Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Βαδίζουμε στο γκρεμό ! Πλήρης δικαίωση των «αιρετικών»













Δυστυχώς η χώρα μας έχει μπλέξει με ένα μάτσο ανίκανων και ανεύθυνων λαϊκιστών που την οδηγούν κατευθείαν στο γκρεμό. Αυτή η πεντακομματική κοινοβουλευτική συμμορία θα μείνει κάποια στιγμή στην ιστορία ως μία κλίκα που κατακρεούργησε την Ελλάδα. Κι’ενώ η Ελλάδα ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη από πέρυσι και η Ευρωπαϊκή ένωση απλά δεν άφησε αυτή τη χρεοκοπία να εκδηλωθεί, για να μην πάθει ζημιά το ευρώ, η Ελλάδα συνέχιζε να ζει στον κόσμο της. Τα μεν Ελληνικά ΜΜΕ έλεγαν αρχικά ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα και πως όλα είναι παιχνίδια των κερδοσκόπων που θέλουν να επωφεληθούν και που μετά θα μας αφήσουν ήσυχους !. Ο δε Παπανδρέου, κι’ενώ η Ελλάδα ήταν ήδη από εσωτερική άποψη χρεοκοπημένη, έλεγε στους εταίρους μας ότι «Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρεοκοπίας και πως απλά θέλει μία κοινοτική οικονομική βοήθεια που θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που η Ελλάδα αντιμετωπίσει πραγματικό πρόβλημα εξ αιτίας των κερδοσκόπων» !. Ένα «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» όπως έλεγε

Ταυτόχρονα αυτός ο λαοπλάνος έλεγε πως δεν επιθυμούσε την είσοδο του Δ.Ν.Τ. στον μηχανισμό στήριξης. Την περασμένη άνοιξη όμως, ο Παπανδρέου έκανε στροφή 180 μοιρών και όχι μόνο δέχτηκε την άμεση οικονομική βοήθεια μέσω ενός δανειακού μηχανισμού στήριξης, αλλά με τις προβοκατόρικες ενέργειές του κατάφερε να βάλει μέσα σε αυτόν και το Δ.Ν.Τ, μετά από ανοιχτή προτροπή του Μεντβέντεφ στη Ρωσία. Αυτό το ήθελε πρώτον για να μην πάρει μία απευθείας βοήθεια από την Ε.Ε., ώστε η τελευταία να μην φανεί ως σωτήρας της Ελλάδας και να μην χαλάσει το αντιευρωπαϊκό και αντιγερμανικό κλίμα που έχει επιτηδευμένα δημιουργηθεί από το Ελληνικό βαθύ κράτος και δεύτερον γιατί το αριστερό αντιδυτικό και φιλοανατολικό βαθύ ΠΑΣΟΚ που κατευθύνει τον αδαή Παπανδρέου επιθυμούσε να μπει και το Δ.Ν.Τ, διότι εκεί μέσα είναι ισχυρές-πλην της δύσης- και η Ρωσία με την Κίνα. Έτσι ταυτόχρονα με τα χρήματα που μας δόθηκαν υπογράψαμε και ένα μνημόνιο που περιείχε μία σειρά από φιλοαναπτυξιακά μέτρα και περικοπές δημοσίων δαπανών και μισθών, για την ανόρθωση της οικονομίας, το οποίο και είχαμε την υποχρέωση να τηρήσουμε.
Σε ανύποπτο χρόνο είχα τονίσει ότι η κυβέρνηση από όλα τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο εφαρμόζει μόνο τις περικοπές των μισθών και ελάχιστα έως καθόλου τα άλλα φιλοαναπτυξιακά μέτρα και πως το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι περαιτέρω καθίζηση της οικονομίας και πιθανή επίσπευση της ανοιχτής χρεοκοπίας. Έλεγα επίσης πως αν συμβεί κάτι τέτοιο η λαϊκίστικη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση (ΝΔ, αριστερά και ΛΑΟΣ) θα σπεύσει να πει πως φταίει το μνημόνιο και η Ευρώπη για την κατρακύλα, αποσιωπώντας πως ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες και φαίνεται να δικαιώνομαι απόλυτα, καθώς η τρόικα δήλωσε ανοιχτά πλέον πως μας βγάζει «κίτρινη κάρτα» διότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και δεν προχωράει στις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις(!), ενώ είναι πλέον πασιφανές ότι η Ελλάδα γι’αυτούς τους λόγους βρίσκεται σε πλήρη αδιέξοδο και κρέμεται από μία κλωστή, με σενάρια για πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή να μην μοιάζουν πλέον καθόλου απίθανα. Σήμερα κιόλας μας υποβάθμισε κατά τρία επίπεδα και ο οίκος moody’s και η κατάσταση είναι για να μεταναστεύουμε…Όσα είχα προβλέψει δηλαδή πριν από μήνες περί αδιεξόδου και κινδύνου ανοιχτής χρεοκοπίας λόγω των επικίνδυνων κυβερνητικών χειρισμών, επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας. Να λοιπόν τι ακριβώς έγραφα τον περασμένο Σεπτέμβρη : http://taairetika.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html

Βλέποντας την ύπνωση και την κωλυσιεργία της κυβέρνησης, η τρόικα πρότεινε και νέα αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα για να εξισορροπήσει κάπως την κατάσταση ,τα οποία όμως αρνείται ο Παπανδρέου γιατί υποτίθεται ότι δεν θέλει να επιβαρύνει άλλο τον λαό. Έτσι ως ύστατη λύση και βλέποντας η τρόικα τη χρεοκοπία να έρχεται και την κυβέρνηση να μην αντιδρά καθόλου, πρότεινε την εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση του ανεκδιήγητου Παπανδρέου όχι μόνο αρνήθηκε και πάλι, αλλά κατηγόρησε την τρόικα ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας και ότι προσβάλει την εθνική μας υπερηφάνεια(!!), με τα ελεγχόμενα από τα κόμματα ΜΜΕ να προκαλούν ένα διακομματικό, λαϊκίστικο και ψευτο-πατριωτικό παραλήρημα. Η δε Νέα δημοκρατία του Σαμαρά που μιλούσε πριν από καιρό για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, τώρα την απορρίπτει, διαψεύδοντας τον ίδιο της τον εαυτό ! Από την άλλη η Ελληνική αριστερά είναι τόσο εξωπραγματική και λαϊκίστικη που κυριολεκτικά δεν έχει πλέον ούτε και λόγο ύπαρξης. Ενώ φυσικά και η ακροδεξιά του Καρατζαφέρη (κεντροδεξιά σύμφωνα με το ανόητο καθεστωτικό τσιράκι Χατζηνικολάου) συνεχίζει να λαϊκίζει ασταμάτητα. Τα Ελληνικά κόμματα είναι φανερό ότι έχουν πια χάσει κάθε έλεγχο και δεν γνωρίζουν ούτε τι λένε, ούτε τι πράττουν, σε μία τόσο κρίσιμη περίσταση για την κοινωνία μας. Το μόνο από τα μεγάλα κόμματα που έχει κάποια σοβαρότητα και συνέπεια στις θέσεις του είναι η Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη, που όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα προσελκύσει πολύ κόσμο, σε μια κοινωνία εθισμένη στο λαϊκισμό και τον άκρατο ατομικισμό.

Το τι θα γίνει τώρα κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Το κακό είναι ότι με αυτούς τους ανεύθυνους και πολιτικούς απατεώνες που έχουμε μπλέξει, δεν φαίνεται κανένα φως στον ορίζοντα και ακόμα και η παραίτηση του επικίνδυνου Παπανδρέου και η προκήρυξη εκλογών δεν είναι λύση διότι θα μεγαλώσει η πολιτική αστάθεια και θα εκτοξευθούν στα ύψη τα spread και γιατί το καθεστώς θα προσπαθήσει να τις εκμεταλλευτεί, ώστε να εκκαθαρίσει από τη βουλή ανεπιθύμητα φιλοαναπτυξιακά κομματικά στελέχη μέσω της λίστας, όπως επίσης θα προσπαθήσει να πετάξει και έξω από τη βουλή τη Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη (το μοναδικό κόμμα που διαφαίνεται ότι μπορεί να διασπάσει το πεντακομματικό καθεστώς) που δεν είναι ακόμα οργανωτικά έτοιμη για εκλογές. Η ώρα της αλήθειας έχει έρθει και όλοι καταλαβαίνουν ότι η πικρή κατάληξη είναι προ των πυλών, γιατί τόσο οι κυβερνώντες, όσο και ο Ελληνικός λαός δεν έχουν την ωριμότητα, αλλά φοβάμαι ούτε και τη θέληση να συνειδητοποιήσουν και να αναλύσουν αυτήν την αλήθεια, πράττοντας συνετά και ως ενωμένο έθνος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αντισυμβατικέ,
συγχαρητήρια για το νέο σου post. Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σιδεροδέσμιο των μηχανισμών που εξέθρεψε και από τους οποίους έχει φτάσει σήμερα να εξαρτάται αποκλειστικά. Η προσφυγή του Παπανδρέου και στο ΔΝΤ ξεκινάει από το 2009 και σίγουρα αυτό έγινε πριν την προτροπή του Μεντβέντεφ το Φεβρουάριο του 2010. Οι άνθρωποι - όπως πολύ σωστά λες - ήταν και είναι σε σύγχιση και σε πλήρη ανικανότητα ενόψει μιας εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στη χώρα. Το βασικό εργαλείο να χειριστούν τις καταστάσεις είναι γνωστό από παλιά: αδιάντροπο ψέμα!
Αυτό που είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό σε αυτήν την κυβέρνηση είναι η αδυναμία της να πάρει σοβαρά μέτρα υπό το φως της ημέρας λόγω του φόβου των αδίστακτων συντεχνιών που θίγονται.
Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς παλαιότερα πουλάνε/ήσανε το παραμύθι, στο εξωτερικό ο πρώτος, στο εσωτερικό ο δεύτερος, για δήθεν δημόσια περιουσία αξίας 300 δις, όταν όλοι ξέρουν ότι όχι μόνο το 40% σχεδόν καταπατείται αλλά και ότι ένα μεγάλο μέρος της είναι ΑΝΕΝΤΟΠΙΣΤΟ κι ως εκ τούτου απροσδιόριστης αξίας! Οι καλοί γνώστες γνωρίζουν ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο (ύστερα από το περιώνυμο άρθρ. 4 ν. 3127/2003) αποτέλεσε την ταφόπλακα για το μεγαλύτερο μέρος της διεκδικούμενης και ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗΣ δημόσιας περιουσίας. Οι όποιες εκτιμήσεις τόσο της έκτασης, του αριθμού ή της αξίας της δημόσιας περιουσίας είναι "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"! Το μπάχαλο του ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με τα περιουσιακά του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που επικρατεί σχετικά με το πολυδαίδαλο των υπηρεσιών, φορέων και υπαλλήλων του. Φαντάζομαι ότι οι Ευρωπαίοι το 'χουν μυριστεί ή τουλάχιστον, το ελπίζω! Σίγουρα όμως έχουν καταλάβει τη γελοιότητα αυτής της κυβέρνησης ύστερα από το φιάσκο περί "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας. Κι αυτό γιατί, στην 2η επικαιροποίηση (ήτοι 3ο Μνημόνιο) όπου έχει βάλει την υπογραφή του ο κος Παπακωνσταντίνου αναφέρεται αυτολεξεί (σελ.22) "η πώληση δημόσιας περιουσίας και δημοσίων επιχειρήσεων" με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 1 δις ευρώ το 2011! Άρα όλοι ήξεραν! Η φασαρία που ξέσπασε, ύστερα από μερικά λογάκια της τρόικας που τσακίσανε κόκκαλα, από το γνωστό καναλοκομματικό κατεστημένο που έχει καταστεί τιμητής των πάντων ανάγκασε τον Παπανδρέου να ανακρούσει πρύμνα, αποδεικνύοντας ότι το μοναδικό του σχέδιο είναι "πάω όπου φυσάει"! Η πρότασή του για συνταγματική απαγόρευση της εκποίησης δημόσιας περιουσίας είναι για γέλια, πραγματικά αντίστοιχη μιας Ζιμπάμπουε, αλλά τι να πούμε τώρα!
Όλα τα καθεστωτικά λαϊκιστικά κόμματα αυτής της χώρας αποκρύπτουν συστηματικά να εκθέσουν την πραγματική, πικρή αλήθεια στους πολίτες. Το αναποτελεσματικό, τεμπέλικο και διεφθαρμένο Δημόσιο, με το ΠΑΡΑΛΟΓΟ σύστημα αμοιβών του, οι κηφήνες των δημόσιων επιχειρήσεων που κοστίζουν ετησίως πάνω από 1,5 δις για την κάλυψη των ελλειμάτων τους, το πελατειακό-άναρχο και παρασιτικό καθεστώς προμηθειών και το σημαντικότερο ο κρατικός παρεμβατισμός, η γραφειοκρατία και η έλλειψη οικονομικών ελευθεριών (τελευταία χώρα στην Ε.Ε.) που έχει εκθρέψει ένα σωρό συντεχνίες (ένα καλό βιντεάκι για τη συντεχνία των "λειτουργών" φαρμακοποιών είναι αυτό http://www.youtube.com/watch?v=rVeY-kKAZ34&playnext=1&list=PL6E5F919ED6BA228B) είναι σχεδόν αποκλειστικά αυτά που έχουν κατακρημνίσει στα τάρταρα την ελληνική οικονομία. Είναι οι ίδιες συντεχνίες που ενώ απλά τις "ακουμπά" σήμερα ο ΓΑΠ (φιλοδωρώντας επιπλέον π.χ. και με 3,1 εκ. τη ΓΕΝΟΠ ή με 75 εκ. τα αντιμνημονιακά κόμματα που αλυχτούν νύχτα-μέρα για τους εργαζόμενους που "πεινάνε" λόγω Μνημονίου!) αυτές διαμαρτύρονται προσποιούμενες τις "αθώες παρθένες"!Ουαί υμίν υποκριταί!

Άγγελος είπε...

Ωραία εξελίχθηκε η φάση με τους λαθρομετανάστες έτσι; Σε μια φυσιολογική κοινωνία δεν θα έπρεπε να υπάρχει αντίδραση (συμπεριλαμβανομένης της μεσαίας τάξης) ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, λαθρομετανάστες, αλαβάνους και κυβέρνηση; Και αν υπήρχε (σε σημείο να πέσουν στ’αλήθεια κεφάλια και σε σχέση με λοιπά θέματα), θα έπρεπε η βία να θεωρείτε τόσο ουτοπική;

Sorry, το σχόλιο δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο blog αλλά έτσι όπως σύρθηκε και κατέληξε η φάση είναι να χτυπιέσαι από κάτω. (Υ.Γ. Τις λίστες με ονόματα-μισθούς δημοσιογράφων σε ΑΠΕ ΚΑΙ 9.84 τις είδατε;)

KAPISTRI είπε...

Πολύ νεδιαφέροντα τα γραφόμενά σου, αγαπητέ Αντισυμβατικέ!
Θα σε παρακολουθούμε συχνά στο εξής!
Φιλικά

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Μπράβο σου Αντισυμβατικέ,
Είσαι μια από τις λίγες υγιείς φωνές που υπάρχουν. Τα γράφεις πράγματι έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Θα έπρεπε να σε διαβάζουν μερικές χιλιάδες Ελλήνων μήπως και ανοίξουν τα μάτια τους και δουν που πάμε, που μας οδηγούν αυτοί οι απαράδεκτοι, οι σαλτιμπάγκοι πολιτικοί που μας κυβερνούν.
Κάποια τέτοια πράγματα γράφω κι' εγώ στο τελευταίο μου άρθρο στο δικό μου blog, το http://messiniaka.blogspot.com, τι τράβηξε ένας φίλος αναγνώστης μου στο απαράδεκτο ΙΚΑ, που ο Θεός να το κάνει ασφαλιστικό ταμείο.
Συνέχισε λοιπόν να γράφεις και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να δικαιώνεσαι.

Φιλικά
Αντώνης Μεσσήνιος