Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ανησυχία για το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον… Να σταματήσει τώρα η ανοχή προς τη Ρωσία !Ουκρανία, Ιράκ, Παλαιστίνη, Συρία, Λιβύη και Αφγανιστάν είναι τα πιο ανοιχτά μέτωπα στην υφήλιο και ποιος ξέρει και ποια άλλη χώρα μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον (ευτυχώς που ηρεμεί τώρα η Αίγυπτος…).

 Οι Ρώσοι φασίστες αφού κατέλαβαν ως άλλοι Χίτλερ την Κριμαία εξοπλίζουν και καθοδηγούν τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας τους οποίους η- κατά τ’άλλα πάντα αμφιλεγόμενη- κυβέρνηση της Ουκρανίας προσπαθεί να πατάξει. Τα αδίστακτα Ρώσικα καθάρματα δεν δίστασαν να καταρρίψουν ένα άσχετο Μαλαισιανό αεροπλάνο (το οποίο μάλλον μπέρδεψαν με Ουκρανικό) στέλνοντας στον τάφο κάποιες εκατοντάδες επιβάτες ! 
 Πρόκειται για άκρως ειδεχθές έγκλημα κατά αθώων πολιτών που όσο κι’αν η Μόσχα προσπαθεί να το καλύψει και να αποποιηθεί των ευθυνών της είναι πλέον προφανέστατο πως το διέπραξαν οι φίλοι τους οι αυτονομιστές ! Υπάρχουν και βίντεο και ηχητικά και δορυφορικές φωτογραφίες και άλλα δεδομένα (και φυσικά και η παρεμπόδιση των εμπειρογνωμόνων από τους Ρώσους να κάνουν τη δουλειά τους) που μόνο τυφλός ή χαζός  μπορεί να παραγνωρίσει και να μη δει την ενοχή της Μόσχας. Λίγοι γνωρίζουν άλλωστε ότι οι αυτονομιστές εκτός από το συγκεκριμένο αεροπλάνο που κατέρριψαν, έχουν καταρρίψει πρόσφατα στη συγκεκριμένη περιοχή ελέγχου τους και άλλα, όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και ένα μεταγωγικό Ουκρανικό αεροσκάφος ! Φως φανάρι λοιπόν ότι για αυτό το στυγνό έγκλημα ευθύνεται το δολοφονικό επεκτατικό κράτος της Ρωσίας.

 Και το άσχημο δεν είναι μόνο ότι μια χούφτα αντιδημοκρατικών κρατών στηρίζουν φανερά τη Ρωσία και εμποδίζουν έτσι αποφάσεις του ΟΗΕ εναντίον της, αλλά η κυρίως η αφασία της δημοκρατικής δύσης που δείχνει μια εξοργιστική ανεκτικότητα απέναντι στη Ρωσία και αντιδρά μόνο με κάποιες κυρώσεις κατά ορισμένων Ρώσων ολιγαρχών που λίγο ενοχλούν τη Ρωσία του Πούτιν η οποία βέβαια είναι έτοιμη για όλα…
Είναι κυρίως οι ΗΠΑ του Ρωσόφιλου Ομπάμα που με την ανοχή του απέναντι στη Μόσχα τους αποθράσυνε και έχει τεράστια ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Από την άλλη Γαλλία και Βρετανία των Ολάντ και Κάμερον είναι τόσο τυφλοί και χοντρόπετσοι σε βαθμό που συνεχίζουν να πουλούν ακόμα και σήμερα όπλα στη Ρωσία ! Η δε Γερμανία δεν είναι τόσο χοντρόπετση όσο οι Αγγλογάλλοι-καθώς έχει κάποιες αντιστάσεις- αλλά και αυτή δεν είναι όσο σκληρή θα έπρεπε απέναντι στη Ρώσικη απειλή για κάποιους λόγους που δεν είναι ώρα να αναλύσουμε…Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιες δυτικές κυβερνήσεις και κόμματα περιμένουν να ξυπνήσουν μόνο όταν οι νέοι Χίτλερ χτυπήσουν και την πόρτα τους, αλλά τότε θα είναι αργά (φωτεινή εξαίρεση οι γενικά αντιρώσοι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ).

 Η ουσία είναι ότι το διεθνές περιβάλλον είναι σήμερα πολύ τεταμένο και επίφοβο για μια γενικότερη ανάφλεξη και συγκρούσεις όσο ποτέ άλλοτε μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου και αυτό δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει. Και αν τότε ήταν η κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση ο βασικός εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας που προσπαθούσε να επιβληθεί παγκοσμίως, σήμερα είναι η διάδοχός της Ρωσία κάτι αντίστοιχο ! 
Επιπλέον αν παρατηρήσουμε όλα τα μέτωπα της έντασης που προανέφερα θα δούμε ότι το βασικό πρόβλημα είναι (εκτός από την ίδια τη Ρωσία) φανατικοί Ισλαμιστές που συχνά μάλιστα υποκινούνται από τη Ρωσία καθώς και φιλορώσοι τριτοκοσμικοί δικτατορες (πχ.Συρία,Ιράκ). Μάλιστα στη Συρία παρατηρούμε το φαινόμενο η Ρωσία να εξοπλίζει και τον Άσαντ και τους αντάρτες (!!)και παρομοίως στο Ιράκ ο Ρωσόφιλος δικτάτορας Μαλίκι να διχάζει τη χώρα του και να δέχεται ως συνέπεια και την άγρια επίθεση των ακόμα χειρότερων Ισλαμοφασιστών…Και φυσικά το βαρύ τίμημα του αίματος το πληρώνουν οι λαοί τους,οι μόνοι δηλαδή που δεν φταίνε σε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: