Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Περί των εξελίξεων στο φιλελεύθερο χώρο…Είχαμε τονίσει πολλές φορές  προεκλογικά ότι το Ελληνικό κρυφοφασιστικό βαθύ κράτος μεθοδεύει με ποικίλους βρώμικους τρόπους την εκλογική συντριβή κυρίως των φιλελεύθερων κομματικών δυνάμεων και δυστυχώς το πέτυχε (χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε και τα σοβαρά οργανωτικά λάθη που διέπραξαν Μάνος και Μπακογιάννη). Ο στόχος τους ήταν να προκύψει μετά τις εκλογές μια επιεικώς καθεστωτική ή και-λιγότερο επιεικώς-φασιστική βουλή κάτι που έγινε άσχετα αν τελικά η ζωή αυτής της βουλής ήταν πολύ βραχύα.

Αυτήν την ήττα ακολούθησαν γενικά αρνητικές εξελίξεις που φοβούμαι ότι μπορούν να συρρικνώσουν τον φιλελεύθερο χώρο που είναι και ο μοναδικός που μπορεί ακόμα να φέρει κάποια σοβαρή αντίσταση στις ανατολικού τύπου κρυφοφασιστικές δυνάμεις που καταδυναστεύουν τη χώρα μας. Καταρχήν εκφράζω τη λύπη μου για την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία φέρθηκε τυχοδιωκτικά και γλοιωδέστατα επιστρέφοντας σχεδόν άνευ όρων στη Σαμαρική Ν.Δ. την οποία κατηγορούσε σφοδρότατα μέχρι πριν λίγες ημέρες. Πραγματικά ήταν ασύλληπτο το πώς πούλησε χωρίς δισταγμό κάποιες χιλιάδες ανθρώπους που την ψήφισαν και την πίστεψαν και τώρα «γλύφει εκεί που έφτυνε». Μάλιστα όλη αυτή η κλασσική Ελληνική πολιτικάντικη συμπεριφορά της δείχνει ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» ήταν ένα καπρίτσιο της στιγμής με ημερομηνία λήξης (δες σχετική κομματική ανοργανωσιά και αδιαφορία και παραμονή του αδερφού της στη Ν.Δ.) και πως πάντα είχε στο μυαλό της να επιστρέψει στη Ν.Δ. με ή χωρίς Σαμαρά. Κάποιοι αντιτείνουν ότι αυτό ήταν επιβεβλημένο για να ενωθούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κόντρα στον κομμουνιστικό κίνδυνο που ελλοχεύει με τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ, όμως κατά πρώτον κάποιου είδους κομματική συνεργασία θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μετά τις νέες εκλογές προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα και αυτό-υπό όρους βέβαια-δεν θα ήταν μεμπτό και κατά δεύτερον αν η Μπακογιάννη ισχυρίζεται ότι ο αντιδυτικός άρρωστος εθνικιστής Σαμαράς έγινε ξαφνικά φιλοευρωπαίος, τότε ή δεν έχει καταλάβει τι της γίνεται-παρά τα πολλά χρόνια που έχει θητεύσει στην αφρόκρεμα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής- ή απλούστατα μας «δουλεύει» "ψιλό γαζί"…Αφήστε που είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην πρώτη ευκαιρία θα απομονωθεί ή θα εξοντωθεί και πάλι πολιτικά από τον Σαμαρά ή τον όποιο άλλο διάδοχό του Σαμαρά προκύψει αργότερα και έτσι θα έχει υπογράψει το πολιτικό της τέλος !

Μετά από αυτήν την αρνητικότατη εξέλιξη η «Δράση» του Στέφανου Μάνου δεν είχε και άλλη επιλογή-αν ήθελε να έχει σοβαρές ελπίδες να μπει στη βουλή- πέρα από το να συνεργαστεί με το «Δημιουργία ξανά» του Θάνου Τζήμερου. Πρόκειται για ένα νέο κόμμα που είναι οικονομικά φιλελεύθερο και τάσσεται υπέρ των πολυπόθητων φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, γι’αυτό άλλωστε και έγινε η συνεργασία. Όμως αν διαβάσει κανείς αναλυτικά της υπόλοιπες θέσεις του «Δημιουργία ξανά» θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα σκληρό δεξιό κόμμα με κάποιες θέσεις που μπορούν να θεωρηθούν ως και αντιδημοκρατικές και που ομοιάζει περισσότερο με Αμερικανούς ρεπουμπλικάνους δεκαετίας 50’ και 60’…
Πιστεύω πως αυτό το κόμμα δημιουργήθηκε από το βαθύ κράτος και πλασαρίστηκε έξυπνα ως φιλελεύθερο από τα ΜΜΕ για να κόψει ψήφους από Μάνο και Μπακογιάννη, κάτι που τελικά έγινε με αποτέλεσμα να μείνουν και οι δύο εκτός βουλής και να βρεθούν σε δύσκολη θέση αναζητώντας συνεργασίες. Άλλωστε είναι τουλάχιστον ύποπτη η  μεγάλη προβολή  που είχε το νέο κόμμα του Τζήμερου (που πάντως πρέπει να είναι προσωποκεντρικό, αφού δεν έχουμε δει πουθενά στα κανάλια άλλο στέλεχός του) από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, κάτι που φυσικά δεν θα συνέβαινε αν ήταν πραγματικά αντικαθεστωτικό κόμμα, ενώ είναι και αρκετά ισχυρό οργανωτικά για ένα μικρό νέο κόμμα και αυτό ίσως να σημαίνει κάτι. Έτσι εκ πρώτης άποψης θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική εξέλιξη  για τον φιλελεύθερο χώρο η κοινή κάθοδος «Δράσης» και «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» με το κόμμα του Τζήμερου.

Από την άλλη το καλό είναι ότι τα δύο φιλελεύθερα κόμματα διατήρησαν την αυτοτέλειά τους-παρά την κάθοδο σε κοινό ψηφοδέλτιο- και δεν υποτάχθηκαν άνευ όρων στον Τζήμερο, έτσι θα μπορούν να έχουν και να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ακόμα κι’αν αυτή είναι διαφορετική από αυτή του «Δημιουργία ξανα», είτε μέσα στη βουλή, είτε έξω από αυτήν και δεν δεσμεύονται από πουθενά. Επίσης, όπως είναι λογικό, «Δράση» και «Φιλελεύθερη Συμμαχία» έχουν τώρα σαφώς περισσότερες πιθανότητες να είναι στη βουλή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η είσοδος αυτού του συνδυασμού στη βουλή θα είναι μια εύκολη υπόθεση…κάθε άλλο μάλιστα…αφού-πέρα από τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν γενικά χαμηλά- μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι από τότε που έγινε η συνεργασία των τριών κομμάτων, η προβολή των ανθρώπων του στα ΜΜΕ έχει περιοριστεί απότομα και ότι αυτό συμβαίνει και με τον ίδιο τον Τζήμερο που μέχρι πριν λίγο καιρό προωθείτο με χίλια ! Αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι σκουπιδο-δημοσιογράφοι ξέθαψαν προ ημερών μια επιστολή που έγραψε ο Τζήμερος στη Μέρκελ πριν 8 μήνες κριτικάροντάς την αρνητικά, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν αρεστή στο καθεστώς η σύμπραξη των τριών κομμάτων και πως τώρα τη σαμποτάρουν για να μην μπει στη βουλή !  Άλλωστε και μέσα στην κομματική βάση του «Δημιουργία ξανά» υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη συνεργασία με αποτέλεσμα να γίνουν διαγραφές ακόμα και σημαντικών στελεχών, ενώ και ο ίδιος ο Τζήμερος έβαλε αρχικά βέτο κατά της συμμετοχής του Γρηγόρη Βαλλιανάτου αρχηγού της ΦΙ.Σ (μάλλον λόγω πουριτανισμού και ρατσισμού προς τους ομοφυλόφιλους αφού φημολογείται ότι ο Τζήμερος είναι μάρτυρας του Ιεχωβά)., αλλά τελικά το πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μέσα στον φιλελεύθερο χώρο.
Σε κάθε περίπτωση εγώ σαν φιλελεύθερος επιθυμώ να είναι μέσα στη βουλή «Δράση» και «Φιλελεύθερη Συμμαχία», παρά τις σοβαρές διαφωνίες μου με το κόμμα του Τζήμερου. Άλλωστε οι δύο από τις τρεις συνιστώσες είναι πραγματικά φιλελεύθερες, ενώ ίσως μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και τις φιλοαναπτυξιακές θέσεις του Τζήμερου στα οικονομικά, μήπως και δούμε μεταρρυθμίσεις που πρέπει επειγόντως να γίνουν πριν καταρρεύσει η Ελλάδα ολοκληρωτικά.

Άλλα αν οι εξελίξεις στον φιλελεύθερο χώρο μας προβληματίζουν μία φορά, οι εξελίξεις στα μη φιλελεύθερα αντικαθεστωτικά κόμματα είναι ακόμα χειρότερες .Ένωση Κεντρώων και ΟΑΚΚΕ ακολουθούν έναν μονόχνοτο δρόμο που δεν θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα ούτε τους ίδιους. Ο μεν Βασίλης Λεβέντης παρά τον διπλασιασμό του ποσοστού του στις εκλογές δείχνει αλαζονεία και επιτίθεται με εμπάθεια στους πάντες και τα πάντα, αρνούμενος οποιαδήποτε συνεργασία και διάλογο με άλλες δυνάμεις, ενώ ισχυρίζεται πως δεν πρέπει να απολυθούν ούτε καν αργόμισθοι και τεμπέληδες από το δημόσιο γιατί τους λυπάται !! Η δε κομμουνιστική ΟΑΚΚΕ αφού εξαπέλυσε πρόσφατα μια σκαιά και εμπαθή επίθεση στο σύνολο του φιλελεύθερου χώρου, προτρέπει και τους ψηφοφόρους της να ρίξουν άκυρο στις επόμενες εκλογές (δεν θα συμμετέχει για οικονομικούς λόγους), λες και δεν γνωρίζουν ότι το άκυρο και το λευκό ευνοούν εκλογικά τα καθεστωτικά κόμματα και ειδικά εξτρεμιστές τύπου «Χρυσής Αυγής» οι οποίοι ψηφίζουν φανατικά και δεν απέχουν !  Επιπλέον όσοι έγραψαν το συγκεκριμένο  άρθρο της ΟΑΚΚΕ δείχνουν επιεικώς ανενημέρωτοι, αφού κατά πρώτον ξεχνούν ή θέλουν να ξεχνούν ότι η «Δράση» δεν υποτάχθηκε στον Τζήμερο, αλλά διατήρησε την αυτονομία της ως κόμμα, ακόμα και το δικαίωμά της να διαφωνεί μαζί του και δεύτερον ότι δεν πούλησε ο Μάνος την Μπακογιάννη, αλλά ουσιαστικά έγινε το ανάποδο διότι ενώ οι δύο πλευρές συζητούσαν και σχεδόν τα είχαν βρει για κοινή κάθοδο στις νέες εκλογές, ξαφνικά η Μπακογιάννη άρχισε να συζητά με τη Ν.Δ. όπου και τελικά κατέληξε !

Στο ίδιο άρθρο λένε ορθότατα ότι η Ελληνική αστική τάξη είναι δίχως πολιτικό χαρακτήρα και μειωμένων αντιφασιστικών αντανακλαστικών (άλλωστε μετά τις εκλογές κανένα από τα βασικά κόμματα δεν εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ανησυχία και ντροπή για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, εκτός από μια μικρή τυπική αναφορά της ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη), αλλά λένε περίπου και ότι η Μπακογιάννη είναι πιο αντιφασίστρια και δημοκρατική από τον Μάνο. Εδώ πρέπει να τους θυμίσει κάποιος τρία πράγματα : Ότι η Μπακογιάννη έβαλε το γελοίο βέτο στο Βουκουρέστι για το  Μακεδονικό το οποίο και υπερασπίζεται ακόμα, τι στιγμή που η «Δράση» καλεί την Ελλάδα να απεμπλακεί από το Μακεδονικό,ότι η Μπακογιάννη έπαιξε ως υπουργός εξωτερικών σημαντικό ρόλο στην εγκατάσταση των Κινέζων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και τέλος ότι η ίδια όντας στη Ν.Δ. ποτέ δεν αντιτάχθηκε στη φιλοσέρβικη και φιλο-Μιλόσεβιτς καθεστωτική γραμμή του Καραμανλή, ενώ ο Μάνος ήταν ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που χαιρέτησε ως θετικό γεγονός τη σύλληψη του Μιλόσεβιτς πριν περίπου μια δεκαετία.

Και μια που μιλούν κάπου για κατοχή και για αντίσταση ,οφείλουμε να απαντήσουμε ως φιλελεύθεροι ότι οι πραγματικοί φιλελεύθεροι (δεν φιλελεύθεροι όλοι ανεξαιρέτως όσοι πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία) πολέμησαν από την πρώτη στιγμή τους κατακτητές, την ίδια ώρα που το τότε ΚΚΕ υπάκουγε στη Σταλινική γραμμή της ουδετερότητας και του «μη πολέμου» και το οποίο (με λίγες εξαιρέσεις) βγήκε στον πόλεμο μόνο μετά την επίθεση του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση. Τέλος στο ίδιο άρθρο γράφουν πως οι φιλελεύθεροι απεχθανόμαστε την κομμουνιστική πολιτική δημοκρατία, μόνο που κομμουνιστική πολιτική δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ στον πλανήτη γη, παρά μόνο καταπιεστικά και εγκληματικά καθεστώτα τα οποία όντως απεχθανόμαστε !  Αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι δεν συνεχίζουμε να συμφωνούμε με την ΟΑΚΚΕ στα περισσότερα ζητήματα της Ελληνικής και διεθνούς πολιτικής ή ότι δεν λαμβάνουμε σοβαρά υπ’όψην τη γραμμή της, όμως-όπως διαπιστώνουν όλοι- σε αυτό το blog η κριτική  γίνεται όποτε πρέπει, χωρίς δισταγμό και προς τους πάντες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα ο Μανος ειχε συνεργαστει με τη Μπακογιαννη τιποτα απο οτι συμβαινει τωρα δεν θα ειχε συμβει.

Και σιγουρα η Μπακογιαννη ειναι πιο δημοκρατικη απο τον Μανο. Το δεκεμβρη του 2008 ο Μανος ελεγε να γινει στρατιωτικο πραξικοπημα σε αντιθεση με τη Μπακογιαννη που ελεγε να εφαρμοστει το σχεδιο ασφαλειας των ολυμπιακων αγωνων.

Ο Μανος πρεπει να αποσυρθει απο τον φιλελευθερο χωρο γιατι διμιουργει όλο προβληματα και αλλαζει θεσεις σα τα πουκαμισα. Τη μια υποστυριζει τον Σημιτη, την αλλη τον Καραμανλη, τη μια θεωρει αξιοπιστη τη Ντορα και την αλλη τη θεωρει αναξιοπιστη, και πιο αξιοπιστους τον Σαμαρα και τον Βενιζελο. Ειναι κριμα για τα στελεχη της Δρασης και της ΦΙΣ να ρεζιλευονται με αυτο τον τροπο απο τον αρχηγο τους.

Οσο για τη προσχωρηση της Ντορας στη ΝΔ εγω δεν την ακολουθω. Θα απεχω απο τις εκλογες και θα περιμενω μετα τις εκλογες να γινει ανδιαρθωση στο κομμα με σαφεις ιδεολογικους προσανατολισμους και αμα με πεισουν τοτε θα την ακολουθησω.

Δυστυχως τα μικρα φιλελευθερα κομμα δεν μου διμιουργουν καμια εμπιστοσυνη και τα περισσοτερα στελεχη τους χρησημοποιουν τα κομματα τους για να κανουν καριερα αργοτερα στα μεγαλυτερα κομματα της ΝΔ και του Πασοκ. Λυπαμαι αλλα αυτη ειναι η αληθεια γι' αυτο και δεν μπορει ο κοσμος να τα εμπιστευτει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά...μιλάμε για την σχιζοφρενική ανακολουθία.

Εσύ δεν είσαι που υποστήριζες το Ουράνιο Τόξο των σκοπιανών ?

Εσύ δεν είσαι που έλεγες ότι το κόμμα Τζήμερου είναι δημιούργημα της διαπλοκής (ορθά) για την ανάδειξη του Ελληνος Μπερλουσκόνι χωρίς τα ''επιβητορικά'' μειονεκτήματά του ?

Τώρα που οι ουρανιοτοξίτες είναι όλοι μέσα στου Τζήμερου τι λες αιρετικέ (sic) ?

Καλημέρα

Αντισυμβατικός είπε...

Οι φίλοι μου εθνικά Μακεδόνες δεν είναι στον Τζήμερο αλλά προφανώς στη φιλελεύθερη συμμαχία του Βαλλιανάτου που έχει αντιεθνικιστικές θέσεις και εγώ τον Τζήμερο συνεχίζω να μην τον πολυγουστάρω.Να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή συμφωνόντας με την ΟΑΚΚΕ βρίσκεις πως πίσω από τα κακά που βρήκαν την Ευρώπη από τα Ορλωφικά και μετά είναι η Ρωσία εκτός μιας σύντομης σταλινικής παρένθεσης ούτε καν μισού αιώνα... Παράνοια! Αντιεθνικιστική η ΦΙΣ της Ευγενίας Νατσουλίδου; Τι μας λες; Καλά να είσαι - το γέλιο που προσφέρεις κάνει καλό στην υγεία.

Αντισυμβατικός είπε...

Αν είμαι εγώ γελοίος,εσύ ο ανώνυμος που έχεις βίτσιο να με διαβάζεις και να μου τη λες είσαι δέκα φορές γελοίος !!
Και όταν λέω ότι συμφωνώ με την ΟΑΚΚΕ διευκρινίζω ότι συμφωνώ στα περισσότερα τρέχοντα ζητήμα Ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και όχι φυσικά σε ιδεολογικά και ιστορικά ζητήματα.Αυτό είναι αυτονόητο...Εξακολουθείς λόγω χαμηλής νοημοσύνης να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις !

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου για το "τρέχοντα"; Άσε που και πάλι η ΟΑΚΚΕ και για τα τρέχοντα βλέπει Ρωσικό δάκτυλο από πίσω. Και για τη Νατσουλίδου και τη ΦΙΣ μούγκα στη στρούγκα... Κατά τα άλλα σου φταίει η χαμηλή μου νοημοσύνη ρε όρνιο.

Αντισυμβατικός είπε...

Αν είχες στοιχειώδη νοημοσύνη και μόρφωση θα καταλάβαινες ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμφωνούν φιλελεύθεροι με κομμουνιστές σε ιδεολογικά και ιστορικά θέματα.Και χέστηκα για αυτή τη Νατσουλίδου που ούτε ξέρω ποιά είναι,με την οποία έχεις φάει κόλλημα !! Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο οι επίσημες θέσεις του κόμματος και του αρχηγού του.

Και τώρα πάψε να με απασχολείς συνεχώς με τα ηλίθια σχόλια σου και αν δε σου αρέσει αυτό το μπλογκ να μην το διαβάζεις.Αρκετά ασχολήθηκα με την πάρτι σου...Μήπως είσαι πρεζάκιας σαν τον Κασιδιάρη και δεν ξέρεις τι κάνεις και τι λες ή 15 χρονών?

Ανώνυμος είπε...

Με το λεβεντη φιλε και γω διαφωνω
στο θεμα των ΔΥ.
Το να μην απολυθουν ΔΥ το θεωρω πλεον χυδαιο απο τη στιγμη που εχουμε 3-4 εκατομμυρια ανεργους.
Το να προστεθουν αλλοι 400.000 ανεργοι πρωην ΔΥ δεν θα βλαψει ιδιαιτερα πια τον κοινωνικο ιστο
και θα παμε σε δραστικη μειωση του ελλειματος.
Απλα αιρετικε αν το εχεις καταλαβει η χωρα πηγε στο γκρεμο
για να μην πειραχθει ουτε ενας ΔΥ.
Στρατος κατοχης ειναι οι ΔΥ απλα δεν το εχουμε καταλαβει.

Ανώνυμος είπε...

μορφΩΣΟυ λιΓΟ ρΕ ζΩο(7 Ιουνίου 2012 9:42 π.μ.)....δΙΑΒΑΣε λιγΟ ΚΑνα βιβλΙΟ & μΗ ΤρΩς ΠΡΟΠΑγανδΑ..ΑΚου ΕΚεΙ 'Ουράνιο Τόξο των σκοπιανών'....ΦΑΣισταΡΙΟ....