Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Οι κρατικοφασίστες επιχειρούν φίμωση του ηλεκτρονικού τύπου !!












Εδώ και αρκετό  καιρό είχαν εκφραστεί κάποιες σκέψεις της κρατικοφασιστικής Ελληνικής κυβέρνησης για περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών και να που ο υπουργός επικρατείας κ. Νίκος Παππάς δήλωσε πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση «θα περιορίσει το πλήθος των αδειών στην τηλεοπτική αγορά επειδή η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει» !

Με λίγα λόγια η «αριστερή» κυβέρνηση μας ετοιμάζεται να κλείσει με το έτσι θέλω τηλεοπτικούς σταθμούς, και να οδηγήσει και στην ανεργία μερικές εκατοντάδες εργαζομένους,  υποτίθεται για να προστατεύσει κάποιους επιχειρηματίες τους οποίους θεωρεί ανίκανους να κρίνουν οι ίδιοι αν τους συμφέρει ή όχι να έχουν κανάλι !! Αυτό λοιπόν είναι το μοναδικό τους επιχείρημα χωρίς να γίνεται έστω μια αναφορά -για τα μάτια ου κόσμου- πως το πλήθος των τηλεοπτικών αδειών πρέπει να περιορίζεται  από τις τεχνικές δυνατότητες τους και την ικανότητα αυτών των σταθμών να ανταποκριθούν σε κάποιες προδιαγραφές, ώστε να έχουν άδεια να εκπέμπουν. Γελοία πράγματα και προφάσεις που φυσικά προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης που είναι η φίμωση του τύπου και η λογοκρισία σε κάθε αντίθετη προς αυτήν φωνή που ακούγεται,σε οποιοδήποτε κανάλι και μέρος της Ελλάδας (φυσικά μην αμφιβάλετε ότι αυτό θα είναι το κριτήριο της αδειοδότησης) ! Καθόλου περίεργη πρακτική για αυτό το αμάλγαμα  ππαλιοκομμουνιστών, νεοκομμουνιστών (ΣΥΡΙΖΑ) και εθνοφασιστών (ΑΝ.ΕΛ.)

Εξάλλου η κυβέρνηση δείχνει να ενοχλείται ακόμα και δημοσίως από την δημοσιογραφική κριτική και δεν διστάζει να στοχοποιεί συχνότατα ΜΜΕ και μεμονομένους δημοσιογράφους που απλώς εκφράζουν μια αντίθετη άποψη,είτε η ίδια, είτε διάφορά τσιράκια τους. Αντιλήψεις ολοκληρωτικής προέλευσης που επιβεβαιώνονται δυστυχώς από την προσπάθεια ελέγχου του τύπου, ενός τύπου που παρόλα αυτά, ως γενική εικόνα, μόνο εχθρικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι (και ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.)…Διατείνομαι λοιπόν και το λέω υπεύθυνα, ότι αυτοί οι πανάθλιοι τύποι ετοιμάζουν μια ιδιότυπη φαιοκόκκινη δικτατορία μέσα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι’αυτό και πρέπει να φύγουν από την εξουσία το συντομότερο δυνατό !

Υπερβολές ; Όχι αν αναλογιστούμε ότι αρχίζουν με τη φίμωση του τύπου και αυτόν τον υποτιθέμενο ανένδοτο που κήρυξε ο Τσίπρας κατά της διαπλοκής. Με λίγα λόγια οι Συριζαίοι ισχυρίζονται ότι τους πολεμάει η διαπλοκή και τα κανάλια της διαπλοκής (αυτoί δηλαδή που τους έφεραν και στην εξουσία) και πως θα την αντιμετωπίσουν ; Μα φυσικά με τον τρόπο  της φίμωσης του τύπου και με αρχή από τον ηλεκτρονικό !

Είναι πολύ απλό…κάθε ολοκληρωτισμός ή αυταρχικός ηγέτης ισχυρίζεται πως τον πολεμάει το σύστημα προκειμένου να επιβληθεί στον τύπο και να σταματήσει και η παραμικρή αντιπολίτευση και γενικά για να επιβάλει την αυταρχική εξουσία του και το ίδιο πράγμα κάνει και ο Τσίπρας και κάποιοι ανόητοι με IQ χελώνας τον πιστεύουν και τον στηρίζουν ! Δυστυχώς με αυτούς που μπλέξαμε όλα δείχνουν ότι η χώρα μπαίνει σ’ένα πολύ «σκοτεινό τούνελ» από το οποίο δεν θα είναι εύκολο να βγει και το χειρότερο ότι, έτσι όπως πάνε, θα πεθυμήσουμε Παπανδρέου και Σαμαρά !!                                                                                                                                              Ναι,δεν είναι άλλωστε υπερβολή να πούμε πως όσο ανόητος και άσχετος κι’αν ήταν ο Παπανδρέου, η ελευθερία του τύπου λειτουργούσε πολύ καλύτερα επί των ημερών του. Άλλωστε αυτός άκουσε και ακούει ακόμα (δικαίως ή αδίκως) τις περισσότερες κριτικές αλλά και ύβρεις από οποιονδήποτε άλλον…Ή κάνω λάθος ;









Δεν υπάρχουν σχόλια: