Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο «αριστερούλης» Ομπάμα διαλύει τις ΗΠΑ και οι Έλληνες "νταβατζήδες" τον στηρίζουν φανατικά !




Ένα χρόνο μετά την επανεκλογή Mπάρακ Ομπάμα στην Αμερική (με ψήφους που βασίστηκαν περισσότερο σε φυλετική αλληλεγγύη και ελάχιστα σε προγράμματα και ρεαλισμό) η χώρα όχι μόνο δεν έχει δείξει σημεία οικονομικής ανάκαμψης μετά τη σφοδρή οικονομική κρίση που τη χτύπησε, αλλά παραμένει «με το ένα πόδι στο γκρεμό» !
Tόσο πολύ που πρέπει επειγόντως να γίνει αύξηση του ορίου του χρέους για να μην ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας !!

Αλλά για να γίνει αυτή η αύξηση θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του ομοσπονδιακού κράτους και να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα πάνω σε αυτόν για να ψηφιστεί. Κι’ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τόσο δύσκολη οικονομική θέση και πρέπει να σταματήσουν άμεσα να εκτροχιάζονται δημοσιονομικά ο Ομπάμα (ένας από τους χειρότερους προέδρους που έχουν περάσει από τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια) επιμένει βλακωδώς να μην κάνει την παραμικρή περικοπή στο άκρως δαπανηρό νομοσχέδιο για την υγεία που θέλει διακαώς να περάσει. Οι δε ρεπουμπλικάνοι αν και αρχικά απέρριπταν εντελώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έδειξαν τελευταία διάθεση διαπραγμάτευσης για να βρεθεί έστω μια συμβιβαστική λύση, αλλά ο Ομπάμα αρνείται αλαζονικά κάθε διάλογο !
Το αποτέλεσμα είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει ακόμη προϋπολογισμός το κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και παραλύει (ήδη πολλές δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν) και ακόμα χειρότερα ότι αν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου το κράτος δεν έχει προχωρήσει, όπως είπαμε, σε αύξηση του ορίου το χρέους «βαράει κανόνι» με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για όλη την παγκόσμια οικονομία !!…
Με λίγα λόγια μιλάμε για έναν ανίκανο προέδρο ο οποίος όχι μόνο δεν βελτίωσε την άσχημη οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από την εποχή του Μπους, αλλά την επιδείνωσε κιόλας…

Αυτά τα άκρως ανησυχητικά  συμβαίνουν λοιπόν στις ΗΠΑ με την κύρια ευθύνη να έχει ο Ομπάμα ενώ την ίδια στιγμή- για να πούμε κάτι και για τα δικά μας-  τα πιο σάπια  του Ελληνικού πολιτικού εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου  υποστηρίζουν αυτόν τον αποτυχημένο δημαγωγό όσο δεν έχει στηριχθεί ποτέ Αμερικανός πρόεδρος στη μεταπολίτευση !
Οι πιο ψαγμένοι ίσως έχετε προσέξει ότι από τότε που ανέβηκε ο Ομπάμα στην εξουσία σταμάτησε παραδόξως να καλλιεργείται συστηματικά ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου αυτό είχε φτάσει στα όρια του ρατσιστικού μίσους !  Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε ;

Συμβαίνει γιατί η πολιτική φύση του Ομπάμα βρίσκεται σε μια δημαγωγική σοσιαλδημοκρατία με αριστερίζουσα ρητορική περασμένων δεκαετιών και ξεθάφτηκε ως ένα δήθεν ριζοσπαστικό αντίδοτο απέναντι στην εξίσου αποτυχημένες πολιτικές του Τζόρτζ Μπους. Αυτός στα οικονομικά  πρεσβεύει σχετικά μεγάλο κρατικό παρεμβατισμό και κρατικές δαπάνες, έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας (που συχνά την αντισταθμίζει με υποτίμηση του νομίσματος), υποταγή στα ντόπια μονοπώλια άμεσα συνδεδεμένα με τους Κινέζους, αλλά και στα ίδια τα Κινέζικα μονοπώλια και γενικά ξεπερασμένες συνταγές που οδηγούν με ακρίβεια στην καταστροφή. Επίσης έχει, όπως είπαμε, μια ροπή προς τη δημαγωγία και την προβοκάτσια…Όλα αυτά θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό Έλληνες συναδέλφους του και πολιτικούς που είναι επόμενο να τον συμπαθούν !
Το κυριότερο όμως είναι  ότι ο Ομπάμα ανήκει σε μια κομματική φράξια που πρεσβεύει και εφαρμόζει στην πράξη τη συνέχιση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ όχι όμως μόνες τους, αλλά σε σύμπλευση με τη φασιστική Ρωσία και μάλιστα σε βαθμό που αγγίζει την υποτέλεια προς τη Ρωσία !       

Εδώ είναι λοιπόν το ζουμί! Έχουμε έναν «αριστερούλη» δημαγωγό που ρίχνει στην ύφεση και τη φτώχεια τη «λαομίσητη» υπερδύναμη και που στα διεθνή παίζει ευχαρίστως  το παιχνίδι της Ρώσικης υπερδύναμης, ενώ στηρίζει και τους Κινέζους. Τι άλλο θέλανε λοιπόν για να τον συμπαθήσουν οι Έλληνες πολιτικοί και όλη η σάπια διαπλοκή που τους στηρίζει ;
Από το 1981 που ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και έγινε η στρατηγική στροφή της Ελλάδας προς τη Σοβιετική Ένωση (αργότερα Ρωσία) αυτή η υπερδύναμη και οι ντόπιες δυνάμεις  που την εκφράζουν έχει κυριαρχήσει και με τα διάφορα τσιράκια της περνάει κάθε είδους βρώμικη πολιτική της μέσα στη χώρα μας σε σημείο που την έχει μετατρέψει και σε πειραματόζωο πολιτικών ζυμόσεων (βλέπε πχ. Χρυσή Αυγή).
Όλοι αυτοί επιθυμούν ότι ακριβώς και η αγαπημένη τους υπερδύναμη, δηλαδή την παγκόσμια κυριαρχία της  Ρωσίας με κάθε τρόπο και την επιβολή του φασιστικού συστήματός της. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την ταυτόχρονη παραμικρή ή και συντριβή των όποιων αντιπάλων της με πρώτη φυσικά την έτερη υπερδύναμη Αμερική.

Εν κατακλείδι ο Ομπάμα ηθελημένα ή αθέλητα είναι ένας τύπος που συμβάλει τα μέγιστα στο να συμβούν αυτά και γι’αυτό είναι αρεστός πχ. σε αντιδυτικούς πολιτικάντηδες τύπου Σαμαρά και ακόμα σε διεφθαρμένους πρώην κομμουνιστές διαπλεκόμενους σαν τον Μπόμπολα,αλλά και διεθνώς στον Πούτιν και σε κομμουνιστές δικτάτορες όπως Τσάβες και άλλοι. Ίσως όμως όλοι αυτοί δεν σκέφτονται ότι σε τρία χρόνια ο Ομπάμα φεύγει, παρότι θα προλάβει να προξενήσει αρκετά δεινά, και ευτυχώς είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το κόμμα των δημοκρατικών στις ΗΠΑ θα κάνει να ξαναδεί εκλογική νίκη πάρα πολλά χρόνια !


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=SYlOYujwafk