Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Το δίκιο είναι τώρα με το Ισραήλ !


Οι ταραχές στην πολύπαθη περιοχή ξεκίνησαν όταν τρεις νεαροί Ισραηλινοί απήχθησαν από μέλη της Χαμάζ και δολοφονήθηκαν. Λίγο αργότερα σε αντίποινα κάποιοι Ισραηλινοί έκαψαν ζωντανό έναν νεαρό Παλαιστίνιο σε αντίποινα. Καταδικαστέες φυσικά και οι δύο πράξεις, αλλά η διαφορά είναι ότι οι Ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τους δικούς τους δολοφόνους ενώ οι Παλαιστίνιοι κάλυψαν απόλυτα τους δικούς τους !

Τότε λοιπόν η ισλαμοφασιστική Χαμάζ άρχισε να εκτοξεύει μαζικά ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη λωρίδα της Γάζας με στόχο να πλήξει και κατοικημένες περιοχές αλλά συνήθως αυτές αναχαιτίζονται από τους Ισραηλινούς και αμέσως άρχισαν και τα Ισραηλινά πυρά στην Παλαιστίνη με τα γνωστά αποτελέσματα και τους νεκρούς.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι  ότι ο κύκλος της βίας ξεκίνησε για μια ακόμη φορά από την Παλαιστίνη και τη Χαμάζ-όπως συμβαίνει συνήθως- και ακολούθησε η Ισραηλινή απάντηση… Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις ρουκέτες μιας Χαμάζ που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την εξαφάνιση του Ισραήλ από το χάρτη !
Άλλωστε όλες οι επιθέσεις του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη γίνονται με στόχο να χτυπηθούν βάσεις της Χαμάζ και όχι άμαχοι. Εξάλλου όταν μιλάμε για βάσεις της Χαμάζ λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή εκτοξεύει ρουκέτες ή έστω κρύβεις βάσεις εσκεμμένα μέσα σε κατοικημένες περιοχές ! Και το κάνει προφανέστατα είτε για να χρησιμοποιεί αμάχους σαν ασπίδα προστασίας, είτε για να χρεώνει πάντα στο «κακό» και «κτηνώδες» Ισραήλ τους Παλαιστίνιους αμάχους νεκρούς !!
Και το τρίτο είναι ότι οι Παλαιστίνιοι και η Χαμάζ δεν δικαιούνται να ξεκινούν ταραχές και ειδικά από τη λωρίδα της Γάζας διότι εκεί-σε αντίθεση με τη δυτική όχθη- το Ισραήλ έχει υποχωρήσει και έχει εκκενώσει και τους οικισμούς του ήδη από την εποχή του Σαρόν. Γιατί λοιπόν από τη Γάζα κύριοι Παλαιστίνιοι ;

Δυστυχώς λοιπόν το  Ισραήλ λοιπόν δεν έχει άλλη επιλογή απ’το να βομβαρδίζει κατά βάσεων της εγκληματικής Χαμάζ και να χρεώνεται το ίδιο στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης τους θανάτους των αμάχων…Στο κάτω,κάτω πουθενά το διεθνές δίκαιο δεν απαγορεύει και δεν τιμωρεί το βομβαρδισμό σε μέρη όπου υπάρχουν άμαχοι, αλλά την εσκεμμένη στόχευση αμάχων. Αν δηλαδή υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι κοντά σε αμάχους που χτυπούναι, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για εγκλήματα πολέμου.
Ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι και καλά φιλο-Παλαιστίνιοι είναι ότι οι ρουκέτες της Χαμάζ δεν σκοτώνουν παρά ελάχιστους σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς. Όμως και αυτό δεν στέκει διότι το Ισραήλ δεν είναι υποχρεωμένο να θρηνήσει πρώτα νεκρούς και μετά να απαντήσει και να αμυνθεί, καθώς είναι υποχρεωμένο να προστατεύσει τους πολίτες του. Ακόμα και η εκεχειρία που πρότεινε ο γενικά ουδέτερος και ειρηνόφιλος πρόεδρος της Αιγύπτου στρατηγός Σίσι έγινε αποδεκτή από το Ισραήλ και απορρίφθηκε από τη Χαμάζ που επιμένει ακόμα και σήμερα να εκτοξεύει απτόητη ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Ποιος λοιπόν θέλει τον πόλεμο και ποιος την ειρήνη σε αυτή την περίπτωση ;

Το δίκιο λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με το Ισραήλ που ουσιαστικά μπήκε σε έναν αμυντικό πόλεμο παρά τη θέλησή του (ότι και αν λένε Τσιπροκαμμένοι,Ναζήδες,κουμμούνια και λοιποί Έλληνες αντισημίτες). Τέλος να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει πως συντασόμαστε με τις όποιες εθνικιστικές ή σοβινιστικές πολιτικές του Νετανιάχου και άλλων Ισραηλινών πολιτικών στο Παλαιστινιακό, αφού η θέση μας είναι σταθερά υπέρ δύο ανεξάρτητων κρατών στην περιοχή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο το Ισραήλ αρνείται ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει όσο κυβερνά στην Παλαιστίνη η φασιστική και τρομοκρατική Χαμάζ που πρεσβεύει την εξαφάνιση του Ισραήλ από το χάρτη (κάτι που σημαίνει ουσιαστικά εθνοκάθαρση) και που πάντα ανοίγει πρώτη τον κύκλο της βίας.   


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι εσύ είσαι με το ισραήλ και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Από το 46 μέχρι και σήμερα η Παλαιστίνη εξαφανίζεται κάτω από τη μπότα των εβραίων. Εγώ λέω να δώσουν οι κοτσιδάκιδες τα εδάφη της Παλαιστίνης και να πάνε από εκεί που ήρθαν. Και φυσικά δεν είμαι με τους ισλαμιστές με τις ρουκέτες, αλλά αυτή μάχονται για την πατρίδα που τους έκλεψαν οι άλλοι.

Παλαιστίνη 1946-2012<--- Δες το link

Και εδώ αριστερά βλέπετε τους ναζί και δεξιά τους εβραίους. Διαφορές;;;; Και μη μου πεις ότι είναι έγχρωμες

ναζί Vs εβραίοι 01<--- Δες το link
ναζί Vs εβραίοι 02<--- Δες το link

Και λίγο ακόμα μπάνιο στην αλήθεια<--- Δες το link
λίγο ακόμα...;;;<--- Δες το link

Υ.Γ.1: Θα κλείσεις τις αισθήσεις σου απέναντι στη γενοκτονία των παλαιστίνιων με δικαιολογία μερικές ρουκέτες;;;
Υ.Γ.2: Πότε ορίστηκε η πορεία διαμαρτυρίας στη πρεσβεία του ισραήλ γιατί θέλω να έρθω;;;
Υ.Γ.3: Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι η ρατσιστές εβραίοι, είναι κατά της πολυπολιτισμικότητας και κατά της ομοφυλοφιλίας;;;

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαμε την καραμέλα "γενοκτονία"... Ναι, "γενοκτονία" που διαρκεί μέχρι στιγμής σχεδόν 70 χρόνια!