Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αντωνάκη γίνεσαι γραφικός !



Αρχίζω να απορώ ακόμα περισσότερο με αυτούς τους συμπατριώτες μας που συνεχίζουν να στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά (και τον απλό λαό και τα στελέχη της ΝΔ) και προτίθενται να ψηφίσουν τη Σαμαρική ΝΔ, τόσο πολύ που με το ζόρι κρατιέμαι να διατηρήσω την ευπρέπειά μου και να μην τους χαρακτηρίσω άσχημα !

Ο Αντωνάκης λοιπόν όσο πάει και αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και ας περάσουμε να δούμε μερικά πρόσφατα κατορθώματά του. Πρώτον δήλωσε θρασύτατα και ανερυθρίαστα τη στήριξή του και τον θαυμασμό του στον έκπτωτο νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συνάντηση που είχαν προχθές. Γιατί τον επιβραβεύει ο φίλτατος Αντωνάκης ; Γιατί ο Ψωμιάδης έσβηνε παράνομα κάποια πρόστιμα από έναν βενζινοπώλη ο οποίος πουλούσε νοθευμένη βενζίνη και γιατί όταν κάποιος υπάλληλος από τη νομαρχία κατήγγειλε τις παρανομίες του Ψωμιάδη, αυτός τον έδιωξε από τη δουλειά του πάλι παράνομα. Αυτόν τον γελοίο τύπο λοιπόν, αντί ο Σαμαράς να τον αποκηρύξει (όπως θα συνέβαινε σε κάθε στοιχειωδώς σοβαρή χώρα) τον στηρίζει και τον επιβραβεύει. Αυτό δεν δείχνει μόνο το πόσο ευτελισμένα είναι τα πολιτικά ήθη στην Ελλάδα, αλλά και ειδικά το πόσο πολιτικά ευτελισμένος-πάνω και από τον Ελληνικό μέσο όρο- και ηθικά και πνευματικά ανάξιος είναι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αυτός που παρότι εκπροσωπεί τον πιο τριτοκοσμικό παλαιοκομματισμό και λαϊκισμό, ήταν ο εκλεκτός όλου σχεδόν του πολιτικού και δημοσιογραφικού καθεστώτος-από την άκρα αριστερά, έως την άκρα δεξιά- για την αρχηγεία ενός μεγάλου κόμματος όπως η ΝΔ. Θα τολμούσα να πω ότι αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει σε πόσο μεγάλη παρακμή βρίσκεται η Ελληνική πολιτική και δημοσιογραφία και πως αυτή η χώρα δύσκολα μπορεί να συνέλθει και να ανακάμψει στο κοντινό μέλλον…

Πάμε παρακάτω…οι περισσότεροι θα γνωρίζετε φυσικά την εφημερίδα «δημοκρατία». Είναι μία γελοία Σαμαρική κολοφυλλάδα, η οποία στόχο έχει να ενώσει την άκρα και λαϊκή δεξιά με την Ελληνική αριστερά σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό-φασιστικό πολιτικό συνεχές, αντίστοιχο της σχεδόν κυρίαρχης εν Ελλάδι ιδεολογίας. Η συγκεκριμένη φυλλάδα λοιπόν (προφανώς με την έγκριση της ΝΔ απ’όπου κατευθύνεται) έβαλε πριν λίγες μέρες ένα κατάπτυστο αφιέρωμα στη χούντα με ηχητικά ντοκουμέντα. από Παπαδόπουλο, Παττακό κλπ. (!!) το οποίο διαφήμιζε και στην τηλεόραση και αυτό όχι με επικριτική διάθεση. Θα μου πείτε τώρα ότι είναι δικαίωμα του κυρίου Σαμαρά και τον συν αυτώ να τους αρέσει η χούντα, όμως είναι επίσης γεγονός ότι κανένας από αυτούς τους άθλιους που τον επέβαλαν (διαπλεκόμενους, δημοσιογράφους κλπ.) και τον στηρίζουν δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις τύχες αυτής της χώρας που περνάει και μία μεγάλη δοκιμασία.

Τέλος, τρίτο και τελευταίο κατόρθωμα και πρόκληση του Σαμαρά είναι η περιοδεία του, την περασμένη εβδομάδα, στη Θράκη, Εκεί, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Μουσουλμανικής μειονότητας (η οποία ουσιαστικά αποτελείται από τρεις εθνότητες, Τούρκους, Πωμάκους και Τσιγγάνους) και χρησιμοποίησε μία ρητορική περί σεβασμού των μειονοτήτων, ισότητας, ανεκτικότητας κλπ. Τι απύθμενο πολιτικό θράσος και ψεύδος αυτού του πολιτικού τσαρλατάνου !! Γιατί ; Διότι θυμίζω ότι αυτός ο κύριος όσο είχε την Πολιτική Άνοιξη αρνιόταν πεισματικά να βάζει Μουσουλμάνους υποψηφίους στο συνδυασμό του και ήταν τότε το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που ενεργούσε έτσι. Αυτός λοιπόν ο εκφραστής των πιο σοβινιστικών, μισσαλόδοξων και ρατσιστικών τάσεων, ξαφνικά προσπαθεί να μας πείσει-προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους- για το πόσο και αγαπάει τη μειονότητα και ενδιαφέρεται γι’αυτήν ! Μάλιστα χρησιμοποιούσε τότε και το επιχείρημα ότι πολλοί από τους μειονοτικούς αυτοαποκαλούνται Τούρκοι και πως γι’αυτό δεν τους βάζει στο ψηφοδέλτιο του. Όμως πέρα από τον θρησκευτικό τους χαρακτηρισμό, ως Μουσουλμάνοι, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν και έναν εθνικό ή φυλετικό αυτοπροσδιορισμό. Και μόνο ένας ακροδεξιός και εθνικιστής δεν θα δεχόταν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού μίας ομάδας ανθρώπων. Κάποιος που θέλει με φασιστικό τρόπο να τους επιβάλλει να λέγονται υποχρεωτικά Έλληνες και αν δεν το κάνουν να τους αποκλείει από τα ψηφοδέλτια.

Αυτά βέβαια είναι μόνο λίγα χαρακτηριστικά δείγματα της ποιότητας Σαμαρά και θα μπορούσαμε να γεμίσουμε και σελίδες ολόκληρες. Δεν μας έφτανε λοιπόν ο αστείος και ανεύθυνος Γιωργάκης Παπανδρέου που βουλιάζει τη χώρα, έχουμε και τον κίνδυνο να δούμε κάποτε και τον γραφικό Σαμαρά πρωθυπουργό. Δεν θέλω να φανταστώ τι περιμένει τη χώρα, αν συμβεί αυτό και γι’αυτό ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ειδικά ο απλός λαός που μπορεί να τον θέλει είτε γιατί του έχει κάνει ρουσφέτια, είτε γιατί έχει κομματικές και ιδεολογικές εμμονές από πάππου προς πάππου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπου είδα όλες τις φάτσες μαζεμένες, που προβάλει ως νέα πρόσωπα η Νέα Δημοκρατία. Ήταν λες και είχαν βγει από το Arkham Asylum και χρειαζόταν ένας Batman να τους μαζέψει.
Πάντως όσο αναφορά με το "πέρα από τον θρησκευτικό τους χαρακτηρισμό, ως Μουσουλμάνοι, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν και έναν εθνικό ή φυλετικό αυτοπροσδιορισμό" δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι και αυτοί οι άνθρωποι είναι με τη σειρά τους ακραίοι και μπορούν να δημιουργήσουν (αν δε το έχουν κάνει ήδη) νέες επικίνδυνες καταστάσεις.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Φίλε Αντισυμβατικέ,
Παρ' ότι....Αντώνης Μεσσήνιος, θα συνυπογράψω όλα αυτά που γράφεις συμφωνόντας μαζί σου. Ο συμπατριώτης μου και συνονόματός μου Αντωνάκης (εγώ παραμένω ευτυχώς Αντώνης), είναι επιεικώς γραφικός, τόσο όσο δεν τον περίμενα. Πίστευα ότι κάτι καλό θα άφηνε, τουλάχιστον, να φανεί και να δείξει ότι θα μπορούσε να συνεχίσει και γιατί όχι να μεγαλώσει την κεντροδεξιά παράταξη. αυτός τώρα όχι μόνο την έχει στο 20% με προοπτική να την πάειστο 15%, αλλά την έχει περιορίσει από κεντροδεξιά σε καθαρά δεξιά. Ε, αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει να είναι αρχηγός της ΝΔ και όλα δείχνουν ότι στις επόμενες εκλογές όχι μόνο θα χάσει αλλά τη σημερινή ΝΔ θα την κάνει άλλα 2 κόμματα. Ηδη στη Μεσσηνία έχουν αρχίσει να τον φτύνουν.
Ξέρεις ότι στο μεγάλο τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino, που είναι το καμάρι της Μεσσηνίας, ενώ είχε το πάνω χέρι και διόριζε μερικούς, λίγους δηλαδή, από τις πολλές χιλιάδες που τους είχε υποσχεθεί κάποιο διορισμό, τώρα το πάνω χέρι έχει η πανάξια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ η Νάντια Γιαννακοπούλου? Και δεν φτάνει αυτό αλλά οι ίδιοι οι καρεκλοκένταυροι του Αντωνάκη στη Μεσσηνία το λένε ότι "σε δική τους εταιρία χάσανε τον έλεγχο από τη Νάντια !!!. Σκέψου τι γίνεται στο σύνολο της πολιτικής τους τι κάνουν, απλά έχασαν τη μπάλλα από τα πόδια τους.
Αντωνάκη άι σιχτίρι παράτα μας ήσυχους.