Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πρωθυπουργός με το στανιό !







Πάντα είχα την αίσθηση ότι το ανατολικού τύπου κατεστημένο που κυβερνάει την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια χρωστάει ένα γραμμάτιο στον Αντώνη Σαμαρά που κάποτε θα του το ξεπληρώσει, κάνοντας τον πρωθυπουργό .Αυτό ξεκίνησε όταν ο τελευταίος το 1993 ανέτρεψε τη γενικά φιλοδυτική και φιλοαναπτυξιακή κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα Κόκκαλη και Αλαφούζου (πολύ πριν αυτός το γυρίσει σε φιλελεύθερο και οικολόγο…) ,αλλά και της Ρωσίας που δεν τον ήθελαν, έτσι έγινε τότε κατανοητό στους πιο μυημένους ότι ο Σαμαράς κάποτε (έστω και στο μακρινό μέλλον) θα ανταμειφθεί για της υπηρεσίες του…

Και μπορεί η πολιτική άνοιξη να απέτυχε οικτρά και να φάνηκε προσωρινά ότι ο Σαμαράς εξαφανίζεται από το πολιτικό προσκήνιο, όμως με τη βοήθεια του φιλοκαγκεμπίτη προβοκάτορα Καραμανλή ο Σαμαράς ξαναγύρισε στη Ν.Δ. και έτσι το σχέδιο μπήκε σιγά,σιγά σε εφαρμογή. Μόλις ο Καραμανλής συνετρίβη στις προηγούμενες εκλογές το βαθύ κράτος είχε έτοιμο τον Σαμαρά για διάδοχο. Έτσι μετά από μία πρωτοφανή ομοφωνία όλου το πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου (από την άκρα δεξιά,μέχρι την άκρα αριστερά) κατάφεραν μέσω της επιρροής των ΜΜΕ να τον βγάλουν αρχηγό αν και αποστάτης και αποτυχημένος. Αλλά επειδή δεν είχαν κάποια θετικά στοιχεία του Σαμαρά για να προβάλλουν (αφού δεν υπάρχουν…),ακολούθησαν την τακτική της επίθεσης και συκοφάντησης της Μπακογιάννη για να πετύχουν τον στόχο τους. Αφού τα κατάφεραν, έγινε στη συνέχεια φανερό από τις δημοσκοπήσεις ότι ο Σαμαράς δεν τραβάει-καθώς ο Ελληνικός λαός παρά τα πολλά ελαττώματά του έχει ξεφύγει από τον λαϊκισμό της δεκαετίας του 80’- παρά την πραγματικά πρωτοφανή στήριξη που είχε από τα Νεοδημοκρατικά ΜΜΕ και ήταν μάλιστα πρωτοφανές για κόμμα της αντιπολίτευσης ότι ο αρχηγός του παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις πιο αντιδημοφιλής και από τον πρωθυπουργό (τον πρωθυπουργό μίας κακής κυβέρνησης) και έτσι το επιτελείο της ΝΔ και των τσιρακιών της άρχισε να θορυβείται.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε για κάποιον λόγο την πλειοψηφία των Ελληνικών ΜΜΕ κάθε απόχρωσης να αρχίζουν να εγκαταλείπουν τον άλλο αγαπημένο τους Γιωργάκη Παπανδρέου και να αβαντάρουν τον Σαμαρά. Τόσο απροκάλυπτα και συντονισμένα που το μυαλό μου γυρίζει στο μακρινό 1993 και θαρρώ πως έχει έρθει η ώρα να ανταμηφθεί για την αποστασία του μετά από 18 χρόνια και να γίνει και αυτός πρωθυπουργός ! Ως και ο μέχρι πρότινος ΠΑΣΟΚτζής Πρετεντέρης αρχίζει τώρα να υιοθετεί Σαμαρικές θέσεις πως το μνημόνιο απέτυχε ή πως οι προτάσεις του Σαμαρά για την οικονομία είναι σωστές και έτσι αυτές οι γελοίες Σαμαρικές θέσεις γίνονται και η εθνική γραμμή. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τη φασιστοφυλάδα «Αυριανή» που είναι τώρα η πιο ακραιφνώς Σαμαρική,τον ΑΝΤ1,τον Τράγκα,τον Χατζηνικολάου και άλλους ελευθέρας βοσκής σκουπιδο-δημοσιογράφους από κάθε ΜΜΕ. Έως και το χριστιανοφασιστικό blog Ελλάς-ορθοδοξία το έχει γυρίσει τώρα Σαμαρικό. Και αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα αυτής της σύγχρονης νεοελληνικής δημοσιογραφικής-και όχι μόνο-τρέλας. Και φυσικά όπως είπαμε είναι ο μοναδικός αρχηγός στην ιστορία της ΝΔ που δεν έχει καμία εσωτερική αντιπολίτευση από τα δικά της ΜΜΕ. Τώρα τελευταία μπήκαν και οι δημοσκοπήσεις στο παιχνίδι, με αποκορύφωμα μία τελευταία που έβγαλε η «real news» της ελεεινής καθεστωτικής μαϊμούς της δημοσιογραφίας Χατζηνικολάου, που δείχνει ισοψηφία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα τελευταία μάλιστα βλέποντας την κατρακύλα και τη συρίκνωσή του κόμματός του και εβρισκόμενος συγχηση ο Σαμαράς αρχίζει να το πάίζει πιο φιλελεύθερος και να αντιγράφει τη Μπακογιάννη σε κάποιες από τις προτάσεις του, αλλά και το "καταραμένο"μνημόνιο το οποίο τόσο κατηγορεί !

Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι το Ελληνικό βαθύ κράτος έχει ήδη πάρει την απόφασή του-αφού πρώτα έστυψε τον Παπανδρέου σαν λεμονόκουπα-που είναι Σαμαράς πρωθυπουργός. Δυστυχώς αυτοί οι αδίστακτοι καιροσκόποι (μυστικές υπηρεσίες,δημοσιογράφοι,διαπλεκόμενοι και λοιποί) και υπηρέτες ντόπιων και ξένων συμφερόντων συνεχίζουν να παίζουν άσχημα παιχνίδια επάνω στο πληγωμένο κορμί της χώρας μας, την ώρα που αυτή βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο. Το μόνο που μας λείπει αυτή τι στιγμή είναι να πάμε από τον ανύπαρκτο και ανίκανο Παπανδρέου στον επικίνδυνο ακροδεξιό, λαϊκιστή και τριτοκοσμικό Σαμαρά. Μένει να δούμε αν ο Ελληνικός λαός θα δείξει επιτέλους ωριμότητα στην ψήφο του και αν θα στείλει τον Σαμαρά εκεί που ανήκει-παρά τα σχέδια του βαθέως κράτους-δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ειδάλλως δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε σε αυτή την τρελή χώρα…

1 σχόλιο:

Dimitris D είπε...

Τυχαία βρέθηκα εδώ αλλά η ανάλυση σου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα'και εγώ για τον Σαμαρά δεν έχω την καλύτερη άποψη αλλά είναι κλάσεις ανώτερος και από τον Μητσοτάκη και από τον ΓΑΠ (όχι ότι είναι δύσκολο να είσαι καλύτερος από αυτούς) - Για την Ντόρα το ίδιο - ο θηλυκός ΓΑΠ. μήπως ο Σαμαράς δεν έριξε την κυβέρνηση τότε?