Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Νεοελληνική σχιζοφρένεια, πολιτικός τσαρλατανισμός και τυχοδιωκτισμός (1ο μέρος)




Κάποτε, στο μακρινό 1992 κυκλοφόρησε στην αγορά μία ακόμα μάρκα από γαριδάκια και πατατάκια. Θα μου πείτε τώρα ε, και λοιπόν;
Η μάρκα τους; «Μακεδονικά» με σήμα το αστέρι της Βεργίνας και το λευκό πύργο (!!!), «τα πιο Ελληνικά» όπως μας πληροφορούσε και η τηλεοπτική τους διαφήμιση…

Πιο πρόσφατα, τρία χρόνια πριν, στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 οι διαγωνιζόμενες δέχονταν ερωτήσεις από καλεσμένους για να κριθεί- υποτίθεται- η προσωπικότητά τους .Κάποια στιγμή παίρνει το λόγο ο γραφικός «Ελληνάρας»-Πόντιος, νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης ο οποίος ρωτάει μία κοπελίτσα 18 ή 19 χρονών «Αν ήσουν σε διεθνή διαγωνισμό όπου η κοπέλα των Σκοπίων κατέβαινε με το όνομα Μακεδονία, τι θα έκανες;» !!
Η κοπελιά μένει κόκαλο, «εεμ,τι να σας πω; » λέει κάποια στιγμή. Αμηχανία στην αίθουσα, ώσπου η παρουσιάστρια Τ.Στεφανίδου αναλαμβάνει να σώσει την κατάσταση και ψυθιρίζει στο αυτή της νεαρής την «εθνικά ορθή» απάντηση ,«θα έφευγα» και αυτή την επαναλαμβάνει. Αλίμονο όμως, καθώς αυτό δεν έσωσε την κατάσταση (αφού έγινε και αντιληπτό) και έτσι η κοπέλα δεν γλίτωσε από το μένος των εθνικοφρόνων…Από την επόμενη μέρα στήνονται πάνελ σε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές που εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις κατά της «απάτριδος νεαρής που δεν ξέρει να στηρίξει τα Ελληνικά δίκαια στο Μακεδονικό» (!!!),όπως έλεγαν και άλλα πολλά.
Μέσα σε λίγες ώρες η άσημη κοπέλα γίνεται το μαύρο πρόβατο της Ελληνικής εθνικοφροσύνης και από τα πρώτα θέματα στην Ελληνική επικαιρότητα, τόσο πολύ που αναγκάστηκαν να βγουν και οι γονείς της στα κανάλια για να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό και να υποστηρίξουν πως η κόρη τους δεν είναι άπατρης και γνωρίζει τα Ελληνικά δίκαια στο Μακεδονικό και απλά είχε τρακ !!!

Γιατί τώρα τα θυμήθηκα όλα αυτά; Μα γιατί είναι τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της νεότερης Ελληνικής σχιζοφρένειας που ονομάζεται Μακεδονικό. Το Μακεδονικό ζήτημα, όπως προέκυψε το 1991, αποτελεί αναμφίβολα-με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε απ’την Ελληνική πλευρά-την πιο καθυστερημένη μορφή του Ελληνικού σωβινισμού που έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Και πριν μου επιτεθούν κάποιοι (ειδικά οι φίλοι μου οι βορειοελλαδίτες) ας διαβάσουν πρώτα αυτό το κείμενο και ας σκεφθούν.
Πως μου ήρθε τώρα να ασχοληθώ με το Μακεδονικό; Απλά πριν λίγες μέρες διάβασα την είδηση πως η Συρία έγινε το 129ο κράτος στον κόσμο που αναγνώρισε τη γειτονική χώρα με το όνομα «Μακεδονία» και η Ελληνική ήττα στο θέμα φαίνεται μάλλον αναπόφευκτη…

Ας πάρουμε όμως από την αρχή αυτό το δύσκολο θέμα που λέγεται Μακεδονικό και ας το αναλύσουμε χωρίς συναισθηματισμούς, αλλά μόνο με ορθολογική και αντικειμενική σκέψη.
Από το 1945 στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία υπήρχε στα σύνορά μας μία ομόσπονδη δημοκρατία με το όνομα «σοσιαλιστική δημοκρατία της Μακεδονίας».Το 1991 η Γιουγκοσλαβία φυσιολογικά διαλύεται και αυτή η δημοκρατία κυρήσει την ανεξαρτησία της ως κράτος, με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έτσι την ίδια εποχή η Ελληνική πολιτική, δημοσιογραφία, διανόηση κλπ. αποφασίζει να δείξει στον λαό τον νέο του εχθρό, είναι ο «Σκοπιανός» εχθρός !!

Καταρχήν έχουμε τόσο…δημοκρατική κουλτούρα ως χώρα που από την πρώτη στιγμή ουδείς σεβάστηκε το θεμελιώδες δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ενός λαού. Ψηλά γράμματα για το «μάγκικο» Ελλαδιστάν…
Δεύτερον που ξανακούστηκε μία χώρα να θέλει να αλλάξει το όνομα της άλλης επειδή μόνο και μόνο ονομάζεται έτσι και μία επαρχία της; Η μοναδική περίπτωση αλλαγής ονόματος στα παγκόσμια χρονικά ήταν με την Ταϊβάν, όμως εκεί υπήρχαν δύο χώρες με το ίδιο όνομα (Δημοκρατία της Κίνας) και ήταν λογικό να υπάρξει πρόβλημα. Παρόλα αυτά ακόμα και η Μαοϊκή Κίνα σεβάστηκε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού μίας άλλης χώρας, έτσι το συνταγματικό όνομα της χώρας παρέμεινε ως είχε και άλλαξε μόνο το διεθνές. Στο Βέλγιο υπάρχει επαρχία που λέγεται Λουξεμβούργο, δεν απαγόρευσαν όμως οι Βέλγοι στο Λουξεμβούργο να ονομάζεται έτσι ως κράτος. Επίσης στην Αμερική υπάρχει περιοχή Νέο Μεξικό και εκεί δεν είδα να γίνεται καμία φασαρία. Εμείς φαίνεται στην Ελλάδα είμαστε πολύ μάγκες και δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας….


Ας δούμε όμως τώρα τι επιχειρήματα είχε και έχει η Ελληνική προπαγάνδα και ας τα αναλύσουμε ένα προς ένα.
1)Η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία και είναι ένα τεχνητό κράτος που απλά σφετερίζεται το όνομα και την ιστορία της.

Απ. Αυτό που μας κρύβουν οι δημαγωγοί και οι λαοπλάνοι είναι πως ολόκληρη η περιοχή της σημερινής FYROM είναι γεωγραφικά κομμάτι της Μακεδονίας (περίπου το 33% της Μακεδονίας) και αυτό συνέβαινε ήδη από την εποχή του Φιλίππου που επέκτεινε κάποια στιγμή το βασίλειό του ως εκεί και αυτό ίσχυε σε κάθε εποχή μέχρι και σήμερα. Η Μακεδονία γεωγραφικά είναι χωρισμένη σε τέσσερα κράτη (Ελλάδα,FYROM,Βουλγαρία και Αλβανία) και δεν υπάρχει μόνο το Ελληνικό κομμάτι όπως ψευδώς μας λένε οι λαοπλάνοι. Πως λοιπόν μπορείς να πεις σε έναν λαό που ζει στη Μακεδονία-που είναι απλά μια γεωγραφική περιοχή και ποτέ πριν δεν ήταν κράτος- ότι δεν είναι Μακεδόνες; Και μάλιστα έναν λαό που ζει για δεκαέξι αιώνες σ’αυτήν την περιοχή και φυσιολογικά τη θεωρεί πατρίδα του.

Λένε κάποιοι ναι, αλλά μόνο ο Έλληνας δικαιούται να λέγεται Μακεδόνας λόγω ιστορίας κλπ. Αυτή είναι μία εντελώς χυδαία και φασίζουσα θέση διότι όποιος ζει σε μία γεωγραφική περιοχή, όπως Μακεδονία, Πελοπόννησος, Θράκη κλπ. και μάλιστα πολυπολιτισμική, δικαιούται να φέρει και αυτόν τον «τίτλο» καταγωγής ανεξαρτήτου εθνικότητας, γλώσσας, θρησκείας κλπ.
Και εγώ ρωτάω, στη Θράκη δεν κατοικούν και άλλες φυλές εκτός από Έλληνες (Πωμάκοι, Βούλγαροι, Τούρκοι κλπ.); Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αυτοί δεν είναι Θρακιώτες, επειδή δεν είναι Έλληνες; Κανείς δεν το ισχυρίζεται. Στην Κύπρο δεν λέμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι; Και παρά τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν εκεί, ισχυρίζεται κανένας πως Κύπριοι είναι μόνο οι Έλληνες; Στη Μακεδονία λοιπόν γιατί ισχυριζόμαστε τέτοιες αρλούμπες;
Αστεία πράγματα λοιπόν, αλλά στην Ελλάδα πρέπει να φωνάζεις για τα αυτονόητα…

34 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ είπε...

Γειά σου φίλε Αντισυμβατικέ,
φαίνεται πως δεν έβγαλες το ψευδώνυμο αυτό τυχαία.
Πρέπει φύση και θέση να είσαι αντισυμβατικός, έτσι για να νοιώθεις εσύ ο ίδιος κλύτερα.
Δικαίωμά σου είναι να νοιώθεις όπως θέλεις. Δεν είναι όμως δικαίωμά σου να προπαγανδίζεις θέσεις ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΕΣ υπέρ δηλαδή του, ας το ονομάσω, του "δόκιμου ανθυποκρατίδου" της FYROM.
Αν όμως τώρα που διαβάζεις αυτά που γράφω διαμαρτύρεσαι και ενδεχ ενδεχομένως να με βρίζεις. Αλλά τι να κάνουμε πρέπει να τα ακούσεις.
Κατ' αρχήν χρησιμοποιείς το ατυχές και μεμονομένο γεγονός των καλλιστείων με τη χαζή κοπελίτσα που δυστυχώς έδωσε τροφή σε σένα και σε κάποιους άλλους που το χρησιμοποίησαν τότε και εσύτο χρησιμοποιείς τώρα 3 χρόνια μετά για να ισχυροποιήσεις τις επίσης ατυχείς ατάκες σου.
Σε ενημερώνω όμως ότι αυτό το ειρωνικό "εθνικόφρονες" που το προσάπτεις στη συντριπτική πλειοψηφία όλου του Ελληνικού λαού σε μειώνει εσένα τον ίδιο που γράφεις αντισυμβατικά έτσι για να "αντισυμβατικοποιείσαι" για προσωπική σου ικανοποίηση.άλλωστε το μισό άρθρο σου (Α΄μέρος) αναφέρεται στη "γκομενίτσα" των καλλιστείων.
Σε ένα άλλο σημείο γράφεις ότι οι "Έλληνες δεν σέβονται το θεμελιώδες δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ενός λαού"
Χα χα χα.
Ξέρεις κάτι όποιος μπαίνει και σου κλέβει το όνομα πχ της επιχείρησής σου, το μόνο που δεν μπορείς να τον χαρακτηρήσεις είναι ότι έχει θεμελιώδες δικαίωμα. Για να το γράψεις αυτό πρέπει να διαβάσεις ιστορία για να δεις ποιό είναι το θεμελιώδες δικαίωμα και ποιός από τις δύο πλευρές το έχει.
Όσον αφορά τη λέξη "επαρχία" μαρτυρεί την προσπάθειά σου να υποβαθμίσεις σχεδόν τη μισή Ελλάδα που από αρχαιοτάτων χρόνων λέγεται Μακεδονία. Γιατί άραγε θέλεις να υποβαθμίσης τη Μακεδονία
ΜΑΣ ? Αυτό σημαίνει ότι ή λάθος πληροφόριση έχεις ή κάποιοι σε βάζουν !!!
Το Βέλγιο, οι ΗΠΑ που αναφέρεις σαν παράδειγμα δεν έχουν κάποιες τόσο πολύ ιστορικές περιοχές όπως η Μακεδονία με την τόσο μεγάλη ιστορία που από μόνη της αποδυκνύει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Τώρα αν πράγματι το 33% της Μεκεδονίας του Αλεξάνδρου σήμερα βρίσκεται στα Σκόπια σου, στη Βουλγαρία και την Αλβανία, αυτό σημείνει ότι επειδή η Μακεδονία του Αλεξάνδρου ήταν Ελληνική, τότε αυτό το ποσοστό είναι κατεχόμενο, επομένως καλά θα κάνουν να το απελευθερώσουν και να μας το επιστρέψουν.
Στη Θράκη αν αυτοί που μένουν εκεί
Πομάκοι, τούρκοι κλπ όπως ξέρεις είναι Έλληνες πολίτες, Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αν λοιπόν θέλεις να είναι ισότιμοι, τυότε δεν έχουν παρά να γίνουν και αυτοί Έλληνες πολίτες.
Τι άλλο να πω ? Όλα όσα έγραψα αποδεικνύουν την άποψή μου. Αφού εσύ θέλεις να επιμένεις στα γραφόμενά σου, τότε από μόνος σου προσχωρείς στις απόψεις μου.
Κατά τα άλλα σε εκτιμώ, γιατί παρά τα ανυπόστατα που γράφεις ξέρεις και τα γράφεις ωραία.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ώστε πρέπει να πάμε...απελευθερώσουμε και την υπόλοιπη Μακεδονία,ε?
Επειδή ήταν δική μας πριν 4.000 χρόνια
Και τι άλλο? Και την Πόλη και τη Σμύρνη και την κάτω Ιταλία?
Μήπως είσαι οπαδός του Πλεύρη?
Δικαίωμα σου να είσαι ακροδεξιός και δε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω απόψεις,αλλά με αντιλήψεις σαν τις δικές σου ο Ελληνισμός γνώρισε τις μεγαλύτερες καταστροφές του και το 22' και στην Κύπρο και αλλού.

Το παράδειγμα των καλλιστείων δεν ήταν καθόλου μεμονωμένο και είναι χαρακτηριστικό της υστερικής Ελληνικής στάσης στο Μακεδονικό.
Τώρα αν η "χαζή κοπελίτσα", όπως την αποκαλέσεις, χάλασε κατα λάθος τον εθνικό μας πριαπισμό,τι να κάνουμε...δεν το έκανε επίτηδες,συγχωρέστε την...

Και πράγματι η Ελλάδα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ενός αλλού λαού,όσο κι'αν σου ακούγεται σαν εξωγήινη αυτή η άποψη,έτσι είναι τα πράγματα.Γιατί αν είχες κατανοήσει αυτά που γράφω θα έβλεπες ότι δεν μας έκλεψαν κανένα όνομα γιατί έτσι λέγεται η χώρα τους,αλλά φαίνεται δεν κατάλαβες τίποτα.Η δε Μακεδονία δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από μία γεωγραφική περιοχή και(η Ελληνική)μία επαρχία της Ελλάδας.Μήπως υπήρξε ποτέ στο παρελθόν χώρα και δεν το ξέρω?
Και γιατί την υποτιμώ όταν λέω το αυτονόητο?
Τα άλλα που λες για τους Θρακιώτες αγκίζουν και τα όρια του ρατσισμού...

Αυτά που λες αποδυκνείουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχει μάθει να σκέφτεται σύγχρονα και ορθολογικά,αλλά μόνο με το συναίσθημα και με εμμονές,όπως στο 19 αιώνα...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ είπε...

Αχ ρε Αντισυμβατικέ γιατί μου τα χαλάς? Γιατί πουλάς Δημοκρτατοσύνη, αφού είσαι μονόπλευρος. Αν δεν ήσουν τότε δεν θα έπαιζες 100 - 0, αλλά έστω 70 - 30, δόσε και κάποια δίκαια και στη χώρα σου ! Αν τελικά είναι χώρα σου ! εσύ μπορεί να μας δηλώσεις ότι είσαι άπατρις ή απλά Ελληνόφωνος.
Δηλαδή κατά την άποψή σου όποιος αγαπάει και υποστηρίζει την πατρίδα του είναι φασίστας και οπαδός του Πλεύρη τον οποίο αναφέρεις συχνά πυκνά και μάλλον πρέπει να είσαι οπαδός του, αφού συνεχώς το σκέπτεσαι.
Εγώ τι είπα ? Χρησιμοποίησα το επιχείρημά σου, δικό σου ήταν, ότι η Μακεδονία είναι σε 4 χώρες. Στα "Σκόπια, στην Αλβανία και τη Βουλγαρία ανήκει το 33% του κράτους του Αλεξάνδρου. Αφού είναι πασίγνωστο ότι το κράτος του Αλεξάνδρου ήταν μέρος της Αρχαίας Ελλάδας, συμπερασματικά αυτό το κομμάτι είναι Ελλάδα. Αν λοιπόν θέλουν μπορούν να γίνουν Έλληνες. Δεν είπα ότι πρέπει να εκστρατεύσουμε να πάμε να τους καταλάβουμε όπως αυθέρετα αναφέρεις εσύ και συγχρόνως μπλέκεις και την καταστροφή της Σμύρνης του '22. Αυτά είναι εντελώς και αποκλειστικώς δικά σου που προκύπτουν ενδεχομένως, πρόσεξε, ενδεχομένως λέω, από τη συμπάθειά σου για τους Σκοπιανούς και αντιπάθειά σου για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σου έχουν κάνει οι Έλληνες ?
Εν πάσει περιπτώσει εγώ σε συμπαθώ γιατί έχεις γνώσεις και μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρεις είναι ότι εγώ είμαι δίκαιος, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και ΈΛΛΗΝΑΣ, αν αυτό δεν το θεωρείς κακό. "Είναι η πατρίδα μου το λέω και καυχιέμαι" όπως λέει το λαϊκό άσμα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Η δική μου ανάλυση είναι με σύγχρονους όρους,αντικειμενική και χωρίς συναισθηματισμούς.Αντίθετα εσύ ονειρεύεσαι Μεγαλέξανδρους και παλιές αυτοκρατορίες.Αν εσύ θέλεις να ζεις στο 1.000 πχ. δικαίωμά σου,εγώ όμως θέλω να ζω στο 2010.
Και γιατί σε πειράζει που σε συγκρίνω με τον Πλεύρη? Αφού έχετε παρόμοιες απόψεις...
Τι είδους δημοκράτης και δίκαιος είσαι, μ'αυτά που λες?
Και ο Παπαδόπουλος άλλωστε πρόεδρος της δημοκρατίας δήλωνε...
Εσύ όπως και κάθε εθνικιστής θέλει να μονωπολεί τον πατριωτισμό και να θεωρεί μόνο αυτόν και τους ομοϊδεάτες του πατριωτές και όλους τους διαφωνούντες μαζί του άπατρεις.Αυτή είναι η κλασσική λαϊκίστικη ακροδεξιά,γι'αυτό και με λες ανθέλληνα και Σκοπιανό...

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για την πολύ κατατοπιστική ανάρτηση.
επιθυμώντας να φωτίσω λίγο το θέμα επισημαίνω τα παρακάτω:
1- γεωγραφική περιοχή με το όνομα Μακεδονία υπάρχει εδώ και 25 αιώνες. γεωγραφική περιοχή με το όνομα ελλάδα δεν υπάρχει, παρά μόνο πολιτική περιοχή , με επτάκις διευρυμένα σύνορα
2- η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας κατά την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας διαμελίσθηκε βιαίως και πολεμικώς από τα γειτονικά της πρωθύστερα κράτη. το νότιο 51% προσάρτησε η ισχυρότερη ελλάδα , το ανατολικό 13% η βουλγαρία, το δυτικό 3% η αλβανία και το υπόλοιπο 33% το βασίλειο των γιουγκοσλαύων..
3- στη γεωγραφική οθωμανική μακεδονία ζούσαν διάφορες πολιτιστικές εθνοτικές κοινότητες: αλβανοί, βλάχοι, τούρκοι,βούλγαροι , εβραίοι και φυσικά η πλειοψηφική μακεδονική εθνότητα.
υπήρχαν και πατριαρχικοί χριστιανοί οι οποίοι γνώριζαν την εκκλησιαστική ελληνική , την οποία χρησιμοποιούσαν επισήμως , δίχως αυτή να είναι η μητρική της.
αργότερα προστέθηκαν σε αυτούς, στο ελληνικό τμήμα οι ασιάτες τουρκογενείς που ανταλλάγησαν στη βάση αποκλειστικά του θρησκευμάτους με τους μουσουλμάνους εθνικά μακεδόνες και τους τούρκους της μακεδονίας μετά την εισβολή του ελληνικού στρατού στην ασία και την επακόλουθη ήττα του...
σήμερα στην ελληνική μακεδονία του αιγαίου οι εθνοτικές κοινότητες στη μακεδονία παραμένουν οι ίδιες, έχουν όμως αλλάξει τα ποσοστά , με τους μη εθνικά μακεδόνες να αποτελούν γύρω στο 60% και τους εθνικά μακεδόνες με ελληνική και μη υπηκοότητα και καταγωγή απο την μακεδονία του αιγαίου γύρω στο 40, περίπου στό 1 εκατομμύριο
4- το γεωγραφικό νησί ιρλανδία περιλαμβάνει το νότιο 4/5 στο οποίο βρίσκεται το ανεξάρτητο κράτος της δημοκρατίας της ιρλανδίας , μέλος της ευρωζώνης και στο υπόλοιπο η περιφέρεια της βόρειας ιρλανδίας η οποία αποτελεί τμήμα του κράτους μέλους της ΕΕ , το ηνωμένο βασίλειο.
παρόμοια ισχύουν και για την μολδαβία/ρουμανία και φυσικά για το λουξεμβούργο.ακόμα και στο ιράν-αζερμπαϊτζάν.
πουθενά δεν υπάρχει πρόβλημα..
η ελλάδα αποτελεί θλιβερή εξαίρεση..
5- όλα τα εθνη στην ευρώπη προέκυψαν τον 17-19 αιώνα από προθύστερα πολιτιστικά σύνολα. σήμερα λόγω της διαρκώς αυξανόμενης μετανάστευσης και της επακόλουθης πολυπολιτισμικής πραγματικότητας , το πολιτιστικό γερμανικό ή το γαλλικό έθνος μετεξελίσεται σε πολιτικό έθνος και ενσωματώνει άραβες και αφρικανούς , αλλά και κατοίκους με καταγωγή από την ελλάδα,...
6- το ελληνικό σύγχρονο έθνος αποτελεί ευρωπαϊκή εξαίρεση αφού δεν αποτελεί φυσιολογική μετεξέλιξη ελληνικής πολιτιστικής κοινότητας ως θα όφειλε. λόγω της ανυπαρξίας της με όχημα την πατριαρχική αλλά και εμπορική ελληνογλωσσία κατασκευάστηκε από την εγχώρια εμπορική-μορφωτική τάξη με την υποστήριξη των ξένων ιδρυτών του ελληνικού κράτους το ελληνικό έθνος .
στη βάση της τουρκικής,αλβανικής,μακεδονικής, βλάχικης πολιτιστικής κοινότητας .
κανένα πολιτιστικό/εθνοτικό στοιχείο δεν είναι ελληνικό , αλλά αποτελεί ξένο μη αναγνωρισμένο υποκρυπτόμενο δάνειο..
ο αλβανικός χορός τσάμικος, η αλβανική φουστανέλλα, ο τούρκικος καρσιλαμάς και χασοποσέρβικό και δεκάδες άλλα βαπτίστηκαν ελληνικοί...
εξάλλου τα χιλιάδες μη ελληνικά παραδοσιακά μικροτοπωνύμια σε όλη την επικράτεια αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα...
σήμερα το ελληνικό έθνος αποτελεί ιδεολογικό σύνολο , με περιεχόμενο την ιδεολογία του λεγόμενου ελληνισμού, με άκρως ρατσιστικά και επιθετικά χαρακτηριστικά, του περιούσιου και ανώτερου έθνους...
εθνικά έλληνες δεν υπάρχουν και για αυτό η εθνοτική ανασφάλεια είναι πολύ μεγάλη...
κανείς γερμανός ή γάλλος δεν εκνευρίζεται αν τον αποκαλέσουν ισπανό ή ιταλό , παρά μόνο θα μειδιάσει..
αντίθετα αν τον ελληναρά τον αποκαλέσεις τούρκο εξανίσταται διότι του υπενθυμίζεις την οικογενειακή και όχι την μυθολογική καταγωγή του...

Ανώνυμος είπε...

η χρεωκοπημένη ελλάδα οφείλει άμεσα να αναγνωρίσει την αλήθεια και να αποκαταστήσει σχέσεις φιλικές με όλες τις γειτονικές χώρες...
σε αυτή την προσπάθεια θα έχει αρωγό τους 3 εκατομμύρια τούρκους χριστιανούς έλληνες πολίτες, τους 3 εκατομμύρια αλβανούς πολίτες της , τους 1 εκατομμύριο βλάχους και φυσικά τους ενα εκατομύρια εθνικά μακεδόνες με ελληνική υπηκοότητα.
η αναγνώριση στους βόρειους μακεδόνες του δικαιώματος του ατομικού και συλλογικού εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση : μακεδονικό έθνος, μητρική μακεδονική γλώσσα (σε αντίθεση με την ανύπαρκτη μητρική ελληνική), δημοκρατία της μακεδονίας.
οι μακεδόνες όπως όλος ο κόσμος αναγνωρίζουν τους έλληνες και την ελλάδα παρά τις συχνές αλλαγές που έχει κάνει: γρεκοί, ρωμιοί , έλληνες.
εξάλλου στον ΟΗΕ , η επίσημη ονομασία είναι greece και όχι ελλάδα.
δεν αναγνωρίζουν οι μακεδόνες όπως κάθε έθνος να τους βαπτίζουν παρά την θέλησή τους.
ιδιαίτερα στους ρθνοτικά νύπαρκτους έλληνες εθνικιστές..

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Για να καταλάβετε πόσο δημοκρατική κουλτούρα υπάρχει σ'αυτόν τον τόπο.Μια μέρα πρόσφατα,προσπάθησα να γράψω τις απόψεις περί του Μακεδονικού στο φασιστικό-όπως αποδείχθηκε- μπλογκ http://www.antinews.gr που είναι από τα δημοφιλέστερα στη χώρα, το οποίο και με λόγοκρινε κανονικότα και χονδροειδέστατα.Μάλιστα όταν διαμαρτυρήθηκα γι'αυτό είσεπραξα και ειρώνικά σχόλια από τον σιχαμερό καραγιόζη,διαχειρηστή του...

Ανώνυμος είπε...

η πλειοψηφία των εθνικιστικών και ρατσιστικών μπλόγκς απαγορεύει τον ανώνυμο ή ψευδώνυμο αλλά μη υβριστικό ή συκοφαντικό σχολιασμό...
ο λόγος, η γύμνια των ψευδών-μυθολογικών επιχειρημάτων τους...

Ανώνυμος είπε...

το μακεδονικό έθνος διαθέτει όλα τα απαιτούμενα πολιτιστικά στοιχεία ενός έθνους:
1- διακριτή ΜΗΤΡΙΚΉ γλώσσα, την μακεδονική. η οποία αυτοπροσδιορίζεται από τους ομιλητές της ως μακεδονική εδώ και αιώνες . με αυτή την γλώσσα επικοινωνούσαν οι μονόγλωσσοι παππούδες μας κατ΄οίκον . σε αυτή την γλώσσα τραγουδούσαν και γλεντούσαν οι δίγλωσσοι( μακεδονική & ελληνική ) γονείς μας ) οι οποίοι όμως έμαθαν ελληνικά για πρώτη φορά στο σχολείο...
σε αυτή την γλώσσα μετέφρασαν πιστά την αγία γραφή οι θεσσαλονικείς μακεδόνες ιεραπόστολοι, κύριλλος και μεθόδιος ...
από την εκκλησιαστική ελληνική στην μητρική τους γλώσσα, την σλαβωνική/πρωτομακεδονική..
επινοώντας ειδικό αλφάβητο, το κυριλλικό...
πολλοί μακεδόνες της ελλάδας εχουν βαπτισθεί με τα ονόματά τους, ιδιαίτερα του Μεθόδιου...
αντίθετα η ελληνική ΔΕΝ είναι μητρική γλώσσα κανενός , για αυτό οι ομιλητές της διαρκώς συρρικνώνονται..
και είναι ερωτηματικό αν θα επιζήσει στο μέλλον..
2- οι μακεδόνες διαθέτουν χιλιάδες παραδοσιακά τραγούδια και όχι μεταφρασμένα όπως τα ελληνικά ..
παρομοίως και μακεδονικούς χορούς ξεχωριστούς ακόμα και από τους διπλανούς βλάχικους ...
οι ελληνικοί παραδοσιακοί είναι ανύπαρκτοι, για αυτό έχουν βαπτίσει όλους τους χορούς της ελλάδος ελληνικούς...
3- δεκάδες έθιμα μακεδονικά, διακριτά και ανύπαρκτα σε άλλες εθνοτικές κοινότητες της μακεδονίας και της ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

Φασίστες, Εθνικιστές, φανατισμένοι Σκοπιανοί, που φοράτε την κουκούλα του ανώνυμου, σύντομα θα πάρετε απαντήσεις για όλα τα ΨΕΜΑΤΑ που γράφεται με την αρρωστημένη φαντασία σας.
Προδότες του Ελληνικού έθνους που βρεθήκατε τόσοι σ΄ αυτό το σιχαμένο blog αυτού του φιλοσκοπιανού που φαίνεται ότι τον πληρώνεται για να γράφει αυτά τα σιχάμτα. Θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω σε μερικά από τα γραφομμενά σου ωστόσο θα διαφωνήσω κ σε μερικά άλλα. Η γεωγραφική Μακεδονία που αναφέρεις ξεκίνησε δεν ήταν από την αρχή όπως το βασίλειο του Φιλιππου αλλά πολύ μικρότερη κ η οποία σήμερα βρίσκεται εντός ελλάδος (ειναι η γνωστή ως αρχαια μακεδονία) δες βικιπαιδεια. Σχετικα με τον νεοελληνικό εθνικισμό εκείνα τα χρόνια ήταν μια αντιδραση του ελληνικού εθνους αφου δεν ειχε ιδέα για το όνομα του σλαβο-αλβανικού βορειου μας κρατιδίου. Ο νεοελληνικός εθνικισμός σήμερα θα έλεγα ότι τροφοδοτείται απο τον σλαβικό ναζισμό (πγδμ)στα βόρεια της Ελλάδος, εκεί όπου οι ελληνες επιχειρηματίες (που εχουν παει με σκοπό να βοηθήσουν την οικονομία της πγδμ) φοβούνται να κυκλοφορούν ελευθεροι λογω των σοβιστικων τασεων της πγδμ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Το ακρως πτωχευμενο γειτονικό κρατος με το να μονοπολει με το ετσι-θελω ένα γεωγραφικο όνομα που το εδαφός του εκτείνεται σε 4 κρατη προκαλεί αναταράξεις στην περιοχή κ γινεται ο τελειος αποσταθεροποιητικος παραγοντας των βαλκανίων. Η ελλάδα εξάλλου δε διεκδικείι το ονομα "Μακεδονία" αντιθέτως τονίζει ότι αυτό δεν ανηκει σε κανέναν επειδη απλουστατα ο σημερινός του όρος ειναι καθαρα γεωγραφικός.

Στην ουσία ειναι ένα πολύ απλό ζήτημα. Αλβανοι, βουλγαροι, Σερβοι, Ελληνες, Ουχαμπιστες,Τορμπες, Γκαγκαουζοι, Χριστιανοί κ τουρκογενείς Κουμάνοι κ Τατάροι Μακεδονίζοντες του γειτονικού κρατους όλοι ενωμένοι με σύνθημα μια κιτς κ ρομαντικη ανοησία του βουλγαρου Μισιρκωβ εχουν αναστατώσει την περιοχή χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτό μπαίνει εμπόδιο για τα μελλονικά τους ευρωατλαντικά πλάνα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Βεβαίως και τα παίρνω από τους Σκοπιανούς,τους Αμερικάνους,τους Εβραίους,τον Σόρος,την ΚGΒ προ-προηγούμενε...
Δεν το ήξερες? Γι'αυτό και έχω γίνει εκκατομυριούχος !!!
Χα,χα,χα,χα,χα Ε,ρε πετριά που έχεις φάει καψερέ.Ήθελα να ήξερα τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή μας κάνεις πλάκα?
Αν τα έπαιρνα από κάπου αγαπητέ κάφρε,θα έκανα δικό μου κόμμα και θα σας τελείωνα όλους και δε θα καθόμουν να παλεύω μόνο από το ίντερνετ.

Και μ'αρέσει που κατηγορείς τους άλλους επειδή είναι ανώνυμοι,ενώ είσαι κι'εσύ ανώνυμος !!
Και ενώ το παίζεις και τόσο Ελληνάρας, είσαι και ανορθόγραφος.Τέτοια Ελληνικά ξέρεις?

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

"φίλε" αντισυμβατικέ...
καταρχας βλέπω σβήνεις πολλα σχόλια και αυτό είναι μείον σου!!!
εγώ θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα σου έρθουν ιδέες για να γράψεις για την Ελλάδα μας και την Μακεδονία μας καλύτερα να το αφήσεις.
κάτσε δες το next top model και κανένα big brother.δυστυχώς για αυτο είσαι... εσυ και το μυαλό σου!!!ανθέλληνα μου εσύ!!!
αααα ξέχασα...δες και Τσίπρα και βάλε καμμιά φωτιά σε καμμιά τράπεζα... ξέρεις εσύ!!!
αν και ξέρω οτι θα το σβήσεις αυτο,γιατί εσυ είσαι πολλύ απελευθερωμένο μυαλό... χαχαχχαα

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Κατ'αρχήν προηγούμενε,η περίπτωσή σου δείχνει που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ανοησία.Τα σχόλια που σβήνω ανεγκέφαλε είναι γιατί κάποιοι μου στέλνουν δύο και τρεις φορές το ίδιο σχόλιο.Κατάλαβες τώρα?
Κατα τ'άλλα σε συνθήματα και βρισιές είσαι πολύ καλός,αλλά επιχείρημα δεν έχεις κανένα,όπως και κάθε φασίστας.Και καλύτερα να βλέπω big brother παρά το φασιστικό blog σου.
Επίσης ανόητε τον Τσίπρα τον έχω χεσμένο γιατί και οι φασίστες και αναρχοφασίστες είστε η άλλη πλευρά του ίδιου σιχαμένου νομίσματος.Μπήκες τώρα?

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΑΑ
Ειλικρινά με κάνεις και γελάω μικρούλη!

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

Επίσης καλύτερα να με λένε φασίστα κάποιοι με επίπεδο μηδενικό σαν και σένα και να έχω μια ΠΑΤΡΙΣ παρα να είμαι ένας άχρηστος,ανθέλληνας και άπατρις σαν και σένα!
όλα καλά όμως.πάντα σκουπίδια θα υπάρχουν....σκουπίδι μου εσύ!!!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Mπράβο,μπράβο,ηλίθιε συνέχισε να βρίζεις έτσι,είσαι πολύ σπουδαίος...
Ειλικρινά έχω μείνει άναυδος με τον πλούτο των επιχειρημάτων σου για το Μακεδονικό...
Αλλά όσο με βρίζουν τα κατακάθια της κοινωνίας και οι φασίστες σαν εσένα,τόσο δυναμώνει το δίκιο των επιχειρημάτων μου.
Συνέχισε τώρα τον εθνικοπατριωτικό σου αυνανισμό, να μη σε διακόπτω γιατί η ελείψη ερωτικού συντρόφου είναι εμφανής στην περίπτωσή σου...

Ανώνυμος είπε...

MACEDONIA WAS, IS, κλπ, κλπ.
Έκανα κάποιους "μαθηματικούς" υπολογισμούς (γιατί εμένα μου κόβει στα μαθηματικά, όπως άλλωστε σε κάθε μή ανεγκέφαλο)και τους έκανα για να υπολογίσω πόσους τόνους ανεγκέφαλος είσαι.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ο μαθηματικός τύπος, ουτε η ζηγαριά για να ζυγίσει τόοοοοοοοοση ανεγκεφαλιά !!!!
Άλλο, βλέπω ότι γνωρίζεις τι σημαίνει Φασίστας !!! Δε μου λες, όταν το έγραφες αυτό κοιταζόσουν στον καθρέφτη ? Πραγματικά λοιπόν γνωρίζεις τι θα πει φασίστας. Όπως ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Ανεγκέφαλε φανατισμένε.
Και για να σε προλάβω βλαχοκουτοπόνηρε φασίστα δεν έχω καμία σχέση με τον "Αντισυμβατικό" αντίθετα διαφωνώ και εγώ σε πολλά από αυτά που γράφει, μου αρέσει όμως ο τρόπος που γράφει και δεν ξέρω αν είναι "μικρούλης" ΄όπως τον αποκαλείς ειρωνικά, αυτό που ξέρω ή μαλόν διαβάζω, είναι ότι έχει γνώσεις ψάχνει το θέμα που γράφει, έχει επιχειρήματα, σωστά ή λάθος δεν το εξετάζω. Εσύ ανεγκέφαλε λόγω βλακείας δεν μπορείς να τον φτάσεις, ακριβώς επειδή είσαι συνθηματολόγος, υβριστής και κενός πνευματικά.
Αη χάσου λοιπόν τσοκαρία !!!

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

χαχαχαχαχα
2 γελοίοι μαζι!!! καλώς τους!!!
καταρχάς αγοράκια δεν μου λείπει το γ....ι γιατί είμαι παντρεμένος και εχω και 2 παιδιά!!!όποτε θέλω κάτι,η γυναίκα μου είναι εκεί.. μάλλον εσείς δεν γ....ε φαίνεται και νομίζετε όλος ο κόσμος είναι σαν και εσάς!!!
2)εάν τα ξαναδιαβάσεις τα μηνύματα μου.δεν σε βρίζω πουθενά απλά σε χαρακτηρίζω για αυτό που είσαι!!!ΣΚΟΥΠΙΔΙ δηλαδή!!!
μάθε τι είναι οι βρισιές μικρούλη!!!
3)επειδή λες όλο βλακείες λόγω του επιπέδου σου,εσύ και ο δικηγοράκος σου,θα σας συμβουλεύσω να ανοίξετε ένα λεξικό και να μάθετε τι θα πεί φασίστας!!!
4)πες μου ότι θέλεις.. γραμμένο σας έχω!
5)τα επιχειρήματα που ζητάτε υπάρχουν στην Ιστορία!!! απο μένα περιμένετε να σας μάθω???
οχι φυσικά!εγώ θα είμαι αυτός που θα σας κράζει και θα σας δείχνει με το δάχτυλο...δες γιε μου τους προδότες,θρασύδειλους,ανθέλληνες,άχρηστους,κακομαθημένους και σκουπίδια.δες τους και φτύστους...
άιντε σκουπίδια,σας εύχομαι καλά μυαλά και βρείτε καμμια δουλειά να προσφέρετε καπου και εσείς άχρηστοι!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Πω,πω...εξακολουθώ να μένω έκπληκτος με τον πλούτο τον επιχειρημάτων σου για τα Ελληνικά δίκια στο Μακεδονικό...
συνέχισε έτσι γιατί μέσα στην απύθμενη βλακεία και υστερία σου, με δικαιώνεις για την ορθότητα όσων λέω...

Άλλωστε κανένας από εσάς τους εθνικόφρωνες δεν έχει το παραμικρό επιχειρήμα να αντιτάξει σε όσα λέω παρά μόνο βρίζει.Αυτό τα λέει όλα.

Είσαι όπως φαίνεται και απο τον τρόπο που βρίζεις και υψηλοτάτου επιπέδου.Τι είσαι διανοούμενος,λέκτορας ή καθηγητής πανεπιστημίου ? Η μήπως βοθρατζής και κοινός σκατάς?

Για δες και ποιός μιλάει για πατρίδα,ένα γελοίο φασιστοειδές σαν εσένα,ο απόγονος των ναζί,των δοσιλλόγων και κουκουλοφόρων που κατέδιδαν τους Έλληνες στην κατοχή

Και τα καημένα τα παιδάκια που έχουν την ατυχία να σε έχουν πατέρα θα γεννήθηκαν με τίποτα αγκιλωτούς σταυρούς στα χέρια...
Αλήθεια μήπως εκτός από τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Χίτλερ,έχεις για πρώτυπο και τον Δουρή?
Ρωτάω γιατί και η αιμομιξία είναι συχνά χόμπι των φασιστών σαν εσένα.

Συνέχισε τώρα απτόητος τον εθνικοπατριωτικό σου αυνανισμό και αν ποτέ καταφέρεις να το κάνεις με τη γυναίκα σου,να της τραγουδάς το Μακεδονία ξακουστή μήπως και έρθετε σε οργασμό...

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

ααχαχαχαχαχααχαχαχααα
μα πόσο βλάκας είσαι...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Και που είσαι ψάξε να βρεις και την καταγωγή σου γιατί μου φαίνεται είσαι Τουρκόσπορος ή Σλαβόσπορος γι'αυτό αντιδράς τόσο υστερικά βλάκα.Νιώθεις κόμπλεξ για την καταγωγή σου και το παίζεις Ελληνάρας...

Ανώνυμος είπε...

Bρωμερό σκουλίκι, που κρύβεσαι πίσω από το MACEDONIA WAS IS κλπ, που σέρνεσαι στο βούρκο και χαίρεσαι γι' αυτό.
Βρωμερό σκουλίκι που είσαι ανίκανος να πας όχι με τυ γυναίκα σου αλλά ούτε με κατσίκι. Άλλωστε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα πρόσβαλες τις κατσίκες.
Βρωμερό σκουλίκι που σίγουρα το κέρατό σου θα φτάνει μέχρι τη Μαδαγασκάρη.
Βρωμερό σκουλίκι φασισταριό του κερατά, του εαυτού σου δηλαδή.
Που να ξέρεις εσύ θλιβερό σκουλίκι τι σου λένε οι άλλοι και που να καταλάβεις με τόση φαυλώτητα, και ανεγκεφαλιά που κουβαλάς.
Βρωμερό σκουλίκι κάνε DNA στα παιδιά σου να διαπιστώσεις ποιανού είναι.
Βρωμερό σκουλίκι γιέ κουκολοφόρου προδότη των Γερμανών. Το μηδενικό σου επίπεδο είναι ολοφάνερο που για να το δει κάποιος αρκεί να μην είναι σαν εσένα.
βούλωσέτο λοιπόν γιατί είμαι στα ίχνη σου και σε λίγο θα μάθω ποιό βρωμερό σκουλίκι είσαι και τότε όταν θα με αντιμετωπίσεις θα το μετανοιώσεις.
Βλάκα, κερατά, κομπλεξικέ

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

Θα μου τα κλάσεις... και σε περιμένω με μεγάλη μου χαρά να ειδωθούμε απο κοντά... και αν δεν με βρείς εσύ,να ξέρεις θα σε βρώ εγώ ΣΚΟΥΠΙΔΙ της ΝΤΡΟΠΗΣ!!!

Α.Γ. είπε...

Θα επανέλθω λίγο στο παράδειγμα της κοπέλας των καλλιστείων, από μια άλλη σκοπιά.
Πραγματικά, νομίζω ότι η αμηχανία της και η απάντηση "δεν ξέρω τι θα έκανα", ίσως να μην είναι και τόσο "μεμονωμένο παράδειγμα" και ίσως μας οδηγεί να υποθέσουμε ότι δεν είναι και τόσο "συντριπτική πλειοψηφία όλου του Ελληνικού λαού" αυτοί που έχουν κολλήσει την μακεδονική υστερία. Ίσως δηλαδή να είναι ένδειξη όχι της "ανοησίας μιας γκομενίτσας", αλλά μιας βαθύτερης -υγιούς, υγιέστατης- αδιαφορίας μεγάλου τμήματος της ελληνικής νεολαίας για τα κολλήματα του Ψωμιάδη και των λοιπών επαγγελματιών της εθνικοφροσύνης που χτίσαν τις καριέρες τους στη μακεδονολαγνεία αλλά τώρα εξαφανίστηκαν όπως ο Παπαθεμελής.
Εν πάση όμως περιπτώσει, αυτό δεν έχει τόση σημασία. Όσο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού και να είναι αυτοί που επιμένουν να λένε τους Μακεδόνες "Σκοπιανούς", είναι ασήμαντη μειοψηφία μπροστά στα έξι δισεκατομμύρια κατοίκους της γης που λένε όλοι ανεξαιρέτως το σωστό όνομα. Και αυτό πλέον είναι αδύνατο να αλλάξει όσο και αν φωνασκούν, απειλούν και τραμπουκίζουν οι ελληνάρες. Το παιχνίδι έχει κριθεί πλέον.

υ.γ. Προκαλεί μόνο θυμηδία η χρήση του υποτίθεται μειωτικού χαρακτηρισμού "ακρως πτωχευμενο γειτονικό κρατος" από πολίτες ενός κράτους που τελεί υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ είπε...

Διάβασα αυτό το πραγμα στο site της "Αντιεθνικιστικής".


Μερικές παρατηρήσεις.

1) Με την ηλίθια λογική σου και οι Ινδοί Μακεδόνες είναι. Ο Μέγας Αλέξανδρος εκεί έφτασε. 2 ΔΙΣ Μακεδόνες!!!

Όπως και ένας κάτοικος του Τομπρούκ ή του Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο είναι Γερμανός γιατί οι Γερμανοί εκεί έφτασαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ερωτώ: Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος για να πιστεύει αυτά τα ψέματα;

Φυσικά και η γειτονική περιοχή ΔΕΝ είναι Μακεδονία. Ποτέ δεν ήταν. Ούτε στην αρχαιότητα, ούτε επί Βυζαντίου ούτε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το βιλαέτι της Μακεδονίας μέχρι το Μοναστήρι έφτανε.

Αν υπήρχε εθνικά ευαίσθητη κυβέρνηση και σοβαρές υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας κάτι τύποι σαν και εσένα θα μηνύονταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή οτιδήποτε σχετικό.

2) Για τη "Μακεδονική Γλώσσα".

Ξες Βουλγάρικα; Φυσικά και όχι.
Σκοπιανά; ΟΧΙ.

ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ! ΤΡΑΒΑ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΓΛΩΣΣΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙΔΙΕΣ! Ελάχιστες διαφορές έχουν στη γραμματικη και το λεξιλόγιο!

ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!

3) Για τον επεκτατισμό των Σκοπίων

Ο επεκτατισμός στην Ελλάδα εκφράζεται από τον "Στόχο" τη "Χρυσή Αυγή" και τους σχετικούς.
Αυτοί μπορεί να έλεγαν ότι πρωτεύουσα είναι η Κων/πολη.

Στα Σκόπια εκφράζεται από το επίσημο κράτος μέσω της εκκλησίας, της εκπαίδευσης των ΜΜΕ και διεθνώς μέσω των περί ύπαρξης Σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα. Όχι απο την εγχώρια ακροδεξιά.

4)Λες ότι οι Σκοπιανοί είναι Αβαροσλάβοι και οχι Βούργαροι. Εδώ προσπαθείς να χτίσεις μυθο Σλαβο-Μακεδονικής ΦΥΛΗΣ (!!!).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΟ ΑΒΑΡΟΣΛΑΒΟΙ. ΑΒΑΡΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ.

ΟΥΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΠΟΛΙΟΡΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ .

Περίπου 100.000 Σλάβοι της FYROM έχουν ή έχουν αιτηθεί Βουλγάρικο διαβατήριο. Αυτό φαίνεται να σε ανησυχεί:-) .

Εκτός και αν είναι Σέρβοι, Κροάτες, Ρουμανοι, Ούγγροι κτλ γιατί οι Άβαροι εκεί εγκαταστάθηκαν!

5)Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου αίρεται στην περίπτωση των Μακεδόνων και οχι των Σλάβων της FYROM, καθότι το κράτος υπερισχύει της περιφέρειας. Η Μ.Βρετανία μπήκε στην ΕΟΚ ως Ην. Βασίλειο καθότι υπήρχε η περιοχή της Βρετάνης στην Γαλλία.


Μια τέτοια ψιλο-μπούρδα θα έμπαινε στο site της "αντι"εθνικιστικής. Σχόλιο που απέστειλα στο μπλογκ Hellenicrevenge δημοσιευτικε στο site της εφημερίδας "Στόχος". Βέβαια τότε έκανα σοβαρή καταγγελεία.

Αυτά τα λίγα. :-)

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αγανακτησμένε αναγνώστη για να έχεις παρτίδες με τους φασιστο-χουντικούς του «στόχου» και του «Hellenicrevenge» καλό κουμάσι θα είσαι κι’εσύ…

Δεύτερον πολύ θα ήθελες να μου κλείσεις το μπλογκ και να με κλείσεις και φυλάκη και δεν το κρύβεις ,γιατί με τη φασιστική κουλτούρα που διαθέτεις μόνο έτσι έχεις μάθει να αντιμετωπίζεις όσους διαφωνούν μαζί σου. Τι είσαι ασφαλίτης ή χρυσαυγίτης ??
Εγώ θα σου πω λοιπόν ότι η Ελλάδα έχει εκφασιστεί αρκετά ως κράτος,αλλά όχι ακόμα στο βαθμό που να κλείνει σαϊτ και να φυλακίζει αντιφρωνούντες όπως κάνουν οι φίλοι σας οι Ρώσοι και Κινέζοι φασίστες,παρ’ότι πολλοί σαν εσένα θα το ήθελαν να γίνουμε έτσι

1)Το παράδειγμά σου με την Ινδία είναι τελείως ανόητο και δείχνει ότι μεγάλη μερίδα του Έλληνα έχει πάψει να σκέφτεται. Η Ινδία υπήρξε αποικία των Μακεδόνων, δηλαδή υπερπόντια κτίση και δεν αποτελούσε Μακεδονικό έδαφος. Αντίθετα η σημερινή ΦΥΡΟΜ ήταν κανονική περιοχή του Μακεδονικού βασιλείου και έδαφος της πόλης-κράτους που λεγόταν Μακεδονία.Με τη δική σου λογική τότε πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα μία περιοχή της σημερινής Γαλλίας με μία αποκία της στην Αφρική. Και που κολλάνε οι Γερμανοί με την Αίγυπτο που απλά πολεμούσαν εκεί με τους συμμάχους ? Μόνο εσύ με τα ανόητα επιχειρήματά σου ξέρεις…
Όσο για το ποια είναι η Μακεδονία δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά σε ουδέτερα ξένα σαϊτ και ειδικότερα στη wikipedia και θα διαπιστώσεις ότι εκεί είναι Μακεδονία και πάντα ήταν από την εποχή του Φιλίππου μέχρι και σήμερα. Ψάχνε λοιπόν μόνος σου την αλήθεια και μην τρως τόσο αβασάνιστα την καθεστωτική προπαγάνδα.

2)Γιατί ξέρεις εσύ Βουλγάρικα και Μακεδόνικα και τα έχεις συγκρίνει? Τι είσαι λινγκουαφόν? Να υποθέσω ότι όλοι οι γλωσσολόγοι του κόσμου που την αναγνωρίζουν ως ξεχωριστή διάλεκτο είναι άσχετοι και οι μόνοι σχετικοί είσαι εσύ και ο καραγκιόζης Μπαμπινιώτης ? Σοβαρέψου…

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

3)Οι ακραίες εθνικιστικές τάσεις τις Ελλάδας εκφράστηκαν ξεκάθαρα τα πρώτα χρόνια της διαμάχης από τον επίσημο πολιτικό κόσμο,όταν μιλούσαν για διάλυση αυτού του κρατιδίου και σύνορα με τη Σερβία.
Ο Σαμαράς μάλιστα είναι ακόμα και σήμερα αυτής της άποψης και δεν το κρύβει.
Τότε μάλιστα συζητούσαν κρυφά με τον Μιλόσεβιτς για να μοιραστούμε αυτήν την περιοχή με στρατιωτική επέμβαση !!!
Αλλά ευτυχώς που ήταν τότε ο Μητσοτάκης και πρυτάνευσε η λογική.

Επίσης απόψεις περί αλύτρωτων Μακεδονικών εδαφών που μας ανήκουν έχουν εκφραστεί από Έλληνες βουλευτές και παπάδες.Και αφού ισχυρίζεσαι ότι εκεί δεν είναι Μακεδονικό έδαφος,τότε για ποιές περιοχές μιλούν? Συνενοειθείτε και μεταξύ σας τι θα λέτε γιατί έχετε μπερδευτεί...
Αντίθετα αυτοί πέρα από τους εθνικούς μύθους που χτίζουν μιλώντας για Μεγαλέξανδρους κλπ., ποτέ σαν επίσημο κράτος δεν είπαν τέτοια πράγματα και το μόνο που ζητούν είναι η αναγνώριση της μειονότητάς τους και η επιστροφή των προσφύγων του εμφυλίου.

4)Δε διαβάζεις καλά και μπερδεύεσαι,Αβαροσλάβους χαρακτηρίζω τους Βούλγουρους και όχι τους Σλαβο-μακεδόνες.Προφανώς δεν έχεις ιδέα περί των Βαλκανίων αλλιώς θα γνώριζες ότι οι Αβαροσλάβοι υπάρχουν και παράυπάρχουν και ότι οι Βούλγαροι δεν είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι.Αντίθετα οι Σλαβομακεδόνες προέκυψαν από καθαρόαιμα Σλάβικα φύλα που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή με όποιες βέβαια επιμειξίες ακολούθησαν στη συνέχεια...άλλωστε "καθαρά" έθνη δεν υπάρχουν.

Όσο για τα Βουλγάρικα διαβατήρια και αυτό δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί υπάρχουν και πολλοί εκεί που ζήτησαν Σέρβικο διαβατήριο.Αυτό το γνωρίζεις?
Το ότι κάποιες χώρες ή κάποιοι λαοί θεωρούνται συγκενικές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται σαν ξεχωριστό έθνος.

5)Τέλος ατυχές και το παράδειγμά σου με τη Βρετανία γιατί οι Γάλλοι δεν τους ζήτησαν να αλλάξουν ούτε το συνταγματικό τους όνομα,ούτε γενικά τη διεθνή τους ονομασία,ούτε τους αμφισβήτησαν σαν έθνος όπως κάνουμε εμείς.Ζήτησαν μόνο να μπουν στην ΕΟΚ με άλλη ονομασία.Και αυτό σε πληροφορώ το έκαναν σαν πρόσχημα γιατί δεν τους ήθελαν καθόλου στην ΕΟΚ.

Αυτά πήγαινε και πες λοιπόν στους φίλους σου στα φασιστοσαίτ που μπαίνεις. Και άνοιξε τα μάτια σου και το μυαλό σου. Μη ρουφάς τόσο εύκολα τις ανοησίες που σου λένε οι πολιτικοί και λοιποί απατεώνες.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ είπε...

1)
===================================""Αυτό που μας κρύβουν οι δημαγωγοί και οι λαοπλάνοι είναι πως ολόκληρη η περιοχή της σημερινής FYROM είναι γεωγραφικά κομμάτι της Μακεδονίας (περίπου το 33% της Μακεδονίας) και αυτό συνέβαινε ήδη από την εποχή του Φιλίππου που επέκτεινε κάποια στιγμή το βασίλειό του ως εκεί και αυτό ίσχυε σε κάθε εποχή μέχρι και σήμερα.""

=================================
Το παράδειγμα με την Ινδία το ανέφερα γιατί ειπες ότι επεκταθηκε και καποια στιγμή κατέλαβε το σύνολο των εδαφών της FYROM. Ίσως θα έπρεπε να θέσω κάποιο πιο απλό παράδειγμα όπως το Βασίλειο της Ηπείρου.



Πάλι καλά που με παρέπεμψες στη wiki. To μεγαλύτερο τμήμα της Fyrom είναι εκτός αρχαίας Μακεδονιας ακόμη και με τον πιο "ευνοϊκό" χάρτη .


!!!Το ότι τα Νότια Σκόπια περιλαμβάνονται στην Αρχαία Μακεδονία είναι αλήθεια. !!!

Φυσικά με βάση τη wikipedia (και τους ιστορικούς) το μεγαλύτερο κομμάτι της FYROM βρίσκεται στην περιοχή της Δαρδανίας. Χαχαχαχαχαχαχαχα! Καλό!



Για το (3) ΟΚ. Γελάμε.

Το 1992 οι εθνοκαθάρσεις έδιναν και επαιρναν και τα σύνορα στην Γιουγκοσλαβία ήταν ρευστά. Δεν ήταν ούτε εθνικιστικό ούτε φασιστικό πιστεύω το "Σύνορα με την Σερβία", γιατί αυτη ταση υπήρχε για πόσο; 2-3 χρόνια;


Θύμησέ μου μετά από τότε δηλώσεις Βουλευτών που να υπονοούν εισβολή στα Σκόπια.



Για τους παπάδες το που λες να σου υπενθυμήσω πως βγηκε ο Άνθιμος στη ΔΕΘ να μιλήσει για κατάληψη περιοχών στη ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία τον εσκισαν στα κανάλια.

Όσο για τη μειονότητα γελάμε ακόμη περισσότερο. 2600 ψήφους πήρε το Ο.Τόξο πέρσι. Ούτε καν Σλάβους δεν βρήκαν για να το στελεχώσουν συν το ότι χρηματοδοτούνται από το ίδρυμα Σόρος. Κάθε χρόνο και χειρότερα τα πάνε.

Κι ας λέει η wikipedia για 250.000 Σλάβους κι ας λένε για 1 εκ. οι Σκοπιανοί στις ιστοσελίδες τους.


->ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ :-)










Θεωρώ ότι άτομα σαν κι εσένα περισσοτερο προάγουν τον εθνικισμό και οξύνουν τα πνευματα παρά τον καταπολεμουν.

Χρυσαυγίτης δεν είμαι. ΛΑΟΣ ψήφισα το 2009 και με απογοήτευσε με το πλεύρισμα του ΠΑΣΟΚ στο μνημόνιο.


Αυτά.


Υ.Γ. Εκτιμώ το ότι αφήνεις να γράφεται οτιδήποτε εδώ και οτι απαντάς.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

1)Ρε θα με τρελάνεις μέσα στα μάτια μου ?
Μεταφράζω από την wikipedia

"Η Μακεδονία είναι γεωγραφικά και ιστορικά περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τα σύνορά της έχουν αλλάξει κατά καιρούς αλλά σήμερα η περιοχή θεωρείται ότι περιλαμβάνει περιοχές πέντε βαλκανικών κρατών Ελλάδα,Δημοκρατία της Μακεδονίας,Βουλγαρία,Αλβανία,Σερβίαόπως και Κόσοβο..."

Πιό κάτω λέει "Υπό τον Φίλιππο 2 η Μακεδονία επεκτάθηκε στην περιοχή των Παιώνων,Θρακών και Ιλυρίων.Μεταξύ άλλων προσάρτησε και τις περιοχές της Πελαγονίας και Νότιας Παιονίας".
Που σήμαίνει δηλαδή όλη την περιοχή που περιγράφεται και πιο πάνω και μεταξύ άλλων το σημερινό κρατίδιο της Μακεδονίας.Εσύ όμως κοιτάς μόνο την εποχή προ του Φιλίππου 2 (όπου η Μακεδονία δεν είχε επεκταθεί εκεί) γιατί έτσι σε συμφέρει.

2)Με ποιά λογική αλήθεια η Ελλάδα περίμενε τη διάλυση αυτού του κράτους ?? Από τη στιγμή ειδικά που πολεμικές συγκρούσεις δεν υπήρχαν τότε εκεί και από τη στίγμη που οι ίδιοι με δημοψήφισμα είχαν αποφασίσει να γίνουν κράτος ?
Όλα αυτά με επιβεβαιώνουν όταν μιλάω για τυχοδιοκτισμό από Ελληνικής πλευράς.Να σου θυμίσω επίσης-μεταξύ άλλων- εκτός από δηλώσεις του Άνθιμου και σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Ιωαννίδη που μιλούσε για απελευθέρωση της Γευγελής και επίσης σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Σαμαρά που μιλούσε για σύνορα με τη Σερβία....

3)Όσο για τη μειονότητα ποιός σου είπε ότι μία μειονότητα για να αναγνωριστεί πρέπει να είναι πολυπληθής? Άλλωστε στη ΦΥΡΟΜ αναγνωρίζονται και ακόμα μικρότερες μειονότητες.Ούτε φυσικά θα είναι μόνο αυτοί οι 2.600 η μειονότητα,υπάρχουν και ανήλικοι που δεν ψηφίζουν όπως και άλλοι που ψήφισαν άλλα κόμματα ή δεν ψήφισαν και καθόλου.Από τους υπολογισμούς που έχω κάνει οι Σλαβόφωνοι με Σλαβο-Μακεδονική εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα πρέπει να είναι από 5.000 έως 10.000.Αυτά είπε και πρόσφατη έκθεση του Ο.Η.Ε.Προσωπική εμπειρία από αυτούς δεν έχω άλλα κάποτε πήγε η αδερφή μου σε κάποια χωριά της Φλώρινας και σπανίως άκουγε Ελληνική λέξη...τους άκουγε με τ'αυτιά της.

Αλήθεια είσαι υπερήφανος που ψήφισες ένα κόμμα γεμάτο ρατσιστές και φιλοναζιστές ? Μόνο το μνημόνιο σε ενοχλεί απ'αυτούς ?
Τώρα προφανώς θα πας στο Σαμαρά που είναι ομοϊδεάτης του Καρατζαφέρη...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Και κάτι τελευταίο.Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι υπάρχουν και στη- ν άλλη πλευρά εθνικιστικές εκδηλώσεις και πρέπει να καταδικαστούν το ίδιο.Μόνο που αυτές δεν προέρχονται από το επίσημο κράτος τους(με εξαίρεση τους εθνικούς μύθους περί Μεγαλέξανδρου κλπ.)

Όμως και αυτός ο εθνικισμός προήλθε σε μεγάλο βαθμό ως απάντηση στις δικές μας υστερικές αντιδράσεις.Άλλωστε αυτοί απλά αμύνονταν στις δικές μας επιθέσεις.

Και θα πω και κάτι τελευταίο.Η χώρα μας με όσα έκανε έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να έχει μία χώρα σύμμαχο ή ακόμα και δορυφόρο της στα Βαλκάνια,με την οποία μοιραζόμαστε μία γεωγραφική περιοχή.Κανονικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν με αυτούς.

Α.Γ. είπε...

Παραπάνω παρατέθηκε ένας ισχυρισμός που είναι τελείως ανυπόστατος, αλλά, όπως όλα τα urban legend, διαδίδεται από στόμα σε στόμα και από μπλογκ σε μπλογκ, παρόλο που έχει διαψευστεί.
Πρόκειται για τον μύθο ότι

"Η Μ.Βρετανία μπήκε στην ΕΟΚ ως Ην. Βασίλειο καθότι υπήρχε η περιοχή της Βρετάνης στην Γαλλία."

Ο ισχυρισμός αυτός είναι καθαρή επινόηση και δεν στηρίζεται σε κανένα ιστορικό στοιχείο.
Ο χαρακτηρισμός "Ηνωμένο Βασίλειο" είναι η επίσημη ονομασία του κράτους, τόσο εντός όσο και εκτός της τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ, τόσο πριν όσο και μετά. Η ύπαρξη ή μη της Βρετάνης δεν άσκησε καμία επίδραση σε αυτό.
Ο πλήρης τίτλος όμως, για την ακρίβεια, είναι: "Ηνωμένο Βασίλειο ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ και της Βόρειας Ιρλανδίας". Άρα η χρήση του όρου "Μεγάλη Βρετανία" δεν αποκλείσθηκε καθόλου.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Καλά που το διευκρινίζεις για τη Βρετανία Α.Γ. γιατί ούτε κι'εγώ το γνώριζα ακριβώς το θέμα.Τελικά οι προπαγανδιστές μας έχουν πει τόσα πολλά ψέματα στο Μακεδονικό που αν κάποτε αποκαλυφθούν θα αποκαλυφθούν ως κατάπτυστοι γκεμπελίσκοι.Τουλάχιστον όσοι διάβασαν αυτό το άρθρο πήραν μία μικρή γεύση και-ελπίζω-άνοιξαν τα μάτια τους...

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ αντισυμβατικέ,το καταλάβαμε.είσαι ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ και μεγάλος ΒΛΑΚΑΣ!