Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η πεντακομματική σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο






Κι’ενώ η κυβέρνηση –που της έλαχε να διαχειριστεί τη δυσκολότερη περίοδο της χώρας μετά τη μεταπολίτευση-πανικόβλητη καταφεύγει σε έναν παράξενο ανασχηματισμό για να σώσει την «παρτίδα», το πολιτικό πεντακομματικό κατεστημένο που λυμαίνεται εδώ και χρόνια τη χώρα αναδίδει όλο και μεγαλύτερη μπόχα και παρακμή.

Τα εγκλήματα που κάνει κατά της Ελληνικής οικονομίας το Λαλιώτικο ΠΑΣΟΚ του λαϊκιστή Γιώργου Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που ως διπρόσωπος που είναι παριστάνει τώρα και το καλό παιδί στην ευρωπαϊκή ένωση, τα αναφέρουμε στο πιο κάτω άρθρο και έτσι μπορεί να σχηματίσει κανείς μία εικόνα για το ποιόν του σημερινού ΠΑΣΟΚ.Και φυσικά ο ανασχηματισμός δεν μπορεί-στα μάτια κάθε ρεαλιστή και όχι φανατισμένου πασοκτζή-να αλλάξει τίποτα σε μία κυβέρνηση και ένα κόμμα που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και προφανώς πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του Παπανδρέου να κερδίσει ερείσματα στην κοινή γνώμη προτού αναγκασθεί να συρθεί σε πρόωρες εκλογές. Άλλωστε όλοι οι εκλεκτοί του Παπανδρεϊκού καθεστώτος είτε έμειναν στις θέσεις τους είτε απλά άλλαξαν υπουργείο για «στάχτη στα μάτια» και η μόνη που έμεινε έξω είναι η «φτωχή πλην τίμια» Μπατζελή ,η οποία προφανώς πληρώνει το ότι τόλμησε και αρνήθηκε στον Παπανδρέου τη θέση στο ψηφοδέλτιο των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών που της πρότεινε, αλλά κυρίως την άκαμπτη στάση της κατά των αγροτών στις τελευταίες κινητοποιήσεις τους. Και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που ίδιος ο προβοκάτορας πρωθυπουργός τους ξεσήκωνε στα μουλωχτά μαζί με το ΚΚΕ, μέσω των πασοκτζήδων αγροτοσυνδικαλιστών. Άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί όποιος τολμήσει να πάει κόντρα στην αριστερά σε αυτή τη χώρα τον τρώει συνήθως το μαύρο σκοτάδι. Όλα τα καλά παιδιά του αριστερίζοντος» πρωθυπουργού μας λοιπόν έμειναν μέσα στην κυβέρνηση, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Πάγκαλος ,Ραγκούσης κλπ. (ως και τον Χυτήρη ανέσυραν από τη ναφθαλίνη),μολονότι αυτοί έχουν να επιδείξουν πολλές δηλώσεις αλλά ελάχιστο έργο. Και φυσικά πάντα ακλόνητη στο «παιχνίδι» και η πρώην συνασπισμαία Μπιρμπίλη που έχει αναλάβει το «έργο» του σαμποταρίσματος της βιομηχανίας με περιβαλλοντικά προσχήματα, ώστε να είναι το ΠΑΣΟΚ αρεστό στην αγαπημένη του αριστερά… Ενώ ακλόνητος μένει και ο φουκαράς ο Παπακωνσταντίνου που δεν είναι ακραιφνής πασόκος ούτε πολύ συμπαθής στον Παπανδρέου, όμως του έχει αναθέσει τον άχαρο ρόλο να τρώει όλα τα «μπινελίκια» από τον λαό και από την ευρωπαϊκή ένωση γι’αυτό και δεν τον άλλαξαν…

Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιβιώσει στην κυβέρνηση, αν δεν είχε απέναντί του την πιο παρηκμασμένη Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών που απελπισμένη μετά τη λαίλαπα Καραμανλή έπεσε στα χέρια του εθνοφασίστα Σαμαρά. Αυτός όχι μόνο έχει βαλθεί με τον αυταρχισμό του να εκκαθαρίσει όλα τα φιλοδυτικά και φιλελεύθερα στελέχη και να μετατρέψει τη Ν.Δ. σε ακροδεξιό κόμμα, αλλά τώρα ενισχύει και το ΛΑΟΣ με διαφωνούντες-υποτίθεται-βουλευτές του. Έτσι καθώς έχουν αρχίσει και αυτές οι σιχαμερές ενδοακροδεξιές ίντριγκες έστειλε το φασιστοειδές Κιλτίδη (ο οποίος μέχρι τώρα παρίστανε τον Μπακογιαννικό) στο κόμμα του Καρατζαφέρη κάνοντας ένα καλό καλοκαιρινό δώρο στον ομοϊδεάτη του αρχηγό του ΛΑΟΣ. Κάθε σώφρων άνθρωπος μπορεί να καταλάβει λοιπόν την κατάπτωση αυτού του κόμματος.

Για την αριστερά τώρα τι να πούμε; Εκτός του ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη την ακριβή ιδεολογική τους ταυτότητα, λαϊκίζουν και δημαγωγούν ακατάπαυστα και, όσο και αν το αρνούνται ,έχουν και αυτοί μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας καθώς αυτό το κρατικοδίαιτο ,παρασιτικό και αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που θυμίζει πρώην ανατολικό μπλοκ και επιβλήθηκε στην Ελλάδα από το 1981 είναι σε μεγάλο βαθμό δικής τους προέλευσης. Επίσης όσο κι’αν προκαλεί αντιδράσεις αυτή η άποψη, η Ελληνική αριστερά είναι πάντα ύποπτη στα μάτια μου για εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα. Ειδικά το ΚΚΕ όλοι γνωρίζουμε πως πάντα στην ιστορία του υπηρετούσε δουλικά μία συγκεκριμένη υπερδύναμη. Και ο νοών νοείτο…

Για το φασιστικό ΛΑΟΣ τα έχουμε ξαναπεί βέβαια και η ευθύνη για την είσοδο φιλοναζιστών μέσα στη βουλή βαραίνει εξίσου και τα άλλα 4 κόμματα που υποκύπτοντας σε βρώμικα συμφέροντα επέβαλαν το ΛΑΟΣ στη βουλή, μέσω των πουλημένων δημοσιογράφων που ελέγχουν, και του πρόσφεραν και πλήρη ασυλία.

Τι μας μένει λοιπόν; To κόμμα του Κουβέλη που προήλθε από ένα «βελούδινο» διαζύγιο με τον ΣΥΝ που είναι μία πιο λάιτ εκδοχή του Συνασπισμού ( στυλ Κωνσταντόπουλου) ,και παριστάνουν τους Ευρωπαιόφιλους ενώ δεν είναι , δεν μπορεί ποτέ να είναι μία καλή λύση για έναν προοδευτικό άνθρωπο στην κατάσταση που είναι η χώρα. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες και επενδύσεις για να ανασάνουμε και όχι ένα αντιπαραγωγικό σουρωτήρι κρατισμού. Οι οικολόγοι πράσινοι μου είναι κάπως συμπαθείς λόγω της λυσσαλέας επίθεσης που δέχονταν από το βαθύ καθεστώς παραμονές εκλογών ,για να μη μπουν στη βουλή. Ωστόσο με προβληματίζει η πρόθεση συνεργασίας τους με τον Κουβέλη, αλλά και κάποιες ακραίες θέσεις τους όπως η κατάργηση του ΝΑΤΟ.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι σ’αυτή τη χώρα έχει επιβληθεί ένα βαθύ πεντακομματικό κρυφοδικτατορικό καθεστώς που τώρα είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Αυτό έχει την ιδεολογική μορφή της λαϊκίστικης ψευτοαριστεράς , αλλά συνοδευόμενο και από εθνικισμό και έχει επιβάλει ένα διεφθαρμένο, κρατικοδίαιτο, παρασιτικό και αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης (που βέβαια τώρα χρεοκόπησε καθώς στηριζόταν στα δανεικά),καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, άκρατο λαϊκισμό, ακροδεξιά εξωτερική πολιτική, αντιδυτική-αντιαμερικανική υστερία και υποστήριξη κάθε χυδαίου φασισμού στο όνομα αυτής .Όποιος τολμάει να αρθρώσει κάτι διαφορετικό συκοφαντείται ή λογοκρίνεται και καμία φορά δολοφονείται και από παρακρατικές συμμορίες τύπου Σέχτας ή 17 Νοέμβρη ή αν είναι στέλεχος κόμματος διαγράφεται ή εξοντώνεται μέσω σκανδάλων. Κατά τον ίδιο τρόπο λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει και στη βουλή ένα κόμμα που θα αρθρώσει κάτι διαφορετικό από την «εθνική γραμμή» γι’αυτό και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την πορεία αυτού του τόπου, καθώς δεν υπάρχει «φως στο τούνελ». Η μοναδική λύση είναι να ξυπνήσει ο κόσμος και να στείλει όλους αυτούς τους διεφθαρμένους στον αγύριστο ,αλλά το βλέπω δύσκολο…

Αν τώρα αποφασίσει να κάνει κόμμα η Μπακογιάννη θα πρέπει να έχει τη στήριξή μας, αλλά πάντα να είναι υπό έλεγχο, καθώς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε καμία περίπτωση από τις καθεστωτικές θέσεις για άγρα ψήφων (ειδικά από τον πανίσχυρο Ελληνικό εθνικισμό).Επίσης θα πρέπει να ξέρει ότι το εγχείρημα θα είναι αρκετά παράτολμο ,καθώς θα δεχθεί τη λυσσαλέα και χυδαία επίθεση από τις καθεστωτικές δυνάμεις οι οποίες αυτό που μισούν όσο τίποτε άλλο είναι η ιδεολογία του φιλελευθερισμού και οι φιλοδυτικές, φιλοαναπτυξιακές πολιτικές.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aκραίοι χαρακτηρισμοί, ισοπεδώσεις και υπερβολές "θάβουν" πολλές φορές τον πυρήνα σωστών επισημάνσεων και δεν βοηθούν αυτά και αυτούς που θέλει κάποιος να στηρίξει.
Εντελώς φιλικά ... γιατί ως γνωστόν o ο καθένας στο blog του γράφει ό,τι και όπως θέλει.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Μπορεί η γλώσσα αυτή να είναι κάπως σκληρή,αλλά δυστηχώς εδώ που φτάσαμε-στο ύστατο σημείο παρακμής- θαρώ πως μόνο αυτή η γλώσσα μπορεί να αποτυπώσει γλαφυρά την Ελληνική πραγματικότητα και να αφυπνίζει όσο γίνεται τους αναγνώστες.Δεν θεωρώ όμως πως έχω κάποιο λάθος στο νόημα αυτών που λέω.Αν βέβαι έχετε κάποια συγκεκριμένη διαφωνία είμαι έτοιμος να την ακούσω.

Defkalion είπε...

''Aκραίοι χαρακτηρισμοί, ισοπεδώσεις και υπερβολές "θάβουν" πολλές φορές τον πυρήνα σωστών επισημάνσεων και δεν βοηθούν αυτά και αυτούς που θέλει κάποιος να στηρίξει.''


''Ακραίους χαρακτηρισμούς'' και ''υπερβολές'' χαρακτηρίζεται η ωμή πραγματικότητα, απο αυτούς που θέλουν να την κρύψουν.

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Ένας Δημοκρατικός Ηρακλής απαιτείται για την Καθεστωτική Λερναία Ύδρα

Το μυθικό τέρας, με τα εννιά κεφάλια κατά τον μύθο, έβγαζε δύο κεφάλια για κάθε ένα που κοβόταν, και μόνο με το κάψιμο κάθε τομής έγινε δυνατή η εξόντωση του, σύμφωνα πάντα με τον μύθο.

Η καθεστωτική Λερναία Ύδρα που καταστρέφει την χώρα δεν είναι όμως καθόλου μύθος και δυστυχώς ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί πλήρως το κοινό σώμα που ενώνει αυτό το πολυκέφαλο σοσιαλοφασιστικό, αντιδημοκρατικό, αντιευρωπαϊκό, σαμποταριστικό, δοσιλογικό, ρωσοκινεζοτσολιαδικό καθεστωτικό τέρας, πολλοί μάλιστα με απύθμενη αφέλεια και αποσπασματική θεώρηση, αντιλαμβάνονται κάποια κεφάλια του τέρατος ως αυτά που θα τους σώσουν από κάποια άλλα κεφάλια. Εκατομμύρια πάσχουν από αυτή την τσαμπερλενικού τύπου αφέλεια.

Βέβαια σε αυτό το συμπέρασμα δεν καταλήγουν πάντα μόνοι τους, είναι συχνά κάποια στρατολογημένα δημοσιογραφικά κεφάλια που τους χειραγωγούν προς αυτή την ψευδαίσθηση.

Δυστυχώς όμως για όλους μας, τα πολυκέφαλα τέρατα δεν τρώγονται μόνα τους, ούτε στον μύθο, πόσο μάλλον στην τραγική Ελληνική πραγματικότητα.

Ποιο είναι το πολυκέφαλο αντιδημοκρατικό, αντιευρωπαϊκό, σαμποταριστικό δοσιλογικό ρωσοκινεζοτσολιαδικό καθεστωτικό τέρας.

To καθεστωτικό αυτό τέρας έχει ως κεφάλια τις κομματικές ηγεσίες και των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων μετά των συνιστωσών τους, την καθεστωτική καναλαρχία, την ασφυκτικά ελεγχόμενη δικαιοσύνη, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και διάφορες ακόμα μικρότερες φράξιες όπως τα τάγματα εφόδου και τις ΄΄επαναστατικές΄΄ οργανώσεις.

Τα κεφάλια αυτά, φορώντας τα κατάλληλα προσωπεία -τα οποία με μεγάλη ευχέρεια μπορούν και αλλάζουν κατά περίσταση- έχουν καπελώσει πολιτικούς -και όχι μόνο- ρόλους και δρουν συνεργατικά για την καταστροφή και τον εκφασισμό της χώρας, με στόχο την απομάκρυνση της από την δημοκρατική Ευρώπη και την παράδοση της χώρας στα νεοαποικιοκρατικά αφεντικά Ρωσία και Κίνα και τα τσιράκια τους, είτε αυτά είναι οι καθεστωτικοί κρατικοπαρασιτικοί ολιγάρχες είτε τα φιλοιρανικά σιιτικά καθεστώτα του Περσικού κόλπου.

Όλα αυτά τα κεφάλια είναι αριστοτεχνικά συντονισμένα να δρουν προς την ίδια καταστροφική κατεύθυνση κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό με την αποσπασματική παρατήρηση τους.

Η πολιτική σκηνοθεσία -όπως συμβαίνει και με την κινηματογραφική-, δημιουργεί την απαραίτητη αυτή ψευδαίσθηση, η οποία δεν έχει γίνει αντιληπτή μαζικά επειδή το έργο που παρακολουθούν οι Έλληνες πολίτες παίζεται αδιαλείπτως πάνω από τριάντα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εγκαθιδρυμένες παραισθήσεις. Αρκετές φορές μάλιστα, κάποιοι που τα έβαλαν με αυτό το καθεστωτικό τέρας, εξοντώθηκαν από αγγελόμορφα κεφάλια του καθεστώτος. Μάλιστα εκεί που ένας φασίστας σκότωνε ή εξόντωνε πολιτικά ένα δημοκράτη, ο κόσμος με την συνδρομή της περιρρέουσας ατμόσφαιρας αντιλαμβανόταν έναν ΄΄επαναστάτη΄΄ που απέδιδε ΄΄δικαιοσύνη΄΄.

Η συνεργατική καταστροφική δράση της καθεστωτικής Λερναίας Ύδρας

Πολλοί απορούν πως κάποια μεμονωμένα κεφάλια μπορούν να έχουν τόσο καταστροφική δράση δυσανάλογη με τα φαινομενικά χαρακτηριστικά τους.

Μα αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά η καταστροφική τους αυτή δύναμη είναι αποτέλεσμα συνεργατικής δράσης καθεστωτικών κεφαλιών που στην αποσπασματική χωροχρονική θεώρηση των περισσοτέρων γίνονται αντιληπτές ακόμη και ως εχθρικές οντότητες.

http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/04/enas-dhmokratikos-hraklhs-apaiteitai-gia-thn-kathestwtikh-lernai.html

firiki2010 είπε...

Aς σηκώσω λοιπόν το γάντι. Από το τέλος της ανάρτησης προκύπτει ως διαφαινόμενη καλύτερη λύση η κ Μπακογιάννη προς την οποία παρέχετε την κριτική στήριξη σας. Δικαίωμα σας και τελικώς μπορεί να αποδειχθεί ότι έχετε δίκιο. Αν όμως υπήρξε «λαίλαπα Καραμανλή» η κ Μπακογιάννη δεν μπορεί να είναι ανεύθυνη όπως βεβαίως δεν μπορεί να είναι ανεύθυνος και ο κ Σαμαράς. (Δεν υπάρχει πιο αστεία δικαιολογία από το «εγώ ένας απλός υπουργός/ βουλευτής ήμουν») Και επειδή η κ Μπακογιάννη ουδέποτε ισχυρίσθηκε ότι υπήρξε «λαίλαπα Καραμανλή» , πράγμα που ούτε ο κ Σαμαράς ισχυρίζεται , και επειδή η «λαίλαπα Καραμανλή» ήδη μοιάζει με χαρούμενη ανοιξιάτικη εκδρομή μπροστά στη σημερινή κατάσταση , δικαιούμαι να θεωρώ τον χαρακτηρισμό τουλάχιστον υπερβολικό και αποπροσανατολιστικό. Ο Καραμανλής μπορεί να μην κατάφερε να αλλάξει όσα έπρεπε -άς όψεται η υπερβολικά «ήπια προσαρμογή»- με αποτέλεσμα να τον πετύχει η παγκόσμια οικονομική - και κατά τον κ Παπανδρέου ανύπαρκτη - κρίση και να τον αποτελειώσει.
Αν βεβαίως ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι η κατάσταση που άφησε ο Καραμανλής τη χώρα είχε σαν συνέπεια αναπόφευκτη τον «μηχανισμό» αλλάζουν τα πράγματα και θα το δούμε σε ένα άλλο σχόλιο.
Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τον όρο «εθνοφασίστας» που αποδίδετε στον κ Σαμαρά αλλά τουλάχιστον από τις γνωστές σε εμένα δηλώσεις του ,ομιλίες κτλ το μόνο που προκύπτει είναι ένας κανονικός Νεοδημοκράτης φιλελεύθερος, φιλοδυτικός και φιλοευρωπαίος και για να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα οι διαφορές με την κ Μπακογιάννη αφορούν ΔΥΣΤΥΧΩΣ προσωπικές πικρίες ,φιλοδοξίες και αντιθεσεις, άντε και ζητήματα τακτικής. Σας τα γράφει αυτά κάποιος ο οποίος δεν είναι ενθουσιασμένος με την θητεία Σαμαρα (μια γρήγορη περι πλάνηση στο..... μπορεί να σας πείσει ) Ενα θέμα υπάρχει με κάποιους «Σαμαρικούς» όπως και με κάποιους ευκαιριακούς και όψιμους υποστηρικτές του αλλά ξέρετε ότι τα «περιβάλλοντα» για όλους τους αρχηγούς ακόμα και τους εν δυνάμει είναι πρόβλημα και μερικές φορές παίρνει χρόνο η εκκαθάριση τους. (συνεχίζεται)

firiki2010 είπε...

Aς σηκώσω λοιπόν το γάντι. Από το τέλος της ανάρτησης προκύπτει ως διαφαινόμενη καλύτερη λύση η κ Μπακογιάννη προς την οποία παρέχετε την κριτική στήριξη σας. Δικαίωμα σας και τελικώς μπορεί να αποδειχθεί ότι έχετε δίκιο. Αν όμως υπήρξε «λαίλαπα Καραμανλή» η κ Μπακογιάννη δεν μπορεί να είναι ανεύθυνη όπως βεβαίως δεν μπορεί να είναι ανεύθυνος και ο κ Σαμαράς. (Δεν υπάρχει πιο αστεία δικαιολογία από το «εγώ ένας απλός υπουργός/ βουλευτής ήμουν») Και επειδή η κ Μπακογιάννη ουδέποτε ισχυρίσθηκε ότι υπήρξε «λαίλαπα Καραμανλή» , πράγμα που ούτε ο κ Σαμαράς ισχυρίζεται , και επειδή η «λαίλαπα Καραμανλή» ήδη μοιάζει με χαρούμενη ανοιξιάτικη εκδρομή μπροστά στη σημερινή κατάσταση , δικαιούμαι να θεωρώ τον χαρακτηρισμό τουλάχιστον υπερβολικό και αποπροσανατολιστικό. Ο Καραμανλής μπορεί να μην κατάφερε να αλλάξει όσα έπρεπε -άς όψεται η υπερβολικά «ήπια προσαρμογή»- με αποτέλεσμα να τον πετύχει η παγκόσμια οικονομική - και κατά τον κ Παπανδρέου ανύπαρκτη - κρίση και να τον αποτελειώσει.
Αν βεβαίως ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι η κατάσταση που άφησε ο Καραμανλής τη χώρα είχε σαν συνέπεια αναπόφευκτη τον «μηχανισμό» αλλάζουν τα πράγματα και θα το δούμε σε ένα άλλο σχόλιο.
Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τον όρο «εθνοφασίστας» που αποδίδετε στον κ Σαμαρά αλλά τουλάχιστον από τις γνωστές σε εμένα δηλώσεις του ,ομιλίες κτλ το μόνο που προκύπτει είναι ένας κανονικός Νεοδημοκράτης φιλελεύθερος, φιλοδυτικός και φιλοευρωπαίος και για να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα οι διαφορές με την κ Μπακογιάννη αφορούν ΔΥΣΤΥΧΩΣ προσωπικές πικρίες ,φιλοδοξίες και αντιθεσεις, άντε και ζητήματα τακτικής. Σας τα γράφει αυτά κάποιος ο οποίος δεν είναι ενθουσιασμένος με την θητεία Σαμαρα (μια γρήγορη περι πλάνηση στο..... μπορεί να σας πείσει ) Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι

http://firiki2010.wordpress.com/ είπε...

Σχετικά με τον αυταρχισμό του Σαμαρά: Υπάρχει καλώς ή κακώς (κακώς κατά τη γνώμη μου σε θεωρητικό επίπεδο αλλά εδώ είναι Βαλκάνια... ακόμη) κι ένα θέμα που λέγεται κομματική πειθαρχία που απαιτεί η στάση του βουλευτή να μην δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα. Φοβάμαι ότι ο Σαμαράς έκανε ακριβώς ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του. Αρα αν μιλάμε για αυταρχικότητα ούτε πρωτόγνωρη είναι και μεταξύ μας ενίοτε αποδείχθηκε και αποτελεσματική. Επομένως ούτε εκκαθαρίσεις βλέπω «φιλοδυτικών» βλέπω, ούτε στροφή προς την ακροδεξιά (κάτι που επιμόνως προσπαθεί να προβάλει το ΠΑΣΟΚ και τα φιλικά του ΜΜΕ)
Σχετικά με τον «ομοιδεάτη του» Καρατζαφέρη θα επισημάνω ότι 1 Συστηματικά ο Σαμαράς αποφεύγει τον διάλογο μαζί του 2 Ο ισχυρισμός σας μου θυμίζει τους αντίστοιχους ισχυρισμούς «Σαμαρικών» ότι Μπακογιάννη και Καρατζαφέρης συνεργάζονται. Σ Υ Ν Ε ΧΙ ΖΕ Τ Α Ι
Τέλος το «πεντακομματικό κρυφτοδικτατορικό καθεστώς» είναι ένας μάλλον αυτοαναιρούμενος και ισοπεδωτικός νεολογισμός τον οποίο τείνω να «συγχωρήσω» μια και θεωρώ ότι (με ατυχή κατά τη γνώμη μου τρόπο ) προσπαθεί να συνοψίσει αυτά που στη συνέχεια σωστά περιγράφετε ως κυρίαρχη ιδεολογία(?). νοοτροπία(?),πρακτική(?) στον τόπο μας.
Εκτός απ΄ τις επισημάνσεις σας αυτές περί λαικισμού,κρατικοδίαιτου μοντέλλου ανάπτυξης, αντιδυτικισμού κλπ με τις οποίες συμφωνώ (εξαίρεση το περί ακροδεξιάς εξωτερικής πολιτικής το οποίο αν θέλετε μου εξηγείτε) σας πιστώνω και την επισήμανση σας για τις ευθύνες της Αριστεράς για τη σημερινή κατάσταση της χώρας ευθύνες για τις οποίες ελάχιστοι μιλάνε (αν σας ενδιαφέρει στο firiki2010 ανέβηκε στις 26/4 το «Η ανεύθυνη για την κρίση «Αριστερά»-όχι ότι και σε άλλες αναρτήσεις δεν έχουν γίνει σχετικές αναφορές)
Τέλος (και πάλι περί στιλ) νομίζω ότι η αφύπνιση του αναγνώστη δεν προκαλείται από την σκληρή γλώσσα, αλλά από την ουσία των νοημάτων και η γλαφυρότητα δεν προυποθέτει την (πάντα κατά τη γνώμη μου) μέχρι ανακριβείας υπερβολή.
Φιλικά

YΓ Η περιπλάνηση στην οποία αναφ΄ερομαι στο πρώτο τμήμα τοτ σχολίου αφορά το firiki2010.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε αιρετικέ,
γιατί με πικραίνεις, αφού σε συμπαθώ και σχεδόν ταυτίζομαι με όσα γράφεις.
Οι υπερβολές στις φραστικές τοποθετήσεις σου είναι αυτές που σε χαρακτηρίζουν. "Εθνοφασίστας" ο ένας "σοσιαλφασίστας" ο άλλος. Όλους τους "θάβεις" και καταλήγεις στην ...Μπακογιάννη. Σε ποιά, στην Μπακογιάννη την κόρη του "εφιάλτη" και "αποστάτη" Μητσοτάκη. Αυτή πού ροκάνιζε την καρέκλα του Καραμανλή για να καθίσει στη θέση του και όταν στην εκλογή για ανάδειξη προέδρου στη Ν.Δ. εν΄΄ω περίμενε ότι θα ψήφιζαν οι υποτακτικοί της και όχι ο λαός, τότε έχασε τη γή από τα πόδια της. Ηττήθηκε η κα Μπακογιάννη και επειδή δεν ανέχεται την ήττα τότε άρχισε τα παιχνιδάκια με βασικό στόχο της να τη διαγράψουν για να κάνει το δικό της κόμμα και επί τέλους να γίνει σε κάποιο άλλο κόμμα ΑΡΧΗΓΟΣ !!!
Αυτό ήταν το παιχνίδι που έπαιζε και παίζει. Να γίνει ΑΡΧΗΓΟΣ ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ ! ΑΒΕ ΚΑΙΣΑΡ !!! Αυτή λοιπόν η Αυτοκρατόρισα θα ζητήσει κάποια στιγμή να μας κυβερνήσει ή να μπει στη βουλή για να ροκανίζει πια τη Νέα Δημοκρατία μήπως πέσει ο Σαμαράς και αναλάβει Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ Ντόρα. Ποιές είναι οι επιλογές σου καημένε Αντισυμβατικέ ?

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 6.20
Προς στιγμή, επειδή στο firiki2010 υπογράφω κατά σύμπτωση ως ΑΙΡΕΤΚΟΣ (περιπου συνονόματος του "αντισυμβατικού") νομισα ότι απευθυνόσουν σε μένα. Λύθηκε η παρεξήγηση...
Επί της ουσίας: Γιατί εχω την εντύπωση ότι η Μπακογιάννη δεν θέλει να κάνει κόμμα? Γιατί μου φαίνεται ότι κάποια στιγμή θα δούμε και πάλι "συστεγάσεις"? Ανεξάρτητα από τις υποψίες μου (που μπορεί να διαψευσθούν) θεωρώ ότι η συζήτηση προσωποποιμένη, και διλημματική όπως πολλές φορές γίνεται"Σαμαράς εναντίον Μπακογιάννη" είναι αυτουπονομευτικά εσωστρεφής.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

@firiki2010

Ανοίγετε αρκετά ζητήματα και θα προσπαθήσω να σας καλύψω όσο το δυνατόν πιο επιγραμματικά μπορώ.Πρώτα όμως πρέπει να σας επισημάνω ότι επειδή η γραμμή αυτού του μπλογκ είναι τελείως κόντρα στις επικρατούσες αντιλήψεις ,δύσκολα γίνεται κατανοητή από τον μη μυημένο στο μπλογκ αναγνώστη και συχνά ξενίζει,αυτό πιστεύω πως συμβαίνει ως ένα βαθμό και μ'εσάς.

1)Όσον αφορά την πεντακομματική κρυφοδικτατορία που αναφέρω ,μπορείτε τρία άρθρα πιο κάτω να διαβάσετε ένα άρθρο όπου ασχολούμαι με τη διαπλοκή τρομοκρατίας και πολιτικής εξουσίας όπου αναλύω μεταξύ άλλων και αυτήν την πεντακομματική δικτατορία και τη ακριβώς είναι και τι κάνει και αυτά τα τεκμηριώνω με επιχειρήματα.Πιστεύω ότι θα σας καλύψει.

2)Όσον αφορά τον Καραμανλή είναι κοινή διαπίστωση όχι μόνο δικιά μου αλλά και πολλών νεοδημοκρατών που συζητάω ότι επρόκειτο για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που έχου εμφανιστεί από τη μεταπολίτευση και δεν άφησε κανένα έργο πίσω του.Το μόνο που έκανε ήταν μία μικροπολιτική σύντηρηση ώστε να τα έχει καλά με όλους και να κερδίζει τις εκλογές,χωρίς να προσπαθήσει να αλλάξει τίποτα από τα στραβά αυτού του τόπου.Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι βέβαια αποκλειστικά δική του ευθύνη,αλλά αποτέλεσμα μίας πολιτικής 30 χρόνων.Όμως αυτός χρεώνεται ότι ενώ έβλεπε την καταστροφή να έρχεται δεν αντέδρασε καθόλου και αν δεν την έβλεπε τότε είναι άχρηστος σαν πολιτικός.Μετά βέβαια "δραπέτευσε από το πλοίο" ώστε να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Παπανδρέου.Τέλος για το μόνο πράγμα που θα θυμόμαστε αυτήν την κυβέρνηση είναι τα πολλά σκάνδαλα και η υποτέλειά της στη Ρωσία του Πούτιν.

3)Όσον αφορά τη Μπακογιάννη δεν λέω πως δεν έχει κι'αυτή ένα μερίδιο ευθύνης για την κακή κυβέρνηση Καραμανλή εφόσων συμμετείχε εκεί,άλλωστε ουδείς αλάνθαστος.Όμως πρέπει να ξέρετε ότι οι ίδεες και οι πολικές που πρεσβεύει η Μπακογιάννη είναι υπό δίωξη στην Ελλάδα και στη ΝΔ ειδικότερα,έτσι τα περιθώρια της για να αλλάξει την πολιτική της κυβέρνησης ήταν στην πραγματικότητα πολύ περιορισμένα.

4)Όσον αφορά την εθνικιστική εξωτερική πολιτική,αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και το αποκορύφωμα αυτής είναι το Μακεδονικό η πιο ακραία και καθυστερημένη έκφραση του Ελληνικού σωβινισμού.Τα ίδια και στα Ελληνοτουρκικά που είναι πολύ σύνθετα θέματα και δεν καλύπτονται με γενικεύσεις του στυλ,εμείς είμαστε οι καλοί που έχουμε σε όλα πάντα δίκιο και οι άλλοι οι κακοί.
Επίσης αυτό το κράτος καλιεργεί και στο εσωτερικό της χώρας εδώ και 190 χρόνια ακραίες μορφές σωβινισμού,μισσαλοδοξίας και ενίοτε ρατσισμού.

5)Τέλος για τον Σαμαρά μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο μου στις δημοσιεύσεις του Απριλίου που απαντάει σε πολλά από αυτά που λέτε.

Θα προσθέσω επίσης πως πρόκειται για γνήσιο τέκνο της ακροδέξιας και δηλωμένο θαυμαστή του φιλοχουντικού εθνοσωβινιστή Αβέρωφ.Εκδιώχτηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί εξέφραζε τις πιο ακραίες εθνικιστικές απόψεις στο Μακεδονικό τις οποίες πληρώνουμε σαν χώρα ακόμα και σήμερα.Αργότερα δημιούργησε ένα κόμμα με φανερά εθνικιστικό και αντιδυτικό προσανατολισμό όπου μάζεψε μεταξύ άλλων και ακραία χουντοφασιστικά στελέχη.Επίσης σε συνεντεύξεις του είχε εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τον Κάρατζιτς.Ακόμα ταυτίστηκε επακριβώβς με το ρατσιστικό ΛΑΟΣ στο θέμα του νομοσχέδιου για την ιθαγένεια των μεταναστών,ενώ το τσιρλακι του ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει πως το ΛΑΟΣ δεν είναι ακραίο κόμμα

Και φυσικά από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι φιλελεύθερος όπως λέτε.Τους φιλελεύθερους αντίθετα τους διώκει ,αλλά αυτή τη δουλειά δεν την ξεκίνησε πρώτος αυτός,αλλά ο Καραμανλής που αμέσως μόλις ανέλαβε έδιωξε Μάνο και Σουφλιά.

Ανώνυμος είπε...

Fikiri 2010, ασφαλώς και λέγοντας αιρετικέ δεν ενοούσα εσένα. τέλος καλό όμως, όλα καλά.
Όσο για σένα φίλε αντισυμβατικέ, τα γεγονότα τα βλέπεις με ένα "αλλήθωρο" (χωρίς παρεξήγηση αυτό) βλέμα, αφού σαν αντισυμβατικός τα βλέπεις με τελείως διαφορετικό βλέμα.
Για ποία κυβέρνηση Μητσοτάκη γράφεις? Γι' αυτόν που δεν ήξερε τι ήθελε και τι έκανε?΄Δεν τα ξέρεις όμως καλά τι έγινε και διαφώνησαν Σαμαράς και Μητσοτάκης.
Όταν ο Σαμαράς πήγε να διαπραγματευτεί για το Μακεδονικό, οι δυό τους είχαν κάνει μια συμφωνία όσον αφορά τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης. Λίγο από την έναρξη των συνομιλιών ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο το Σαμαρά και του είπε να αλλάξει την συμφωνημένη τακτική. Ο Σαμαράς αρνήθηκε λέγοντάς του ότι αυτά συμφωνήσαμε αυτά θα πω.
Είναι ολοφάνερο ότι οι προστάτες του Μητσοτάκη άλλαξαν γνώμη και ο υποτακτικός τους Μητσοτάκης άβουλος και φοβισμένος (τους είχε βλέπεις υποχρέωση που τον έκανα πρωθυπουργό)έδωσε εντολή στο Σαμαρά να αλλάξει τακτική, αυτός δεν υπάκουσε και έγινε ότι έγινε.
Όσο αφορά το Μιλόσεβιτς, αυτός ήταν φίλος του Μητσοτάκη και μάλιστα είχαν κάνει και μυστικές συναντήσεις επί Ελληνικού εδάφους.
Δεν ξέρω τι ηλικίας είσαι, αλλά εγώ τυχαίνει να τα έχω ζήσει από κοντά.
Τέλος, θέλω να μου πείς, εκτός από συνθήματα που συνηθίζεις, να μου πεις μια ενέργεια του Σαμαρά που είναι ακροδεξιά. Και πάλι λέω με επιχειρήματα τη θέλω.
Φιλάκια αντισυμβατικέ

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τι προσπαθείς να αποδείξεις τώρα κύριε ανώνυμε? Ότι ο Σαμαράς δεν είναι αποστάτης και ότι έφταιγε ο Μητσοτάκης? Ότι ο Σαμαράς δεν είναι ακροδεξιός?
Θέλεις δε θέλεις είναι και τα δύο και κανείς δε μπορεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε επειδή το θέλουν οι δημοσιογράφοι και τα διαπλεκόμενα αφεντικά τους.
Αν θέλεις και επιχειρήματα για το αν είναι ακροδεξιός ή όχι διάβασε την προηγούμενη απάντησή μου προς τον firiki.

Μήπως δεν είναι ίδιος άνθρωπος που στελέχωσε όλο τον κομματικό μηχανισμό του στην πολιτική άνοιξη(και πλέον πάει να το κάνει και στη ΝΔ) με ακροδεξιούς σωβινιστές και ρατσιστές?

Δεν είναι ο ίδιος που βγήκε αρχηγός με σημαία την πάλη κατά του φιλιδυτικισμού και φιλοαμερικανισμού που υποτίθεται ότι εξέφραζε η Μπακογιάννη?
Και που είχε σε αυτό τι στήριξη κάθε ακροαριστερού σε αυτή τη χώρα όπως πχ. του πρώην κνίτη και υμνητή της Ρώσικης κατοχής στο Αφγανιστάν στη δεκαετία του 80 και νυν στελέχους του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ.Δελαστίκ,που οργάνωνε από το έθνος του Μπόμπολα την αντι-Μπακογιάννη εκστρατεία.
Και ποιός είναι άραγε που έχει ακόμα και σήμερα την εξωφρενική θέση πέρι διάλυσης της ΦΥΡΟΜ και συνόρων με τη Σερβία?
Μα φυσικά ο Σαμαράς.

Άλλωστε δεν ξέρω και πολλούς σ'αυτή τη χώρα που να μην τον θεωρούν ακροδεξιό..Και οι περισσότεροι απ'όσους τον ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές τον ψήφισαν ακριβώς επειδή είναι ακροδεξιός,μεταξύ άλλων και οπαδοί του ΛΑΟΣ που μετακινήθηκαν.
Εσείς οι Σαμαρικοί βέβαια αυτά θέλετε να τα ξεχνάτε και προσπαθείτε πάντα να κάνετε το άσπρο-μαύρο,αλλά όταν θα καταλάβετε ότι αυτός οδηγοί τη ΝΔ σε διάλυση θα είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αντισυμβατικέ,
συγχώρα με αλλά είμαι πάλι εδώ για να σε επανεφέρω στην τάξη γιατί φαίνεται ότι αποφεύγεις να μιλήσεις επί της ουσίας αν και σε προειδοποίησα, μην απαντήσεις με συνθήματα.
1. Η κυβέρνηση του Καραμανλή ήταν πράγματι κακιά, αλλά δεν ήταν η χειρότερη, τουλάχιστον την πρώτη εκλογή. Εκεί που έχασε τελείως τη μπάλα ήταν στη δεύτερη εκλογή του. Σ' αυτήν έβαλα πολύ βαθιά το χεράκι της η Ντορούλα σου, που η μοναδική της ένοια ήταν να ροκανίζει τη θέση του Καραμανλή προκειμένη να τον φάει για να γίνει αυτή προεδρίνα αφού το είχε σίγουρο. Την έφαγε όμως "από πίσω" την πόνεσε και μετά έκανε τα τσαλιμάκια της ώστε να αναγκαστούν να τη διώξουν και μετά να το παίξει ηρωίδα. Η κόρη όμως του αποστάτη είναι μικρότερη και από το "πολύ μικρό" αποστάτη.
2. Όσον αφορά την δήθεν 5κομματική δικτατορία, αυτό που λες είναι πολύ βαρύ και ακραίο. Ήθελα να ήξερα που τα σκέφτεσαι κατι τέτοια?
3. Δεν ξέρω τι ηλικίας είσαι, αλλά επειδή εγώ αν και 30άρης τότε, τα έζησα από κοντά τα πράγματα.
Ο Σαμαράς λοιπόν πήρε εντολή από το Μητσοτάκη, ξέρεις τον αποστάτη, να πάει να διαπραγματευτεί μια συγκεκριμένη πολιτική. Ο Σαμαράς πήγε και θα έκανε αυτή τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση. Λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης να του πεί να αλλάξει τη συμφωνημένη απ' αυτούς τους ίδιους, πολιτική και να συζητήσει κάτι άλλο. Ο Σαμαράς του είπε "Πρόεδρε αυτό συμφωνήσαμε και αυτό θα κάνω, δεν μπορώ τώρα να αλλάξω" Όταν γύρισε και μετά την ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έμαθε ότι απολύεται.
Πιό είναι το μεμπτό φίλε αντισυμβατικέ ? Είδεν που δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.
Και κάτι τελευταίο. Για δεύτερη φορά ρωτάει να μου απαντήσεις με ΓΕΓΟΝΟΤΑ και όχι ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. Από που προκείπτει οτι ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός ? Και πάλι σου λέω με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι συνθήματα.
Άντε τώρα φιλάκια στη Ντόρα

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Κατ'αρχήν μην στέλνεις τα σχόλια σου τρεις φορές και αναγκάζομαι να σβήνω,μία μας αρκεί για να τα εμπεδώσουμε...

Δεύτερον εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να με επαναφέρεις στην τάξη και να μου υποδεικνύεις πως θα απαντάω.Εδώ δεν είναι η ΝΔ του Σαμαρά για να λογοκρίνεις και να διαγράφεις όπως κάνει το ίνδαλμά σου,αλλά μπλογκ ελεύθερης έκφρασης.Φαίνεται ότι οι οπαδοί του Σαμαρά έχετε τη δικτατορική φλέβα μέσα σας.

1)Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ξέρω αν ήταν η χειρότερη και ούτε έχει κανένα νόημα αυτή η σύγκριση,αλλά σίγουρα από τις χειρότερες που πέρασαν κατά τη γνώμη μου.Αν και,αν θέλεις τη γνώμη μου, ο χειρότερος πολιτικός μετά τη μεταπολίτευση ήταν ο Ρώσος αρχιπράκτορας Ανδρέας Παπανδρέου.
Επίσης φαίνεται οι οπαδοί του Σαμαρά και γενικά οι αντιμπακογιαννικοί να είστε σε μεγάλη σύγχηση διότι κάποιοι-όπως εσύ-κατηγορείτε τη Ντόρα ότι ροκάνιζε τον Καραμανλή,αλλά οι περισσότεροι την κατηγορούν για το αντίθετο,ότι δηλαδή στήριζε υπερβολικά μία κακή κυβέρνηση και άρα έχει ευθύνη.Ας συνενοηθείτε λοιπόν πρότα μεταξύ σας τι θα λέτε και μετά έλα να μου πεις...

Όσο για το γιατί "την έφαγε" όπως λες είναι γνωστό,λόγω των διαπλεκομένων μεγαλοκαρχαριών που στήριζαν Σαμαρά και των ΜΜΕ που έκαναν αντι-Μπακογιάννη πλύση εγκεφάλου με τον κάθε ρυπαρογράφο από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά που τον στήριζαν.Όσο γι'αυτό που λες ότι επεδίωξε τη διαγραφή της,είναι μία ακόμα κουταμάρα που προπαγανδίζει το βαθύ καθεστώς.Απλά είχε το θάρος να αντιταχθεί στο λαϊκισμό και τον πολιτικό καιροσκοπισμό του Σαμαρά σε ότι αφορά το μνημόνιο.

2)Για την πεντακομματική δικτατορία δίνω εξηγήσεις τι εννοώ και σ'άυτό το άρθρο και σε προηγούμενο για την τρομοκρατία.Μπες και διάβασε.Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις ή δε θέλεις να καταλάβεις δεν είναι δικό μου πρόβλημα.Και η ηλικία μου,μάλλον θα είναι μεγαλύτερη απ'τη δικιά σου.

3)Όσο για τα άλλα που λες προφανώς για να δικαιοληγήσεις τον αποστάτη σου,ο κάθε υπουργίσκος είναι υποχρεωμένος να ακούει την πρωθυπουργική γραμμή ακόμα και αν αυτή μεταβάλλεται (γιατί σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει),αλλιώς πηγαίνει αμέσως σπίτι του και δεν κάνει μαγκιές μέσα σε μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει...
Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν τίποτα και το μεμπτο δεν είναι τόσο αυτό,όσο αυτά που έκανε μετά (και που εσύ που έχεις επιλεκτική μνήμη τα ξεχνάς) ρίχνωντας την κυβέρνηση,ενώ διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να το κάνει,γιατί τα πήρε από τον Κόκκαλη του οποίου ο Μητσοτάκης δεν έκανε όλα τα χατίρια.

Το γιατί είναι ακροδεξιός το αναλύω πολύ τεκμηριωμένα εκεί που σου είπα,αλλά φαίνεται ότι εσύ αδυνατείς να το καταλάβεις και ξέρεις δεν φταίω εγώ...
Και εγώ συνθήματα δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ,αλλά ο φίλος σου ο Σαμαράς που είναι καλός συνθηματολόγος.
Θυμήσου εκείνο το περίφημο "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" που φώναζαν σε εκείνες τις διαδηλώσεις μίσους το 1992.Δικής του έμπνευσης είναι.

Εν πάσει περιπτώσει επειδή δεν έχεις διάθεση να καταλάβεις και δεν βγάζουμε άκρη δεν έχει νόημα να γίνεται αυτή η συζήτηση.Θέλω όμως να ξαναγράψεις εδώ το βράδυ των επόμενων εκλογών όταν εγώ θα γελάω με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας που θα διαλύεται,για να δω τι θα λες...

Ανώνυμος είπε...

προς Αντισυμβατικο και Ανώνυμο
Πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Ο μεν αντισυμβατικός έχασε την ψυχραιμία του και παραλυρεί, ο δε fikiri 2010 έχει απόλυτο δίκιο και γι' αυτό σταματώ εδώ.
Όσο για τις δύο φορές που μπήκα ίσως να πρόκειται για λάθος που φαίνεται ότι πάτησα δύο φορές το πλήκτρο και γι' αυτό ζητώ συγνώμη αφού δεν έγινε εσκεμένα

EPONYMOS είπε...

O μεν ανωνυμος δεν εχει τι να πει το δε φιρικι δεν εχει καταλαβει οτι δεν καθονται ολοι στο ιδιο κλαδι

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε EPONYME, δε μασάμε με τις πονηριές σου, που θέλεις να μας βάζεις να πλακωνόμαστε με τον αντισυμβατικό. Πούλατα πουθενά αλλού αυτά όχι σε μας !
Σου δηλώνω λοιπόν ότι εγώ τον αντισυμβατικό τον πάω με τις απόψεις του, την παλληκαριά του και το τσαγανό του γιατί αν ψάξεις να βρεις ένα άλλο blog που να τα γράφει έτσι σαν τον αντισυμβατικό, σε πληροφορώ ότι δεν πρόκειται να βρεις.

Με ρωτήσεις, τότε γιατί τα γράφω αυτά θέλω να ξεδηπλώνω όλες τις απόψεις του αφού όλες είναι δυνατές. Αυτά δεν τα λέω τώρα, τα έχω γράψει και άλλες φορές.
Εμένα μου δείχνει ότι έχει τσαγανό και γι' αυτό τον πάω.

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Ο ανώυνυμος αφου είδε ότι δεν πιάνει η επίθεση άρχισε το γλύψιμο