Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνδυνος ανοιχτής πτώχευσης !! Αφού κατέστρεψαν τη χώρα ,τώρα τορπιλίζουν και το μνημόνιο !

Όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές και έχουμε αναλύσει, οι άθλιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 1981 και έπειτα οδήγησαν σήμερα τη χώρα στη χρεοκοπία. Χρειαζόταν μόνο μία αφορμή για να σκάσει η Ελληνική «φούσκα» των ακατάπαυστων δανεικών,της ελάχιστης παραγωγής και της κρατικοδίαιτης παρασιτικής γραφειοκρατίας, κάτι που έγινε με την παγκόσμια οικονομική κρίση.
‘Όμως επειδή η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η χρεοκοπία μας δεν εκδηλώθηκε ανοιχτά για να μην πάθει ζημιά το ευρώ και για να μην γίνει «πανικός» στις αγορές ,μολονότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες μας έδειχναν μία χρεοκοπημένη χώρα και οι δυσάρεστες συνέπειες αυτής άρχισαν σύντομα να φαίνονται στη χώρα.

Έτσι για να προλάβει -στο κοντινό μέλλον- μία ανοιχτή χρεοκοπία η ευρωπαϊκή ένωση άρχισε εκείνες τις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τον Παπανδρέου ο οποίος άρχισε αυτές τις γνωστές παλαβομάρες του με τα «πιστόλια στο τραπέζι» και άλλα και αφού αρνήθηκε ικανοποιητικό δανεισμό από τις αγορές και σαμποτάρισε και την απευθείας βοήθεια από την Ε.Ε. που του προτάθηκε, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν μηχανισμό απευθείας οικονομικής στήριξης από την Ε.Ε. στον οποίο όμως ο Παπανδρέου κατάφερε-με τις Λαλιώτικες προβοκατόρικες ενέργειές του- να χώσει μέσα και το διεθνές νομισματικό ταμείο, μετά από προτροπή-εντολή του Μεντβέντεφ σε ταξίδι του στη Ρωσία. Πέρα όμως από την Ρωσική εντολή και τα συμφέροντα που κρύβονται, αυτό το έκανε γιατί μία απευθείας βοήθεια μόνο από την Ε.Ε. θα χαλούσε τη «μανέστρα» του Ελληνικού εθνικισμού και αντιδυτικισμού που καλλιεργείται εδώ και χρόνια στη χώρα μας διότι έτσι θα φαινόταν η Ε.Ε. ως «σωτήρας» μας που θα πρέπει να της είμαστε και υπόχρεοι, κάτι που δεν θα άρεσε καθόλου στο πεντακομματικό καθεστώς, ενόσω τα τσιράκια τους, οι πουλημένοι δημοσιογράφοι οργίαζαν σε αντιδυτική και αντιευρωπαϊκή (ιδιαίτερα αντιγερμανική) προπαγάνδα και έριχναν στους «κακούς ξένους» και κερδοσκόπους όλη την ευθύνη για τα δεινά της Ελλάδας.

Βεβαίως η απατεωνίστικη πολιτική Παπανδρέου ξεσκεπάστηκε για κάθε έξυπνο άνθρωπο, από τι στιγμή που στην αρχή έλεγε στην Ε.Ε. ότι «η χώρα δεν έχει πρόβλημα χρεοκοπίας και απλά θέλω μία στήριξη που θα ενεργοποιηθεί μόνο αν παραστεί ανάγκη, γιατί μας πολεμούν οι κερδοσκόποι κλπ….» και λίγο αργότερα, προ του κινδύνου ανοιχτής χρεοκοπίας και καταστροφής της χώρας, πήρε εσπευσμένα τα λεφτά και είπε και χίλια ευχαριστώ παριστάνοντας και το καλό παιδί στην Ε.Ε. Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν μετά από όλα αυτά ποιος πραγματικά είναι ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου…

Έτσι φτάσαμε λοιπόν στο περιβόητο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα παράλληλα με την οικονομική βοήθεια που πήρε και που σκοπός του είναι να εξυγιάνει όσο γίνεται τα οικονομικά της χώρας για να αποτρέψει μία ανοιχτή χρεοκοπία (αφού ο κίνδυνος αυτός δεν έχει εκλείψει) που θα φέρει χάος στις αγορές, εκτόξευση του πληθωρισμού, χάσιμο καταθέσεων και κυρίως μεγάλη ζημιά στο ευρώ και κατ’επέκταση κρίση στην Ε.Ε. Το μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει-μεταξύ άλλων- μία σειρά επώδυνων μέτρων για τον κόσμο, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ. Αυτό δυστυχώς ήταν απαραίτητο να γίνει εδώ που φτάσαμε, διότι μέχρι τώρα η Ελληνική οικονομία και ευημερία ήταν virtual,πλαστή και στηριζόταν στα δανεικά χωρίς να υπάρχει ανάλογη ανάπτυξη και παραγωγή και γι’αυτό τώρα πρέπει να επανέλθει όσο γίνεται στις πραγματικές τις δυνατότητες πριν είναι αργά κάτι που όπως είναι φυσικό θα αντικατοπτρίζεται στα έσοδα του (καλομαθημένου εδώ και χρόνια) Ελληνικού λαού και φυσικά για να γίνει εξυγίανση θα πρέπει να μειωθούν δραστικά και τα έξοδα αυτού του παρασιτικού, γραφειοκρατικού «τέρατος» που λέγεται Ελληνικό κράτος. Εκτός όμως από αυτά τα επώδυνα μέτρα το μνημόνιο περιλαμβάνει και μια σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη της παραγωγής και των υποδομών, καθώς και άλλες μεταρρυθμίσεις που μπορούν να φέρουν την αύξηση του ΑΕΠ ώστε να βγει σιγά-σιγά η χώρα από την κρίση.
Αυτές οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: Την εξυγίανση του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ, την απορρόφηση των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ ως κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο και την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων μέσω αυτού ,τη δημιουργία κεντρικού λογιστικού ελέγχου των δημοσίων εξόδων ,την απελευθέρωση των μεταφορών και όλων των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση του καμποτάζ στα πλοία, την σύνδεση της κρατικής έρευνας με την βιομηχανία, την αύξηση της παραγωγής, την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού, την δημοσίευση όλων των οικονομικών πράξεων των υπουργείων και τη φορολόγηση των πολύ κερδοφόρων επιχειρήσεων ,την κατάργηση της φορολογίας του λαού υπέρ των ταμείων και των εισοδημάτων δικηγόρων, μηχανικών εκτελωνιστών κλπ, την κατάργηση των ελάχιστων τεράστιων αμοιβών μιας τεράστιας γραφειοκρατίας δικηγόρων συμβολαιογράφων μηχανικών αρχιτεκτόνων και μιας σειράς άλλων επαγγελμάτων που ζουν εις βάρος του υπόλοιπου λαού κα.Στην πραγματικότητα όμως ο Παπανδρέου με τη συμπαράσταση της Σαμαρικής Ν.Δ. και των άλλων τριών κομμάτων του καθεστώτος ελάχιστα πράγματα εφαρμόζει απ’όλες αυτές τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και όπου τα εφαρμόζει αυτό το κάνει με στρεβλό και απατεωνίστικο τρόπο. Αντίθετα εφαρμόζει κατά γράμμα μόνο τα επώδυνα μέτρα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου με άλλες ανοησίες και αντιαναπτυξιακές ενέργειες που κάνει, που έχουμε αναλύσει και σε παρακάτω άρθρο, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την παραγωγή και την ανάπτυξη της χώρας.

Αν λοιπόν αυτοί δεν εφαρμόζουν σωστά το μνημόνιο και από όλα αυτά που λέει εφαρμόζουν επιλεκτικά μόνο τα επώδυνα μέτρα και ταυτόχρονα συνεχίσουν την αντιαναπτυξιακή πολιτική τους τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τη χώρα και τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που σκοπεύει το μνημόνιο, δηλαδή καθίζηση στην αγορά και περεταίρω πτώση του βιοτικού επιπέδου, έτσι αφού θα βυθιστεί ο Ελληνικός λαός στη φτώχεια στο τέλος πιθανότατα να έχουμε μία ανοιχτή Ελληνική πτώχευση.
Αν όμως γίνει αυτό και η Ελλάδα δεν μπορέσει να εμποδίσει την πτώχευσή της τότε είναι υποχρεωμένη να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους της, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η Ε.Ε. λογικά θα πετάξει έξω από το ευρώ την Ελλάδα γιατί αλλιώς θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά το ευρώ και η ΕΕ και αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ και γυρίσουμε στη δραχμή αυτή θα υποστεί αλλεπάλληλες υποτιμήσεις και ο πληθωρισμός θα χτυπήσει κόκκινο, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Παπανδρέου και όλη η πεντακομματική κλίκα με τα καμώματά τους μας οδηγούν κατευθείαν στο γκρεμό (χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας) και κανείς δεν αντιδρά γιατί όλα σχεδόν τα ΜΜΕ είναι πουλημένα στο καθεστώς. Και φυσικά αυτοί οι αγύρτες ήδη προπαγανδίζουν τη νέα «εθνική γραμμή» πως αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την πτώση του βιοτικού μας επιπέδου είναι η τροϊκα και το μνημόνιο με τα επώδυνα μέτρα τους που «γδέρνουν το λαό», αποκρύπτουν όμως από τον κόσμο πως το μνημόνιο δεν είναι μόνο αυτά τα μέτρα ,αλλά και τα άλλα φιλοαναπτυξιακά μέτρα που η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει και έτσι το τορπιλίζει και το μετατρέπει σε εργαλείο καταστροφής. Έτσι λοιπόν ακόμα και σε περίπτωση ανοιχτής χρεοκοπίας αυτοί θα έχουν έτοιμο το επιχείρημα πως «δεν φταίγαμε εμείς, αλλά η κακιά Ε.Ε. με τα μέτρα της που μας κατέστρεψε» έτσι θα πετύχουν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το αντιευρωπαϊκό και αντιδυτικό μίσος μέσα στον Ελληνικό λαό. Μιλάμε δηλαδή για ασύλληπτους πολιτικούς απατεώνες και παπατζήδες που έχουν αποθρασυνθεί τελείως και παίζουν με την τύχη της χώρας.

Η μοναδική λύση για να σωθεί η δύσμοιρη Ελλάδα (αν δεν ξυπνήσει από το λήθαργό της η Ευρώπη που τώρα βραβεύει τον Παπανδρέου και καταλάβει με τι απατεώνες έχει μπλέξει) βλέπω πως είναι η παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου ,η αντικατάστασή της με κυβέρνηση προσωπικοτήτων που θα ολοκληρώσει-αν γίνεται- την τετραετία και στη συνέχεια διενέργεια εκλογών υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών για την ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων από τα ΜΜΕ . Αλλά και ποιος «χριστιανός» να βρεθεί να τα ζητήσει δημόσια αυτά, όταν αυτοί έχουν φτιάξει την ιδιότυπη πεντακομματική χούντα τους;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στη λύση έχω πρόβλημα, σε όλα τ' άλλα δεν είσαι αιρετικός αλλά ρεαλιστής.

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Kαι η λυση καλη ειναι, φτανει οι προσωπικοτητες να μην ειναι καθεστωτικες