Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γιατί πάλι εκλογές ;


                                                                
Ρεαλιστικά δεν μπορούσε να γίνει και τίποτα διαφορετικό, καθώς ο Ελληνικός λαός φέρθηκε, στην πλειονότητά του, εντελώς ανώριμα και έδειξε κατώτερος των περιστάσεων. Με μια ματιά πρόχειρη ματιά στο προηγούμενο εκλογικό αποτέλεσμα βλέπουμε ότι ένας στους τρεις Έλληνες δεν πήγε καν να ψηφίσει (σε μια τρομερά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον του και τη ζωή του…),ενώ από τα υπόλοιπα 2/3 που ψήφισαν, ακριβώς οι μισοί στράφηκαν προς εξτρεμιστές (είτε δεξιούς, είτε αριστερούς) !  Αυτό το 50% που πήραν οι εξτρεμιστές είναι ιλιγγιώδες και-όπως έχω ξαναγράψει- θυμίζει προεμφυλιακή Ισπανία και προπολεμική Γερμανία (Βαϊμάρη) και δείχνει αναμφισβήτητα μια κοινωνία προβληματική και σε παρακμή (όχι μόνο οικονομική).

Γενικά το Ελληνικό ανατολικού τύπου βαθύ κράτος-με τις μεθοδεύσεις και τις προβοκάτσιες του-έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα όπως το ήθελε, αλλά με δύο εξαιρέσεις που πιθανότατα τους χάλασαν τα σχέδια. Κατά πρώτον περίμεναν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της ΝΔ του αγαπημένου τους διαπλεκόμενου Σαμαρά (ο οποίος όμως έχει κάνει τη ΝΔ λαμπόγιαλο και δεύτερη «Πολιτική Άνοιξη») και όχι τέτοιο διασυρμό του 18 %, ώστε να μπορέσει να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αν πάλι δεν τους έφταναν τα κουκιά, εκτιμώ πως υπολόγιζαν να κρατήσουν μέσα στη βουλή και τους ακροδεξιούς τυχοδιώκτες του ΛΑΟΣ, (γι’αυτό και προσπάθησαν να το διασώσουν με διάφορες μεταγραφές και υπερπροβολή του Καρατζαφέρη προεκλογικά) αλλά και πάλι ατύχησαν διότι είχε πλέον γίνει οφθαλμοφανής και στον πιο αδαή ο τυχοδιωκτισμός και η μη σοβαρότητα του Καρατζαφερη…
Από’κει και πέρα ποιοι έμειναν (πέρα από τους οπορτουνιστές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜ.ΑΡ.) να διαπραγματευτούν για κυβέρνηση ; Καμμένος, Χρυσή Αυγή, Τσίπρας και ΚΚΕ…Περίμενε κανένας στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ότι αυτά τα τέσσερα εξτρεμιστικά «παλιόσκυλα» που ψηφίστηκαν μαζικά-και κατά ανόητο τρόπο-στις εκλογές θα μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ή με άλλους και να σχηματίσουν κυβέρνηση ; Ούτε μπορούσαν, αλλά ούτε και ήθελαν διότι αυτοί εκτός ότι θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν τις κυβερνητικές ευθύνες (ξέρουν μόνο να κραυγάζουν και να λαϊκίζουν ως αντιπολίτευση), απορρίπτουν και μισούν τους πάντες και τα πάντα και μισιούνται και μεταξύ τους !! 
Και το ωραίο είναι πως κάποιοι ανόητοι δημοσιογράφοι και άλλοι βγαίνουν και λένε ότι «ο λαός με την ψήφο του έδωσε στα κόμματα μήνυμα συνεργασίας» ! Σε ποιους ρε πανηλίθιοι έστειλε μήνυμα συνεργασίας ο κόσμος ; Στους θαυμαστές του Χίτλερ, του Στάλιν και του Πούτιν ; Είστε σοβαροί ; To μοναδικό μήνυμα που έστειλε η Ελληνική κοινωνία με την ψήφο της ήταν το μήνυμα της παρακμής της !!

Κάπως έτσι λοιπόν τα υπόλοιπα τρία κόμματα αντιλήφθηκαν-δεν ήταν και δύσκολο- τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι πλέον το δεύτερο κόμμα (και ο οποίος θυμίζω ότι προεκλογικά δήλωνε ότι θέλει να μπει σε αριστερή κυβέρνηση…) και αφού πρώτα του δήλωσαν έξυπνα «υποταγή», τον έβγαλαν έπειτα «στη σέντρα» διαλαλώντας και αποκαλύπτοντας πως στην πραγματικότητα δεν θέλει να κυβερνήσει. Και θα μου πείτε τώρα «μα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει» ; Γιατί πολύ απλά καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι αν γίνει κυρίως η περιβόητη αριστερή κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής (ως δεύτερο κόμμα) αυτός είτε θα καταστρέψει τη χώρα, είτε θα καταστραφεί ο ίδιος ή και τα δύο μαζί !!
Και αφού λοιπόν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ «το έκοψε λάσπη» και την ίδια στιγμή «Καμμένοι» Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ούτε που το συζητούσαν, το μοναδικό σχήμα που τους έμενε ήταν το ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά φυσικά η τελευταία δεν είχε καμία διάθεση ,μπαίνοντας σε μια τέτοια κυβέρνηση, να πάθει ότι έπαθε και το ΛΑΟΣ και να σβήσει από το χάρτη και έτσι κρύφτηκε με τη σειρά της πίσω από τον ήδη εκτεθειμένο ΣΥΡΙΖΑ…«Μύλος» λοιπόν η κατάσταση και οι νέες εκλογές ήρθαν πολύ φυσιολογικά…

Το θέμα είναι πλέον τι άλλο θα σκαρφιστούν στο άμεσο μέλλον οι ανατολικού τύπου αρρωστημένοι εγκέφαλοι που κινούν τα νήματα στην Ελληνική πολιτική, αφού τώρα «δεν τους έκατσε» ;. Πιστεύω πως αυτό που ήθελαν και αυτό που θέλουν ακόμα είναι μια καθεστωτική κυβέρνηση (αυτό είναι πια το πιο εύκολο αφού όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ή οι ηγεσίες τους είναι τώρα καθεστωτικά ) που θα παριστάνει την ευρωπαιόφιλη, αλλά στην πραγματικότητα θα συνεχίζει να επιδιώκει τη «μόλυνση» όλης της ευρωζώνης εξαιτίας της Ελληνικής οικονομικής «αρρώστιας». Το Ελληνικό καθεστώς αυτό το έχει ήδη πετύχει σε ένα βαθμό γιατί εξαιτίας της Ελλάδας κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα Ευρωπαϊκά ομόλογα, συμπαρασύροντας στην κρίση Ισπανία,Ιταλία,Πορτογαλία και επιπλέον, λόγω των συνεχών αρνητικών Ελληνικών εξελίξεων, το Ευρώ κατρακυλάει τον περισσότερο καιρό, τα spread άλλων κρατών όλο και ανεβαίνουν και κάποιοι επενδυτικοί οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς Ευρωπαϊκές τράπεζες…
Οι δικοί μας προβοκάτορες λοιπόν επιδιώκουν και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν πεισματικά να μένει η Ελλάδα στο Ευρώ, αλλά να προχωράει εσκεμμένα σε ελάχιστες ή και σε καμία από τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και της οικονομίας μας και αυτό διότι διατηρώντας και εντείνοντας αυτή τη μεταδοτική «αρρώστια» μέσα στην Ευρωζώνη την πιέζουν όλο και περισσότερο να υποκύψει στις πιέσεις και να βγάλει Ευρωομόλογα. Είμαι δε σίγουρος ότι αυτοί οι αδίστακτοι τύποι Σαμαράδες,Βενιζέλοι κα.θα επιμείνουν με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο στον προβοκατόρικο στόχο τους και στη ίδια τακτική, διότι πλέον πρόεδρος της Γαλλίας είναι αυτός ο ανεκδιήγητος Ολάντ που τάσσεται υπέρ των ευρωομολόγων και κατά της δημοσιονομικής πειθαρχίας (γι’αυτό και οι εδώ άνθρωποι του καθεστώτος πανηγύριζαν με την εκλογή του και μάλιστα τον έχουν ανακηρύξει και σε μεγάλο φίλο της Ελλάδας)

Αυτά τα Ευρωομόλογα είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος και διακηρυγμένος στόχος όλων των κομμάτων και όλων των ανθρώπων του βαθέως κράτους, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε παρακολουθεί πολιτικά. Και είναι διότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα επιθυμεί διακαώς η αγαπημένη τους αριστερά (ως και το ΚΚΕ που απορρίπτει τους πάντες και τα πάντα έχει πάρει θέση υπέρ) και δεν μπορούν να της χαλάσουν το χατίρι ! Άραγε «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο» όπως έλεγε κάποιος κάποτε ;….
Και γιατί τα επιθυμεί η αριστερά ; Μα διότι μακροπρόθεσμα τα ευρωομόλογα θα ευτελίσουν το ευρώ, θα χαλαρώσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη και στο τέλος θα διασπάσουν την Ε.Ε. πολιτικά και οικονομικά και θα την εξαρτήσουν από τρίτες υπερδυνάμεις και ακριβώς αυτά επιδιώκουν η Ρωσία και η Κίνα, οι «μαμάδες» της Ελληνικής αριστεράς (αυτές είναι βέβαια και οι τρίτες υπερδυνάμεις που αναφέρουμε παραπάνω…) ! Αυτά περίπου θέλει και ο ραδιούργος αριστερόφιλος Βενιζέλος, αλλά και ο Σαμαράς που είναι ακροδεξιός, αλλά υπηρετεί και αυτός φανατικά τη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια (και ας παριστάνει τώρα τον φιλοευρωπαίο για να παρουσιαστεί εντός και εκτός Ελλάδας ως δύναμη σταθερότητας)…
Εκτιμώ επίσης πως μια τέτοια καθεστωτική κυβέρνηση θα «επιτελέσει» και το έργο του ξεπουλήματος σε Κινέζους και Ρώσους και άλλους συμμάχους τους- σε γενικά γελοίες τιμές- δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τουριστικής γης κλπ.. Την ίδια ώρα αυτοί οι ραδιούργοι βάζουν για ξεκάρφωμα τα τσιράκια τους στον τύπο και στα blogs να λένε ότι τάχα η Γερμανία είναι αυτή που θέλει να μας αγοράσει τσάμπα,να μας εκμεταλλευτεί και να μας πιεί το αίμα ! 

Είναι ρεαλιστικά κατανοητό ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική και το μέλλον ακόμα πιο ζοφερό, αλλά κάπου είναι και ορατό ότι και η τακτική των καθεστωτικών δυνάμεων είναι ανέξοδη και δεν «περπατάει». Όλοι  άλλωστε βλέπουν πια ότι η Ευρώπη (και το ΔΝΤ) δεν μπλοφάρει και ότι η υπομονή των ηγετών της με την Ελλάδα εξαντλείται…Η θηλιά όλο και σφίγγει γύρω μας και μια τυχόν έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή θα φέρει άσχημες καταστάσεις που θα κάνουν μισητά στον λαό και θα διαλύσουν  όλα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά σκουπιδοκόμματα  που διατείνονται τώρα πως «δεν μπορούν να μας βγάλουν απ’το ευρώ» ή πως «καλύτερα θα είναι με τη δραχμούλα». Γι’αυτό και πιστεύω-και πολλοί το δηλώνουν κιόλας- ότι με τις νέες εκλογές θα βγει εύκολα ή δύσκολα κάποια καθεστωτική κυβέρνηση όποιο κι'αν είναι το αποτέλεσμα και πως δεν θα το ρισκάρουν να παίξουν κι’άλλο με τις αντοχές των ξένων. Εκτιμώ πάντως πως τη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες κάκιστες πολιτικές συνθήκες, το καλύτερο θα ήταν η προσωρινή έξοδός μας από την ευρωζώνη και η υιοθέτηση ενός ευρώ μόνο για την Ελλάδα (όπως προτείνουν τώρα κάποιοι ξένοι) ή ακόμα και του δολαρίου, ώστε και να σταματήσουμε να μολύνουμε την ευρωζώνη, αλλά και για να περάσουμε ως λαός πολύ πιο ανώδυνα τη χρεοκοπία μας (εφόσον οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι η δραχμή θα είναι καταστροφική).




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε εκλογες παμε φιλε γιατι :
-Δεν θελουν τα κομματα ανοιγμα κλειστων επαγγελματων
- Δεν θελουν απολυσεις στο δημοσιο
και μειωση των προνομιων των ΔΥ
- Δεν επιθυμουν γενικη αλλαγη κοινωνικοοικονομικου μοντελου αλλα
επιμενουν στο δημοσιο ολε.
Αυτα και αλλα πολλα οπως ιδ πανεπιστημια ,καταργηση διπλων συνταξεων κα ειναι η αιτια που παμε
σε εκλογες και πιστευω πως συντομα
θα ξαναπαμε...