Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Η αποθέωση της προβοκάτσιας και του ψέματος !


Συνοψίζοντας θα επαναλάβω πως αυτό που έγινε επρόκειτο για ένα νόθο και αντισυνταγματικό δημοψήφισμα και γιατί απαγορεύεται να μπαίνουν δημοσιονομικά ζητήματα σε δημοψήφισμα και γιατί ρωτηθήκαμε για μια ανεπίσημη πρόταση που είχε αποσυρθεί, στηριζόμενη σε ένα non paper, και γιατί με τον τρόπο που το οργάνωσαν (μέσα σε ελάχιστες ημέρες που είναι παράνομο και με το «όχι» πάνω από το «ναι») υφάρπαξαν την ψήφο του κόσμου.

Αυτό το δημοψήφισμα το έκανε ο Τσίπρας  καθ’υπόδειξη του Πούτιν στο πρόσφατο ταξίδι του πρώτου στη Μόσχα για δύο λόγους. Πρώτον για να μεταθέσει την ευθύνη για ότι προβοκατόρικο και καταστροφικό κάνει από’δω και πέρα στο λαό και έτσι να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία του και δεύτερον για να δημιουργήσει πανικό στις αγορές και στα χρηματιστήρια και να μπορέσει σιγά,σιγά να ζημιώσει κι’άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το πρώτο προς το παρών το πέτυχε, αλλά το δεύτερο ευτυχώς όχι...Στο σημείο αυτό να πούμε ότι και η στάση των τριών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν από ανόητη έως προβοκατόρικη !         Και αυτό γιατί από τη στιγμή που κατήγγειλαν το δημοψήφισμα ως πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό, θα έπρεπε να προτρέψουν τον κόσμο να μην ψηφίσει για να ακυρωθεί. Αντ’αυτού προέτρεψαν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει «ναι» και έτσι ουσιαστικά το αναγνώρισαν και το νομιμοποίησαν. Έτσι πέτυχαν και να μην ακυρωθεί και στο τέλος να βγει εύκολα το «όχι» που ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο.Ακόμα πιο άθλιος ήταν και αυτό το θλιβερό ανθρωπάκι που λέγεται Προκόπης Παυλόπουλος και ο οποίος ως πρόεδρος της δημοκρατίας είχε και δικαίωμα και υποχρέωση να το ματαιώσει ως συνταγματικό. Δεν το έκανε αφού στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει τη θεσούλα του και τον παχυλό μισθό του !

Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος οι κυβερνώντες μας διαβεβαίωναν πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να κλείσουν και ούτε θα γίνουν capital controls (τα οποία ζητούσε ο Στουρνάρας πιο νωρίς για να μην κλείσουν οι τράπεζες, αλλά κανείς δεν τον άκουσε…) και αφού τελικά έγιναν και τα δύο στοχοποίησαν τους δανειστές και την Ε.Κ.Τ. ως αποκλειστικούς υπεύθυνους. Δεν μπόρεσαν όμως να δικαιολογήσουν επαρκώς το γιατί έφυγαν από τη διαπραγμάτευση στο παρά πέντε της λήξης του προγράμματος άρα και της χρηματοδότησης. Δεν το ήξεραν ότι κλείσουν οι τράπεζες ;;  Ισχυρίζονται μάλιστα ψευδώς πως η Ε.Κ.Τ. σταμάτησε τη χρηματοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα απλά τη διατήρησε στα ίδια επίπεδα. Λες και ήταν υποχρεωμένη η Ε.Κ.Τ.-που διαχειρίζεται ξένα λεφτά και στηρίζεται σε κανόνες- να αυξήσει τη ρευστότητα επειδή έτσι ήρθε στους παρανοϊκούς της Κουμουνδούρου να κάνουν δημοψήφισμα !

Μ’αυτά και μ’αυτά, το «όχι» κέρδισε στο δημοψήφισμα-ακόμα και με κλειστές τράπεζες- και κέρδισε, μεταξύ άλλων, γιατί η κυβέρνηση με την προπαγάνδα της κατάφερε να πείσει πολύ κόσμο πως το «όχι» όχι μόνο δεν πρέπει να το φοβηθούμε, αλλά θα μας φέρει και καλύτερες ημέρες ! Γι’αυτό είδαμε και αυτές τις γελοίες σκηνές πανελληνίως, με κόσμο να πανηγυρίζει και να χορεύει στις πλατείες !  Επιπλέον πόλωσαν πολύ το κλίμα ποντάροντας κατά πρώτον στον εθνικισμό και την ξενοφοβία, με τη στοχοποίηση ενός διεθνούς εκβιαστή και εχθρού που θέλει το κακό μας κλπ…Και ακόμα, με μια εντελώς χυδαία και πατριδοκάπηλη δημαγωγία, στοχοποιούσαν σε ΜΜΕ και social media ως ανθρώπους των δανειστών και γερμανοτσολιάδες όλους όσους εξέφραζαν μια αντίθετη άποψη.

Αμέσως μετά το «όχι» ζήσαμε ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου με τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης να προστρέχουν σε συμβούλιο αρχηγών που κάλεσε ο Τσίπρας (μαζί με το ΚΚΕ που δεν υπέγραψε) και να υπογράφουν κοινή δήλωση πως το «όχι» δεν σήμαινε ρήξη και έξοδο από το ευρώ. Τώρα βέβαια ότι οι ίδιοι μας έλεγαν πριν το δημοψήφισμα το ακριβώς αντίθετο,αυτά είναι ψηλά γράμματα ! Ουσιαστικά αυτή ήταν μια ακόμη προβοκατόρικη επίδειξη δήθεν εθνικής ενότητας από το κομματικό καθεστώς (παρόμοια με αυτή που είδαμε μετά τις εκλογές του Γενάρη) για να καλοπιάσουν την Ευρώπη η οποία έχει στοχοποιηθεί σε ακραίο βαθμό από την κυβέρνηση. Και θέλουν να την καλοπιάσουν για να μη διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά και να συνεχίσουν να της δίνουν λεφτά χωρίς αντίκρισμα.                                                                                                           Γι’αυτό συμβούλευσαν και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να μην πάνε στο συμβούλιο και αυτοί είπαν πως δεν πάνε από μόνοι τους. Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού αν έφταναν στο σημείο να υπέγραφαν και αυτοί την κοινή δήλωση προς τους ξένους, τότε οι ξένοι θα τους έπαιρναν με τα γιαούρτια !  Σε αυτά τα πλαίσια της πολιτικής καλοπιάσματος της Ευρώπης ήταν και η απομάκρυνση του εκκεντρικού Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος με την αλαζονεία και την προκλητικότητά του είχε γίνει κόκκινο πανί για τους εταίρους μας…

Με αυτή ακριβώς τη λογική πήγε λοιπόν ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες-και με τον νέο υπουργό του Τσακαλώτο- και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει δάνειο και κούρεμα του χρέους και επιπλέον ρευστότητα από τον ELA ! Βλέπετε ως κομμουνιστής που είναι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και θα ελπίζει ως το τέλος πως θα πετύχει το στόχο του (έστω κι’αν μαζί καταστραφεί η χώρα), αλλά και πάλι την πάτησε και την πάτησε γιατί όλοι στην Ε.Ε. είναι θυμωμένοι από τη συμπεριφορά αυτού και της κυβέρνησής του. Έτσι οι εταίροι ενωμένοι όσο ποτέ απέρριψαν για μια ακόμη φορά όλα τα παραπάνω προβοκατόρικα αιτήματά του και των έθεσαν προ των ευθυνών του, πως δηλαδή μέχρι την Κυριακή φέρνει τις προτάσεις του για ένα νέο μακροχρόνιο μνημόνιο ή αλλιώς γυρνάει στη δραχμή !  
Αποδείχθηκε πως οι εταίροι δεν νοιάστηκαν καθόλου για το 61% που πήρε ο Τσίπρας στο νόθο δημοψήφισμα του διότι έχουν και αυτοί από πίσω τους λαούς που τους στηρίζουν εξίσου, όπως είναι φανερό και από ορισμένες δηλώσεις ότι πολλοί έχουν αντιληφθεί το γεωπολιτικό πόκερ διάλησης της ευρωζώνης που παίζει η Ρωσία του Πούτιν μέσω της πιστής σε αυτήν Ελληνική κυβέρνηση.

Το «όχι» έχει γυρίσει πλέον μπούμερανγκ στον Τσίπρα που είναι στριμωγμένος στα σχοινιά και αυτό φάνηκε και σήμερα στην ευρωβουλή όπου μια σειρά από ξένους βουλευτές τον…κατέστρεψαν ! Την ίδια στιγμή οι αγορές δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από τα γεγονότα, όπως αποσκοπούσε (και πολλά στελέχη του μάλιστα το ομολογούσαν). Άραγε θα επιλέξει το grexit και τη μεγάλη καταστροφή που θα επιφέρει στη χώρα ή θα υπογράψει σκληρό μνημόνιο που ενδεχομένως μετά να μην εφαρμόζει ; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Και αν κάνει το δεύτερο πως θα το περάσει από τη βουλή και τα δικά του στελέχη (άντε από την αδαή κοινή γνώμη να το περάσει κουτσά, στραβά με την προπαγάνδα του) ;; Άλλη επιλογή στον Έλληνα Μιλόσεβιτς Αλέξη Τσίπρα δεν έχει απομείνει πλέον ! Ήρθε η ώρα της αλήθειας και για αυτούς και φυσικά και για την Ελλάδα που την ίδια ώρα η οικονομία της αργοπεθαίνει...Δεν υπάρχουν σχόλια: