Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τα συμπεράσματα των ευρωεκλογών




To πρώτο συμπέρασμα είναι όπως καταλαβαίνετε ότι είναι πλέον πολύ πιθανότερο από πριν το εφιαλτικό σενάριο να κυβερνήσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με κυβέρνηση συνεργασίας με άλλο κόμμα, και αυτό θα είναι κάτι χειρότερο-από οικονομικής πλευράς αλλά και από πλευράς λειτουργίας της δημοκρατίας- και από τη χειρότερη κυβέρνηση της έτσι κι’αλλιώς σαπισμένης πλέον Ν.Δ. !

Το δεύτερο δυσάρεστο συμπέρασμα είναι ότι το μαυροκόκκινο μέτωπο άκρας δεξιάς-άκρας αριστεράς διατήρησε τις εκλογικές του δυνάμεις  έχοντας ένα σταθερό 50 % των ψηφοφόρων ήδη από τις προηγούμενες εκλογές του 2012 και αυτό παρά την καλή επίδοση του "Ποταμιού" και της "Ελιάς" (που κάποια στιγμή είχε φτάσει δημοσκοπικά στο 4 με 5%) και την τεράστια πτώση του φασιστικού μορφώματος του Καμμένου. Ειδικότερα λοιπόν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής κατάφεραν να αυξήσουν το ποσοστό τους σε 9 % και  να αναδείχτούν τρίτο κόμμα. Είχε προηγηθεί βέβαια η σκανδαλώδης άδεια που τους έδωσε ο Άρειος Πάγος (ουσιαστικά καθ’υπόδειξη Σαμαρά) για συμμετοχή στις εκλογές αν και ουσιαστικά έχουν κηρυχθεί εγκληματική οργάνωση !!
Έτσι η Ελλάδα πήρε και τη θλιβερή πρωτιά να νεκραναστήσει το ναζισμό και Χιτλερισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να εξάγει την πολιτική και πνευματική  παρακμή της…
Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι θλιβερή μόνο η ανοχή του σάπιου Ελληνικού πολιτικού κόσμου στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή, αλλά δυστυχώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν ασχολείται και δεν προβληματίζεται καν, αν και αυτή ξεκίνησε πρωτίστως ως αντιφασιστική ένωση !

Κατά τα άλλα έγινε αυτό που φοβόμασταν, ότι δηλαδή το "Ποτάμι" θα λεηλατήσει εκλογικά το φιλελεύθερο χώρο και ότι το καθεστωτικό υπερεθνικιστικό κόμμα του Χατζημαρκάκη θα του κόψει ένα κομμάτι εγκλωβίζοντας αφελείς ψηφοφόρους. Έτσι η Δράση-Δημιουργία ξανά συνετρίβη κάτω του 1 %, καθώς δεν προσέλκυσε και άλλους φοβισμένους φιλελεύθερους που παρέμειναν στη Ν.Δ. Έτσι παρότι ο φιλελεύθερος χώρος είναι ανερχόμενος ως ρεύμα θα μείνει δυστυχώς και πάλι χωρίς εκπροσώπηση από δικό του κόμμα σε κοινοβούλιο. Το δε "Ποτάμι" ουσιαστικά αντικατέστησε τη ΔΗΜΑΡ ως ένα καθεστωτικό πιο μετριοπαθές κόμμα ανάμεσα στα ακραία «τέρατα», αν και πέρα  από τη ζημιά που έκανε σ’εμάς τους φιλελεύθερους εκτιμούμε ότι έχει και ένα θετικό ως λίγο πιο χρήσιμη φωνή από την ερμαφρόδιτη και επί της ουσίας τυχοδιωκτικής ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτή πλήρωσε τη λανθασμένη τακτική της να μπει και να βγει από την κυβέρνηση και στη συνέχεια να πλησιάσει σε ρητορική τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι έχασε πολλούς ψηφοφόρους από τα δεξιά της (κυρίως προς το ποτάμι), αλλά δεν πήρε και τίποτα από τα αριστερά αφού αυτοί πήγαν ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πόλωσης που έγινε και το αποτέλεσμα ήταν μια μεγαλοπρεπής συντριβή και παραίτηση Κουβέλη

Χαίρομαι προσωπικά για την αύξηση των ψήφων του Ουράνιου Τόξου (που δυστυχώς για τους πολέμιούς του δεν σβήνει) και από Σλαβομακεδόνες και από Έλληνες που θα μπορούσαν να ήταν και περισσότεροι αν δεν υπήρχε η φίμωση. Και ας μου επιτραπεί να παραδεχτώ πως-αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρεσβεύει το Τούρκικο μειονοτικό κόμμα της Θράκης –ένοιωσα πολύ ωραία βλέποντας τα ξινισμένα  μούτρα των καθεστωτικών πολιτικών και δημοσιογράφων  όταν μιλούσαν  με δυσαρέσκεια για την πρωτιά του μειονοτικού κόμματος στη Θράκη. Βλέπετε αυτό που μισεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ολοένα και πιο εκφασιζόμενο Ελληνικό βαθύ κράτος είναι οι εθνικές μειονότητες !
Τέλος στα θετικά συγκαταλέγονται η αύξηση στα ποσοστά των φιλοευρωπαίκών Ένωση Κεντρώων και ΟΑΚΚΕ και η πρώτη παρουσία του κόμματος "Κοινωνία Πολιτών", παρότι αυτά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν δεν μπορούν να τους κάνουν  ακόμα υπολογίσιμα πολιτικά ρεύματα. Το ίδιο θετική ήταν και η συντριβή των δύο γελοίων κομμάτων της δραχμής των τυχοδιωκτών Αλαβάνου και Κατσανέβα.

Βέβαια το άσχημο είναι ότι γενικώς πουθενά δεν φαίνεται από αυτά τα αποτελέσματα μια ελπίδα στον ορίζοντα για την Ελλάδα που βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς μεγαλύτερα δεινά. Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι νεότεροι ψηφοφόροι (οι κάτω των 40 ετών) στρέφονται, σύμφωνα με τα στατιστικά, σαφώς περισσότερα στα άκρα απ’ότι οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι. Ειδικά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή πραγματικά σαρώνουν σ’αυτές τις ηλικίες και αν αυτό δεν αλλάξει στα επόμενα χρόνια καταλαβαίνετε που θα καταλήξουμε ως χώρα !
 Ας μου επιτραπεί ως επίλογος και ένα τελευταίο σαρκαστικό σχόλιο μεταξύ σοβαρού και αστείου για την Ελληνική πραγματικότητα...Όπως έχω ξαναγράψει είδαμε και σε αυτές τις πρόσφατες εκλογές φαινόμενα παρακμής τύπου Χρυσής Αυγής, Μπέου στο Βόλο, Μώραλη (δηλαδή του Μαρινάκη) στον Πειραιά , Κορτζίδη στο Ελληνικό ή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ που εμπεριέχει και στοιχεία γραφικότητας κλπ. Είναι το ζήτημα λοιπόν του πως και γιατί ψηφίζει ο Έλληνας και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που είναι οι πιο εξωφρενικοί απ’όλους, ειδικά μάλιστα όταν βλέπουμε όλα αυτά τα φαινόμενα παρακμής να υποστηρίζονται και με φανατισμό και να συνοδεύονται από έξαλλους πανηγυρισμούς και χαβαλέ! Εδώ μπαίνει κοινωνιολογική και εθνολογική προσέγγιση ! Αντισυμβατικός μιλάει τώρα !

Και πως αλλιώς θέλατε να ψηφίζει ο αθάνατος Έλληνάρας παρακαλώ ; Μήπως δεν είμαστε η πιο ελαφριά χώρα του κόσμου ; Τι εννοώ ;
Ναι,είμαστε η χώρα που θεωρεί μέρος του πολιτισμού της τον καραγκιόζη και αυτό λέει πολλά, δηλαδή χώρα καραγκιόζ μπερντέ !  Και φυσικά όποιος θυμάται τι ακριβώς ήταν αυτός ο ήρωας και είναι λογικά σκεπτόμενος, θα πρέπει να απορεί πως αυτό το πράμα το θεωρούμε κάτι σπουδαίο και το δείχνουμε στα παιδιά. Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει σε άλλο μέρος του κόσμου. Και ρωτώ τώρα,ποιά σοβαρότητα και τι ψήφο να περιμένει κανείς από μια τέτοια χώρα  ;  Θέλετε να το πάμε και παρακάτω ;
Είμαστε ο μοναδικός λαός του κόσμου που πανηγύριζε και γέλαγε όταν οι εχθροί του κήρυσσαν τον πόλεμο και πήγαινε να πολεμήσει !  Τα έβλεπαν αυτά όσοι ξένοι ζούσαν το 40' στην Ελλάδα και έζησαν τα γεγονότα και δεν πίστευαν στα μάτια τους, λέγοντας ότι "αυτοί είναι τρελοί" ! Ακόμα είμαστε η χώρα όπου μπορεί να σημειωθούν επεισόδια σε ένα γήπεδο με 300 φιλάθλους ή που μπορεί να κατακλυστεί η Αθήνα από χιλιάδες κόσμο που διαδηλώνει για να μη φύγει το θρήσκευμα απ’τις ταυτότητες και πολλοί από αυτούς  να μην πατούν ποτέ το πόδι τους στην εκκλησία ! Πάμπολα τα παραδείγματα ελαφρότητας, σαχλαμάρας και φαιδρότητας που μπορούμε να παραθέσουμε στη χώρα μας.

Που θέλω να καταλήξω ; Πολύ απλά στο ότι συχνά αυτά τα φαινόμενα ομαδικής παράνοιας στη χώρα μας δεν εξηγούνται με την κοινή λογική, που έτσι κι’αλλιώς απουσιάζει από Ελληνοορθόδοξο πολιτισμό μας , αλλά με την κοινωνιολογία και την εθνολογία…Δεν φταίνε λοιπόν μόνο η οικονομική κρίση και οι λαθρομετανάστες πχ. για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, ούτε μόνο το χαμηλό πνευματικό επίπεδο αυτών των ψηφοφόρων (που μάλιστα πάρα πολλοί από αυτούς δεν δηλώνουν καν ακροδεξιοί ή φασίστες !), αλλά το καραγκιοζιλίκη και η ελαφρότητα που έχουμε διαχρονικά μέσα στην κουλτούρα μας !
















Δεν υπάρχουν σχόλια: