Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μόνη εναντίον όλων η Μπακογιάννη



Έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές γι’αυτήν την ιδιότυπη πεντακομματική κρυφοδικτατορία που κυβερνάει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα και που την έφτασε τελικά στη χρεοκοπία. Αυτό το καθεστώς ελέγχει σχεδόν τα πάντα-συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ- μέσα στη χώρα και έτσι μπορεί να κάνει άνετα την προπαγάνδα του και την πλύση εγκεφάλου του στον Ελληνικό λαό.

Κατά τον ίδιο τρόπο για να υπάρξεις ως κόμμα με φιλοδοξίες στην Ελλάδα θα πρέπει να συντονιστείς σε όλα με την πολιτική γραμμή αυτού του καθεστώτος, αλλιώς αυτοί μέσω της επίθεσης ,της συκοφαντίας και του αποκλεισμού από τα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να σε πετάξουν έξω από το σύστημα πετυχαίνοντας την εκλογική σου ήττα. Έτσι λοιπόν και τα πέντε κυρίαρχα κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΛΑΟΣ,ΣΥΡΙΖΑ)που καθορίζουν την πολιτική της χώρας είναι συντονισμένα στην κυρίαρχη πολιτική γραμμή και εκεί οφείλουν την κυριαρχία τους.
Ποια είναι αυτή η γραμμή όμως; Είναι επιγραμματικά η γραμμή της λαϊκίστικης αριστεράς, δηλαδή ο κρατισμός μέσω της ύπαρξης ενός τεράστιου αδηφάγου κράτους «πατερούλη» που υποτίθεται ότι θα φροντίζει για όλους, ο μικροαστικός αντικαπιταλισμός, ο λαϊκισμός κάθε είδους ,το μίσος και η απέχθεια προς τη δύση και ειδικά τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα η υποστήριξη κάθε ανατολικού φασισμού στο όνομα αυτού του μίσους, η προκλητική ασυλία προς τα κόμματα της αριστεράς και-τώρα τελευταία- και της ακροδεξιάς, η απέχθεια προς τον οικονομικό φιλελευθερισμό και ειδικότερα στον νεοφιλελευθερισμό έχοντας προπαγανδίσει τον τελευταίο ως κάτι σαν πολιτικό στίγμα και λαίλαπα ανάλογο (πχ.του φασισμού) ,η αποδοχή και υιοθέτηση του Ελληνικού εθνικισμού ή έστω η μη σύγκρουση με αυτόν κλπ. Με λίγα λόγια αυτή η γραμμή μοιάζει αρκετά (σαν ιδεολόγημα) με κάτι σαν εθνικοσοσιαλισμό της προπολεμικής Ευρώπης.

Όποιος πολιτικός σχηματισμός λοιπόν δεν τα ασπάζεται αυτά δέχεται ανηλεή πόλεμο από το βαθύ κρυφοδικτατορικό καθεστώς, αντίθετα όποιος τα ασπάζεται γίνεται συνήθως μέρος του συστήματος, παίρνοντας ένα εξουσιαστικό φέουδο από το βαθύ κράτος, ως ανταμοιβή για την «ιδεολογική του ορθότητα». Βέβαια εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτό το ρεύμα δεν είναι πλειοψηφικό ούτε στη βάση τους, ούτε καν στα στελέχη τους. Είναι όμως κυρίαρχο σε μία ηγετική τους κλίκα (που είναι ουσιαστικά το τσιράκι της αριστεράς) που εξουσιάζει κατά καιρούς αυτά τα κόμματα ,όπως τώρα υπό τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά. Έτσι λοιπόν είναι δεδομένο και πασιφανές ότι αυτό που μισεί περισσότερο από τίποτε άλλο το συγκεκριμένο φασίζων καθεστώς είναι οι φιλοαναπτυξιακοί, οικονομικά φιλελεύθεροι,αντιεθνικιστές και φιλοδυτικοί πολιτικοί γιατί αυτοί είναι οι μοναδικοί που μπορούν να σταθούν συνειδητά ή ασυνείδητα εμπόδιο στην κυριαρχία τους. Κάπου εκεί όμως ανήκει σε γενικές γραμμές και η Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κι’αυτή τις ευθύνες που της αναλογούν (στο βαθμό που δεν αντιστάθηκε όσο θα έπρεπε στο καθεστώς) για τα όσα διέπραξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στις οποίες συμμετείχε (κάτι που ομολόγησε και η ίδια).

Αυτήν την αιρετική πολιτική της τοποθέτηση η Μπακογιάννη την πλήρωσε ακριβά χάνοντας από τον ακροδεξιό Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και εν συνεχεία με τη διαγραφή της από το κόμμα. Και αυτό συνέβη γιατί το συγκεκριμένο σάπιο κατεστημένο που περιγράφουμε δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση κάποια πολιτικό με αντικαθεστωτικές ιδέες στην ηγεσία ενός μεγάλου κόμματος όπως η ΝΔ, κάτι που θα ήταν σοβαρό εμπόδιο γι’αυτούς και την πολιτική τους .Έτσι προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο προτίμησαν τον Σαμαρά. Γι’αυτόν τον λόγο κατάφεραν (και με την αμέριστη βοήθεια της καθεστωτικής κλίκας Καραμανλή-Σιούφα) να γίνει η εκλογή του αρχηγού της ΝΔ απευθείας από τη βάση του κόμματος. Αυτό το ήθελαν για να μπορέσουν μέσω των πουλημένων ΜΜΕ που ελέγχουν, μέσω της προπαγάνδας τους, να βγάλουν τον Σαμαρά. Και πραγματικά έτσι έγινε καθώς ένα ολόκληρο πολιτικό-δημοσιογραφικό συνεχές από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά προπαγάνδιζε στα ΜΜΕ τη γραμμή «μην ψηφίσετε Μπακογιάννη,ψηφίστε τον Σαμαρά που είναι πατριώτης».Τα επιχειρήματά τους ήταν από την οικογενειοκρατία (τώρα τη θυμήθηκαν…) και το φιλοδυτικό της προσανατολισμό (μέγα αμάρτημα στην Ελλάδα),μέχρι το ότι είναι γυναίκα και έχει παντρευτεί δύο φορές !!!. Εδώ αξίζει να δούμε και την αξιοσημείωτη κατάντια της Ελληνικής αριστεράς που προτίμησε ανοιχτά έναν ακροδεξιό σαν τον Σαμαρά. Αυτό το έκανε η αριστερά-μεταξύ άλλων-και μέσω του στρατευμένου(και υποτιθέμενου σατιρικού καλλιτέχνη) τσιρακιού του ΣΥΡΙΖΑ Λαζόπουλου,αλλά και του καγκεμπίτη και μέλος του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δελαστίκ από το «Έθνος» του επίσης καγκεμπίτη,μεγαλοκαρχαρία Μπόμπολα.

Και τελικά με αυτήν την πλύση εγκεφάλου τα κατάφεραν να βγάλουν αρχηγό της ΝΔ έναν αποστάτη που το 1993 πρόδωσε το κόμμα του και το έριξε από την κυβέρνηση, φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για 8 χρόνια !!. Βλέπετε οι «ταχυδακτυλουργοί»,λαϊκιστές και λαοπλάνοι που κάνουν κουμάντο στη χώρα μας μπορούν να καταφέρουν τα πάντα και άρα-γιατί όχι- και αυτό…
Βέβαια το πώς και το γιατί επηρεάστηκαν οι Νεοδημοκράτες από την προπαγάνδα και ψήφισαν τελικά έναν τέτοιο άνθρωπο για αρχηγό τους, είναι ένα θέμα που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε. Ωστόσο έχει να κάνει σίγουρα και με τη φύση και νοοτροπία της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου κόμματος, τα χαμηλά πολιτικά ήθη που επικρατούν στη χώρα μας, την αδυναμία του Έλληνα (που καθοδηγείται εύκολα) να αντισταθεί στην προπαγάνδα, αλλά και με το γενικά χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού.

Έτσι μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ η Μπακογιάννη, που είναι πολύ νέα και μεγάλος πολιτικός «παίκτης» για να μην έχει πολιτικές φιλοδοξίες, δεν είχε να κάνει τίποτε άλλο από το να φτιάξει δικό της κόμμα και μάλιστα με τις συγκεκριμένες- γενικά προοδευτικές αρχές- που περιγράφουμε πιο πάνω. Λαμβάνωντας όμως υπόψη όλα τα παραπάνω γραφόμενα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι λυσαλλέα αντίδραση και συκοφαντία θα συναντήσει από τις καθεστωτικές δυνάμεις ένα τέτοιο κόμμα, κάτι που είχα προβλέψει και σε παλαιότερο άρθρο μου. Άλλωστε ήταν περίπου οι ίδιες δυνάμεις που κάποτε έριξαν για τους ίδιους λόγους την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Φανταστείτε λοιπόν της αντιδράσεις του σήμερα ,όταν το συγκεκριμένο διεφθαρμένο καθεστώς είναι σαφώς πιο ισχυρό από τότε, αλλά και η δημοκρατία μας σαφώς πιο προβληματική και δηλητηριασμένη (Η Ελλάδα είναι τώρα μόλις 73η στον κόσμο στην ελευθερία του τύπου, πίσω ακόμα και από τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής).

Η Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή την ίδρυση της «Δημοκρατικής συμμαχίας» και ας πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην πρώτη αντίδραση του Ελληνικού τύπου στο γεγονός για δούμε αν επιβεβαιώνονται τα όσα γράφω. Τα δύο πιο καθεστωτικά τηλεοπτικά κανάλια ΜΕGA (που ελέγχεται πολιτικά από τον Μπόμπολα) και ALTER προσπάθησαν φανερά να υποβαθμίσουν το γεγονός παίζοντας (ειδικά το δεύτερο) την είδηση κάπου στη μέση του δελτίου τους, μετά και από σαφώς λιγότερο σημαντικά γεγονότα !. Καθόλου τυχαίο θαρρώ…Ο δε νεοδημοκρατικός ΑΝΤ1 έπαιξε την είδηση πιο μπροστά ,αλλά τη συνόδευσε φανερά εσκεμμένα με δύο αρνητικά –και μόνο-σχόλια δημοσιογράφων. Κι’αυτό τυχαίο άραγε; Όχι, βλέπετε κάποιοι στην Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά να χειρίζονται τη Σοβιετικού τύπου προπαγάνδα…
Η κρατική ΕΡΤ αντίθετα έδειξε ουδετερότητα μόνο που κι’αυτή προσπάθησε γενικά να υποβαθμίσει το γεγονός. Τέλος ο ALPHA που γενικά δεν ελέγχεται από συγκεκριμένα συμφέροντα μετέδωσε ουδέτερα την είδηση. Στο δε γραπτό τύπο τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, εκεί μόνο ο «Αδέσμευτος τύπος» (που ανήκει στον παραδοσιακά φιλοΜητσοτακικό Ρίζο) έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην είδηση και με σχετικά θετικά σχόλια. Ο παραδοσιακά δεξιός «Ελεύθερος τύπος» έδωσε σχετικά μεγάλη βαρύτητα, αλλά με ουδέτερο ύφος. Η «Καθημερινή» το υποβάθμισε κραυγαλέα και προφανώς σκόπιμα και η «Βραδυνή» είχε πολύ αρνητικά σχόλια.
Να μη μιλήσουμε καλύτερα για το τι γράφει και το σκουπίδι της δημοσιογραφίας και χυδαίος λαϊκιστής Τράγκας, ούτε φυσικά για τη φασιστοφυλλάδα «Αυριανή» του Κουρή που έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Σαμαρά. Όσο για τις ΠΑΣΟΚοφυλλάδες, είχαν όλες ανεξαιρέτως υποβαθμίσει την είδηση και οι περισσότερες χαρακτήριζαν νεοφιλελεύθερο το νέο κόμμα με προφανή σκοπό να το βλάψουν στα μάτια του κόσμου (αφού αυτό έχει καταντήσει ύβρης). Μάλιστα θα περίμενε κάποιος αδαής που δεν γνωρίζει το καθεστώς που επικρατεί ότι οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ θα προέβαλαν το νέο κόμμα για να κόψουν ψήφους από τη ΝΔ. Έλα όμως που υπάρχουν και πιο μεγάλα συμφέροντα…Επίσης επιστρατεύτηκε αμέσως από το καθεστώς και η στρατευμένη σάτιρα τύπου Λαζόπουλου και «Ράδιο αρβύλα» για να κάνουν εμπαθή (δήθεν σατιρικά) σχόλια μετά από προφανείς εντολές των αφεντικών τους, αλλά και «ελευθέρας βοσκής» δημοσιογράφοι όπως ο καραγκιόζης Αυτιάς.

Να πούμε επίσης ότι την περασμένη Δευτέρα ο Πρετεντέρης κάλεσε στην εκπομπή του τη Ντόρα Μπακογιάννη να μιλήσει, αλλά ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι ο μοναδικός στο MEGA που δεν ελέγχεται πολιτικά από τον Μπόμπολα και με σχετικά αντικαθεστωτική γραμμή. Τέλος να πούμε και για το μεγαλύτερο άθυρμα της δημοσιογραφίας και καθεστωτικού τσιρακιού που λέγεται Χατζηνικολάου, ο οποίος κάλεσε μεν τη Ντόρα Μπακογιάννη να μιλήσει στο δελτίο ειδήσεων αλλά εκεί ήταν φανερή η εσκεμμένη επιθετικότατη στάση του απέναντί της,συχνά μην αφήνοντας την και να απαντάει στις ερωτήσεις. Αν μάλιστα συγκρίνει κανείς το πόσο γλοιωδώς φέρεται ο συγκεκριμένος όταν μιλάει πχ. με στελέχη του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ (το οποίο μάλιστα δε διστάζει να χαρακτηρίζει ξετσίπωτα κεντροδεξιό) τότε θα καταλάβει πόσο βρώμικος είναι αυτός ο κύριος.

Εγώ προσωπικά σαν συντάκτης των «αιρετικών» παραμένω ακόμα ακομμάτιστος ,όμως θα στηρίζω κάθε δημοκρατική και προοδευτική κομματική προσπάθεια,στο βαθμό που αυτή θα αντιστέκεται στη σημερινή λαίλαπα,απ’όπου κι’αν προέρχεται.
Προς το παρών η Δημοκρατική Συμμαχία ξεκίνησε αρκετά καλά, λέγοντας κάποιες ωμές αλήθειες στη βάση φιλοαναπτυξιακής και φιλοευρωπαϊκής γραμμής (πχ. για τον παρασιτισμό των συνδικαλιστών και το δάνειο που πάει να δοθεί στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και γενικά για το γκρέμισμα αυτού του αδηφάγου κράτους «τέρατος» που έχει χτιστεί). Θα ήθελα μάλιστα στο μέλλον-όσο γίνεται-να λέει ακόμα πιο ωμές αλήθειες και ίσως μάλιστα αυτό να είναι και ένα μυστικό επιτυχίας. Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής (κατά τη γνώμη μου) είναι η είσοδος του ακροδεξιού Κιλτίδη ,γιατί συνήθως τέτοιες συμμαχίες δεν έχουν καλή κατάληξη. Γενικά θα στηρίζουμε –μεταξύ άλλων-αυτό το νέο κόμμα ως μία αντίσταση και ύστατη ελπίδα απέναντι στη σημερινή τραγική καθεστωτική πραγματικότητα, αλλά πάντα υπό έλεγχο. Δηλαδή στο βαθμό που δεν θα παρασύρεται προς άγρα ψήφων από τον λαϊκισμό, τον παλαιοκομματισμό και τον πανίσχυρο Ελληνικό εθνικισμό. Όσοι όμως είναι στο συγκεκριμένο κόμμα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είναι μόνοι εναντίον όλων, καθώς οι λυσσαλέες και χυδαίες καθεστωτικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν καταλήγοντας σιγά-σιγά σε ανοιχτό πόλεμο. Εμείς ελπίζουμε όμως ότι μπορούν να αντέξουν και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν πολιτική γραμμή .Κι’αυτό το πιστεύουμε γιατί η χώρα βρίσκεται σε τόσο τραγική κατάσταση που το βαθύ κράτος σύντομα δεν θα μπορεί να ελέγξει τις λαϊκές αντιδράσεις (ειδικά τις εκλογικές) όσο ισχυρή κι’αν είναι η προπαγάνδα του. Επίσης το πολιτικό μέγεθος της Μπακογιάννη είναι πολύ μεγάλο που και το ίδιο το καθεστώς γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να καταφύγει σε πλήρη φίμωση της (όπως έκανε πχ. με το κόμμα του Μάνου).Το ίδιο μεγάλη αναμένεται να είναι και η οργανωτική δύναμη του κόμματος καθώς και η ίδια η Μπακογιάννη είναι αρκετά ευκατάστατη οικονομικά. Ενώ ως σημαντικός πολιτικός «παίχτης» και προερχόμενη από παραδοσιακή πολιτική οικογένεια ίσως μπορέσει να βρει και κάποιες δικές της «άκρες» σε ΜΜΕ. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να εξισορροπήσουν κάπως τον ανελέητο πόλεμο που θα δεχτεί και το νέο κόμμα να έχει καλή τύχη.

Τώρα όσο για τα περί αποστασίας που διαδίδουν κάποιοι άνθρωποι του Σαμαρά (με αφορμή τις ανεξαρτητοποιήσεις κάποιων φιλομπακογιαννικών βουλευτών) έχω να πω ότι σε αυτή τη χώρα που ανθεί η καγκεμπίτικου τύπου προπαγάνδα και ανορθολογισμός όλα μπορούμε να τα ακούσουμε και το άσπρο να γίνεται μαύρο άνετα. Ο αρχιαποστάτης και προδότης της ΝΔ Σαμαράς να μιλάει για αποστασία…τι άλλη παλαβομάρα και χυδαιότητα θ’ακούσουμε σ’αυτήν την παράξενη χώρα ;
Kαι με ποιο δικαίωμα ζητάει να παραιτηθούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές ; Οι δικοί του βουλευτές γιατί δεν παραιτήθηκαν το 1993 και μάλιστα έριξαν μετά και την κυβέρνηση;
Γνωρίζει κανείς απ’αυτούς τους πολιτικούς και δημοσιογράφους που τα λένε αυτά τη λαϊκή παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» ; Ακούτε κύριε Χατζηνικολάου ;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωπα, τι εγινε με την παρτη σου φιλαρακι;
Τι ειναι αυτο που δημοσιευσες στο καφενειο, επαψες να εισαι εβραιοφιλος;

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_8087.html

Οπου φυσαει ο ανεμος, για να παρουμε λιγη επισκεψιμοτητα;

Για θυμισου πως ειχες αντιμετωπισει εναν επισκεπτη σου που σου τα εχωνε λεγοντας οτι οι εβραιοι ειναι η καταρα της ανθρωποτητας:

http://taairetika.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον, τελικα ειναι μικρη γειτονια το διαδικτυο.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ρε στέκεις καλά ? Εκεί δε γράφει κανένας "αντισυμβατικός",αλλά μόνο κάποιος "αντιπροοδευτικός".Τι σχέση έχω εγώ μ'αυτόν ?

Άγγελος είπε...

Νομίζω, πως η "πλύση εγκεφάλου", που γράφετε στην αρχή του κειμένου είναι κάπως υπερβολική. Απ'όσο ξέρω τα τελευταία 25 χρόνια κανείς δεν ανάγκασε με το ζόρι ή με βία ή με κάποια ακαταμάχητη τεχνική να επιβάλλει τις απόψεις του στο τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό. Τελικά είναι θέμα χαρακτήρα και επιλογής. Το τι σόι άνθρωπος είναι ο κάτοικος αυτής της χώρας (νόμιμος ή μη). Αν ο άλλος επιλέγει να βλέπει τον "βουγιουκλάκη wannabe" Λαζόπουλο ή τους "επαναστατικούς" ράδιο αρβύλα είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και εγώ προσωπικά δεν ξέρω πως μπορείς να αλλάξεις το κλίμα, που δημιουργούν τέτοιου είδους άνθρωποι.

Υ.Γ. Μία ερώτηση: το "newsite.gr", που έχετε δίπλα στα links είναι του Ευαγγελάτου; Θεωρείτε τον Ευαγγελάτο έναν από τους 'καλούς';

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Όχι,καθόλου καλό δεν τον θεωρώ τον Ευαγγελάτο ούτε τον έχω σε καμία εκτίμηση.Απλά το έχω βάλει ως ένα ουδέτερο ειδησιογραφικό σαϊτ.

Defkalion είπε...

Η διαστροφή της πραγματικότητας από τους ΄΄σοβαρούς΄΄ δημοσιογράφους του καθεστώτος

http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/11/h-diastrofh-ths-pragmatikothtas-apo-toys-sobaroys-dhmosiografoys.html

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα,βρε την κακομοίρα "αντισυμβατική" και "αντικαθεστωτική" Ντόρα Μπακογιάννη Μητσοτάκη που μόνο ο "αντικειμένικός","αντικαθεστωτικός" επαναστάτης Πρετεντέρης της πηρε συνέντευξη!Χαχαχα ρε ποιον νομίζετε οτι πείθετε με αυτά τα αρθρά?Έλεος..Η μαντάμ είναι απο τα μεγαλύτερα γρανάζια νεοταξισμού και διαπλοκής στην Ελλάδα ρε!Ποιος νομίζετε οτι δεν το ξέρει?

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Εσύ ρε προηγούμενε ανώνυμε σε ποιά χώρα ζεις? Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι όλα τα διαπλεκόμενα στήριξαν τον Σαμαρά για να γίνει πάση θυσία αρχηγός και τον στηρίζουν και για να γίνει πρωθυπουργός ? Για ποιά διαπλοκή της Μπακογιάννη μου μιλάς ?

Επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει το ανόητο σύνθημα "νεοταξισμός" ?
Γιατί από όσους ρώτησα από αυτούς που το λένε κανένας δεν ξέρει να μου εξηγήσει...