Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι η ένταση του τελευταίου καιρού με την Τουρκία, όχι μόνο δεν προβλέπεται να εκτονωθεί, αλλά το πιο πιθανό είναι να χειροτερέψει.
Νομίζω πως η ρίζα του κακού είναι ότι και τα δύο καθεστώτα (Ερντογάν, Τσίπρας) είναι αυταρχικά και επιδιώκουν μέσω της πόλωσης να συσπειρώσουν τον κόσμο υπέρ τους. Ο μεν Ερντογάν γιατί αναμένεται ένα κρισιμότατο δημοψήφισμα (που είναι πολύ πιθανό και να το χάσει) και ο δε Τσίπρας γιατί η άθλια καταστροφική κυβέρνησή του καταρρέει δημοσκοπικά, εφόσον γίνεται όλο και πιο αντιληπτή η τυχοδιωκτική και αδίστακτη φύση της.
Πέρα από κάποιες ασαφείς κορώνες περί συνθήκης της Λωζάνης (που κυρίως εξυπηρετούν επεκτατικούς σκοπούς στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας), ο Ερντογάν δεν είχε επιλέξει ποτέ τακτική ιδιαίτερης έντασης με την Ελλάδα. Έτσι μπορούμε, κατά κάποιο τρόπο, να θεωρήσουμε ως αρχή της έντασης την επιλογή της Ελλάδας να κρατήσει τους οκτώ πραξικοπηματίες με μια-στην πραγματικότητα κατευθυνόμενη από το πολιτικό καθεστώς- απόφαση του Αρείου Πάγου.
Εμείς ήμασταν από τους λίγους που φωνάζαμε πως αυτή η επιλογή θα κάνει την Τουρκία πιο επιθετική και θα μας μπλέξει σε περιπέτειες, την ίδια στιγμή που σύσσωμο το πολιτικό και δημοσιογραφικό καθεστώς της χώρας πανηγύριζε και έκανε κάτι σαν εθνικό σύμβολο και σύμβολο αντιτουρκισμού αυτούς τους οκτώ !
Από τότε η Τουρκία άρχισε να γίνεται πολύ πιο επιθετική, αυξάνοντας και τις αεροπορικές και τις ναυτικές παραβιάσεις, με στόχο να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών. Κάτι τέτοιο δημιουργεί εκ των πραγμάτων και κινδύνους θερμού επεισοδίου.Aυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα συνταχθούμε και με τις όποιες υπερβολές των Ελληνικών ΜΜΕ που βαφτίζουν ως παραβιάσεις ακόμα και την πλεύση Τουρκικών πλοίων (πχ. Τσεσμέ) σε διεθνή ύδατα.
Έπειτα στα Ίμια-όπου υπάρχει πλέον καθεστώς "γκρίζας ζώνης"και έχουν συμφωνήσει και οι δύο πλευρές να μην πηγαίνουν- ο Καμμένος πήγε πρώτος για να μπει στο μάτι των Τούρκων και έπειτα ακολούθησε ένα ντόμινο εκατέρωθεν προκλήσεων στην περιοχή που συχνά αποκρύπτεται από τα Ελληνικά ΜΜΕ, κατόπιν κομματικών εντολών.
Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει και ένα ντόμινο εκατέρωθεν δηλώσεων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πρωταγωνιστής από τη μία πλευρά συνήθως είναι ο προκλητικός εθνοφασίστας Καμμένο και από την άλλη διάφοροι Τούρκους πολιτικοί και στρατιωτικοί που φτάνουν να μιλάνε και για νησιά υπό κατοχή και άλλα εξωφρενικά...
Το χειρότερο είναι ότι Τούρκοι υπαίτιοι και συμμετέχοντες του πραξικοπήματος "είδαν φως και μπήκαν" και έτσι κατέφθασαν στην Ελλάδα και άλλοι δύο οι οποίοι μάλιστα φέρονται να συμμετείχαν στην κλίκα που ήθελε να δολοφονήσει τον Ερντογάν !
Πως θα το χειριστεί αυτό ο Τσίπρας και η παρέα του ; Θα τους κρατήσει και αυτούς στην Ελλάδα ; Αν ναι, τότε οι Τούρκοι θα ξεσηκωθούν και θα μας κατηγορούν ανοιχτά-και με το δίκιο τους-ως χώρα που υποθάλπει τρομοκράτες και το θερμόμετρο της έντασης θα ανέβει κι'άλλο...
Η ουσία είναι πως αυτό η άθλια και ακραία κυβέρνηση-αλλά και όλο το πολιτικό καθεστώς (μην ξεχνάμε Χρυσαυγήτες, ΚΚΕδες κλπ.-όχι μόνο έχει κάνει την Ελλάδα μια τριτοκοσμική και φτωχή χώρα, αλλά κινδυνεύει να την οδηγήσει και σε θερμά επεισόδια και εθνικές καταστροφές ! Αλλά καλώς ή κακώς ο κάθε λαός, όπως στρώνει κοιμάται...
Να μην περιμένουμε λοιπόν η ένταση με την Τουρκία να αμβλυνθεί σύντομα , αλλά αντίθετα να συνεχιστεί και να ενταθεί κι'αλλο και ο θεός βοηθός...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου