Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οριστικά πλέον στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ το grexit !

Αντιμνημονιακοί αγκιτάτορες εν ώρα χαλάρωσης...
Το τυχοδιωκτικό παιχνίδι της Ρωσόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζεται αμείωτο επί 4 μήνες. Και αυτό το παιχνίδι έχει ως μοναδικό του στόχο την πίεση προς την κατεύθυνση της εισροής χρημάτων από την Ε.Ε. προς την Ελλάδα και μάλιστα χρημάτων χωρίς αντίκρισμα που απλά θα χρηματοδοτούν ελλείμματα σε ένα Ελληνικό βαρέλι δίχως πάτο !                                                       Αυτό το θέλει η κυβέρνηση των μπαταχτσήδων-και πράττει αναλόγως- όχι από αφέλεια, αλλά σκοπίμως ώστε να προκαλέσει αντιδράσεις που θα διχάσουν την Ευρώπη στο εσωτερικό της και άνοδο αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Πολύ απλά αυτή είναι η επιθυμία και οδηγία της «μαμάς Ρωσίας» την οποία ακολουθούν πιστά χωρίς δισταγμό και αναστολές. Έτσι, όπως έχω ξαναπεί, ήταν αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση αυτή θα τραβούσε πολύ το σχοινί μήπως και πετύχει το στόχο της, έστω και αν μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει αφού η Γερμανία δεν υποχωρεί. Γι’ αυτό το λόγο και παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται επί 4 μήνες, χωρίς να καταλήγουν πουθενά και τορπιλίζουν κάθε συμφωνία (βάζοντας φυσικά τη χώρα σε τεράστιες περιπέτειες). Και όλα αυτά τα κάνουν παρά την άτακτη υποχώρησή τους τον περασμένο Φεβρουάριο όπου υπέγραψαν και μνημόνια και τρόικα και όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δανειστές !

Πριν από λίγο καιρό αναρωτήθηκα κι’εγώ ο ίδιος μέχρι που θα το τραβήξουν αυτοί οι αδίστακτοι τύποι και αν θα τολμήσουν να φτάσουν μέχρι το grexit-το οποίο φυσικά θα γκρεμίσει και αυτούς- και νομίζω πως πλέον η απορία μου έχει λυθεί. Και έχει λυθεί από τη μία με τις επίσημες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών,και του ίδιου του Τσίπρα,περί δημοψηφίσματος (ένα δημοψήφισμα στο οποίο λογικά θα διακυβεύεται η παραμονή μας στο ευρώ),αλλά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Λαπαβίτσα που υπερασπιζόταν τη δραχμή τις οποίες μάλιστα στήριξε και δεν αποδοκίμασε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις δηλώσεις υπερασπίστηκε και ο ίδιος ο Λαπαβίτσας και ο υπεύθυνος της «Αυγής» σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας μάλιστα ο πρώτος πως η συζήτηση για τη δραχμή δεν έχει κάτι κακό,δεν πρέπει να τρομάζει  και πως είναι ένα ενδεχόμενο.


Υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία πως οι τύποι είναι αδίστακτοι και έτοιμοι για όλα και πως στην ατζέντα τους υπάρχει και το ενδεχόμενο του grexit ; Βέβαια τo αν τελικά θα πραγματοποιηθεί δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε (ότι πει η Ρώσικη πρεσβεία…),όμως είναι πλέον ένα σοβαρότατο πλέον ενδεχόμενο. Δεν έχει τώρα παρά να περιμένει  ο…σοφός  Ελληνικός λαός τις συνέπειες των επιλογών του… 

Βλέπετε η πικρή αλήθεια είναι ότι μια μεγάλη μερίδα του λαού μας κάνει αυτές τις εκλογικές επιλογές, απλούστατα διότι γουστάρει κατά βάθος αυτή την ανατολική τριτοκοσμική Ελλάδα του χάους που όμως θα παίρνει και τα λεφτά των ξένων για να ζει καλά τα οποία  είναι…υποχρεωμένοι να μας τα δίνουν γιατί απλά είμαστε Έλληνες !  Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: