Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Γιατί ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ;


                                                                                 
Για να μην πολυλογούμε πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι-όπως συμβαίνει πάντα στην Ελληνική κομματική και εκλογική σκηνή-το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τελείως αυθόρμητο και λαϊκό διότι κάποιοι από τα παρασκήνια κινούν τα νήματα. Πως θα μπορούσε άλλωστε στη συντηρητική Ελλάδα (που στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ αριστερή χώρα, παρά την ιδεολογική κυριαρχία της τελευταίας εδώ και 30 χρόνια) να ψηφιστεί μαζικά ένα ακροαριστερό κόμμα αποτελούμενο από γκρουπούσκουλα που φτάνουν ιδεολογικά από τον αναθεωρητικό κομμουνισμό μέχρι την αναρχία και το ποινικό έγκλημα ; 

Ίσως λοιπόν να είναι και ο βασικότερος παράγοντας της απρόσμενης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ το ότι μια  μερίδα ξεφτιλισμένων διαπλεκόμενων εκδοτών και δημοσιογράφων που τους ακολοθούν, από αυτούς που κινούν τα νήματα και ουσιαστικά διαφεντεύουν τη χώρα, μετακόμισαν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ,πχ. Χατζηνικολάου, Κουρής, Καλογεροπούλου έως και ο φιλοχρησαυγίτης και κατακάθι της δημοσιογραφίας Τράγκας συμπαθεί πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ συμπαθεί παραδοσιακά και ο άλλος καγκεμπίτης Μπόμπολας, (δεν λείπει ο Μάρτης απ’τη σαρακοστή…) αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτός εγκατέλειψε τελείως το ΠΑΣΟΚ και…δόθηκε ολοκληρωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα το μάθουμε σύντομα. Επιπλέον στον ΣΥΡΙΖΑ μετακόμισαν και μια σειρά από πολιτικοί, όλοι τους εκπρόσωποι του χειρότερου κρατικοδίαιτου, διεφθαρμένου και παρασιτικού, βαθέως ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής όλων αυτών τον καγκεμπίτη Λαλιώτη και ακόμη Κουρουμπλής, Σακοράφα και άλλοι. Η απόδειξη της προσχώρησης του Λαλιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η φασιστική «Αυριανή» που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν είναι πλέον ανοιχτά ΣΥΡΙΖέϊκη και παρουσιάζει τον Τσίπρα ως νέο Ανδρέα Παπανδρέου ! Άλλωστε μην ξεχνάτε και το παράδοξο ότι αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές οι δημοσιογράφοι και οι δημοσκοπήσεις άρχισαν ξαφνικά μια μάλλον ανεξήγητη  προπαγάνδα περί μεγάλης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα των διερευνητικών εντολών όταν  γινόταν ολοφάνερος ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η γνωστή και πετυχημένη καθεστωτική τακτική του «ανεβάζω πλασματικά ένα κόμμα που επιθυμώ, μέχρι που πείθω τον αδαή λαό να το ψηφίσει στ’αλήθεια» !! Έτσι καθώς ο Ελληνικός λαός δεν φημίζεται για την κρίση του και την αντίστασή του στα κελεύσματα δημοσιογράφων και εκδοτών, είναι λογικό να ανεβαίνουν ως ένα βαθμό τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πάνω στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης και της φτώχειας.

Θα μου πείτε τώρα «αρκεί η μετακόμιση μιας μειοψηφικής μερίδας της διαπλοκής και της δημοσιογραφίας ή και μιας ακόμα μικρότερης μερίδας διεφθαρμένων πρώην ΠΑΣΟΚτζήδων πολιτικών για να φτάσει ένα ακροαριστερό κόμμα του 4%, πάνω από 20% και να διεκδικεί και την πρωτιά ;  Όχι γιατί υπάρχουν και άλλες σημαντικές αιτίες που είναι προτίστως η μετακόμιση ολόκληρων συντεχνιών και συμφεροντολόγων μικροαστών που τις ακολουθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ ! Κρατικοδίαιτοι, αργόμισθοι, φοροφυγάδες, μιζαδόροι και γενικώς βολεμένοι και λαμόγια κάθε είδους μετακομίζουν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ διότι πιστεύουν πως αυτό το κόμμα δεν θα πειράξει τα κεκτημένα τους, καθώς-όπως είναι λογικό- δεν εμπιστεύονται πλέον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ούτε καν τη γενικά μετριοπαθή ΔΗΜ.ΑΡ.) πως θα τους βοηθήσουν να συνεχιστεί το «πάρτι» των προηγούμενων χρόνων,εν μέσω οικονομικής κρίσης !  Η πιο χαρακτηριστική προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ πχ. απεχθούς συνδικαλισμού είναι του σιχαμερού αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Φωτόπουλου !

Επίσης είναι βέβαιο ότι η λογική του «λεφτά υπάρχουν» (αλά Παπανδρέου) που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ θέλγει ακόμα ένα σημαντικό μέρος του Ελληνικού εκλογικού σώματος, καθώς είμαστε ένας λαός που συνηθίζει να θέλγεται από το ψέμα και τον λαϊκισμό τον οποίον μάλιστα κάποιοι αχρείοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν αναγάγει σε επίσημο εθνικό δόγμα τα τελευταία χρόνια. Γιατί λοιπόν εφόσον οι πάντες (κόμματα, δημοσιογράφοι κλπ.) επί δυόμιση χρόνια κατηγορούν την Ευρώπη (ειδικά τη Γερμανία) και το μνημόνιο για όλα τα δεινά της Ελλάδας και τώρα ξαφνικά το παίζουν φιλοευρωπαίοι, ορθολογιστές και δυνάμεις σταθερότητας να γίνουν πιστευτοί από έναν λαό εθισμένο σε αυτή τη μαύρη προπαγάνδα και να μην γίνει πιστευτός ο δημαγωγός Τσίπρας που έχει μείνει από την αρχή  σταθερός σε αντιευρωπαϊκές και αντιμνημονιακές θέσεις ;
Τέλος πρέπει να συνυπολογίσουμε και μια υποκουλτούρα (που συναντάμε κυρίως στη νεολαία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα) που ευνοεί έναν αναιδή "μαγκάκο" με το τζελ στα μαλλιά που ισοπεδώνει τα πάντα (τύπου Τσίπρα) και παριστάνει τον αντισυστημικό και τον επαναστάτη (ενώ στην πραγματικότητα είναι από τις πιο σάπιες και τυχοδιωκτικές συνιστώσες του συστήματος...)

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το γνωρίζω (φημολογείται ότι προηγείται η Ν.Δ. με μικρή διαφορά), αλλά πρέπει σε αυτήν την τραγική χώρα-που δικαίως έχει πλέον πάρει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Ζιμπάμπουε- να είμαστε έτοιμοι να δούμε οτιδήποτε και να περιμένουμε και τα χειρότερα και ακόμα και αν χάσει ο όντως γελοίος και επικίνδυνος Τσίπρας και κυβερνήσει ο τυχοδιώκτης Σαμαράς μην περιμένετε εύκολα να δούμε άσπρη μέρα…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να σας την "πω" για τη Ντόρα, γιατί τουλάχιστον είχατε το θάρρος να δημοσιεύσετε και να υποστηρίξετε μια γνώμη,αλλά... έχω δει κάποιες εμφανίσεις της Ντόρας τώρα τελευταία, οι οποίες ήταν απλά τραγικές και απορώ πώς παραλίγο να με πείσετε να την ψηφίσω.
Επίσης είδα τον αδελφό της να μιλάει για ανάπτυξη. Έβαζε τα πτυχία μπροστά, τον ευρωπαϊκό αέρα, το political correctness και το όνομα του οίκου του, το παγωμένο βλέμμα του και έλεγε ότι παπαριά ήθελες, χωρίς κανείς να του φέρνει αντίλογο. Φαντάζομαι ότι αυτές είναι οι θέσεις και του πατέρα του, οπότε τελικά, για αυτήν την οικογένεια μάλλον ισχύει ότι "vampires do exist". Το ότι υπάρχουν χειρότεροι δεν ξέρω πια αν αποτελεί δικαιολογία για να είναι οι παραπάνω στην πολιτική. Δεν πάει έτσι η χώρα μπροστά πια.
Τέλος, ακόμα μούγκα στη στρούγκα για τις δολοφονίες "ελληναράδων" από αλλοδαπούς έτσι; 'Οχι μόνο από σας - από όλους τους "αιρετικούς", πρώην-αριστερούς φιλελεύθερους κτλ. κτλ.. Τι να πει κανείς...η εναλλακτικότητα ξεχειλίζει σε αυτή τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Το φαινομενο ΣΥΡΙΖΑ εχει πολλες
παραμετρους.
Δεν αρκουν οι ΔΥ για να αποκτησει
τοσο μεγαλο ρευμα αλλωστε γνωριζω ΔΥ
που θα ψηφισουν ολοι ΝΔ ...
Η μεγαλη δυναμη του Τσιπρα βρισκεται στη νεολαια και τους εξαθλιωμενους
του ιδ τομεα αλλα και ανεργους.
Στην ουσια το ποπολο των αστικων κεντρων στρεφεται στο Συριζα ενω
η επαρχια σταθερα στη δεξια και το
απολιθωμα του πασοκ.
Ο Συριζα δεν ειναι στην ουσια κομμα
και αυτο ειναι η δυναμη του!!
Το οτι ειναι συνιστωσες αναρχικων
κομμουνιστων και ενναλακτικων απλα
δινει δυναμη στην παρουσα φαση
η πολυφωνια του ειναι και η δυναμη του.
Οσοι απο τη αλλη χρωστουν και δεν εχουν στον ηλιο μοιρα στραφηκαν
εκει γιατι ειδαν κατι ενναλακτικο
και εντονα λαικο.
Κανεις δεν μπαινει στη διαδικασια
να αναλυσει τη ρεαλιστικοτητα των θεσεων του Συριζα .
Ο Συριζα μαγευει πλεον απο αριστερους μεχρι κεντρωους φιλελευθερους γιατι τους μιλα για
αλληλεγγυη , ανθρωπια προσβαση σε βασικα αγαθα οπως μαγευουν οι προτεσταντικες θρησκειες και οι
Ιεχωβαδες το πληθος με τον προτοχριστιανικο πυρινο ζηλο.
Ειναι βαθυ λοιπον το ζητημα ,εχει
να κανει με την ψυχολογια του πληθους και φυσικα κρυβονται και τα λαμογια του δημοσιου.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος "ακροαριστερά" δεν είναι δόκιμος πολιτικά. Έχει εισαχθεί σκόπιμα προκειμένου να στηριχθεί η θεωρία των άκρων και να στηθεί το δίπολο ακροδεξια-ακροαριστερά, δεδομένου ότι έτσι δικαιολογείται η κρατκή και παρα-κρατική βία. Στην πραγματικότητα η "αριστερά" των άκρων δεν είναι αριστερά. Είναι ψευτοαριστερά. Είναι τα κομμάτια εκείνα της δεξιάς που ντύθηκαν τον μανδύα του αριστερού, είναι εχθροί του λαού και της εργατικής τάξης, είναι σοσιαλιστές στα λόγια και αστοί στη χειρότερη φασίστες στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Every weekend i used to pay a quick visit this website, as i want enjoyment, as this this web page conations actually nice funny data too.



Here is my web blog: bad credit car loans
My page > how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit

Ανώνυμος είπε...

Why visitors still make use of to read news papers when in this technological globe everything is presented on net?


Also visit my site; buying a car with bad credit