Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Βυζαντινές ραδιουργίες και προβοκάτσιες στο ατελείωτο Ελληνικό μπάχαλο…




Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοήσει και να παρακολουθήσει κανείς τις Βυζαντινές ραδιουργίες και βρώμικες μεθοδεύσεις που συμβαίνουν στον Ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Κι’εμείς μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν είχαμε καταλάβει επακριβώς το βρώμικο και επαίσχυντο σχέδιο του πολιτικού κατεστημένου που ευτυχώς προς το παρόν απέτυχε. Τώρα λοιπόν είμαστε βέβαιοι ότι το Ελληνικό πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο επιθυμούσε και επιθυμεί ακόμα την άμεση ανατροπή του Παπανδρέου (γιατί πλέον σταμάτησε να είναι τόσο υποτακτικός όσο ήταν πριν) και την αντικατάστασή του με μία κυβέρνηση υποτιθέμενης εθνικής ενότητας η οποία και θα αναλάβει τη βρώμικη δουλειά να οδηγήσει τη χώρα σε αναδιάρθρωση του χρέους (ουσιαστικά πτώχευση κάτι που είναι η μεγάλη επιθυμία κυρίως της αριστεράς) και στη συνέχεια την ανέλιξη του υποτακτικού τους Σαμαρά στην εξουσία- ο οποίος δεν θα έχει και καμία φθορά καθώς δεν θα ευθύνεται για τη χρεοκοπημένη χώρα που θα παραλάβει-για να κυβερνήσει πάνω στα συντρίμμια της Ελλάδας σε πλήρη εναρμόνιση και συμμαχία με την αριστερά και το ΛΑΟΣ και να ξεπουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής και μη περιουσίας στους Κινέζους, καθώς και να εντάξουν γεωστρατηγικά «με τα μπούνια» τη χώρα στον Ρωσοκινέζικο άξονα, καθιστώντας την αποικία τους. Ταυτόχρονα δε θα επιχειρήσουν και τον μεγάλο τους στόχο που είναι η οικονομική καταστροφή και πολιτική διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λογαριασμό των ανατολικών αφεντικών τους…

Πιστεύω ότι και ο τελευταίος Έλληνας θα παρατήρησε τη μεγάλη «λύσσα» και συντονισμένη προσπάθεια με την οποία κόμματα και δημοσιογράφοι καθώς και το προβοκατόρικο κίνημα των «αγανακτισμένων» ζητούσαν-και ζητούν ακόμα και τώρα- την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάτι που ήρθε να μας δικαιώσει για τα όσα λέγαμε σε προηγούμενο άρθρο και που θέσαμε και σε ψηφοφορία. Τους λόγους τους έχουμε αναφέρει και παλιότερα… http://taairetika.blogspot.com/2011/05/blog-post_28.html
Οι αδίστακτοι διακομματικοί προβοκάτορες θέλησαν γι’αυτόν τον λόγο να εκμεταλλευτούν την έκκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ίδιου του Παπανδρέου για συναίνεση και ένωση του πολιτικού κόσμου για τη σωτηρία της χώρας. Ο ίδιος ο αδαής Παπανδρέου έβλεπε το πόσο έχει στριμωχτεί και πως οι πάντες ετοίμαζαν το τέλος της πρωθυπουργίας του και συνειδητοποιούσε ότι δύσκολα θα μπορούσε να κρατήσει όρθια την κυβέρνησή του, έτσι δοκίμασε απεγνωσμένα την πρόταση της συναίνεσης. Πράγματι το «δόλωμα τσίμπησε» και ο Σαμαράς ουσιαστικά του είπε «σου δίνω τη συναίνεση που θέλεις, αλλά με τους δικούς μου όρους δηλαδή να φύγεις από πρωθυπουργός και να επαναδιαπραγματευτούμε μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο στο εξωτερικό». Αυτά θα σήμαιναν και τη φυγή Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και ουσιαστικά θα έφερναν τη χώρα ακόμα πιο κοντά στη χρεοκοπία την οποία θα χρεωνόταν μία βραχύβια οικουμενική κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Εδώ είναι χαρακτηριστική και έπαιξε σημαντικότατο ρόλο η χαμηλή νοημοσύνη και πολιτική οντότητα του Παπανδρέου, καθώς και η εξάρτησή του από συμβουλάτορες κάθε λογής…

Δεν είναι ψέματα ότι ο Παπανδρέου μέσα στην αφέλειά του και στην προσπάθειά του να δείξει συναινετικός ήταν πολύ κοντά στο να δεχτεί την πρόταση του Σαμαρά. Υπήρξαν άλλωστε πουλημένοι συμβουλάτορες μέσα από το «βαθύ» αριστερό ΠΑΣΟΚ που τον παρότρυναν προς αυτήν την κίνηση και πως έτσι τάχα θα ευνοείτο η περιβόητη συναίνεση.
Που στράβωσε η δουλειά ; σύμφωνα με πληροφορίες μου κυρίως από άνθρωπο μέσα από τη ΝΔ :

1) Στις διαρροές που ανοήτως έσπειρε προς τον τύπο η Σαμαρική ΝΔ και που ήταν κυρίως απαξιωτικές για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον Παπανδρέου και διθυραμβικές για τη ΝΔ και τον Σαμαρά, κάτι που προφανώς θα έγινε αντιληπτό ακόμα και από τον ίδιο τον Παπανδρέου…
2)Σε διαφωνία που φέρεται να προέκυψε ανάμεσα σε Παπανδρέου (ή όποιων τον κατευθύνουν…) και Σαμαρά για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς πρέπει να πρότεινε κάποιο όργανο του καθεστώτος για προσωρινό πρωθυπουργό, κάτι που δεν δέχθηκε ο Παπανδρέου. Αν κρίνω από την πρόταση που έκανε ο Καρατζαφέρης εκείνη την ημέρα σε δελτίο ειδήσεων μαζί με το αρχιτσιράκι του καθεστώτος Χατζηνικολάου και τον καραγκιόζη Αυτιά (προφανώς ήταν συνεννοημένοι ), αυτό το πρόσωπο πιθανότατα να ήταν ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Αυτός ο 85χρονος αντιδυτικός σωβινιστής μάλλον θα ήταν αυτός που θα διεκπεραίωνε το έργο της χρεοκοπίας και καταστροφής της χώρας…Ο δε Χατζηνικολάου ειρωνευόταν χυδαία αναφερόμενος στο όνομα του-προφανώς μη καθεστωτικού- καθηγητή Μαρκεζινή. Πρόσεχε όμως αρχικαθαρματάκι της δημοσιογραφίας να μη σε πάρει χαμπάρι (εσένα και τους ομοίους σου) κάποια στιγμή ο Ελληνικός λαός και γκρεμιστεί η αυτοκρατορία σας !!
3)Στη συσπείρωση μεγάλου μέρους (πολιτευτών και συμβουλατόρων ) του πιο σχετικά πιο υγιούς κομματιού του ΠΑΣΟΚ που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να εκτυλίσσεται ένα ιδιότυπο πραξικόπημα και εκτροπή
που θα μπορούσε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και την ίδια τη χώρα στην καταστροφή και το οποίο την τελευταία στιγμή φέρεται απέτρεψε τον Παπανδρέου απ’το να προχωρήσει.
4)Όσο κι’αν ακούγεται παράξενο, στην τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να είχε ο Παπανδρέου με τον…αδερφό του Νίκο και ο οποίος φέρεται επίσης να τον απέτρεψε να προχωρήσει σε μια τέτοια ανοησία.

Έτσι ο Παπανδρέου βγήκε και ανακοίνωσε -προς μεγάλη έκπληξη όλων-ότι συνεχίζει στην πρωθυπουργία και προχωράει σε ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ωστόσο το βαθύ κράτος-δείγμα του πόσο ισχυρό είναι- δεν παραιτήθηκε και το άλλο πρωί έριξε στο παιχνίδι τον φιλοαριστερό και μεγάλο καιροσκόπο Βενιζέλο, ο οποίος χρησιμοποίησε πουλημένους βουλευτές που ελέγχει, απειλώντας με ανεξαρτητοποιήσεις (δύο μάλιστα πραγματοποιήθηκαν) και προφανώς με μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Τελικά ο Βενιζέλος υποχώρησε και ηρέμησε τους δικούς του παίρνοντας προφανώς κάποια ανταλλάγματα. Το πρώτο αντάλλαγμα ήταν σίγουρα το να αναλάβει το υπουργείο οικονομικών, κάτι που φυσικά έγινε, αλλά τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε.
Εκτιμώ ότι ο Βενιζέλος θα προσπαθήσει είτε-κινούμενος από προσωπικές φιλοδοξίες- να ηρωοποιηθεί και να χρεωθεί ο ίδιος πιθανή σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, είτε να λειτουργήσει ως καθεστωτικός προβοκάτορας και να σαμποτάρει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνηση.Το μέλλον θα δείξει…Είναι όμως ενδεικτικό της αθλιότητας των δημοσιογράφων ότι εν συνέχεια ωραιοποίησαν τις πράξεις του Βενιζέλου,ενώ επιτέθηκαν σε όσους στο ΠΑΣΟΚ μίλησαν-και σωστά-για νέα αποστασία.

Το σίγουρο είναι ότι απετράπη (προς το παρών, γιατί ο πόλεμος συνεχίζεται) ένα πραξικόπημα που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή και τον λαό της στην οικονομική εξαθλίωση. Εμείς βέβαια είμαστε σαφώς υπέρ της συναίνεσης στον πολιτικό κόσμο, όμως αυτή δεν μπορεί να υπάρξει με τους όρους της Σαμαρικής ΝΔ (και στην ουσία και της αριστεράς με την οποία έχουν συμμαχήσει) που είναι προβοκατόρικοι και καταστροφικοί. Όσο για τον ανασχηματισμό του Παπανδρέου είμαστε γενικά ικανοποιημένοι και εκτιμούμε ότι κινείται σε πιο φιλοαναπτυξιακή πολιτική, αν κρίνουμε και από τις πρώτες εξαγγελίες Πάγκαλου. Έξω η ΣΥΡΙΖΑία σαμποταρίστρια της βιομηχανίας Μπιρμπίλη, έξω ο δικηγόρος της COSCO (των Κινέζων) Παμπούκης που είχε αναλάβει το περιβόητο «fast-track», έξω και ο εθνικιστής και πιόνι της Ρωσίας Δρούτσας και μάλιστα χωρίς να αντικατασταθούν από ανάλογα «κουμάσια» ,ενώ ευτυχώς δεν ικανοποιήθηκε και η φορτική απαίτηση αριστεράς και ΝΔ για αντικατάσταση του Πάγκαλου. Βέβαια ο Παπανδρέου δεν έγινε ξαφνικά κανένας δημοκράτης, ούτε και απέκτησε πολιτική οντότητα, γι’αυτό είμαστε και πάλι αρκετά συγκρατημένοι για το τι πρόκειται να πράξει, καθώς δεν του έχει κανείς εμπιστοσύνη. Η χώρα είναι στην άκρη του γκρεμού και ετοιμάζεται να πέσει και χρειάζεται κάτι πολύ δραστικό για να σωθεί. Αν δεν προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν διαρθρωτικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις όλα θα έχουν καταστραφεί και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας καμμένη γη και χρέη.

Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα οι προβοκάτορες δημοσιογράφοι εξακολουθούν να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να δημαγωγούν ακατάπαυστα στα κανάλια για το μεσοπρόθεσμο και τους δήθεν αγανακτισμένους και ζητώντας εκλογές. Πως άραγε θα γλιτώσει την καταστροφή μία τέτοια φαιδρή χώρα την οποία φτιάξαμε ;

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται περίεργο που αντιτίθεστε στην ενέργεια του Φλωρίδη. Όχι ότι μου είναι συμπαθείς αλλά φαίνεται να είναι από τους υποστηριζόμενους του Παπαχελά στο ΣΚΑΙ, που τον είχε και στην εκπομπή του άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

πασοκε διαβασε εδω να μορφωθείς.Και κανε μια υπερβαση στη μιζερη ζωη σου, ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το μανιφέστο της παπάρας. Εξω το χρέος,έξω οι τοκογλύφοι, κάτω το ΔΝΤ, κάτω ο καπιταλισμός, να καταργηθούν οι αρρώστιες, να καταργηθεί και ο απεχθής νόμος της βαρύτητας. Με τέτοια μυαλά, ήταν φυσικό επακόλουθο το σημερινό κατάντημα

Ανώνυμος είπε...

μανιφεστο τησ ΠΑΠΑΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ γραφει ο πασοκοσ.θα ξεπουλήσουμε τισ κερδοφόρες επιχειρεισεις του δημοσιου,ωστε το κρατοσ να να έχει λιγότερα εσοδα και όταν το χρεος φτάσει τα 500 δισ οι αγορες θα μασ δανεισουν!Αν ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟς ΠΡΟΦΑΝΩς ΕΊΣΑΙ ΚΡΑΤΟΚΟΔΙΑΟΤΟς ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟς!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ρε προηγούμενε ανώνυμε,μάθε κατ'αρχήν να γράφεις !!
Πόσον χρονών είσαι 12 ? Έλεος με τις παπαριές σου...
Μπαίνε πιο συχνά εδώ για να ξερνάμε !!

Ανώνυμος είπε...

PASOKE ΞΑΝΑΗΡΘΑ!
ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ καποιος που εχει τις ιδες αποψεις με τους ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΟΛΟΥΣΤΡΟΥΣ , ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΟΧΑΦΙΕΔΕς ,ΤΑ ΚΟΛΟΣΦΟΎΓΓΙΑ ΤΗς BILDERBERG όπως ο παπαχελασ,η ξιαφα!δεν ξερνας όταν γραφεις το νικ σου?αιρετικες αποψεις που ακουγονται σαν τα δελτια των 8!αποτυχημενε μη γραφεις!διαβασε λίγο ΒΙΛΙΑΡΔΟ ΝΑ μορφωθεις!μεγιστε της παπαρολογιας!!!!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ρε βαρεμένο,κάνε μου μια χάρη.Μπαίνε πιο συχνά εδώ γιατί έχω πάθει δηλητηρίαση και ο γιατρός μου είπε να κάνω εμετό όσο πιο συχνά γίνεται !!!

Ο μοναδικός λόγος που σε αφήνω εδώ να με βρίζεις και δεν σε σβήνω είναι για να φανεί πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η ανθρώπινη μαλακία σ'αυτή τη χώρα. Και τελικά η μαλακία σου δεν έχει όρια, αφού δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι γελοίος και συνεχίζεις να γράφεις ηλίθια και ανορθόγραφα μηνύματα....

Αλήθεια,δεν μου είπες...πόσων χρονών είσαι, 12 ?

Ανώνυμος είπε...

Αντισυμβατικέ, το πρόβλημα ειναι πως ο ανορθόγραφος βλάκας δεν ειναι 12 χρονών. Είναι σίγουρα ενήλικας, "αγανακτισμένος", ψηφίζει και έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

ακριβώς...

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ;

ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Όχι μόνο δεν κατάλαβες καλά,αλλά κατά γενική ομολογία μαλακίες κατάλαβες !!!