Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Η «καταστροφική πολιτική» της …επάρατης Μέρκελ ! Ή μήπως όχι ;Ήρθε λοιπόν σήμερα η Μέρκελ στην Ελλάδα και να μια καλή ευκαιρία για να ξεσαλώσουν οι Τσιπροκαμμένοι,οι ναζίδες,οι ΚΚΕδες και λοιποί παρανοϊκοί…. Κανένα πρόβλημα ! Ας βγάλουν λοιπόν τα απωθημένα τους κι’αυτοί και όλη η χλέπα και οι συντεχνίες που τους ακολουθούν και τους πιστεύουν ! Ούτε την ίδια τη Μέρκελ δεν την ενοχλεί....

 Αλλά ας δούμε όμως ποια είναι στην πραγματικότητα αυτή η πολιτική για την οποία έγινε μισητή στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ και η Γερμανία ποια τα αποτελέσματά της, με επιχειρήματα φυσικά και όχι με συνθήματα (όπως συνηθίζουν οι αντιγερμανοί ή αντιμνημονιακοί). Και χωρίς να υπολογίζω και τα όσα πέτυχε μέσα στην ίδια τη Γερμανία την οποία κράτησε όρθια μέσα στη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα αυτή να μετατραπεί σε κυρίαρχη δύναμη της ευρωζώνης η οποία κλήθηκε να διαχειρηστεί την κρίση… 

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Να πούμε καταρχήν για όσους το ξεχνούν ότι την οικονομική κρίση δεν τη δημιούργησε η Ευρώπη και η Γερμανία, αλλά δημιουργήθηκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ των Μπους, Ομπάμα και εξαπλώθηκε γρήγορα και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ως ο πιο αδύναμος κρίκος και ένα ανατολικού τύπου κράτος- αντιπαραγωγικό και γεμάτο στρεβλώσεις- βυθίστηκε πρώτη στην κρίση και ουσιαστικά χρεοκόπησε. Η κρίση δανεισμού επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη την ευρωζωνική νότια Ευρώπη (χώρια την Ιρλανδία και την Κύπρο που χτυπήθηκαν λόγω τραπεζικού προβλήματος) κυρίως διότι η Ελλάδα κλόνισε την πίστη των επενδυτών στα Ευρωπαϊκά ομόλογα και έτσι όσοι είχαν λίγο έως πολλοί εκτροχιαστεί δημοσιονομικά χρειάστηκαν με τη σειρά τους λιτότητα, μνημόνια και τρόικα ,αν και εν τέλει από αυτές τις χώρες μόνο η Ελλάδα πτώχευσε. Έτσι η κρίση χρέους και δανεισμού απειλούσε από τη μια στιγμή στην άλλη να γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης, κάτι που φυσικά θα είχε ολέθριες συνέπειες ειδικά για τις πιο αδύναμες και υπό πτώχευση χώρες. 

 Η κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη που φτάσαμε κάποια στιγμή στο σημείο να προεξοφλείται από τους περισσότερους σε Ελλάδα και Ευρώπη όχι μόνο η φυγή της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και η κατάρρευση όλης της ευρωζώνης και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα ως θέμα χρόνου !!
Και όμως…δύο, τρία χρόνια μετά, και χάρις κυρίως στην «επάρατη» Γερμανική πολιτική, η ευρωζώνη όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά και οι ετοιμόρροπες Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία ανακάμπτουν φανερά ! Και όλα αυτά με τη χρεοκοπημένη Ελλάδα να παραμένει μέσα στο ευρώ, κάτι που ήταν και επιθυμία της Γερμανίας, αν και αυτό έκανε την προσπάθεια ανάκαμψης της ευρωζώνης πιο δύσκολη. Προσθέστε την σαμποταριστική πολιτική της Ελλάδας που για ένα διάστημα προσπαθούσε να συντηρεί αυτή την άρρωστη κατάσταση για να αναγκάσει την Ε.Ε. να εκδώσει ευρωομόλογα (γιατί αυτή ήταν η επιθυμία Ρωσίας και Κίνας…), συν και τον αστείο, αποτυχημένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα που πίεζε συνεχώς προς την αντίθετη κατεύθυνση…
 Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι μόλις έφτασε και η ώρα να κάνει και η βαριά άρρωστη Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα και πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών και να βγει, έστω και πειραματικά, στις αγορές ! Είναι οπωσδήποτε δείγματα επικείμενης σταθεροποίησης και εξόδου από την κρίση(αν και όχι απαραίτητα ανάκαμψης…) και οριστική αποφυγή του περιβόητου grexit !

Εν ολίγοις η Γερμανία ως ηγέτης πλέον της ευρωζώνης παρέλαβε (και δεν δημιούργησε η ίδια όπως λένε οι εν Ελλάδι προπαγανδιστές) 5 χώρες υπό χρεοκοπία και μία ουσιαστικά χρεοκοπημένη (Ελλάδα) και παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την Ευρωζώνη ζωντανή και χωρίς να φύγει καμία χώρα από αυτήν ! Επίτευγμα που πραγματικά θα έπρεπε να διδάσκεται σε οικονομικά πανεπιστήμια !
 Τι έκαναν και το κατάφεραν ; Όχι τίποτα φοβερό. Απλά πεισματική επιμονή σε γενικά φιλελεύθερες συνταγές όπως δημοσιονομική πειθαρχία και προσαρμογή, σκληρό νόμισμα, μεταρρυθμίσεις και από την άλλη όχι σε δανεισμό με «αέρα» και σε ευρωομόλογα. Μέρκελ και Σοϊμπλε (μαζί και με Σαρκοζί πριν φύγει) πήγαν λοιπόν κόντρα στο ρεύμα, στις πανταχόθεν πιέσεις και στις εύκολες και πιο δημοφιλείς συνταγές δικαιώθηκαν απόλυτα ! Αυτή είναι η περιβόητη συνταγή λιτότητας της «άκαρδης Γερμανίας», του «τέταρτου ράιχ» κλπ.- και αυτό είναι «το κακό που έκανε στην Ευρώπη»- πάνω στην οποία φτιάχτηκαν στη χώρα μας ακόμα και πολιτικές καριέρες και κόμματα !

Ακόμα και σήμερα ακούμε από τους δημαγωγούς για τις περιβόητες άλλες συνταγές που θα ανατρέψουν την πολιτική Μέρκελ. Ενδεικτικό της χρεοκοπίας αυτών των απόψεων είναι ότι ο Γάλλος Ολάντ βγήκε πρόεδρος με μια τέτοια «σημαία» αλλά γρήγορα υποτάχθηκε στη Γερμανική συνταγή, καθώς αποδείχθηκε ότι τελικά δεν είχε τίποτα διαφορετικό να προτείνει. Επίσης ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντζι μη έχοντας και αυτός αντιπρόταση κατέληξε ότι αυτή η άλλη πολιτική πρέπει να είναι η επαναφορά του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και του υπερδανεισμού…δηλαδή ακριβώς η συνταγή που έφερε τις κρίσεις και τις χρεοκοπίες !!!

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Σε ότι αφορά την Ελλάδα η γνώμη μου είναι, όπως και πολλών άλλων, ότι θα μπορούσε να έρθει σταθεροποίηση αλλά και ανάκαμψη σαφώς πιο γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε τόσο βαθύ τέλμα επί 4 χρόνια και να γονατίσει τόσο πολύ ο Ελληνικός λαός. Σε αυτό θα πρέπει οι αντιγερμανοί να αναζητήσουν ευθύνες κατά πρώτον στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά που προσπαθούν λυσσαλέα η Ελλάδα και η οικονομία της να μεταρρυθμιστεί και να εξορθολογιστεί όσο το δυνατόν λιγότερο και κατά δεύτερον στην τρόικα που στην πραγματικότητα ακολουθεί την πολιτική των δικών μας, χωρίς να επιβάλλεται όσο πρέπει για ριζικές αλλαγές και όπως προέβλεπε στην πραγματικότητα και το αρχικό μνημόνιο .
 Είναι προφανές ότι για την πολιτική των χαρατσιών, της υπερφορολόγησης και του κοψίματος μισθών και συντάξεων, αντί των διαρθρωτικών αλλαγών, δεν φταίει καμία Γερμανία και καμία Μέρκελ, αλλά βασικά οι Έλληνες κυβερνόντες. Άλλωστε ακόμη και σε ότι αφορά τις ευθύνες της τρόικας, από τους τρεις ανθρώπους της μόνο ο ένας ανήκει στην Ε.Ε. (τουλάχιστον σε εκείνο το κομμάτι της που θα μπορούσε να επηρεάσει κάπως η Γερμανία) και ούτε είναι δουλειά της Μέρκελ να γράφει μνημόνια και να νομοθετεί στην Ελλάδα. Ή μήπως δεν είναι έτσι ;
Aν δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε και το παραμικρό σωστό βήμα για τη χώρα μας και τα περιμένουμε όλα από τη Μέρκελ και την κάθε Μέρκελ, τότε να το κλείσουμε το μαγαζί ! 

Σε τι λοιπόν φταίει η Γερμανία, η Μέρκελ και ο Σοϊμπλε  για το πρόβλημά μας και που οφείλεται αυτή η υστερία ; Πρώτον η Γερμανία είναι πολύ χρήσιμη για να απαλλαγούν των ευθυνών τους οι Έλληνες πολιτικοί σε ότι αφορά τη φτώχεια που έχουν επιφέρει σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και γι’αυτό τους είναι πολύ βολικό να ρίξουν εκεί την ευθύνη. Και δεύτερον επιτρέψτε μου να πω και κάτι που απορρέει από το μότο των Τσιπροκαμμένων και λοιπόν πως «απορρίπτουν αυτή τη λεγόμενη «Γερμανική Ευρώπη».
Αυτό το κάνουν γιατί αυτοί οι φασίστες (κόκκινοι και μαύροι) προτιμούν μια Ρώσικη Ευρώπη με φτώχεια, πολιτικούς κρατουμένους, δολοφονίες δημοσιογράφων, εισβολές σε γειτονικές χώρες κλπ. και όχι μια δημοκρατική Ευρώπη, με τα όποια ελαττώματά της ! Αυτό είναι  το γνωστό φαιοκόκκινο μέτωπο ( κυρίως άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς) που θέλει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη αποικία της φασιστικής Ρωσίας στα πλαίσια της προσπάθειας της τελευταίας για παγκόσμια κυριαρχία.
Δεν μου κάνει καμία έκπληξη λοιπόν…ο καθένας στο στοιχείο του,αφού  ως γνωστόν οι φασίστες πάντα τον μυρίζονται το φασισμό και υποτάσσονται σ'αυτόν  !

Δεν υπάρχουν σχόλια: