Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ οι λαθρομετανάστες μέσα στη νομική. Να αντισταθούμε στον ακροαριστερό και ακροδεξιό φασισμό.


Η κατάληψη της νομικής από λαθρομετανάστες αποτελεί μία ακόμα χυδαία προβοκάτσια που προέρχεται από το χώρο της αριστεράς και που είναι χαράς ευαγγέλια και για την Ελληνική ακροδεξιά. Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο όταν ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκυνται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλων ξεκάρφωτων αριστεριστών εισήλθαν στο χώρο του ιδρύματος και προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη και κατάληψη του από λαθρομετανάστες. Έτσι την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει κυρίως από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής και το κατέλαβαν, ζητώντας την άμεση νομιμοποίησή τους και απειλώντας με απεργία πείνας, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο. Αυτή η προβοκάτσια όμως δεν είναι ουσιαστικά παρά μέρος-ή και το αποκορύφωμα- μίας γιγαντιαίας προβοκάτσιας που αφορά το μεταναστευτικό και που λαμβάνει χώρα εδώ και μία εικοσαετία στην Ελλάδα. Αυτό όμως θα το δούμε πιο κάτω αναλυτικότερα.

Ας εξετάσουμε πρώτα γιατί έγινε αυτό το συγκεκριμένο συμβάν και γιατί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (ή αυτοί που την κατευθύνουν) και οι λαθρομετανάστες φέρθηκαν έτσι. Έχουμε ξαναπεί μέσης άκρες ότι το κυρίαρχο ιδεολόγημα στη χώρα μας προσιδιάζει πολύ με εθνικοσοσιαλισμό. Δηλαδή κυριαρχεί γενικά η ιδεολογική γραμμή της αριστεράς, αλλά σε συνδυασμό με δεξιό εθνικισμό,ρατσισμό και αντισημιτισμό. Δυστυχώς αυτή η τριτοκοσμική γραμμή όσο περνάει ο καιρός όλο και δυναμώνει περισσότερο και μέσα στον ίδιο το λαό, διότι και η πλύση εγκεφάλου εντείνεται και η χώρα μας και βρίσκεται σε μεγάλη κρίση-όχι μόνο οικονομική, αλλά από κάθε άποψη – αλλά και γιατί έχουμε να κάνουμε έτσι κι’αλλιώς μ’έναν λαό που ρέπει προς τα άκρα γιατί έχει βιώματα από δικτατορίες και εμφύλιο πόλεμο και άρα είναι πολιτικά καθυστερημένος και τέλος γιατί και η μόρφωσή και καλλιέργεια αυτού του λαού κρατιέται εσκεμμένα σε γενικά χαμηλό επίπεδο, όπως την επιθυμεί το πολιτικό κατεστημένο.

Έτσι η μεταναστευτική, και όχι μόνο, πολιτική του καθεστώτος συνοψίζεται στο εξής. Έχουμε δύο ακραίους πόλους-άκρα δεξιά (ΛΑΟΣ, Χρυσή αυγή) και άκρα αριστερά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και άλλοι πολλοί μικροί)- που χαίρουν πλήρους ασυλίας από το Ελληνικό βαθύ κράτος, τα οποία και κυριαρχούν ιδεολογικά και προσπαθούμε να τους δυναμώνουμε ιδεολογικά και εκλογικά όσο περισσότερο γίνεται μέσα στην κοινωνία. Το ευχάριστο βέβαια είναι ότι αυτά τα κόμματα δεν μπορούν ποτέ να γίνουν κυβερνητικά γιατί ο Ελληνικός λαός όση πλύση εγκεφάλου και να δεχτεί δεν αποχωρίζεται εύκολα τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) για να πάει στα μικρά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι κινούν τα νήματα γι’αυτό και συχνά μετέρχονται άλλα προβοκατόρικα μέσα (όπως η συγκεκριμένη κατάληψη της νομικής) για να πετυχαίνουν την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία αυτού του φαιοκόκκινου πόλου στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνία. Αυτό το μέτωπο έχει συγκροτηθεί ουσιαστικά στα πρότυπα της φασιστικής Πουτινικής Ρωσίας (πρότυπο πολλών Ελλήνων…), και προσπαθεί να το μιμείται όλο και πιο πιστά, εκεί όπου άκρα δεξιά και άκρα αριστερά είναι πλήρως ενωμένες σε ένα φασιστικό μέτωπο υπό την αιγίδα του Πούτιν και απαγορεύουν σε οποιονδήποτε δημοκράτη να υπάρξει ή να εκδηλωθεί πολιτικά Το ίδιο ενωμένες σε συγγενική ιδεολογική βάση είναι πλέον άκρα δεξιά και άκρα αριστερά στην Ελλάδα, παρά κάποιες φαινομενικές διαφορές τους για τα μάτια του κόσμου. Για παράδειγμα, ας μου βρει κάποιος έστω και μία διαφορά στις θέσεις ΚΚΕ και ΛΑΟΣ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Έτσι ουσιαστικά στην Ελλάδα ο ένας φασιστικός πόλος ενισχύει και τροφοδοτεί τον άλλον ακόμα και μέσω της όποιας όψιμης κόντρας τους, με τον ανυποψίαστο λαό να πιστεύει πως τους χωρίζει άβυσσος και αιώνιες διαφορές.

Επί του προκειμένου λοιπόν, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο θέμα της μετανάστευσης. Ο ένας ακραίος πόλος τροφοδοτεί και ενισχύει τον άλλον, μέσω της προβοκατόρικης και κάλπικης διαμάχης τους επάνω στο θέμα. Η τακτική είναι απλή: Αφού ως αριστερά ρίξαμε επί χρόνια τη γραμμή των ανοιχτών συνόρων για όλους και προκαλούμε την αθρόα λαθρομετανάστευση, χωρίς ποτέ να αποκτήσουμε μεταναστευτική πολιτική ως κράτος, με αποτέλεσμα να έρθουν υπεράριθμοι μετανάστες με τα γνωστά επακόλουθα. Αφού σκόπιμα δεν φυλάγαμε τα σύνορα και δεν κάναμε απελάσεις παρανόμων για πολλά χρόνια και αφού τα τρία τελευταία χρόνια η κατάσταση εκτραχύνθηκε τελείως με εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που έρχονται κατά κύματα μέσω Τουρκίας με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Αθήνας να γίνουν απλησίαστα γκέτο, είναι φυσικό επακόλουθο και η μεγάλη άνοδος και καλλιέργεια του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας κάτι που εκφράζει η ακροδεξιά του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής, αλλά και ο ακροδεξιός Σαμαράς. Με αυτόν τον τρόπο η αριστερά με την προβοκατόρικη τακτική της στέλνει αγανακτισμένο, αλλά και πολιτικά καθυστερημένο κόσμο στις αντιλήψεις ή και στα κόμματα της ακροδεξιάς. Αντίθετα η ακροδεξιά στέλνει πολύ δημοκρατικό κόσμο που απεχθάνεται το ρατσισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις της κατευθείαν στην αγκαλιά της υποτιθέμενης αριστεράς που συγκινεί αρκετούς αφελείς με τη δήθεν φιλομεταναστευτική ρητορεία της. Να λοιπόν πόσο προβοκατόρικα λειτουργεί αυτό το φασιστικό δίπολο, αφού ουσιαστικά ο ένας ενισχύει τον άλλον, φτιάχνοντας έτσι μία άθλια, καθυστερημένη και φασίζουσα κοινωνία στα πρότυπά τους…

Κατά την ίδια τακτική και αυτό που συνέβη στη νομική δεν ήταν τίποτα διαφορετικό. Για την ακρίβεια είναι το αποκορύφωμα της φασιστικής προβοκάτσιας. Έτσι μία ομάδα αριστεριστών (κυρίως Συριζαίων) παρέσυρε και κουβάλησε εκεί μέσα κάποιους απελπισμένους και αμόρφωτους λαθρομετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και επιδόθηκε στην πιο αισχρή και στυγνή εκμετάλλευσή τους, προβάλλοντας αντιδραστικά αιτήματα όπως η νομιμοποίηση όλων (τι στιγμή που είναι στον καθένα προφανές ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν χωράει άλλους μετανάστες) ή και η απαίτηση για πολιτικό άσυλο σε όλους, τι στιγμή που για πολλούς από αυτούς δεν ξέρουμε ούτε από ποιες χώρες έρχονται (αφού δεν έχουν ούτε χαρτιά) και συνεπώς δεν ξέρουμε αν το δικαιούνται. Στο σημείο αυτό βέβαια δεν πρέπει να γίνει καμία σύγχυση με τους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες που στήριξα και εγώ πρόσφατα, αφού εκεί ήταν δεδομένο ότι αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνταν πολιτικό άσυλο γιατί κινδύνευαν αποδεδειγμένα από ένα φασιστικό καθεστώς. Ο βασικός και ξεκάθαρος σε κάθε έξυπνο άνθρωπο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του την ενέργεια στη νομική δεν είναι τα όσα ισχυρίζεται, αλλά είναι να δυναμώσει κι’άλλο το μίσος και την απέχθεια του Ελληνικού λαού για τους μετανάστες, σε μία εποχή που το καζάνι του ρατσιστικού μίσους και της ξενοφοβίας βράζει επικίνδυνα. Αυτά θα δυναμώσουν αναπόφευκτα πολύ επικίνδυνα με τέτοιες τραμπούκικες και προβοκατόρικες ενέργειες γιατί αυτές είναι πολύ μισητές μέσα στο λαό. Έτσι η ρατσιστική και φασιστική μπάλα δεν θα πάρει μόνο τους λαθρομετανάστες, αλλά και πολλούς νόμιμους ξένους που ζουν χρόνια στη χώρα μας και βγάζουν έντιμα το ψωμί τους. Να λοιπόν πως δημιουργείται μία φασιστικού τύπου κοινωνία και πως στέλνουμε κόσμο στην ακροδεξιά και τη δυναμώνουμε !! Γι’αυτό τονίζω και πάλι ότι αυτή η ενέργεια ήταν το αποκορύφωμα της προβοκάτσιας.

Και να ήταν μόνο αυτός ο σκοπός τους…
Αυτοί οι αγύρτες φοβήθηκαν ότι αν χτίσει ο Παπουτσής (που γενικά έχει ακόμα κάποιες αντιστάσεις μέσα στη γενικά καθεστωτική κυβέρνηση του ανόητου Παπανδρέου) αυτό το περιβόητο τοίχος στα σύνορα με την Τουρκία το πάρτι της λαθρομετανάστευσης μπορεί να τελειώσει ή να μειωθεί αισθητά, αφού έχει ενεργοποιηθεί και η frontex στα θαλάσσια σύνορα. Γι’αυτό και βγάζουν τα τσιράκια τους στα κανάλια να λένε ότι εναντιώνονται στο τοίχος τάχα από δημοκρατική ευαισθησία και φιλανθρωπία, χωρίς να προτείνουν άλλη λύση ! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ίδιος υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν χωράει άλλους μετανάστες και θα προχωρήσει και σε απελάσεις παρανόμων . Έτσι τώρα με αυτή τους την ενέργεια στη νομική επιχειρούν ουσιαστικά να εκβιάσουν τον Παπουτσή για να εγκαταλείψει τα σχέδια του για το τοίχος και για μία αξιοπρεπή μεταναστευτική πολιτική,στρέφοντας τους μετανάστες εναντίον της κυβέρνησης ώστε να συνεχιστεί το τωρινό χάος και είναι αμφίβολο αν θα τον στηρίξει μέχρι τέλους και το άθυρμα της αριστεράς Παπανδρέου ο Γ’…
Μιλάμε δηλαδή για ασύληπτους αγύρτες και απατεώνες στον οποίων την παγίδα δεν πρέπει να πέσει κανένας Έλληνας.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο προβοκατόρικη που ακόμα και το ΚΚΕ εναντιώθηκε σ’αυτήν και την καταδίκασε, προφανώς για να μην εκτεθεί στο λαό, (αφού πιθανώς να πλησιάζουν και εκλογές) έτσι άφησε τη «βρώμικη δουλειά» στον ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που έγινε και τον Δεκέμβρη του 2008 με το κάψιμο της Αθήνας που το πήρε επάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλαβάνου και το ΚΚΕ βγήκε μετά να τον κατηγορήσει για τα μάτια του κόσμου). Βέβαια μην νομίζετε ότι και το ΚΚΕ είναι διαφορετικής φύσης και δημοκρατικό, αν θυμηθούμε ότι πέρυσι ψήφισε εναντίον του προοδευτικού νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών που έφερε η κυβέρνηση διότι τάχα το ήθελε πιο προοδευτικό !…Στην πραγματικότητα το έκανε γιατί πολύ απλά δεν θέλει να μπει τάξη στο μεταναστευτικό θέμα.

Θα με ρωτήσετε τώρα αν αυτό το παράδοξο φασιστικό δίπολο που αναλύω πιο πάνω είναι η μοναδική αιτία της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής του Ελληνικού βαθέως κράτους και του απόλυτου χάους που κυριάρχησε επί 20 χρόνια. Η απάντηση είναι όχι. Στην πραγματικότητα οι φτωχοί μετανάστες και η αθρόα προσέλευσή τους στη χώρα ήταν πολύ χρήσιμοι στο Ελληνικό πολιτικό καθεστώς γι’αυτό και αυτή η πολύχρονη ανοχή στη λαθρομετανάστευση. Έχοντας μία χώρα που δεν παράγει πλέον σχεδόν τίποτα και μόνο εισάγει, που δεν έχει μεγάλη βιομηχανία γιατί την κατέστρεψε και ζούσε για χρόνια πάνω απ’τις δυνάμεις της έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι το πάρτι με τα δανεικά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και ότι μία τέτοια οικονομία μόνο με χαμηλά μεροκάματα μπορεί να υπάρξει. Και επειδή βέβαια θα ήταν αδιανόητο να πέσουν τα μεροκάματα των Ελλήνων και να σταματήσει η καλοπέρασή τους ,κάποιοι εμπνεύστηκαν τη λύση των ξένων. Έτσι άρχισε να δουλεύει ένα πλήθος ξένων με χαμηλότατα και σπασμένα μεροκάματα, συχνά ανασφάλιστοι και με πενιχρά εργασιακά δικαιώματα και με υπερορίες που δεν πληρώνονταν . Ξεκίνησε λοιπόν ένα όργιο εργασιακής εκμετάλλευσης των μεταναστών (ειδικά όσων ήταν παράνομοι). Στην ουσία δηλαδή αυτή τη λύση εμπνεύστηκε-μεταξύ άλλων- το πολιτικό κατεστημένο προκειμένου να κρατήσει υψηλό το βοιωτικό επίπεδο των Ελλήνων υπηκόων του και να μη χάνει ψήφους…Μέχρι βέβαια που ήρθε η οικονομική κρίση και τα διέλυσε όλα…
Όλες αυτές οι αθλιότητες βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην έχουν την έγκριση και της λεγόμενης αριστεράς που ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τους μετανάστες. Έτσι η αριστερά που είναι πανίσχυρη μέσα στα συνδικάτα είναι τόσο αριστερά που δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και τα σπασμένα μεροκάματα των μεταναστών, αντίθετα έκανε τα στραβά μάτια για να συνεχιστούν οι αθλιότητες και από πάνω έλεγε «φέρτε κι’άλλους μετανάστες» !!.

Όμως κατά τ’άλλα, μέχρι πριν από μερικά χρόνια η μεταναστευτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο απελπιστική όσο τώρα. Αυτό γιατί παρότι όλοι σχεδόν οι μετανάστες έρχονταν παράνομα και νομιμοποιηθήκαν αργότερα ,υπήρχαν και αρκετές δουλειές για να εργαστούν, ενώ δεν υπήρχε ακόμα οικονομική κρίση. Έτσι- με εξαίρεση λίγα εγκληματικά στοιχεία- γενικά δεν υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα στη συμβίωση Ελλήνων και ξένων. Πολλοί άνθρωποι άλλωστε «ρίζωσαν» εδώ πριν πολλά χρόνια, βγάζουν τίμια το ψωμί τους,προόδευσαν και εντάχθηκαν αρκετά καλά στην Ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς όμως κανένας πολιτικός δεν είχε το θάρρος να βάλει ένα φρένο όσο ήταν καιρός και να επιβάλλει κάποια στιγμή μία συνετή μεταναστευτική πολιτική. Κι’αυτό είτε γινόταν εσκεμμένα από καθεστωτικές δυνάμεις, είτε από ατολμία και αδιαφορία από άλλους, με αποτέλεσμα η κατάσταση σήμερα να εκτραχυνθεί τελείως με τα γνωστά επακόλουθα. Έτσι έγινε «μάγκας» και η ακροδεξιά (οι φασίστες του ΛΑΟΣ και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής) που τώρα λέει «εμείς σας τα λέγαμε, αλλά δεν μας ακούγατε». Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να γυρίσουμε την πλάτη και σε αυτούς, αλλά και στους ψευτοαριστερούς προβοκάτορες και να απαιτήσουμε μία δημοκρατική και συνετή λύση στο πρόβλημα.
Δείτε εδώ ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA για την προβοκάτσια της νομικής. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=52413056##

13 σχόλια:

Αναρχοφιλελευθερος είπε...

ζητώντας την άμεση νομιμοποίησή τους και απειλώντας με απεργία πείνας, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αγαπητέ όλοι αυτοί οι μετανάστες ζητούν πολιτικό άσυλο. Ουσιαστικά κάνουν απεργία πείνας προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αυτό είναι το έγκλημά τους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την Ελλάδα για μη εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας περί της παροχής ασύλου. Το ΕΔΔΑ δεν είναι προτεκτοράτο του Σύριζα. Το όλο θέμα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την χορήγηση πολιτικού ασύλου. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ( http://afroditealsalech.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html )

αν χτίσει ο Παπουτσής αυτό το περιβόητο τοίχος στα σύνορα με την Τουρκία το πάρτι της λαθρομετανάστευσης μπορεί να τελειώσει ή να μειωθεί αισθητά

Φαλλοί μπλε. Η υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και οι ειδικοί επιστήμονες, θεωρούν ότι ο τοίχος θα μειώσει κατά μόλις 3%-5% τις ροές των μεταναστών. Αν διαιρέσουμε την αποτελεσματικότητα του μέτρου με το υψηλό κόστος κατασκευής, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι έχουμε ανάγκη από μια τέτοια “λύση”.

Πραγματική λύση είναι η κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο μάλλον επιτεύχθηκε με την παραπάνω καταδίκη Βελγίου και Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Δημητράς σχετικά με αυτήν “«Πρόκειται για καθοριστική καταδίκη όχι μόνο της άκριτης εφαρμογής από άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Κανονισμού Δουβλίνου με απελάσεις στην Ελλάδα, αλλά και κυρίως της συνολικής διαδικασίας ασύλου περιλαμβανόμενων της ουσιαστικής ανυπαρξίας νομικής βοήθειας, καθώς και των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης για όλους τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.» (http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3725)

Δευκαλιων είπε...

Πολυ καλο αρθρο

tanzo είπε...

Ο φασισμός δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία αλλά τον εθνικισμό και τον ρατσισμό τον περιβάλλουν αυταρχικές πρακτικές. Ο Φασισμός έχει το χαρακτηριστικό να υιοθετεί κάθε είδους ιδεολογήματα ακόμη και ακραία αριστερά (ο Καρατζαφέρης υιοθετούσε τις προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη) με αποτέλεσμα κάποιος που δεν γνωρίζει την πραγματική φύση μιας οργάνωσης να παραπλανηθεί και να την θεωρήσει ακόμη και αριστερή.
Άρα λοιπόν η εξίσωση που κάνεις μεταξύ αριστερών και φασιστών είναι λανθασμένη και βέβαια αφού αποφεύγεις να πάρεις θέση στο θέμα, πετάς τη μπαρούφα της δημοκρατικής (τι σημαίνει αυτό στην περίπτωση αυτή;) και της συνετής (!!!) λύσης.
Ο σκοπός του άρθρου είναι να μειώσει κάθε τι αριστερό εξισώνοντάς το με τον φασισμό, χωρίς να εξετάσει τον παράγοντα του συλλογικού ανθρώπινου λάθους και της βλακείας που χαρακτηρίζει μερικές φορές την προπασοκική αριστεροσίνη του ΣΥΡΙΖΑ

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τι μου λες ρε tanzo τώρα ? Από που κι'ως που λες ότι θέλω να εξισώσω κάθε τι αριστερό με το φασισμό,έτσι αόριστα ?
Είδες να κάνω εδώ πέρα καμία γενική φιλοσοφική ιδεολογική ανάλυση περί ακροδεξιάς και αριστεράς ?

Εγώ απλά αναλύω το συγκεκριμένο ιδεολόγημα που κυριαρχεί στην Ελλάδα(και στη Ρωσία της οποίας το πρότυπο αντιγράφουμε)όπου τα δύο άκρα συγκλίνουν και αλληλοτροφοδοτούνται με εντυπωσιακό τρόπο.
Και μην μου πεις ότι ειδικά ΚΚΕ και ΛΑΟΣ δεν συγκλίνουν στις απόψεις τους γιατί το βλέπουν και οι πέτρες.Και ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που αντιγράφει την αριστερά, αλλά και η αριστερά που αντιγράφει συχνά την ακροδεξιά.

Μου φαίνεται ότι ορισμένοι είστε τόσο αγκυλωμένοι στις ιδεοληψίες σας και δεν καταλαβαίνετε ούτε τo νόημα αυτών που διαβάζετε...

Επίσης όταν λέω δημοκρατική και συνετή λύση ενωώ με σεβασμό στη νομιμότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα και χωρίς να υπακούσουμε ούτε στις παλαβομάρες της ακροδεξιάς,ούτε τις αριστεράς.

Kokkino Meterizi είπε...

Φίλε Αντισυμβατικέ,

Κατ΄αρχήν επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για το γεγονός ότι έχεις συλλάβει σε τέτοιο βάθος τη στρατηγική σύμπλευση ψευτοαριστεράς - φασιστών. Καταλαβαίνω ότι σα φιλελεύθερος προτιμάς τον όρο "άκρα αριστερά" από τον "ψευτοαριστερά", ωστόσο επιστημονικά και πολιτειολογικά μιλώντας ο πρώτος είναι πιο δόκιμος, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς αριστεριστές - ανώριμους και πολύ ανυπόμονους οπαδούς του κομμουνισμού, αλλά με καθεστωτικούς σοσιαλφασίστες.

Τέλος πάντων, αυτό είναι εντελώς δευτερεύον. Επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω πως η "Δημοκρατική Αριστερά" του Κουβέλη δεν παίζει στο πολιτικό παιχνίδι σαν "άκρα", αλλά σαν "κέντρο", σα δύναμη παραπληρωματική προς το ΠΑΣΟΚ, γι΄αυτό και καταδίκασε και τα γεγονότα της Νομικής, για να περνάει για καθωσπρέπει κόμμα. Επί της ουσίας εννοείται ότι αποτελεί απόσπασμα της ψευτοαριστεράς, και μάλιστα πολύ επικίνδυνο στην ηγεσία της (Κουβέλης - παιδί του "ρώσου" Κύρκου), αλλά στη βάση της είναι γενικά δημοκρατική (έχει τον δημοκρατικό και κάπως αριστερό κόσμο του παλιού "Κ"Κεσωτερικού.)

Κατά τα άλλα να σου πω πως θέλει μεγάλο θάρρος να μιλάς τόσο εμπεριστατωμένα και να προβάλλεις μια τόσο προωθημένα αντιφασιστική και δημοκρατική γραμμή μέσα στο χώρο του φιλελευθερισμού...

Άγγελος είπε...

Και το μήνυμα της όλης υπόθεσης (αυτό που προπαγάνδιζαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι) είναι: πείτε ένα μεγάλο όοοοοοχι στη ΒΙΑ. Όλοι, εκτός από αυτούς που έχουν αποκτήσει έξυπνα αυτό το προνόμιο, πείτε όοοοοοχι στη ΒΙΑ. Ελληνική μεσαία τάξη (υπάρχει άραγε;) κάνε όνειρα για περισσότερα μπουζούκια, trash TV, Μύκονο, ποδόσφαιρο κτλ. Πλήρωνε τις άδικες αυξήσεις σε ΔΕΗ, ΦΠΑ, εισιτήρια, διόδια κτλ. Και εσείς φοιτητές, που δεν ανήκετε σε ΔΑΠ, ΚΝΕ και λοιπά ΣΚΑΤΑ μείνετε για πάντα στη σιωπή. Ακόμα και αν σας βάλουν στα γόνατα για να σας πηδ%#@$% πείτε ένα μεγάλο όοοοοοχι στη ΒΙΑ.

Υ.Γ. 15 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων το κράτος είναι πάλι ανίκανο να προστατεύσει την κυριαρχία του. Υπερβολικό θα πείτε έτσι; Δεν νομίζω Τάκη (όπως λέει η διαφήμιση), δεν νομίζω να σε ακολουθώ.

Defkalion είπε...

@ Κοκκινο Μετεριζι +100

Kokkino Meterizi είπε...

Μόλις είδα ότι στο σχόλιο μου κατά λάθος έγραψα ότι ο πρώτος όρος είναι πιο δόκιμος, ενώ εννοούσα το ακριβώς αντίθετο.

Δηλαδή εννοούσα πως πιο σωστό από άποψη ακριβολογείας είναι να μιλάμε για ψευτοαριστερά παρά για άκρα αριστερά.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Φίλε "κ'οκκινο μετερίζι" ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά σου λόγια. Θα πρέπει να διευκρινήσω εδώ ότι χρησιμοποιώ τον όρο "άκρα αριστερά" γιατί έτσι αυτοπροσδιορίζονται αυτά τα κόμματα και γιατί ως τέτοια είναι γνωστά στην ιστορική πορεία τους.

Αλλά ο κυριότερος λόγος που το κάνω είναι για να γίνομαι πιο κατανοητός στον κόσμο,ιδιαίτερα σε αυτούς που με διαβάζουν για πρώτη φορά. Τώρα το αν δικαίουνται στην πραγματικότητα αυτά τα κόμματα να αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά,αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση που μπορεί να γίνει σε επίπεδο πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά δεν είναι της ώρας.

Πάντως αν ενδιαφέρεσαι έχω κάνει μία σχετική ανάλυση με αυτό,σε παλιότερο άρθρο μου για τη φύση του ΚΚΕ. http://taairetika.blogspot.com/2010/12/t-cia-wikileaks-2.html

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τη νομική,προφανώς γιατί κατάλαβε ότι γίνεται μισητός στον κόσμο και μετά έριξε όλη την ευθύνη στους μετανάστες !! Μίλησε κανείς για σοβαρότητα ? Μιλάμε για απίστευτα καραγκιοζιλίκια και κόμμα τσίρκο κυριολεκτικά...
Έτσι οι λαθρομετανάστες βλέποντας ότι έμειναν χωρίς στήριγμα αποχώρησαν και αυτοί...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τέλος να σταματήσει και το παραμύθι του πολιτικού ασύλου,αφού έγινε γνωστό ότι από όλλους αυτούς μόνο 2,3 έχουν ζητήσει επίσημα πολιτικό άσυλο !

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ είπε...

ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΕ καλησπέρα,
σε ένα blog είδα το παρακάτω άρθρο,
θα μου δώσεις την άποψή σου ?
«What uncle Sam really wants..» Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν...
και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.
Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία που ..
έχτιζε. Ματαίως. Τότε ο Κίσινγκερ πρότεινε να μεταβεί πράκτορας της CIA στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου ναυπηγούσε τα πλοία του ο Ωνάσης και να πιάσει δουλειά ως εργάτης. Μέσα σε ένα χρόνο ο εν λόγω πράκτορας κατάφερε να «οργανώσει» τους εργαζομένους ώστε να κατεβούν σε απεργία διαρκείας η οποία έφερε τον Ωνάση στο χείλος της καταστροφής. Φαινομενικά ήταν μια απεργία υπέρ των δικαιωμάτων της φτωχής εργατιάς. Και οι ίδιοι αυτό πίστευαν. Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να μάθουμε πως δρομολογήθηκε εκείνη απεργία και ποιος ήταν ο ουσιαστικός στόχος της.
Ολόκληρο το κείμενο μπορείς να το βρεις στο
http://spartinews.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

''Κουβέλης - παιδί του "ρώσου" Κύρκου''

...μμμ ο οποίος ως γνωστόν ήταν συνεπής αγγλόφιλος

νομίζω ότι άμα αντικαταστήσουμε σε πολλά σημεία τις λέξεις Ρωσία-Κίνα με την λεξούλα Σαξωνία....τα πράγματα θα είναι πλησιέστερα στο ματριξ


Ενας Φίλος