Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ελληνική υπερκυβέρνηση και βαθύ κράτος










Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς σε αυτή τη χώρα,όταν προκύπτει κάποιο σοβαρό θέμα (ιδιαίτερα δε, όταν κατά κάποιον τρόπο θεωρείται και εθνικό), όλα τα κόμματα και ο τύπος συντονίζονται σε μία κοινή «εθνική γραμμή» την οποία και προπαγανδίζουν ακατάσχετα. Είναι ένα θέμα που έχουμε αναλύσει ξανά στο παρελθόν, μιλώντας για το ιδιότυπο πεντακομματικό καθεστώς και την κρυφοδικτατορία που έχει στήσει, και που δείχνει ότι κάτι σάπιο συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Παρόμοιες θέσεις έχουν όλοι τους, λόγου χάριν στη δαιμονοποίηση του νεοφιλελευθερισμού και υπέρ ενός τεράστιου κράτους «πατερούλη»-δήθεν κοινωνικού-που θα φροντίζει για όλους, δαιμονοποιήση των ΗΠΑ και της δύσης γενικώς και αγάπη προς τους ανατολικούς φασισμούς και πιο πρόσφατα μάλιστα υπερκομματική ενότητα υπέρ της εισδοχής των Κινέζων στην Ελλάδα, παρόμοιες θέσεις στο Μακεδονικό και στα άλλα εθνικά θέματα-ταμπού, αλλά και σε άλλα σοβαρά θέματα όπως η τρομοκρατία, η προκλητική ασυλία προς την αριστερά αλλά –το χειρότερο-και την Ελληνική ακροδεξιά (ΛΑΟΣ,Χρυσή Αυγή) κλπ. Με τη γραμμή της –κατ’ουσίαν εθνικοσοσιαλιστικού τύπου-άκρας αριστεράς να είναι σχεδόν πολιτικά κυρίαρχη στην Ελλάδα. Όποιος κομματικός σχηματισμός ,ΜΜΕ ή ακόμα και μεμονωμένος άνθρωπος(πολιτικός,δημοσιογράφος,διανοούμενος κλπ.) δεν τα ασπάζεται αυτά, στην καλύτερη περίπτωση συκοφαντείται και στη χειρότερη λογοκρίνεται και καμιά φορά δολοφονείται από τις σφαίρες τρομοκρατών (πχ. Γκιόλιας). Έτσι και δημιουργήθηκε αυτό το περιβόητο πεντακομματικό καθεστώς το οποίο και αναφέρω συχνά. Αυτά τα πέντε κόμματα λοιπόν έχουν αποκλείσει από τον δημόσιο διάλογο ή έστω έχουν περιορίσει αρκετά όποιο κόμμα δεν συντονίζεται με τη γραμμή τους, ώστε να μην βρίσκονται μέσα στη βουλή ή ακόμα και στα υπουργεία αντικαθεστωτικές και ανεπιθύμητες φωνές και αυτό το καταφέρνουν πολύ καλά, με λίγες εξαιρέσεις τύπου Πάγκαλου (ο οποίος μπορεί να μην είναι σε όλες τις πλευρές του αντικαθεστωτικός, όμως ως απρόβλεπτος και ακουμαντάριστος που είναι εκστομίζει συχνά κάποιες αλήθειες που ενοχλούν τα μέγιστα το βαθύ κράτος, αλλά και τον ίδιο τον Παπανδρέου, και έτσι αποτελεί γι’αυτούς έναν πονοκέφαλο και εκεί οφείλονται οι λυσσαλέες επιθέσεις που δέχεται ειδικά από υποτιθέμενους αριστερούς, όπως ο εθνοφασίστας Χαρδαβέλλας) Διαβάστε εδώ παλιότερο σχετικό άρθρο http://taairetika.blogspot.com/2010/10/k-fast-track-made-in.html

Βεβαίως εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) δεν είναι γενικά στο σύνολό τους αυτής της φύσης (σε αντίθεση με ΚΚΕ,ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ που είναι τελείως φασιστικής φύσης),είναι συνήθως τέτοια όμως μία ηγετική ομάδα τους -στη συγκεκριμένη περίπτωση υπό τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά-που κινούν τα νήματα, ελέγχουν τον τύπο και μάλιστα συχνά εκκαθαρίζουν με προβοκάτσιες από τα κόμματά τους αντικαθεστωτικά στελέχη. Μάλιστα από τους πρώτους διδάξαντες σε αυτό ήταν ο προβοκάτορας Κ.Καραμανλής ο νεότερος και τώρα συνεχίζει στα χνάρια του ο κρυφοφασίστας Σαμαράς.

Έτσι η νέα καθεστωτική "εθνική γραμμή" τώρα τελευταία λέγεται «ευρωομόλογο», είναι δηλαδή η επίμονη απαίτηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έκδοση ευρωομολόγου, και φυσικά το αντιγερμανικό μένος που καλλιεργείται ήδη από πέρυσι. Και είναι πραγματικά άξιο προσοχής από κάθε σκεπτόμενο Έλληνα το πώς όλοι τους συντονίστηκαν τόσο άμεσα και τόσο πειθαρχημένα σε αυτή τη νέα «εθνική γραμμή».
ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ακροαριστερά,ακροδεξιά,Κουβέλης και παραδόξως ακόμα και η Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη προπαγανδίζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την ανάγκη για την έκδοση Ευρωομολόγου.
Επί του θέματος τώρα πρέπει να πούμε ότι η έκδοση ευρωομολόγου θα σημαίνει χονδρικά, υποτίμηση της αξίας του Ευρώ και περαιτέρω χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη που ήδη υποφέρει σε αυτόν τον τομέα από φαινόμενα τύπου Ελλάδας και ίσως κατ’επέκταση όλα αυτά να σημαίνουν οικονομική και πολιτική διάσπαση της Ε.Ε. Και όλα αυτά τι εξυπηρετούν άραγε ;




Μα πολύ απλά το να μοιραστούν ουσιαστικά όλα τα χρέη της Ελλάδας-αλλά και άλλων σχετικά προβληματικών νοτιοευρωπαϊκών οικονομιών- σε όλη την ευρωζώνη και κυρίως το να βρει η Ελλάδα εγγυητές ώστε να αρχίζει να δανείζεται ακατάπαυστα και πάλι. Με λίγα λόγια η εξαθλιωμένη από κάθε άποψη Ελλάδα επιδιώκει να συνεχίσει το ίδιο βιολί που έφερε και τη χρεοκοπία της, δηλαδή τον συνεχή και εύκολο δανεισμό της για να καλύπτει τις ανάγκες της και να ανεβάζει εικονικά το βοιωτικό επίπεδο των κατοίκων της ώστε να έχει τους τελευταίους ικανοποιημένους ως ψηφοφόρους, την ίδια στιγμή που η παραγωγή της είναι κατεστραμμένη και σχεδόν μηδενική και η παιδεία της τόσο άθλια που δημιουργεί πλέον,επί το πλείστων,αμόρφωτους πτυχιούχους. Αυτά θα σημαίνουν βέβαια και εσωτερική δημοσιονομική χαλάρωση και καμία βελτίωση των οικονομικών μας δεικτών, ελάχιστος εκσυγχρονισμός της οικονομίας ,όπως και τη διατήρηση του-δήθεν κοινωνικού-κράτους τέρατος και της Σοβιετικού τύπου παρασιτικής νομενκλατούρας που φωλιάζει μέσα του.
Κατ’αυτόν τον τρόπο αυτοί οι αγύρτες υπολογίζουν ότι δηλαδή θα συνεχιστεί ως ένα βαθμό το μεγάλο φαγοπότι και πλιάτσικο των προηγούμενων ετών με δανεικά,από-μεταξύ άλλων- μικρές και μεγάλες κρατικές ή κρατικοδίαιτες «βδέλλες» και «παράσιτα», η διατήρηση προνομίων των διαφόρων συντεχνιών σε αντίθεση με άλλους συμπολίτες τους και η ασυδοσία οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου απατεώνα και «τρωκτικού».

Αυτά λοιπόν επιδιώκει η μαριονέτα Παπανδρέου (ή αυτοί που τον κατευθύνουν σαν αδαής που είναι…) και οι υπόλοιποι «παίκτες»της πεντακομματικής συμμορίας που οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό. Αντί η Ελλάδα να επιδιώκει τη διόρθωση των οικονομικών της δεικτών και την καθιέρωση δημοσιονομικής πειθαρχίας, αντί να επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της και της κοινωνίας της, καθώς και την ανόρθωση της παραγωγής μέσω της μεγάλης βιομηχανίας που έχει καταστραφεί και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αντί να βγάλει την παιδεία της από το σκοτεινό τούνελ του ψευτοαριστερού σκοταδιστικού φοιτητοσυμμοριτισμού, αντί να κάνει όλα αυτά θέλει να συνεχίσει το προηγούμενο σάπιο καθεστώς με το φαγοπότι των δανεικών από τους «κακούς ξένους πιστωτές» και της ανύπαρκτης παραγωγής.
Θα μου πείτε τώρα «μα,δεν πρέπει να ξαναδανειστεί η χώρα ;» Φυσικά και πρέπει, όμως θα πρέπει να ξαναβγαίνουμε στις αγορές για δανεισμό όταν θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω και τότε οι αγορές θα αντιδρούν πιο θετικά απέναντί μας και θα αρχίσουν δειλά-δειλά να μας ξαναδανείζουν. Και φυσικά σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα είναι πιο θετικά καθώς και θα δανειζόμαστε μελλοντικά με καλύτερους όρους και δεν θα στηριζόμαστε μονάχα σε αυτά δανεικά όπως πριν. Με μπαταχτσίδικους δανεισμούς και κουτοπόνηρες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Άραγε όμως, μόνο αυτό επιδιώκει το Ελληνικό βαθύ κράτος ; Όχι βέβαια, διότι όταν υπηρετείς τυφλά ξένες δυνάμεις δεν περιορίζεσαι μόνο στα της πατρίδας σου. Όπως είπαμε και πιο πάνω, αν εφαρμοστούν αυτά που ζητάει η Ελλάδα η Ε.Ε. κινδυνεύει άμεσα με περαιτέρω οικονομική ύφεση ,καθώς και πολιτική αποσταθεροποίηση και διάσπαση. Να, ένας μεγάλος στόχος για τις βαθύτατα αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που κυβερνούν εδώ και χρόνια την Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι χαράς ευαγγέλια για τον Ρωσο-Κινέζικο άξονα και την προσπάθειά του για παγκόσμια κυριαρχία !!
Να λοιπόν γιατί το Ελληνικό καθεστώς προπαγανδίζει με τέτοιο πάθος-από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά- το ευρωομόλογο και να γιατί έχουν αναλωθεί με μανία σε τέτοιου είδους προπαγάνδα ειδικά στο εξωτερικό, για να το πετύχουν. Έτσι εξηγείται αυτή η εθνική ενότητα αυτών των πολιτικών απατεώνων. Σε αυτή τους την προσπάθεια μάλιστα τους βοηθούν και κάποιοι ανόητοι και αφελείς ή και δολοπλόκοι ξένοι και αυτά οι δικοί μας τα χρησιμοποιούν και στην εσωτερική προπαγάνδα τους για λαϊκή κατανάλωση. Τέτοιος είναι για παράδειγμα ο ανόητος διοικητής της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Ζ.Κ.Τρισέ ο οποίος δεν φτάνει που δάνειζε τόσα χρόνια την Ελλάδα με φτηνό-και αγύριστο-χρήμα, αντί τώρα να λουφάξει ή να απολογηθεί έχει και το θράσος να μιλάει και να δίνει συμβουλές για ευρωομόλογα.Το ίδιο και ο Γιούνκερ που θεωρείται πιστό σκυλί του Τρισέ…Επίσης το Ελληνικό καθεστώς έχει ανέλπιστη βοήθεια στα επιχειρήματά του και από την κλίκα των ΗΠΑ Ομπάμα-Κλίντον, που είναι τα μεγαλύτερα τσιράκια Ρώσων και Κινέζων που πέρασαν ποτέ από την ηγεσία αυτής της υπερδύναμης (γι’αυτό και ο Ομπάμα προπαγανδίζεται ως συμπαθής στην κατά τ’άλλα υστερικά αντιαμερικανική Ελλάδα).

Βλέποντας τα αυτά η Γερμανία (που μην ξεχνάμε, ουσιαστικά από τα χρήματά της επιβιώνουμε τώρα) και κάποιες άλλες χώρες προσπαθούν να διαφυλάξουν την Ε.Ε. και την οικονομία των κρατών τους και-ειδικά η πρώτη-έχει αναλάβει τον ρόλο του αυστηρού που θα κρατάει τα γκέμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα μπει ανάχωμα στο χάος και την καταστροφή.
Έτσι εξηγείται τώρα και το υπερκομματικό αντιγερμανικό μέτωπο και υστερία του εδώ πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου. Έτσι εξηγείται το γιατί θυμήθηκαν τώρα τις πολεμικές αποζημιώσεις, τι στιγμή που η Ελλάδα δεν τις έχει διεκδικήσει ποτέ (μολονότι αναφέρονται συχνά σ’αυτές για εσωτερική κατανάλωση) και κατ’ουσίαν παραιτήθηκε από αυτές από τη δεκαετία του 60’ επί πρωθυπουργίας Κ.Καραμνλή .Όλα αυτά γιατί πολύ απλά η Γερμανία είναι αυτή τι στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιό για την εξάσκηση της προβοκατόρικης πολιτικής τους ! *
Έτσι αυτοί οι 5 συντονισμένοι στην ίδια γραμμή και ρητορεία συνεχίζουν απτόητοι τις προβοκάτσιες τους. Σε αυτό τους βοηθάει φυσικά και ο προβοκατόρικος τύπος και ειδικά οι μεγαλοδημοσιογράφοι ,πχ.το μεγαλύτερο καθεστωτικό άθυρμα που λέγεται Χατζηνικολάου,ο Καραγκιόζης Αυτιάς,ο ξευτιλισμένος Τράγκας και ο αργόστροφος Καψής. Είναι δε απορίας άξιο πως και η φιλοευρωπαία Μπακογιάννη συντάσσεται με την προβοκατόρικη γραμμή του ευρωομολόγου.

Εδώ εξάγεται ως λογικό συμπέρασμα πως κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει αυτή τη χώρα. Επειδή δηλαδή τέτοιος συντονισμός δεν μπορεί να συμβαίνει εύκολα σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, άνετα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι σ’αυτόν τον τόπο υπάρχει μία υπερκυβέρνηση, ένα βαθύ κράτος που δίνει τις γενικές κατευθύνσεις και οι πολιτικοί υπακούουν ως πειθήνια όργανα. Δεν εξηγείται διαφορετικά…
Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά ,όμως από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας στην Ελληνική πραγματικότητα οι πιο «σεσημασμένοι ύποπτοι» θα πρέπει να είναι οι ανατολικοί διαπλεκόμενοι ολιγάρχες τύπου Κόκκαλη,Μπόμπολα,Βγενόπουλου κα. που μπορούν να ανεβοκατεβάζουν και κυβερνήσεις,το αριστερό βαθύ ΠΑΣΟΚ τύπου Λαλιώτη, Ραγκούση κλπ. και πιθανότατα οι μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ,ΚΥΠ). Ακόμα δηλαδή και ο Καραμανλής πιθανότατα να μην ήταν με τη θέλησή του τόσο πιστό τσιράκι της Ρωσίας, παρά μόνο-ως μαριονέτα-να εκτελούσε πιστά εντολές άλλων…

Προφανώς δηλαδή, ακόμα και η Μπακογιάννη, που κινείται γενικά σε προοδευτική και αντικαθεστωτική γραμμή, αναγκάστηκε στη συγκεκριμένη κρίσιμη περίσταση να υπακούσει στην «εθνική γραμμή». Αν δεν το έκανε πιθανότατα να έχανε και αυτήν την υποτυπώδη προβολή που έχει εξασφαλίσει στα ΜΜΕ(κυρίως από δημοσιογράφους ελευθέρας βοσκής),κάτι που μπορεί να οδηγήσει και στην εξαφάνιση του κόμματός της και δεν θα το διακινδύνευε. Και για όσους αμφιβάλλουν γι’αυτές τις πρακτικές θυμίζω ότι τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου που κινείται σε ακόμα πιο φιλελεύθερη γραμμή από τη Μπακογιάννη και δεν υπακούει σχεδόν καθόλου σε «εθνικές οδηγίες» την έχουν εξαφανίσει από τον χάρτη. Ένας ακόμα φιλελεύθερος ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος πήρε θέση κατά του ευρωομολόγου, όμως αυτός δεν ενοχλεί ιδιαίτερα το καθεστώς με τις απόψεις του, διότι έχει τόσο ακραία Ρωσόφιλες και Κινεζόφιλες απόψεις που και σε εμάς τους πραγματικούς φιλελεύθερους δημιουργούν απέχθεια με τη χοντροπετσιά που τις χαρακτηρίζουν. Αυτή λοιπόν είναι η Ελληνική υπερκυβέρνηση και βαθύ κράτος στην Ευρωπαϊκή Ζιμπάμπουε. Καμαρώστε τους …Και καλά ξεμπερδέματα…


* Στην προχθεσινή του εκπομπή ο καραγκιόζης (ρυπαρογράφος και όχι δημοσιογράφος)Αυτιάς είχε καλέσει μία ανυποψίαστη γυναίκα που διηγούταν την τραγική εμπειρία της από τη σφαγή του Διστόμου που διέπραξαν οι Ναζί, με προφανή στόχο να την καπηλευτεί και να τη χρησιμοποιήσει στην αντιγερμανική καθεστωτική προπαγάνδα του, ταυτίζοντας την τότε Γερμανία με τη σημερινή. Κάθε τόσο δε διέκοπτε με γελοία λαϊκίστικα σχόλια του τύπου «τι θα λέγατε τώρα στη Μέρκελ αν την είχατε μπροστά σας ;» Δίπλα του ήταν και ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ που μιλούσε κατά των όσων διέπραξαν τότε οι Γερμανοί, μολονότι μέσα στο κόμμα του έχει φιλοναζιστές τύπου Γεωργιάδη και Πλεύρη !!

3 σχόλια:

Άγγελος είπε...

Τους κινδύνους, που περιγράφετε ο Χαρδαβέλλας τους προπαγάνδιζε (σαν κάτι το καλό) μέσα από τα subculture θέματα, που προωθούσε μέσα από τις εκπομπές του.

Ανώνυμος είπε...

"Όποιος κομματικός σχηματισμός ,ΜΜΕ ή ακόμα και μεμονωμένος άνθρωπος(πολιτικός,δημοσιογράφος,διανοούμενος κλπ.) δεν τα ασπάζεται αυτά, στην καλύτερη περίπτωση συκοφαντείται και στη χειρότερη λογοκρίνεται και καμιά φορά δολοφονείται από τις σφαίρες τρομοκρατών (πχ. Γκιόλιας)."

Μα ο εθνικιστο-ορθοδοξο-κουτσομπολο-δημοσιογράφος-αιωνία του η μνήμη-Γκιόλιας,έθιγε το πεντακομματικό καθεστώς; Με ποιο τρόπο;

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Λογική η απορία σου φίλε σου,αλλά έχω απαντήσει και σ'άυτό σε παλιότερο άρθρο μου για την τρομοκρατία εδώ http://taairetika.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html