Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ασφυκτική κατάσταση στις ευρωεκλογές !


Μάλλον από ένα ιδιαίτερο βίτσιο έκατσα και παρακολούθησα τις θέσεις όλων σχεδόν των κομμάτων-42 (!) τον αριθμό - τηλεοπτικά και ιντερνετικά όπως προβλήθηκαν πριν τις ευρωεκλογές. Το πιο παράδοξο όλων είναι ένα φαινόμενο που σπανίως συναντάς και παγκοσμίως και που δεν έχω  ξαναδεί ποτέ σε τέτοιο βαθμό ούτε και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από τα 42 κόμματα περίπου τα 30 με 32- από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά-λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα, με την ίδια ρητορική και τα ίδια επιχειρήματα ! Η μοναδική διαφορά είναι ότι από τους μη αριστερούς λείπουν οι κορώνες κατά του καπιταλισμού, ενώ από τους αριστερούς λείπουν οι πολλές αναφορές στο έθνος, στην πατρίδα κλπ και η ρητορική κατά των μεταναστών. Δηλαδή με 42 κόμματα  θα πίστευε κανείς ότι μιλάμε για εξαιρετικό πλουραλισμό στη χώρα μας…και όμως αντί για 42 είναι σαν να έχουμε  3,4 κόμματα, άρα αυτή η κατάσταση φέρνει περισσότερο προς ολοκληρωτισμό παρά προς δημοκρατία !

Περίπου η κοινή γραμμή όλων (από πολύ ωμά έως πιο καλυμμένα) είναι ότι για όλα φταίει το μνημόνιο, η Γερμανία, η Μέρκελ, ο νεοφιλελευθερισμός  και η πολιτική λιτότητας που καταστρέφουν την Ελλάδα μας κλπ.,κλπ και φυσικά οι Έλληνες πολιτικοί που υποτίθεται ότι υποτάσσονται στη Γερμανία.Αυτή είναι φυσικά και η εθνική γραμμή που επινόησαν όσοι κινούν τα νήματα για να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό και να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Εμείς εδώ έχουμε  αναλύσει και στο παρελθόν πόσο αναληθής  και προβοκατόρικη είναι αυτή η ρητορική , αλλά το θέμα είναι γιατί  συμβαίνει αυτό και στις εκλογές σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό και αν είναι σκόπιμο ή τυχαίο. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά το Ελληνικό κρυφοφασιστικό βαθύ κράτος  φύτεψε κατά πρώτον μια σειρά από νέα μικρά κόμματα μετά την οικονομική κρίση, ώστε να εγκλωβίσει ψήφους που θα έφευγαν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε άλλα μικρά καθεστωτικά κόμματα και κατά δεύτερον άλλα κόμματα που προϋπήρχαν αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στην εθνική γραμμή για να επιβιώσουν εκλογικά !
Έτσι λοιπόν η αλήθεια είναι μάλλον αντίθετη απ’αυτή που φαίνεται στους περισσότερους, καθώς κάποια κόμματα που αυτοπροβάλλονται ως αντικαθεστωτικά είναι καθεστωτικά μέχρι το μεδούλι και κάποιοι που αυτοπροβάλλονται ως δημοκράτες και προοδευτικοί είναι  άκρως φασίστες και αντιδραστικοί !


Τι να αποφύγουμε και τι να προτιμήσουμε
 Πρέπει καταρχήν να αποφύγουμε να ψηφίσουμε όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα ακραία (Χρυσή Αυγή,ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και τα αλλά τα πιο μετριοπαθή (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ). Το δε Ποτάμι του Θεοδωράκη είναι μια περίπτωση που λέει και πέντε σωστά πράγματα και συγκρούεται (μόνο μέχρις ενός σημείου όμως) αλλά και που εξυπηρετεί δυστυχώς  και άλλες σκοπιμότητες  καθεστωτικές. Η ψήφος στο ποτάμι του θα έχει κάποιο νόημα  μόνο αν κοπεί από καθεστωτικά κόμματα και όχι από φιλελεύθερους ή και αναποφάσιστους.

Από τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα υπάρχει βέβαια το σιχαμερό Ρωσοκόκκινο  ψευτοαριστερό μέτωπο των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σχέδιο Β (Αλαβάνος), ΕΠΑΜ, ΟΚΔΕ, ΜΛ-ΚΚΕ, συν το ΕΕΚ-Τροτσκιστές που φαίνεται ότι μετά τη μήνυση που έφαγε ο γ.γ. του από τη Χρυσή Αυγή άρχισε να προσκυνάει τη Ρωσία…Από κόντα και διάφορες ουρές τους τύπου Δραχμή (Kατσανέβας), Σοσιαλιστικό κόμμα (Τζουμάκας) και ΑΣΚΕ και λοιπές ηλιθιότητες…Δεν λείπει φυσικά και η κλασσική φασιστική ακροδεξιά που πέρα απ’τη Χρυσή Αυγή έχει τους σχεδόν ομοϊδεάτες της Πατριωτικής Ένωσης και τους κάπως πιο μετριοπαθείς του Εθνικού μετώπου τύπου Λεπέν, καθώς και τους ορθοδοξοφασίστες του κόμματος Κοινωνία  και φυσικά και το ΛΑΟΣ και βέβαια όλα αυτά τα φασιστοειδή δεν μπαίνω στον κόπο να τα σχολιάσω καν…Υπάρχει επίσης και ένα πιο μετριοπαθές  εθνικιστικό κόμμα του Συνδέσμου Εθνικής ενότητας που μάλιστα δεν είναι Ρωσόφιλο (πάλι καλά…). Από κοντά βέβαια και το σκληρό λαϊκοδεξιό κόμμα του Πολύδωρα (με Ψωμιάδη, Νικολόπουλο κλπ.) Ένωση για την πατρίδα και το λαό που είναι σκέτη αντιγραφή  των ΑΝΕΛ…

Τονίζω επίσης ότι κάποια κόμματα  που φαινομενικά μοιάζουν ακίνδυνα έως γραφικά κρύβουν συχνά καθεστωτική γραμμή μέσα τους και πρέπει να τα αποφύγουμε. Τέτοια είναι των Κυνηγών (δεξιοί αντιευρωπαίοι) του Βεργή ,το ΛΕΥΚΟ (το κόμμα) και του Κολλάτου που κατεβαίνει με ρατσιστική αντιγερμανική γραμμή. Ακόμα και ένα μικρό κομματίδιο ονόματι ΑΚΚΕΛ που το έχουν αγρότες της Θράκης γράφει στην ιστοσελίδα του πως θα πρέπει να υποστηρίξουμε «τους ομόδοξους Ρώσους» στην εισβολή τους στην Ουκρανία !  Επίσης ένα πολύ επικίνδυνο κόμμα  που θα πρέπει να αποφύγουμε είναι και το Έλληνες Ευρωπαίοι πολίτες του  Ελληνογερμανού πρώην ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη που φτιάχτηκε για να ξεγελάσει και να εγκλωβίσει φιλελεύθερους και φιλοευρωπαίους ψηφοφόρους μέσα σε ένα καθεστωτικό και άκρως εθνικιστικό κόμμα.

Που πρέπει να στραφούμε λοιπόν ; Στα γενικά φιλοαναπτυξιακά και φιλοευρωπαϊκά κόμματα (Με όλα τα γνωστά ελαττώματα του καθενός) που είναι οι Γέφυρες (Δράση-Δημιουργία ξανά) που πρέπει να ενισχυθούν παρά την παρουσία του αρκετά αμφιλεγόμενου Τζήμερου, στην Ένωση Κεντρώων, στην ΟΑΚΚΕ, καθώς και στο νεοσύστατο κόμμα της Κοινωνίας πολιτών. Επίσης καλό θα είναι να ενισχυθούν αρκετά και οι φίλοι μας οι Σλαβομακεδόνες του Ουράνιου τόξου και από Έλληνες ως ψήφο διαμαρτυρίας προς το πολιτικό καθεστώς.
Το άσχημο βέβαια είναι ότι παρότι αυτή τη φορά τα μικρά κόμματα είχαν μεγαλύτερη προβολή από την τηλεόραση, τα κανάλια παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι φιμώνοντας ουσιαστικά κόμματα όπως η Ένωση Κεντρώων,το Ουράνιο τόξο και το μειονοτικό κόμμα της Θράκης με πολύ μικρή ή αποκλειστικά μεταμεσονύκτια προβολή, αλλά δυστυχώς τέτοια φαινόμενα τα περιμέναμε σίγουρα ότι θα συμβούν σε αυτή τη χώρα που ζούμε, καθώς τα ζούμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση…



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΩΛΟΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΩΜΕΓΑ;;;;;;;;;;