Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μας παίρνει το…ποτάμι !


          


Και ξαφνικά μας προέκυψε από το πουθενά ένα νέο κόμμα με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη και περίεργο όνομα "το ποτάμι" για το οποίο συζητά μέσα σε λίγες ημέρες όλος ο πολιτικός κόσμος… και θα έλεγα ότι αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του πως λειτουργεί-με όλες τις ραδιουργίες του- το εν Ελλάδι σύστημα που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και κόμματα !

Όταν ένα κόμμα δεν είναι πραγματικά συστημικό τα ΜΜΕ το πνίγουν στο σιωπή και ελάχιστοι μαθαίνουν τι λέει και τι πρεσβεύει, ενώ σχεδόν πάντα αποκλείεται και από τις δημοσκοπήσεις ή και όταν ασχολούνται μαζί του το κάνουν με αρνητικό τρόπο.
Αντίθετα όταν θέλουν να προωθήσουν ένα κόμμα στην πολιτική ζωή του τόπου, τα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ μαζί του και καλούν συνεχώς στελέχη του να μιλούν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Επίσης το βάζουν αμέσως στις δημοσκοπήσεις με ένα σχετικά αξιοσέβαστο ποσοστό γιατί αυτή είναι μια δοκιμασμένη τακτική για να παρακινήσεις κόσμο να το ψηφίσει !  Ότι ακριβώς γίνεται και τώρα με το "ποτάμι" δηλαδή που μέσα σε λίγες ημέρες όλοι ασχολούνται μαζί του και οι δημοσκοπήσεις από το πουθενά του δίνουν 7 και 8 % χωρίς καλά, καλά να γνωρίζουμε τις θέσεις του κόμματος !  Στημένο το παιχνίδι λοιπόν για μια ακόμη φορά, έστω και αν αυτό το νέο κόμμα θα εκφράσει και κάποιες προοδευτικές θέσεις που συμφωνούμε εμείς οι φιλελεύθεροι ( υπάρχει άλλωστε μέσα και ο εξαιρετικός διανοούμενος Νίκος Δήμου που εκτιμώ πολύ ).

Μήπως κάπως έτσι όμως δεν έβαλαν και τη Χρυσή Αυγή στη βουλή ;  Και αυτούς ξεκίνησε να τους βάζει στις δημοσκοπήσεις το φασιστικό Ρωσόφιλο περιοδικό «Επίκαιρα» και μετά ακολούθησαν και όλοι οι άλλοι με μεγάλα ποσοστά που μπορούσαν να οδηγήσουν στη βουλή και έτσι έγινε. Η διαφορά εκεί ήταν ότι δεν τους έδωσαν και πολύ το λόγο προεκλογικά (για να μην εκτεθούν), αλλά ταυτόχρονα ουδείς αντιδρούσε και στο ορατό ενδεχόμενο να μπει ένα νεοναζιστικό κόμμα στη βουλή σαν να μιλάμε για κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ήταν μια πολύ έξυπνη τακτική που οδήγησε τελικά τους ναζιστές στη βουλή, καθώς βρέθηκαν αρκετά κάφροι κωλο-νεοέλληνες για να τους ψηφίσουν !

Όσο για το "ποτάμι", με μια πρώτη εκτίμηση μπορώ να πω ότι ένα τέτοιο κόμμα θα είναι χρήσιμο για τη Ν.Δ. αφού σε αυτό μπορεί να βρει στο μέλλον έναν μετριοπαθή κυβερνητικό εταίρο, καθώς το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ολοσχερώς…Επιπλέον μπορεί κάλλιστα να κόψει ψήφους από ένα μετριοπαθές κομμάτι του μεγάλου της κυβερνητικού αντιπάλου ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΔΗ.ΜΑΡ ή ακόμα και να μαζέψει σε ένα καθεστωτικό κόμμα ψήφους φιλελεύθερων ομοϊδεατών μας  (ενός γενικά ανερχόμενου πολιτικού ρεύματος στη χώρα μας) που δεν πρόκειται θα πάνε στη Ν.Δ. του Σαμαρά. Άλλωστε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης ανήκε στο περιβάλλον Σημίτη και ξεκίνησε τηλεοπτικά από την Πασοκική ΕΡΤ της εποχής, πριν βρεθεί στο MEGA, και έτσι ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να παραστήσει τον αντισυστημικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: