Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Συλλυπητήριος…εμετός !!
Πάει και ο τελευταίος…αντιμπεριαλιστής σοσιαλιστής ηγέτης Κιμ Ιλ Γιόνγκ…εκοιμήθη που έλεγαν και για τον Χριστόδουλο...Μιλάμε βέβαια εδώ-για όσους δεν γνωρίζουν- για τον ηγέτη της Σταλινικής Βόρειας Κορέας που απεβίωσε και έτσι ολόκληρη η χώρα κλαίει εδώ και λίγες ημέρες με λυγμούς…Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν κλαίνε γιατί το πιστεύουν ή γιατί φοβούνται μην καταλήξουν αλοιφή σε κανένα γκουλάγκ…θα σας γελάσω, γιατί κι’εγώ έχω αυτήν την απορία. Πάντως είναι ομολογουμένως πολύ πειστικοί !

Θυμίζω ότι η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που κυβερνιόνται ακόμα από κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά ταυτόχρονα η μοναδική-μαζί ίσως με την Κούβα- που διατηρεί ακόμα το κλασσικό, Σοβιετικού τύπου, κομμουνιστικό σύστημα. Πρόκειται για μια από τις σκληρότερες-αν όχι η σκληρότερη-δικτατορίες του κόσμου και αναμφισβήτητα για την πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, ένα κτηνώδες καθεστώς που όταν και όποτε καταρρεύσει, η ανθρωπότητα θα φρίξει με τα εγκλήματα που θα αποκαλυφθούν ότι έχει διαπράξει. Μια χώρα-απέραντη φυλακή όπως τη χαρακτηρίζουν οι διεθνείς αναλυτές.
Όσο για το Ελληνικό φιλοανατολικό-φιλοφασιστικό βαθύ κράτος και πολλούς ιθαγενείς Ελληνάρες που παπαγαλίζουν βλακωδώς την προπαγάνδα του, είχε και έχει άριστες σχέσεις με άλλους ανατολικούς δικτάτορες και μάλιστα με ορισμένους σε σημείο θαυμασμού (Μιλόσεβιτς,Κάστρο,Καντάφι,Άσαντ,Γιαρουζέλσκι και πρόσφατα Πούτιν και Ζιντάο και πολλούς άλλους), αλλά με την Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Γιόνγκ και παλαιότερα του Κιμ Ιλ Σούνγκ δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση και παρτίδες. Ίσως γιατί τη θεώρησαν πολύ καταστροφική για να την προβάλλουν, ίσως και γιατί το συγκεκριμένο καθεστώς έχει πάψει να είναι Ρωσόφιλο ήδη από τον θάνατο του Στάλιν το 1953, ενώ η αγαπημένη χώρα του εδώ κατεστημένου είναι η "μαμά" Ρωσία…*

Έτσι ψάχνοντας για τις εν Ελλάδι αντιδράσεις για τον θάνατο του υιού Κιμ το μόνο άξιο λόγου που μπορέσαμε να «αλιεύσουμε» είναι η αντίδραση του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», διότι το ΚΚΕ δεν είναι μόνο το πιο σκληροπυρηνικό κόμμα, αλλά και το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που στο παρελθόν έχει εκφράσει μια κάποια συμπάθεια και συμπαράσταση στο Βορειοκορεατικό καθεστώς. Μάλιστα ως «αντισυμβατικός» που είμαι περίμενα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια αυτές τις αντιδράσεις τις οποίες και αποφάσισα να προβάλω!
Διαβάζουμε λοιπόν στον προχθεσινό «Ριζοσπάστη»: Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
Να και το αντίστοιχο link
Πιο κάτω κάνουν και μία γεωπολιτική ανάλυση-ο θεός να την κάνει…- όπου ως γνήσιοι καγκεμπίτες αντιστρέφουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να παρουσιάσουν τους στρατοκράτες κόκκινους Ναζί της Βόρειας Κορέας ως αμυνόμενους και τις γενικά δημοκρατικές και πολιτισμένες Νότια Κορέα και Ιαπωνία ως τους κακούς επιθετιστές ! Ιδού
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6605107&publDate=20%2F12%2F2011
Με λίγα λόγια τα ελεεινά παχύδερμα του Περισσού στα συλλυπητήρια τους μας λένε ότι ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει επιλέξει τον κομμουνισμό και τη διακυβέρνηση του από τη δυναστεία των Κιμ. Όμως πως o λαός επέλεξε αυτό τον δρόμο αφού εκλογές δεν έχουν γίνει ποτέ και έχει στο κεφάλι του μια φρικαλέα χούντα; Το χειρότερο όμως είναι ότι στην ουσία καλούν τους εν λόγω δικτάτορες-και τους συμπαραστέκονται- να μην υποκύψουν στους «κακούς ιμπεριαλιστές» δυτικούς που θέλουν εκδημοκρατισμό και σπάσιμο της απομόνωσης και να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης. Δηλαδή προφανώς στο δρόμο της φτώχειας, του λιμού, της δικτατορίας, της απομόνωσης ,των βασανιστηρίων, των εκτελέσεων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των θαλάμων αερίων !!!! Είπατε τίποτα ;;; Θυμίζω επίσης ότι το ΚΚΕ υποστήριξε στο όνομα του αντιμπεριαλισμού τον Καντάφι και τις σφαγές αμάχων που έκανε πρόσφατα στη Λιβύη, ενώ-όπως και όλη ανεξαιρέτως η Ελληνική αριστερά - δεν βγάζει ούτε μισή κουβέντα εναντίον του γενοκτόνου Άσαντ που συνεχίζει να σφάζει τον λαό του στη Συρία. Και φανταστείτε ότι αυτούς τους σιχαμερούς και αδίστακτους ανθρώπους τους ψηφίζει περίπου το 7% του Ελληνικού λαού ! Καθόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε ότι αυτός ο τόπος είναι πολιτικά καθυστερημένος, λόγω δικτατοριών και εμφυλίου, και κυρίως διότι το Ελληνικό βαθύ καθεστώς κρατάει σκόπιμα χαμηλά το πνευματικό, μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο σ’αυτή τη χώρα, ώστε-μεταξύ άλλων σκοπών-να πετυχαίνει να ψηφίζονται εξτρεμιστικά κόμματα όπως ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ κλπ.

Βέβαια μην ξεγελιέστε, διότι στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΚΚΕ ούτε Μαρξιστική, ούτε Λενινιστική, ούτε Σταλινική είναι, αλλά αντιθέτως αρπακτικοί καπιταλιστές και ο μοναδικός λόγος που υποστηρίζουν τη Βόρεια Κορέα είναι διότι ο μοναδικός σύμμαχος και προστάτης της τελευταίας είναι η αγαπημένη του ΚΚΕ Κίνα και το αδελφικό τους φασιστικό ΚΚΚίνας…Όσο για την επόμενη μέρα στη Βόρεια Κορέα πραγματικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ξημερώνει διότι ο έτσι κι’αλλιώς νεαρός και άπειρος γιός του Κιμ καπελώνεται από τον στρατό και τον θείο του. Μπορεί στο μέλλον να έχουμε καλύτερες εξελίξεις, αλλά και χειρότερες. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι δημοκράτες ευχόμαστε να καταρρεύσει το συντομότερο αυτό το απεχθές καθεστώς που βασανίζει τον Κορεάτικο λαό,όσο δύσκολο κι’αν φαντάζει αυτό, και οι δύο Κορέες να ενωθούν και πάλι όπως η Γερμανία. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ωραίος Κορεάτικος λαός με τον εξαιρετικό πολιτισμό μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια όπως η Γερμανία !

Τέλος επανερχόμενος στα περιβόητα συλλυπητήρια που έστειλε το ΚΚΕ στη Βόρεια Κορέα, οφείλω να πω το εξής : έχω διαβάσει εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα, αλλά συλλυπητήριο εμετό πρώτη φορά βλέπω !!


* Επειδή παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν θα μπορούσαν στην… Ελλαδάρα μας να μην υπάρχουν και θαυμαστές του Βορειοκορεάτικου καθεστώτος. Έτσι σύμφωνα με μια πληροφορία που πήρα από τον καθηγητή πανεπιστημίου πολιτικής φιλοσοφίας Δημήτρη Δημητράκο, στο διάστημα 1991-1994 υπήρξε στην Ελλάδα μια εταιρεία μελέτης της σκέψης του Κιμ Ιλ Σούνγκ (!), αποτελούμενη από ανθρώπους του ευρύτερου αριστερού χώρου, οι οποίοι μάλιστα έκαναν και τσάμπα ταξιδάκια στη Βόρεια Κορέα. Και εις ανώτερα… Θα γούσταρα πάντως να δω στο μέλλον και μία εταιρεία μελέτης των Ταλιμπάν !! Επίσης είναι γνωστό ότι και ο "Σπίθας" Μίκης Θεοδωράκης έχει κατατάξει τη Βόρεια Κορέα στον άξονα του καλού !
**Δείτε οπωσδήποτε και παρακάτω ένα βιντεάκι με τους Βορειοκορεάτες να σπαράσσουν στο κλάμα και θα με θυμηθείτε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: