Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η βλακεία είναι αήττητη !




Και τώρα που μας τελείωσε ο Μπίν Λάντεν τι θα λένε οι αντιαμερικανοί συνωμοσίολόγοι μας ;
Να θυμίσω ότι μία δεκαετία πριν, τη σχετικά εμφανή μοχθηρότητα και χαιρεκακία για το χτύπημα στους δίδυμους πύργους σε ένα μεγάλο τμήμα των διαμορφωτών της Ελληνικής κοινής γνώμης (που συνήθως έχουν θητεύσει στην ΚΝΕ…)και του Ελληνικού πληθυσμού διαδέχτηκε η συνωμοσιολογία και οι θεωρίες της, ότι το χτύπημα της 11 ης Σεπτεμβρίου 2001 το έκαναν μόνοι τους οι Αμερικανοί για να μπορέσουν να μπουν μετά στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ (παρότι στην πραγματικότητα ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν προαποφασισμένος από πολύ πιο πριν) και ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν αθώος ή ότι το έκανε ο Μπιν Λάντεν για λογαριασμό των Αμερικανών (!!) και πως γι’αυτό δεν τον συλλαμβάνουν και σιγά,σιγά αυτές έγιναν και οι κυρίαρχες απόψεις μέσα στον Ελληνικό λαό για το ζήτημα. Μάλιστα οι εν Ελλάδι συνωμοσιολόγοι στηρίχθηκαν και σε κάποιες περιθωριακές Αμερικάνικες και άλλες ξένες απόψεις (κυρίως σε κάποια ντοκιμαντέρ και απόψεις ανθρώπων που ανήκουν σε ακραίες οργανώσεις ή ιδεολογίες) που προπαγάνδιζαν ή υπονοούσαν παρόμοια πράγματα. Η διαφορά είναι ότι στις άλλες χώρες αυτές οι απόψεις παρέμειναν σχετικά περιθωριακές ενώ εδώ έγιναν πλειοψηφικό ρεύμα. Τώρα όπως καταλαβαίνετε, μετά τη δολοφονία του Μπίν Λάντεν καμία από αυτές τις θεωρίες δεν στέκει και το έρωτημα είναι τι θα λένε τώρα όλοι αυτοί; Tι ρωτάω ; Σίγουρα όλο και κάτι θα βρουν για να λένε και πάλι…άλλωστε η βλακεία είναι αήττητη !!

Αλλά πέρα από την πλάκα, όλος αυτός ο φανατισμός και η υστερία είναι συμπτώματα μίας μη υγιούς κοινωνίας. Έχουμε ξαναμιλήσει άλλωστε πολλές φορές για την ιδεολογική κυριαρχία της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα που συνδιαζόμενη με τα συνήθως ακροδεξιά αντανακλαστικά μας και τις θεωρίες συνομωσίας στις οποίες συνηθίζουμε να καταφεύγουμε- χωρίς πρώτα να εξετάσουμε τη φωνή της λογικής-φτιάχνουν έναν αχταρμά ακροδεξιών και ακροαριστερών συμπλεγμάτων, συνδιαζόμενο με φανατισμό και θεωρίες συνομωσίας. Διαβάστε και ένα ενδιαφέρον άρθρο πάνω σε όλα αυτά που γράφτηκε το 2004 και ασχολείται με αυτές τις παθογένειες της χώρας μας


17 σχόλια:

Paulinho είπε...

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα πως μετά την είδηση περί θανάτου του Μπιν Λάντεν, έπαψε να στέκει η θεωρία περί στημένου γεγονότος.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια πραγματικά είναι η αλήθεια. Όσο ακραίοι είναι αυτοί που δηλώνουν σίγουροι πως την επίθεση την έκαναν οι Αμερικάνοι, άλλο τόσο ακραία είναι και η άποψη πως το έκανε ΣΙΓΟΥΡΑ ο Μπιν Λάντεν και πως αποκλείεται να υπήρξε κάποια συνωμοσία.

Εφόσον δεν έχουμε και ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε ποτέ αποδείξεις καλό θα είναι να έχουμε πιο ανοιχτά μυαλά και να μην κολλάμε σε απόψεις που δεν μπορούμε να στηρίξουμε μόνο και μόνο επειδή αυτή η άποψη βολεύει την δεξιά ή την αριστερή μας ιδεολογία. Ας ξεκολλήσουμε κάποια στιγμή από αυτές τις ιδεολογίες που μας πάνε πίσω στη σκέψη και μας κρατάνε όμηρους σε μία αιώνια κόντρα χωρίς ουσία...;)

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Για ποια ιδεολογία μου μιλάς ? Εδώ δεν έχει να κάνει σε τίποτα με ιδεολογίες. Αντίθετα αυτοί που λένε τα αντίθετα είναι συνήθως επηρεασμένοι από εμμονές και ιδεοληψίες.Απλά εγώ πρώτα εξετάζω τη λογική και μετά σκέφτομαι τις θεωρίες συνωμοσίας.Και η λογική λέει πως ούτε η ίδια η Αλ Καιντα δεν έχει αρνηθεί την ευθύνη αυτών των γεγονότων και πως αν ο Λάντεν ήταν δικός τους δεν είχαν λόγο να τον σκοτώσουν και μάλιστα μετά από μια δεκαετία.Γι'αυτό λέω ότι δεν στέκουν πλέον αυτές οι θεωρίες.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως πολλές συνωμοσίες γεννήθηκαν επειδή παρατηρήθηκαν κάποιες μυστήριες συγχρονικότητες στην επίθεση των Δίδυμων Πύργων, που μπορεί είτε να τις δεχτεί κάποιος είτε όχι. Χωρίς να είμαι ειδικός οι συνωμοσίες αυτές νομίζω προηγήθηκαν των πολιτικών-στρατιωτικών συνωμοσιών.

Paulinho είπε...

Μα δεν ξέρουμε καν αν πραγματικά είναι νεκρός. Αλλά ακόμα και να είναι νεκρός, ακόμα και ήταν δικός τους, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τον σκότωναν τώρα πουλώντας τον απλά για τα μάτια του κόσμου. Άνθρωποι που είναι ικανοί να φάνε τόσο κόσμο για την πλάκα τους (βλέπε τόσους πολέμους που έχουν προκαλέσει για το "καλό") προφανώς και είναι αδίστακτοι. Δεν λέω βέβαια πως τα πράματα ήταν μία συνωμοσία αλλά αποδείξεις για το αντίθετο δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ, γι' αυτό λέω ας είμαστε πιο συγκρατημένοι όταν μιλάμε για κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια βρέθηκε τίποτα; Είχαν πει ότι είχε στοιχεία για σοβαρή υπόθεση και γι'αυτό τον σκότωσαν. Βρέθηκε κάτι τέτοιο ή είχαν άλλο λόγο οι τρομοκράτες να τον εκτελέσουν;

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τι ψάχνεις τώρα φίλε μου ? Εδώ τους ύποπτους για τις δολοφονίες στη marfin τους άφησαν ελεύθερους. Εγώ πιστεύω ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται το ίδιο το Ελληνικό βαθύ κράτος.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Όσο για το αν πέθανε ο Μπιν Λάντεν, αυτές οι θεωρίες ότι ζει μου θυμίζουν κάτι παλιότερες θεωρείες ότι και καλά και ο Χίτλερ δεν είχε πεθάνει...Τώρα όπως λέω και πάρα πάνω αν θέλουμε να ψάξουμε να βρούμε και τώρα κι'άλλες θεωρίες συνομωσίας για να πούμε ότι το χτύπημα το έκαναν μόνοι τους οι Αμερικάνοι,σίγουρα κάτι θα βρούμε...δεν με εκπλήσει...
Τέλος να σταματήσει και αυτός ο μύθος περί των πολέμων που έκαναν οι Αμερικάνοι.Ο Μοναδικός άδικος πόλεμος που έκαναν ήταν το Ιράκ και αυτός κράτησε περίπου 10 μέρες...

Ανώνυμος είπε...

Τι τα ψάχνεις Αντισυμβατικέ. Η συνωμοσιολογία δεν είναι πια ένας περιθωριακός τρόπος σκέψης αλλά ο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ τρόπος αντίληψης της πραγματικότητας απο την πλειονότητα των Ελλήνων.

Paulinho είπε...

Α εφόσον έχουν κάνει μόνο έναν άδικο πόλεμο εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Τι κι αν ψώφησαν τόσοι άνθρωποι; Εμάς σκότωσαν; Όχι. Οπότε γιατί να μας νοιάζει; Ένας μόνο άδικος πόλεμος ίσον κανένας, έτσι δεν είναι; Κρίμα αντισυμβατικέ. Ολοένα και χάνω την εκτίμηση που σου είχα γιατί εξαιτίας των φιλοαμερικάνικων απόψεών σου γίνεσαι πολύ κυνικός (εκεί πάνε αυτά τα περί ιδεολογίας που έλεγα στο πρώτο μου σχόλιο).

Σου εύχομαι να μην είσαι εσύ ή κάποιος δικός σου άνθρωπος το θύμα ενός "μοναδικού" άδικου πολέμου γιατί ξέρεις μετά θα βρεθεί κάποιος άλλος "αντισυμβατικός" να πει: "να σταματήσει και αυτός ο μύθος περί των πολέμων που έκαναν οι Αμερικάνοι.Ο Μοναδικός άδικος πόλεμος που έκαναν ήταν η Ελλάδα και αυτός κράτησε περίπου 10 μέρες..."

Εξάλλου είπαμε...ένας πόλεμος ίσον κανένας...όπως και ένας νεκρός ίσον κανένας...δε βαριέσαι...

ΥΓ: Αντισυμβατικέ, παρατήρησε λιγάκι τον εαυτό σου. Παρατήρησε με τι πάθος και μένος μιλάς γι' αυτούς που αντιδρούνε στα διόδια πχ (ακόμα και αν έχουν άδικο, τουλάχιστον δεν σκότωσαν και κανέναν) ή γι' αυτούς που θεωρούν πως υπάρχει συνομωσία της Αμερικής (ακόμα και αν έχουν άδικο, τουλάχιστον δεν σκότωσαν και κανέναν, όπως επίσης δεν υπάρχουν και αποδείξεις για το ότι έχουν άδικο) και παρατήρησε την ίδια ώρα με τι χαλαρότητα μιλάς για έναν άδικο πόλεμο με νεκρούς ανθρώπους. Αν εσύ ο ίδιο δεν προβληματιστείς από αυτό έστω και λίγο τότε μάλλον το έχεις χάσει το παιχνίδι...

Ανώνυμος είπε...

Paulinho κάπου είχα διαβάσει ότι δεν είναι πολύ έξυπνο να ζητάς αρνητικές αποδείξεις. Επίσης πιστεύεις ότι με τη βαθύτερη μορφή που έχει ο κόσμος σήμερα θα μπορούσαν να μην υπάρξουν πόλεμοι; Ή ποιά χώρα φαντάζεσαι εσύ (εκτός Αμερικής), που αν ήταν υπερδύναμη δεν θα διεξήγαγε πολέμους; Η mother Russia μήπως;

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Δεν κατάλαβα ρε paulinho,πρέπει να σου δώσω αντιαμερικανικά διαπιστευτήρια για να με έχεις σε εκτίμηση?
Αν είναι έτσι διάβαζε τον Τράγκα,τον Δελαστίκ,τον Αυτιά και όλα αυτά τα σκατά που δηλώνουν δημοσιογράφοι και δηλητηριάζουν τον κόσμο.Εδώ θα διαβάζετε μόνο την ωμή γλώσσα της αλήθειας και οι φανατισμοί και οι ιδεοληψίες δεν έχουν θέση.Εγώ προσωπικά δεν είμαι ούτε φιλοαμερικανικός,ούτε αντιαμερικανικανός και μάλιστα αν με έχεις διαβάσει,στο παρελθόν έχω κάνει και κριτική στον Ομπάμα.Κι'έγώ ήμουν εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και κόντρα στον Μπους,αλλά ως εκεί...Τι άλλο να κάνω ? Οι αντιαμερικανικές υστερίες δεν έχουν θέση εδώ.

Και στο κάτω,κάτω μήπως ξέρεις και πολλές χώρες που δεν έχουν κάνει κακό σε άλλες? Πόσο μάλλον όταν είναι υπερδυνάμεις... Ακόμα και η Ελλάδα έχει κάνει πολέμους.Πρέπει να γίνουμε και αντιέλληνες?

Αν τώρα ενοείς ότι θα μας κάνουν κι'εμάς πόλεμο οι Αμερικανοί,μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορώ να το εκλάβω και δεν απαντάω σοβαρά...Και εμένα μην μου μιλάς για πολέμους και τραγωδίες και ότι δήθεν είμαι κυνικός, γιατί παρότι η Ελλάδα υπέφερε από τον ναζισμό, η εθνικοσιαλιστική ιδεολογία είναι σήμερα πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα,γιατί δυστυχώς ο Έλληνας ξεχνάει εύκολα...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Όσο για τη γλώσσα του μπλογκ,μπορεί πολλές φορές να γίνεται σκληρή,αλλά όχι χυδαία και λαϊκίστικη.Εδώ που φτάσαμε οι μαλακές εκφράσεις δεν ωφελούν σε τίποτα.Μόνο έτσι θα την ακούσουν κάποιοι...Το ξέρεις ότι κάποιοι προετοιμάζουν τη χρυσή αυγή να μπει στη βουλή ? Πως μπορώ εγώ σε μία τέτοια Ελλάδα να είμαι επιεικής σε εκφράσεις? Και ο Δώνης είπε το Ελληνικό κράτος μπουρδέλο προχθές,όμως είπε μόνο την αλήθεια,γιατί όταν ζούμε σε αυτό το μπουρδέλο δε μας πειράζει και μας πειράζουν οι λέξεις που το περιγράφουν ?

Ανώνυμος είπε...

αντε πρακτορακο

Paulinho είπε...

@Ανώνυμος:
Εννοείται πως η κάθε χώρα που θα είχε την δύναμη της Αμερικής θα έκανε πολέμους. Και η mother Ρωσία όπως λες, και η μητέρα Ελλάδα και ο καθένας. Το λιγότερο όμως που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να καταδικάζουμε τέτοια πράματα και όχι επειδή "έτσι είναι διαμορφωμένος ο κόσμος" να λέμε "δε βαριέσαι" και να το θεωρούμε φυσιολογικό να γίνονται πόλεμοι.

@Αντισυμβατικός:
Μάλλον παρεξήγησες αυτά που είπα. Ξεκαθαρίζω πως εγώ προσωπικά δεν είμαι ούτε αντιαμερικάνος ούτε αντι-κάποια χώρα γενικά. Όπως δεν είμαι και υπέρ-κάποια χώρα. Ναι το ξέρω πως και η Ελλάδα και η κάθε χώρα προκαλεί ή είναι ικανή να προκαλέσει πολέμους. Γι' αυτό κι εγώ δεν κάνω διακρίσεις ανάμεσα στις χώρες, αφού το πρόβλημα δεν είναι οι καλές και κακές χώρες και τα πρόσωπα αλλά το σύστημα αυτό που προσδίδει εξουσίες σε ανθρώπους. Και όταν ο άνθρωπος λάβει τόσο μεγάλη εξουσία τότε διαφθείρεται. Γι' αυτό και όποιος και να ήταν στη θέση των Αμερικανών το ίδιο θα έκανε. Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι να είμαστε αντιαμερικάνοι. Το θέμα μας είναι να είμαστε "αντι-πολεμικοί" και να μην το βλέπουμε σαν κάτι χαλαρό.

Και φυσικά αντισυμβατικέ το πρόβλημα μου επίσης δεν είναι η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιείς για το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα (αν και σε κάποια θέματα μπορεί να διαφωνώ), αλλά το πρόβλημα μου ήταν πως δεν χρησιμοποίησες την ίδια και ακόμα πιο σκληρή γλώσσα για ανθρώπους που προκαλούνε πολέμους, αντίθετα έσπευσες να υπερασπιστείς αυτούς που έστω και κατά την δική σου γνώμη έχουν προκαλέσει μόνο έναν άδικο πόλεμο, λες και ο ένας πόλεμος δεν είναι κάτι σπουδαίο. Ενολίγης συγκρίνω την βαρύτητα που δίνεις για μικρότερα ζητήματα σε σχέση με αυτή που δίνεις για έναν πόλεμο.

Τέλος, εννοείται πως δεν έλεγα στα σοβαρά ότι μπορεί η Αμερική να κάνει πόλεμο στην Ελλάδα, απλώς ένα τυχαίο υποθετικό παράδειγμα έφερα για να σου δείξω πως αν σκότωναν εσένα δεν θα σου άρεσε παρόλο που μπορεί να ήταν ο "μοναδικός" άδικος πόλεμος που θα είχαν προκαλέσει...

Τώρα για το ότι υπάρχουν φίλοι του ναζισμού και για το γεγονός ότι η χρυσή αυγή πάει να μπει στη βουλή (ήδη έχει μπει το ΛΑΟΣ δεν μου κάνει εντύπωση) είναι σίγουρα απογοητευτικό και τρομακτικό αλλά τι να πω γι' αυτό; Προφανώς και δεν πρέπει να είσαι επιεικής σε αυτό, αλλά να μην είσαι ούτε σε άλλα θέματα γιατί τότε δείχνεις σαν να ανήκεις σε ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες ψευτοφιλελεύθερε αιρετικέ, γιατί κάνεις λογοκλοπές και σβήνεις τα σχόλια αυτών που σε αποκαλύπτουν; Aπατεώνα ε απατεώνα
Εδώ τα σχόλια που έσβησες:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4gL1xcQjHOgJ:taairetika.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html+%CE%9F%CE%B9+%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%B9+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91+%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD+%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AC+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF+!+%CE%9D%CE%AD%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7+%CF%84%CF%89%CE%BD+%C2%AB%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%C2%BB&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Γειά σου Δευκαλίωνα.Πως και με ξαναθυμήθηκες ? Είσαι πολύ ψυχάκιας τελικά !

Μπορεί να με λες ψευτοφιλελεύθερο,αλλά εσύ είσαι το πρώτο κουμμούνι,φιλελεύθερος και αδερφή μαζί !! Τρομερός και μοναδικός συνδυασμός....γρήγορα στο μουσείο !!

Ο ήλιος καίει για σας τους gay !!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Paulinho,ούτε εγώ,ούτε και κανένας άλλος εδώ δικαιολόγησε τον πόλεμο στο Ιράκ. Και δεν ξέρω και πως σου ήρθε αφού πάνε 8 χρόνια από τότε.Απλά απάντησα σε δικό σου σχόλειο που έλεγες ότι οι Αμερικάνοι κάνουν πολέμους και σκοτώνουν και σου είπα, ότι στην πραγματικότητα έχουν κάνει μόνο έναν πόλεμο.