Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Καθόλου αθώα ιστορία οι πυρκαγιές !


Έχουμε λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι μια σειρά από πυρκαγιές. Δεν είναι φυσικά κάτι πρωτοφανές ή σπάνιο, ούτε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν Ελληνικές ιδιαιτερότητες που σχετίζονται και με την πολιτική.

 «Αιρετικά» πριν δέκα χρόνια δεν υπήρχαν, αλλά θα γράψω σήμερα κάτι άκρως ενδιαφέρον που δεν έχω ξαναγράψει ποτέ και που αφορά τις δολοφονικές πυρκαγιές του 2007 στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο΄(Ηλεία-Μεσσηνία).

Εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και ο Καραμανλής και υπουργός περιβάλλοντος χωροταξίας και δημοσίων έργων ο Σουφλιάς. Ο Σουφλιάς ετοίμαζε λοιπόν τότε έναν νόμο με τον οποίον θα ακύρωνε τον ασφυκτικό και παράλογο περιορισμό γης που υπήρχε για επενδύσεις και επιχειρήσεις (κυρίως τουριστικές) και θα απελευθέρωνε σημαντικές εκτάσεις για τέτοιους σκοπούς και πολύ σωστά θα έκανε.                 

 Κάτι τέτοιο όμως δεν το ήθελαν οι τότε ακροαριστεροί, τα κόμματά τους και όλες οι εξτρεμιστικές οργανώσεις τους και στην ουσία δεν το ήθελε και ο πρωθυπουργός Καραμανλής, ως μετάσταση της αριστεράς μέσα στη δεξιά παράταξη που ήταν και είναι !

Το γιατί φέρονται έτσι οι αριστεροί το έχουμε γράψει πολλές φορές. Είναι σαμποταριστές και δεν θέλουν να βρίσκουν πουθενά γη ντόπιες και δυτικής προέλευσης επιχειρήσεις. Και τότε-ειδικά στην Ηλεία- επρόκειτο να γίνουν μια σειρά από τέτοιους είδους τουριστικές επενδύσεις. Δεν είχαν όμως κανέναν τρόπο να εμποδίσουν την αλλαγή του νόμου και αυτές τις επενδύσεις, αφού και ο Καραμανλής από μόνος του θα ήταν αδύνατον να εμποδίσει την αλλαγή του νόμου…

Ως "εκ σύμπτωσης" λοιπόν, μερικές μόνο ημέρες πριν πάει στη βουλή ο εν λόγω νόμος προς ψήφιση, ξέσπασαν οι περιβόητες πυρκαγιές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου με τραγικά αποτελέσματα (θυμίζω είχαμε ακόμα και νεκρούς) ! Τότε αρχίσαμε λοιπόν να υποψιαζόμαστε πως κάτι πολύ βρώμικο-πιθανότατα με αριστερό δάκτυλο-μπορεί να έχει έχει συμβεί ! Οι υποψίες μας έγιναν και ορθολογικά σιγουριά, μετά από μια αλληλουχία γεγονότων.


Πρώτον ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βγήκε ανοιχτά στην τηλεόραση την εποχή εκείνη και είπε ότι είναι πολύ πιθανό τις φωτιές να τις βάζουν αντιεξουσιαστές (αναρχοφασίστες λέμε εμείς) !! Να λοιπόν, η επιβεβαίωση περί ακροαριστερών, αφού ένας ηγέτης του διαμετρήματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα πετούσε ποτέ ανεύθυνες κουβέντες στην τύχη. Είναι βέβαιο πως κάτι είχε φτάσει στ’αυτιά του και το είπε απ’έξω, απ’έξω !

Δεύτερον: Όσοι υπουργοί της Ν.Δ. μίλησαν ξεκάθαρα τότε για εμπρησμούς, και όχι για τυχαίες φωτιές, «αδειάστηκαν» από τον άθλιο προβοκάτορα και πράκτορα του Πούτιν, Καραμανλή που-όλως τυχαίως- προπαγάνδιζε τη γραμμή του ατυχήματος.

Τρίτον: Οι αριστεροί άρχισαν τότε να λένε πράγματα που μας επιβεβαίωναν και έδειχναν την ενοχή τους, ζητώντας να ματαιωθεί η ψήφιση του νόμου Σουφλιά, αλλά και οι τουριστικές επενδύσεις ! Αντέστρεψαν μάλιστα με καγκεμπίτικο τρόπο την πραγματικότητα, λέγοντας ότι πιθανότατα τις φωτιές της έβαλαν οικοπεδοφάγοι και επενδυτές  που ήθελαν γη για να κάνουν business. Λες και οι υποψήφιοι επενδυτές, θα κατέστρεφαν ποτέ το κάλλος της γης στην οποία ήθελαν να επενδύσουν !

Τέλος και κάποιοι που μίλησαν τότε ανοιχτά για εμπρησμούς, το έκαναν από τη φασιστική -καθεστωτική πλευρά. Τέτοιοι ήταν ο Κουρής στην «Αυριανή» και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη που κατήγγειλαν ξένο δάκτυλο και προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν δυτικές ή δυτικόφιλες χώρες όπως ΗΠΑ, Αλβανία του Μπερίσα και Κόσοβο. Αυτοί δηλαδή οι φασίστες εκμεταλλεύτηκαν τους εμπρησμούς για να καλλιεργήσουν αντιδυτική και ξενοφοβική προπαγάνδα και συνομωσιολογία.

Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, ο νόμος Σουφλιά όντως δεν πέρασε-και μάλιστα μετά από πίεση και του Καραμανλή-και οι περισσότερες από τις τουριστικές επενδύσεις που ήταν να γίνουν στη νοτιοδυτική  Πελοπόννησο ακυρώθηκαν και ουσιαστικά οι αναρχοφασίστες εμπρηστές πέτυχαν το στόχο τους ! Τυχαίο ;

Και μην πει κάποιος, έστω και καλοπροαίρετα, πως δυσκολεύεται να πιστέψει ότι οι αντιεξουσιαστές-αναρχοφασίστες θα έκαιγαν δάση και για πολιτικούς λόγους. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που δεν δίστασαν να κάψουν κόσμο το 2010 μέσα στη Marfin (γιατί σίγουρα παρόμοιοι αδίστακτοι τύποι θα ήταν), θα κωλώσουν στα δάση ;

Εν πάση περιπτώσει, καταλήγουμε στο ότι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου αθώες και συνήθως είναι εμπρησμοί που γίνονται για διάφορους λόγους, ακόμα και πολιτικούς. Όλα δείχνουν ότι και οι φωτιές που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη, είναι κυρίως εμπρησμοί και ας διστάζουν οι περισσότεροι στον πολιτικό κόσμο να το πουν...Που μπορεί να αποσκοπούν και αν έχουν-όπως και τότε-πολιτικά κίνητρα, δεν μπορούμε να το ξέρουμε και πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτούς τους αδίστακτους που κυβερνούν και στις διάφορες πολιτικές ουρές τους, δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη και να περιμένουμε οτιδήποτε από δαύτους…

Τέλος χρειάζεται και να μιλήσουμε για θέματα οργάνωσης και ευθύνες κρατικού μηχανισμού, νομαρχιών, Δούρου κλπ.; Θα αναφέρω μόνο τα εξής ενδεικτικά…Εμφανής η ανεπάρκεια και η έλλειψη συντονισμού σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές από τα Κύθηρα και την Ζάκυνθο μέχρι την Αττική.   

 Μάλιστα στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο κι επεκτάθηκε σε όλη την Ανατολική Αττική, οι καθυστερήσεις, η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδίου ήταν προφανείς. Όσον αφορά τον κρατικό εξοπλισμό, αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως έχουμε μόλις 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair. Από αυτά τα τρία είναι χαλασμένα και τα άλλα τέσσερα είναι για βαριά συντήρηση.Από τα μόλις τέσσερα μάχιμα είναι στον αέρα τα δύο ή τα τρία. Η δε κυβέρνησή έτρεξε Αύγουστο- τελευταία στιγμή δηλαδή- να κλείσει νέες συμβάσεις για μέσα πυρόσβεσης με διπλάσιο κόστος από πέρυσι και πρόπερσι, ενώ φυσικά δεν πρόλαβε να τα έχει έτοιμα για τις φωτιές ! Με ποια λογική ;

Επιπλέον η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κι οι περισσότεροι υπουργοί του, επέδειξαν  αδιαφορία και περιφρόνηση προς τους κατοίκους των περιοχών που υποφέρουν και δοκιμάζονται. Δεν διέκοψαν καν τις διακοπές τους, έστω για τα μάτια του κόσμου και ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε καν που βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος "αγνοείται" ή δροσίζει τον πισινό του και πίνει τον καφέ του, χωρίς να έχει επαφή με την πραγματικότητα !

Και φυσικά το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λένε ανεύθυνες κουβέντες-πυροτεχνήματα,μέσω των διάφορων Πολλάκηδων, περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας κλπ. και χωρίς καν να εξηγούν τι εννοούν, αφού είναι λόγια του αέρα. Τα πάντα προς μια χυδαία φαιοκόκκινη πολιτική-κομματική εκμετάλλευση.

Ξέχασαν ότι και οι ίδιοι, σε πυρκαγιές παλαιότερων χρόνων, το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να κατηγορούν τις τότε κυβερνήσεις και κρατικό μηχανισμό ; Ας τα λουστούν τώρα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί τέλους, ας υπάρξει και μια φωνή, να πει τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκαφη.
Όλη την κυβερνητική, αλλά και αντιπολιτευτική φλυαρία την έχουμε γευθεί, ας τα χώσει και κάποιος, γιατί πάμε χαμένοι. Μας έχουν αποπροσανατολίσει τελείως. Γι' αυτό τέτοιες φωνές σαν τη δική σου, χρειάζονται.

Μπράβο σου !

Unknown είπε...

Για όλες τις αιτήσεις δανείου σας, είμαι η λύση.
Χρειάζεστε χρηματοδότηση, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο δάνειο, μία αξιόπιστη και αξιόπιστη διεύθυνση (cassandrabazarov@gmail.com). Με τους επαναστατικούς μας τύπους δανεισμού χωρίς προβλήματα, επιλύστε όλες τις οικονομικές σας ανησυχίες σε μόλις 48 ώρες. Επομένως, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου: cassandrabazarov@gmail.com