Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εμείς οι αδαείς φιλελεύθεροι !

Είχαμε επισημάνει από παλιότερα ότι ο φιλελεύθερος χώρος ή οι φιλελεύθερες ιδέες παρουσίαζαν στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλη άνοδο, αλλά πιθανώς δεν έβρισκαν κάποιον χώρο να εκφραστούν. Σήμερα μάλιστα φτάσαμε όσοι δηλώνουν φιλελεύθεροι είναι από τα μεγαλύτερα πολιτικά ρεύματα στην Ελλάδα !

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού αυτό δεν μπορούσαμε παρά να το εκλάβουμε ως θετικό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, ούτε τόσο ρόδινα όσο φαίνονται…Κατά πρώτον διότι πολλοί από αυτούς που δηλώνουν φιλελεύθεροι δεν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό ιδεολογικά ή απλά πιστεύουν ότι ο φιλελευθερισμός περιορίζεται μόνο στα οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα. Έχει τύχει πχ. να ακούσω υποτιθέμενους φιλελεύθερους να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ (!) ή που στήριξαν Μεϊμαράκη ο οποίος είναι λιγότερο φιλελεύθερος και από τον Μητσοτάκη και από τον Σαμαρά. Ακόμα και σκληροί θρησκόληπτοι, δεξιοί και φασίστες δηλώνουν πλέον φιλελεύθεροι…οπότε σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε ;

Κατά δεύτερον πολλοί από τους πολιτικούς και τα κόμματα που προσπαθούν να εκφράσουν αυτόν τον χώρο είναι «μαϊμού» φιλελεύθεροι ή τυχοδιώκτες που προσπαθούν είτε να καπηλευτούν, είτε να αλώσουν τον χώρο. Αρχικά εμφανίστηκε πχ. ο γραφικός Βαλλιανάτος, ο κρυφοφασίστας ψευτοφιλεύθερος Τζήμερος, ενώ ο πραγματικός φιλελεύθερος Στέφανος Μάνος με την «Δράση» δεν έπεισε ποτέ το κοινό να τον ψηφίσει. Έτσι αρχικά οι ψήφοι των φιλελεύθερων πήγαν κυρίως στον Σαμαρά που δεν εθεωρείτο ποτέ φιλελεύθερος, μέχρι που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Αυτός πήρε με το μέρος του τους περισσότερους από όσους δηλώνουν φιλελεύθεροι παρουσιαζόμενος ως φιλελεύθερος και εκσυγχρονιστής (περίπου δηλαδή ως διάδοχος του πατέρα του) και τον στηρίξαμε και εμείς εδώ στα «αιρετικά» στις εσωκομματικές της Ν.Δ. Σήμερα ωστόσο ο Μητσοτάκης μόνο απογοήτευση προκαλεί στους πραγματικούς Έλληνες φιλελεύθερους !

Στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη υπάρχει μια επίφαση οικονομικού φιλελευθερισμού (κυρίως ως αντίθεση στους υπερβολικούς φόρους), αλλά ως εκεί. Μισόλογα για τον απαράδεκτο φόρο του ΕΝΦΙΑ (κατάργηση 30% σε δύο χρόνια…), μισόλογα για αποκρατικοποιήσεις (κυρίως των ΔΕΚΟ) και κυρίως μισόλογα για μείωση των δαπανών του δημοσίου που ευαγγελίζονται πως θα τις κάνουν, με κάποιον μαγικό τρόπο, χωρίς να απολύσουν ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο (δηλαδή ούτε καν αργόμισθους και υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο) !  Σχεδόν ούτε λέξη ακόμα και για την τόνωση της παραγωγικής μηχανής της χώρας που παράγει ελάχιστα  και το χτύπημα της αποβιομηχάνισης…

Τώρα για τα υπόλοιπα-εκτός των οικονομικών- ζητήματα είναι μια τραγωδία…Κυπατζίδικου τύπου εθνικισμός, αν κρίνουμε από τα πρόσφατα συλλαλητήρια που στήριξε και από τη φανατική υποστήριξη των Τούρκων πραξικοπηματιών που βρίσκουν εδώ καταφύγιο. Επιπλέον πλήρης υποταγή στην εκκλησία και τη θρησκοληψία για να μη θυμηθούμε τις αγκαλιές με τον Πούτιν κατά επίσκεψή του στην Ελλάδα όπου υποσχόταν ότι θα συνεχίσει τη ρωσόφιλη πολιτική του καγκεμπίτη Καραμανλή !

Θυμίζω δε ότι στο περιβάλλον Μητσοτάκη υπάρχει και ο σύμβουλός του Τάκης Θεοδωρικάκος που είναι πρώην ΚΚες (!), ο μάλλον σκοτεινός δικηγόρος Δοξιάδης (αυτός που έχει αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση των Τούρκων πραξικοπηματιών) και η ρατσίστρια συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Ωραίο περιβάλλον κι’αυτό…Έτσι και ο Μητσοτακικός δημοσιογράφος Μαυρίδης έχει μια εφημερίδα που ονομάζει «ο φιλελεύθερος» με όλους αυτούς εκεί μέσα. Μάλλον «ο Κυπατζής» πρέπει να την ονομάσει διότι εμάς μας δυσφημίζει !...

Η ύπαρξη του Μητσοτάκη σχεδόν σβήνει από τον πολιτικό χάρτη και άλλους φιλελεύθερους (τουλάχιστον κατά δήλωση) ή απλά εκσυγχρονιστικούς χώρους. Έτσι και η φιλελεύθερη «Δράση» (του Σκυλακάκη πλέον) πήρε μια άμεση και αψυχολόγητη απόφαση να συμπράξει με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη και να υιοθετήσει τη γραμμή της. Και τέλος βλέπουμε τη μεγαλύτερη μερίδα των «φιλελεύθερων» ΜΜΕ και πολιτικών να στηρίζουν τα πρόσφατα θλιβερά συλλαλητήρια, αλλά και μια μεγάλη μερίδα των Ευρωπαϊστών αντισυριζαίων του «Μένουμε Ευρώπη» να συντάσσεται με τα συλλαλητήρια και να κατεβαίνει σε αυτά.

Οπότε τι μένει ; Μένουμε εμείς οι αδαείς Έλληνες φιλελεύθεροι που πιστέψαμε ότι μπορεί να ανδρωθεί και να ακμάσει ο φιλελεύθερος χώρος στην Ελλάδα ! Διότι δυστυχώς φαίνεται πως παρασύρει κι’ εμάς η επικρατούσα  Ελληνική πολιτική σήψη και ο λαϊκισμός.

Αλλά ακόμα και στο εξωτερικό μην νομίζετε ότι δεν έχει προβλήματα και στρεβλώσεις ο φιλελεύθερος χώρος. Τελευταία έχουν γίνει της μόδας (ειδικά σε ΗΠΑ και Καναδά) κάτι αριστεροφιλελεύθεροι, μια στρέβλωση ουσιαστικά του φιλελευθερισμού. Αυτοί τάσσονται, στο όνομα του αντιρατσισμού και της ελευθερίας, υπέρ των ανοιχτών συνόρων κι’ενώ είναι γνωστό τι σοβαρά προβλήματα προκαλούν στη δύση αυτές οι ιδεοληψίες, αντί μιας συνετής μεταναστευτικής πολιτικής.


Επιπλέον συντάσσονται και με θέσεις και κινήματα οικολόγων οι οποίοι συχνά είναι αριστερίζοντες και ρωσόφιλοι και  ακόμα με ακραίες φεμινίστριες και προσπαθούν να συντηρητικοποιήσουν τις κοινωνίες τους ακόμα και με αυταρχικά μέτρα. Την ίδια στιγμή προτάσσουν μια υπερβολική προώθηση και εναγκαλισμό της ομοφυλοφιλίας, συχνά και της πιο ακραίας στο όνομα της προόδου…Όλα αυτά συνήθως συνοδεύονται και από μια υπερβολική πολιτική ορθότητα που καταντάει συχνά να είναι αυταρχισμός.

Ένας τέτοιος είναι ο Καναδός Τριντό-γιός μεγάλου Καναδού πολιτικού- ο οποίος κάνει όλα τα παραπάνω (και επικά καραγκιοζιλίκια σε κάτι gay pride που κατεβαίνει) συν ότι θέλει να φέρει τζιχαντιστές μέσα στον Καναδά για τους εκπαιδεύσει και να τους επαναφέρει στο σωστό δρόμο (!!!). 

Επιπλέον για κάποιον λόγο σταμάτησε και τους Καναδικούς βομβαρδισμούς  εναντίον Τζιχαντιστών στη Συρία, κάτι που πιθανότατα να σημαίνει και ρωσοφιλία…Τέτοια δείγματα έχει δώσει και ο Μακρόν στη Γαλλία που πάντως έκανε το καλό ότι κέρδισε τη φασίστρια Λεπέν που θα έφερνε χειρότερες καταστάσεις στη χώρα…







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι ή τουλάχιστον έτσι. Πες μας σε παρακαλούμε, τι περιλαμβάνει ο Φιλελευθερισμός και τι θα μπορούσε να κάνει ο Κούλης που δεν το κάνει στις παρούσες συγκυρίες.
Πως θα ενημερωθεί ο κόσμος σωστά. Αφού όλοι είναι σκάρτοι, οι πραγματικοί Φιλελεύθεροι τι θα πρέπει να ψηφίσουν.
Θέλουμε και προτάσεις.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αδερφέ δε μπορώ να σε συμβουλεύω τι να ψηφίσεις διότι δεν ξέρω ούτε εγώ, αφού η σαπίλα καιο τυχοδιωκτισμός έχει συμπαρασύρει τους πάντες :) Τώρα το τι κάνει και τι δεν κάνει ο Κουλης νομίζω ότι τα απαντάω στο άρθρο...