Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών...



Τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο των εκλογών υπήρξαν πιο ορθολογικά. Αυτή τη φορά δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες αθλιότητες (τύπου Βουνάτσου στη Λέσβο)

Τώρα, αν εξετάσουμε και τους δύο γύρους συνολικά διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος δεν στήριξε ορθά ούτε τη σαμποταριστική πολιτική Παπανδρέου, αλλά κυρίως έριξε ηχηρό χαστούκι στο λαϊκισμό της Σαμαρικής ΝΔ που στον πρώτο γύρο καυχιόταν για επιβράβευση της πολιτικής της...Είναι καιρός κάποτε στη χώρα μας να τιμωρηθούν και να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού, της οπισθοδρόμησης, του παλαιοκομματισμού και του εθνοσωβινισμού.

Μάλιστα μετά και το ρεζιλίκι της Άθηνας φαίνεται να σπάει και η φασίζουσα συμμαχία ΝΔ-ΛΑΟΣ της οποίας τα "παντρέματα" οργάνωσε ο Σαμαράς, γιατί το ΛΑΟΣ δε θέλει καθόλου να χρεωθεί το εκλογικό ναυάγιο της ΝΔ και έτσι μόλις πριν λίγο εκπρόσωποί του έκαναν επίθεση στη ΝΔ για τις εκλογικές επιλογές της και την εν γένει πολιτική της συμπεριφορά, βγαίνοντας έξυπνα από τα αριστερά στη ΝΔ ! Έλεγαν μάλιστα προπαγανδιστικά ότι όπου αυτοί συνεργάστηκαν με τη ΝΔ,η ΝΔ βγήκε κερδισμένη και αντίθετα όπου ήταν μόνη της έχασε ! Θα έπρεπε όμως να ξέρει ο κύριος Σαμαράς ότι τέτοιου είδους συμμαχίες με την ακροδεξιά εύκολα καταρρέουν και γυρίζουν μπούμερανγκ, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η ΝΔ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα ούτε στη βάση της, ούτε στα στελέχη της.(Είναι όμως μία ηγετική κλίκα υπό τον Σαμαρά)
Και φυσικά με την ίδρυση του κόμματος της Μπακογιάννη οι απώλειες της ΝΔ μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες στο μέλλον.

Να πούμε επίσης ότι εκτός από τη μεγάλη έκπληξη της Αθήνας με τον Καμίνη(η ΝΔ χάνει αυτό το δήμο μετά το 1982!),υπήρξε εξαιρετικό και το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης(με τη νίκη του Μπουτάρη) και δεν το περίμενα μάλιστα και καθόλου. Φαίνεται ότι επιτέλους αυτή η πόλη μετά από πολλά χρόνια βουτηγμένη στη μιζέρια και το λαϊκισμό κάθε είδους,αλλάζει σελίδα με φόρα (ξεπερνάει τους Άνθιμους,Παπαθεμελήδες και λοιπά σκατά) και πάει προς το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Μακάρι το παράδειγμα της να το μιμηθεί κάποτε όλη η Ελλάδα...
Επίσης να πω ότι με χαροποιεί και η ήττα της ΝΔ στο Βόλο,γιατί μέσα στο συνδυασμό της είχε βάλει και έναν νεοναζί χρυσαυγίτη !!

3 σχόλια:

Άγγελος είπε...

Σχετικά με τον Καμίνη, που νομίζω ότι καλώς κέρδισε, ποιά νομίζετε ότι θα είναι η στάση του για το μεταναστευτικό και ποιά είναι η γνώμη σας για έναν από τους υποστηρικτές του, τον Στέλιο Κούλογλο. Τον τελευταίο, έχω παρατηρήσει ότι τον εκθειάζουν σε πολλά sites, μερικά από αυτά άσχετα με την πολιτική, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι. Η στάση του στα επεισόδεια της Αθήνας, που ήταν βουτηγμένη στο χάος ήταν άθλια και έχω διαβάσει πολλά (χωρίς να ξέρω αν είναι όλα αλήθεια) για την σχέση του με την ΕΡΤ. Πιστευέτε ότι τύποι σαν αυτόν θα το πάρουν περισσότερο πάνω τους όπως διαμορφώνονται τώρα τα πράγματα;

Ευχαριστώ

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Φίλε Άγγελε ο Καμίνης είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους μας,αφού δεν τον γνωρίζαμε καλά πριν βάλει για δήμαρχος,αλλά ούτε και τώρα.Τον στήριξαν το ΠΑΣΟΚ,οι οικολόγοι πράσινοι,ο Κουβέλης και ο Μάνος.
Ας ελπίσουμε να επικρατήσουν οι φιλελεύθερες και προοδευτικές πλευρές του και να αποδειχθεί ένας δεύτερος Μπουτάρης.Αλλιώς θα έχουμε μία από τα ίδια στην Αθήνα.

Όσο για τον Κούλογλου έχει γενικά προοδευτικές ιδέες και δεν δυστάζει να πάει κόντρα στο βαθύ κράτος και κατεστημένο.Γι'αυτό και τον έδιωξαν κάποτε από την ΕΡΤ. Όμως δεν συγκρούεται πάντα με αυτό και κάποιες φορές γίνεται ακραίος και αντιπαθής.Αυτό συμβαίνει γιατί προέρχεται από την αριστερά και έχει ακόμα τέτοιου είδους εμμονές και κατάλοιπα.Εκτός από το παράδειγμα που λες με τα επεισόδια θυμάμαι ότι κάποτε έκανε και εκπομπές υπέρ του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβεζ...

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

"Ας ελπίσουμε να επικρατήσουν οι φιλελεύθερες και προοδευτικές πλευρές του και να αποδειχθεί ένας δεύτερος Μπουτάρης.Αλλιώς θα έχουμε μία από τα ίδια στην Αθήνα"

Αυτό Αντισυμβατικέ τι το ήθελες και το έγραψεις σου ξέφυγε? Ποιές είναι οι φιλελεύθερες απόψεις του Καμίνη? Μας τις έδειξε? Μήπως τις έκρυψε κάπου και ακόμη ψάχνει να τις βρεί?.
Αμ το άλλο. Θα αποδειχθεί ένας δεύτερος Μπουτάρης! Πράγματι τα έργα που άφησε ο Μπουτάρης στη Θασσαλονίκη ήταν ανεπανάληπτα. Μήπως βιάζεσαι να τον αναδείξεις ήρωα από τώρα ?
Κάντε ρε παιδιά λίγη υπομονή να τον δούμε πρώτα, που ξέρετε ότι έχει συνέλθει από τον αλκοολισμό?
Δεν βλέπετε τη συμπεριφορά του που έχει μπόλικη δόση τρέλας?