Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Tα τάγματα εφόδου και η ασυλία του ΚΚΕ...


Ότι προχθές κάποιοι τραμπούκοι του ΚΚΕ έκαναν επίθεση με κοντάρια σε αστυνομικούς- και έδειραν και έναν από αυτούς- πέρασε στην ειδησιογραφία και στο κοινό σαν κάτι δευτερευούσης σημασίας ή και σύνηθες ! Φυσικά δεν συνελήφθη κανένας τη στιγμή που τα κανάλια απέφυγαν να διευκρινίσουν ότι οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι, με τις κόκκινες σημαίες, ήταν ΚΚεδες…

Σε τέτοια γεγονότα και πρακτικές η μοναδική διαφορά των ΚΚέδων από τους Χρυσαυγήτες είναι ότι οι τελευταίοι δεν δέρνουν αστυνομικούς, αλλά συνήθως τραμπουκίζουν σε ανυπεράσπιστους. Από την άλλη το ΚΚΕ ξέρει ότι έχει ασυλία και δεν έχει αναστολές στο να τα βάζει και με την αστυνομία…Η ασυλία λοιπόν αυτού του αυταρχικού, ξεχασμένου από το χρόνο κόμματος καλά κρατεί, σαν ο χρόνος να έχει κολλήσει στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης !

Γιατί όμως τα κάνουν αυτά και τι επιδιώκουν οι ΚΚεδες ; Όχι φυσικά από υπερβάλλοντα ζήλο για τα συμφέροντα του λαού και του εργαζομένου, όπως παραμυθιάζουν τους αρκετούς αδαείς ψηφοφόρους τους ! Και το ΠΑΜΕ και άλλα τάγματα του ΚΚΕ μοιάζουν σήμερα περισσότερο με προπολεμικά φασιστικά ή ναζιστικά τάγματα εφόδου, περισσότερο ακόμα και από Λενινιστές ή Σταλινικούς μπολσεβίκους !

Ο λόγος ; Είναι διότι το ΚΚΕ και όλες οι συνισταμένες του δεν αγωνίζονται κατά του κεφαλαίου, όπως διατείνονται, αλλά υπέρ ενός συγκεκριμένου κεφαλαίου και κατά ενός άλλου. Δηλαδή κατά του ντόπιου και δυτικής προέλευσης κεφαλαίου και υπέρ του Ρωσικής και Κινεζικής προέλευσης κεφαλαίου και όλων των ολιγαρχών που σχετίζονται με αυτό το κεφάλαιο. Πολύ περισσότερο αγωνίζονται υπέρ ενός ντόπιου, αλλά σχετιζόμενου με το κόμμα τους κεφαλαίου (βλέπε πχ. «Γερμανός» και παλιότερα «Neoset» κα…)

Επιπλέον το ΚΚΕ ειδικεύεται στο να κλείνει με πραξικοπηματικές απεργίες επιχειρήσεις ή εργοστάσια μη αρεστά σε αυτό και να εκβιάζει με «μπούκες» και απεργίες επιχειρήσεις που απολύουν δικούς του υπάλληλους. Το χειρότερο δε που κάνει συχνά είναι να εκβιάζει την εργοδοσία με απεργίες, όχι για το καλό όλων των εργαζομένων όπως  λέει, αλλά για να έχουν δουλειά μόνο οι δικοί τους εργαζόμενοι, τη στιγμή που οι υπόλοιποι θα φυτοζωούν ! Αυτό το έχουμε δει καθαρά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και αλλού…

Να λοιπόν γιατί τα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ με τις κόκκινες σημαίες περισσότερο θυμίζουν πχ. τα S.S. και S.A. της προπολεμικής Γερμανίας, παρά πραγματικά εργατικά κινήματα (αν εξαιρέσεις βέβαια ότι απουσιάζει το εθνικιστικό και πατριδοκάπηλο κομμάτι που χαρακτηρίζει τη φασιστική και εθνικοσοσιαλιστική δεξιά).

Η ανοχή δε προς αυτούς είναι κάτι το ασύλληπτο και πλέον δεν τους μιλάει κανένα κόμμα, ούτε της κυβέρνησης (γιατί απλά το «αίμα νερό δεν γίνεται», αλλά ούτε και η πιο δημοκρατική αντιπολίτευση, καθώς το ΚΚΕ τους είναι χρήσιμο στο βαθμό που θα κόβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ…


Η ουσία είναι πως το ΚΚΕ είναι στην πραγματικότητα ένα αντεργατικό κόμμα που δεν αγωνίζεται κατά του κεφαλαίου, αλλά υπέρ ενός συγκεκριμένου κεφαλαίου και εναντίον ενός άλλου. Και φυσικά ο πρώτος λόγος ύπαρξής τους είναι η κάθε λογής (γεωπολιτική και οικονομική) εξυπηρέτηση του ρωσοκινέζικου άξονα κόντρα στη μαλθακή δύση και μέσα σε μια καταρρέουσα από κάθε άποψη και όλο και πιο εξαρτημένη από αυτόν τον άξονα Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: