Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μπόχα και παρακμή και στις αυτοδιοίκητικές εκλογές


To πιο εμφανές στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι η αποτυχία των βασικών επιλογών του Σαμαρά για τη Ν.Δ. που δείχνουν ως ένα βαθμό και τη μετριότητα ή και ανυπαρξία αυτής της κυβέρνησης και από την άλλη και η αδυναμία και έλλειψη σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα από αυτή την κακή κυβέρνηση. Δεν ήταν δηλαδή κάποιο διαφορετικό συμπέρασμα από αυτό που διαπιστώνουμε όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι εδώ και δύο χρόνια.

Επιλογές όπως του Σπηλιωτόπουλου στην Αθήνα που κατέβηκε με ακροδεξιά ατζέντα (και που φυσικά συνετρίβη γιατί όλοι οι φασίστες και ξενοφοβικοί πήγαν στον Κασιδιάρη…), ενός Καλαφάτη στη Θεσσαλονίκη, του Κουμουτσάκου στην Αττική και άλλες απέτυχαν οικτρά. Το ίδιο φαίνεται πως θα αποτύχει και η υποψηφιότητα Γιάννη Ιωαννίδη στη Μακεδονία και το πιθανότερο και του δημάρχου Πειραιώς Μιχαλολιάκου. Εδώ βεβαιώς θα πρέπει να τονίσουμε και τη βρωμιά που διέπραξε ο Σαμαράς που ουσιαστικά πούλησε την υποψηφιότητα της ΝΔ Ιωαννίδη υπέρ του ακροδεξιού και…αντιμνημονιακού Τζιτζικώστα !  Αυτό είναι δείγμα ότι πάνω και από τα κομματικά συμφέροντα,αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι τύπου Σαμαρά βάζουν σκοτεινά συμφέροντα του βαθέως κράτους και της διαπλοκής.
Οι δε ΣΥΡΙΖαίοι και όλος ο συρφετός που τους ακολουθεί βιάστηκαν να πανηγυρίσουν μετά τα λαθεμένα exit poll,αλλά μάλλον προσγειώνονται ανώμαλα, καθώς ακόμα δεν έχουν κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο ή νομαρχία !
Εκτιμώ μάλιστα ότι στο δεύτερο γύρο ο Σακελλαρίδης θα ηττηθεί από τον Καμίνη και ότι μόνο η Δούρου έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον μετριότατο Σγουρό στην Αττική. Σιγά το κατόρθωμα…

Πάμε τώρα και στα φαινόμενα παρακμής στα οποία αναφέρεται και ο τίτλος. Η Χρυσή Αυγή πήρε σύμφωνα με τους υπολογισμούς γύρω στο 9 % πανελλαδικά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να παρατηρούνται στην Αττική γιατί  εκεί οι υποψήφιοι ήταν οι  πιο αναγνωρίσιμοι ναζήδες Κασιδιάρης και Παναγιώταρος. Και είναι ασύλληπτος  ο βαθμός πνευματικής παρακμής ενός μεγάλου κομματιού του Ελληνικού λαού γιατί πλέον κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή. Συνεπώς μιλάμε καθαρά για ένα κομμάτι του λαού μας που επιθυμεί ανοιχτά  αίμα, ξύλο και δικτατορία στο όνομα της πατρίδας και της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης κλπ.
Ένα ακόμα φαινόμενο μεγάλης παρακμής είναι η ψήφιση του υπόδικου και μέχρι πρόσφατα φυλακισμένου ποδοσφαιρικού παράγοντα Αχιλλέα Μπέου που μάλλον στο δεύτερο γύρο θα εκλεγεί δήμαρχος Βόλου !  Και εδώ πιστεύω ότι πέρα από την καθαρά ποδοσφαιρική ψήφο (ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου) έχουμε να κάνουμε με ένα ίδιο φαινόμενο με τη Χρυσή Αυγή, δηλαδή το καταφύγιο των ψηφοφόρων στον υπόκοσμο προκειμένου-όπως πιστεύουν- να συντριβεί το πολιτικό κατεστημένο…

Επίσης ένα πολύ δυσάρεστο και ανησυχητικό φαινόμενο είναι η πολύ πιθανή εκλογή Μώραλη (δηλαδή του Μαρινάκη…) στο δήμο Πειραιά. Εμείς αποκαλύπτουμε-για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί- ότι πρόκειται στην ουσία για μια άθλια σύμπραξη Χρυσής Αυγής-ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να ελέγξει τον Πειραιά για λογαριασμό ενός άθλιου ακραίου πολιτικού συνεχούς που εμείς το καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια. Όπως δείχνουν και οι καταγγελίες του δημάρχου Μιχαλολιάκου για μαφιόζικες πρακτικές, αυτοί (που στηρίζονται κυρίως στο αφελές οπαδηλήκι  αδαών που τους ψηφίζουν) θα είναι χρήσιμοι στο μέλλον στο πολιτικό καθεστώς για να κάνουν
τη βρώμικη δουλειά της τρομοκράτησης του Πειραϊκού λαού σε περίπτωση που ένα μικρό ή μεγάλο μέρος αυτής της εργατούπολης αντιδράσει στο μέλλον στη φτώχεια και στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται. Και κυρίως βέβαια αυτή την τύχη θα έχει όποιος τολμήσει να αντισταθεί έστω και στοιχειωδώς στα  Ρώσικα και Κινέζικα νέα αφεντικά της χώρας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν εκεί  στον Πειραιά οι Κινέζοι ετοιμάζονται να πάρουν όλο το λιμάνι και να το μετατρέψουν σε κάτεργο.
Στεκόμαστε επίσης στο διόλου ευκαταφρόνητο 30% που πήρε στο Ελληνικό-Αργυρούπολη ο κομμουνιστής δήμαρχος Κορτζίδης  ο ίδιος που λειτουργούσε παράνομα το λούνα παρκ  που σκοτώθηκε πρόσφατα το άτυχο παιδάκι ! Άλλο ένα θλιβερό φαινόμενο...
Ακόμα υπήρξαν και φαινόμενα χαβαλέ των ψηφοφόρων όπως στη Μεσσήνη Μεσσηνίας με έναν γραφικό υποψήφιο που μοίραζε χαρτονομίσματα στην πλατεία της πόλης και που πέρασε στο δεύτερο γύρο και διεκδικεί τη δημαρχεία !
Ακόμα και η θριαμβευτική νίκη του Ηλία Ψινάκη στο Μαραθώνα πιστεύω πως είχε και στοιχεία χαβαλέ…

Δυστυχώς όμως δεν είναι καθόλου χαβαλές η εκλογική στάση του Ελληνικού λαού που δεν λέει να ωριμάσει και κατ΄επέκταση η περαιτέρω φτώχεια, ανεργία και αυταρχισμός που έρχεται με τη βούλα της επτακομματικής συμμορίας της βουλής.
Δεν έλειψαν βέβαια και γενικά  υγιείς και φιλοαναπτυξιακοί πολιτικοί που εκλέχθηκαν ή θα εκλεγούν στο δεύτερο γύρο όπως ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Καμίνης στην Αθήνα (αν βγει) , ο Τατούλης στην Πελοπόννησο, ο Νίκας στην Καλαμάτα κλπ.  Αλλά αυτού του τύπου οι πολιτικοί όχι μόνο είναι μειοψηφία, αλλά και οι περισσότεροι απ΄αυτούς δεν έχουν και ιδιαίτερες αντιστάσεις απέναντι στους ανατολικού τύπου  διεφθαρμένους πολιτικούς και αστική τάξη που καταστρέφουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: