Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα σε σκοτάδι και χάος !







Ας συνοψίσουμε λίγο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα…                    Η κυβέρνηση προφανέστατα ηττήθηκε στον ιδιότυπο διπλωματικό πόλεμο που άνοιξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν πέτυχε  ούτε διαγραφή χρέους, ούτε κατάργηση των μνημονίων συνοδευόμενα από ατελείωτα δανεικά των ευρωπαίων στη μαύρη τρύπα της Ελλάδας, ούτε τίποτα από όσα είχε τάξει στην αφελή μάζα που την ψήφισε.   

Αντιθέτως η Ευρώπη, που ήταν φανερό από την αρχή πως παίζει από θέση ισχύος, δεν θορυβήθηκε ούτε από το προβοκατόρικο δημοψήφισμα και τη νίκη του «ναι». Τολμώ να πω μάλιστα πως κατάλαβε πως έχει να κάνει με αντιευρωπαίους προβοκάτορες και αυτό την έκανε πιο σκληρή και αποφασιστική. Έτσι καταλήξαμε σε συνθηκολόγηση της κυβέρνησης η οποία κλήθηκε να εφαρμόσει ένα σκληρό μνημόνιο (που μάλιστα μην ξεχνάμε ότι συντάχθηκε αρχικά με βάση προτάσεις  που έφερε η ίδια η κυβέρνηση στην Ευρώπη) το οποίο έγινε τόσο σκληρό λόγω της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε στην οικονομία και η πολύμηνη διαπραγμάτευση και το παρανοϊκό δημοψήφισμα με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που το ακολούθησαν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί ακριβώς η κυβέρνηση του πολιτικού τζογαδόρου Τσίπρα προτίμησε  να φέρει μνημόνιο παρά να πάει σε grexit από τη στιγμή που βρέθηκε σε αυτό το δίλλημα. Υποθέτω όμως πως φοβήθηκαν την κατάρρευσή τους από τις συνέπειες της δραχμής και θεώρησαν πως θα είναι μικρότερο το πολιτικό κόστος, αν φέρουν στη βουλή μνημόνιο. Ίσως και η ίδια η Ρωσία (ο κρυφός καθοδηγητής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) να το προτίμησε και να έδωσε τέτοια οδηγία, καθώς η δραχμή ίσως να γκρέμιζε οριστικά την κυβέρνηση, αλλά και όλο το αντιμνημονιακό Ρωσόφιλο κομματικό μέτωπο (από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μέχρι Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. 

Η κυβέρνηση λοιπόν είχε το δύσκολο έργο να περάσει προπαγανδιστικά ένα σκληρό μνημόνιο που έφερε η ήττα της στον πόλεμο της  με την Ευρώπη, κάτι που αναιρούσε όλα τα ψέματα που  είχε υποσχεθεί μέχρι τώρα και έφερνε τα ακριβώς αντίθετα.  Για να γίνει όμως αυτό με τον πιο πειστικό τρόπο έπρεπε να υπάρξουν και εσωκομματικές αντιδράσεις !                                              Έπρεπε να βρεθούν κάποιοι μέσα στο κόμμα που θα αντιδράσουν στο μνημόνιο και στα νέα μέτρα, ώστε να μη φαίνεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ένα συμπαγές μνημονιακό κόμμα ! Και ποιοι άλλοι θα ήταν οι πιθανότεροι για να αντιδράσουν και να μην ψηφίσουν  μνημόνιο από την κομμουνιστική αριστερή πλατφόρμα υπό τον κοινό πράκτορα της Ρωσίας Λαφαζάνη…Αυτοί λοιπόν ψήφισαν μαζικά όχι στο νέο μνημόνιο, ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως θα συνεχίσει να κυβερνάει εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύει !

 Την ίδια στιγμή κατά αστείο τρόπο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας  προσπάθησαν να παρουσιαστούν από ΜΜΕ αλλά και  κόμματα της αντιπολίτευσης ως κεντροαριστεροί που θα προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και ως κάποιοι που τα έχουν καλά με την Ευρώπη ή ακόμα και φιλοευρωπαίοι (σε αντίθεση βέβαια με την τελείως αντιευρωπαϊκή και ωμά Ρωσόδουλη αριστερή πλατφόρμα) !   Ναι, όλα τα κουφά τα έχουμε ακούσει σ'αυτή τη χώρα το ακούσαμε και αυτό και πολλοί ηλίθιοι το πιστεύουν ! Την ίδια στιγμή βέβαια τα capital controls σκοτώνουν μέρα με τη μέρα τη δύσμοιρη Ελληνική οικονομία και κανείς δε μιλάει ! Η συνέχεια αύριο…









Δεν υπάρχουν σχόλια: