Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φασιστικής μορφής και κατευθυνόμενο από Σαμαρά, KKE και ΣΥΡΙΖΑ το κίνημα των "αγανακτισμένων" !







Ομολογώ ότι περίμενα αρκετό καιρό για να σιγουρευτώ πριν αποφανθώ για το τι πραγματικά είναι αυτό το περιβόητο «κίνημα αγανακτισμένων» ,αλλά πλέον είμαι 100% βέβαιος και δεν έχω καμία αμφιβολία. Βλέποντας τα συνθήματα, τα αιτήματα του, την αντιμετώπισή του από ΜΜΕ και άλλους, καθώς και την παρούσα πολιτική συγκυρία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην πραγματικότητα αυτή η δήθεν αυθόρμητη και ακομμάτιστη πρωτοβουλία πρόκειται για μία κατευθυνόμενη από το πολιτικό καθεστώς προβοκάτσια και μάλιστα μέρος ενός ιδιότυπου φασιστικού πραξικοπήματος. Πίσω από αυτήν την προβοκάτσια κρύβονται η Σαμαρική ΝΔ, το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ (οι τρεις τους βρίσκονται σε άτυπη συμμαχία), καθώς και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και φυσικά όσοι κατευθύνουν όλους αυτούς τους αδίστακτους μέσα από το βαθύ κράτος.

Στην πραγματικότητα οι φασίζοντες εμπνευστές αυτού του κινήματος επιθυμούν κατά πρώτον να φουντώσουν το αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό μίσος μέσα στον Ελληνικό λαό και να τον πείσουν ότι για όλα τα δεινά του φταίει η «μισητή δύση» (και κατά συνέπεια πρέπει να έρθουν οι «δυνάμεις του καλού» Ρώσοι και Κινέζοι για να μας σώσουν…) να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν πολιτικά την Ευρώπη και τους δανειστές μας δείχνοντας ότι ο Ελληνικός λαός είναι εναντίον τους (ανεβάζοντας εκ νέου και τα σπρεντ δανεισμού μας) και κυρίως προσπαθούν λυσσαλέα να πιέσουν καταστάσεις ώστε να ματαιώσουν τις όποιες μεταρρυθμίσεις στις οποίες είναι αποφασισμένος-έστω και τώρα- να προχωρήσει ο Παπανδρέου, και που μπορούν να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία την ύστατη στιγμή, ώστε αυτή να οδηγηθεί σε ουσιαστική πτώχευση και αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είναι ο μεγάλος στόχος κυρίως των κομμάτων της αριστεράς. Αυτός όμως ο τελευταίος στόχος θα επιτευχθεί έτσι κι’αλλιώς αν το καθεστώς πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο του αυτή τη στιγμή που είναι η ανατροπή του Παπανδρέου (ο οποίος για κάποιον λόγο σταμάτησε τώρα τελευταία να υπακούει τυφλά στο καθεστώς), τον οποίο έχουν αρχίσει να πολεμούν μέσω των ΜΜΕ, και ο ερχομός στην πρωθυπουργία του εθνικιστή φιλοφασίστα Σαμαρά. Για αυτόν τον βρώμικο πολιτικό στόχο χρησιμοποιείται λοιπόν και το εν λόγω «κίνημα αγανακτισμένων» και οι αφελείς που το στηρίζουν, καθώς γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν συμμετέχοντες σε ένα ιδιότυπο φασιστικό πραξικόπημα. Διαβάστε περισσότερα εδώ για τον λόγο που το καθεστώς επιχειρεί να ανατρέψει τον-μέχρι πρότινος υποτακτικό του-Παπανδρέου http://taairetika.blogspot.com/2011/05/blog-post_28.html .Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το συγκεκριμένο κίνημα ξεκίνησε σε εποχή που το πολιτικό καθεστώς έχει αποφασίσει την ανατροπή του Παπανδρέου και σε μία εποχή που ο τελευταίος αποφάσισε δειλά, δειλά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει το μνημόνιο.

Ας ρίξουμε λοιπόν για του λόγου το αληθές μια ματιά στα συνθήματα, τα αιτήματα και τις πρακτικές των εξεγερμένων: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από’δω», «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε,δεν πληρώνουμε», «το χρέος δεν είναι δικό μας», «έξω η τρόικα», «κάτω η κυβέρνηση», «κλέφτες,κλέφτες» κλπ. Δηλαδή μιλάμε για την κλασσική συνθηματολογία της Σαμαρικής ΝΔ και των κομμάτων της άκρας αριστεράς (το τελματωμένο ΛΑΟΣ έχει πλέον απορροφηθεί από τον Σαμαρά και βρίσκεται σε σύγχηση) κατά της τρόικας, του μνημονίου και υπέρ της μη πληρωμής των χρεών την Ελλάδας. Είναι η ένωση των δύο άκρων σε ένα φασιστικό πολιτικό συνεχές όπως εκφράζεται και από την «Σπίθα» του Μίκη. Και φυσικά δεν λείπει και η ανοιχτή προτροπή για πτώση της κυβέρνησης (στα πρότυπα του Τσίπρα) που έρχεται να μας δικαιώσει για τους ύποπτους και συνωμοτικούς στόχους του κινήματος. Οι «αγανακτισμένοι» μάζεψαν επίσης υπογραφές υπέρ της κατάργησης του μνημονίου και έφεραν τον γερο-ξεμωραμένο Μίκη Θεοδωράκη (γνωστό πλέον για τις εθνικοσοσιαλιστικές και ρατσιστικές απόψεις του) να μιλήσει σε ειδική εκδήλωση που δικαίως η Μπακογιάννη αναρωτήθηκε ποιος την πλήρωσε και ακόμα καθεστωτικούς αντιδυτικούς οικονομολόγους και άλλους για να μιλήσουν. Επιπλέον τραμπούκοι του υποτιθέμενου φιλειρηνικού κινήματος επιτέθηκαν σε στοχευμένους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ έξω από τη βουλή.
Το δήθεν ακομμάτιστο κίνημα υποστηρίζει επίσης ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΚΕ μέσω της Κανέλλη (πραγματικά πρωτοφανές το αλαζονικό ΚΚΕ να υποστηρίζει κίνημα που δεν ελέγχεται από το ίδιο),
ενώ μόλις χθες βρήκε στη φόρα από τον Γερμανικό τύπο μία φωτογραφία Ελλήνων "αγανακτισμένων" με ένα πανό που είχε μέσα στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναν αγκυλωτό σταυρό (βλέπε φωτογραφία) με στόχο να διασύρει την Ε.Ε. και μάλιστα το συγκεκριμένο ήλίθιο σύμβολο διακινείται επί μήνες στο ίντερνετ από μέλη ακραίων ιδεολογιών. Τώρα λοιπόν είναι φανερό τι εκφράζουν οι "αγανακτισμένοι".Ποιος στ'αλήθεια μπορεί μετά από αυτά να πιστέψει ότι ένα τέτοιο κίνημα είναι ανεξάρτητο από κόμματα και ιδεολογίες ; Και υπάρχει άραγε μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο καθεστωτικό είναι το κίνημα από το γεγονός ότι το σύνολο του τύπου είναι φανατικά υπέρ τους ; Από Χατζηνικολάου και Τράγκα, μέχρι ΑΝΤ1,"Αυριανή" και "Έθνος" του Μπόμπολα κλπ.,έως που κάλυψαν θρασύτατα και τους τραμπουκισμούς των «εξεγερμένων» εναντίον βουλευτών. Πως είναι δυνατόν το ίδιο το κατεστημένο να υποστηρίζει κάποιους που υποτίθεται ότι το πολεμούν ;
Ας σταματήσουν επιτέλους να μας δουλεύουν ! Εδώ μιλάμε για μία οργανωμένη υπερκομματική προβοκάτσια και πραξικόπημα που απλά θέλει να παρουσιαστεί ως ακομμάτιστο (καθώς ξέρουν ότι ο Ελληνικός λαός που απεχθάνεται πλέον τις κομματικές εκδηλώσεις δεν θα συμμετείχε) και ειρηνικό (γι’αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τους αναρχοφασίστες «μπαχαλάκηδες») για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήθος και επιπλέον για να μην ξεσκεπαστεί η ανίερη και παράδοξη συμμαχία άκρας αριστεράς-Σαμαρά.

Και στο κάτω, κάτω γιατί οι συγκεκριμένοι Έλληνες «αγανακτισμένοι» αγανάκτησαν μόλις τώρα που θίγονται τα μικροσυμφέροντά τους και η τσέπη τους από την κρίση; Τόσον καιρό γιατί ήταν συμβιβασμένοι με το σάπιο κατεστημένο και γιατί δεν διαδήλωσαν ούτε μία φορά για τις αθλιότητες που συνέβαιναν στη χώρα τους ;
Τώρα κατάλαβαν ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες ; Γιατί ποτέ δεν κήρυξαν ανένδοτο κατά της διαφθοράς ; Αντίθετα οι περισσότεροι ήταν υπέρ της ακινησίας και κατά του ξεβολέματος. Τέλος ας μας πουν πόσοι από αυτούς τους αγανακτισμένους δεν έχουν πάρει ποτέ ρουσφέτι από πολιτικό με αντάλλαγμα την ψήφο τους, πόσοι δεν έπαιρναν παχυλούς μισθούς και συντάξεις από το δημόσιο ,πόσοι δεν έχουν κλέψει ποτέ την εφορία, πόσοι δεν έχουν πάρει ποτέ μαύρο χρήμα κλπ.
Και επιτέλους αυτό το αγανακτισμένο πλήθος που τώρα βρίζει τους πολιτικούς, μήπως δεν ψήφιζε στη μεγάλη πλειοψηφία του αυτά τα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα ; Πόσοι Έλληνες άραγε δικαιούνται να ομιλούν ; Διαβάστε και ένα ενδιαφέρον άρθρο του Τάκη Μίχα που τα λέει έξω από τα δόντια για τους "αγανακτισμένους" http://www.drassi.gr/index.php?id=1572&title=Πού+ήσουν+Αγανακτισμένε%3B



Σημασία έχει ότι ζούμε πολύ κρίσιμες στιγμές σε αυτόν τον τόπο και μία περίοδο φασιστικού πραξικοπήματος και πολιτικής εκτροπής, καθώς το φασιστικό βαθύ κράτος που κυβερνάει τη χώρα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να πετύχει τους βρώμικους στόχους του και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του. Ένα από αυτά είναι και αυτοί οι δήθεν αγανακτισμένοι που έχει εξαπολύσει για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, μαζί με αλήτες (κυρίως του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) που επιτίθενται σε στοχευμένους πολιτικούς κυρίως του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ασκήσουν πίεση και να τρομοκρατήσουν την κυβέρνηση. Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνει ο Παπανδρέου έτσι όπως έμπλεξε, ούτε πρέπει να τον λυπόμαστε. Σημασία έχει όμως ότι πρέπει να σωθεί η χώρα και γι’αυτό Ελληνικός λαός δεν πρέπει να σταθεί για μία ακόμα φορά αφελής και να ενισχύσει τέτοια κινήματα που βρωμάνε προβοκάτσια από χιλιόμετρα μακριά. Αν είναι να βγούμε κάποτε στους δρόμους θα βγούμε μόνο με προοδευτικά αιτήματα και όχι προβοκατόρικα.

39 σχόλια:

Paulinho είπε...

"Ομολογώ ότι περίμενα αρκετό καιρό για να σιγουρευτώ πριν αποφανθώ για το τι πραγματικά είναι αυτό το περιβόητο «κίνημα αγανακτισμένων» ,αλλά πλέον είμαι 100% βέβαιος και δεν έχω καμία αμφιβολία."
Αν έχεις την ευγενική καλοσύνη δώσε μας τα στοιχεία που σε καθιστούν 100% βέβαιο γιατί συνηθίζεις να μιλάς χωρίς αποδείξεις. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, τότε θα προσφέρεις κάτι πραγματικά ουσιαστικό σε όσους σε διαβάζουν. Μέχρι τότε όμως, να ξέρεις πως απλώς μιλάς αυθαίρετα.

"Ας ρίξουμε λοιπόν για του λόγου το αληθές μια ματιά στα συνθήματα, τα αιτήματα και τις πρακτικές των εξεγερμένων"
Ξεχνάς κάποια συνθήματα. Άραγε τα ξεχνάς λόγω ασθενούς μνήμης, λόγω άγνοιας ή...εσκεμμένα; Συνθήματα όπως "Να καεί το μπουρδέλο η βουλή", "Η χούντα δεν τελείωσε το 73'" και με την φράση Άμεση Δημοκρατία να κυκλοφορεί στα πανό και τις συζητήσεις δείχνουν μία διαφορετική αλήθεια από αυτή που παρουσιάζεις. Δείχνουν ότι:
1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν θέλουμε κόμματα γιατί στην άμεση δημοκρατία δεν θα χρειάζονται κόμματα.
2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μουτζώνουμε και αποκαλούμε κλέφτες ΟΛΑ τα κόμματα της βουλής γι' αυτό και θέλουμε να "κάψουμε" όλη την βουλή και όχι μόνο την κυβέρνηση.
3. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουμε αλλαγή ολόκληρου του συστήματος και όχι μόνο της κυβέρνησης γι' αυτό και θεωρούμε πως η χούντα δεν τελείωσε το 73'.

Επίσης όπως είπες έχουν μιλήσει συνταγματολόγοι και οικονομολόγοι και έχουν εξηγήσει πράγματα τα οποία ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έχει αναφέρει, άρα σε καμία περίπτωση αυτό το κίνημα δεν λειτουργεί υπέρ κάποιου από τα 3 κόμματα που αναφέρεις. Εκτός και αν το σχέδιό τους είναι τόσο υποχθόνιο που περιλαμβάνει και την διάλυση των ιδίων των κομμάτων τους. Αλλά απ' ότι θυμάμαι σε παλιότερα σχόλιά σου θεωρείς παράλογες τις θεωρίες συνωμοσίας. Ναι, είναι όντως κατά του μνημονίου και υπέρ της διαγραφής του χρέους που έχει δημιουργηθεί εν αγνοία του λαού. Ενδεχομένως να είναι και αντιδυτικοί. Όμως εσύ πέρα από το να τους χαρακτηρίζεις δεν μας δείχνεις σε τι σημεία λένε κάτι λάθος ή κάτι που δεν ισχύει, ούτε μας εξηγείς γιατί με το μνημόνιο και την πληρωμή αυτού του απεχθούς χρέους θα περάσουμε καλύτερα από όπως θα περάσουμε αν αντιδράσουμε και διώξουμε το ΔΝΤ. Και σε αυτό το σημείο θα ήταν σημαντικό να μας προσέφερες κάποιο ουσιαστικό αντεπιχείρημα...

"πραγματικά πρωτοφανές το αλαζονικό ΚΚΕ να υποστηρίζει κίνημα που δεν ελέγχεται από το ίδιο"
Σύμφωνα με δηλώσεις της Παπαρήγα που θα δεις στον παρακάτω σύνδεσμο, εγώ δεν ένιωσα πουθενά να υποστηρίζομαι από το ΚΚΕ. Αντίθετα, ως άτομο που συμμετέχει σχεδόν καθημερινά στις συγκεντρώσεις του Συντάγματος, ένιωσα θιγμένος και για άλλη μια φορά κατάλαβα πόσο καθεστωτικό είναι και το ΚΚΕ όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής και πόσο φοβούνται μην ξεβολευτούν από τις όμορφες θεσούλες τους. Γι' αυτό και οργάνωσε ξεχωριστή πορεία το ΠΑΜΕ, γι' αυτό και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να καπελώσουν το κίνημα αυτό. Εδώ και ο σύνδεσμος με τις δηλώσεις:
http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/29-politiki
/8241-2011-06-03-13-12-27.html

"Ποιος στ'αλήθεια μπορεί μετά από αυτά να πιστέψει ότι ένα τέτοιο κίνημα είναι ανεξάρτητο από κόμματα και ιδεολογίες ;"
Εγώ το πιστεύω γιατί ξέρω πως ο εαυτός μου είναι κατά των κομμάτων και πως η δημοκρατία θα ήταν περισσότερο δημοκρατία χωρίς κόμματα γενικά. Πιστεύω πως η πλειοψηφία όσων συγκεντρώνονται πιστεύουν το ίδιο. Εσύ μπορεί να θεωρείς πως είμαι βλάκας που το πιστεύω αυτό, αλλά επειδή το ζω από μέσα, δεν μπορώ να πιστέψω πως όλοι αυτοί που μαζεύονται κάθε μέρα είναι με την ΝΔ, το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ. Ναι υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ μας, ωστόσο έχουν ως κοινό το γεγονός ότι δεν θέλουμε το μνημόνιο και τους 300 μέσα στη βουλή. Το θεωρώ φθηνή δικαιολογία για τον εαυτό μου να κάτσω στον καναπέ μου εξαιτίας την υποψίας πως όλο αυτό υποκινείται από κάποιον. Πολύ φθηνή δικαιολογία...

Paulinho είπε...

"Και υπάρχει άραγε μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο καθεστωτικό είναι το κίνημα από το γεγονός ότι το σύνολο του τύπου είναι φανατικά υπέρ τους ;"
Όλοι όσοι συγκεντρώνονται καθημερινά βρίζουν τους δημοσιογράφους με το γνωστό σύνθημα "Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" το οποίο επίσης παρέλειψες να αναφέρεις. Ο κόσμος λοιπόν βρίζει τους δημοσιογράφους και τα κανάλια. Τώρα αν τα κανάλια προσπαθούν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εγώ ξέρω πως ο κόσμος που κατεβαίνει στην πλειοψηφία του είναι κατά όλων αυτών και αυτό μου αρκεί για μην υποκύψω σε κανέναν που προσπαθεί να καπελώσει το κίνημα αυτό.

"Και στο κάτω, κάτω γιατί οι συγκεκριμένοι Έλληνες «αγανακτισμένοι» αγανάκτησαν μόλις τώρα που θίγονται τα μικροσυμφέροντά τους και η τσέπη τους από την κρίση;"
Ακριβώς επειδή τώρα θίχτηκαν τα συμφέροντά τους και τώρα ξύπνησαν και αναγκάστηκαν να σηκωθούν από τον καναπέ. Δεν είπε κανείς πως όσοι κατεβαίνουν είναι άγιοι και δεν νομίζω πως η απραξία του κόσμου στο παρελθόν θα πρέπει να είναι λόγος για να μην ξυπνήσουν έστω και καθυστερημένα. Προσωπικά δεν έχω στηρίξει κανένα από τα 5 κόμματα ποτέ μου, ούτε έχω κλέψει την εφορία ούτε τίποτα. Ωστόσο, και να τα είχα κάνει αυτά, πιθανόν να τα έκανα έχοντας υποκύψει στον εκβιασμό της εξουσίας που σου λέει "ή με ψηφίζεις ή μένεις άνεργος". Γιατί αυτό είναι ο καπιταλισμός! Ένα σύστημα που στηρίζεται στην ανεργία ώστε να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε συμβιβασμούς που τους επιβάλλονται από πολιτικούς ή εργοδότες. Και όχι, δεν είμαι κομμουνιστής.

"Πόσοι Έλληνες άραγε δικαιούνται να ομιλούν ;"
Όλοι όσοι θέλουν να φτιάξουν μία καλύτερη κοινωνία και ένα δικαιότερο και δημοκρατικότερο πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα με τις αμαρτίες του καθενός μας στο παρελθόν. Εξάλλου αν δεις τα αληθινά ποσοστά των εκλογών (δηλαδή αν συνυπολογίσεις και την αποχή) θα καταλάβεις πως δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί που ψήφισαν τα 2 μεγάλα κόμματα και επίσης δεν είναι και τόσο λίγοι αυτοί που δεν ψήφισαν κανένα εκ των 5 κομμάτων της βουλής.

"μαζί με αλήτες (κυρίως του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) που επιτίθενται σε στοχευμένους πολιτικούς κυρίως του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ασκήσουν πίεση και να τρομοκρατήσουν την κυβέρνηση."
Δηλαδή σύμφωνα με εσένα, η κυβέρνηση δεν τρομοκρατεί τον κόσμο που δεν έχει να φάει όπως πιστεύει ο πολύς κόσμος που είναι και βλάκες, αλλά τρομοκρατείται από τους αλήτες τραμπούκους που έχουν το θράσος να μην αποδέχονται τον θάνατό τους τώρα που τους κόβεται η δυνατότητα να πάρουν δωρεάν τα φάρμακά τους και ταυτόχρονα τους κόβεται και ένα κατοστάριο από την σύνταξη των 400 ευρώ που παίρνουν, και παρόλα αυτά τολμούν αυτοί οι αλήτες να επιτίθενται στους κακομοίρηδες πολιτικούς μας που είναι τόσο δημοκρατικοί που πριν από αυτές τις επιθέσεις αγνοούσαν πλήρως όλο αυτό τον κόσμο που συγκεντρωνόταν ειρηνικά έξω από την βουλή. Πολύ δημοκράτες οι πολιτικοί μας που πάνω απ' όλα νοιάζονται για τις ανησυχίες τους πλήθους...

"Αν είναι να βγούμε κάποτε στους δρόμους θα βγούμε μόνο με προοδευτικά αιτήματα και όχι προβοκατόρικα."
Πες μας μερικά προοδευτικά αιτήματα και να είσαι σίγουρος πως αν η πλειοψηφία συμφωνεί με αυτά τότε θα βγούνε στους δρόμους να τα υποστηρίξουν. Εκτός και αν είσαι αντιδημοκράτης και διαφωνείς με το ότι θα πρέπει η πλειοψηφία να αποφασίζει για τα αιτήματά της. Αν δεν έχεις να μας παραθέσεις "προοδευτικά αιτήματα" τότε ο ρόλος σου δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά προβοκατόρικος...

Γεια χαρά...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Σώπα ρε μεγάλε που μιλάω αυθαίρετα !! Εσύ και το κίνημά σου τι μιλάτε ? Ρίξε μια ματιά πιο προσεκτικά στο κείμενο και στη φωτογραφία κάτω και θα διαβάσεις τα στοιχεία που κάνουν μπαμ ότι πρόκειται για καθεστωτικό κατασκεύασμα.

Τι λες ρε παιδί μου !! ξέχασα το... "υψήστης σημασίας" και επιπέδου σύνθημα¨"να καεί το μπουρδέλο η βουλή" ?? Μεγάλη μου παράλειψη ! Πραγματικά είμαι απαράδεκτος !! Σοβαρέψου φίλε,έχεις χάσει την ψυχραιμία σου και δεν ξέρεις τι λες. Αυτά τα παρανοϊκά που λες περί κατάργησης των κομμάτων και της βουλής,άμεσης δημοκρατίας κλπ. συμαίνουν ουσιαστικά φασισμό και πραξικοπιματισμό. Έχεις δει ποτέ και πουθενά δημοκρατία χωρίς κόμματα και βουλή ?? Μόνο φασισμός υπάρχει χωρίς αυτά...Και τι θα πει άμεση δημοκρατία και τρίχες κατσαρές ? Το άμεση δημοκρατία σημαίνει δικτατορία. Και οι κομμουνιστές όταν έστησα τις δολοφονικές δικτατορίες τους γιά άμεση δημοκρατία μιλούσαν,ξέρεις... Στην ουσία έρχεσαι στα λόγια μου γιατί αυτά είναι μία ακόμα απόδειξη ότι πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται η άκρα αριστερά που ονειρεύεται για την Ελλάδα κομμουνιστική δικτατορία Σοβιετικού ή Κινέζικου τύπου. Τώρα μου λες ότι θέλετε να γκρεμίσετε όλο το συστήμα,όμως ζητάτε και ειδικά την πτώση του ΠΑΣΟΚ για να φέρετε τον Σαμαρά. Για τόσο ανεξάρτητο κίνημα μιλάμε...μέχρι που το υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑιος Λαζόπουλος...
Οι δε οικονομολόγοι και συνταγματολόγοι που μιλούν είναι όλοι καθεστωτικοί και ακραίοι και οι απόψεις τους προπαγανδίζονται στα ΜΜΕ απ'το πρωϊ μέχρι το βράδυ για λογαρισμό ουσιαστικά των κομμάτων.Και ο εθνικοσοσιαλιστής Μίκης Θεοδωράκης τι δουλειά είχε εκεί ? Τυχαία βρέθηκε ? Άστο φίλε δεν με πείθεις...

Το χρέος δημιουργήθηκε εν αγνοία του λαού ? Ωραίο ανέκδοτο ! Μα αφού ολαός έτρωγε από τα δανεικά Το μεγαλύτερο μέρος των δανεικών έπεφτε για χρόνια στην κατανάλωση,ώστε να ανεβαίνει το βοιωτικό επίπεδο του λαού και να παίρνουν ψήφους τα κόμματα και όποιο κόμμα δεν έταζε νέες παροχές τιμωρούταν εκλογικά από τον κατά τ'άλλα... άμοιρο ευθυνών Ελληνικό λαό...Μόνο που τώρα ήρθε και ο λογαριασμός και πρέπει να τον πληρώσουμε...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Μετά λες τις γνωστές ανοησίες της άκρας αριστεράς, να διώξουμε ΔΝΤ και τρόικα και να μην πληρώσουμε το χρέος. Και από που θα βρει λεφτά μετά η χώρα να καλύψει πρώτες ανάγκες κύριε παντογνώστη,αφού δεν θα μας ξαναδανείσει κανένας και αφού δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα ? Καμία σοβαρότητα στα λεγόμενά σου...Αν κάποιοι σκοπεύετε να κάνετε την Ελλάδα Αλβανία του Χότζα και να μας βγάλετε όλους στη ζητιανιά και στην πορνεία, υπάρχουμε και κάποιοι λογικοί Έλληνες για να σας εμποδίσουμε να διαλύσετε τη χώρα.

Το δε ΚΚΕ υποστηρίζει μια χαρά το καθεστωτικό κίνημα μέσω της Κανέλλη και του Ριζοσπάστη,το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Αυγής.Όλα τ'άλλα είναι μόνο για αφελείς... Και δεν είπε κανείς ότι όλος ο κόσμος που πάει εκεί ανήκει σ'αυτά τα κόμματα,απλά ο λαός μέσα στην αφέλειά και την αμάθειά του δεν μπορεί να καταλάβει τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του και νομίζει πως κάνει κάτι σπουδαίο.Αν τώρα εσύ θέλεις να είσαι εργαλείο ενός βρώμικου πραξικοπήματος έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις,αλλά εγώ ευχαριστώ,δεν θα πάρω...
Τα δε συνθήματα κατά των δημοσιογράφων είναι για τα μάτια του κόσμου,αφού σύσσωμος ο τύπος(δηλαδή το κατεστημένο) αποθεώνει το κίνημα.Πως γίνεται να είστε κόντρα στο κατεστημένο και το ίδιο καταστημένο να σας αποθεώνει ? Δεν βρωμάει κάτι ?

Το ότι παραδέχεσαι ότι όλοι αυτοί ξεσηκώθηκαν μόλις θίχτηκαν τα μικροσυμφέροντά,ενώ μέχρι τώρα ανέχονταν τα πάντα τα λέει όλα για τη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων...είναι ο γνωστός παρτάκιας Έλληνας που αφού τόσα χρόνια ήταν χωμένος στη διαφθορά και έτρωγε από τα δανεικά των ξένων,τώρα τους βρίζει και δεν θέλει να τους πληρώσει.Από θράσος καλά πάμε ! Με τέτοιες νοοτροπιές θέλετε θα αλλάξετε τη χώρα ? Μα τόσα χρόνια οι περισσότεροι είσασταν οπαδοί της ακινησίας και τώρα θέλετε να τα αλλάξετε όλα ?
Μήπως απλά θέλετε πίσω την καλοπέραση και το βόλεμα των προηγούμενων ετών ? Μην το ψάχνετε και μάλιστα με τέτοιους τρόπους γιατί δεν θα έρθει...Το πάρτυ τελείωσε...Και είμαι σίγουρος ότι αν απ'όλον αυτόν τον κόσμο αφαιρέσουμε όλους αυτούς που αναφέρω στο άρθρο μου,θα μείνουν τρεις κι'ο κούκκος να διαδηλώνουν.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ γιατί πολλοί απ'αυτούς "μαζί τα φάγανε". Και ακόμα και η αποχή από την κάλπη που λες δεν είναι επανάσταση,αλλά συνυπευθυνότητα...

Όσο για τη λαϊκίστικη υποστήριξη σου στους τραμπουκισμούς της αριστεράς(που φυσικά δεν είναι αυθόρμητοι όπως νομίζεις,αλλά προς τρομοκράτηση συγκεκριμένων στόχων για λογαριασμό του καθεστότως)απλά σε χαρακτηρίζει και δεν τη σχολιάζω...

Προοδευτικά συνθήματα θα ήταν αν μιλούσατε κατά της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων,του παραγωγικού σαμποτάζ,του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού,της καταστροφής της παιδείας και της έρευνας, των διαπλεκόμενων ολιγαρχών,της διαφθοράς και πολλά άλλα. Αντ'αυτού εσείς βγάζετε αγκυλωτούς σταυρούς και παπαγαλίζετε ασυναρτησίες του Σαμαρά και της αριστεράς .Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν περί τίνος πρόκειται...

Paulinho είπε...

Για ποια φωτογραφία μου λες; Γι' αυτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αγκυλωτό σταυρό; Τι να μου πει αυτή η φωτογραφία; Τι αποδεικνύει αυτή η φωτογραφία; Ο δεύτερος σύνδεσμος που έχεις βάλει δεν λειτουργεί.

Το "να καεί το μπουρδέλο η βουλή" ξέρεις πολύ καλά πως δεν το ανέφερα για να σχολιάσουμε το πόσο επιπέδου είναι ως σύνθημα. Ήμουν σαφής. Απλώς δείχνει πως καλώς ή κακώς οι άνθρωποι που συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα δεν είμαστε κατά μόνο της κυβέρνησης αλλά είμαστε κατά όλων των κομμάτων της βουλής, σε αντίθεση με όσα εσύ λες.

Η άμεση δημοκρατία μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Είτε με κόμματα είτε χωρίς. Προσωπικά θεωρώ περισσότερο δημοκρατικό το "χωρίς κόμματα" αλλά ας μην το αναλύσουμε αυτό γιατί είναι μία άλλη κουβέντα. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι πως η άμεση δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό όπως εσύ αναφέρεις και αυτό που λες είναι άλλη μία ανακρίβεια που δεν την στηρίζεις πουθενά! Δείχνεις πως δεν έχεις ιδέα για την ακρίβεια από πραγματική δημοκρατία. Ενδεχομένως να πιστεύεις και πως το παρόν πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατία. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα όμως τώρα.

Σταμάτα να ταμπελοποιείς τους ανθρώπους! Δεν με νοιάζει τι λέει ο Λαζόπουλος, τα ΜΜΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο καθένας για τους "αγανακτισμένους"! Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Είναι εντελώς αντιδημοκρατικό όμως το να έρχεσαι εσύ και να μας λες πως επειδή ο Λαζόπουλος ή τα ΜΜΕ είναι υπέρ των "αγανακτισμένων", τότε και οι "αγανακτισμένοι" ανήκουν στο ίδιο στατόπεδο με αυτούς! Χώνεψέ το, εμείς κατεβήκαμε γιατί είμαστε κατά του μνημονίου και των 300 της βουλής και από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να εκφραστεί υπέρ ή κατά αυτού του κινήματος για τους δικούς του λόγους, όμως κανείς δεν μπορεί να μας τσουβαλιάσει και να πει πως είμαστε μαζί του! Ο Μίκης ήθελε να συμμετάσχει μαζί μας και το έκανε. Ελευθερία έχουμε γι' αυτό και τον αφήσαμε. Μέχρι εκεί όμως. Δεν μπορεί να μας αντιπροσωπεύσει κανένας Μίκης ή Λάκης ή Τσίπρας και δεν ξέρω γω ποιος άλλος.

Paulinho είπε...

Οι οικονομολόγοι και συνταγματολόγοι μας λένε πράματα που όπως είπα και πριν δεν μας λέει κανένα κόμμα! Οπότε σταμάτα να λες ασυναρτησίες πως λειτουργούν για λογαριασμό των κομμάτων. Οι άνθρωποι απλά μας άνοιξαν τα μάτια. Μας είπαν πόσο παράνομες είναι οι συμφωνίες που έχουν κάνει οι άγιοι πολιτικοί μας με την τρόικα, πως ο κύριος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε μόνος του το πρώτο μνημόνιο, ενώ θα έπρεπε να το περάσει από την βουλή, πως το χρέος είναι απεχθές και άλλα πολλά. Εγώ είμαι άσχετος από οικονομικά οπότε περιμένω από αυτούς να ενημερωθώ! Εσύ φίλε "αντισυμβατικέ" που τους κράζεις, έχεις να μας κάνεις μία αντίστοιχη οικονομική ανάλυση που να αντικρούει όσα λένε ή το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να τους χαρακτηρίζεις αυθαίρετα και χωρίς επιχειρήματα; Εγώ εδώ είμαι κολλημένος ούτε προκατειλημμένος και περιμένω να ακούσω κάτι που να με πείσει πως οι άνθρωποι λένε αρλούμπες! Δεν έχω κανένα λόγο να τους υποστηρίζω. Περιμένω μόνο να μάθω την αλήθεια κι έτσι από άτομα σαν κι εσένα που τους κατακρίνουν, περιμένω να ακούσω επιχειρήματα! Έχεις;

Δεν μου λες; Όταν ο κόσμος ψήφιζε την δεκαετία του 80 και του 90 τα κόμματα που μας έφτασαν ως εδώ, πιστεύεις πως ήξερε για το χρέος; Ας υποθέσουμε πως όντως ψήφιζαν ρουσφετολογικά για να τους διορίσουν, κάτι που όντως συνέβαινε. Τι πιστεύεις εσύ; Πως οι πολιτικοί δίνανε σε αυτούς τους ανθρώπους την εξής ενημέρωση;
"κοιτάχτε να δείτε, αν σας διορίσουμε τώρα με παχυλούς μισθούς, να ξέρετε πως κάπου εκεί στο 2010 θα ξεσπάσει κρίση και τα παιδιά σας δεν θα έχουν να φάνε, δεν θα βρίσκουν δουλειά με τίποτα και ο δικός σας μισθός θα περικοπεί".
Πιστεύεις πως οι πολιτικοί μας δίνανε τέτοια ενημέρωση και οι πολίτες παρόλα αυτά δεχόντουσαν να τους ψηφίσουν γνωρίζοντας το τι θα επακολουθήσει;
Αν ναι τότε όντως δεν ήταν εν αγνοία τους. Αλλά επειδή τα πράματα δεν έγιναν έτσι, τότε το χρέος δημιουργήθηκε εν αγνοία του λαού όσο και αν δυσκολεύεσαι να το δεχτείς! Κανένας δεν πρόκειται να δεχόταν να συμβεί αυτό για να παίρνει για κάποιες δεκαετίες παχυλούς μισθούς, όσο και να κοιτούσε την πάρτι του εκείνη την περίοδο. Κανένας δεν θα το δεχόταν αυτό για τα παιδιά του, όσο και αν κοιτούσε την πάρτι του.


Το γεγονός ότι τα κόμματα είχαν ασυλία στο να λένε ψέματα προεκλογικά δεν είναι ευθύνη του λαού που τους πίστευε, αλλά ευθύνη του αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος που δεν εξασφάλιζε δικαιοσύνη για τους πολίτες. Και όλα αυτά τα λέω χωρίς να τους έχω ψηφίσει ποτέ μου. Απλώς καταλαβαίνω πως κάποιοι μπορεί να ξεγελάστηκαν!

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η χώρα μας αν δεν είχε το χρέος, θα μπορούσε να πληρώνει συντάξεις και μισθούς. Άρα με διαγραφή του χρέους θα είχαμε να πληρώνουμε, μιας και όσα παίρνουμε από ΔΝΤ πηγαίνουν στα "χρεολύσια" όπως λέει και ο Καζάκης. Είναι λάθος αυτό; Αν ναι περιμένω να μας διαφωτίσεις...

Ο τύπος αρχικά αφιέρωνε 3 λεπτά από το δελτίο ειδήσεων θάβοντας αυτό που γινόταν. Μετά από το έντονο κράξιμο που φάγανε άρχισαν να μιλάνε περισσότερο και να γλύφουν. Οι άνθρωποι απλώς είδαν πως δεν τους παίρνει να συνεχίσουν έτσι και γι' αυτό άρχισαν να το παίζουν υποστηρικτές μας για να γίνουν αρεστοί στον κόσμο. Δεν ήξερα πως επειδή αυτοί επέλεξαν να μιλήσουν με καλά λόγια, θα πρέπει να στιγματιστούμε εμείς. Καταλαβαίνεις πως τα επιχειρήματά σου αρχίζουν και τελειώνουν στο ποιος μας υποστήριξε, ποιος δήλωσε πως είναι μαζί μας και διάφορα τέτοια. Όμως αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!

Paulinho είπε...

Απορώ γιατί λες πολλοί από αυτούς μαζί τα φάγανε; Γιατί ειδικά από αυτούς;;; Γιατί αποκλείεις αυτοί που μαζεύονται στο Σύνταγμα να είναι και αυτοί που ΔΕΝ τα φάγανε μαζί; Έχεις κάνει κάποια σχετική έρευνα και τα λες αυτά ή πάλι κατεβάζει ότι να ναι από το μυαλό σου για να πεις αυτά που σε βολεύουν και να στηρίξεις τις ασυναρτησίες; Πες για μία φορά κάτι συγκεκριμένο; Εξήγησε μου γιατί εγώ (που είμαι ένας από αυτούς που δεν έχει φάει μαζί με τον Πάγκαλο) να ανήκω στην μειοψηφία αυτού του πλήθους και όχι στην πλειοψηφία. Εξάλλου και πριν σου εξήγησα πως ακόμα και έτσι να είναι, έχουμε όλοι δικαίωμα να θέλουμε να αλλάξει αυτό το σύστημα το οποίο μας εξαναγκάζει να λειτουργούμε με λαμογιές για να επιβιώσουμε! Είπαμε έτσι είναι ο καπιταλισμός! Αν όμως τον αλλάξουμε δεν θα υπάρχουν πια οι λαμογιές γιατί δεν θα είναι απαραίτητες! Εγώ λοιπόν σε ένα σύστημα που οι πολικοί και οι εργοδότες εκβιάζουν τον κόσμο ώστε να κάνει λαμογιές αν θέλει να βρει δουλειά, προτιμώ να κατηγορήσω και να πολεμήσω τους εκβιαστές, παρά τους εργαζόμενους που είναι τα θύματα αυτής της ιστορίας.

Με χαρακτηρίζουν οι τραμπουκισμοί ε; Δηλαδή όταν για μία βδομάδα διαδηλώνεις ειρηνικά και βλέπεις τους δημοκράτες πολιτικούς σου να κάνουν σαν να μην υπάρχεις, εσύ τι θα πρότεινες ως επόμενο βήμα; Να συνεχίσουμε να περιμένουμε ειρηνικά και αυτοί να αδιαφορούν; Οι ολιγαρχίες δυστυχώς δεν πέφτουν με ειρηνικό τρόπο. Αυτό έχει δείξει η ιστορία. Παρόλα αυτά το κίνημα αυτό είναι εξαιρετικά ειρηνικό σε αντίθεση με κάθε άλλη διαδήλωση και πορεία της αριστεράς στο παρελθόν.

Σχετικά με την τελευταία παράγραφό σου:
1. Ναι, μιλάμε για την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων.
2. Ναι, μιλάμε για την καταστροφή της παιδείας και της έρευνας.
3. Ναι, μιλάμε για τους διαπλεκόμενους ολιγάρχες.
4. Ναι, μιλάμε για την διαφθορά.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως όλο αυτό γίνεται απλά για να φύγει ο Παπανδρέου και να ανέβει ο Σαμαράς. Να είσαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ικανοποιούσε την πλειοψηφία όλων όσων συγκεντρώνονται καθημερινά. Αυτά είναι δικά σου κολλήματα.

Οπότε αυτά που εσύ θεωρείς προοδευτικά αιτήματα, υπάρχουν ως αιτήματα κάτω στο Σύνταγμα. Μπορεί λοιπόν να κατέβεις μαζί μας και να προσθέσεις ένα ακόμα άτομο μέσα σε όλους μας που μας ενδιαφέρουν όλα αυτά. Αν εξακολουθείς να μην το κάνεις, τότε μάλλον κατά βάθος βαριέσαι να ξεβολευτείς από τον καναπέ σου και βρίσκεις φθηνές δικαιολογίες. Μάθε λοιπόν πως τα αληθινά αιτήματα του κόσμου δεν θα τα μάθεις από την TV και από το τι λένε οι δημοσιογράφοι, θα τα μάθεις αν κατέβεις και δεις κάποια πράματα από κοντά...

Paulinho είπε...

Ξέχασα να σχολιάσω τα περί κομμουνισμού. Δεν θέλω η Ελλάδα να γίνει σαν την Κίνα ή την κομμουνιστική Ρωσία. Θέλω άμεση δημοκρατια και η άμεση δημοκρατια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εφαρμόστηκε σε αυτές τις χώρες. Τώρα αν υπάρχει συνωμοσία όπως λες, αυτό θα φανεί στην πορεία και τοτε να εισαι σίγουρος πώς οι πολλοι θα αποχωρήσουν. Προς το παρόν όμως ο κοσμος θέλει μόνο ενα πράμα και αυτό δεν είναι ο κομμουνισμός...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τι να σου πει αυτή η φωτογραφία ?
Εμένα μου δείχνει πόσο αρωστημένοι εγκέφαλοι είναι οι εμπνευστές της,όπως και το που (ακραία)ανήκουν ιδεολογικά οι οργανωτές του κινήματος.Αν εσένα δεν σου λέει τίποτα τότε προφανώς είσαι ένας από αυτούς τους ακραίους. Όπως μου δείχνει και το πόσο ανεγκέφαλοι είναι αυτοί εκεί οι Ελληνάρες που την είδαν και δεν αντέδρασαν.Και πως είναι δυνατόν να λέτε ότι είστε κατά όλων των κομμάτων,τι στιγμή που ζητάτε ειδικά την παραίτηση της συγκεκριμένης κυβέρνησης? Μήπως δεν ξέρετε ότι αν φύγουν αυτοί θα έρθει ο Σαμαράς ? Αυτό θέλει και το καθεστώς αυτή τι στιγμή.Αν δεν το καταλαβαίνετε τότε αρχίζω να αμφιβάλω για τη νοημοσύνη σας.Ωστόσο επειδή αυτοί που σας κατευθύνουν είναι δόλιοι και πανούργοι,θα συνεχίζω να πιστεύω ότι παίζετε το βρώμικο παιχνίδι των διαπλεκόμενων που θέλουν να φέρουν τον Σαμαρά.

Όσο για αυτά τα τρελά περί άμεσης δημοκρατίας,σε προκαλώ να μου πεις τι ακριβώς σημαίνει πως λειτουργεί,καθώς και πότε και που εφαρμόστηκε. Δημοκρατία δε,χωρίς κόμματα και βουλή είναι μία ακόμα παλαβομάρα.Μόνο φασισμός υπάρχει,χωρίς κόμματα.Όσο δεν μου δείνεις πειστικές απαντήσεις σ'αυτά θα συνεχίζω να πιστεύω ότι πρόκειται για φασιστική εκτροπή και θα χρησιμοποιήσω και τα λεγόμενά σου σε μελλοντικό μου άρθρο κατά του κινήματος.Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές δικτατορίες (ειδικά κομμουνιστικές)χρησιμοποήσαν στο παρελθόν αυτό το ανόητο σύνθημα για να επιβάλλουν το φασισμό τους. Δημοκρατία υπάρχει μόνο μία αυτή η αστική που ξέρουμε σε όλον τον προηγμένο κόσμο και όλα τα άλλα είναι φασισμοί. Και αν δεν με ικανοποεί η δημοκρατία μου,προσπαθώ να την βελτιώσω και όχι να την καταργήσω.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ώστε είναι τυχαίο που σας υποστηρίζει όλος ο διαπλεκόμενος τύπος και ειδικά ο πιο ακραίος,ε ? (πχ.Αυριανή,Ριζοσπάστης,Ελεύθερη ώρα). Τυχαία σας υποστηρίζουν και τα κόμματα της αριστεράς και ο Λαζόπουλος και ο Μίκης ? Τυχαία έχετε ίδια συνθήματα και σύμβολα με τον Σαμαρά και την αριστερά ?
Τυχαία ζητάτε την πτώση της κυβέρνησης,όπως και ο Τσίπρας και ο Σαμαράς ?
Πολλές συμπτώσεις μαζευτήκανε...Ποιον δουλεύεις ρε φίλε? Για κανένα παιδάκι με πέρασς ? Δεν πείθεις κανέναν !

Όσο για τους συγκεκριμένους καθεστωτικούς οικονομολόγους που μιλούν απ'το πρωι μέχρι το βράδυ και στα καθεστωτικά κανάλια για λογαριασμό και των κομμάτων,όχι μόνο δεν σας ανοίγουν τα μάτια,αλλά σας τα κλείνουν χειρότερα. Άνθρωπος που λέει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει μην πληρώνοντας το χρέος της και χωρίς να δανείζετε από πουθενά είναι ή τρελός ή άσχετος ή απατεώνας. Απο που θα βρούμε να πληρώνουμε πρώτες ανάγκες και εισαγωγές ? Αφού ως χώρα δεν παράγουμε τίποτα και δεν έχουμε αποθέματα κεφαλαίων...
Σου επαναλαμβάνω,αν κάποιοι σκοπεύετε να κάνετε την Ελλάδα Αλβανία του Χότζα,υπάρχουν και κάποιοι άλλοι Έλληνες για να σας εμποδίσουν.το σύνθημα δεν πληρώνω είναι σύνθημα μπαταχτσήδων και όχι επαναστατών...Αυτή τι στιγμή το μόνο που προτείνω να κάνουμε ως λαός είναι να αφήσουμε ήσυχο τον Παπανδρέου μπας και καταφέρει να αποτρέψει την καταστροφή και αργότερα να ξεσηκωθούμε με προοδευτικά αίτηματα που αναφέρω,εναντίον όλων.Και φυσικά αυτά τα αιτήματα που αναφέρω πουθενά δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα σας.Φέρε μου αποδείξεις για να σε πιστεψω...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Πιστεύω ότι πολλοί απ'αυτούς που διαδηλώνουν τα "φάγανε μαζί" γιατί πρώτον δεν είχε ξεσηκωθεί ποτέ πριν θιγεί η τσάπη τους,παρά τις αθλιότητες που συνέβαιναν στη χώρα,αλλά και γιατί αυτοί που δεν φάγανε είναι λίγοι,ενώ αντίθετα οι διαδηλωτές πάρα πολλοί.Ο Έλληνας έχει μεγάλη ευθύνη γιατί πολύ συχνά είναι παρτάκιας και προκειμένου για τη βόλεψή του δεν δίνει δεκάρα για το αν θα καταστραφεί η χώρα ή αν υποφέρουν συνάνθρωποί του.Ναι,αυτό το πιστεύω!Απόδειξη αυτοί που απεργούν τώρα στις ΔΕΚΟ και αλλού που προκειμένου να μην χάσουν την τεμπελιά τους,δεν τους νοιάζει αν θα χρεοκοπήσει η χώρα.Άλλωστε υπήρχαν και πολιτικοί που προειδοποιούσαν για το τι πρόκειται να συμβεί και ζητούσαν μεταρρυθμίσεις,αλλά ελάχιστοι τους άκουσαν και τους επιβράβευσαν εκλογικά γιατί όλοι ζητούσαν νέες παροχές και ρουσφέτια...Είμαι πεπεισμένος λοιπόν ότι ο λαός έχει μεγάλη ευθύνη γι'αυτήν την αθλιότητα και πολλοί δεν δικαιούνται να μιλούν...

Όσο για τον εκβιασμό που λες μάλλον αντίθετα λειτουργεί,δηλαδή ο λαός λέει στους πολιτικούς "κάνε μου ρουσφέτια,αλλιώς δεν θα πάρεις ψήφους" και συνήθως ο πολιτικός υποκύπτει γιατί ξέρει ότι αν δεν το κάνει δεν θα εκλεγεί.Άλλωστε συνήθως οι πολίτες πάνε στους πολιτικούς και όχι το αντίθετο.

Για τα περί καπιταλισμού που λες εγώ τα ακούω βερεσέ,δεν υπάρχει κανένα άλλο καλύτερο σύστημα και αυτό έχει αποδειχθεί,γι'αυτό και δεν παίρνω στα σοβαρά τα όσα λες...
Οι δε προπυλακισμοί είναι ένα ακόμα βρώμικο παιχνίδι της αριστεράς,εναντίον συγκεκριμένων στόχων του καθεστότως και εσύ συνεχιζεις να το δικαιολογείς...

Να έρθω μαζί σας ? Δεν τρελάθηκα ακόμα !! Δεν θα γίνω ένα με κάποιους που βγάζουν αγκυλωτούς σταυρούς,που μιλούν για κατάργηση των κομμάτων και της βουλής,που θέλουν να φέρουν τον Σαμαρά και την KGB στην εξουσία,να οδηγήσουν τη χώρα σε αναδιάρθρωση του χρέους και Αλβανοποίηση,που χειροκροτούν τον Μίκη Θεοδωράκη και τραμπουκίζουν εναντίον στόχων του καθεστότως.Η δική μου δουλειά είναι να αποκαλύπτω απο εδώ τους εμπνευστές και τους βρώμικους στόχους του κινήματος και να αποτρέπω τον κόσμο να συμμετέχει.Άν πάλι κερδίσετε εσείς και το κίνημα πετύχει τους στόχους του,τότε μία μέρα ο Σαμαράς και ο κύριος Πούτιν θα σας ευγνωμονεί !!

Ανώνυμος είπε...

πασοκε,οσοι αντιστέκονται στην καταλυση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ειναι πατριώτες και δεν εννοω τον ΣΑΜΑΡΑ.
ολοι οσοι υποστηριζουν το αντιθετο είναι απλά ΑΛΗΤΕΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ,ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Εμένα λες πασόκο προηγούμενε ? Δε μου λες ? Τα ναρκωτικά που παίρνεις είναι λιγμένα ?

Ανώνυμος είπε...

I LOVE YOU PASOK

Μαζεστίξ είπε...

Πραγματικά το κείμενο είναι ένα από τα πιο αντιδραστικά που έχω διαβάσει και δεν μπορώ να αντισταθω στον πειρασμό να πω κάποια πράγματα.
Κατηγορείς ότι το κίνμα συμφωνεί με ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.
Απ την άλλη όμως το κίνημα χρησιμοποιεί την σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης, με ζωγραφισμένο πάνω τον αγκυλωτό σταυρό, θέλοντας να δηλώσει ότι η Ε.Ε. λαιτουργεί φασιστικά.
Προφανώς και υπάρχει εδώ ενα πολυ μεγαλο χάσμα του κινήματος με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που είναι ευρωπαιστές και επιθυμούν λύσεις στα πλαίσια ευρωπαικής συνεννόησης.
Όσο για το ΚΚΕ, αν διάβαζες τα φυλλάδια που μοιράσανε παιδιά του ΠΑΜΕ (περιφερειακά της πλατείας, διότι δεν τολμούν να πλησιάσουν) θα διαπίστωνες ότι το ΚΚΕ μιλάει ενάντια στο κίνημα. Λέει στην ουσία "ΟΚ, καλά κάνατε και κατεβήκατε, αλά έτσι δεν κάνετε τίποτα. Μόνο αν έρθετε μαζί μας".
Όσο για τα ΜΜΕ, αυτά στην αρχή ήταν ιδιαιτέρως επικριτικα, αλλά μετά υιοθέτησαν την τακτική του "χέρι που δε μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησέ το". Διότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι τόσο εξοργισμένος που δεν θα ήταν αποτελεσματική μία ευθεία αντιπαράθεση του συστήματος με αυτό. Προς το παρόν τα ΜΜΕ χαιδεύουν το κίνημα, ώσπου να το δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή.
Και εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι και ο Παπανδρέου έχει εκφραστεί υπέρ του κινήματος, έγοντας "κι εγώ αν δεν είχα τη θεσμική μου θέση, θα ήμουν στο Σύνταγμα μαζί με τα παιδιά μου".
Αυτό ακριβώς τι σημαίνει; Ότι ο Παπανδρέου επιχειρεί την ανατροπή του... Παπανδρέου;
Όσο για το Χρεος, αποδεδειγμένα το μεγαλύτερο (σχεδόν όλο) μέρος του δανείου που λαμβάνει η χώρα από ΔΝΤ, ΕΚΤ πηγαίνει στην αποπληρωμή του Χρέους. Και επομένως η Ελλάδα μπορεί με τις υπάρχουσες δυνατότητες της να εξυπηρετήσει τις στοιχειώδεις ανάγκες του (μισθοί, συντάξεις, δημόσιες δαπάνες, υγεία κλπ).
Το πρωτογενές έλλειμμα δεν είναι μεγάλο, οπότε με λίγες περικοπές, θα μπορούσε να εκμηδενιστεί προσωρινά και με κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικης ανάτασης θα μπορούσε να υπερκεραστεί μονίμως.
Και χωρίς να ψηφιστούν τα μέτρα-ταφόπλακα του ελληνικού λαού που καταστρατηγούν κάθε δικαίωμα που αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους. Και χωρίς να καταστρατηγηθεί η αυτονόητη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Όοσ για το "γιατί δε μιλάγανε όλοι αυτοί τόσα χρόνια", αυτό δεν αποδεικνύει ότι 'τα τρώγανε μαζί' με τον Πάγκαλο. ΑΛλά ότι ήταν αποκοιμισμένοι. Μπορεί κάποιοι να φάγανε. λλά μην ξεχνάς ποτέ ότι αν είσαι άνεργος και πρέπει να πληρώσεις το νοίκι σου γιατί αλλιως θα κοιμηθείς στο παγκάκι, τότε και βουλευτή θα παρακαλέσεις, και υπουργό και όποιον βρεις.
Ας υπήρχε μια ελάχιστη αξιοκρατία σ αυτή τη χώρα και δε θα χρειαζόταν το ρουσφέτι. Αλλά όταν κάποιος είναι άνεργος και ξέρει ότι -αν και το δικαιούται βάσει βιογραφικου- δε προσλαμβάνεται, αφύ οι ροσλήψεις περνούν από το χέρι κάποιου πολιτικάντη, αναγκαστικά εκείνη τη στιγμή δε θα σκεφτεί δεοντολογικα, αλλά θα σκεφτεί πώς θα ζήσει την οικογένειά του.
Για χρόνια ο κόσμος ήπιζε ότι θα μπορεί να διατηρείται έστω κι ετσι. Όταν όμως το Κράτος έκλεισε και αυτήν την όχι και τόσο ομαλή διέξοδο, και αφού όλες οι άλλες διέξοδοι κρατούνται εγκληματικά κλειστές από το Κράτος, τότε λογικό είναι να αντιδράσει ο κόσμος μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσει. Το Κράτος διατηρούσε τον κόσμο επί χρόνια εκτός φτώχειας χωρίς όμως να του δίνει τη υνατότητα να λειτουργήσει μόνος του αξιοκρατικά. Μονίμως τον εγκλώβιζε στο λαβύρινθο της σαπίλας του. Και ρίχνοντάς του ξεροκόμματα επιχειρούσε να τον έχει ήρεμο και να τον καθιστά συνυπεύθυνο για την κατάντια.
Αλλά προφανώς δεν είναι συνυπεύθυνος αυτός που τρώει τη φρατζόλα και αυτός που τρώει τα, πεσμένα στο πάτωμα, σουσάμια.
Και όταν το ποτήρι της αθλιότητας γέμιζε, οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι κάπουθα σταμάταγε το γέμισμα του ποτηριού και έτσι δεν αντδιρούσε στην πλειοψηφία του (όσοι αντιδρούσαμε χαρακτηριζόμασταν γραφικοί). Κάποια στιγμή όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Και η αντίδραση έρχεται παντα όταν το ποτήρι ξεχειλίζει.

Χρήστος είπε...

Διαβάζοντας κανείς τον Ματζεστίξ καταλαβαίνει ότι το μέγεθος της αποκρουστικής παραπληροφόρησης και της έλλειψης στοιχειώδους συγκρότησης έχει κτυπήσει «κόκκινο» στην Ελλάδα. Προφανώς, δεν υπάρχει κατά καμία ορθολογική πολιτική έννοια, "ΚΙΝΗΜΑ" αγανακτισμένων ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το. Ο όχλος που συναθροίζεται και κάνει (κάποιοι) συνελεύσεις προσποιούμενος ότι βρισκόμαστε στις απαρχές μιας "απελευθέρωσης" της "ανθρωπότητας" ή στην ειδυλλιακή εποχή της κλασσικής Αρχαίας Αθήνας είναι μακράν νυχτωμένος. Η υλική (σε λίγους) και κυρίως η πνευματική και ηθική (στους περισσότερους) εξαθλίωση είναι ένα αδρό, ανιχνεύσιμο μέγεθος. Το ανερμάτιστο (συνταιριάζουν μεταξύ τους από ακραία δεξιές και ρατσιστικές εκφράσεις μέχρι "αναρχοαυτόνομες") και κυρίως η προφανής έλλειψη κοινού, συνεκτικού στόχου κάνει την εικόνα αυτού του όχλου ακόμη πιο γκροτέσκα. Διακρίνεται, ωστόσο, κάτι ξεκάθαρα. Η αποποίηση των δικών τους ευθυνών. Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει και ο Ματζεστίξ με τη θεωρία περί «ψίχουλων και σουσαμιών». Ωστόσο, κανείς νουνεχής δε θα εμπιστευόταν κάποιον άνθρωπο (για να μην πούμε , όχλο) με τέτοια επιχειρήματα. Διότι κανείς δε θα τον έπειθε όχι μόνο για τη μελλοντική συμπεριφορά του αλλά, κυρίως, και για τις πραγματικές προθέσεις του.

Χρήστος είπε...

Τέλος, για να μιλήσουμε και με πραγματικά νούμερα (από αυτά που πονάνε και αποφεύγουν συστηματικά οι κάθε λογής φανατικοί). Λέει:
"Όσο για το Χρεος, αποδεδειγμένα το μεγαλύτερο (σχεδόν όλο) μέρος του δανείου που λαμβάνει η χώρα από ΔΝΤ, ΕΚΤ πηγαίνει στην αποπληρωμή του Χρέους. Και επομένως η Ελλάδα μπορεί με τις υπάρχουσες δυνατότητες της να εξυπηρετήσει τις στοιχειώδεις ανάγκες του (μισθοί, συντάξεις, δημόσιες δαπάνες, υγεία κλπ)."
Αν και αληθεύει ότι εδώ που φτάσαμε το μεγαλύτερο (κι ΟΧΙ φυσικά σχεδόν όλο) μέρος του δανείου προορίζεται για την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, ωστόσο αποκρύπτεται η πραγματική αιτία για τη λήψη των προηγούμενων δανείων που ανακυκλώνονται. Με βάση τα στοιχεία του ΔΝΤ, από τις ετήσιες κρατικές δαπάνες το 70% αφορά μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου και το 20% μόνο αποπληρωμή τόκων και τοκοχρεολυσίων (από δάνεια που λάβαμε δηλαδή για να καλύψουμε τα μόνιμα κατ' έτος υπέρογκα και ΚΡΥΦΑ από Ευρωπαίους και λοιπούς δημοσιονομικά ελλείμματα). Ας είναι καλά τα greek statistics!

Χρήστος είπε...

Όμως, μπορεί η Ελλάδα "με τις υπάρχουσες δυνατότητές της" να καλύψει τις ανάγκες της και να γυρίσει την πλάτη της στους δανειστές της? Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2011 (http://www.minfin.gr/budget/2011/proyp/index.html) αν αθροίσουμε τις υποχρεώσεις από μισθούς και συντάξεις (24 δις), επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων (16,6 δις), καταναλωτικές δαπάνες Δημοσίου (3,5 δις), ΠΔΕ (2,25 δις), έξοδα για υγεία, παιδεία και άμυνα (7 δις περίπου), λοιπά Υπουργεία (2,2 δις), ΟΤΑ (4,5 δις) και επιχορηγήσεις ΔΕΚΟ (0,6 δις) και αφαιρέσουμε τις ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ εσόδων (έμμεσοι, άμεσοι φόροι κ.λπ.), επαναλαμβάνω ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, περίπου 55 δις τότε το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα (δηλαδή ΧΩΡΙΣ την εξόφληση τόκων από δάνεια κ.λπ.) είναι περίπου 11 δις. ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 2011 ή και περισσότερο! Μπορεί να μας πει ο φίλος από που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά? Το 2012 ξέρει? Το 2013?... Μήπως με τα αναδρομικά του Μίκη και των λοιπών κρατικοδίαιτων αριστεροδεξιών κρατικιστών που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο με την ενεργό συμμετοχή κάθε είδους συντεχνίας και παρασιτοζωούντος "αγανακτισμένου" που έχουν έτοιμες τις "μαγικές" τους λύσεις? Κάτι τέτοια, πιστέψτε με, με κάνουν ν’ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Πλάκα μου κάνεις τώρα μαζεστίξ ? Ο καγκεμπίτικος Συνασπισμός του Τσίπρα και του Αλαβάνου ευρωπαϊστές? Η δε ΝΔ μπορεί να είναι το παραδοσιακά δυτικόφιλο κόμμα,αλλά αυτή τι στιγμή βρίσκεται στα χέρια του αντιδυτικού ορθοδοξοφασίστα Σαμαρά.Καθόλου τυχαίο λοιπόν το σύμβολο. Το δε ΚΚΕ επισήμως διατηρεί μία προβοκατόρικη στάση του ναι μεν αλλά,για να μην δυσαρεστεί κανέναν,όμως μέσω της Κανέλλη στα κανάλια και του Ριζοσπάστη υποστηρίζει ανοιχτά το κίνημα...

Τα ΜΜΕ δεν ήταν ποτέ κατά του κινήματος,κάνεις μεγάλο λάθος. Άλλωστε αυτοί το φούντωσαν και το έκαναν πιο δημοφιλές.Σιγά μην σας φοβηθούν κι'όλας...Αν εσένα δεν σε πονηρεύει αυτός ο συντονισμός όλων σχεδόν των ΜΜΕ και μάλιστα ειδικά των πιο διαπλεκόμενων και ακραίων υπέρ του κινήματος,τότε τι να πω...Ο δε Παπανδρέου πιστεύω ότι βλακοδώς μίλησε υπέρ του κινήματος μήπως και καλοπιάσει αυτό και τους διαπλεκόμενους καθοδηγητές του και δεν τον ρίξουν απ'την εξουσία.

Οι περισσότεροι Έλληνες ανήκουν σε αυτούς που τα "φάγανε μαζί" και όσοι δεν έφαγαν είναι μειοψηφία.Αλλά δυστυχώς τώρα θα πληρώσουμε κι'εμείς μαζί για όσους έφαγαν..Έτσι πάει...Επίσης δεν ήταν όλοι όσοι ανέχονταν αυτές τις αθλιότητες κάποιοι φουκαράδες που εκβιάζονταν απ'τους πολιτικούς,όπως τους παρουσιάζεις,αλλά ήταν κυρίως ο κλασσικός Έλληνας παρτάκιας που κοίταζε μόνο τη βόλεψή του,χωρίς να δίνει δεκάρα αν συμπολίτες του ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ή αν η χώρα χρεοκοπήσει.Ακόμα και τώρα κάποιοι βολεμένοι απεργούν γιατί χάνουν το τεμπελίκι και τη βόλεψή τους,χωρίς να νοιάζονται αν θα πτωχεύσει η χώρα.Αυτούς πως τους χαρακτηρίζεις ? Με αυτή τη λογική μπορώ να πω κι'εγώ ότι οι πολιτικοί εκβιάζονταν από τον κόσμο,καθώς ήξεραν ότι αν σταματήσουν τα χατίρια και τα υπερβολικά προνόμια, δεν θα εκλεγούν.Επίσης διαφωνώ για τα περί συσωρευμένης αγανάκτησης που λες γιατί ο περισσότερος κόσμος ήταν και είναι υπέρ της ακινησίας.Λίγοι αγανακτούσαν πραγματικά και απόδειξη είναι ότι όσοι πολιτικοί πρέσβευαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κατέληξαν σπίτι τους και συκοφαντήθηκαν.Αντίθετα οι λαϊκιστές και λαοπλάνοι που έταζαν συνήθως επιβραβεύονταν εκλογικά.Ο Γιωργάκης δεν ήταν που έλεγε "υπάρχουν λεφτά" και ψιφήστηκε ?
Οι δε αγανακτισμένοι με τις αντιλήψεις και τα συνθήματα που έχουν,περισσότερο μου δίνουν την εντύπωση ότι νοσταλγούν απεγνωσμένα την καλοπέραση που χάνεται,παρά ότι επιθυμούν αλλαγές και ρίξεις.Τα βάζουν με τους πολιτικούς ακριβώς γιατί δεν μπορούν πλέον να τους κάνουν χατήρια ή να τάζουν λεφτά και παροχές.Αν όπως λες τόσα χρόνια μεγάλη μερίδα του λαού δωροδοκείτο από το καθεστώς,να ξέρεις το αυτονόητο ότι ευθύνη έχει και αυτός που δωροδοκεί και αυτός που δωροδοκείται...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Καταλαβαίνεις τώρα τι λες ρε Μαζεστίξ ? Πέρα από αυτά τα πολύ σωστά που σου λέει ο Χρήστος,θα πω και τα εξής. Εσύ δηλαδή μας προτείνεις τώρα να φάμε όλα τα δάνεια που μας δίνουν τώρα οι ξένοι, για να μην σταματήσει η καλοπέραση, και μετά να τους πούμε κι'από πάνω δεν σας ξεπληρώνουμε !!!
Αυτό, πέρα από την ανηθικότητα και κουτοπονηριά του και πέρα από τη γελοιοποίηση και το ανάθεμα που θα εισπράξει η χώρα,θα σήμαινει πρακτικά ότι την επόμενη στιγμή θα σταματήσουν όλες οι χώρες και η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να δανείζουν την Ελλάδα για 20 ή 30 χρόνια,μέχρι να δουν ότι σοβαρευτήκαμε...Όταν λοιπόν θα τελειώσουν τα δάνεια πως θα επιβιώσουμε,χωρίς εξωτερικό δανεισμό,χωρίς κεφαλαιακά αποθέματα και με σχεδόν μηδαμινή ντόπια παραγωγή ? Άσε που τότε θα μας γυρίσουν στη δραχμή και ο πληθώρισμός θα φτάσει 100%...
Τέτοιες μαλακίες σας λένε εκεί πέρα και θέλετε να μας πείσετε να συμμετέχουμε ? Θα επανάλαβω ότι όποιος προβοκάτορας (πολιτικός ή άλλος)επιχειρήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ζιμπάμπουε ή Αλβανία του Χότζα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση θα μας βρει μπροστά του και μάλιστα πολύ αποφασιστικούς και εξοργισμένους!
Τέλος απ'ότι μαθαίνω η μαζικότητα των αγανακτισμένων σιγά,σιγά μειώνεται.Προφάνως είτε ο κόσμος βαρέθηκε και ήταν απλά πυροτέχνημα,είτε κατάλαβε ότι τέτοιες αντιδραστικές εκδηλώσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Paulinho είπε...

Είπες: "Όσο για αυτά τα τρελά περί άμεσης δημοκρατίας,σε προκαλώ να μου πεις τι ακριβώς σημαίνει πως λειτουργεί,καθώς και πότε και που εφαρμόστηκε."
Σου παραθέτω 3 συνδέσμους από το blog μου που απαντάνε σε όλα τα ερωτήματά σου. Σίγουρα μπορεί να μην είναι όλα σωστά όσα λέω, αλλά τουλάχιστον θα πάρεις μια ιδέα. Είχα σκοπό να τα γράψω κάποια στιγμή, αλλά χάρη σε σένα τα έγραψα μία ώρα αρχύτερα:

1. Γιατί δεν έχουμε Δημοκρατία
2. Άμεση Δημοκρατία
3. Μία δημοκρατικότερη Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία

Σε περίπτωση που βαριέσαι να διαβάσεις και τα 3, τότε θα αρκεί τουλάχιστον να διαβάσεις τον 3ο σύνδεσμο μόνο.

Επίσης θα σου παραθέσω μία παράγραφο ενός άλλου blogger που απαντάει στο ερώτημά σου:

"«Και αυτό που προτείνετε εσείς που αλλού έχει γίνει;»
Γιατί δεν πάτε, βρε εγκληματίες, να πείτε τα ίδια στους ερευνητές βιολόγους-γιατρούς που προσπαθούν να ανακαλύψουν φάρμακα για τις ανίατες μέχρι σήμερα ασθένειες; Γιατί δεν πάτε να τους ρωτήσετε: «αυτό που ψάχνεται, που αλλού στο παρελθόν έχει βρεθεί, ποιος άλλος το έχει ξαναβρεί;» Γιατί δεν πάτε; Φοβόσαστε τις σάπιες ντομάτες; Πριν πρώτο πάει ο άνθρωπος στο διάστημα είχε ξανά πάει; Πριν πρώτο φτιαχτεί το αεροπλάνο είχε ξανά φτιαχτεί; Πριν φτιαχτεί το αυτοκίνητο είχε ξανά φτιαχτεί; Το ανθρώπινο είδος είναι αναγκασμένο από τη φύση του να κάνει ασταμάτητα νέες συνθέσεις παλαιότερων στοιχείων-επιτευγμάτων, να κάνει διαρκώς νέες συνθέσεις παλαιότερων συνθέσεων. Διαφορετικά εξαφανίζεται. Αλλά όμως αυτοί οι άρρωστοι, είναι απόλυτα βέβαιο, ότι προτιμούν την εξαφάνιση ανθρώπων και πλανήτη παρά να χάσουν τη δυνατότητά τους να ικανοποιούν τη διαστροφή τους. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι μία σύνθεση στοιχείων από τις πρακτικές και θεωρητικές εμπειρίες (θετικές και αρνητικές) της αρχαίας Αθηναϊκής Πολιτείας («πρωτόγονων δημοκρατιών») και των θετικών και των αρνητικών εμπειριών όλων των συνιστωσών του εργατικού κινήματος των τελευταίων αιώνων."

Είπες: "Και φυσικά αυτά τα αιτήματα που αναφέρω πουθενά δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα σας.Φέρε μου αποδείξεις για να σε πιστεψω..."
Αν ερχόσουν και συμμετείχες στις συνελεύσεις θα έβλεπες πως για παράδειγμα μία μέρα είχαν ξεχωριστό θέμα το θέμα της παιδείας και συζητούσαν. Αλλά ποιοι να σου τα πουν αυτά; Τα ΜΜΕ που νομίζεις πως μας υποστηρίζουν; Είναι ξέρεις εύκολο να κρίνεις από τον καναπέ σου. Αποδείξεις δεν έχω προς το παρόν, αν βρω κανένα βίντεο στο youtube θα στο δείξω.

Είπες: "Για τα περί καπιταλισμού που λες εγώ τα ακούω βερεσέ,δεν υπάρχει κανένα άλλο καλύτερο σύστημα και αυτό έχει αποδειχθεί,γι'αυτό και δεν παίρνω στα σοβαρά τα όσα λες..."
Εγώ θα δεχτώ πως δεν υπάρχει κανένα καλύτερο σύστημα. Όμως το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλύτερο, δεν αναιρεί πως ο καπιταλισμός από μόνος τους είναι ένα κακό σύστημα. Γιατί ένα σύστημα που στηρίζεται στην ανεργία (δηλαδή έχει σαν δεδομένο πως ένα ποσοστό ανθρώπων θα πεινάει και θα πεθαίνει έτσι) τότε είναι αποτυχημένο. Οπότε, ακόμα και αν δεν υπάρχει καλύτερο, οφείλουμε να το ψάξουμε αυτό το καλύτερο και όχι να καθόμαστε βολεμένοι και να το στηρίζουμε επειδή απλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που πεθαίνουμε εξαιτίας του. Απλά πράματα.

Paulinho είπε...

Είπες: "Οι περισσότεροι Έλληνες ανήκουν σε αυτούς που τα "φάγανε μαζί" και όσοι δεν έφαγαν είναι μειοψηφία"
Μία απλή μαθηματική ανάλυση αρκεί για να καταλάβεις πως κάνεις λάθος, εάν είσαι ανοιχτόμυαλος. Ακούω πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο. Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι παραπάνω από 10 εκατομμύρια. Άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού. Από αυτούς φυσικά δεν μπήκαν όλοι με ρουσφέτια και δεν ψηφίζουν όλοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οπότε το ποσοστό των διεφθαρμένων είναι ακόμα μικρότερο. Τώρα το από που προκύπτει πως είναι πλειοψηφία δεν καταλαβαίνω. Εδώ ήδη είμαστε 2 άνθρωποι (εγώ κι εσύ) που δηλώνουμε πως δεν τα φάγαμε μαζί. Αφού είμαστε τόσο μειοψηφία πως καταφέραμε και συναντηθήκαμε στο διαδίκτυο ενώ είμαστε τόσο σπάνια είδη; Ή μήπως κάποιος από τους 2 μας λέει ψέματα και τα έχει φάει κι αυτός μαζί χωρίς να το ξέρει; Περίεργα πράματα...

Είπες: "Με αυτή τη λογική μπορώ να πω κι'εγώ ότι οι πολιτικοί εκβιάζονταν από τον κόσμο,καθώς ήξεραν ότι αν σταματήσουν τα χατίρια και τα υπερβολικά προνόμια, δεν θα εκλεγούν."
Όχι φίλε μου, δεν μπορείς να πεις κι εσύ ότι οι πολιτικοί εκβιάζονταν. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά αυτονόητα πράματα. Εκβιαστής είναι αυτός που θέτει σε αδιέξοδο κάποιον. Αυτός που ξέρει πως αν το θύμα του δεν δεχτεί τον όρο του εκβιαστή, τότε το θύμα θα έχει πρόβλημα. Αντίστοιχα, εκβιαζόμενος είναι αυτός που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να αρνηθεί τον εκβιασμό γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Πάμε τώρα να δούμε την αλήθεια χωρίς κόμπλεξ και προκαταλήψεις. Ο πολιτικός εκβιάζει τον πολίτη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πολίτης θέλει να βρει δουλειά. Η δουλειά είναι μέσω επιβίωσης και όχι μέσω πολυτέλειας. Αν δεν βρεις δουλειά, τίθεται θέμα επιβίωσης. Αντίστοιχα, αν το πάρουμε από την ανάποδη, όπως επιμένεις εσύ "Αντισυμβατικέ", θα διαπιστώσουμε πως ο πολιτικός ΔΕΝ εκβιάζεται, διότι έχει την επιλογή της άρνησης. Εννοώ πως ο πολιτικός, και να μην εκλεγεί τελικά, δεν θα πεινάσει ούτε θα τίθεται θέμα επιβίωσής του. Μπορεί να ζήσει και χωρίς να κυβερνήσει. Ξέρεις, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και χωρίς αυτό. Όμως η διαστροφή του εξουσιαστή είναι αυτό που τον κάνει να θέλει να ζήσει την εμπειρία της εξουσίας, ακόμα και αν μπορεί να ζήσει μία άνετη ζωή και χωρίς αυτό.

Και να στο πάω και πιο πέρα; Οι πολιτικοί που έχουν μπει στην βουλή, ήταν άνθρωποι που είχαν χρήματα πριν εκλεγούν. Και χάρη σε αυτά τα χρήματα και στα κονέ με τα ΜΜΕ κατάφεραν να προβληθούν και να εκλεγούν. Γιατί το παρόν σάπιο σύστημά μας είναι τόσο αντιδημοκρατικό που αφήνει το χρήμα να καθορίζει και το ποιος θα κυβερνήσει.

Σαφώς και δεν αρνούμαι πως φταίει και ο πολίτης που ψήφισε ρουσφετολογικά, άλλα αν μπούμε στην διαδικασία να το συγκρίνουμε τότε θα δούμε πως από την μία μιλάμε για εγκληματίες (πολιτικοί) και για απλώς άτομα που βολεύτηκαν εύκολα (ψηφοφόροι).

Αν παρόλα αυτά εσύ επιμένεις στις εμμονές σου τότε συγγνώμη αλλά νομίζω πως είσαι αντιδραστικός απλά για να κάνεις εντύπωση...

Μαζεστίξ είπε...

Ξεκινώντας να τονίσω ότι συμφωνώ 100% με όσα αναφέρει ο Paulinho παραπάνω, με καλύπτουν οι απαντήσεις του, και δε χρειάζεται να απαντήσω ξανά στα ίδια ερωτήματα.
Στα υπόλοιπα τώρα. Και απαντώ ταυτόχρονα σε όλους του διαφωνούντες.
Δε λέω να πάρουμε τα δάνεια, να τα φάμε και να τους πούμε "αντε γεια".
Λέω να μην παρουμε τα δάνεια.
Αν δεν πάρουμε τα δάνεια θα πτωχεύσουμε λόγω χρέους όμως;
Για να δούμε...
Βλέπουμε στο http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/03/blog-post_07.html#more τον πίνακα που μας δείχνει ότι το 2009 οι δαπάες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους κάλυπταν το 89,8% των δημοσίων δαπανών, το 32,1% του ΑΕΠ.
Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά το παραπάνω στοιχείο νομίζω λέει πολλά.
Οι δαπάνες είναι 100 μονάδες. Το Χρέος 90 μονάδες. Παίρνουμε δάνειο για να καλύψουμε τις 90 του Χρέους. Με τους τόκους θα χρειαστεί να επιστρέψουμε περισσότερες από 100 μονάδες. Δηλαδή περισσότερες μονάδες από το σύνολο των δημοσίων δαπανών. Πράγμα που σημαινει ότι αν προσπαθούμε να ξεπληρώσουμε το Χρέος μέσω περιορισμού των δημοσίων δαπανών, θα πρέπει στην καλύτερη περίπτωση να μηδενιστούν οι... δημόσιες δαπάνες! (δουλευόμαστε μεταξύ μας δηλαδή...)
Αφήστε που με την περικοπή των δημοσίων δαπανών μειώνεται πολύ η κίνηη του χρήματς στην ελληνική αγορά και έτσι το πρόβλημα μετατίθεται από το δημόσιο υπάλληλο π.χ. στον καταστηματάρχη που έχει μαγαζί με ρούχα και στους υπαλλήλους του, που θα χρειαστεί είτε να απολύσει είτε να μειώσει μισθους κλπ.
Στο μεταξύ βέπουμε στο http://grecianpolitics.wordpress.com/2010/03/27/%CF%8C-%CE%AD-%CE%AD-%CF%8C-%CE%AE/ ότι οι δημοσιές δαπάνες αυξήθηκαν το 2000-2009 κατά 2,8 Μον ΑΕΠ αλλά παραμένουν 3 Μον κάτω από το μέσο ορό της ΕΕ.
Άρα πόσο μπορούν να περικοπούν όταν οι πολυθρύπητοι μισθοί του Δημοσιου αφορούν στο 6,7% του ΑΕΠ και οι συντάξεις το 2,6% (νούμερα 2009 πάντα- με τα οποία μπήκαμε στο Μνημόνιο). Παρόλα αυτά μεταξύ 2000 και 2009 οι δαπάνες π.χ. στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν από 9 στα 23 δις. Και συνυπολογίζοντας ότι σε αυτό το διάστημα κυριάρχησε το "πάγωμα μισθών και συντάξεων" και οι αυξήσεις του... ενός ευρώ, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι για τη ροή του δημοσίου χρήματος δεν ευθύνονται οι... τεράστιοι μισθοί και συντάξεις, αλλά η κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου από υπουργούς, γενικούς γραμματείς, προέδρους ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών κλπ. Αυτοί... ναι: μαζί τα φάγανε!
Άρα η λυση δεν είναι η μείωση των συντάξεων και των μισθών, αλά η σωστή διαχείριση του κρατικού χρήματος από τους κομματικους εγκάθετους των υπουργειων και των οργανισμών. Και τους εργατοπατέρες φυσικά. Για να μην ξεχναμε τους Φωτόπουλους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποιοι όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίρνουν στο λαιμό τους κάθεεργαζόμενο στη ΔΕΗ.
Οι Φωτόπουλοι στη φυλακή μαζί με την υπόλοιπη σμμορία της χρεωκοπίας (υπουργοί, γ.γ., πρόεδροι οργανισμών κλπ).

Μαζεστίξ είπε...

Ως προς το μύθο για τους πολυπληθείς (ως να ήταν Κινέζοι) δημοσίους υπαλλήλους τώρα.
Βλέπουμε στο https://grecianpolitics.wordpress.com/2010/09/20/omicr/ πίνακες από τους οποίους συμπεραίνουμε ότι
με βάση το ποσοστό των δημόσιων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών, με επίδοση 11,4%. Πρώτες σε ποσοστό τα οικονομικά και κοινωνικα θαύματα της Ευρώπης Δανία και Σουηδία με 30%. Εκεί όμως δε χρεωκόπησαν λόγω των πολλών δημοσίων υπαλλήλων. Τουναντίον είναι οι μόνες χώρες που αντέχουν (και λόγω εθνικού νομίσματος).
Με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, που οι εφημερίδες και τα καναλια πραπαγάνδιζαν γιακαιρό ότι υπερβαίνουν το 1 εκατομμυριο οι δημοσιοι υπαλληλοι κλπ για να στρεουν τον κοσμο εναντίον τους και να γινουν δεκτα στην κοινωνια τα ληστρικα κυβερνητικα μετρα , βρέθηκε ο πραγματικός τους αριθμός. 511.913 είναι οι δημόσιοι υπάληλοι. Αν συνυπολογίσουμε και το Στρατό, τότε φτάνουμε στους 679.571.
Βέβαια θέλω να πιστεύω πως δε θα παρουν το Στρατο από τον Έβρο και τα νησιά λόγω ... περικοπων!
Και σας συνιστώ επίσης να δείτε και το http://www.aksioprepeiakantoxh.com/politiki/ellada/334.html για τα σχετικά με το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το κατά κεφαλήν χρέος κλπ για να διπαιστώσετε αν και κατά πόσο το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν τέτοιο που να μας κατατάσσει πρώτους-πρώτους στις χώρες του ΔΝΤ.

Να προσθέσω ότι ξεχνάτε ότι το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει ότι όταν μία χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (όπως τώρα) και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τις βασικες ανάγκες των πολιτών του και το τις εξωτερικες του υποχρεώσεις, τότε προκρίνεται η υποχρέωσή του να εξασφαλίσει τις βασικες ανάκγες των πολιτών του, δηλαδή μπορεί να αρνηθεί την αποπληρωμή του Χρέους λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Επίσης υπάρχει και η πιο μετριοπαθής πρόβλεψη του Διεθνούς Δικαίου περί "επαχθούς χρέους", του χρέους δηλαδή που δημιουργήθηκε απο παράνομες συναλλαγές του Κράτους με άλλα κράτη ή ιδιωτικους φορείς και που αποδεδειγμένα δεν εξυπηρέτησε το Δημόσιο συμφέρον. Τοτε επίσης το "Επαχθες Χρέος" διαγράφεται.
Αυτά γιατί τα ξεχνάμε;
Αυτά είναι τα βασικά μας επιχειρήματα;
Γιατί να επιμένουμε αρκετοί ακόμη να μιλάμε με τα επιχειρήματα των τοκογλύφων;
Εμείς έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα συμφέροντά μας!

Paulinho είπε...

Να και ένα στοιχείο όπου οι αγανακτισμένοι αποδοκιμάζουν ανθρώπους της ΝΔ και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, έτσι για να σταματήσει και αυτή η καραμέλα.

Αποδοκίμασαν τον Βουλγαράκη

Χρήστος είπε...

Η λογική του Ματζεστίξ προφανώς και δεν είναι οικονομολογική. Άλλο τόσο δεν είναι και ορθή. Πρώτα απ’ όλα, όλοι οι «επαϊοντες» περί δημόσιου χρέους δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν συγκεκριμένα στοιχεία από συγκεκριμένα έτη και «πειραγμένη» λογική. Αναλυτικά: 1η επισήμανση. Οι δαπάνες εξυπηρέτησης δημοσίου χρέους που αναφέρεται ο πίνακας που προτείνει περιλαμβάνουν για το 2009 ΚΑΙ τους τόκους. Συγκεκριμένα, τα χρεολύσια ανέρχονταν σε 29 δις (όσο δηλαδή ΚΑΙ οι πραγματικές δαπάνες για μισθοδοσία σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν!!!) και οι τόκοι σε 12 δις ήτοι σύνολο 41 δις (για το 2011 οι τόκοι είναι 15,9 δις). Αυτά συνυπολογίζονται και δεν επαναϋπολογίζονται όπως γίνεται με τη λογική του Ματζεστίξ. Αυτό μου θυμίζει επίσης τη λογική Σαμαρά στο Ζάππειο Ι που προκειμένου να πείσει τους ιθαγενείς για τα «μέτρα» του ότι θα εκτόξευαν δηλ. την αύξηση του ΑΕΠ στο 7% να επαναϋπολογίζει το ίδιο μέτρο δυο φορές. Ας είναι όμως. Επί του προκειμένου. 2ο επισήμανση. Τα στοιχεία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αφορούν το 2009 κι όχι το 2010 ή το 2008. Αυτό συμβαίνει γιατί ειδικά το 2009 η τότε κυβέρνηση επιδόθηκε, λόγω των δανειακών της αναγκών και της εκμετάλλευσης της οικονομικής συγκυρίας, σε μια «ξέφρενη» επιδίωξη των βραχυπρόθεσμων τίτλων με συνέπεια από 25,6 δις το 2008 να ανέλθουν (ως έντοκα γραμμάτια ιδιωτικού τομέα, βραχυπρόθεσμοι τίτλοι εξωτερικού ECP και ταμειακές διευκολύνσεις) σε 37 δις περίπου το 2009! Γιατί δε λαμβάνεται όμως για παράδειγμα το πιο πρόσφατο 2011 όπου οι ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ τόκοι και τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ χρεολύσια ανέρχονται σε 46 δις και οι τόκοι τα 15 δις περίπου? Έναντι ΣΥΝΟΛΟΥ γενικών δαπανών Προϋπολογισμού (ως εκτίμηση) 120 δις για το 2011 (σχετ. Πίνακας 5.6 εισηγητικής έκθεσης τακτικού προϋπολογισμού)?!!! Δλδ μιλάμε για λίγο πάνω από το 50% επί των συνολικών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού! Αν όμως το αναγάγουμε στις πρωτογενείς δαπάνες (όπως κάνουν στον πίνακα των «αρνητών του χρέους») που είναι περίπου 70 δις τότε – και μόνο τότε – αποτελούν το 87%! ΜΑΖΙ με τους τόκους που αποτελούν μόνο 18,6% περίπου. 3η επισήμανση. Γιατί όμως όλοι αυτοί οι «επαναστάτες» δεν κοιτάζουν ποια είναι η πραγματική σύνθεση των δημοσίων δαπανών και από πού προκύπτει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το έλλειμμα? Δείτε τον Πίνακα 5.2 που αφορά το Ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης από τη σχετική εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού 2011 σε συνδυασμό με τον Πίνακα 5.6 που αφορά τις Δαπάνες Τακτικού Προϋπολογισμού κατά κατηγορία για να καταλάβετε ακόμη κι οι πιο δύσπιστοι! Είναι ξεκάθαρο ότι το χρέος που συσσωρεύτηκε όλες τις τελευταίες δεκαετίες προέκυψε από την ηθικά ανερμάτιστη ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΩΝ Προϋπολογισμών. Μόνιμα ελλειμματικοί λόγω της κάλυψης των μόνιμα ελλειμματικών δημόσιων οργανισμών (ΔΕΚΟ που ο μέσος μισθός εργαζομένου ανέρχεται περίπου σε 40.000 ευρώ που κόστιζαν ετησίως 1,7 δις στο Δημόσιο) και ασφαλιστικών ταμείων (με τη απαρχαιωμένη και αναποτελεσματική οργάνωση, τις χαριστικές ρυθμίσεις, την εισφοροδιαφυγή και τη γενική αναποτελεσματικότητα). Μόνιμα ελλειμματικοί διότι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δαπάνες που διογκώθηκαν απίστευτα (κατά 21,5 % του ΑΕΠ) από το 1971 έως το 2006 (σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ) προέκυψαν από την φαύλη και δυσανάλογη με τα δεδομένα πραγματικής ανάπτυξης της οικονομίας ΑΥΞΗΣΗ μισθών και συντάξεων του Δημοσίου (οι δαπάνες μισθών και συντάξεων του δημοσίου για το 2009 απορροφούν το 55% των εσόδων του δημοσίου σε σχέση με το 38% αντίστοιχα που απορροφούν στην υπόλοιπη Ευρώπη)! Είναι τυχαίο άραγε που τα χρόνια της οικονομικής στασιμότητας (1981-1994) συνοδεύτηκαν από αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και παράλληλη εκτόξευση δημόσιων ελλειμμάτων και δημόσιου χρέους? Θα τρελαθούμε? Μήπως χρειάζεται να ενθυμίσουμε στους ίδιους και ίδιους ανθρώπους ότι σε μια παραπαίουσα οικονομία οι μισθοί του Δημοσίου αυξήθηκαν ενώ παράλληλα η αποτελεσματικότητα με βάση διεθνείς μετρήσεις είναι η χειρότερη της ΕΕ?

Χρήστος είπε...

Αυτό καθίσταται ακόμη πιο αποκρουστικό όταν μαθαίνουμε από τον Ματζεστίξ ότι οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν το ίδιο έτος κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. (ενώ αντίστοιχα την ίδια περίπου περίοδο – 1999-2009 – ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ οι μισθοί στο Δημόσιο 100% σε αντίθεση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης που ήταν 40%!). 4η επισήμανση. Σε σχέση με τις παντελώς ανακριβείς και ανορθόδοξες αντιστοιχίες (δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων – «πάγωμα μισθών και συντάξεων»!) που επιχειρεί ο Ματζεστίξ καλό θα ήταν να προστρέξει στη διαχρονική αύξηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις ως ποσοστό των πρωτογενών δαπανών του Δημοσίου. Ας τον βοηθήσουμε: 2006 – 19,5 δις. 2007 – 20,7 δις. 2008 – 22,9 δις. 2009 – 25,2 δις! Δηλαδή, ετήσια μεταβολή από 6 έως 10%! Δηλαδή, πάνω από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ!!! 5η επισήμανση. Ο δήθεν «μύθος των πολυπληθών δημοσίων υπαλλήλων» που αναπαράγει δεν είναι παρά ένα ακόμη τέχνασμα όλων αυτών που θέλουν να μας πείσουν ότι ο βασιλιάς είναι ντυμένος! Καταρχήν, σε σχέση με την απογραφή του 2010 δε συμπεριλήφθησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ ούτε οι εποχιακοί αλλά ούτε και εργαζόμενοι STAGE κ.λπ. Ο πραγματικός αριθμός είναι άγνωστος αλλά και πάλι τελικά υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο και παραπάνω! Η απογραφή «έβγαλε» 768.009 υπαλλήλους χωρίς να υπολογιστούν ΔΕΚΟ, εποχιακοί, εργαζόμενοι σε ΝΠΙΔ, εποπτευόμενες Α.Ε. κ.λπ. Αν δε μας πιστεύει ο Ματζεστίξ ας δει εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=48377161. Όπως γράφει το δημοσίευμα σ’ ένα ενεργό οικονομικά πληθυσμό 5 εκατ. το 20% δουλεύει στο Δημόσιο! Αυτό κι αν είναι επίτευγμα! Καθόλου τυχαίο, να υπάρχει τέτοια αντίδραση στην ελληνική κοινωνία, επομένως! Γιατί δε μιλάνε όμως όλοι αυτοί για το ποσοστό των δημοσίων δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με το κατά κεφαλή ΑΕΠ, που είναι το μεγαλύτερο στην Ε.Ε. μετά τη σοσιαλιστική Πορτογαλία? Γιατί δε μας λένε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδικαιολόγητη απόκλιση μεταξύ μισθών ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ για τα ίδια προσόντα? Γιατί δε μας λένε για τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα στο Δημόσιο? Έχουν καμία σχέση αυτά με το «οικονομικό θαύμα» των σκανδιναβικών χωρών που μεταξύ άλλων ΔΕΝ έχουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς αλλά ΟΥΤΕ και μονιμότητα στο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων? Για την πραγματική επίδραση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα σας παραπέμπω και πάλι στην παραπάνω έκθεση του ΙΟΒΕ που είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ ήπια στις εκτιμήσεις της. Μπορούν όμως να μιλήσουν όλοι όσοι χρειάστηκε κάποια στιγμή να απευθυνθούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία… Αυτοί ξέρουν!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

@Paulinho

Ρε φίλε εγώ δεν σε ρώτησα για να μου πεις τις δικές σου θεωρίες περί άμεσης δημοκρατίας που τις εμπνεύστικες εσύ.Αν θέλεις να γράφεις δικές σου θεωρίες και να γίνεις νέος θεωρητικός δικαίωμά σου,ούτε θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω αυτές τις προτάσεις (αν και αυτά που διάβασα τα θεωρώ ένα λαϊκίστικο και υπερσυγκεντρωτικό μπάχαλο που δεν μπορεί ποτέ να λειτουργήσει).Και το ότι παραδέχεσαι ότι αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά,αλλά μπορούμε να το κάνουμε εμείς στην Ελλάδα, αυτό δείχνει και πόσο κούφιο είναι.Εγώ θα'θελα να ξέρω τι εννοούν με τον όρο "άμεση δημοκρατία" οι εμπνευστές αυτού του συνθήματος μέσα στο κίνημα. Όσο δεν μας το εξηγούν εγώ θα θεωρώ ότι πρόκειται για κούφιο και λαϊκίστικο σύνθημα και προάγγελο φασισμού και ολοκληρωτισμού.Γι'αυτό θέλουν να καταργήσουν κόμματα και βουλή.Είναι άλλωστε γνωστό ότι πολλοί ακροαριστεροί ολοκληρωτισμοί χρησιμοποίησαν στο παρελθόν αυτό το σύνθημα για να φέρουν εν συνεχεία τον φασισμό τους.Εσύ μπορεί να υποστηρίζεις αυτό το σύνθημα γιατί σου αρέσει,αλλά στην πραγματικότητα δεν έχεις καμία ιδέα τι εννοούν αυτοί.

'Επειτα δε μου λέει τίποτα απλά να μιλήσουν για την παιδεία,αλλά να ξέρω και τι ακριβώς λενε γι'αυτήν.Και όταν σε αυτό το κίνημα ιδεολογικά κυρίαρχη είναι η άκρα αριστερά που είναι ο κατεξοχήν καταστροφέας και σαμποταριστής της Ελληνικής παιδείας,καταλαβαίνεις ότι είμαι πολύ δύσπιστος σ'αυτό.

Όσο για τα περί καπιταλισμού που λες είναι τελείως κούφια και ανεπίκαιρα,γιατί πολύ απλά το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι γενικά ο καπιταλισμός,αλλά το δικό της στρεβλό,αναχρονιστικό και λαϊκίστικο μοντέλο που έφερε και τη χρεοκοπια της.Δεν μας φταίει ο καπιταλισμός,αν εμείς με τα μυαλά που κουβαλάμε διαλύσαμε τη χώρα μας. Άλλωστε υπάρχουν και καπιταλιστικές χώρες που ευημερούν και με ελάχιστη ανεργία και διαφθορά,ούτε και ξέρω να είναι σε καμία χώρα του κόσμου λαϊκό αίτημα η ανατρπή του καπιταλισμού.Αυτό είναι άραγε τυχαίο ? Είδαμε άλλωστε πως κατέληξε και ο κομμουνισμός που υποσχόταν ανάλογα ουτοπικά πράγματα

Χρήστος είπε...

6η επισήμανση. Προφανώς η σύγχυση και η παραπληροφόρηση δεν αφήνει κάποιους να καταλάβουν την πραγματική νομική έννοια του «Επαχθούς χρέους» ή «Odius Debt» που στο διεθνές δίκαιο σημαίνει τη μη αναγνώριση δανείων από καθεστώτα (συνήθως τυραννικά) που ήταν για προσωπικό όφελος κι όχι για την εξυπηρέτηση εθνικών αναγκών http://en.wikipedia.org/wiki/Odious_debt! Η υποκρισία και η παράνοια στο μεγαλείο της!!! Φυσικά… Οι απλόχερες παροχές, οι αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο και το «Τσοβόλα δώστα όλα» που καλύφθηκαν, ως γνωστό, με ΔΑΝΕΙΑ, ήταν για την τσέπη «άλλων»! Ουαί υμίν!
Όσο για το τρισκατάρατο καπιταλιστικό μοντέλο που έχει ανάγκη την ανεργία (!!) ας ακούσουν κάποιοι εκτός από το συνωμοσιολόγο Καζάκη και τον πραγματικά σοβαρό νομπελίστα οικονομολόγο Πισσαρίδη και τις μελέτες του σχετικά με τη δομική εξάρτηση του παρεμβατικού κράτους και της ανεργίας!
Μια τελευταία παρατήρηση: Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται (όχι μόνο εδώ εννοείται) για την κατάσταση του Δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας προέρχονται από ανθρώπους (συνήθως άσχετους) που προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο από αυτό που αποδεικνύει η καθημερινή μας εμπειρία. Το καθισιό του δημοσίου (που σχεδόν όλοι, αγανακτισμένοι ή μη, θέλουν να χωθούν μέσα), οι κοπάνες και το "κτύπημα καρτών" από άλλους, το ωράριο των 7,5 ωρών που "συμπιέζεται" σε 7, 6 ή 5 ώρες, οι μαϊμού υπερωρίες και τα εκτός έδρας, τα παράλογα επιδόματα, με μισθούς λιμενεργατών και εργαζομένων σε ΔΕΚΟ αντάξιων στελεχών πολυεθνικών, το ψέμα και η υποκρισία σε μια χώρα όπου τα αυθαίρετα, η καταπάτηση δημόσιας περιουσίας, η φοροδιαφυγή, η αψήφιση των νόμων και η γενική ατιμωρησία είναι καθημερινό γεγονός, η μαγκιά, ο ωχαδερφισμός, η κοροϊδία, η έλλειψη πνευματικής καλλιέργειας, η τεμπελιά και η αδιαφορία και κυρίως η πολύ κακή σχέση με την προσπάθεια και την εργασία, από το κούνια ως τον τάφο, είναι συνήθη φαινόμενα, τι να πούμε; Ότι, προφανώς, η αγανάκτηση θα ‘πρεπε να αφορά πρώτιστα τους εαυτούς μας! Αλλά που…

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αντί να βγάζουμε λοιπόν παράλογες κορόνες περί ανατροπής του καπιταλισμού,καλό θα ήταν να σκύψουμε το κεφάλι να και να εργαστούμε σαν ενωμένο έθνος για να αναγεννηθεί η χώρα. Όσο δεν μου βρίσκεις κανένα καλύτερο σύστημα από τον καπιταλισμό που να δοκιμάστηκε και να πέτυχε,τότε θα μιλάω μόνο μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Όσο για το "μαζί τα φάγαμε" το 10% που λες είναι ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού,ενώ θα έπρεπε να το υπολογίσεις ως ποσοστό επί των εργαζομένων και θα έβλεπες ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερο.Στο δε δημόσιο οι περισσότεροι είναι διορισμένοι με ρουσφέτι και όχι αξιοκρατικά,ενώ ξεχνάς ότι δεν διορίστηκαν μόνο όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,αλλά και πάρα πολλοί αριστεροί.Τέλος στο "μαζί τα φάγαμε" υπολογίζω μικρομεσαίους ή μεγάλους απατεώνες και παράσιτα ,καθώς και όλους όσους έκλεβαν-πολύ ή λίγο- την εφορία ή έπαιρναν μαύρα χρήματα.

Ως εκβιασμό θεωρώ οποιοδήποτε είδος εκβιασμού.Μην προσπαθείς να με πείσεις ότι ο εκβιασμός προς τους πολιτικούς δεν είναι εκβιασμός.Είτε ο εκβιασμός αφορά μία δουλειά,είτε μία πολιτική σταδιοδρομία παραμένει εκβιασμός.Άλλωστε συνήθως οι πολίτες πήγαιναν παρακαλώντας στους πολιτικούς και όχι το αντίθετο...Και μην προσπαθείς να με πείσεις ότι όλοι όσοι ζητούσαν ρουσφέτια ήταν κάποοι φουκαράδες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.Μπορεί να υπήρχαν και κάποιοι τέτοιοι,αλλά οι περισσότεροι νομίζω πως ήταν άνθρωποι που είτε επεδίωκαν το τεμπελίκι είτε-λόγω έλλειψης προσόντων ή αυτοπεποίθησης-δεν άντεχαν την αξιοκρατία και τον ανταγωνισμό μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και στη ζωή γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αντισυμβατικέ,

Μια παρατήρηση μονάχα, όχι ακριβώς επί του διαλόγου.

Είναι προφανές ότι συμφωνώ μαζί σου σχεδόν απόλυτα για το ψευτοκίνημα και φυσικά δε συμφωνώ με τον "πορτογάλο" αμεσοδημοκράτη και τις θεωρίες που αραδιάζει.

Περιόρισε όμως λιγάκι τον αβυσσαλέο αντικομμουνισμό σου. Πρώτον, γιατί οι κομμουνιστές στάθηκαν πάντα οι πιο διαπύρσιοι κήρυκες και μαχητές κατά του φασισμού κι αυτοί που έδωσαν το μεγαλύτερο -το συντριπτικά μεγαλύτερο- φόρο αίματος απέναντι στους ναζήδες.

Και δεύτερο, γιατί αν δεν ήταν οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ κομμουνιστές (και καταλαβαίνεις ποιους εννοώ) δε θα είχες ιδέα ποιος είναι ο δυτικόφιλος, ποιος ο ορθοδοξοφασίστας, ποιος ο εθνικιστής και ποιος τελικά τους καθοδηγάει όλους τούτους.

Γιατί όλα αυτά ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και μάλιστα ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ και ΜΑΟΪΣΤΕΣ τα ανακάλυψαν, και όχι η Ένωση Κεντρώων, ούτε η Ντόρα, ούτε η Δράση και η ΦΣ, που είναι βέβαια μισοδημοκρατικά κόμματα κι όχι φασιστικά, αλλά ούτε μυρωδιά δεν έχουν πάρει από το τι συμβαίνει, από την αστική τους τυφλωμάρα.

Για το φασισμό και το "κίνημα των αγαναχτισμένων" μιλάς, τους κομμουνιστές και τις "διχτατορίες" τους θυμάσαι, που ήταν οι "πιο κτηνώδεις" κλπ.

Αναρωτιέμαι σε ένα αντιφασιστικό μέτωπο στο μέλλον πώς θα μπορούσες να συνυπάρξεις με αυτά τα "τέρατα" τους κομμουνιστές, που σήμερα είναι οι μόνοι που προτείνουν ένα τέτοιο μέτωπο...

Paulinho είπε...

Τις δικές μου θεωρίες στις έδειξα απλώς επειδή με ρώτησες πως θα μπορούσε να είναι χωρίς κόμματα και τι εννοώ όταν λέω "άμεση δημοκρατία". Όσο για το τι εννοούν αυτοί που το λένε στο Σύνταγμα, φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο θα εννοούν, ασφαλώς με πολλές διαφορές σε αυτά που λέω εγώ, αλλά το κοινό χαρακτηριστικό και νόημα είναι πως τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο λαός.

Όσο για το ότι δεν έχει εφαρμοστεί, σου απάντησα νομίζω πιο πριν. Και το αεροπλάνο όταν το φτιάξανε, δεν το είχανε ξαναφτιάξει. το ίδιο ισχύει και για το αν έχει εφαρμοστεί καλύτερο σύστημα από τον καπιταλισμό. Είναι σαν να λες πως η πορεία της ανθρωπότητας σταματάει εδώ και ότι ανακαλύψαμε ανακαλύψαμε. Δηλαδή επειδή δεν εφαρμόστηκε, δεν πρέπει να εφαρμόσουμε ποτέ κάτι διαφορετικό στο μέλλον; Είμαστε καταδικασμένοι στον καπιταλισμό για πάντα; Κλείσαμε; Είναι αστεία αυτά τα πράματα...

Και ναι, στην ανεργία στηρίζεται ο καπιταλισμός γιατί όσο υπάρχει ανεργία, θα υπάρχει και η δυνατότητα να πει ο εργοδότης στον εργαζόμενο "αν δεν δέχεσαι την μείωση του μισθού σου, θα βρω άλλον που θα την δεχτεί. Τόσοι άνεργοι εκεί έξω παρακαλάνε..."

Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Και αν δυσκολεύεται ο εργαζόμενος να βρει το θύμα που θα δουλέψει με χαμηλότερο μισθό, τότε υπάρχει και η λύση των μεταναστών. Τους φέρνουμε από μία κατεστραμμένη χώρα για να τους "βοηθήσουμε". Αλλα στην πραγματικότητα τους εκμεταλλευόμαστε...

Αυτοί που λένε για την παιδεία και οτιδήποτε άλλο, δεν είναι κάποιοι συγκεκριμένοι που θα έχει σημασία να μάθεις το τι λένε. Είναι άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που λένε μπορείς να πας και να πεις τα δικά σου. Και αν οι απόψεις σου βρίσκουν σύμφωνους τους πολλούς τότε θα αρχίσουν να ακούγονται εντονότερα ως αιτήματα (αυτό είναι η δημοκρατία).

Για τους εργαζόμενους που λες, το πρόβλημα είναι πως δεν την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά την πληρώνουν κυρίως οι άνεργοι που χάρη στο μνημόνιο τείνουν να γίνουν περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Την πληρώνουν επίσης οι συνταξιούχοι. Οπότε όλους πρέπει να τους μετράμε. Αν την πλήρωναν μόνο οι εν ενεργεία εργαζόμενοι, θα δεχόμουν να το μετρήσω όπως εσύ λες το ποσοστό.

Δεν ήταν όλοι φουκαράδες, αλλά όπως και να το κάνουμε η ευθύνη σε αυτόν τον εκβιασμό την έχει ο ισχυρός. Και ισχυρός ήταν και είναι ο πολιτικός που μας κυβερνάει. Αυτό μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση. Ο πολίτης (σαν μεμονωμένο άτομο) δεν μπορούσε να την αλλάξει. Ήξερε πως η κατάσταση έχει ήδη διαμορφωθεί έτσι οπότε (κακώς) αποφάσισε να ακολουθήσει το ρουσφέτι. Αλλά αν είναι μία φορά "κακώς" για τον απλό πολίτη, τότε είναι 10 φορές κακώς για τους φασίστες ολιγάρχες πολιτικούς μας, που βρίσκονταν σε ευνοϊκότερη θέση από τους ψηφοφόρους τους.

Τέλος, ξαναδιευκρινίσω πως δεν διεκδικώ τον τίτλο του αντιπροσώπου της άμεσης δημοκρατίας με αυτά που έγραψα, είναι απλώς ενδεικτικές ιδέες για το πως μπορεί να λειτουργήσει. Φυσικά, όσοι επιθυμούν να ζήσουν σε μία δημοκρατική κοινωνία όπου τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο λαός, μπορούν να συμμετάσχουν με τις ιδέες τους και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό αμεσοδημοκρατικό πολίτευμα.

Αυτό που ήθελα πιο πολύ να σχολιάσεις "αντισυμβατικέ" ήταν το 3ο μέρος όπου λέω τι άμεσες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα. Πες μου, διαφωνείς με αυτά; Αν ναι γιατί; Αν πάλι συμφωνείς, τότε να ξέρεις πως τα περισσότερα από αυτά (αν όχι όλα) είναι αιτήματα των αγανακτισμένων...

@Ανώνυμος 2:02:
Φάση είχε ο χαρακτηρισμός "πορτογάλος αμεσοδημοκράτης". Αλλά χαίρομαι για το σχόλιό σου γιατί έτσι μας αποδεικνύεις πως οι κομμουνιστές δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το κίνημα και με την άμεση δημοκρατία.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Φίλε ανώνυμε,κατ'αρχήν επειδή νομίζω πως έχεις γράψει κι'άλλες φορές εδώ,αν θέλεις γράφε κι'ένα όνομα για να θυμάμαι ποιός είσαι.

Αυτό που λες περί αντικομμουνισμού δικού μου είναι σχετικό,γιατί πρώτον δεν έχω καμία έχθρα με τους απλούς κομμουνιστές,αλλά με τις ηγεσίες τους και δεύτερον αν δω υγιές κομμουνιστικό κίνημα εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα το χειροκροτήσω,αλλά δεν το έχω δει ποτέ με εξαίρεση την ΟΑΚΚΕ που είναι μία πολύ μικρή οργάνωση...

Έπειτα μπορεί πράγματι να έχω μάθει αρκετά πράγματα από την ΟΑΚΚΕ,ωστόσο εγώ δεν είμαι Δευκαλίωνας,δηλαδή ένα φανατισμένο,σαλεμένο και αμόρφωτο ανθρωπάκι χωρίς δική του άποψη που απλά παπαγαλίζει τις ανακοινώσεις της ΟΑΚΚΕ. Είχα πολιτική άποψη και γνώσεις πολύ πριν ανακαλύψω την ΟΑΚΚΕ,αν αυτό εννοείς.

Όσο για το αντιφασιστικό μέτωπο εγώ ο ίδιος το είχα προτείνει στην ΟΑΚΚΕ(στηριζόμενος σε ένα δικό τους άρθρο)στη βάση αρχικά ενός κινήματος και αρνήθηκαν κατηγορηματικά όπως και άλλα τρία κόμματα.Δεν ξέρω τι εννοείς "μισοδημοκρατικά", πάντως αυτά τα κόμματα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους (όπως και η ΟΑΚΚΕ),αλλά είναι σίγουρα οι μόνες κάπως υγιής δυνάμεις στην Ελλάδα.Αν όμως αυτές οι δυνάμεις αυτές παραμένουν διασπασμένες και νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια,τότε δεν μπορούμε με τίποτα να αντιμετωπίσουμε έναν πανίσχυρο εχθρό.
Όταν λες "αυτά τα ανακάλυψαν ο Στάλιν και ο Μάο" τι εννοείς ? Για εξήγησέ το κάπως καλύτερα αυτό..

Ανώνυμος είπε...

Αντισυμβατικέ,

Μπορείς να με λες σταλινομαοϊκό. Πράγματι ο ίδιος είμαι που έχω ξαναγράψει.

Πρώτα πρώτα, αν μου επιτρέπεις, όταν κρίνεις πολιτικά ρεύματα, αυτή η διάκριση ηγεσίας/μελών είναι προβληματική και τελικά δε λέει τίποτα. Και το ναζιστικό κόμμα Γερμανίας είχε καλούς ανθρώπους, αλλά ήταν κόμμα του κανιβαλισμού. Άρα (και δικαίωμά σου είναι) θεωρείς τους κομμουνιστές, έστω ασύνεδα, ακόλουθους τεράτων και κτηνών. Δε μπορεί όμως ακόλουθοι κτηνών και σφαγέων να αποτελούν τμήμα του δημοκρατικού μετώπου. Αυτό σου επισημαίνω. Πρέπει λοιπόν, αν θες, να απαντήσεις πρώτα στον εαυτό σου αν μπορείς να συνυπάρξεις σε ο,τιδήποτε με κομμουνιστές.

Όντως η ΟΑΚΚΕ είναι μια μικρή οργάνωση, σε σχέση μάλιστα με τους ψεύτικους κομμουνιστές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά έχει μια πραγματικά πρωτοπόρα ανάλυση, που φυσικά δε βγήκε επειδή απλώς είναι έξυπνο το επιτελείο της αλλά και γιατί πατάει στο μαρξισμό και εκφράζει σε ιδεολογικό επίπεδο την εργατική τάξη, τους φτωχούς, τους "από κάτω" του σημερινού εκμεταλλευτικού κόσμου. Όπως κατάλαβες, είμαι πολιτικά οπαδός της.

Δε σου απέδωσα πολιτική άγνοια ούτε ότι χωρίς την ΟΑΚΚΕ δε θα ασχολιόσουν με την πολιτική. Είναι αλήθεια όμως πως όλο αυτό με τη Ρωσία, το σοσιαλφασισμό, το συντονιστικό των 5 ηγεσιών κλπ. είναι ανάλυση ΟΑΚΚΕ. Και δεν υπάρχει, νομίζω κανένα πρόβλημα αρχής ένας φιλελεύθερος να υιοθετεί την ανάλυση ενός μαρξιστή, αρκεί να μη νιώθει άβολα και να μη λέει από μέσα του "ρε είναι δυνατό να πω ότι αυτά τα υιοθέτησα από οπαδούς του Στάλιν; Μπας και απομονοθώ μες στους φιλελεύθερους;"

Δε μου άρεσε καθόλου που έβαλες έναν τρίτο άνθρωπο στην κουβέντα μας, με υβριστικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς. Του παιδιού αυτού το ιστολόγιο το παρακολουθώ και δικαίωμά του είναι στο κάτω κάτω να είναι όσο ΟΑΚΚΕ θέλει. Γιατί τον βρίζεις έτσι, και ειδικά σε μένα;; Πολύ μεγάλο φάουλ!!!

Τέλος, για το μέτωπο και τα μισοδημοκρατικά κόμματα: μα για τα πράγματι μη φασιστικά, σχετικά δημοκρατικά αυτά κόμματα, εχθρός Ρωσία, εχθρός Παπανδρέου, εχθρός Κίνα, εχθρός ναζιστές και ανάγκη να βγουν εχτός νόμου, εχθρός παραγωγικό σαμποτάζ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

Συν τοις άλλοις, ένα μέτωπο πρέπει να πάρει και κάποια μορφή από άποψη οργανωτική. Βλέπεις εσύ έτοιμη καμία τέτοια φόρμουλα;;

Υ.Γ. Για το Στάλιν και το Μάο, εννοούσα πως την κατατομή του κύριου εχθρού και των πραχτόρων του, όλη τη σχετική ανάλυση την πρωτοέκαναν καλώς ή κακώς οπαδοί των δύο παραπάνω κυρίων, κι απ' αυτούς την πήραμε όλοι, χωρίς με αυτό να υποτιμώ κανέναν...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Για αυτόν τον Δευκαλίωνα και λίγα έγραψα.Αρκεί να σου πω ότι μέχρι πριν λίγους μήνες ο άνθρωπος αυτός με έπαιρνε τηλέφωνα και μου έλεγε να συνεργαστούμε και ξαφνικά επειδή έκανα κριτική στη γραμμή της ΟΑΚΚΕ για τη Λιβύη άρχισε να με βρίζει,να με θεωρεί μέσα στο αρωστημένο του μυαλό εχθρό της ΟΑΚΚΕ και να με κατηγορεί ότι κλέβω τα κείμενά της.Επί δυο,τρεις μήνες δε, μου στέλνει εδώ στο μπλογκ υβριστικά μηνύματα τα οποία και αναγκάζομαι να σβήνω. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρόκειται για φανατική και ίσως διαταραγμένη προσωπικότητα.

Για να συνηπάρξω με κομμουνιστές σε ένα μέτωπο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτώ ότι είναι καλή και η ιδεολογία τους και οι ηγέτες τους,όταν μάλιστα όλοι παραδέχονται ότι απέτυχε.Τότε θα πρέπει να αποδεχθώ και την Παπαρήγα ως ηγέτη των περισσοτέρων Ελλήνων κομμουνιστών.Αν το πάμε έτσι θα πρέπει τότε θα πρέπει και οι κομμουνιστές να αποδεχτούν ως καλό τον καπιταλισμό και τους ηγέτες του,αλλά το ζήτημά μας δεν είναι αυτό αλλά η απόκρουση του φασισμού. Εγώ έχω αποδείξει λοιπόν ότι μπορώ να συνεργαστώ με οποιονδήποτε,αντίθετα δεν βλέπω τέτοια πρόθεση όχι μόνο από την ΟΑΚΚΕ ,αλλά από κανένα δημοκρατικό κόμμα.Αλλά και αφού η ΟΑΚΚΕ δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν,τότε γιατί έγραψε στη νέα ανατολή αυτό το άρθρο περί κοινού μετώπου ? Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Στάλιν δικαιούται να ορίσει τους αναθεωρητές ως εχθρούς του λαού από τι στιγμή που ο ίδιος αποδείχθηκε πολύ πιο βίαιος και σκληρός δικτάτορας από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Σαμαρά κκε και σύριζα. Αν σκεφτεί κάποιος ότι στο κείμενο συμψηφίζεται το ΛΑΟΣ με τη ΝΔ μιλάμε περίπου για το 70% του ελληνικού λαού. Ναι σε αυτές τις διαμαρτυρίες είναι λογικό ότι οι άνθρωποι δεν είναι ουρανοκατέβατοι, κάτι ψήφιζαν κάτι υποστήριζαν μέχρι που ένιωσαν προδωμένοι από αυτό. Επομένως είναι προφανές ότι από κάπου προέρχονται. Επιπρόσθετα η αμέτρητης βλακείας ατάκα "χωρίς ιδεολογία" είναι ανάξια σχολιασμού. Επιγραμματικά μόνο να πω πως ένα κίνημα, μια διαμαρτυρία, μια κινητοποίηση που γίνεται εναντίον πολιτικού συστήματος δε γίνεται να μην έχει ιδεολογία. Απλά δεν έχει κομματική ιδεολογία και αυτό είναι ίσως που ενοχλεί. Και το ότι δεν έχει φαίνεται από τη στάση του ΚΚΕ που μουδιασμένο από τη μια λέει "οι πλατείες μπορούν εύκολα να αδειάσουν" και μετά τα γυρίζει, από το ΠΑΣΟΚ που μιλάνε γενικά κι αόριστα για ειρηνικές πορείες όπως και η ΝΔ από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη αριστερά από τη μια χαϊδεούν τα αυτιά των αγανακτισμένων από την άλλη προσπαθούν να τους καπελώσουν. Τέλος για την κάλυψη από τα ΜΜΕ, ξεκίνησαν παρουσιάζοντάς το ως πανηγύρι, συνέχισαν αποκρύβοντας τη συνέλευση που ήταν αυτή που ενοχλούσε (γιατι ήταν αυτή στην οποία παίρνονται αποφάσεις δράσεων πέρα από το αρκετά πανηγυρίστικο στυλ με σημαίες και κατσαρόλες), όταν έγινε ευρέως γνωστή την ανέφεραν για 10 δευτερόλεπτα σε ρεπορτάζ 5 λεπτών, και τώρα που για αύριο έχει επιλεγεί μια δράση αρκετά δυναμική αρχίζουν και τα μασάνε και σπέρνουν το γνωστό τρομολαγνικό τους σενάριο. Με λίγα λόγια όλο το άρθρο (εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις όπως π.χ. για τους βολεμένους που δε θέλουν να ξεβολευτούν και είναι ΚΑΙ αυτοί που διαμαρτύρονται) για μένα είναι μια ατελείωτη μπουρδολογία.

Good luck.

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας τα γραφομενα σας διαπιστωνει κανεις οτι δεν ειστε απλως διαμαρτυρομενοι αγανακτισμενοι πολιτες.
σιγουρα καποιο σκοπο εξυπηρετειτε.
παντως ολοι εχετε δικιο σε κατι.
1. εαν δεν γινοτανε το κινημα των αγανακτισμενων , σημερα θα ειχαν ξεπουληθει τα παντα. οχι για το καλο τη χωρας , αλλα για τις τσεπες τους.
ολοι το χρειαστηκαν και γιαυτο το γιγαντωσαν.
η ΝΔ για το παιχνιδι της , υο ΠΑΣΟΚ για να κοψει τον αερα των εξω οτι εδω γινετε γενικο ξεπουλημα και να αρχισει τα παζαρια , ο ΣΥΡΙΖΑ για το χαβαλε του και το ΚΚΕ για για να κρυφτει πισω απο την σκοπιμη αδυναμια του να πραξει.
παντως αυτο που ειναι αυταποδεικτο ειναι οτι το κινημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ.
ουτε εχει σκοπο να δωσει λυσεις.
εξαλου δογμα μας σα λαος , ειναι, χαβαλε ψηφιζουμε , χαβαλε διαδηλωνουμε.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
αληθεια ποσο αμεση θα ειναι φιλε της , οταν θα σου λεεει ο χατζηνικολαου πχ τη μιση αληθεια για ενα γεγονος, η οτι ψεμα του πει ο μεγαλοεργολαβος εργοδοτης του?
.και να φτασω στα κινηματα της λεγομενης , κακιστα, αριστερας.
για πες μου φιλε μου.
εχεις τη δυναμη να κλεινεις την Ε λλαδα στα δυο για ευρωπαικες αποζημιωσεις, αλλα πουλας σταρι αλλα οχι αλευρι.
εχεις τη δυναμη να παραλυεις την Αθηνα καθε λιγο και λιγακι με τις πορειες σου αλλα δεν εχεις τη δυναμη να κανεις εναν οικοδομικο συνετερισμο για να εργαστουν οι εργατες σου και να παρει φθηνο σπιτι ο εργαζομενος.
εχιες χιλαδες εργατικα κεντρα για συνελευσεις αλλα ενα λαικο σουπερ μαρκετ , με ντοπια προιοντα χωρις την ταριφα του μεσαζοντα δεν εκανες ακομα.
εχω να σου γραψω χιλιαδες τετοια παραδειγματα, μη πραξεων.
ποιες ειναι οι ενεργειες ?
μα φυσικα πορειες και παλι πορειες.
σε οποιον μπορει να μου πει γιατι η αριστερα αποφευγει σαν ο διαολος το λιβανι, να πραξει , εγω θα οτυ πω το μυστικο να παρει 99.9% στις επομενες εκλογες.
αλλα φυσικα το κολπο ειναι , να μην παμε ποτε πανω απο το 10%.
ετσι αριστερουληδες , κρατικοδιαιτοι?
.
τωρα αφου πατε που πατε να μουντζωσετε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ( αραγε τι ακριβως μυνημα περνατε εξω για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ?) αρχιστε να συζητατε τα παραπανω , για να εχουμε αυριο , αλλιως θα παρακαλατε να γυρισει ο γαπας και να ειχατε προλαβει να σταματησετε τις ^ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΤΑΧΑ^ ενεργειες σας , πριν παρετε χαμπαρι οτι για αλλη μια φορα σας εξαπατησαν!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω διαβάσει μεγαλύτερη μαλακία αυτές τις μέρες

Ανώνυμος είπε...

Ειναι φυσικο σε μαζικες εκδηλωσεις να υπαρχει καθε πικραμενος(δικαιως η¨
αδικως,δεν το εξεταζω τωρα ).Αλλα οποιος δεν καταλαβαινει οτι συνισταμενη αποτελει το συνθημα:ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!,δεν ξερει που πατα και που πηγαινει...