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του δήθεν δημοκρατικού καθεστώτος τους (πόσο μάλλον από τη στιγμή που την ίδια ώρα που η χρεοκοπημένη Ελλάδα ,η οποία παριστάνει το θύμα στους Ευρωπαίους και ρίχνει όλες τις ευθύνες για τα χάλια της στη Γερμανία, έχει μπει ήδη στο στόχαστρο της διεθνούς κοινής γνώμης καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει με καταστροφικό ντόμινο χρεοκοπίας και πολιτική διάσπαση εξ αιτίας μας) .Όπως και να έχει ο δρόμος για πραγματική δημοκρατία και πρόοδο στην Ελλάδα θα είναι μακρύς. Κερδίσαμε απλά μία μάχη και όχι τον πόλεμο, όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ, ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Tο άρθρο σας είναι για γέλια.
;)))))))

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο Αντισυμβατικός, ούτε και θέλω να τον αντικαταστήσω, αλλά οι κουκουλοφόροι, με το μανδύα του ανώνυμου, δεν δικαιούνται να μιλούν.
Ανώνυμοι είναι οι οπαδοί του Πλεύρη πάντα αφού ανώνυμους τους κάνει η κουκούλα που φορούν όταν σκοτώνουν και καταστράφουν.
ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΑΟΡΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ !
Να σας χαίρεστε !!!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Απαξιώ παντελώς και να απαντήσω...